עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. מדובר בוולף. הוא תיאר את זה ככה: המנוע מסתובב באיטיות (מוגזמת) וכשאני מסתכל מהחורי איורור אני רואה ניצוצות (לא יודע אם היו גם לפני שהאיטיות החלה, לא הסתכלתי כ"כ אז) זה התחיל פתאום.. הוא לא נפל והוא לא נרטב. על 1 הוא לא עובד בכלל על 2 הוא עושה חצי סיבוב עם קונטרה ומפסיק על 3 מסתובב כמו על חצי על 4 מסתובב כמו על 1 על 5 עדיין מסתובב כמו על 1 על 6 עדיין מסובב כמו על 1 על MAX זזה כמו על 2 יש הצעות מה לעשות?

• 7 תגובות
    • 942 צפיות
  2. Started by Moty_p,

שלום יש לי ספק כוח שנותן 12V לרמקולים קטנים של מחשב, הרמקולים עובדים מצוין אבל ברגע שאני מחבר לאותו מקור חשמל לאותו הספק כוח גם מאוורר של מחשב אני שומע ברמקולים את הרעש של המאוורר איך אפשר להתגבר על הבעיה?

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by aviv2037,

ראשית אני נורא מצטער אם עברתי על חוקי הפורום בצורה כלשהי או על הפורמט של פתיחת נושא הרגע נרשמתי אז תסלחו לי... יככה זה מתחיל יש לי מצלמת אינטרנט בת 5 שנים כדורית כזאת פחות מכדור טניס מפרקים את הקופסא ונשארים עם כדור פינג פונג עכשיו ופתאום החלטתי להכין מצלמה נסתרת סתם בשביל הכיף... יש לכם מושג איך אני הולך עכשיו להעביר את המידע שיוצא מצד אחד שלה למחשב מרוחק 10 מטר... זה קלאסי לבלוטות ויש לי מלא מקלטים כאלה של בלוטות השאלה היא איך אני מחבר אותי ואומר לו לשלוח מה שאני רוצה... ואיך אני משלב חשמל שם... יש לי בסיס באלקטרוניקה מבית ספר... כל פיתרון מעשי אחר יתקבל ביותר משמחה... ואם זה לא קשור לנושאי היום יום של הפורום אשמח להפניה למקום אחר....למצלמה יציאת USB!! וווינדוס מזהה או…

• 5 תגובות
    • 888 צפיות
  4. שלום מאז שאני זוכר את עצמי, תמיד כשקניתי איזולירבנד הוא בא במצב טוב, אבל אחרי שמשתמשים בו, ומאחסנים אותו איפהשהו(ארגז כלים, או מגירה), אז כשבאים להשתמש בו שוב אחרי שנה, מגלים שקצת נזל ממנו דבק שלו, ועכשיו הוא נדבק למשטח שעליו הוא אוחסן. זה קרה לי עם כל איזולירבנד אי פעם.. האם יש איזה סוג של איזולירבנד שזה לא קורה איתו? תודה

5. לפני מספר חודשים ביצעתי מודינג נחמד למחשב שלי (ניתן לראות אותו בגלריה "דרקון כחול") במודינג זה יש מספר מעגלים המורכבים מנורות ULED כחולות שמחוברות במקביל כשלכל לד מחובר בנפרד נגד של 450 OHM המעגלים מחוברים ליציאת 12V של הספק. ישנם 2 מעגלים עיקריים , הראשון בנוי מ-6 לדים והשני מ-4 כעיקרון זה לא ממש משנה כי הם מחוברים ליציאת ה-12V מהספק ויציאות אלו משותפות לכל המחשב (כך נראה לי ) הבעיה , עם החודשים חלק מהנורות התעממו ממש כך כשהן בקושי מאירות , חלקן הפסיקו להאיר בכלל...., החלפתי את הלדים התקולים וכעבור כמה חודשיים שוב פעם מתיחילות נורות להתעמעם... לציין שהמחשב דלוק 24/7 יש ספק מיוצב מצויין ולא גינרי והמחשב מוגן מאחרי UPS למישהו יש רעיון מה הבעיה?

• 6 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. Started by The Modder,

אז ככה, צבעתי את הגג של המארז לצבע שחור הבעיה היא שהצביעה לא יצאה אחידה, ניסיתי לעשות שכבה נוספת אך ללא הצלחה. http://yop.co.il/files/qbxya0fk8m.jpg http://yop.co.il/files/pmslufd707.jpg דבר שני הוא שניסיתי לעשות חור במארז מקדימה כדי להוריד את הרשת הזאתי, תראו בתמונה וזה לא ממש הצליח, מה אפשר לעשות כדי לתקן את זה? כדי שזה יראה יפה? http://yop.co.il/files/2a182927bk.jpg מצטער על האיכות, התמונות בקישורים עקב גודלן. תודה.

• 4 תגובות
    • 720 צפיות
  7. Started by lesForce,

שלום לכולם! צבעתי את פנים המארז שלי בפריי שחור מאט של חברת בונדו. כזה : עכשיו לא שמתי פריימר ולא שייפתי , כי גם ככה פנים המארז חלק ואין עליו שריטות אז צבעתי ישר . צבעתי איזה 3-4 שכבות וכמובן ייבשתי . עכשיו על כל נגיעה קטנה עם מברג \ ציפורן הצבע מתקלף. מה צריך לעשות? חשבתי שלקה אולי תפטור את הבעיה אבל אבא שלי טוען שזה לא יעזור. מה הפתרון? תודה רבה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Snirs69,

שלום לכולם, ניסיתי לחבר לד לכונן DVD {השתמשתי בחיבורי המתח שלו} ונסרף לי מין משו מוזר כזה שנראה כמו כבל ריבון קטן ושטוח. למזלי ניתן להחליף את הכבל הזה{הוא ניתן לשליפה} אך אני לא יודע מאיפה אני יכול לקנות אחד כזה. כתוב עליו youngshin awm 2896 30v 80c vw-1. מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג כזה?! תמונות: בתודה מראש, שניר.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. אני מחבר את המיקרו בקר למחשב דרך USB, המחשב מתרה על התקן לא מזוהה, אך הוא לא מצליח לזהות אותו ולכן אני גם לא יכול לצרוב אל המיקרו בקר. במחשב שבמכללה זה פועל טוב, זה מציג איזה מספר COM הוא ועל פי כך צורבים לתוכו. אז איך אני גורם למחשב לזהות את המיקרו בקר שלי?

• 27 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. Started by House M.D.,

עד עכשיו היה לי נגן sansa clip ויש לו חיבור USB מסוג mini-b . היה לי בשבילו מטען לחשמל שהיה לו קונקטור מאותו סוג.כיוון שקניתי iPod touch (והסנסה עדיין נשאר אצלי) החלטתי לבנות מהמטען הזה מטען אוניברסלי , פשוט לשנות את החיבור זכר mini-b שיש על המטען לחיבור נקבה של USB רגיל. ולתוך החיבור נקבה יהיה אפשר להכניס כבל למחשב של אותו נגן. בקיצור שיניתי את הקונקטור , פשוט מצאתי איזה חוט של ה +5v ואיזה חוט זה ה - . הלחמתי את הקונקטור USB רגיל. לתוך הקונקטור הכנסתי את הכבל של ה sansa וחיברתי לסנסה עצמה. עובד יופי , טוען כרגיל אבל כאשר הכנסתי אליו את הכבל של האייפוד וחיברתי את האייפוד , כלום לא קרה .האייפוד לא הגיב כאילו שלא חיברתי כלום... לקחתי מחבר שלי נגן cowon d2 וחיברתי אותו עם הכ…

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by ellad2007,

יש לי ארדואינו UNO והווינדווס לא מזהה אותו הוא רושם לי התקן לא מותקן כראוי מה עושים..? אלעד

