עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. בזמן האחרון התחלתי ללמוד על MultiThreading ב- Java מספר שיש לי על זה, אבל אני מוצא את ההסברים בספר חסרים. אני אפילו לא בטוח שהבנתי את ה- Concept של Mutlithreading עד הסוף. לדוגמה, אני מנסה ליצור עכשיו תוכנת Chat ב- Java שמקשרת בין שני מחשבים ברשת. עד עכשיו הצלחתי שמחשב אחד רק ישלח טקסט (ה- Client) ומחשב אחד רק יקבל טסקט (ה-Server). על פי ההבנה שלי בשביל ששני המחשבים יוכלו גם לקבל טסקט וגם לשלוח יש להשתמש ב- MultiThreading. הבעיה היא שאני לא מבין איך אני יוצר סנכרון בין ה- Threads ואיך הם בכלל אמורים להיות בנוים, בנוסף אני לא כל כך מבין איפה נכנסים פה ActionListeners שאמורים להיות זמינים כל הזמן. אני לא מצפה מאף אחד שיסביר לי את כל זה (למרות שזה יהיה מצוין), אבל אם מי…

• 10 תגובות
    • 6.9k צפיות
  2. למדתי היום בקצרה על מחלקות abstarct ו interface בבוקר אני יותר אתעמק בזה . תכלס מה זה נותן למתכנת ? במה זה עוזר לו ? ואם אפשר דוגמאות אשמח תודה . ועוד שאלה public class A { public A (int i) { System.out.println (i); } } public class B extends A { public B (int i) { A a = new A(2); System.out.println(i); } } יש שגיאה כזאת cannot find symbol constructor A למה קיבלנו שגיאה כזאת ? מה לא בסדר ?

• 12 תגובות
    • 4.6k צפיות
  3. Started by argaman_bergman,

שלום, יש לי בעיה עם הפונקציה uigetfile ב- Matlab R2007b אני כותב: a=uigetfile('*.txt','title','c:\nvidia\') ומקבל: ??? Java exception occurred: java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: Array index out of range: 5 at java.util.Vector.get(Unknown Source) at javax.swing.plaf.basic.BasicDirectoryModel.getElementAt(Unknown Source) at javax.swing.plaf.basic.BasicListUI.updateLayoutState(Unknown Source) at javax.swing.plaf.basic.BasicListUI.maybeUpdateLayoutState(Unknown Source) at javax.swing.plaf.basic.BasicListUI.getCellBounds(Unknown Source) at javax.swing.JList.getCellBounds(Unknown Source) at javax.swing.JList.ensureIndexIsVisible(Unknown Source) …

4. Started by Godmoney,

במקום להציג לי: 1. פריט ראשון 2. פריט שני 3. פריט שלישי הוא מציג לי: 1. פריט ראשון 2. פריט שני 3. פריט שלישי וגם הם לא מיושרים כמו שצריך. מה יכולה להיות הבעיה?

• 9 תגובות
    • 784 צפיות
  5. Started by razoli,

כמה שפות אני יכול להכניס פה במשפט הבוא ואיך: <META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="he"> ולמה כאשר אני מעביר מהתיקיה שבוא נימצא קובץ FLASH לתיקיה אחרת ומשנה את התובת ב HTML לזה לא עובד?

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  6. ברצוני לשלוח נתונים מסויימים מחלון קטן שנפתח בעזרת חלון אחר לתיבת טקסט שנמצאת בחלון ה"אב" לדוג': יש לי חלון א', פתחתי דרכו את חלון ב' ובחלון ב' לחצתי על קישור, הקישור יסגור את חלון ב', וירשום בתיבת הטקסט של חלון א' מלל מסויים. איך? תודה.

• 3 תגובות
    • 741 צפיות
  7. שלום, אני צריך לכתוב תוכנית בשפת C++ למצוא מספר שכיח במערך חד מימדי (ולא דו או תלת) בלבד, ללא פונקציות או רקוסיות. התוכנית מגדירה מערך בן עשרה תאים, קוראת לתוכו מספרים שלמים מהמשתמש, ואח"כ מציגה את השכיח במערך, כלומר את הערך שמופיע מספר גדול ביותר של פעמים במערך. במידה שהמערך כולל מספר שכיחים יש להציג את כולם, בסדר בו הם מופיעים במערך. דוגמא: הקלט {2,1,2,3,2,3,12,3,5,1} יתן פלט של 2,3 ניתן להניח שהקלט תקין. כמו -כן אסור לי להשתמש בפלט אינפורמטיבי (למשל: אסור לכתוב "הכנס 10 מספרים שלמים").... ניסית להשתמש בעוד מערך אך עכשיו אני תקוע..... מישהו יכול לעזור ולתת פיתרון?

• 1 תגובה
    • 7.7k צפיות
  8. Started by shaithebest,

שלום לכולם יש לי בעיה בשיעורי בית בלולאות for ומשום מה הקומפיילר זורק אותי החוצה . הגדרתי לולאה של 10 זוגות ואחרי שאני רושם בפלט 2 זוגות הוא זורק אותי למרות שאני לא רואה שום בעיה לוגית התרגיל: קלט-100 זוגותשל מספרים פלט-המספר המינימלי מבין כל המספרים הגדולים בכל זוג הקוד: #include<stdio.h> void main() { int a,b,g,m,i; printf("please enter 2 numbers\n"); scanf("%d %d",&a,&b); if(a>b) m=a; else m=b; for (i=2;i<=10;i++); { scanf("%d %d",&a,&b); if(a>b) g=a; else g=b; if(g<m) m=g; } printf("the most minimal number is %d\n",m); } אשמח גם לעזרה איך אני עושה קופי פייסט מהסקריפט לכאן ושיהיה כתוב נורמלי. חחחחחחח תודה מראש

• 1 תגובה
    • 827 צפיות
  9. Started by intel suck,

יש לי בעיה קטנה בתרגיל הזה using System; class Program { static void Main(string[] args) { const double MILE = 1.6; double sum; sum = 0; int i; Console.WriteLine("enter the number {0}",i); i= int.Parse(Console.ReadLine()); for (i = 1; i < 20; i = i + 1) { sum = MILE * i; Console.WriteLine("the sum is {0}", sum); } } } הקומפיילר רושם: Error 1 Use of unassigned local variable 'i'l מישהו יודע מה הבעיה?

• 30 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by assaf990,

אפשר לקלוט רק מחרוזות עם ConsoleReadline

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by assaf990,

המטרה: שאוכל לכתוב משהו כזה ConsolWrite(ary) ואז באופן אוטומטי ידפיס לי את כל אברי המערך (מסוג arrayList) הבעייה: הפונקציה אמורה להחזיר מחרוזת. אבל מה להחזיר? כי צריך להציג כל תא במערך.

• 6 תגובות
    • 930 צפיות
  12. Started by J0n1,

אני רוצה לעשות קובץ BAT שיעשה פעולה כלשהיא לכל קבצי הtxt שנמצאים איתו בתיקיה אז איך אפשר להגיד לו כל שם? ניסיתי *.txt אבל זה לא עובד :\ יש רעיונות? תודה.

• 24 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. יש לי אתר.. www.pc-fix.co.il ואני רוצה ליצור בו את הפונקציה שגוררים את הדף למטה.. ואז יש מן באנר כזה בצד שירד יחד עם הדף וכאילו תמיד ישאר במרכז העניינים.. משהו בסגנון התפריט שיש פה בצד שמאל באתר של KSP בקישור הבא: http://www.ksp.co.il/hmain.php מצטער על ההפניה לשם ולאתר שלי.... זה רק כדי להסביר מה אני מחפש. או אם מישהו יכול רק להגיד לי איך בידיוק מכנים את האובייקט\דבר הזה בשפה מקצועית... ואז אני יוכל לחפש את הקוד ברשת המון תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by didi18,

מימוש של הפונקציה Strsub תודה :]

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  15. שלום. אני צריך עזרה בשתי התוכניות הנ"ל: int main() { int num,i,count; do { scanf("%d",&num); }while(num<0); while(num!=1) { if((num%2)==0) { num=num/2; count++; printf("Next value is: %d\n",num); } else { num=(num*3)+1; count++; printf("Next value is: %d\n",num); } } printf("Final value %d, number of steps %d\n",num,count); return 0; } למעשה בתרגיל הנ"ל - אני רוצה לקלוט מספר בלולאה , אם הוא זוגי לעשות על פעולה חשבונית ואם הוא אי זוגי לעשות עליו פעולה חשבונית, ולעצור תלולאה שהמספר מגיע ל1. בסוף אני צריך לכתוב כמה צעדים ואת המספר הסופי שהוא 1. בתרגיל אני צריך לעשות לולאה שאם הקלט הוא לא מספר שלם וחיובי א…

• 51 תגובות
    • 5.3k צפיות
  16. שלום ! כאשר אני מנסה לקמל בעזרת GCC אני מקבל הודעות שגיאה שהוא לא מכיר את הספריות של STDIO וMATH... מכיוון שהוא לא מכיר את STDIO אפילו פקודות של פרינט וסקאן הוא לא יודע לבצע ואני לא יכול להריץ את התוכנית. להן מה שרשמתי (דרך אגב במחשבים של האונ' זה עובד טוב): gcc -lm filename.c -o filename.out הנה הפלט של הודעות השגיאה : gcc -lm quadeq.c -o quadeq.out quadeq.c:13:19: error: stdio.h: No such file or directory quadeq.c:14:18: error: math.h: No such file or directory quadeq.c: In function main: quadeq.c:21: warning: incompatible implicit declaration of built-in function scanf quadeq.c:22: warning: incompatible implicit declaration of built-in function printf quadeq.c: In …

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by rotman,

שלום לכולם , אני מוכר באי ביי ואני רוצה לשים מערכת ליצירת רשימת מיילים , מבוססת HTML , זאת אומרת מישהו נכנס לדף מסוים , מכניס את המייל שלו בתיבת טקסט , אופציה גם לאשר את המייל עם איזה צ'ק בוקס אחד ואז לוחץ על כפתור submit שירשום את המייל שלו בצורה כלשהי... אין לי SERVER אז אני מניח שזה לא יכול להיות ב DB כלשהו על הרשת , אז אולי ניתן לעשות שהמייל שלו ישלח אליי בצורה של מייל או משהו כזה? הרעיון היחיד שכרגע חשבתי עליו (שהוא רעיון מאד מכוער) זה ליצור לינק של mailto ובכותרת למשל יהיה רשום subscribe ואז הבן אדם ישלח לי מייל ואני אצור אצלי RULE של מיילים עם הכותרת הזאת שיכנסו לאיזושהי ספרייה ואני בצורה ידנית אעדכן את הרשימת תפוצה בכל פעם... יש למישהו קוד מוכן שיעשה לי את החיים…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by sharonp,

נגיד שיש לי EMBED של סרטון מסוים, איזה קוד אני צריך לכתוב כדי לשים אותו בתגובה בפורום (ובפורום שמתיר זאת)? למשל ה EMBED הזה.. <object codebase="http://go.divx.com/plugin/DivXBrowserPlugin.cab" height="480" width="720" classid="clsid:67DABFBF-D0AB-41fa-9C46-CC0F21721616"><param name="autoplay" value="false"><param name="src" value="http://video.stage6.com/1905528/.divx" /><param name="custommode" value="Stage6" /><param name="showpostplaybackad" value="false" /><embed type="video/divx" src="http://video.stage6.com/1905528/.divx" pluginspage="http://go.divx.com/plugin/download/" showpostplaybackad="false" custommode="Stage6" autoplay="false"…

• 1 תגובה
    • 459 צפיות
  19. אלכסון ראשי של מערך דו-ממדי b ריבועי בגודל nXn מכיל את האיברים b[0,0],b[1,1],...,b[n-1,n-1]). הוסיפו למחלקה Matrix שיטה בשם square. השיטה תבדוק האם קיים מערך דו-ממדי ריבועי חלקי בפינה הימנית התחתונה של המערך המאוחסן במחלקה Matrix אשר מכיל 1 -ים באלכסונו הראשי והיתר אפסים. אם קיים - השיטה תחזיר את מספר השורות/עמודות של מערך ריבועי חלקי זה; אם לא קיים - השיטה תחזיר 0. חתימת השיטה תהיה: public int square() חשבתי על משהו כזה public int square() { int n = getNumberOfRows(); int i = n-1; int j = n-1; for (; i >= 0; i--) for (;j >=0; j--) { if ((_data[i][i] == 1) && (_data[i-1][i] == 0) && (_data[i][i-1] == 0)) …

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by JVT,

יש לי כמה בעיות באסמבלר שלא הבנתי.. אני אנסח ת'שאלות בצורה יותר מקוצרת. 1. במשתנה char1 אות אנגלית גדולה. צריך שב-char2 תושם האות העוקבת. .model small .stack 100h .data char1 db 'C' char2 db ? .code start: mov ax, @data mov ds, ax cmp char1, ___________ je xx mov char2, char1 ______________ jmp finish xx: ________________ finish: mov ax, 4ch int 21h end start 2. מה תהיה תוצאת החישוב ומה יהיו ערכי הדגלים CF ו-OF לאחר הביצוע של כל אחד מהבאים? א. mov cl, 0ffh mov ch, 0fh sub cl, ch ב. mov dl, 10000001b sub dl, 5 ג. mov cx, 0a000h mob bx 0ffffh sub cx, bx 3. רשמו מה יהיה מצב הדגלים ZF ו-CF לאחר ביצוע כל אחד מקטעי התכניות שלהלן: א. mov ax, 30h cmp ax, 20h ב. m…

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
  21. Started by ani,

לא מצאתי בגוגל.. תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Yehudaa,

דוגמא עבור N זוגי: דוגמה עבור N אי זוגי: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 עבור כל מערך דו מימדי ריבועי n*n כתוב מתודה שבודקת האם המערך הנ"ל יש לו יהלום עם אפסים בלבד , ללא התחשבות בשאר ערכי המערך . אם אפשר כיוון \אלגוריתם \ עצה לפתירה , תודה .

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by IlanF,

איך אני מקפיץ חלון ושיהיה רשום בו מה שהיה רשום בTEXTAREA? יש לי את הקוד הבא: function PopUp() { // open the window win3 = window.open("", "Text", "width=320,height=210,scrollbars=yes"); // write to window win3.document.writeln(frm1.text2speach.value); } אבל הוא לא עובד בFF. וגם איך אני משנה את התכונות של החלון החדש (לדוגמה צבע רקע)?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Buffer,

היי, יש לי פרויקט בשפת C שיש בו את הקבצים הבאים: Board.c Board.h PlayBoard.c ErrorHandle.h ErrorHandle.o אני מנסה להריץ את זה ב-CodeBlock ואני מקבל את השגיאה הבאה: Switching to target: default Linking console executable: C:\Documents and Settings\Administrator.OR-CD0400C56A44\My Documents\אוני\C\Ex3\q4\q4.exe mingw32-g++.exe: .objs\ErrorHandle.o: No such file or directory ניסית להשים את הקובץ ErrorHandle.o בתוך התקיה .obj אבל אז הוא נותן לי את השגיאות הבאות: /cs/course/current/labc/StuffMat/ex3/ErrorHandle.c:8: undefined reference to `stderr' /cs/course/current/labc/StuffMat/ex3/ErrorHandle.c:8: undefined reference to `fwrite' /cs/course/current/labc/StuffMat/ex3/ErrorH…

• 5 תגובות
    • 843 צפיות
  25. Started by edeNF,

אשמח אם תענו לי, לא יודע למה הסתבכתי עם זה, זה בפרק על הספריה Math אז כנראה צריך להשתמש בה. קלוט סכום כסף והדפס את מספר השקלים ומספר האגורות, תודה. דוגמה לקלט: 25.24 פלט: שקלים: 25, אגורות: 24

• 4 תגובות
    • 781 צפיות

דיונים חדשים בפורומים