תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום, לצורך תוכנית כלשהי עלי לכתוב פרוצדורה שתבצע חיפש של נתון מסויים בקובץ CSV (קובץ די גדול) ותחזיר StreamReader לאותה רשומה(אם קיימת רשומה עם נתון זהה)או לרשומה הקרובה ביותר(הקרובה מלמטה) (הקובץ ממויין). לדוגמא אם הקובץ הוא: time, value 1,30 21,34 41,37 52,6 64,54 76,73 88,5 94,2 (השורה הראשונה הכוללת את שמות העמודות היא חלק מהקובץ) החיפוש יתבצע תמיד עפ"י העמודה הממויינת time. לדוגמא: אם הפרוצדורה תקבל 41, היא תחזיר StreamReader שמצביע לתחילת השורה הרביעית. אם הפרוצדורה תקבל 65, היא תחזיר StreamReader שמצביע לתחילת השורה השביעית - השורה עם הערך time הכי קרוב מלמטה. עד עכשיו ניסיתי לממש זאת באמצעות חיפוש בינארי, אך זאת בעייה מפני שהפונקציה seek של ה-StreamReader מסרב…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום נתנו לנו משימה ליצור מיון הכנסה בינארי ב c++ לאחר חיפוש מצאתי את הקוד הבא בקישור הבא: using namespace std; int BinarySearch (int a[], int low, int high, int key); void BinaryInsertionSort (int a[], int n); int main () { int n=10; int a[]={2,3,5,2,7,9,4,6,1,6}; for (int i=0; i<n; i++) { cout<<a[i]<<" ";} cout<<endl<<endl; BinaryInsertionSort (a,n); for (int i=0; i<n; i++) { cout<<a[i]<<" ";} return 0; } int BinarySearch (int a[], int low, int high, int key) { int mid; if (low == high) return low; mid = low + ((high - low) / 2); if (key > a[mid]) return BinarySearch (a, mid + 1, high, key); el…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
היי אני מנסה לסמלץ כמה דברים בC++ וכחלק מזה אני צריך להעביר נתונים ממטריצה כפיקסלים בריבוע של 400*400 לעניות דעתי מדובר בלא הרבה מידע אבל מסתבר שכשמנסים לעשות את זה עם CDC בMFC APPLICATION זה מתחיל לקרטע כבר מריבועים של 100*100 (וזה עוד באופן סטטי) רציתי לדעת אם יש (וכנראה שכן ואני לא מודע) כלים הרבה יותר מהירים ויעילים לגרפיקה בC++? (ואם אתם ממליצים על שפה אחרת אז לא אכפת לי גם לתרגם אליה את הקוד)
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי רוצה שתעזרו לי בבקשה לכתוב תכנית בפקודות של דוס(קובץ BAT).יש לי כבר דיסקט איתחול שמעלה את המחשב לדוס.התוכנית יושבת במחיצת FAT16 של 2 ג'יגה(עד הדיסק הקשיח כמובן) והיא מכילה 2 ספריות שנקראות לצורך הענין RAFI,DANA כאשר בכל ספריה כזאת יש קובץ שנקרא P.BAT תיכף תבינו למה אני מציין זאת. התוכנית שאני צריך שתעזרו לי לכתוב צריכה לתת למשתמש את הוראת הבחירה הבאה ולהמתין עד שהמשתמש יבחר באחת מן השניים כמובן: to burn RAFI press a to burn DANA press B ואז אם לחצתי a,שתיכנס לספריית RAFI ותפעיל שם את קובץ P.BAT אם לחצתי b,שתיכנס לספריית DANA ותפעיל שם את קובץ P.BAT. מבחינתכם קובץ P.BAT לא קשור כרגע כי זו תוכנית אחרת לגמרי אני רק רוצה שהיא תופעל ע"י המשתמש שבחר את אחת מהא…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני יודע שזה הרבה אבל אני מבקש את העזרה שלכם..! עצם שהוא טיפוס נתונים (לא מצויין מה הוא ולפי השאלה ניתן להבין כנראה שזה מערך) נקראת BOX ובתוכה זוגות של מספרים חיוביים שלמים (כל זוג הוא עצם בפני עצמו שנקרא PAIR). אם מוכנס צמד שערך הX שלו (הערך הראשון מבין השניים) כבר קיים בטיפוס נתונים אז הוא מחליף את אותו צמד שכבר קיים בטיפוס נתונים... נגיד רוצים להכניס את הזוג 5,1 ויש בטיפוס נתונים 5,2 אז ה5,1 יחליף את ה5,2! במידה וערך הX לא קיים אז הזוג מוכנס למספר הגבוה ביותר שעדיין יותר קטן ממנו ז"א אם רוצים להכניס את 34,5 לטיפוס הנתונים הנ"ל- 52,34 35,2 11,2 1,1 אז הוא יראה אחרי ההוספה ככה - 52,34 35,2 34,5 11,2 1,1! הוצאת זוג התבצעת באמצעות פעולה בא נותנים מיקום בטיפוס הנתונים (מיקו…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אוקיי, אני ממש חדש בקטע הזה של מדעי המחשב, התחלתי ללמוד את זה בבית ספר השנה, אז לא לצחוק עלי אם אני אומר משהו טיפשי ;D כתבתי קוד קצר בג'אווה (באקליפס, אם זה משנה משהו...), הרצתי הכל בתוכנה עצמה, הקוד תקין ועושה מה שאני רוצה שהוא יעשה. השאלה שלי היא, איך אני גורם לקוד הזה להפוך להיות קובץ עצמאי, או בעצם תוכנה..? הוא אמור להפוך בסופו של דבר לקובץ EXE, או לקובץ אחר? איך אני מעצב את החלון והכל? שאלות של מתחיל גמור, אני מקווה שתוכלו לענות לי עליהן. המורה שלי פשוט מלמדת אותנו רק איך לכתוב את הקוד, ולא איך לעשות ממנו תוכנה עובדת...
-
- 16 תגובות
- 7.6k צפיות
-
-
היי, אני עובד בעבודה על VS6 ב-MFC, עד לא מזמן השתמשתי ב-BOUNDSCHECKER המעולה, אבל הוא מסרב לעבוד עם כמה מהקבצים שלי ופשוט נתקע ( יאי ). בקיצור, מישהו מכיר תוכנה חמודה ( חינמית או לא ) למציאת LEAKS? אני אשמח אם זה יהיה גם ל-GDI וכו'. תודה
-
- 4 תגובות
- 928 צפיות
-
-
אלהן, אני מחפש רעיונות לפרוייקט גמר. כמה מגבלות: 1. יש ברשותי כ 5 חודשים החל מרגע התיכנון ועד למוצר הסופי. 2. חייב לכלול מודל של שרת-לקוח, עם עדיפות גם לבסיס נתונים. 3. חייב להיכתב ב JAVA בנתיים חשבתי על VOIP עם אפשרות ל conference ועם ישאר זמן אז גם העברת VIDEO, אבל זה דיי ג'נרי כזה (למרות שזה מספיק ביותר לדרישות הפרוייקט) פשוט זה כמו צ'אט רק נוסף לזה VOICE. אשמח לרעיונות! תודה רבה מראש!
-
- 3 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום אנשים, לפני כמה ימים התקנתי את ה- visual c++ ואני זקוק לעזרתכם. האם ידוע לכם כיצד ניתן להריץ תוכנית כך שה- output (פלט) שלה ייכנס לתוך קובץ של notepad? אשמח אם תוכלו לפרט את השלבים של הפעולה הזו. אודה לתשובתכם.
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לכתוב תוכנה פשוטה שבסך הכל תוודא שאני מחובר לאינטרנט וכדי לבדוק חיבור שולחת פינגים החוצה, אם 3 לא עברו אז מתחילה לצעוק. מצאתי לכך כל מני דוגמאות באינטרנט לדוג' String host = "127.0.0.1"; int timeOut = 3000; boolean status = InetAddress.getByName(host).isReachable(timeOut); הבעיה היא שאם אני מכניס משהו שונה מlocalhost זה תמיד יחזיר false. בהתחלה חשבתי שזה 7 והפיירוול שלו שחוסמים אותי אז התחלתי בלהוסיף את כל הבינארים של ג'אווה לתוך הפיירוול, לא עבד. כיביתי את הפיירוול, לא עבד. יצרתי ג'אר חיצוני והרצתי אותי לבד, לא עבד. פינג הרגיל של חלונות עובד (אז זה לא הראוטר), למרות שיש מצב שבחלונות הפקודה לא באמת עושה פינג (פאקט של ICMP) אלא עושה אזה משוה בTCP וא…
-
- 2 תגובות
- 717 צפיות
-
-
מחפש מדריך למשתמש מתחיל (כולל דוגמאות) ל - Visaul Basic
-
- 14 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
עדיף כמובן פורטאבילי אם אפשר. הקוד עצמו לא גדול וכתוב ב-C++ סטנדרטי. תודה מראש, גונן.
-
- 5 תגובות
- 877 צפיות
-
-
ניסיתי לאתחל משתנה חדש במחלקה POINT ולהכניס לתוכו 2 ערכים מטיפוס INT using System.Drawing; class Point { static void Main(string[] args) { Point p1=new Point(1,2); Console.WriteLine(p1); } } וקיבלתי את השגיאה הבאה : 'Point.Point' does not contain a constructor that takes '2' arguments למרות שכן צריך להכניס 2 פרמטרים בשביל לאתחל את הטיפוס במחלקה. *ניסיתי לאתחל משתנים בעוד מחלקות ובכולם קיבלתי את השגיאה הזאת, זה עבר קימפול רק שהעצם נשלח בלי פרמטרים ובהדפסה נכתב : point.point. למישהו יש מושג מה הבעיה ? ???
-
- 3 תגובות
- 962 צפיות
-
-
השאלה היא "קלוט מס', הצג את השורש הריבועי שלו בדיוק של 1% ללא שימוש בפועל החזקה... עכשיו פחות או יותר אני יודע לרשום את האלגוריתם הבעיה היא המטמתיקה של איך לעזאזל מוצאים את השורש, ברור שאני יכול לעלות ב0.01 בכל פעם עד שאני אגיד למספר הרצוי אבל אני דיי בטוח שיש דרך טובה יותר עם הרבה פחות איטרציות, אם מישהו יכול לעזור לי אני אודה לו מאוד.
-
- 2 תגובות
- 773 צפיות
-
-
היי כולם, במסגרת פרוייקט שאני עובד עליו אני משתמש ב DLL שנכתב ב Unmanaged C++ וחווה בעיות, כאשר שאני מריץ את הפרוייקט על המחשב שלי (VISTA\XP\WINDOWS 7) הכל עובד חלק הוא מבצע importdll מריץ פונקציות מתוך הDLL ועובד תקין, כאשר אני מעלה את האתר לשרת האירוח הכל עובד יפה עד שמנסים להשתמש בפונקציה מתוך הDLL, ואז אני מקבל את השגיאה הבאה: System.DllNotFoundException: Unable to load DLL 'poc.dll': The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E) הPATH אל הקובץ תקינה בדקתי באמצעות FILEEXIST אם יש מישהו שחווה ניסה והצליח לפתור אודה מאוד! בתודה, רותם
-
- 0 תגובות
- 682 צפיות
-
-
או בגדול באיזה שפות משתמשים בדרך כלל ברוב התוכנות הרציניות ?
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-
-
Song[] songs = disc.GetSongsByType((SongType)Enum.Parse(typeof(SongType), this.cboSearchSongType.Text)); אם אפשר הסבר פרטני (שלב שלב מה כל דבר עושה) -כי נראה לי שאיבדתי את המורה שלי בקטע הזה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנת מתחיל ואני מנסה לעשות פרוייקט C חדש בVS'08 אבל משהו לא מסתדר לי. אני עושה פרוייקט חדש ריק ב-Visual C++ (כי אין אפשרות לVISUAL C) ואז כשאני מנסה להוסיף קובץ חדש (NEW ITEM) אין לי אפשרות ליצור קובץ C אלא רק קובץ CPP. בבקשה תעזרו לי, תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלוםלכולם, אני מנסה להריץ שאילתא דרך קוד ב VB. לאחר שהמשתמש הזין ערך בתיבה משולבת אני מריץ שאילתה אשר אמורה לתת שדה אחד עם מספר דינמי של שורות אבל אני מקבל רק שורה אחת.לא מבין למה? אודה לכל מי שיוכל לעזור לי....
-
- 2 תגובות
- 982 צפיות
-
-
C# לא מצליח להבין מתי משתמשים בה , אם אפשר גם דוגמא או שניים להבנת הענין תודה.
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום ברצוני להעלות אתר שכתבתי באינטרנט, הדרישה העיקרית שלי שתיהיה תמיכה בphp myadmin ובאפצי אם זה קשור ושיהיה בחינם תודה
-
- 3 תגובות
- 732 צפיות
-
-
אז ככה, מטרת התוכנית לקלוט נתון של ID,שם,משכורת ועיר לפי class שבניתי, וןאז מכניס אותו לתוך arraylist. יש כפתור שמציג את כול המידע באמצעות foreach והבעיה נעוצה בכפתור פילטר שאמור לסנן ולהראות תוצאות לפי מה שהוכנס בשדה פילטר. הכל עובד נהדר פרט למתי שאני משתמש במתודה בתוך ה-class שנועדה להגיד האם מצאתי התאמה בין מה שהקשתי בתיבה של הפילטר לבין מה שקיים ב-arraylist. אני אתן את קטעי הקוד ואסביר עוד קצת private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { Employee newEmp = new Employee(); newEmp.id = Int32.Parse(IDBox.Text); newEmp.name = EmployeeNameBox.Text; newEmp.salary=Int32.Parse(SalaryBox.Text); newEmp.city = CityNameBox.Tex…
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
הכותרת דיי מסבירה הכל, מחפש דרך לעשות גרפיקה פשוטה (קווים, עיגולים, דברים כאלה) בConsole App של C#. אני דיי בטוח שזה אפשרי, השאלה היא איך. (כי אם זה לא אפשרי, אני אאלץ ללמוד את הwin app, ואין לי כוח לזה). תודה, גיא. עריכה: מיותר לציין שגוגל לא נותן תשובה, וגם לא MSDN
-
- 4 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום , חיפוש בגוגל נותן מלא תוצאות וקשה לברור מדריך טוב , אני מחפש מדריך טוב לבעלי ידע בתיכנות , אבל ללא ניסיון קודם בתיכנות ל firefox תודה
-
- 1 תגובה
- 817 צפיות
-