עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by idoleff,

שלום, אני מעוניין להכין מטען USB שיתחבר לאופנוע שלי. ממה שאני יודע, המתח שיוצא מהמצבר הוא 12V, והמתח שצורך חיבור USB הוא 5V (כמובן שיש צורך רק במתח, לא נתונים) איפה אני יכול למצוא שנאי כזה (קטן ככל האפשר)? כמה מסובך אמורה להיות התקנה שלו? (חיבור למצבר וחיבור של פלאג USB) תודה.

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by zvi0005,

שלום קניתי מחשב נייד מדגם HP Pavilon dv6. כאשר המחשב בטעינה, אפשר להרגיש עם קצות האצבעות זרם חשמלי חלש כשה נוגעים בשלדת המחשב. זה צריך להיות כך?

• 9 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. היי! אני רוצה לצפות את קצה הכבלים לרמקולים-מגבר בבדיל. איך להביא לכך שיהיה ציפוי טוב ואיכותי? (שימוש בבדיל מסויים? טכניקת עבודה?). אינני מעוניין לחבר שום דבר...רק לצפות. תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 4k צפיות
  4. Started by rotem_o,

שלום לכולם, רציתי לחבר מספר מאווררי מחשב לשקע חשמל בייתי, השתמשתי בשנאי (מכווןו על 12V) ואליו חיברתי שני מאווררים כאשר הם מחוברים אחד לשני העסק עבד יפה תקופה אבל הבעייה שעם חיבור מאוורר נוסף מהירות המאווררים יורדת לכן חשבתי לחבר כעת את שלושתם ישירות כל אחד לשנאי, שוב העסק עבד אבל לאחר יום השנאי מת. מדוע ולמה? והאם שנאי חדש AC to DC 12V 1A Power Adaptor יצליח בעבודה?

• 5 תגובות
    • 6.1k צפיות
  5. אני מעוניין לבקר על שלוש רכיבים חשמליים בעלי 3 מצבי פעולה (עבודה במצב 1, עבודה במצב 2, OFF). ניתן לשלוט ברכיבים אלו באמצעות מתן VCC קבוע ופעם חיבור לפין 1 (GND1) שמפעיל את הרכיב במצב עבודה 1 ופעם להפעיל פין 2 (GND2) שמפעיל אותו במצב עבודה 2, מצב נוסף הוא מצב OFF בו אף אחת מהאדמות לא מחוברת. (הVCC כל הזמן מחובר, המשחק הוא בין הGND1, GND2, OFF). כעת, קיימים שלושה רכיבים כאלו. השאלה שלי היא כזאת: איך אני יכול לשלוח מילה בינארית דרך הCOM ולקבל אותה במיקרו-בקר ולפי הגדרות קודמות של מילים, הבקר ידע באיזה פין להוציא "1" לוגי או "0" לוגי"? המיקרו הוא או AT162 או AT328. בתודה מראש, עמי.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. Started by thedag,

נגיד ויש לי איזשהו מעגל איך אני יכול לעשות שזה יגיע למצב שיישלח לי אות או מספר מסויים לפין מ SERIAL PORT. סתם דוגמא נגיד יש לי מעגל שמדליק ומכבה לד אז אני רוצה שדרך המחשב אני ישלח למשל את המילה "ON" לפין מסויים ב SERIAL PORT וזה ידליק לי את הלד במעגל. (ולהפך) תודה.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by eran256,

טוב, אז לאחר הרבה זמן שהחדר שלי נראה אותו דבר והוא קצת מיושן, הגיע הזמן לעצבו מחדש. תקציב: אינו מוגדר, אך גם ללא הגזמה. צבע הארונות אלון, כנ"ל לגבי הפרקט ובשלב זה לא ניתן לשנות את הארונות עקב העלויות הגבוהות. אשמח אם תעזרו לי לעצב אותו, כולל רהיטים צבע וכו' הטלוויזיה שתיהיה בחדר היא 42 אינץ. רצוי מיטה זוגית ואם לא אז מיטה וחצי. כרגע יש לי רעיון אבל אני אעלה אותו בשלב מאוחר יותר כדי לראות רעיונות אחרים... מבנה החדר: למי שרוצה את זה בSKETCHUP: http://rapidshare.com/files/444809749/base.skp [attachment deleted by admin]

