עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. בניתי אפליקציה שמשתמשת בקבצים מסויימים, איך אני יכול לנעול את כל הכפתורים ב-GUI בזמן שאני לוחץ על START ואז עד שהאפליקציה תסיים את העבודה שלה כל הכפתורים יהיו נעולים ? (חוץ מלמשל כפתור STOP)

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  2. Started by kutomer,

כעקרון התלבטתי האם לפתוח את הנושא כאן או בפורום שפות עיליות אך החלטתי בפורום זה כי השאלה שלי היא לא בהכרח קשורה דווקא לc# אלא לצורת מימוש נכונה. אז הבעיה היא כזאת: יש לי class מסוים - נקרא לו provider ולclass הזה יש פונקציה בשם - excuteSheker אשר מקבלת שני פרמטרים: הראשון string מסוים והשני הוא class שאני יצרתי שמחזיק קונפיגורציה קטנה. ואני רוצה שברגע שמשתמש יריץ את הפונקציה של הexcuteSheker, אני לפי הקונפיגורציה שקיבלתי יעשה כל מיני פעולות ובסופו של דבר יחזיר כל פעם type שונה (פה למעשה הבעיה - שאותה פונקציה צריכה להחזיר typeים שונים). חשבתי להשתמש בFactory Method, כלומר כרגע זה הפתרון המועדף עלי - אני אצור class עבור כל אחד מהתוצאות האפשריות (משהו שלמעשה אני כמעט בכל מקר…

• 20 תגובות
    • 5.1k צפיות
  3. Started by yochze,

היי, השאלה שלי היא טיפל'ה מורכבת אך מאוד נקודתית. אני מפתח יישום אינטרנטי שחלק מהעבודה שלו הוא לפרסר 10 (בערך, משתנה) אתרים (משתנים מפעם לפעם) ולהוציא מהם את כל תגי הלינקים הקיימים ולפלוט אותן למשתמש (כל ה a href למיניהם). עבדתי בהתחלה עם PHP וזה לקח נורא הרבה זמן.חשבתי לעבור לשפה שתומכת Multi Threading ואולי לחסוך זמן יקר? אז ככה: א. האם עבודה באמצעות Multi Threading לפירסור דפי האינטרנט תקצר את זמן העבודה של היישום? אם כן, בכמה? (מבין שאי אפשר לתת תשובה ממשית.. אבל בערך) והאם זה משתלם? באיזה שפה רצוי להשתמש? אני מניח ש-ASP.NET C#? או אולי בכלל סקריפט PYTHON או משהו? הדגש הוא על מהירות. זה באמת הכי קריטי.. אני צריך את הדרך והשפה שתציג לי את התוצאות בצורה הכי מהירה! תוד…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by shai87,

שלום יש לי תרגיל ב-C לקליטת מחרוזות, ואסור שהמחרוזת תכיל מספרים. קליטת המחרוזת אני עושה בעזרת gets והבעיה היא שאני לא יודע איך אני נותן תנאי שלא יכיל מספרים. אשמח מאוד לעזרה, בברכה שי.

• 7 תגובות
    • 887 צפיות
  5. Started by omer1595,

שלום, קודם כל, רציתי לדעת אם הקליטה שלי של מערך TCHAR מTEXTBOX נכונה: SendDlgItemMessage(hwnd, 6, EM_GETLINE, (WPARAM) 0, // line 0 (LPARAM) Name); בנוסף, רציתי לדעת איך אני יכול להדפיס מערך של TCHAR לתוך TEXTBOX.ודבר אחרון, איך אני יכול לקבל את הגבולות של החלון שלי, וליצור גדלים יחסיים (עם כפל או חילוק בקבועים).תודה רבה לכל מי שיעזור עריכה:הצלחתי לקלוט את המערך TCHAR מתוך TEXTBOX1, אבל הבעיה שבנוסף למה שאני כותב יש במערך זבל, ואני לא יודע איך להיפטר ממנו...איך ממירים TCHAR לCHAR, ולהפך, ובנוסף איך מדפיסים CHAR. עריכה 2:יש לי בתוך קובץ sturcts שבנויים מchars, איך אני יכול …

• 3 תגובות
    • 936 צפיות
  6. בוקר טוב וגשום, אני רוצה להקים אתר מכירות מאובטח היטב ,אני צריך לדעת א. על מי אתם ממליצים שהוא הכי טוב והכי מקצועי ב. כמה יכול לעלות אתר כזה מאובטח ברמה גבוהה,העומד בתקני סליקה, כולל בדיקות הרצויות תודה

• 0 תגובות
    • 860 צפיות
  7. Started by oded900,

מה השימוש של json_encode ו- json_decode ומה ההבדל בין הפקודות האלה לפקודות serialize ו- unserialize תודה

• 2 תגובות
    • 859 צפיות
  8. Started by yossikfir,

שלום הרשת מלאה במאמרים לזיהוי אישון בתמונת פנים , מישהו יודע אם יש קוד פתוח לדבר כזה? תודה מראש יוסי

• 2 תגובות
    • 905 צפיות
  9. Started by crowbar87,

שלום קרובת משפחה מעוניינת שמישהו יקים עבורה אתר. לא מדובר באתר מורכב במיוחד, הוא צריך לשמש כסוג של כרטיס ביקור שיציג אותה ואת העבודות שלה. כמובן שהעבודה היא בתשלום. רציתי לדעת מה טווח המחירים לעבודה כזאת ואם מישהו יודע לאן לפנות? תודה ושבוע טוב

10. Started by ariebel,

היי לכולם, כיצד ניתן לגרום ל main ב-java שגם ככה מוציא output דיווח, להכניס אותו לתוך קבצי log ולייצר אותו במקביל? בנוסף, שיהיה על זה גם timestamp ורצוי גם, כמה זמן לקח בין פעולה לפעולה. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  11. Started by RebliNk17,

אוקי זה התרגיל: יש לכתוב פונקציה myscanf המממשת גירסא פשוטה של scanf, המקבלת שני פרמטרים בלבד: הפרמטר הראשון - מחרוזת(קבועה) היכולה להכיל אך ורק %d %f %s - כל מחרוזת אחרת שתתקבל תגרום לשגיאה. הפרמטר השני הוא פוינטר גנרי מסוג void המהווה פרמטר פלט ** יש כל מיני הנחיות ליישום התרגיל אך זה כבר נוגע לכתיבת הקוד הבעיה היא שאני לא מבין את השאלה איזה נתונים אני שולח ל myscanf ומה זה פוינטר גנרי מסוג void?

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by wow,

איך אני עושה SPLIT בין גרש ? אם למשל יש לי STRING ואני עושה string st = word.split('''); הקומפיילר לא מקבל, ניסיתי לעטוף את זה ב-\ וזה לא הלך יש לי פשוט משפט ואני רוצה לחלץ מה שבין הגרש הראשון והאחרון

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by Kurt,

למשל בריבוע 4X4: אם אני סוכם את כל סכומי העמודות וכל סכומי השורות למשתנה אחד, ושני סכומי האלכסונים למשתנה שני סכום האלכסונים חלקי 2 אמור להיות שווה ל (סכום כל העמודות+סכום כל השורות) חלקי 8 האם ניתן להסיק מכך שכל ריבוע שמקיים את התנאי הוא ריבוע קסם? (זה לא שאלה בשיעורי בית, פשוט במקום להשוות כל פעם את סכום השורה/עמודה, השתמשתי בשיטה הזאת, ואני רוצה לדעת אם זה עובד לשני הכיוונים)

• 1 תגובה
    • 914 צפיות
  14. Started by omer1595,

שלום, רציתי לדעת איך אני יכול לקבל את הindex של הבחירה מהComboBox. ניסיתי להשתמש בכל מיני פונקציות כמו: CBN_SELCHANGE וכו' אבל אף אחת לא נתנה לי את האינדקס של השורה. אני רוצה את זה כדי שאוכל לשייך בפונקציה מה קורה עבור כל בחירה. תודה רבה לכל מי שיעזור לי להבין איך עושים את זה!

• 2 תגובות
    • 828 צפיות
  15. Started by CRT,

שלום חבר'ה. אני מתכנת רכיב UART בVHDL. ואני צריך לעשות בדיקת PARITY האם היא זוגית או אי-זוגית לINPUT שלי. ורציתי לשאול איזו דרכים יש לבדוק האם מספר האחדים '1' הוא זוגי או אי-זוגי. לדוגמא יש לי: INPUT: IN BIT_VECTOR (7 downto 0). אני בדקתי את זה מחוץ לפרוסס ע"י קסורים בצורה הבאה: parity <= '0' xor INPUT(0) xor INPUT(1) xor INPUT(2) xor INPUT(3) xor INPUT(4) xor INPUT(5) xor INPUT(6) xor INPUT(7). ממש מעניין אותי לראות עוד דרכים וגם איך אפשר לקצר את כל הקסורים האלו? אם יהיה לי ווקטור גדול זה יהיה מכוער לכתוב בצורה כזו. אני זוכר שיש עוד דרכים רק לא מצליח להיזכר בהם.

• 14 תגובות
    • 7.3k צפיות
  16. Started by gal_il50,

יש לי כלי שבניתי ובו Combo Box שבו אני מציג string כלשהו, איך אני יכול להכניס בתחילת השורה לפני ה-string אייקון ? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. היי לכולם, אחלה פורום ותודה מראש למשיב/ים אני כבר משתגע בניסיון להבין את אקסס אני לא קולט מי יודע מה אנא להסביר לי בסובלנות ובדיוק רב (תודה) אני מנסה ליצור שאילתה שתראה בעצם רשימת מוצרים לליקוט לאיסוף ע"י המחסנאי כלומר : בתחום האירועים : טבלה: שם השירות , האם הוזמן טבלה שנייה : תת פריט המשויך לשירות שהוזמן , האם לוקט / נאסף לדוגמא: דוכן פופקורן , כן רשימת איסוף: ל: דוכן פופקורן: מלח , נאסף גרעיני תירס , (לא סומן במלבן- לא נאסף) אני חושב שהבעיה שלי מתחילה בהגדרת האינדקסים : האם צריך להיות אינדקס משותף לשתי הטבלאות? כיצד אני מקשר ביניהן (כבר הגעתי עד לשאילתה בניסיון לעשות קיבוץ לפי COUNT אך יש בעיה הערה וכול'. סליחה על אריכות דברי אולם אני ממש מתוסכל..... אני…

• 0 תגובות
    • 817 צפיות
  18. Started by mad boy,

שלום רב לכולם ושנה אזרחית מעולה! יש לי בעיה עם שחרור זכרון דינמי בשפה C. אני מקצה זכרון דינמי ע"י שימוש בפונקציית malloc בvoid main משתמש בזכרון שהוקצה למערך במס' פונקציות רקורסיביות,עם קידום המצביע כמובן. לאחר מכן כאשר אני חוזר למיין ומנסה להשתמש בפונקציית free(p) כשp זה המצביע, נרשמת לי על גבי הצג ההודעה הבאה: heap corruption detected:after normal block #60 מה יכול להיות מקור הבעיה,ואיך אני יכול לפתור את זה? בתודה מראש!

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. Started by עמיתגל,

שלום, אשמח לשיעורי אקסס אחד על אחד בתמורה לקופה ממוחשבת כוללת הכל או הפקת אירוע לעד 50 איש דוכני מזון והפעלות ועוד.... אני מהתחום הזה ! אשמח לפניות מאנשים רציניים שרוצים ללמד היטב !!! בכבוד רב, עמית גל. 0547949214

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  20. אהלן, אני מנסה לעשות חיפוש בינארי על שורה ראשונה בטריצה C(השורה הראשונה כבר ממויינת). משום מה זה לא עובד ואני לא מבין למה: main CALL: Search(C,cols); fucntion: void Search(int C[][],int cols) { int x; int low=0,mid,high; printf("Please enter an integer for search:\n",x); scanf("%d",&x); high=cols-1; while(low<=high) { mid=(low+high)/2; if(x<C[mid]) high=mid-1; else if(x>C[mid]) high=mid+1; else if(x==mid) printf("%d",mid); } printf("No matches found\n"); } errors: Error 7 error C2040: '<' : 'int' differs in levels of indirection from 'int [1]' c:\users\offir\documents\visual studio 2010\projects\t…

• 23 תגובות
    • 3.8k צפיות
  21. Started by RebliNk17,

אני צריך ליצור תוכנית הקולטת מהמשתמש מייל בודקת את תיקנותו(אם הוא נכתב כמו שצריך[לדוגמא @] ושומרת את המייל בתוך מערך מוקצה דינמית הבעיה היא שאני לא יודע איך לבצע את ההקצאה הדינמית אחרי שהמשתמש הכניס את הנתונים תודה לכל מי שיכול לעזור :-)

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. היי לכולם! רציתי לשאול מהי הסביבה היעילה לכתיבת סקריפט לעידכון אוטומטי של תוכנת צד שרת לקוח. מדובר על סביבת ווינדוס, שרת SQL , IIS וקליינט. תודה מראש לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by yassd,

אני רוצה להיות מתכנת C++ מקצועי בעד כמה שנים. איזה דברים אני צריך לעשות בשביל זה? אני כבר יודע את הבסיס די טוב, בניתי 3 משחקים עם OGL 1 חובבניים כאלה של 2D. זה מה שלמדתי: למדתי בסיס מכל מיני מדריכים באינטרנט. קראתי חלק מהספר "Begging c++ through game proggaming, third edition" OPENGL 1 מNEHE. אני קורא מדי פעם באתרים מידע על C++ כשאני מוצא משו מעניין. למדתי טיפה WIN32 ועשיתי תוכנה אחת, כי פעם הייתי צריך להתכונן לבוחן באנגלית ולא היה מי שיכין אותי בבית אז עשיתי תוכנה שתכין אותי. מה הופך מתכנת מסתם חובבן למקצוען? אני בן 14, ובבית ספר לא מלמדים C++, מלמדים רק C# וJAVA למרות שאני רוצה C++ אני לא בטוח מה הכיוון שלי, אני חושב שלתכנת משחקים בעיקר GamePlay. בכל מקרה כרגע אני רוצ…

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני מתכנת (מאוד) מתחיל ב C#, יש לי טיפה רקע בC ובתיכנות למיקרו בקרים של 8 ביט. לכן יש לי הרגל ו"טיק" לנסות לכתוב קוד יעיל. היום כתבתי את הקוד הבא: private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { byte[] data= new byte[256]; for (ushort i = 0; i < 256; i++) { data[i] = (byte)i; } CommHandler.EncodeManchester(data); stopWatch.Start(); for (ushort i = 0; i < 256; i++) { ushort crc=0; crc=crc16_update(crc, data[i]); } stopWatch.Stop(); stopWatch.Reset(); stopWatch.Start(); for (int i = 0; i < 256; i++) { …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Salwaby,

טוב אחרי יומיים שאני נלחם עם הבעיה, הגעתי למסקנה שצריך לבקש עזרה. אז ככה: כתבו פונקציה הבודקת האם במערך נתון קיימת תת-קבוצה של מספרים אשר סכומם שווה למספר מטרה. אם תת-קבוצה כזאת קיימת, הפונקציה מעדכנת מערך עזר כך : - אם איבר i כלשהו במערך הנתון שייך לתת קבוצת הסכום, אז האיבר i במערך העזר = 1. - אחרת איבר i במערך העזר = 0. int find_sub_sequence(int sequence[], int sub_sequence[], int size, int sum) - the header הנתונים : מערך של מספרים שלמים. מערך עזר מאותחל באפסים. גודל המערכים (זהה). מספר מטרה (הסכום אליו שואפים להגיע). דוגמא: סכום מטרה : 60 1 21 6 42 34 47 56 17 13 - המערך הנתון. 0 0 0 0 0 1 0 0 1 - מערך העזר. והפונקציה תחזיר 1. סכום מטרה : 50 0 0 0 0 0 0 0 0 0 - מ…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים