תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
אני מנסה ליצור סקריפט שיזהה לחיצת כפתור כשאתה בשורת הכתובת(כרום). השתמשתי ב:window.addEventListener("keydown", וזה מזהה רק כשאני נמצא בדף עצמו לא בשורת הכתובת בתודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. אני מתחיל בעוד זמן קצר פרוייקט באוניברסיטה שכולל תכנות מקבילי בשפת CUDA של NVIDIA. באופן עקרוני זה שפת C עם פונקציות ספרייה נוספות של השפה. יש למישהו מקורות מומלצים ללימוד השפה?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקי אז ככה, אני בונה צ'אט בMulticast, ולכן אין לי צד שרת. (במולטי אני יכול להשתמש בהאזנה לכמה פורטים) 1. בכל מחשב יש את אותה מחלקה ראשית שכתובה אותו דבר. אחד הפעולות במחלקה הראשית היא קבלת משתמשים שהתחברו כרגע והוספתם לליסט של המשתמשים. במחלקה משתמשים יש לי סתם שם ואידי. כמובן שהאידי של אותו משתמש יכול להיות שונה ממחשב למחשב (שוב, אין לי צד שרת שיארגן לי את הדברים האלה כי אני רוצה לייסם כמה שאפשר את הMULTI CAST). ליסט ראשי נוסף הוא הרשימה של החדרים שבהם המשתמש נמצא. בכל חדר יכול להיות X אנשים ובכל אחד מהX אנשים האלה, במחלקה שלהם, אותו ליסט יופיע בול. (כפילות נתונים במחשבים ברשת- האם זה דבר טוב? כי אני יכול למנוע את זה על ידי שרת.). דבר שני האם כדי לי לעשות את המחלקה הזאת…
-
- 2 תגובות
- 959 צפיות
-
-
קיבלנו תרגיל בקורס במבנה מחשב לנטרל פצצה בינארית. כלומר אנחנו מקבלים קובץ הרצה, עושים לו objdump ומסתכלים על הקוד אסמבלי שמתקבל במטרה לעבור את כל השלבים בלי שתיקרא הפונקציה explode_bomb. הדרך שמשתמשים בה היא debugging בעזרת gdb. עברתי 5 מתוך 6 שלבים ונתקעתי פה: 08048bf7 <phase_6>: 8048bf7: 55 push %ebp 8048bf8: 89 e5 mov %esp,%ebp 8048bfa: 57 push %edi 8048bfb: 56 push %esi 8048bfc: 53 push %ebx 8048bfd: 83 ec 3c sub $0x3c,%esp 8048c00: 8d 45 dc lea 0xffffffdc(%ebp),%eax 8048c03: 89 44 24 04 mov %eax,0x4(%esp) 8048c07: 8b 45 08 mov 0x8(%ebp),%eax 8048c0a: 89 04 24 mo…
-
- 5 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
הי. אני רוצה במחלקה נורשת (drived), להגדיר את אחת הפונקציות של מחלקת האב כprotected (כשהיא במקור public, ובגלל סוג הורשה public היא נשארת כזו..) תגידו בבקשה אם המימוש הסמלי הזה נכון. מחלקת אב class A { public: String func(){return "Hello";} } הגדרה של מחלקה נורשת class B : public A } protected: String func() {return A::func();} { מותר לעשות מה שעשיתי? (בבקשה אל תגידו "פשוט היית עושה מהתחלה הורשה מסוג protected" כי זאת רק דוגמא)
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי בצורה ברורה ועניינית מה זה decorator למה צריך את זה ואיך משתמשים בזה בג'אבה. יש לי מבחן על כל העניינים האלה שבוע הבא ובאמת שלא הצלחתי להבין את הדקורייטור. תודה, ארנון
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
א. אם אני כותב קוד בתוך מחלקה (class), האם מותר לי לקרוא לפונקציות שלה בלי שום הקדמה כלומר לקרוא למשל func ולא *this.func ב. אם הגדרתי template<char a> מיד לפני הגדרת מחלקה, מותר לי ליצור במחלקה פונקציה char func() {return a;} אני פשוט לא בטוח כיצד המחלקה מתייחסת למשתנה a (קבוע? char?).. עד היום הגדרתי בtemplate רק מחלקות לא ידועות כמו class SOMETHING ככה שלא עבדתי עם שם ספציפי של משתנה. ג. לפני מימוש מחלקה כלשהיא, הגדרתי template<class T> ואני רוצה בתוך המחלקה ליצור משתנה מסוג מחרוזת, שמכיל את שם הטיפוס. לדוגמא אם הגדרתי template<int> אני רוצה ליצור בתוך המחלקה פונקציה כזאת String func(){String a = T: return a;} זה אפשרי? כי זאת פונקציה "דינמית", היא מק…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני דיי חדש בקטע של EVENT ודלגייט. אני צריך לעשות תרגיל באופן הבא: ליצור אינטרפייס שיכל 2 אבנטים. שתי פורמים שיוצגו על המסך ובכל אחד שני כפתורים, כאשר לוחצים על הכפתור הראשון בטופס הראשון הכפתור השני בטופס השני מחליף צבע וההפך. ניסיתי ליצור קלאס שתממש את האינטרפייס וששני הטפסים ירשמו לאיבנט. אבל אז הבנתי שאין לי מושג מה אני עושה. מישהו יכול בבקשה לתת לי הסבר קצר על הנושא ואפילו הצעה לפיתרון? תודה!
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
יש לי תרגיל שבו אני מכניס סטרינג מסויים ואמור לקבל את הפלט כ-3 int's, התוכנית אמורה להיות כתובה במתודה. רשמתי מתודה שעושה את כל זה ובסופה אני מקבל מערך שמכיל את המספרים שבסוף אני אמור להדפיס למסך, אני יודע שעכשיו הוא מחזיר סתם משהו אבל שרשמתי שהוא יחזיר את המערך שלי הייתי חייב לרשום אינדקס מסויים וזה לא עוזר לי כי אני רוצה להחזיר את כל המערך שלי. איך אני יכול להציג את המערך ? using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace T266B { class Program { //define method static int stDate(string date) { int Num = 0; int ArrayIndex = 0; string temp = ""; //define array string[] stAr…
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
יש לי תרגיל שבו אני נותן קוד הזמנה (A,B,C,D או E) רווח וכמות, מכניס כמה הזמנות שאני רוצה (אנטר עבור הזמנה חדשה) ובסוף x לפירוט ההזמנה. בתוצאה שאני אמור לקבל זה טבלה שבעמודה הראשונה את הקוד (A,B,C,D או E), אח"כ כמות,מחיר של יחידה (נתון לי) ,כמה עולה כל הזמנה של פריט בנפרד ובסוף למטה בשורה חדשה ה-TOTAL של כל ההזמנה. לפעמים שורה או שניים יוצאים לי מהטבלה: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace T266B { class Program { //method who calclate the products price static int Price(char product) { int ThePrice = 0; if (product == 'A') { ThePrice = 100; } else if (produ…
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
בס"ד. שלום, יש לי תמונה של JPG , אני מנסה לעלות את התמונה על הרקע של המסך את מתקבל לי שגיאה נוראה. **צרפתי תצלום סך של השגיאה** תמונה אחרת הוא כן נותן. יש לכם מושג אולי מי יכולה ליהיות הבעיה ?? תודה!! [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 687 צפיות
-
-
שלום אני מתחיל ללמוד הנדסאי תוכנה עוד 3 חודשים בטכניון מה אתם ממליצים ממני ככאלו שסיימו את הלימודים בשנה הראשונה? איזה מקצועות ספציפיים אני הולך ללמוד? האם אני זקוק למחשב נייד ומה ההמלצות ? על מה לשים דגש בשנה הראשונה יש לי עכשיו 3 חודשים חשבתי אולי ללמוד עצמאית את הבסיס באלגברה,בשפת C או אפילו אנגלית טכנית אפילו לרכוש ספר או שתיים כדי להתחזק לקראת שנת הלימודים תודה...
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שאני כותב משהו במסמך ואז שומר או נהייה ככה ' ½ן¿½ן¿½ן¿½ן¿½,ן¿½ן¿½ ' ובאתר זה בסדר מדי פעם.. איך מסדרים שזה יהיה נורמלי בתוכנה? אם לא כתבתי בפורום הנכון תעבירו בבקשה.. תודה מראש,לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 646 צפיות
-
-
התחלתי ללמוד לאחרונה מסלול של תיכנות (MCPD) ויש לי שאלה קטנה, בעיקרון בשיעורים הראשונים עדיין לא התחלנו לתכנת ממש על המחשב אלא יותר תרשימי זרימה על הנייר, באחת השאלות נתקלתי במשהו שאין לי רעיון איך לפתור, אחד התרגילים היו לקלוט מספר ולהדפיס מאיזה ספרות הוא מורכב למשל אם אני קולט את המספר 123 אז אני אמור לקבל 1,2,3. הבעיה שלי היא שאני בתרגיל מקבל את הסדר הפוך למשל 3,2,1 איך אני יכול להפוך את זה בכילים שעומדים לרשותי כרגע ? (לולאת IF) תודה.
-
- 5 תגובות
- 956 צפיות
-
-
**הסבר קצרצר על הקוד: אני פותח "קבוצה" ושניה לפני השורה שבה אני מחכה לנתונים אני שולח נתונים על ידי יצירת thread שמביא אותי לפעולה ששולחת נתונים** הקוד פועל מעולה אבל אני לא הבנתי למה בSEND לא רשום השורה הבאה גם: server.SetSocketOption(SocketOptionLevel.IP, SocketOptionName.AddMembership, MulticastOption); ומה ההבדל בין ליצור את הקבוצה ולהגדיר את הסוקט להיות חלק ממנה (השורה למעלה^) לבין לעשות : JoinMulticastGroup using System; using System.Net; using System.Net.Sockets; using System.Text; using System.Threading; class MAIN { private static MulticastOption CreateGroup() { return new MulticastOption(IPAddress.Parse("224.100.0.1")); } private static void Re…
-
- 0 תגובות
- 872 צפיות
-
-
תתקנו אותי אם אני טועה: Unicast שולח את המידע אחד אחד לכל מחשב שמבקש אותו באופן אישי יאנו אחד אחד. לא בו זמנית ולכן הוא מעפן ולא יעיל. אלה אם כן אני רוצה נגיד לעשות CHAT פרטי אחד על אחד. הפצת נתונים ב-Multicast שולח את המידע רק למחשבים שמבקשים אותו-בו זמנית. מעולה לCHAT ואז אני לא צריך שרת שיקבל את ההודעה וישלח לכל המשתמשים בחזרה. זה עושה את זה בשבלי. הפצת נתונים ב-Broadcast שולח את המידע שאני רוצה לכל מי שמחובר אליי ( ??? לא נראה לי שהבנתי את זה) ואפילו אם המחשבים לא רוצים את המידע הזה אני שולח להם בכל זאת אבל בו זמנית. בטחלס אין לי מושג להמ שמישו ירצה להשתמש בזה ולא בMULTI CUST. ואגב אני צריך לעשות את זה בפעולה חוזרת לכל איפי שיש לי ברשימה. ממש לא טוב. אבל אני בטוח טועה…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני יודע שאפשר להעמיס כמה פונקציות על אותו אופרטור (עבור ארגומנטים שונים). האם הדבר נכון גם לגבי אופרטור הצבה? operator= כי משום מה קיבלתי רושם שהאופציה היחידה המותרת היא T& operator=(const T& rhs) T כמובן סתם שם של מחלקה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני צריך api כלשהוא שמאפשר לי לזהות את מה שהמשתמש אומר. שימו לב שלא מדובר בזיהוי דיבור מלא אלא רק השוואה של מה שהמשתמש אמר אל מול מאגר של 50 הקלטות למשל זיהוי הספרה שהמשתמש אומר האם יש משהו כזה? תודה
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
בס"ד פתחתי דיון בפורום אחר ו... נתקענו... http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=7955406 יש לנו קוד שעובד בכרום ולא ב-IE8, ולא מצאנו פיתרוןה מבקש עזרתכם בנושא. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
למי שלא מכיר את המשחק Bejeweled, המשחק הוא לוח מגודל 8X8 של יהלומים מצבעים שונים, המשתמש צריך למצוא רצף של יהלומים ע"י החלפת שני יהלומים אם יש רצף שיותר גדול מ3 הם נעלמים הלבנים שמלמעלה יורדות ונכנסות חדשות וכך הלאה(עבור כל רצף המשתמש מקבל ניקוד) אני כותב את המשחק בC++ הבעיה שלי זה האלגוריתם למציאת רצף, נניח המשתמש לוחץ על איזשהו כפתור אז שהוא יציג לו את ההמהלך שכדאי לו לקחת בשביל שיתן לו רצף של יהלומים, כל פעם שאני מנסה לכתוב משהו אני מגלה שיש עוד מקרים שלא חשבתי עליהם תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יצרתי רשימה מקושרת טמפלטית ומיון מיזוג מתאים, אני מקבל stack overflow כאשר הרשימה מכילה +5000 איברים. המיון עובד כמו שצריך עבור 2000 למשל. כיצד ניתן לפתור את הבעיה? תודה template <class T> Node<T>* LinkedList<T>::merge_sort(Node<T>* head) { Node<T>* head_one; Node<T>* head_two; if((head == NULL) || (head->get_next() == NULL)) return head; head_one = head; head_two = head->get_next(); while ((head_two != NULL) && (head_two->get_next() != NULL)) { head = head->get_next(); head_two = head->get_next()->get_next(); } head_two = head->get_next(); head->set_next…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני אמור לקלוט תאריך בפורמט dd/mm/yyyy ולהחזיר פלט של 3 int's של התאריך (יוםת שעה ושנה) אני אמור לכתוב את התרגיל במתודה, כתבתי משהו אבל יש לי בעיות בהמשך, המתודה שלי מקבת את הסטרינג בפורמט dd/mm/yyyy, ממירה את הסטרינג ל-int ומכניסה את ה-3 int's למערך, מעכשיו הבעיות שלי מתחילות, איך אני רושם בהמשך שידפיס לי את כל ה-int's למסך ? using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace T266B { class Program { //define method static int stDate(string date) { int ArrayIndex = 0; string temp = ""; //define array string[] stArray = new string[3]; int[] NumArray = new in…
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתכנת חדש ב JAVA ולא ממש יודע היכן אני יכול להוריד ספריות של ECLIPSE ( וכמה שיותר ) על מנת שתהיה לי היכולת להשתמש בחלקות מוכנות מראש. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי תרגיל שבו אני רוצה להסב את ה-string שיש לי (מכיל ספרות) ל-int איך אני עושה את זה ?
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
מי שהוא יודע איך אפשר לרוץ דרך תוכנית על התגים של HTML ולחפש בהם משהו? אני רוצה לבנות אתר אינטרנט בASP.NET עם קוד ב C# שיכניס תוכן מאתר אחר, אני יודע שכדי לרוץ על תגי XML רושמים את זה: האם יש משהו גם עבור HTML?WebClient wc = new WebClient();string xmlText = wc.DownloadString(searchUrl);XmlDocument xmlDoc = new XmlDocument();xmlDoc.LoadXml(xmlText);XmlElement rootElement = xmlDoc.DocumentElement;XmlElement channel = (XmlElement)rootElement.FirstChild;foreach (XmlNode child in channel.ChildNodes){if (child.NodeType == XmlNodeType.Element && child.Name == "script"){XmlElement title = (XmlElement)child.FirstChild;XmlNode text = title.FirstChild;TextBox1.Text = text.Va…
-
- 4 תגובות
- 850 צפיות
-