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. לפני שבועיים קיבלתי פאנל חדש שהזמנתי ל nokia 3600 slide שלי. הרכבתי אותו (זה פאנל מלא שהרכבתו כרוכה בפירוק הטלפון כולו) ומאז אחד ממקשי הווליום לא עובד. המקש שלא עובד הוא הגברת הווליום. העוצמה בזמן שיחה מאוד נמוכה אם אני לא מגביר אותה, כך שאני מאוד צריך את המקש הזה. היום פירקתי אותו עוד פעם כדי לבדוק במה הבעיה. כפי שרואים בתמונה, הכפתור השמאלי בעל חלק מתכתי מעליו, כשהכפתורים החיצוניים (מפלסטיק) לוחצים עליו הוא בתורו עושה קצר לכפתור שמתחתיו וכך הכפתור עובד. אבל בכפתור הימני אין את הדבר הזה ממתכת, כנראה שלפני שבועיים הוא נפל לי. האם קיימים חלקים קטנים כאלו בחנויות? או שיש פתרון אחר לעניין? זה לא סביר להחליף את כל הטלפון בגלל כפתור קטן... אודה מאוד לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by yakir1834,

היי לכולם יש באתר מדריך ריאובאס: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 בניתי לפי המדריך, אבל חלק מהמתח נופל על המייצב והוא מוציא רק 9.8V במקסימום... יש דרך לפתור זאת, חוץ מלספק למעגל 15V?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שבת שלום, יש לי רמקולים ניידים לפלאפון, עכשיו החלפתי את הסוללה הקטנה המקורית לסוללה של מכשיר סלולרי של מוטורולה מכיון שהיא יותר חזקה והמערכת תפעל יותר זמן. חיברתי את המערכת לסוללה על ידי החיבור מינוס פלוס. בסוללה נשארו עוד 2 פינים שכנראה מיועדים להעברת מידע כל שהוא על הסוללה. המערכת פועלת כמו שצריך עד שלפעמים המערכת פתאום מתנתקת והפיתרון היחיד הוא לחבר אותה למטען. מספיק שנייה אחת והמערכת עובדת כרגיל. חשבתי אולי חיבור של קבל או כל רכיב אלקטרוני אחר ישמור על המתח עד שהסוללה תתרוקן. כי להסתובב עם מטען USB או משהו בסיגנון זה לא נוח אפילו אם זה מצבר 9V נייד. תודה רבה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by draak31,

חיברתי את כל החוטים כמו במדריך וחיברתי למחשב וכשהדלקתי לא הייתה שום תצוגה וכשנגעתי מאחרוה בצ'יפ הוא התחמם ממש מהר וכבר כיביתי את המחשב לפני שהווינדוס עלה כי הוא היתחמם ממש מהר ובדקתי את כל החיבורים, הוא צריך להיתחמם ככה? לחכות שהווינדוס יעלה?הוא יכול להישרף? יש לי מסך שאחד מהצ'יפים זה HD44100H והשני זה HD44780A00 ויש לי 14 פינים במסך תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  16. Started by pc student,

חברה אני צבעתי את העכבר שלי בזהב ואחרי כמה זמן הוא הפך לירוק,מה הבעייה כאן וכיצד אפשר לפתור אותה?

• 8 תגובות
    • 950 צפיות
  17. Started by matan007,

בניתי את המעגל שבתמונה שהוא מגבר סטריאו מבוסס רכיב TDA1554Q. המעגל ממש פשוט למימוש רק שהוא לא עובד לי משום מה בדקתי קצרים כבר שלוש פעם ואין בעיית קצרים! כמו כן כל הרכיבים שלקחתי הם בעלי יכולת מתח והספק גדולים מהצריך (הקבלים והנגדים). שאני מחבר את המגבר לרמקולים ולמקור סיגנל (למשל MP3), נראה שהמגבר מתחמם עם הזמן אבל הרמקול לא משמיע שום צליל! אני חושב שאולי האדמה שמצוירת בסירטוט ביחס למקור (הכניסה של הסיגנל הלא מוגבר) לא צריכה להיות מקוצרת לאדמה של שאר המעגל, זה נכון אולי? אם משיהוא יודע מה הבעיה, בבקשה עזרה. הערה: אני מחבר את המקור הלא מוגבר בעזרת כבל RCA (בננה) שהתאמתי וכך גם במוצא המוגבר. [attachment deleted by admin]

• 85 תגובות
    • 10.1k צפיות
  18. Started by dany_tab,

קראתי פה איזה מדריך הכנת לדים שמהבהבים לפי מוזיקה וצריך לחבר חוטים דקים לחיבור מדפסת, אני מנסה להלחים אבל לא מצליח, הכל התחרבש הכל נמרח. המלחם שלי הוא מהפשוטים האלה של ה 25 שקל זה משנה משהו?

• 18 תגובות
    • 4.7k צפיות
  19. Started by oren5511,

שלום לכולם קניתי ארדואינו אונו ואני לא מצליח להפעיל אותו. הורדתי את התוכנה מהאתר ניסיתי דרך האתר צעד אחר צעד ואני לא מצליח למצוא את "Arduino UNO (COMxx)" ובמנהל ההתקנים חסר דרייבר. תודה לעוזרים אורן

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אהלן יש לי בעיה במגעים של הכרטיס קול בכניסה של הרמקולים. רק כאשר מרימים קצת למעלה את החיבור יש תגובה. מה אפשר לעשות במצב כזה? ???

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. התקנתי במחשב שתי קטודות אולטרה-סגולות של thermaltake אחרי ההתקנה התחילו בעיות בתצוגה. המסך הראה עירבול של צבעים במקום תמונה. אם אני מכבה את הקטודות או רק אחת מהן ועושה ריבוט המחשב עולה כמו שצריך. יש לי ספק אנרמקס 500W - יכול להיות שזה לא מספיק? על המחשב יש לי שני צורבים, שני דיסקים, 6600GT וזהו פחות או יותר.

• 5 תגובות
    • 731 צפיות
  22. כשהוא כבוי, הבעיות לא מתרחשות. המכשיר והמחשב מחוברים לאותו השקע בקיר. המטען של מכשיר מקורי והגיע איתו. (OPPO Find 7). מטען לא סטנדרטי המסוגל לספק כ 15W במשך רוב זמן הטעינה (5V/3A). ספק הכח במחשב הוא M12LL 520W של Seasonic (למיטב זכרוני, צר-יך עוד לוודא) צרכנים כבדים שיש לי הם המעבד וכ. המסך (Phenom 955@3.7GHZ ו Radeon7950). בעיות המגע מחריפות בעת עומס על המחשב. מכשירים אחרים לא סובלים מהבעיה. לפי מה שראיתי. (הם עם מטענים סטנדרטיים של 5 או 10W). מאיפה אני מתחיל לחקור את הבעיה הנ"ל? (להשיג מטען נוסף כזה לבדיקה יהיה בעייתי).

23. Started by TMRider,

לא הייתי בטוח איפה לפרסם, הנה קישור לשאלה בפורום גאדג'טים באתר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=327117.msg2831467#msg2831467

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  24. ניסיתי לבנות את המקלט....חיברתי אותו והוא לא פועל.... עכשיו לקחתי לד אדום ULTRA BRIGHT..ו(לא IR..) ושמתי אותו על הלוח בלחמות ובכל מקום..הוא דולק(חזק..) HELP? איתן

• 4 תגובות
    • 871 צפיות
  25. היי אני מנסה להחליף צ'יפ בכרטיס מסך , ומשתמש במלחם 60W בדיל ומשחת הלחמה . הבדיל על הרגלים של הצ'יפ הישן פשוט לא מותך . בקושי שיחררתי רגל אחת . אבל הוא בחוץ ( נקרע כי היה שרוף ) . הבעיה עם הבדיל על ה PCB - אי אפשר לנקות/להוסיף .. לא רוצה להינמס . בנוסף אני מנסה לשים בדיל על נקודה עגולה קטנה ( כ 0.5 ממ קוטר) על הPCB , לאחר שחשפתי את הנחושת (?) - לפי הברק. ושוב , הבדיל פשוט לא תופש !! זה כרטיס מ2006 , ואני לא בטוח שזה בדיל ללא עופרת ( החדש) . מה קורה פה ?

• 9 תגובות
    • 4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים