עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by eXpire,

שלום לכולם נתקלתי בבעיה קטנה כשניסית ליצור תמונה של טנק מסתובב על אדמה ישנה תמונה אחת שהיא הרקע ותמונה נוספת שהיא הטנק שאמורה להסתובב על הציר של עצמה מבלי לשנות את תמונת הרקע. כל זה נצא ב thread,כאשר נלחץ מקש כלשהו הטנק אמור להסתובב ולנסוע לאיפה שהוקש עם העכבר. אינני מצליח לגרום לתמונת הטנק להסתובב מבלי לגרום לרקע להשתנות גם כן מישהו יכול לעזור?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by gal_il50,

יש לי database מסויים ובאחת הטבלאות יש לי 12 שדות. אני עושה query שמחזיר לי את כל השדות: public IQueryable allmovies() { var sratim = from seret in dataBase.Movies orderby seret.MovieName select new { seret.MovieID, seret.MovieName, seret.MovieTypeID, seret.Copies, seret.Summary, seret.Year, seret.Lenght, seret.CountryID, seret.MoviePicUrl, seret.TrailerUrl, seret.Active, seret.DateAdded}; return sratim; } כאשר אני קולט את התוצאה מהפונקציה ע"י: IQueryable movies = vid.allmovies(); איך אני בדיוק אמור לראות את כל השדות שיש לי בטבלה ב-database ? (כשאני נכנס עם דיבגר ל-movies אני לא רואה אותם)

• 3 תגובות
    • 3.4k צפיות
  3. Started by kutomer,

ערב טוב, לאחרונה אני בונה תוכנה ב.net אשר עוסקת סביב אובייקט עץ שאני יצרתי, כרגע במהלך הפיתוח האובייקט סה"כ שוקל מספר kb בודדים אך בתיאוריה הוא עלול להתנפח מאוד ולהגיע לגדלים של מאות מגה ואולי אפילו גיגות. מה שמן הסתם מיד מקפיץ את הפחד מ"Out.Of.Memory" באופן עקרוני אני אמור לכתוב לאובייקט באופן קבוע ובמקביל גם לקרוא ממנו. לכן במקום להשתמש בbinary serialize הפשוט שאני משתמש בו כרגע חשבתי על לממש כמו xmlReader\Writer בעצמי לעץ שלי (בעיקר כי מבחינה לוגית זה נשמע מתאים, מעץ בניגוד להרבה אובייקט אחרים אפשר להפיק נתונים ולהשתמש בו מבלי לקרוא את כולו). רק שאין לי שמץ איך עושים את זה. אשמח לעזרתכם בנושא, תודה מראש תומר

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. היי, אני רוצה לבצע את הפעולות הבאות ב-CMD או בעזרת סקריפט: 1. כניסה ל-control panel 2. כניסה Network Connections 3. בחירה ב- Next 4. בחירה באפשרות הרביעית (האחרונה בעצם) 5. בחירה באפשרות השנייה (האחרונה בעצם) 6. בחירה באפשרות השנייה (האחרונה בעצם) 7. בחירה ב- Next 8. בחירה ב- Next 7. בחירה ב- Finish במילים אחרות, ליצור חיבור למחשב אחר כ-Guest האם הדבר אפשרי? אודה לעזרה

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום לכולם, אני מתכנת משחק מעפן, ורציתי לדעת אם אני יכול לשנות מאפייני DWSTYLE של תת חלון באמצע הרצה(כפתור, edutbox וכדו') או לשלוח הודעת WM_ֹCRATE בצורה כלשהיא לחלון או להגדיר תת חלון אחרי שעברנו את WM_CREATE בתחילת הפונקציה (באמצע הפונקציה). כל אחד מהפתרונות האלה יפתרו את הבעיה שלי. תודה לעונים .

• 1 תגובה
    • 819 צפיות
  6. Started by nat64x,

האם יש אפשרות לגרום לתת קונטינר להימתח לגבוהו של הקונטינר המכיל אותו. קונטינר האב הגובה שלו מוגדר ע"י overflow hidden. המטרה המבוקשת היא ליצור שני עמודות של SIDEBAR ו- CONTENT AREA שווי אורך. כרגע זה נעשה ע"י ג'אווה סקריפט מעוניין בפתרון מבוסס CSS. נא לא לחרוג יותר מידי מהפרמטרים של פיתרון הבעיה המבוקש.

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. Started by nat64x,

האם יש תכונת CSS כזאת שנותנת גבול שקוף לתמונת רקע? מה הסינטקס?

• 22 תגובות
    • 3.6k צפיות
  8. Started by nat64x,

filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr='#252525', endColorstr='#0A0A0A'); הפקודה הנ"ל לא עובדת כמו שצריך עם border-radius, האם יש פתרון ידוע לבאג? תיאור הבאג: הפילטר לא מזהה את הגבול העגול ונותן רקע מרובע. לסיכום: מחפש פתרון ל gradient עם border-radius ב- IE9 במידה וישנו. אין צורך בפתרונות אלטרנטיבים.

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  9. Started by spelltox,

אני בשלבי פיתוח של אתר שמספק ללקוחות שירות -הלקוח מקליד מס' פניה ות.ז., האתר שולח בקשה לכמה אתרים אחרים (חיצוניים) ברשת, מקבל מהם תשובות ומחזיר ללקוח דף עם ריכוז הנתונים.עשיתי כמה דברים כאלו בעבר בשפת תכנות לא-וובית (VISUAL BASIC),שאלתי היא האם ניתן לעשות זאת גם בשפות תכנות כגון PHP וכיוב' ?הורדתי איזשהו FRAMEWORK שמאפשר ל-PHP לקרוא ולפענח דפי HTML,זה עובד למשך כמה שניות ולאחר מכן נעצר בטענה שהסקריפט הגיע למקסימום הזמן המאושר לו לרוץ.הכוונה היא שהאתר ירוץ על חשבון האחסון הקיים שלי מבלי צורך לרכוש VPS או שרת ייעודי.שאלותי הן -* האם יש טכנולוגיה/שפה מומלצת לכתיבת דברים מהסוג הזה ?* דוגמאות / עצות / חלקי קוד וכל דבר אחר שיוכל לעזור.* אספקטים של אבטחה.

• 4 תגובות
    • 836 צפיות
  10. Started by xjj,

שלום, אני רוצה לאחסן אתר על חברה בחו"ל, האם כדאי לרכוש דומיין מאותה חברה? מה אם אני ירצה להחליף חברה, יכול להיות שהם ישאירו את הדומיין אצלהם או יבקשו יותר כסף? תודה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. שלום, קניתי היום דומיין נוסף לאתר שלי אני רוצה ששתי הדומיינים יהיו זמינים והדומיין החדש ימשוך את הנתונים לדוגמא: לצורך הדוגמא נגדיר את שתי הדומיינים בשמות הראשון (הישן): domain.me השני (החדש): domain.co.il כל הקבצים נמצאים בתיקייה "/domains/domain.me/public_html/" ברגע שיכנסו לכתובת domain.co.il/about.html שזה יפנה ל - domain.me/about.html domain.co.il/contact.html שזה יפנה ל - domain.me/contact.html חשוב שהכתובת דומיין לא תשנה ניסיתי עם htaccess לעשות את הדבר הבא (הקובץ htaccess באתר החדש) RewriteRule ^contact.html$ [url]http://domain.me/index.php?v=contact[/url] [QSA] RewriteRule ^aboutus.html$ [url]http://domain.me/index.php?v=aboutus[/url] [QSA] *** הערה בדומיי…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by gkman,

שלום. פיתחתי לי אתר קטנטן עם PHP וMYSQL ומצאתי לי אתר אחסון מצוין וחינמי. העלתי את כל הקבצים של האתר וגיליתי שלא עובד לי כלום. יצרתי קשר עם התמיכה של האתר ולמדתי שמערכת שמות הקבצים של לינוקס היא Case Sensitive. מישהו יודע אם יש דרך (בתוך הקוד של PHP אולי) שיחסוך ממני את העבודה לעבור קובץ קובץ ולשנות את השמות של והקישורים?

• 0 תגובות
    • 680 צפיות
  13. Started by liat9189,

היי אני עושה תואר בהנדסת אלקטרוניקה והתחלנו לגעת בקטנה בלולאות for וקיבלנו את השאלה הבאה.. כתבו תוכנית שקולטת 20 ומדפיסה רק את המספרים החד ספרתיים שבניהם. שהדגש הוא לפתור את זה רק באמצעות if, for ללא array או כל דבר אחר איך אני שומרת את המספרים אחרי התנאי מבלי ש"ייעלמו" לי מחוץ ללולאה?

• 6 תגובות
    • 930 צפיות
  14. יש לי ListBox שאליה אני מכניס קבצים והגדרתי לה Event של MouseHover, אחרי שאני שם את הסמן של העכבר על אחד מהקבצים ב-ListBox אני מריץ כמה שורות קוד שמשתמשות ב-Path של אותו הקובץ אבל פה מתחילה הבעיה שלי כי אני לא מצליח לקלוט את ה-Path. זה הקוד שלי, כרגע רק כשאני מכניס את מספר האובייקט שלי ב-ListBox אני מצליח לקלוט את ה-Path שלו private void listBox_MouseHover(object sender, EventArgs e) { string path = listBox.Items[0].ToString(); if (path != "") { } }

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  15. Started by שריה 24,

שלום! אני מעוניין שנתונים מה-data base יועברו לקובץ אקסל, ולקובץ csv. שהמשתמש ילחץ על כפתור והנתונים יהיו בקבצים האלו. מהי הדרך הפשוטה ביותר לעשות את זה? (ניסיתי את זה: http://aspsnippets.com/Articles/Export-GridView-To-Word-Excel-PDF-CSV-Formats-in-ASP.Net.aspx וקיבלתי הודעת שגיאה) תודה! אשמח לקבל קוד ברור שעובד.. שריה

16. Started by yz101,

אני מכניס לסכמה מספר טבלאות. הארוכה שבהן מבחינת מספר רשומות היא באורך של כ225000 רשומות. הרשומות לא גדולות, משהו כמו 25 בתים לאחת. שתי העמודות של הטבלא הנ"ל הן FOREIGN KEYS. אני מפחד לעבור לMYISAM האם זה שווה את זה.