• 22 תגובות
    • 9.3k צפיות
  8. Started by psybrain,

רציתי לשאול מה זה ריסיט עושה בדיוק?! חוץ מזה שהוא מאתחל תמחשב מה הוא גורם למחשב ? האם הוא גורם נזק כלשהוא ? והאם זה פוגע בחומרה? בקיצור מה הוא עושה מבחינה טכנית .. מעניין אותי לדעת! תודה.

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by roilevi,

שלום לכולם , אני רוצה לדעת אם יש אפשרות להוציא מהמחשב (ולא משנה באיזה יציאה) ממתח של 5V (או פחות) ולשלוט עליו (on/off) ???? תודה רועי

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אני צריך לדעת כמה לדים אני צריך חשוב שהם יתנו אור חזק הם אמורים להחליף מנורת פלורסנט של 18W/765 (שהיא באורך של רנאור טיפוסי) אני רוצה לדעת כמה לדים אני צריך וגם לוח הלחמות בגודלל שאני צריך שאני יוכל לקנות ולהכין את הגוף תאורה כמובן שהם יופעלו על ידי שנאי של 12V בערך עריכה: ראיתי את הלדים האלה אני לא כ"כ מבין את היחידה של עוצמת האור שלהם אבל השאלה אם 100 כאלה יספיקו לי? http://cgi.ebay.com/100-PCS-LOT-White-Light-Emitting-Diode-5mm-Round-LED-/270695322428?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f06b2d33c או אלה שהם נראות לי יותר חזקות וגם מגיעות עם נגדים: http://cgi.ebay.com/100-pcs-X-5mm-White-LED-superbright-Free-Resistor-/120673574154?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c18…

• 15 תגובות
    • 3.9k צפיות
  11. Started by tomert85,

שלום רב האם ניתן לעשות שג'ויסטיק ישלוט בג'ויסטיק שבמחשב אחר. לדוגמא. במחשב א': מחובר ג'ויסטיק דרך USB במחשב ב': (הנמצא במקום אחר) מחובר ג'ויסטיק דרך USB כעת, אני מעוניין שהג'ויסטיק שבמחשב א' יוכל להזיז (פיזית) את הג'ויסטיק שבמחשב ב', בתנועות של ימינה, שמאלה, קדימה ואחורה בלבד. אני לא כל כך מתמצא באלקטרוניקה ולכן אני צריך עזרה. האם ניתן לעשות זאת? אם כן, מה השלבים? אשמח אם תעזרו לי.. מודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by starline,

שלום ברצוני לשים למחשב קתודה כחולה שתפיץ יותר אור מהחלון צד.. כרגע עשיתי חיפוש ולא מצאתי הרבה אתרים בארץ שמוכרים את זה חוץ מפנדה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_3118&products_id=25756 המוצר נראה סבבה אבל הבעיה שהסתכלתי בסרטונים ביוטיוב והם מחברים את הקתודה למין קופסא כחולה כזאת ואז לספק או משהו כזה.. אשמח לקבל טיפה יותר פרטים על העסק.. בלינק שהבאתי הקופסא הזו מגיעה גם? יש עוד חנויות שיש בהם בארץ? הום סנטר וכאלה? המחשה לקופסא: תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  13. Started by ELiA,

שלום לכולם, יש לי דיוידי נייד ששבק חיים (הוא חדל מלקרוא דיסקים) אז החלטתי לקחת את המסך שלו ולעשות בו שימוש. יש דרך לחבר את המסך לvga או לrca? תודה מראש לכל העוזרים.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום, אין לי יותר מדי נסיון עם אלקטרוניקה וחומרה (רק בתכנות...) ואני מנסה להריץ איזשהו פרוקיט נסיוני, אשמח לשמוע מכם לאיזה כיוון להתקדם. מטרת העל היא להציג על המחשב את הזרם שעובר בין שתי נקודות. כלומר סוג של אוומטר, מודד זרם, רק שייתחבר למחשב - אולי דרך USB, אולי דרך משהו אחר. אבל, צריך להיות מספר INPUTים של זרמים (כלומר למדוד את הזרם ביותר מרק מקום אחד, במקביל) זה אמור להיות זול אבל אין לי בעיה לנסות להרכיב בעצמי דברים לקנות רכיבים וכו'... אשמח לרעיונות תודה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by elior021,

היי יש לי מארז ANTEC 12000 רציתי לדעת אם אפשר איכשהו לשלוט על הלדים שלו במארז או אפילו לעשות איזה מתג שמכבה ומדליק את כולם

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by L1ron,

אנחנו עושים פרויקט בבית ספר וצריך להגיש לשבוע הבא, קיבלתי חוט מבודד ארוך , אנחנו צריכים להרכיב נגדים על המטריצה , וללפף במבודדים. בעצם לקחת את החוט מבודד ושתישאר רק ה"מעטפה שלו" בלי החוט הברזל" יש לי את כל הציוד - קאטר,שפיץ פלאייר , תנין בננה וכו'. מישהו יכול לעזור לי איך אני מוציא רק את מעטפת החוט ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by eyalgp,

לצורך החלפת ספק מעניין אותי לדעת: לדוגמא אם במערכת מחשב שצורכת 250W במאמץ ו100W במנוחה, הצריכת חשמל בפועל תיהיה זהה עם ספק 300W ועם ספק700W? ומה לגבי פליטת חום, היא תהיה גבוהה בכל מקרה עם ספק 700W?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אני רוצה לבנות סוג של "קופסאת שליטה על המחשב" בה יהיו מתגים: כיבוי והפעלה, הפעלה מחדש, מתג כיבוי והפעלה של קתודות, מתג הוצאת מגש הדיסקים וכמה דברים אחרים. תוך כדי עיצוב המעגל נתקלתי בבעיה קטנה מכיוון שהידע שלי באלקטרוניקה הוא לא נרחב מספיק אני לא יודע איך לפתור אותה ולכן הייתי רוצה את עצתכם ועזרתכם. בעיקרון הקופסא אמורה להכיל שתי שורות של 4 מתגי הזזה (toggle switch) וכל שורה "ננעלת" על ידי מתג מפתח ולד שמציין אם השורה פעילה או לא צירפתי תמונה (בתמונה מתגים S1-4 לא מפעילים שום דבר כי אני עוד לא סגור מה כל מתג יעשה) של המעגל בצורה חלקית ולפי מה שהבנתי אני הוא לא יעבוד כל כך כי מתג המפתח (זה שנועל את המעגל[s5]) הוא מתג SPST ואני לא חושב שקיים מתג מפתח מסוג 5PST. איך אנ…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום לכולם, Datasheet לפי הנתונים: IF=20mA, האם IF הוא הזרם של כל לד ? או זרם של כל סגמנט ? הרי VF הוא בוודאי מתח על כל סגמנט. אם זה באמת כך, משמע כל סגמנט עד 40mA, נניח שאפעיל רק 7 מהם (ללא הנקודה). הזרם הכולל יהיה 280mA וההספק יהיה 3.36w , האם אני צודק ? בהנחה שאני מזין את זה בעזרת טרנזיסטור, האם יהיה צורך בגוף קירור וכו' ?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. שלום, האם זה מסובכך להעביר את כפתורי הכיבוי\הדלקה והריסט במארז CM690 מהחלק התחתון הימני ללמעלה איפה שה- USB הרמקולים וכל השאר? ואם פתחתי כבר נושא אחד אז: יש לי חיישן מגנטי רגיל ופשוט שאני רוצה לחבר לדלת וכל פעם שהדלת נפתחת (החיישן מנותק - מוציא 0) ובזמן שאני יגדיר מראש, אני אקבל הודעה על המחשב + שזה ישמר בזיכרון המחשב. בקטע זה יש לי בעיה עם החיבורים, מבחינת תוכנה אין לי בעיה לעבוד באסבלי או ב- C רצוי כמה שיותר פשוט, הקטע זה שאני לא יודע לקורא מהפורטים של המחשב ואיך בכלל לחבר ולאן (מזכיר שוב חיישן מאוד פשוט שמורכב מ- 2 רגליים ומגנט נפרד).. בנוסף אני רוצה שכל פעם שהדלת נפתחת שלד פשוט יהבהב עד שאני לא ינטרל אותו מהמחשב... האם זה אפשרי בכלל? אין לי בעיה לקנות חלקים שאין לי, ה…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. שלום לאחר הפסקה של כמה שנים טובות התבשל לו חשק להתחיל פרוייקט חדש שהוא בניית מארז. כבר זמן רב אני מגבש רעיונות בראש, גם יש תכנון בסיסי בSKETCHUP שאותו אני יעלה בזמן הקרוב, אני מאמין שהגעתי לתכנון סופי שאני שלם איתו. היו כמה תכנונים, חלקם מטורפים יותר ולא ברי ביצוע בגלל הכלים שיש לי, חלקם מציאותיים יותר, התכנון הסופי הוא מארז קוביה בעל שתי "קומות": קומה אחת: ספק, משאבה וכוננים. קומה שניה: לוח אם. וזאת כדי לאפשר זרימת אויר הכי טובה שאפשר דרך הלוח אם ובידוד של הספק מנתיב זרימת אויר של הלוח אם, ככה שלספק יכנס אויר מחוץ למארז והוא יפלוט אותו מחוץ למארז. החומרים יהיו: אלומיניום ופרספקס, כאשר השלד יהיה מאלימיניום והחיפוי יהיה מפרספקס. כמובן שיהיה קירור מים למעבד וכרטיס …

• 52 תגובות
    • 26.2k צפיות
  22. אני רוצה לבדוק כמה ספקים גנריים (אם הם מחזיקים / כמה הם מתחממים וכו) להערכה, אל ידיי חיבור עומס דמה (מנורות ליבון של אוטו - לא מתאים לי לשרוף מחשב אם אני שורף את אחד מהספקים בבדיקה) את המסילה 12 V אני הולך לבדוק בכל רמות העומס אבל כמה להעמיס את ה 5 V כדיי שיצא בערך עומס של מחשב ? (את ה 3.3 אני לא הולך להעמיס כי הוא גם ככה מיוצר מה 5 V, ולא נראה לי שמחשב בכלל מנצל את המסילות האלה עד הסוף אפילו בספק גנרי)

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Moty_p,

אני רוצה לבנות ללפטופ שלי מקשי מולטימדיה בשביל היונאמפ יש לכם איזה כיוון בשבילי?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. אהלן, רציתי בתור פרוייקט לנסות לאפנן ולהעביר מידע על גבי כבלי רשת החשמל, האם הדבר חוקי ואפשרי ? לפי איזה סטנדרט ? (הרי ידוע שאפשר להקים רשת על גבי קווי החשמל). בנוסף, ממה צריך להזהר בבניה של הפרוייקט ? כמובן שצריך להתחבר לקווי החשמל בעזרת שנאי לצורך בידוד, האם יש עוד דגשים ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני מחפש תוכנת סימולציה חינמית של מעגלים, אני מעדיף שתהיה לה אפשרות לנתח כמה שיותר סוגי מעגלים ותהיה מקיפה כמה שיותר, למרות שהדגש הוא על מעגלי DC בעיקר. בתודה מראש, מייק.

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים