עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. אני מתחילה בקשר לC/C++ כשרוצים ליצור פרוייקט חדש, מופיעות 3 אפשרויות: CLR Win32 General מישהו יכול להסביר לי מה זה CLR וWin32? ניסיתי להבין מהאינטרנט ולא הצלחתי. בנוסף, בWin32 ובCLR יש אפשרות לעשות console application. מה הכוונה console? תודה

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by lesForce,

שלום לכולם. אני צריך לעשות פרוייקט קטן באקסס שמהווה יחידה אחת במחשבים. עכשיו יש לי כמה שאלות שאני מתעקב עליהם כבר יותר משעתיים ואני פשוט לא מצליח לפתור (אפילו ישבתי עם המורה איזה שעה ולא הצלחנו לבצע את מה שרציתי) אז ככה, דבר ראשון: למשל יש לי טבלה עם 2 עמודות אחת מהם זה: "שם" והשני זה: "סוג". ב"סוג" יש לי לדוגמא סוג אחד ספורט וסוג שני מוזיקה וב"שם" סתם איזה שמות של אנשים. נראה לי שאני קצת לא מובן אז הנה הטבלה למשל : עכשיו אני רוצה לעשות בטופס "תיבה משולבת" (זה כיאלו תיבת בחירה שיש רשימה ואז בוחרים מה שרוצים) משהו כזה: ואז לדוגמא אם המשתמש בחר ב"ספורט" הוא יביא לי את השמות של כל האנשים שה"סוג" שלהם הוא "ספורט" ואותו דבר לגבי המוזיקה... אני מניח שצריך לבצע מאקרו …

• 0 תגובות
    • 561 צפיות
  3. Started by MasterDK,

יש קוד כזה: #include <stdio.h> int main(){ return 0; } האם התוכן של STDIO יכנס לקובץ אחרי הקומפילציה? ההיגיון אומר שכן, אלה עם הקומפיילר יודע לעשות אופטימיזציה ו"לגזור" קוד שלא השתמשתי בו. אשמח לתשובה. תודה רבה מראש.

• 6 תגובות
    • 780 צפיות
  4. Started by YehRac,

שלום רב, אני מפתחת תוכנה המיועדת לרוץ על מחשב בגודל 7 עד 10 אינץ (עוד לא הוחלט). הפיתוח נעשה על PC עם מסך 17 עד 21 אינץ - (רזולוצית המסך 1024/768) ב VisualStudio אשמח לדעת כיצד מחשבים את היחס בין גדלי המסכים. כלומר איך מגדירים את ה FORM בתוכנית, כך שיתאים בדיוק לגודל המסך המלא במחשב ה 7 אינץ. תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 933 צפיות
  5. Started by pain_killer12,

חברים, כבר יצאה לי הנשמה. קיבלנו תרגיל לממש עץ AVL ב++C. כל העניין הזה של לשמור על איזון העץ עם כל הסיבובים והעניינים כבר אין לי מושג מה לעשות. הסתבכתי לגמרי, והדברים לא זזים. חשבתי על זה, ברגע שאני מכניס איבר, ואני רץ על העץ כדי למצוא את המקום המתאים בכל הקודקודים במסלול מהשורש אני צריך לקדם את איזון (אם הלכתי ימינה בקודקוד אז אני מעלה אותו ב1 אם הלכתי שמאלה אני מוריד ב1)? השאלה היא אחרי שאני עושה סיבוב, איזה מקדמי איזון אני צריך לשנות בהתאם ואיך? מישהו אולי מימש פעם?

