עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום, כיצד אני מוסיף לתוכנית win32 api אופצייה לבחירת מוזיקה ON או OFF ע"י Check Box או Radio Button? צריכה להיות עבור החלון הראשי. מדובר ב C++. בבקשה הסבר ולא לשלוח לינק ל win32 tutorial? תודה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by MasterDK,

שלום לכולם. אני מבין הנושא הזה לא יפסיק לשגע אותי... בכל מקרה נתקלתי בבעיה נתון הקוד הבא (מדובר כמובן בשפת C/C++): (מיספרתי בשביל להקל על הסברים) קוד דיי ברור יש מבציע למספר שלם, מקצים לו זכרון ואז משחררים את הזכרון. הבעיה: כמו ששמתם לב כתבתי פונקציה myfree אשר משחררת את הזכרון ושמה את המצביע להיות NULL (למקרה שננסה לגשת אליו שוב נקבל SEGFAULT במקום לשנות ערך שנמצא בתא אליו מצביע המצביע), אבל בעת יציאה בהפונקציה PTR עדיין מבציע לתא שאותו קיבל בזמן הקצאת הזכרון. השאלה למה? שאלה נוספת שארצה לשאול, בקשר לאותו קוד: נחליף את myfree ב free(ptr); ובין השורות 9 ו 10 נוסיף שורה נוספת: *ptr = 10; התוכנית לא תקרוס למה? אם ניתן לגשת לכתובת שהוקצאה גם אחרי שעשינו אליה FREE מה הטע…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by frame it,

שלום, אני מעונין לכתוב משחק שיעבוד ברשת מחשבים (לא אינטרנטית) אם מישהו יודע איפה יש משהו טוב בעברית שמסביר בצורה ברורה ויסודית אודה לו מאד.

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  4. Started by Retaliator,

מישהו יכול לעזור לי לסדר את ה CHECK BOX שלחיצה סוגר מוזיקה לחיצה מפעיל? תודה SendMessage((HWND)lParam, BM_SETCHECK, !SendMessage((HWND)lParam, BM_GETCHECK, 0, 0), 0); if (SendMessage(checkbox1,BM_GETCHECK,0,0)==BST_UNCHECKED) //If UnChecked Box { PlaySound (TEXT ("Welcome.wav"), NULL, SND_FILENAME | SND_LOOP | SND_ASYNC) ; SendMessage(checkbox1,BM_SETCHECK,BST_CHECKED,0); // Then Check Box } else { PlaySound(NULL, NULL, 0); SendMessage(checkbox1,BM_SETCHECK,BST_UNCHECKED,0); // Else Set UnCheck

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  5. Started by mushi,

מה המצב חברים יש לי בעיה של כניסת משתמשים באתר שלי... אצלי על המחשב הכל עובד טוב וחלק אבל על השרת אני לא מצליח להיכנס לאתר או לירשום משתמש חדש. זה הקוד הבעיה היא שהקוד מגיע עד ללולאה ומדלג עליה עשיתי בדיקות עם ECHO בכל מיני מקומות זה לא נכנס ללולאה. <?php require("db.php"); // // //================================================================================================ // // login if ( isset($_POST['login']) && $_POST['login']=="login" ) // did data entered? { //if ( isset($_POST['textuser']) && isset($_POST['textpass']) ) // none of the slots can be blank? //{ $res = mysql_query("SELECT * from users",$link); $canpu…

• 1 תגובה
    • 689 צפיות
  6. מתוך שיעורי בית: קבל משתנה מסוג STRING חפש את כל אפשוריות הפלינדרום שבו (פלינדרום זה -abcba , 123321) הדפס את הפלינדרום הארוך ביותר ואת אורכו. אני חושב שהצלחתי חלקית את התרגיל - אבל יש לי בעיה לגבי מערך סטריגנים, איך מגדירים את האורך של המערך בלי לדעת מה יהיה האורך שלו ? כי האורך תלוי במספר החלקים בסטרינג בהם יש שני תווים זהים , כמו [glow=red,2,300]A[/glow]vnjxcvhjxcv[glow=red,2,300]A[/glow] עריכה: הצלחתי , הבעיה היתה כשהאורך של המערך הראשון לא הספיק לאורך של המערך השני (שנשלח לבדיקה) , אבל אם מכפילים את האורך בריבוע האורך של המערך הראשוני (כי אלו סה"כ האפשרויות) אז זה עובד. אשמח לאפשוריות לייעל את התוכנית , כי כרגע היא לא ממש יעילה using System; using System.Co…

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by intel suck,

עברתי לתוכנת eclipse אחרי שהשתמשתי בJELIOT בניתי תוכנית ועכשיו אני לא מבין הרבה שגיאות כאן כמו לדוגמא שמופיעה לי שגיאה ב-readln() זאת התוכנית המלאה: { int num; int sum1=0; int sum2=0; int avg1=0; int avg2=0; int digit1; int digit2; int ta; int []arr4=new int [40]; int [] arr1= new int [20]; int [] arr2 = new int [20]; int [] arr3= new int [40]; int j=0; int k=0; for (int i=0; i<20; i++) { System.out.println ("Enter the number"); arr1[i]= reader.nextInt(); System.out.println ("Enter the number"); arr2[i]=reader.nextInt(); } for (int i=0;i<10; i++) { System.out.println ("Enter a number between 1 to 4"); nu…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by pain_killer12,

חברים, לימדו אותנו לעשות את הפקודה makefile שכאילו מקשרת בין כמה קבצי C וH שרוצים ואז אפשר להשתמש נניח בקובץ C1.c בפונקציה שכתובה בH1.h השאלה שלי היא איך עושים את זה? לא הבנתי כמעט כלום כמעט ממה שאמרו שם. אני צריך ליצור קובץ H וליצור קובץ C שמשתמש בפונקציות שכתובות בH. אז השאלה שלי היא כזאת: כיצד בdev C++ אני יוצר קובץ H עם הפונקציות הרלוונטיות? (אם אפשר לתת מבנה כללי של הקובץ, איפה ההכרזות על הפונקציות, איפה המימושים של הפונקציות , היכן לרשום הכרזות על קבצי H אחרים שאני רוצה להשתמש בהם? (למשל Stdio או math או קובץ H2.h שאני יצרתי למשל)) ואיך אחרי שיש לי קובץ C וקובץ H אני מקשר ביניהם דרך המייקפייל? ד"א אם בהאדר שלי H1.h אני כולל את הספריות Stdio.h math.h וכו' ואלה הספריו…

• 14 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. נגיד יש לי מחרוזת המכילה את הביטוי "Bird". איך אני יכול לקחת את האות הראשונה של המחרוזת ולהתייחס אליה כאל תו (char)? במקרה הזה התו 'B'. תודה

• 2 תגובות
    • 667 צפיות
  10. נניח שיש לי תו שאני יודע בוודאות שהוא אופרטור (+, -, *, / וכו'), איך ניתן להמיר אותו לאופרטור שניתן לבצע איתו חישובים בין מספרים? תודה עריכה: וואו, אני כ"כ עייף שהצלחתי לפרסם את הת'רד הזה כאן במקום בשפות תכנות

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by efod26,

מישו מבין ב-SQL יכול להסביר מהי בדיוק? תודה.

• 1 תגובה
    • 816 צפיות
  12. Started by efod26,

אני צריך לסדר מחרוזות לפי סדר לקסיגורפי, אני יודע באיזה פונקציה להשתמש אבל לא מצליח להבין מדוע לא עובד. אני מאתחל מערך:{char *a[]={"blabla" ,"kakaka" ,"mimimi" וצריך להשוות כל שתי מחרוזות בסופו של דבר צריך גם למיין מיון בועות כדי לסדר מחדש אבל זה כבר שטויות אני לא מצליח להשתמש בפונקציה strcmp בצורה נכונה כנראה. תודה ויום טוב

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. מה הדרך לעשות את זה? (הSTRUCT מכיל שדות בגדלים שונים). הקובץ הבינארי מכיל את המידע של הSTRUCT איך שהוא נראה בזכרון. (MEMORY DUMP). תודה!

• 9 תגובות
    • 961 צפיות
  14. Started by Galos,

שלום לכולם, יש לי שאלה שלא הצלחתי להתגבר עליה , מקווה שתוכלו לעזור לי: כתבתי תוכנית ב++C עובדת טוב ומתקמפלת על המחשב שלי , הבעיה היא כאשר אני מנסה להריץ אותה על מחשב אחר זה אומר שחסר DLL וכל מיני דברים אחרים. אציין שעל המחשב אין שום סביבת פיתוח כלשהי. איך אני מקמפל את התוכנית שתעבוד על כל פלטפורמה (לא בהכרח על לינוקס , מאק וכו' אני אסתפק בגרסאות של ווינדוס למינהן) , ללא צורך בהתקנה של רכיבים מיוחדים לשם כך? כמו כן ניסית גם לקמפל בגרסת Release אבל עדין אני מקבל את אותה שגיאה. (אני לא יכול לתת את השגיאה במדויק כי מנסים להפעיל את זה על מחשב מרוחק ממני ואמרו לי שזה רושם להם שחסר DLL וכל מיני שאר ירקות). תודה על העזרה, גל נ.ב. גם חבר שלי שעכשיו שלחתי לו טוען לחוסר בDLL. אציי…

• 6 תגובות
    • 746 צפיות
  15. Started by ofer_shm,

האם מותר לי לעשות דבר כזה ב- c: switch(j) { case j<5: printf("blabla"); case 10<j<50: printf("booo"); כי משום מה זה עובר לי קומפליצה תודה

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  16. היי, למה אין לי עברית בהרצת JAVA SCRIPT? הוא מראה לי ריבועים, אני עובד עם VISUAL STUDIO 2005 וכל סקריפט שאני רוצה להריץ ען כתוביות בעברית הוא מראה לי ריבועים.

• 2 תגובות
    • 558 צפיות
  17. Started by Retaliator,

שלום, יש לי תוכנית שאני צריך ליצור ב win32 api אני רוצה להוסיף תמונה מקובץ במסך הראשי + איזה אלמנט של גרפיקה לדוגמא שעון כלשהוא מישהו יכול לסייע? תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  18. היי, אשמח לקבל המלצה לקומפיילר חינמי ל-C ול-C++ (הבנתי שהקומפיילרים ל-C++ מקמפלים בפועל גם קוד של C, אז בהנחה שזה נכון כמובן שמספיק רק קומפיילר אחד ל-C++). סביבת עבודה: windows XP, ואני אשמח אם יהיה אפשר להתקין את אותו הקומפיילר גם על Vista. שאלה נוספת - מה החשיבות בכלל של הקומפיילר בו משתמשים? תודה מראש. אגב, אולי שווה להוסיף לנעוצים רשימה של קומפיילרים מומלצים לשפות השונות, ואולי גם סביבות עבודה, דיבאגרים וכו'

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. Started by Odedb52,

אהלן. אני ב- י"א... מגביר מחשבים, ולומד C#. סיימנו חלק של מונה צובר בעיות מינימום מקסימום וכו', והגענו לשאלות מסכמות שכאלה. רק תרגיל אחד אשמח לקבל בו עזרה מכיוון שקצת הסתבכתי. "יישם אלגוריתם המקבל כקלט מספר שלם n. האלגוריתם יגריל n מספרים שלמים בטווח של 8-10 ויציג כפלט: א. המספר שהוגרל הכי הרבה פעמים. ב. ממוצע המספרים. ג. המספר הגדול ביותר שהוגרל." עם ב' ו-ג' אין לי בעיה... רק לא הבנתי את הקטע עם "המספר שהוגרל הכי הרבה". תודה מראש לעוזרים. שנה טובה, עודד ב.

• 8 תגובות
    • 3.5k צפיות
  20. Started by 12w23e,

שלום לאחר שאני עושה fork התוכנה שלי מחכה בפקודת ה-pselect עד אשר ה-child מפסיק לחיות. אולי מישהו יודע למה? עדכון - מצאתי תא הבעיה, עשיתי טעות עם הsigchild ולכן הוא נתקע שם. לסגור.

• 0 תגובות
    • 571 צפיות
  21. Started by רזי ברד,

אני מעוניין להתחיל לתכנן משחקים לiphone ורציתי לדעת אם מישהו יודע איך עושים את זה? איזה שפה צריך לדעת ? והאם זה עולה כסף?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  22. Started by ה*לה,

אולי יש לזה שם אחר שאני לא מכירה. מהלך המשחק : המשתמש בוחר גודל של לוח NxN ובכל שלב הופך את אחד הקלפים (אחד המקומות במערך) ויחד איתו נהפכים כל השכנים שלו. המטה להפוך את כל הלוח במספר קטן של צעדים. הקוד: #include <iostream> #include <conio.h> using namespace std; int s; bool matrix[1][1]; bool select(int flag, int size) { flag =0; for(int i=0; i<size; i++) { for(int j=0; j<size; j++) { if(matrix[i][j]== true) { flag++; } } } if(flag==size*size) { return true; } else { return false; } } void swap(int i, int j, int size) { if(i>=0&& i<size && j>=0&& j<size) { if(matrix[i][j]==t…

• 1 תגובה
    • 689 צפיות
  23. לא מצליח להשתמש בסקריפט של JAVA דרך פרמטר SRC והנתיב לקובץ עם סיומת JS. כאשר אני מריץ את הסקריםט באופן רגיל הוא עובד, וכשאני רק רוצה לתת נתיב לקובץ שמכיל את הסקריט הוא לא רץ !!! דוג' <script language="javascript" src="/file_name.js" > </script>

• 3 תגובות
    • 716 צפיות
  24. Started by orninyo,

שלום, האם קיימים מדריכים לבניית מערכת לניהול תוכן לאתרים? ניסיתי להבין לבד איך כל העניין עובד והסקתי שמדובר במערכת שמדברת עם הDB ולא עם קבצי האתר שבשרת האם זה נכון? איך המערכת מנהלת לינקים באתר? האם ע"י שינוי הסטרינגים של הלינקים אשר שמורים בDB? אם אני בכלל לא בכיוון אז אשמח להכוונה. אני שולט בכל השפות.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by ניר.,

מישהו יודע מה קוד האלגוריתם של פונקצית הערכה למשחק רברסי בשפת JAVA?

• 1 תגובה
    • 823 צפיות

דיונים חדשים בפורומים