עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Kirma,

שלום, במסד נתונים השעה נשמרת ככה 2011-10-13 19:10:00 איך אפשר לשנות את זה בעזרת פונקציית\קוד PHP לפורמט הזה 13 October 2011, 19:10 תודה מראש :]

• 7 תגובות
    • 873 צפיות
  2. Started by adiperets-xsen,

טוב אז ככה אני ניכנס לפרויקט בשל "מגשימים" ואני רוצה\ צריך שתעזרו לי להבין כמה תרגילים. 1.כמה פעמים תודפס האות a בהרצת הקוד הבא: for (i=0; i<=5;i++) print a; 2.בשפת C, מה יהיה הערך של המשתנה j בסיום ריצת קטע הקוד הבא: j=0; for (i=0 ; i<4 ; i++) j=j+i*2; 3.בשפת C, מה תדפיס למסך השורה הבאה: printf("%d + %d = %d",5,8,5+8); 4.מה אפשר לאמר בודאות על המספר הבא, עבור כל n טבעי? n(n-1)(n-2) 5.בשפת python, מה עושה הקוד הבא: a = [1, 2, 3, 4] b = a[2 : 3] c = b[1 :] print c 6.מה עושה קטע הקוד הבא בשפת C: int i,a=2,b=5,c=1; for (i=0 ; i<b ; i++) c = c*a; נא להסביר ולנמק כל תשובה. זה לא שיעורי בית זה מבחן קבלה עם חומ…

• 41 תגובות
    • 22.3k צפיות
  3. Started by baruchiro,

מישהו בבקשה בבקשה יכול לכתוב איזה מדריך בסיסי לHook? אתם יודעים, משהו שיגיב למשל לאיזה לחיצת מקש, מחוץ לתוכנית, או משהו כזה... תודה!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. ניסיתי לפניות ישירות לזיכרון המסך בכתובת A1000, אבל כשאני מנסה לעשות את זה המחשב מצפצף ונתקע. קודם כל זימנתי את פסיקה 10H עם הערך 0003 ב-AX, באימולציה זה עובד כמו שצריך, כשעוברים לחומרה האמיתית זה לא. אני עובד עם מערכת DOS 4. (ולא יכול לעדכן או לבצע שינויים במחשב)

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by gss,

שלום,רציתי לדעת אם מישהו יוכל לעזור לי לכיוון או לתת איזה אלגוריתם אשר ידפיס לי את המטריצה הבאה : 1 | 2 | 3| 4 | 5 | 6 |7 24|25|26|27|28|29|8 23|40|41|42|43|30|9 22|39|48|49|44|31|10 21|38|47|46|45|32|11 20|37|36|35|34|33|12 19|18|17|16|15|14|13 בעיקרון אכפת לי מהיעילות ומהדרך עצמה.

• 5 תגובות
    • 934 צפיות
  6. אני עכשיו בכיתה יב' וסיימנו כבר ביא' את 5 היחידות במדעי המחשב...ועכשיו ביב' אנחנו עושים פרוייקט של עוד 5 יחידות לימוד בנושא מערכות מינהליות. עכשיו אני צריכה למצוא נושא לפרוייקט ואני לא יודעת ממש לאן אני מתחברת...כאילו אני ראיתי נושאים כמו: ספריית בית ספר, ניהול מנויים במתנ"ס,ניהול חוגים וכדומה... אבל לא נמשכתי ממש לשום דבר...וכל אחד בכיתה עושה משהו לקרובי משפחה שלו( ניהול אולם אירועים , מסעדה,חנות וכדומה)...אבל לי אין קרוב משפחה עם עסק כזה או אחר...אז יש לכם אולי הצעות למשהו שיכול להיות מעניין לעשות עליו פרוייקט ? אני יודעת שמעניין זה משהו שונה עבור כל אדם אבל אני אשמח אם תוכלו להביא פה רעיונות כדי שתוכלו לעזור לי כי אני לא רוצה להיתקע עם פרוייקט משעמם עד סוף שנה... תו…

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. יש לי כי מיני דגימות שעשיתי עם התוכנה Wireshark, מעין כל מיני הקלטות מהאינטרנט ואני מעוניין לכתוב (ב-C#) כלי שמזריק את אותם הקלטות (Captures) ישר לכרטיס רשת במחשב שאני נמצא עליו ואין לי מושג איך בדיוק להתחיל, אשמח לעזרה ממי שמבין.

