תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
קיבלתי תרגיל שבו אני אומר ליצור N דליים שקיבולתם אקראית בין 0 ל 10 ליטרף עכשיו הגעתי לקטע שבו אני נתקע שצריך למלאות את הדליים בכמויות מים אקראיות, שלא יהיו גדולות מקיבולת הדלי. עכשיו אני יודע שבשביל למצוא את קיבולת הדלי אני צריך להשתמש ב-getCurrentAmount() השאלה שלי האם אני צריך להשתמש בלולאת while ולמלאות את הדלי כל עוד הCapacity לא גדול מהתכולה תודה וחג שמח
-
- 3 תגובות
- 764 צפיות
-
-
אני צריך לכתוב פונקציה, שמקבלת רשימה של מחלקה כלשהיא שכתבתי, ושומרת אותה בתוך קובץ XML. הבעיה מתחילה בעובדה, שהרשימה יכולה להכיל שני סוגים של איברים- בגלל פולימורפיזם. איך אני יכול לבדוק בקוד, לאיזו מחלקה ספציפית משתייך האיבר ברשימה, שאותו אני שומר עכשיו. הסבר קצת פחות מבולגן: תהי מחלקה אבסטרקטית A, ושתי מחלקות שונות, B ו-C היורשות אותה. תהי רשימה L, של אברי A. תהי פונקציה func, שתפקידה לשמור בקובץ XML את הרשימה L. איך אני יכול לדעת ב-func, האם האיבר הנוכחי הוא B או C. דוגמאת הקוד עד לרגע זה: public void insertEmployeeList(List<BE.Employee> l) { XElement EmployeeRoot; string FPath = @"employee.xml"; EmployeeRoot = new XElement("Empl…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
נתקלתי בבעיה בשיעורי הבית שלי,אני צריך שתעזרו לי בדרך לקחת מספר תלת ספרתי כמו 346 ולפרק אותו ליחידות עשרות ומאות, לדוגמא: 300-40-6.. איך אני עושה את זה.. תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
בוקר טוב. אני צריכה לרשום קוד שעושה כזה דבר: מקבל קובץ תמונה, ומחזיר אותו אחרי שהוא צבע בשחור (כלומר 0) כל פיקסל בתמונה שמספיק כהה וקרוב לשחור. (הצורך שלי בקוד הזה נובע מזה שיש לי קוד סריקה כלשהי לתמונה. הסריקה מזהה קווים בצבע שחור שנמצאים בתמונה אך ורק כשהם 0 (כלומר, ממש שחורים). אם למשל, יש קו בתמונה שהוא בצבע שחור חלש יותר, או חום כהה, למשל 20, הוא לא יזהה את הקו הזה.) הקוד הזה לא מסובך בכלל, והצלחתי לעשות אותו ב MATLAB (אבל C# אינני מכירה, לכן אני צריכה עזרה בידע שלכם). מה שעשיתי ב MATLAB הוא כך - התייחסתי אל התמונה, כמטריצה של פיקסלים. ובחרתי את המספר 30, להיות הגבול שממנו ומטה הפיקסל יצבע לשחור (ל - 0). כעת, עברתי בלולאה כפולה פיקסל אחר פיקסל, ושאלתי - אם הפיקסל מתח…
-
- 2 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום אני רוצה ליצור אובייקט דפדפן מוקטן שיציג לי תוכן של אתר (מעין preview) אבל בגודל קטן (ומשתנה) . אני משתמש כרגע ב c# בעזרת האובייקט webbrowser , לא מצאתי בתכונות שלו משהו שיעזור (בסגנון fit to scale) חשבתי לנסות לשמור את האובייקט בתור תמונה ולהציג אותו אבל אני לא ממש יודע איך לממש את זה . אשמח להדרכה קלה תודה .
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אני מנסה להריץ תוכנית פשוטה ב.net 2003 // message1.cpp #include <iostream.h> // Message class - display hello message to screen class Message { private: int id; public: void print() { cout << "hello C++!" << endl; } }; int main() { Message m; m.print(); return 0; } ומקבל שלא מוצא d:\davis documents\c_plus_plus_book\chap02\message1\message1\message1\message1.cpp(2): fatal error C1083: Cannot open include file: 'iostream.h': No such file or directory מה עלי לעשות?
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקלוט מספרים אשר יוקלדו ע"י המשתמש ויופרדו ע"י רווחים לדוגמה: 3 7 5 1 הבעיה הים שאינני יודע כמה מספרים יקליד המשתמש (אם יהיה scanf מיותר התוכנית תחכה למספרים נוספים ואם לא אז לא כל המספרים יקלטו) אני מניח שמדובר בלולאה כלשהי אך מה התנאי עצירה ? בכל אופן אין לי בעיה שהמספרים יקלטו בזה אחר זה למערך ואשתמש בהם משם. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים , אני התחלתי ללמוד במגמת מדעי המחשב והתחלנו ללמוד תכנות בג'אווה . הבעיה היא שאנחנו לומדים בקצב של צב ואני ממש רוצה כבר להתקדם . אני יודע כבר PHP ויש מאחוריי כבר כמה פרוייקטים די גדולים , אז יש לי איזה שהוא רקע בתכנות . אני ישמח לכל אתר / ספר שאפשר ללמוד ממנו , עם עדיפות לכמה שיותר זול. תודה מראש .
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מנסה לממש עץ AVL ואני נתקע קצת באיזון. כרגע אני מתמקד רק על הוספה של איברים. נכון לעכשיו אחרי הוספה של איבר אני עובר על העץ מהאיבר שהוספתי עד השורש ומעדכון את ה balance factor שלו. אם ה balance factor מגיע ל 0 אני מסיים את העידכון. כאשר ה balance factor מגיע ל+2 וא -2 אני מבצע את אחד מארבעת הסיבובים (נכון לעכשיו ממושים רק סיבובים RR ו LL, אבל אני לא רואה בעיה לממש גם RL ו LR). הבעיה שלי זה עידכון ה balance factor אחרי שאיזנתי את העץ. נניח הוספתי איבר מסויים, אני מתחיל לסרוק לאחור ומעדכן את האיזון של כל איברי והופ! מגיע לאיזון של +2, קורה לפונקציה המתאימה שמקבלת את האיבר שהאיזון שלו הוא +2 ואזנת את התת עץ הזה. הכל טוב ויפה אבל איך אני קובע איזון מחדש של כל …
-
- 3 תגובות
- 4k צפיות
-
-
מה בעצם כל אחד מהם אומר ואיך אני מזהה אותם? תודה..
-
- 0 תגובות
- 522 צפיות
-
-
שלום, הקוד הבא: <head> <title>test</title> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /> <meta http-equiv="Content-Language" content="en-us" /> <style type="text/css"> #first {width:1em; float:left; border:1px solid red;} #second {width:10em; border:1px solid blue;} </style> </head> <body> <h1 id="first"> A</h1> <h1 id="second">B</h1> </body> מציג את הדף הזה:. האות B מוצבת מימין ל A כפי שהייתי מצפה אך מעט גבוה יותר מסיבה בלתי ברורה לי. שינוי התערך בתכונה width לסלקטור #second ל 1em מביאה לכך ש B ירד מתחת ל A בדף מסיבה בלתי ברורה לי לחלוטין. אם #first…
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום בניתי טופס FORM בעל שדות טקסט בלבד. אני רוצה שטופס ישלח תמיד למייל שלי. איך אני עושה אתזה?(אני יודע ASP בקטנה אם צריך)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אין לי ושג בתיכנות אבל יש לי בעיה שנראה לי שתוכלו לעזור לי. יש הגדרות מסויימות במחשב שאני מעוניין למצוא תוכנה ש"תלמד" פעם אחת איך אני משנה את ההגדרות ואז בלחיצת כפתור אחת היא תשנה לבד את ההגדרות ושאני לא יהיה צריך כל פעם לשנות את ההגדרות מחדש. למה אני מתכוון: אני רוצה שבלחיצת כפתור אחת תשתנה לי הרזולוציה של המחשב ושהצג הראשי יהפוך לצג משני. חשבתי שבטוח שיש איזה תוכנה שיכולה לראות פעם אחת איך אני עושה את זה ואז לעשות את זה לבד כשידרש. בתוכנה JDOWNLOADER למשל יש כפתור שלוחצים עליו ואז עושים את כל הפעולות הנידרשות לניתוק הראוטר מהרשת והחזרתו לפעילות. בסיום ההקלטה, התוכנה יודעת לבד לעשות את כל מה שהראינו לה שעושים. יש דרך לעשות את מה שאני מבקש?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים. שמעתי שיש בתי ספר תיכוניים שבהם אפשר להרחיב 10 יחידות מחשבים - 5 יחידות רגילות כמו בכל בתי הספר ועוד 5 יחידות פרוייקט webserice או משהו כזה. לצערי בתיכון שלי לא היה אפשר לעשות את ה10 יחידות מחשבים. אני מנסה להתקבל לאוניברסיטה ועומדות בפני שתי אופציות: 1) לשפר את הפסיכומטרי 2) לעשות את הפרוייקט במחשבים של ה5 יחידות הנוספות (כבר עשיתי 5) - אופצייה שנראית לי יותר ראלית (מאחר וזה תחום יותר חזק אצלי מאשר הפסיכומטרי). העניין הוא שאני צריך לדבר בטלפון עם מורה כלשהי מתיכון כלשהו (לא משנה מהצפון עד לדרום) שיודעת מה צריך לעשות בשביל הפרוייקט. חיפשתי באינטרנט מספר תיכונים אבל אין בהם 10 יחידות מחשבים. מישהו מכיר שמות של תיכונים בהם ניתן לבצע את ה10 יחידות מחשבים או מורה …
-
- 1 תגובה
- 5.7k צפיות
-
-
שלום =] ברצוני לפתח תוכנה שתתאים למסך מגע , אשמח לקבל קצת מידע לגבי השפות שתומכות בפונקציות של מסך מגע,ובאמצעות איזה ממשק אפשר לפתח את זה?! ערן
-
- 20 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לפתוח בלוג חדשות רכב וקידום הספורט המוטורי בארץ ישראל. נכון, חלום מוזר כך יחשבו חלק מהאנשים.. הבעיה היחידה שעומדת בפתח היא תבנית לאתר bloger , שלתוכה אכניס את חדשות הרכב ומודעות הפירסום למיניהם ובכך אני צריך את עזרתכם. יש אתר בשפה האנגלית שעוסק בתחום ובדיוק כך אני רוצה שהבלוג שלי יראה. אני מעוניין לקחת את תבנית הבלוג שלו ולערוך בה שינויים גרפיים קלים על מנת להקים את הבלוג הישראל לנושא הזה לינק לבלוג: http://carscoop.blogspot.com/ כיצד אוכל להשיג את תבנית הבלוג הזה ? תודה רבה לכל העוזרים !
-
- 1 תגובה
- 944 צפיות
-
-
void add(const Rational &c) כאן משתמשים ב& אבל לפעמים משתמשים ב*. השאלה שלי מתי משתמשים ב * ומתי יש צורך להשתמש ב &.
-
- 2 תגובות
- 684 צפיות
-
-
כתבתי תוכנית די פשוטה להעתקת קבצים בC# (ב- Win Forms), והוספתי פקד progress bar שיראה את ההתקדמות. הכל עובד מצויין מלבד זה שהאנימציה של הprogress bar מקוטעת (הוא מתקדם כצפוי, אבל יש את החלק הבהיר שמופיע במחזוריות - הוא לא מתקדם חלק כמו שהוא צריך). הנה קטע הקוד הרלוונטי: sizeOfFiles /= 1024; //convert to kilobytes progressBar.Minimum = 0; progressBar.Maximum = (int)sizeOfFiles; progressBar.Value = 0; foreach (FileInfo file in filesToCopy) { lblStatus.Text = "Copying " + file.Name + "..."; Application.DoEvents(); // // קוד לא רלוונטי // string target = Path.Combine(destination.FullName, file.Name); bool retry; do { retry = false; try { …
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שורה אחת לבד הוא כן נותן לי להכניס אבל ברגע שאני רוצה 2 או יותר הוא לא נותן.. איך עושים את זה? [left] INSERT INTO סטודנטים VALUES ('123', 'כהן', 'אבי', '023') INSERT INTO סטודנטים VALUES ('234', 'לוי', 'איציק', '02-111'); [/left]
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן,יש לי בעיה קטנה בפתרון שאלה. מה שנתבקש מהשאלה זה לבדוק שארית של מספר אקראי בין 0 למיליון ובדוק אם שארית 7 בספרותיו שווה לאפס אז יודפס בום. לצערי לא מצאתי דרך לבדוק את שארית ספרות של מספר אקראי בין 0 למיליון,ברור שאפשר ללכת לפי עשרות וכו' אבל אולי יש דרך יותר יעילה?. תודה,עומר.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה סקריפט ש"יעלים" נושאים מפורומים מסויימים ברשימה של הנושאים חדשים, אפשר לעשות כזה דבר?
-
- 0 תגובות
- 712 צפיות
-
-
משום מה שאני מנסה לעשות build אני מקבל את ההודעה הבאה : **** Build of configuration Default for project Hw **** (Cannot run program "make": Launching failed) למישהו יש מושג איך לפתור?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי איזה מטלה להכין כל מיני טבלאות וכו' בACCESS באמצעות SQL . יש איזה אתרים/מאמרים שיכולים לעזור לי בנושא? תודה..
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
ברצוני לפתוח קובץ טקסט בויזואל 2005 הבעיה היא שהוא נמצא בתקייה איפה שכל קבצי הH וcpp ניסיתי את הפונקציה getcwd_ הבעיה היא שהאובייקט של פתיחת הקובץ דורש שהpath יראה משהו מהצורה c:\\documents\\temp\\b.txt ואילו הgetcwd_ מחזיר לי את הדרך רק עם סלאש אחד
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למדתי אסמבלי וC ו-VHDL ואפשר להגיד שאני יודע אותם דיי טוב. אני רוצה להתקדם עכשיו אבל אני לא יודע מה כדאי לי לבחור?
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-