תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
אני צריך לכתוב תכנית שבודקת האם מטריצה היא סימטרית ז"א: 9 0 8 6 4 2 5 8 1 5 2 0 6 1 4 9 היא מטריצה סימטרית, כתבתי תכנית לא יפה ולא נראה מתקבל על הדעת אנא נסו לעזור בשינוי התכנית. #include <stdio.h> #define N 4 int main() { int matrix[N][N] = { {6,8,0,9}, {8,5,2,4}, {0,2,5,1}, {9,4,1,6} }; int i ,j ,z = 0; for (i = 0; i < N; i++) { for (j = 0; j < N; j++) { printf("%d\t",matrix[j][i]); } printf("\n\n"); } printf("\n\n"); if (matrix[0][0] == matrix [3][3]) if (matrix[1][1] == matrix [2][2]) { z=2; } for (j = 1 ,i=0; j < N; j++) { if (matrix[j][i] == matrix [i][j]) { z+=1; } …
-
- 9 תגובות
- 22.9k צפיות
-
-
אני רק מתחיל בג'אווה ואני לא מצליח לקרוא ל class ב main . מישהו יכול לעזור ? הקלאס שלי הוא זה(מתכוון בעיקר ל primes, הקלאס הראשון-isPrime גם פה בגלל שאולי צריך אותו כדי לקבל את השני...) public static boolean isPrime(int num) { boolean ans=true; if (num==1) ans=false; for (int i=2; i<=Math.sqrt(num) & ans; i=i+1) { if (num%i==0) ans=false; } return ans; } public static int[]primes(int min,int max { int min1=min; int j=0; while (min<max){ if (isPrime(min)) { j=j+1; min=min+1; } else min=min+1; } int[]arr = new int[j]; int i=0; while (i<arr.length){ if (isPrime(min…
-
- 5 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום חברים, נתנו לי תרגיל שאני לא יודע מה לבדוק בו קודם. אודה לכם אם תעזרו לי כי אבדתי. התכנית אמורה לפתור מערכת משוואות בשני נעלמים מהצורה: ax + by = c dx + ey = f אני מקבל את a.b.c.d.e.f. המטרה של התרגיל היא לקבוע האם הישרים נחתכים, מקבילים, מתלכדים. אם נחתכים אז האם הם ניצבים. שלשה בצורה 1 0 0 תיתקל בהודעת שגיאה שהשלשה לא מייצגת ישר. כמובן שאם הישרים נחתכים ויש פתרון יחיד אז צריך להציג אותו (את הX ואת הY שפותרים את המשוואה). אין לי מושג איך להתחיל. אם השלשות מייצגות ישרים זה די קל לבדוק. אבל הלאה אני תקוע לגמרי. תודה רבה מראש לכל העוזרים.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי בעיה והיא כזאת: אני כותב פרוייקט ב C# asp.net עם visual studio 2005 במחשב האישי שלי בבית שהוא עם windows בעברית . יש שמה הערות בעברית וכמה טקסטים שאני מוסיף בקוד בעברית כדי שיופיעו בתפריטים וכדומה.. אבל כשאני פותח את הפרוייקט במחשב אחר שיש לו windows xp באנגלית פתאום העברית הופכת לי לג'יבריש. וזה פשוט משגע להפוך את הכל מחדש לעברית רגילה ע"י הקלדה. (רק אני רוצה לציין שבמחשב עם הwindows באנגלית מידי פעם שאני עושה save לקוד אז הוא מקפיץ הודעה בסגנון אם לשמור את זה ב unicode או משהו כזה.. אני לוחץ yes ) ואל תגידו לי לא לפתוח את זה עם מחשב באנגלית כי זה לא בחירה שלי. אני לא ממש יודע אם זה הגורם לבעיה שהמערכת הפעלה באנגלית אבל אני מציין זאת. מקווה שה…
-
- 1 תגובה
- 4.5k צפיות
-
-
אני עובד על פתרון לבעיה קטנה בC# והבעיה שלי , שבגלל שירד במיקוד Stringים, ולא מצאתי שום מידע על זה בספר/אינטרנט. אז יש לי שאלה על הפונקציות של סטרינג, מכיוון שזה מחלקה נפרדת ולא מערך של CHARים כמו בC . אז יש לה פעולות, כמה שאני יודע כמו- השוואה בין שתי stringים, חתיכה העתקה, וכו'. הבעיה שלי , שכשאני מנסה לגשת לאות מהstring אני מקבל שגיאה, כאילו זה לא אפשרי לגשת אליו. אני ניגשתי אליו כמו אל מערך - a נגיד והstring הוא a. ולכן השאלה שלי איך אני ניגש אל האותיות של הסטרינג? איך אני "מפרק" את המילה.
-
- 5 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות תוכנה שתקבל פקודות מערכת ותבצע אותן איזו מחלקה מטפלת בזה ? תודה
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום, בהנתן Script A ו Script B אני מעוניין מתוך Script A לקרוא ל Script B עם פרמטרים, כיצד אני מבצע את זה? מכו כן ראוי לציין שכל אחד מהם הוא standalone. תודה
-
- 0 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום כולם! אני צריך פונקציה שתעבוד על מערך שלם, שסוגו אובייקט שאני יצרתי. כלומר: GameSquare [,] squares=new GameSquare[5,5] squares.ChangeMoveToStatus(true); כי אם אני עושה פונקציה רגילה במחלקה, היא עובדת על אובייקט בודד בלבד. אני צריך משהו שיעבוד על מערך GAMESQUARE כמו שgetLength עובד עליו. בדקתי על GetLength וראיתי שהוא חלק במחלקה בשם System.array .אני יכול להוסיף לה פונקציה או משהו כזה? או שאני צריך לרשת אותה ואז להגיד לתוכנית שלי להתייחס למערכים כMyArray:system.Array במקום כsystem.array ? עזרה בבקשה!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום בניתי אתר אינטרנט קטן שמתחבר גם ל SQL שלי, מציג נתונים ומשנה נתונים שמתי את האתר ב IIS ווהוא עובד מצוין אפשר לגלוש אליו מכל מקום. עד כאן הכל בסדר. אני רוצה שימשיך להיות מחובר ל SQL-SERVER שאליו הוא מחובר ואני יעביר את האתר ל IIS במחשב אחר חשבתי שזה רק שינוי הconnertionstring קראתי בכל מיני אתרים וחיפשתי איך עושים את זה והבנתי (אני מקווה שנכון) שיש להגדיר Server ב aspnet_regsql. לי יש כתובת IP של המחשב שאליו אני רוצה להתחבר איך אני הופכת אותו לשם של server במחשב שלי או שאולי אני ממש לא מבינה ואני עושה את זה עקום. אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לאתר שמסביר את זה קצת או לעזור לי בהכוונה או טיפ קטן תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 752 צפיות
-
-
יש למישהו מושג אם קיים דיבאגר קצת יותר נוח מה Turbo-Debugger של Borland? משום מה אצלי הוא מסרב להפתח על כל המסך
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי קובץ DLL שאפשר לקרוא את הפונקציות שלו מMATLAB שמותקן על WIDOWS 32. ישנה בעיה לבצע את אותה פעולה ממחשב שמותקן עליו 64. האם קומפילציה(במחשב אחר) עם איזשהוא flag יכולה לפתור את הבעיה? (הDLL נעשה ע"י Visual studio 9) תודה
-
- 3 תגובות
- 986 צפיות
-
-
שלום, מישהו יודע למה זה מדפיס שורה אחרונה פעמיים? תודה #include <stdio.h> // functions fwrite(), fread() && fseek() struct studentData { char id[9]; char name[30]; char phone[11]; }; void main() { FILE *mf; struct studentData stD1= {"123456","Bill","052345678"}; struct studentData stD2= {"321654","Jonny","052987654"}; struct studentData stD3= {"987456","Hillary","0545241637"}; struct studentData temp; if((mf=fopen("studentData.dt","w+b"))==NULL) printf("\n Error open file!!"); else { fwrite(&stD1, sizeof(struct studentData),1,mf); fwrite(&stD2, sizeof(struct studentData),1,mf); fclose(mf); } mf=fopen("studentData.dt","r+b"); …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברים, צריך עזרה דחוף , במציאת פרוייקט גמר לקורס ASP.NET. שיכלול גם AJAX ו ADO.NET. בגלל מילואים ממושכים הפסדתי את רוב הקורס ואין לי שום ידע דרוש , ואני ממש חייב לעבור אותו כי זה הקורס האחרון שלי בתואר. לכן מספיק לי פרוייקט צנוע למדי. חיפשתי באינטרנט ומצאתי כל מיני דברים אבל לא משהו שנראה כמו פרוייקט של סטודנט ממוצע. כל עזרה תתקבל בברכה. מוכן לשלם גם עבור פרוייקט , רק אם אתה תותח ASP.NET והולך להסביר לי את כל הפרוייקט :]
-
- 0 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי פונק' שמחזירה את הערך המקסימלי בין 3 מספרים. (שפת C) אני צריך ליצור פונק' שתחזיר לי את הערך המינימלי של שלושת המספרים ע"י שימוש בפונ' המקס ובלי לבצע השוואת נוספות.. double GetMax(double num1,double num2,double num3) { if(num1 > num2) { if(num1 > num3) return num1; else return num3; } else { if(num2>num3) return num2; else return num3; } } יש למישהו רעיון??
-
- 2 תגובות
- 857 צפיות
-
-
רעיון נחמד שעלה לי לראש בזמן היותי במכללה היום: לפני כחודש+ היינו צריכים לממש מבנה נתונים מחסנית על מבנה נתונים מערך דינאמי. ואז חשבתי הרי קיימת פונקציה getTop אשר מחזירה מצביע לאיבר שנמצא בראש המחסנית, והרי לכם גישה לגשת לכל האיברים במחסנית: int *p = getTop(s); p++; //item 2 p++; //item 3 etc באג. לא ביג דיל, בכל מקרה לממש מסנית על מערך זה טיפשי. ואז חשבתי הרי כל המשתנים נשמרים ברצף בזכרון אז מה הבעיה לגשת לכל משתנה private/protected במחלקה לשנות אותם? וצדקתי, אין שום בעיה לעשות זאת. להלן הקוד אשר מאפשר לקבל גישה לכל משתנה סגור/מוגן וגם לשנות אותם, הקוד עושה בדיוק מה שכתוב ב printfים: #ifndef HACKME_H_INCLUDED #define HACKME_H_INCLUDED class HackMe{ public: H…
-
- 6 תגובות
- 946 צפיות
-
-
אז ככה אני משתמש בvb.net לכתוב דפי asp.net הוספתי gridview שבתוכו יש קונטרול של dropdownlist עכשיו מה שאני רוצה לעשות זה שכשאני ישנה את הdropdownlist הוא ישנה ערך אחר בgridview. לצורך העניין בdropdownlist יש מספרים 1-5 שהם מוכפלים בערך של תא אחר בgrid ואז מוצגים בתא נוסף בgridview עכשיו אני צריך למצוא את ה gridview.selectedindex שזה אירוע שמתרחש כאשר יש שינו בgrid ואז ככה אני יודע את השורה בה שונה ה dropdownlist וכך אני עושה בשורה הזאת את השינויים. אפשרות אחת היא להשתמש בכפתור שיקרא עידכון ואז כאשר יהיה שינוי בdropdownlist וילחצו על עידכון זה יתן לי את האינדקס של השורה ואז כל החישובים והכל טוב אבל אני רוצה את האפשרות שישירות כאשר הdropdownlist ישונה הוא יעשה את החישוב א…
-
- 0 תגובות
- 673 צפיות
-
-
יש שרשרת מעגלית הפעלה מקבלת שרשרת מעגלית ומחזירה הפניה לחוליה שממנה מתחיל המעגל. אני לא יודע איך לעשות אני שובר כבר יומיים את הראש על השאלה הזאת אם מישהוא יוכל לעזור לי זה יהיה גדול תודה מראש שכחתי לציין שזה בשפת JAVA
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי אתר ב ASP.NET, ואני מקבל שגיאת javascript. בדקתי את הקוד ונראה כי הוא מתייחס לקובץ הזה שחסר לי. מה זה הקובץ הזה ואיפה אני משיג אותו?
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אהלן יש להשתמש בשפת מונחה עצמים (גאווה או c++) על מנת לייצג מספרים מרוכבים. כמובן שיש לשים לב לדברים הבאים: 1. יש שתי סוגי הצגות : הצגה קרטזית ופולרית 2. כפל וחילוק יותר קל ונוחל לעשות בייצוג פולרי 3. חיבור וחיסור יותר קל לעשות בייצוג קרטזי יש לתכנן תוננית שתנצל את השפה המונחית עצמים על מת להשיג מטרות אלו
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב, הגעתי עד לקטע הזה והכל היה בסדר... http://www.webmaster.org.il/article.asp?id=406 ברגע שהם מתחילים להסביר על הכותרת, הם לא הראו דוגמאות. אז רציתי לשאול אתכם איך אני רושמת את הקוד אם למשל, אני רוצה שהכותרת תיהיה באמצע? הבנתי שהמאפיין שאחראי על זה נקרא align, ואני רוצה למקם את הכותרת באמצע, איך אני ממקמת את ה-align, ואת ה-center? תודה.
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
מה שיש לי זה דף עם נגן מדיה, אני מקבל את הכתובת של הסרטון בשורת הכתובות. יש לי שני קישורים להחליף בין נגן פלאש לנגן QUICKTIME. ואני רוצה לשמור את הבחירה בעוגייה. ההחלפה בין הנגנים עובדת, אבל הקטע עם העוגיות לא. כשאני פותח את הדף הזה, אני מקבל שגיאת Cannot modify header information. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/i/l/a/ilanfir/html/tests/qt.php:1) in /home/content/i/l/a/ilanfir/html/tests/qt.php on line 15 הקוד של הדף: <?php $expire = time()+60*60*24*30; if(isset($_COOKIE["IFAplayer"])) $player = $_COOKIE["IFAplayer"]; else { if(($_GET["p"] == "qt") || ($_GET["p"] == "fl")) { $player = $_GE…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, איך אני יכול להדגיש אות אחת מתוך מילה הכתובה בתוית ? דוגמא - אם אני רוצה לבדוק האם יש במחרוזת את האות ו', ואם כן להגדיש ככה. ככה שאם יש במחרוזת את המילה "תודה" היא תוצג בתוית ככה "תודה". תודה,
-
- 1 תגובה
- 722 צפיות
-
-
אני בקורס תיכנות 1 וזו עבודה ראשונה שאני צריך להגיש אני כתבתי אותה ולא הרור לי למה היא לא עובדת :\ אשמח לקבל עזרה בעניין והרי הקוד: #include <stdio.h> void main(){ int k,i,ans,num,j,flag; num= 0; j= 0; printf("dear mofo please enter a number greater than 1\n"); scanf("%d" ,&num); flag = 0; for (i=1; i<num ; i++){ ans= 0; i=j; while (num >ans) { ans= ans + j; j= j+1; } if (ans ==num){ flag = 1; for (k = i; k == j-1; k++){ printf ("%d+" ,k );} } } if(flag == 0 ){ printf("cannot find devidors of this fucker\n"); } } govner נ.ב. הנה החלינק לעבודה התוכנית לעיל היא השאלה הראשונה http://bgu.uniclass.co.il/ee08/upl…
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה שלא מצליח להתגבר עליה, אני צריך לקלוט שני מערכים שונים בגודלם ולמצוא את התת-מערך המשותף הגדול ביותר. את זה הצלחתי, הבעיה היא שאני צריך את האינדקס שבו מתחיל הרתף הארוך בכל אחד מהמערכים וכן להדפיס את התת מערך האורך. אנא עזרתכם
-
- 1 תגובה
- 800 צפיות
-
-
שלום ! אני לומד 5 יחידות מחשבים בשפת ג'אווה ואני רוצה להרחיב קצת את ידיעותיי ולצאת מהמסגרת .. לא מבקשים ממני באיזה שאלה פה לאתחל מערך כתכונה לעצם מסויים בפעולה בונה אבל אני בכל זה רוצה.. אז העצם הוא HOSPITAL והמערך הוא גם עצם מסוג PATIENT .. ואני לא יודע כמה חולים ביה"ח יכול להכיל .. אני שמעתי איפשהו שאפשר להגיד מערך שכל פעם שאני מוסיף תא הוא יגדיל את האינדקס שלו ב-1 .. איך אני עושה את זה ? (במידה והמערך הוא מסוג Patient) .. תודה רבה =]
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-