• 3 תגובות
    • 937 צפיות
  8. Started by raiman1,

עשיתי לפני שנתיים 3 יח"ל במחשבים בשפת C#. לצערי המגמה נסגרה ואני נאלץ להשלים לבד את החומר. למדתי כבר את הספר הזה ואז התברר לי שזה רק היחידה הרביעית. אז שאלתי את המורה בבית ספר שלי מה אני אמור ללמוד ליחידה חמישית והוא אמר לי שאני צריך לקנות איזשהו את הספר תכנות מונחה עצמים בשפת JAVA ומשם אני אמור ללמוד כמה פרקים(הבנתי שההבדלים ביןC# ל JAVA ממש לא גדולים,ככה שזה בסדר מבחינתי) הבעיה היא שאני לא מוצא את הספר הזה או כל ספר אחר שמלמד תכנות מונחה עצמים ב-JAVA. אני אודה לכם אם תוכלו לומר לי איזה ספר אני אמור ללמוד. ואם יש את זה ב-C# זה יהיה עדיף. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. כתבתי את הפונקציה הבאה שמקבלת שתי מטריצות זהו אחת של מספרים ואחת שבכל תא שלה יש את סכום הספרות בתא המקביל לו במטריצת המספרים הפונצקיה אמורה לסדר את מטריצת המספרים בסדר עולה לפי סכום האיברים שבאותה שורה. הפונקציה עושה את זה זה אבל במקרים מסויימים היא כאילו נתקעת באמצע ומסדרת רק חצי... מישהו יכול לעזור? int v,i,j,S=1,sum1=0,sum2=0,temp; for(v=1;v<N;v++) { for(i=0;i<N-S;i++) { sum1=0; sum2=0; for(j=0;j<N;j++) sum1+=mat2[j]; for(j=0;j<N;j++) sum2+=mat2[i+1][j]; if(sum2>sum1) for(j=0;j<N;j++) { temp=mat[j]; mat[j]=mat[i+1][j]; mat[i+1][j]=temp; } } S++; }

• 12 תגובות
    • 3.3k צפיות
  10. Started by wolfazb,

יש לי שאלה של ניוב, אני לא מצליח למקם דיוים באיזה פרויקטון שאני עושה לחבר. ניסיתי כל מיני וריאציות אבל זה פשוט לא מצליח :\ האם מישהו יכול להעיף מבט על האתר (לא למטרות פירסום!) לרגע ואולי לזרוק לי איזה רמז? http://campaign.simlalevana.co.il/ בתודה מראש, אלכס

• 2 תגובות
    • 776 צפיות
  11. Started by ~שירה,

האם יש אפשרות להוסיף סימן של חץ/משולש לחלק מהעמודות בטבלה שכשלוחצים עליו מתמיינת הטבלה לפי העמודה הזו (מההתחלה לסוף, ולחיצה שניה מהסוף להתחלה)??

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  12. Started by digixd,

היי אני מעוניין ללמודת שפת תכנות אין לי ידע בנושא (אבל אחד המטרות שלי זה פיתוח משחקים לפלאפון) לא יודע באיזה שפה כידי או ממולץ להתחיל קודם עם תוכלו לעזור לי להגיד לי באיזה שפה כידי ולמה ?? תודה לעוזרים

• 21 תגובות
    • 3.4k צפיות
  13. השרת שלנו (בחלק מההתקנות), לוקח יותר ויותר CPU עם הזמן. בסופו של דבר הוא מגיע לניצול של 100% CPU וגורם לכל המערכת לעבוד לאט מאוד. כתוב ב-CPP. אחרי ניתוח של קבצי לוג בגודל 15GB (ומציאת המון שום דבר), החלטתי לנסות profiler שיראה לי מה החלק שעובד קשה כ"כ. אני ממש לא מכיר profilers ל-linux, המלצות?

14. Started by ehud101,

טוב, מחקתי את הWAMP והתקנתי XAMPP (המליצו לי יותר לא יודע עד כמה זה משנה) כעת כשאני רוצה להכנס לhttp://localhost אני מקבל הודעת שגיאה: Not Found HTTP Error 404. The requested resource is not found. למה כלום לא עובד חלק???

• 9 תגובות
    • 4.1k צפיות
  15. Started by 8us.co.il,

שלום בניתי אתר המבוסס על html5 וcss. אני רוצה לשלב באתר מערכת מוכנה המבוססת על php או asp לדוגמא הwordpress. כי אני רוצה להקים באתר מאגר מדריכים ואינדקס אתרים עם ממשק ניהול נוח.אני כבר בניתי חלקית מערכת מדריכים בhtml והבנתי שממש לא נוח כל פעם לשחק עם הקוד כל מדריך ומדריך לשחק עםhtml. ויש לי גם פורום phpbb באתר האם גם אותו אפשר לשלב לעיצוב הhtml שלי? תודה רבה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 963 צפיות
  16. Started by ehud101,

שלום, לאחרונה נתקלתי ב2 בעיות: 1) התקנתי WAMP וכשאני מנסה להכנס לMYSQL CONSOLE יש לי את שורת הסיסמא, ברגע שאני לוחץ אנטר עד לא מזמן הייתי יכול להמשיך ולעבוד עם הDATABASES אבל משהו קרה (שאני לא יכול להצביע בדיוק מה זה) וכעת כל פעם שאני לוחץ אנטר בשורת הסיסמא החלון של ה MYSQL נסגר. 2) נסיתי להתקין את הגירסא העברית לדרופל 7 אך באמצע ההתקנה אני מקבל הודעה מהסגנון table variable already exist וההתקנה פשוט נעצרת. אשמח לעזרתכם

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  17. Started by Get-Process,

היי אני תמיד משתמש בreturn אבל אף פעם לא הבנתי מה הפירוש של המשפטים הבאים: return -1 return 1 return 0 איזה סוג ביטוי זה ? ומהו מבצע ?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by gshhar,

יש לי את הטבלה הבאה שאני מקבל אותה כסטרינג: =================================================================== IP Addresses value rate percent ------------------------------------------------------------------- 193.27.93.1 378 0.023606 88.73% 79.178.49.128 425 0.026541 99.77% 188.17.175.201 1 0.000062 0.23% 82.80.114.43 1 0.000062 0.23% 79.0.11.54 1 0.000062 0.23% 68.164.215.248 3 0.000187 0.70% 124.120.70.188 1 0.000062 0.23% 202.115.192.149 1 0.000062 0.23% 192.115.187.185 38 0.002373 8.92% 94.68.133.131 2 0.000125…

19. Started by Get-Process,

היי, נכון שכותבים דרייבר אתה צריך להחתים אותו עם קובץ cat נכון? אז במידה והוררדתי דרייבר של realtek ואני אחתום את הcat בדרייבר שלי ,זה יעבוד?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by mcalfi,

היי, עקב כמה מכשולים יש לי חודשיים לבנות פרוייקט סיום יד' ובחרתי דמקה. אפשר לשנות את החוקים אם צריך אז בחרתי שמלכה יכולה לזוז רק צעד אחד אבל לכל כיוון (באלכסון כמובן) וככה זה יהיה יותר פשוט. בכל מקרה אני ישמח לקבל רעיונות איך אני יודע אם אני בכיוון של ניצחון או במילים אחרות למנוסים פה: איך אני יודע איזה ניקוד לתת לכל לוח שאני בונה עץ משחק. דוגמא : בNIM, אם 2 השורות שוות בסיום התור של המחשב אז 100% המחשב ניצח במישחק אם הוא ימשיך ככה. בדמקה אין אפשרות לניצחון בטוח אבל איך אני יודע אם אני בכלל בכיוון? האם יש יותר מתנאי אחד שאני צריך לבדוק לפני שהמחשב עושה את הצעד שלו בדמקה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by wow,

אני מעוניין לכתוב תוכנית מסויימת שתנגן קבצי Wireshark, יש לי קובץ exe שמסוגל לנגן את הקבצים האלו והשאלה שלי היא האם אפשרי שהתוכנית שלי תקרא לקובץ exe הזה ותוסיף לו עוד כמה פרמטרים אחרי ה-exe (כמו למשל Path ומספר מסויים שמייצג מהירות לצורך הדוגמא) איך עושים דבר כזה ?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by talevi83,

היי כולם, אני צריך עזרה בציור של אליפסה מלאה בתיכנות בשפת C ב- OpenGL. אם מישהו מכיר אתר שמסביר איך עושים את זה, או אם יש פונקציה מובנית שעושה את זה זה יהיה מצויין. עד עכשיו מצאתי איך עושים אליפסה חלולה רק עם קו מיתאר וגם לא הצלחתי למצוא איך אני ממקם את האליפסה על המסך איפה שאני רוצה. האליפסה מופיע לי על ראשית הצירים. זאת הפונקציה שהשתמשתי בה (המרצה שלי שלח לי אותה): void DrawEllipse(float xradius, float yradius) { glBegin(GL_LINE_LOOP); for (int i=0; i <= 360; i++) { //convert degrees into radians float degInRad = i*DEG2RAD; glVertex2f(cos(degInRad)*xradius,sin(degInRad)*yradius); } glEnd(); } תודה לעוזרים...

• 2 תגובות
    • 904 צפיות
  23. Started by moskitos,

קודם כל התרגיל מצורף בקובץ. כרגע אני מתמקד ב-2 הקלאסים הראשיים: Team ו-Game. לגבי vector of Games played by the team אני לא ממש מבין אם רוצים ממני מערך של משחקים לכל קבוצה או שאולי מתכוונים למערך של כל המשחקים של כל הקבוצות שנראה לי יותר הגיוני. int GameCount(Team t2) - במתודה הזו הייתי שמח לעזרה כי לא ממש הולך לי, מה שיש לי עד עכשיו זה זה: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Collections; using System.IO; namespace test { public class IncorrectTeamID : ApplicationException { public IncorrectTeamID(string message) : base(message) { } } public class Game { int HostTeamID; …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. ערב טוב. אני כותב מחשבון (ב GTK+). אני רוצה לדעת איך באפשרותי לפעול עם מספרים גבוהים ומדוייקים, מספרים שלא נכנסים גם במשתנה long double . למשל, מספר עם שלוש-מאות ספרות לפני הנקודה ושלוש-מאות נוספים אחרי הנקודה. איך אני יכול ליצור מספר כזה, להפעיל עליו חישובים, והעיקר - להפוך אותו למחרוזת (כדי לצייר אותו על המסך). כמובן בעזרת אסמבלי... אשמח מאוד לעזרה בנושא. הערה: במחשבון עצמו יהיה גלילה למספרים, לכן אין לי מגבלה באורך המספר... תודה רבה על כל עזרה ושבוע טוב, יוסף אור

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by Salwaby,

סליחה על הבורות, התחלתי ללמוד את השפה לפני שבועיים. המטרה של התוכנה למצוא את המחלקים הראשוניים של מספר, אבל ללא חזרות. נגיד של 50 הם 2 ו 5 (לא 2, 5 ו 5). הצלחתי לכתוב את התוכנה ככה שתציג את כל המספרים, אבל אין לי מושג איך לסנן מספרים חוזרים ; [/font][font=arial]#include <stdio.h>[/font] [font=arial]void factor_rec(int n)[/font] [font=arial]{[/font] [font=arial] int i;[/font] [font=arial] for (i=2; i <= n; i++)[/font] [font=arial] { [/font] [font=arial] if (n%i==0)[/font] [font=arial] {[/font] [font=arial] printf("%d ", i);[/font] [font=arial] factor_rec(n/i);[/font] [font=arial] return;[/font] [font=arial] }[/font] [font=arial] }[/font] […

דיונים חדשים בפורומים