• 5 תגובות
    • 922 צפיות
  17. אנחנו מנסים להעביר התקנה של התוכנה שלנו שלא תדרוש הרשאות של מנהל. אנחנו משתמשים ב install shield 11 premier edition basic MSI לצורך שימוש בVB COM שיש לנו, אנחנו רוצים לרשום אותו כEXE כדי שירוץ בPROCESS נפרד. במכונה של WIN7 64 הכל עובר חלק. על VISTA 64 - מקבלים שגיאה ביצירה של CLASS. מישהו מכיר משהו בנושא? נקודות עניין לחקירה?

• 0 תגובות
    • 835 צפיות
  18. Started by 8us.co.il,

מזמן לא הייתי פה ,עשיתי עיצוב חדש מעוניין בחוות דעת... עדיין לא מוחן 100% אבל באופן כללי השבלונה מוכנה : טכנאי מחשבים צור קשר מחירון טכנאי מחשבים

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  19. זה בשפת C לא יודע ממה היא נובעת אם צריך את הקוד אז תבקשו ולמדתי קבצים ועדיין אני לא יודע לתת פקודה לתוכנה למחוק קובץ

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. Started by c5123,

צרפתי 2 קבצים קוד\בעיה טוב אז זה למשחק קלפים וניראה לי שזה עובד בסדר אבל קורה משהו שאני לא כל כך יכל להסביר כל הזמן יוצא שיש לי קבוצות של אותו קלף (צבע\סוג שונה) בסוף הרשימה זה לא חוזר על עצמו כל פעם זה קלפים אחרים אבל הקטע של קבוצות כן חוזר על עצמו יש למשהו מושג למה זה קורה??? הרעיון הכללי הוא יש לי מערך של 52 כולו 0 כל פעם אני מיצר מספר i אז אני בודק אם במקום i ב arr יש 1 או 0 אם יש 1 אז כבר יש את הקלף הזה ברשימה אם לא אז אני משנה את arr ב i ל 1 ומוסף את אותו קלף לרשימה כך לא היה לי אותו קלף פעמים [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Salwaby,

אני הייתי רוצה לשלוח לפונקציה מסוג VOID 2 מצביעים למצביעים כך שיישתנו ב-MAIN בהתאם למה שקורה בפונקציה המדוברת. אני רק מחפש את הטכניקה, מה אני שולח ? איזה סוג השמות אני צריך לבצע על הפווינטרים בתוך הפונקציה ? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by yz101,

אני מחזיק מספר טבלאות. כל עוד הגודל נותן קטן למדי, סדר גודל של עד 1,500,000 אין בעיה. כאשר אני מעלה את הטבלא הגדולה של 3 מליון רשומות, ההעלאה שלה לוקחת המון זמן. כמה זמן? מעל שעתיים ואני מדבר על העלאה מקומית! כלומר השרת הוא המחשב שלי, אין רשת בכלל בסיפור! הטבלאות הן במנוע INNODB, מעבר לMYISAM כמובן משפר את הזמן לדקות בודדות, אבל זה לא עוזר לי כי בטבלא הנ"ל שני שדות שחייבים להיות FOREIGN KEYS לטבלאות השכנות. גם אם אני מעלה לINNODB ללא ההגדרה של המפתחות זה טס. אבל ברגע שאני יוצר את הFORIEGN KEY זו פעולה שלוקחת חזרה את כל ההפרש הנ"ל! כנ"ל כמובן לגבי העלאה לטבלת MYISAM והמרה לINNODB. והרי שבMYISAM אין FOREIGN KEYS. מה אני כן יכול לעשות כדי לזרז את ההעלאה והיצירה של הטבלא השלי…

• 0 תגובות
    • 738 צפיות
  23. Started by robicon,

אני צריך לבנות שיטה בוליאנית שכאשר אם הערך של כל צומת גדול או שווה לסכום הערכים של התתי עצים שמתחתיו אז היא מחזירה TRUE אחרת FALSE אני צריך לעשות את זה רק על ידי רקורסיה....בלי לולאות יש למישהו רעיון או עצה?

• 1 תגובה
    • 764 צפיות
  24. Started by raiman1,

מה הכוונה ארגומנטים של שורת פקודה?(לאיזה שורת פקודה הם מתכוונים?) בספר ממנו אני לומד מביאים את התוכנית הבאה בתור דוגמא לשימוש בארגומנטים של שורת פקודה. using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace ConsoleApplication1 { class CommandLine { static void Main(string[] args) { int ctr = 0; if (args.Length <= 0) { Console.WriteLine("No Command Line arguments were provided"); return; } else { for(ctr=0;ctr<args.Length;ctr++) { Console.WriteLine("Argument {0} is {1}", ctr+1,args[ctr]); } } } } } הם הביאו שני קלטים…

• 4 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים