תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
יותר ויותר אני נתקל במצבים של שימוש רחב בדברים דינאמיים שהולכים להשתנות רבות כגון מפות. נכון אפשר לשמור את המפה בתוך התוכנה עצמה וכל פעם שאני משנה משהוא במפה לקמפל מחדש את התוכנית, אבל אפשר לשמור את המפה בקובץ נפרד שהתוכנית שלי תקרא אותו ותעשה איתו כל מיני דברים (נשמע סוטה ) ובמקרה הזה אין צורך לקפמל מחדש את התוכנית אם שיניתי ערך אחד של המפה. עד פה בסדר אבל לא הכל כל כך פשוט, נניח אני רוצה ליצור AI למישהוא, נגיד מפלצת יהיה הרבה יותר הגיוני לשמור את ה AI שלו כקובץ נפרד שיטען על ידי התוכנית שלי, ובמקרה ואני רוצה להפוך את המפלצת שלי ליותר טיפשה או אולטרה חכמה אין צורך לקמפל מחדש את כל הפרוייקט מספיק לשנות רק קובץ אחד. זה מביא אותה ל script languages שבהן אין לי מושג. שמעתי…
-
- 0 תגובות
- 950 צפיות
-
-
היכן ניתן למצוא הסברים בעברית ברשת על: GDI Multi Threading , Attributes, Reflections, קבצים, Serializations, Exception handling וכו. אני מאד מתקשה למצוא כאלו..
-
- 8 תגובות
- 984 צפיות
-
-
מישהו מכיר איזה פורום פשוט ב php במקום להתחיל ולבנות אחד מחדש ? משהו בסגנון הזה: http://www.sponser.co.il/Forumm.asp אפילו פשוט יותר
-
- 0 תגובות
- 692 צפיות
-
-
יש לי טופס ואני רוצה לשחק לו בזום בגלל שיש לי תמונה גדולה מדי ואני לא רוצה להקטין אותה, אני פשוט רוצה לעשות לו זום חיצוני וככה אני יראה אותו קטן יש אפשרות כזאת?
-
- 3 תגובות
- 644 צפיות
-
-
איך אני יכול להוסיף קובץ BAT. לרג'סטרי ככה שהוא יפעל ישר כשמפעילים את המחשב? ואיך אני יכול להוסיף גם הודעה לקובץ BAT?
-
- 2 תגובות
- 698 צפיות
-
-
1. אם אני רוצה להעביר יותר מ4 ארגומנטים- איך עושים את זה? 2. אם אני רוצה להדפיס משהו בתוך השגרה- בשביל הדפסה אני משתמשת באוגר $a0 מה קורה עם המידע שבתוכו? 3. אם בתוך השגרה שמתי ערכים באוגרים t0-t9 , אחרי היציאה מהשגרה- אני צריכה לאפס אותם או שהמידע שהיה בהם נמחק? 4. איך מחזירים ערכים משגרה? (Move לתוך vo,v1)? 5. מהם רגיסטרים:sp, fs, fp ??? 6. איך רושמים '0', '-' ? 7. איך רושמים את הפקודה: s = n+'0' תודה לעונים, אני על סף יאוש
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
כשמודבר בסרטוני רשת למשל ביוטיוב שאני מעלה על דף שלי, יש לי אפשרות לעשות מעין AutoPlay לסרטון שיתנגן אוטומטית עם העלאת הדף ללא צורך מצד הגולש ללחוץ על כפתור ה PLAY? זה למשל ה embed של סרטון מסוים: <object width="425" height="350"><param name="movie" value=" name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=I6lmIchRlD4" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object> אני אשמח, אם זה אפשרי, לקבל הדגמה עליו. תודה
-
- 4 תגובות
- 739 צפיות
-
-
אני רוצה שתוכנת הVB שלי תשלח פקודות לCMD איך אני עושה את זה?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קודם כל, למה להשתמש ב magic_quotes , mysql_real_escape_string, mysql_escape_string, add_slashes כאשר יש לי magic_quotes במצב ON? ומה ההבדך ביניהם? כל ה4 לא עושים את אותו הדבר? ואם לדוגמא כמו עכשיו, יש לי magic_quotes, למה כאשר אני לוקח משהו בסגנון fghfgh' /\ ואחר כך אני יעשה STRIPSLASHES זה יראה על המסך fghfgh\' /\\ יענו זה עדיין משאיר SLASHES אף על פי שאם אני מסיר אותם ועושה השוואה עם בסיס הנתונים, זה עובד כאילו הכל בסדר. ושאלה אחרונה, יש למישהו מדריך איך להשתמש בPHP כדי לתת שגיאה כאשר המשתמש מקליד אחד מהסימנים האסורים כדי שאני לא יצטרך להתעסק עם זה?
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
הי כולם. אני מנסה לנסות לצייר כל מני דברים ב- Java. חשבתי על להתחיל עם קווים פשוטים קודם, אבל גם עם זה אני נתקל בבעיות. כל ה- Java שאני יודע זה משנת לימודים אחת בבצפר (2 יחידות) אז אני לא יודע הרבה, רק את הבסיס. בכל מקרה, התחלתי לחפש כל מני ספריות שתומכות בגרפיקה, מצאתי את שני אלו http://java.sun.com/j2se/1.4.2/docs/api/java/awt/Graphics.html http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/api/java/awt/geom/package-summary.html מביניהם נראה לי ש Graphics תתאים לי יותר מ- Geometry מכיוון שב- Geometry לא נראה שממש אפשר לצייר את הקווים. הבעיה היא שאני לא מבין איך להשתמש בספריה Graphics. אני לא רואה ממש איזה Constructor שאני יכול להתמש בו ולכן אני לא יכול להתחיל להשתמש בפקודות שלה. אשמח…
-
- 30 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
שלום, עשיתי באתר הזה: http://www.b-yafot.co.il/oren ששמים על קישור את העכבר - התמונה בצד שמאל משתנה... עכשיו מה שאני רוצה זה שיהיה מעבר של טשטוש בין תמונה לתמונה.... כמו זה למשל: http://www.b-yafot.co.il/a.gif
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
היי, אני מנסה לעבוד עם STORED PROCEDURES באופן הבא: SqlConnection conn = new SqlConnection(ConfigurationManager.ConnectionStrings["connection1"].ConnectionString); try { SqlCommand command = new SqlCommand("LogIn", conn); command.CommandType = CommandType.StoredProcedure; command.Parameters.Add("@User_Name", SqlDbType.NChar, 10).Value = UserName; command.Parameters.Add("@User_Pass", SqlDbType.NChar, 10).Value = Password; command.Parameters.Add("@RETURN_VALUE", SqlDbType.Int, 4).Direction = ParameterDirection.ReturnValue; conn.Open(); try { command.ExecuteNonQuery…
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
מה יכול לגרום להפסקה של ריצת תוכנית בC (בכלליות). כמובן שהתוכנית עוברת את הקומפילציה בלי ארור/אזהרה...
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם אני משתמש ב VISUAL2005 השתמשתי בפקד DEATAILSVIEW ומשכתי בעזרת SQLDATASOURCE מידע לפקד ,עכשוי יש לי בפקד שדה בשם TESTID ויש לו ערך או 0 או 1 ואני רוצה לדעת איך אני מגיע לערך עצמו אם אני עושה questionview.fields[1 זה מחזיר לי את שם השדה עצמו כלומר TESTID ואני רוצה שזה יחזיר לי את הערך שיש בשדה .
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
האם יש אפשרות לגשת לאלמנט בטופס דרך JS ישירות כשהעמוד עולה, ולא ע"י פעולה כגון OnClick שקוראת לפונקציה?
-
- 6 תגובות
- 732 צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה בדיוק המקום לשאול על אקסל אבל אני מקווה שאני אקבל כאן תשובה. יש לי טבלה עם הרבה מאוד נתונים ואני צריך לשנות את כל הנתונים (לחלק אותם ב0.79 ולעגל את התוצאה כלפי מעלה) הצלחתי לעשות את זה ע"י הפונקציות באקסל אבל הבעיה היא שאז התוצאה שאני צריך מתקבלת בתא חדש כי היא חייבת להשתמש בנתונים הישנים. השאלה שלי היא, איך אני יכול את מה שאני צריך בלי להצטרך לקבל את התוצאה בתא חדש אלא פשוט לשנות לפי הצרכים שלי את כל התאים הקיימים?
-
- 4 תגובות
- 619 צפיות
-
-
יש לי SOLDIER ויש לי WHITESOLDER שיורש מSOLDIER יצרתי במהלך הריצה אובייקט של מערך: public Soldier[] soldier.1 2.ולאחר מכן עשיתי for (int i = 0; i < 12; i++) { soldier1 = new WHITESOLDIER() 1 { הוספתי את ה מספר 1 שיהיה נוח לעין עכשיו מפה הכל רץ סבבה, אבל עכשיו הגעתי לקטע בתוכנית שאני רוצה להרוג את החייל במקום ה5 למשל או כל מקום אחר ואני רוצה ליצור במקום שלו ספציפי במערך SOLDIERKING שיורש מSOLDIER גם אז אני עושה: White_king whiteking; whiteking = new White_king(); הכל רץ סבבה עד לפה soldier1[2] = whiteking; הבעיה היא שהוא לא מזהה את הסולדיר בתור מלך הוא עדין מזהה אותו בתור WHITESOLDIER איך אני יכול להעתיק אליו שההתייחסות למקום הזה תהיה לחייל הל…
-
- 7 תגובות
- 658 צפיות
-
-
היי לכולם. בניתי מספר פעמים בחיי אתרים, אך הפעם מדובר בפרוייקט בסדר גודל שהינו גדול מכפי שהתנסיתי בעבר. בגלל הכמות הגדולה יחסית של טבלאות(בדומה לאתרים מסחריים אחרים), אני מתקשה להעביר את העיצוב שבניתי לקוד HTML עצמו. במשך יום וחצי אני דוגר על הבעייה, ולא מגיע לפתרון. אני מניח שישנה שיטת עבודה נורמלית לביצוע הדברים שאיני מכיר, ולכן אני זקוק נואשות לעזרתכם. הנה דוגמא למשהו שאני מנסה ליישם ב-HTML: כפי שאתם בוודאי רואים, הטבלאות הימניות שונות בגודלן מהשמאליות. ישבתי שעות(באמת.. שעות) כדי לנסות לבצע בניית טבלאות בתוך טבלאות, או לשחק עם ה-rowspan וה-colspan, אך ללא הועיל. הכל מתחרבש לי בסופו של דבר ואין אור בקצה המנהרה. אני בטוח שישנה שיטת עבודה שצריך לפעול לפיה, כי לא …
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יצרתי Service ב CSharp ואני רוצה לרשום את אותו התהליך בכמה שמות. אם אני משתמש בכלי InstallUtil.exe ולאחריו שם את הקובץ שיצרתי, הוא רושם לי את התהליך שנקבע הבתוכנית עצמה ע"י: serviceInstaller.ServiceName = "Test CSharp Service"; ניסיתי לשים שם משנה שמקבל פרמטר חיצוני ואז לרשום אותו עם הכלי הזה ולאחריו להוסיף את הפרמטר אבל ההרשמה נכשלה. מה שאני רוצה לעשות בגדול זה: קובץ ה Serviec יקרא TestService.exe הוא ירשם בשם TestService 1 שהוא יריץ TestService.exe /s הוא ירשם בשם TestService 2 שהוא יריץ TestService.exe /c וכן הלאה כך שכל התהליכים האלו יוכלו לעובד במקביל. יש למישהו מושג מה ניתן לעשות ?
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
התחלתי לבנות אתר נסיוני ב-ASP.NET לצרכי עבודה (האתר הוא למטרות בדיקה שלי). אין לי שום ניסיון ב-ASP.NET, אבל יש לי ניסיון רב ב-C#. את האתר אני בונה ב-VS2005. בקיצור, אני רוצה לראות מה דעתכם על האתר (האתר עובד, אבל אני לא יודע אם כתבתי אותו בצורה טובה בכלל). ועכשיו לעניין: האתר מאוד פשוט - כשהמשתמש נכנס לדף הראשי הוא מקבל cookie בשם id (מספר אקראי) שמעכשיו יזהה אותו. בצד השרת, האתר שומר מידע על המשתמש לפי ה-id. הדרישה שלי הייתה שהאתר יהיה כמה שיותר פשוט מבחינת קוד - בלי מסדי נתונים, בלי precompiled code (כך שיהיה אפשר לערוך את האתר על השרת) וכד'. בשביל זה יצרתי קובץ בשם Logic.cs המגדיר קלאס בשם Logic, שמכיל את כל הפונקציות שאני צריך. חוץ מזה, הוא מחזיק static Dictionary שממ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקרוא לSTORED PROCEDURES מתוך SELECT בSQL SERVER 2005. הסבר מעמיק יותר - יש לי פרוצדורה שבודקת האם יש גישה למשתמש מסויים. אני רוצה להחזיר את כל הרשומות שיש למשתמש גישה אליהן(לדוגמא כל ההודעות שהוא יכול לקרוא). ניסיתי דבר כזה: select * from table where exec myProc @user,table.id = 1 אבל זה לא התחביר(אני מקבל שגיאה). רציתי לדעת מה התחביר שמאפשר את זה? תודה רבה, אופיר.
-
- 8 תגובות
- 10.5k צפיות
-
-
אני לא מוצא איזה מספרים הם(גם ESC). אם מישהו יכול לעזור...
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לנו באחד האתרים עמוד שמשתמש באובייקט ActiveX. אם הדפדפן של המשתמש חוסם את ה ActiveX אני רוצה להציג הודעה שמסבירה איך להתקין אותו. איך אני יכול לבצע בדיקה כזו?
-
- 0 תגובות
- 571 צפיות
-
-
אני שנה הבאה צריך להגיש פרוייקט גמר(השנה אני מסיים שנה א בהנדסת תוכנה) איך משום מה אין לי ממש רעיונות יצירתים(לא יודע למה...חחח) אבל מה שבטוח אני לא מתכוון לעשות לומדה או מדריך(כמו מדריך טיולים בארץ או משהו בסגנון...) אני מקווה להתחיל את הפרוייקט כבר בחודש הבא(כשיגמרו המבחנים) תודה
-
- 29 תגובות
- 3.7k צפיות
-