• 8 תגובות
    • 5.9k צפיות
  6. שלום! יש לי קוד של נגן ואני רוצה "לשדרג" אותו ולהוסיף לו אפשרות נוספת שהוא ינגן מספר סרטים אחד אחרי השני (שיהיה לי מקום להוסיף עוד כמה url לים)... <center> <div class="player"> <object id="MediaPlayer" width="505" classid="clsid:6BF52A52-394A-11D3-B153-00C04F79FAA6" height="290" align="center" style="border: 1px solid #536F7F"> <param NAME="URL" value="blblblblblblblba.avi" ref> <param NAME="autoStart" value="-1"> <param NAME="enableContextMenu" value="0"> <param NAME="volume" value="75"> <param NAME="uiMode" value="full"> <param NAME="rate" value="1"&…

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. ב C# VISUAL STUDIO 2008 אני רוצה להוסיף פקד LOGIN , הוספתי שני יורים דרך ה ADMINISTER WEBSITE, וROLE אחד, כאשר אחד היוזרים מקושר לROLE מסוים (manage). כעת כל בדיקה שאני רוצה לעשות בקוד כמו למשל : בדיקה אם היוזר נמצא בROLE מסוים - Roles.IsUserInRole("manage") - תמיד נשאר FALSE או בדיקה אם המשתמש הצליח להיכמס - User.Identity.IsAuthenticated - תמיד נשאר FALSE הוא לא נותן לי, יש למישהו פתרון ?

• 0 תגובות
    • 649 צפיות
  8. Started by Stoichkov,

שלום לכולם רציתי שתעזרו לי להבין מה הסיבוכיות בתרגיל הזה אני הגעתי למסקנה שזה nlog n (אני נורא לא בטוח בנושא הזה) תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 700 צפיות
  9. Started by mwalker03,

אני צריך להפעיל שלושה תרדים שיפעלו במקביל ושמישהו ישלוט עלייהם. זאת אומרת שמישהו אחד יוכל להפעיל אותם או להשהות אותם. לצורך כך אני חייב לסנכרן מידע בייניהם, זאת אומרת שכשאחד יעצור - 2 האחרים יעצרו גם כן. איזה מנגנונים פשוטים קיימים לסינכון ? איך אני יכול לתקוע THREAD לפי פקודה ואז שמישהו יגיד לו להמשיך מאותה הנקודה ? התוכנית כתובה ב C#.

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by mwalker03,

יש לי סטרינג מוצפן אבל אני לא יודע מהי שיטת ההצפנה, יש דרך לדעת ע"פ הסטרינג לדעת מהי שיטת ההצפנה ?

• 5 תגובות
    • 853 צפיות
  11. להלן התרגיל -> http://www.f2h.co.il/7921574180945 הפתרון שאני כתבתי אך רק חציו עובד הפלט בסעיף ב לא עבד לי כראוי ואשמח לתיקון. #include <stdio.h> #include <string.h> int main() { char str[70]; int i; printf("enter Single char \n"); gets(str); for(i=70;str[i]!='\0';i++) if (str[i]>='a' && str[i]<='z'|| str[i]>='A' && str[i] <='Z') break; else printf("%c",str[i]); return 0; } /* int str(char * word_appear, char * word_counter) { int i,index=0,wrdcnt=0; while (str[i]!='\0') index++; wrdcnt++ printf("char appear %d, %d" index,wrdcnt) ; } */ [code/]

• 1 תגובה
    • 925 צפיות
  12. שלום, קיבלתי עבודה שקשורה למערכות הפעלה, אבל לא ממש לימדו אותנו איך לעבוד באופן מעשי עם ת'רדים. מכירים אתרים או ספרים טובים בנושא, עם דגש על דוגמאות מעשיות? תודה

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  13. התחלתי לילמוד פסקל ואני צריך תוכנה פשוטה לתיכנות בלי אפשרויות מתקדמות.

• 1 תגובה
    • 866 צפיות
  14. יש לי תמשימה הבאה: יש למישהו רעיון? -תודה

• 33 תגובות
    • 5.5k צפיות
  15. שלום לך קיבלתי תרגיל תיכנותי ב#C ואין לי את הכלים לעשות אותו ( אף פעם לא עבדתי על התוכנה הזאת ) אם מישהו יוכל לתת לי פתרון חלקי או הנחיות איך לפתור את התרגיל הזה . תודה על העזרה תכנות בעצמים מבוזרים עליך לכתוב מערכת ובה שרת ראשי (להלן ראשי) ומספר לקוחות. כל לקוח פונה לראשי עבור סוג פעולה אחד: העלאת מספר בחזקת השני. הראשי מפעיל מספר threads, באשר כל אחד עובד מול לקוח אחר. עבודה אופיינית נראית כך: הלקוח וה (thread הפרטי שלו ב) שרת יוצרים קשר. הלקוח מגריל מספר שלם m בין 3 ל-10; זהו מספר פעולות החשוב שיבקש. מתחילה לולאה לפיה (שוב, במלה שרת הכוונה לנים המתפקד כשרת עבור לקוח מסוים, ובמלה ראשי הכוונה ל-thread הראשי בצד השרת): o הלקוח מגריל זוג מספרים שלמים …

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. ערב טוב, קודם כל הקוד, מאוד פשוט: צד השרת: TcpListener listener = new TcpListener(IPAddress.Any, 7777); listener.Start(); TcpClient client = listener.AcceptTcpClient(); Console.WriteLine("Connected"); צד לקוח: TcpClient client = new TcpClient(); client.Connect("79.180.59.199", 7777); Console.WriteLine("connected to server"); הבעיה היא שאני מקבל את ההודעה Connected כלומר השרת מזהה, לפחות בהתחלה את הלקוח, אבל אני לא מקבל את ההודעה connected to server בצד של הלקוח. מה אני עושה לא נכון?

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by Retaliator,

שלום יש לי תוכנית של צייר שכאשר בוחרים בתפריט לצייר קו עיגול וכו' אני רוצה שזה יציג למשתמש ב FORM מה נבחר, כיצד ניתן לעשות זאת, כמו textout שיש ב c++? את label לא הצלחתי לשנות אם לקחתי.. תודה

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. היי, ברצוני לדעת האם קיימת אפשרות להכניס הרבה מאוד מידע בצורה דחוסה ושרת ה SQL יפענח את זה ויכניס כנו שצריך? השרת הוא כנראה MSSQL, אבל אשמח לדעת גם לגבי אחרים. מה שאני רוצה לעשות זה לכווץ את המידע אצלי (GZIP לדוגמא) ואז לשלוח אותו לשרת, הוא יפענח אותו ויכניס כאילו הייתה שאילתא רגילה. למה? כי מאוד חשוב לי התעבורה והמידע שהולך להיכנס הוא מידע גדול. האם זה אפשרי?

• 1 תגובה
    • 873 צפיות
  19. שלום רב, אני בן 12 ואני רוצה להקים אתר. עוד לא חשבתי על איזה אתר אני רוצה להקים, אבל לדעתי זה יכול להיות אחלה דבר שילמד אותי המון על תכנות (וזה גם מעניין אותי). האתר הוא לצרכי לימוד. אין לי ידע בתכנות חוץ מכמה אתרים שמלמדים HTML ברמה נמוכה. יש לי המון מוטיבציה ואין לי בעייה להשקיע בלימוד לאורך זמן. הקטע הוא שאני לא יודע מאיפה ללמוד להקים אתרים. מצאתי ברשת כל מני אתרים שמלמדים HTML ו- PHP אבל הם ברמה נמוכה ומלמדים את הבסיס בלבד. האם מישהו יכול להמליץ לי על אתר/פורום/תוכנה שמלמדת להקים אתרים ברמה גבוהה (אומנם אני צעיר, אבל יש לי הרבה זמן ואני חושב שאני מסוגל לעמוד בזה). תודה רבה, YOSDA-BOY.

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  20. Started by noam142,

לא ממש קשור לתכנות , אבל אתם בטוח יודעים ... קיבלתי תרגיל בו נדרש לממש מערכת, המקבלת כקלט מספר בינארי N בן 5 ספרות, ומוציאה במוצאה 1 אם N מתחלק ללא שארית ב-3; 0 אחרת. יש לממש את המערכת אך ורק באמצעות מסכם אחד לשני מספרים בעלי 4 סיביות כל אחד, ובורר 8 ל 1 אחד ללא שערים. השאלה שלי היא איך בודקים אם מספר בינארי מתחלק ב 3 ? אני יודע שחליוק ב 2 מתבצע ע"י הזזת כל הסיסיות במספר ימינה , האם יש "טריק" כזה גם בחילוק ב 3 ?

• 0 תגובות
    • 813 צפיות
  21. Started by lesForce,

קודם כל שלום לכולם ... יש לי בעיה בנושא המחלקות בC#. אני ממש לא מבין את העיניין, אני כן מבין מה כל דבר עושה (PUBLIC,VOID, ואיך הכל עובד אני מבין...) אבל אני לא מבין לאיזה דברים צריך לעשות פעולות, אני לא מבין מה הקטע של פעולה בונה. ואני ממש לא יודע איך להתחיל באמת לבנות מחלקות (מה לבנות וכו) אני אשמח אם מישהו יבהיר לי את העניין בקצרה וייתן לי עצות מניסיוני האישי שעזרו לו. תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by AMIT_MEG,

שלום לכולם אני רוצה ללמוד תיכנות וחשבתי על c# כשפה הראשונה כי לפי מה שהבנתי היא הטובה מבין c,c++ ו c# אז אמרתי שאני יתחיל איתה כשפה ראשונה ומשם אני ילמד עוד שפות אני רוצה לקנות ספר טוב שמסביר הכל אין לי שום ידע קודם לגבי תיכנות אני רוצה ספר שמסביר הכלל ולא כאילו אני מתכנת 5 שנים ואני צריך לדעת את כל המושגים חחחח טוב ניראה לי שהבנתם אז תודה רבה עמית

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. איך ניתן ללחוץ על תוכנה אחרת (לא שלי) דרך VISUAL BASIC .NET הכוונה אני פותח את התוכנה שלי (שפותחה ב VB) והיא לוחצת קליק על תוכנה אחרת שפתוחה (לא שלי)

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  24. יש לי בעיה עם הוספת שורה חדשה בתוכנה שאני בונה ב- C#. התוכנה אמורה להוסיף ולעדכן שורות מטבלאות של SQL Server. אני עובד עם DataBindings ו- CurrencyManager. באחת מהטבלאות כל השדות הם מסוג טקסט. בטבלה הזאת לא הייתה לי שום בעיה עם העידכון וההוספה בעזרת הפעולה AddNew() של ה- CurrencyManager. בטבלה אחרת ישנם שדות מסוג datetime. בשביל להציג את שדות ה- datetime השתמשתי ב- datetimepicker (הוא קצת בעייתי כי אי אפשר להשתמש בו עם null). עשיתי binding כרגיל, והעידכון עובד טוב. הבעיה היא עם ההוספה של שורה חדשה. ההוספה פשוט לא פועלת והמצביע של ה- CurrencyManager נשאר על ה- position שהיה קודם לכן. לדעתי, הבעיה קשורה ל- datetimepicker שלא יכול לקבל null ואז הוא לא יודע איזה ערך לתת בהתחלה…

• 1 תגובה
    • 721 צפיות
  25. שלום, יש לי לכתוב צייר ב CSharp כפרוייקט, כרגע ב main form אני פשוט מצייר קו פשוט 1) מדוע הקו לא מרענן את החלקים הקודמים כלומר בזמן הגרירה שלא יצייר צבע אלא לבן? 2) איך אני משלב את זה לתוך Class עם הורשה כך שתהיה פונקציית ציור ב Base Class ויירשו ממנה? אשמח לדוגמא לבחירת ציור קו או עיגול. תודה [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים