ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
היי, פעם הייתי בונה כאן מפרטים לאנשים אבל מאז עברו כמה שנים ואין לי מושג מה קורה בשוק אני צריך מפרט למחשב לצרכי גיימינג בעיקר (לאחי הקטן שלמען האמת לא משחק במשחקים מאוד כבדים, אבל בכל זאת :)) אשמח אם המפרט יהיה מרשת KSP כי יש לי שם הנחה קטנה. תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל איפה ששווה להשקיע - תשקיעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקס' 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במיד…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, הגיעו לי החלקים ואני מחפש המלצה לספק כח, i5 6500 gigabyte ga-z170-hd3p samsung 850 evo Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 אני רוצה ספק שיהיה מספיק חזק אם אוסף כרטיס מסך בעתיד, לפי מה בוחרים ספק?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, האם מישהו יכול לאמת סופית שאכן מעבד ATOM Z530 הם יותר גרועים ממעבדי280 ATOM N האם מישהו יכול לאמת את זה? תודה, כי אני רוצה לקנות נטבוק ולא יודע בידיוק איזה. התקציב שלי עד 2K
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בחלק מדגמים שעון של מעבד יהיה מאד לאט (למשל 1.2 במקום 1.8 אצלי) אם מוציאים בטריה ועובדים רק עם חשמל. וזה נשאר לאט בלי קשר להגדרות או עומס. בעיה ופתרון (יקר) http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-71222 כדאי לדעת.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. קיבלתי שתי הצעות לנייד של חברת DELL שנראה לי מתאים לצרכים שלי. ההבדל בין ההצעות הוא שאחד זה יבוא רגיל של היבואן והשני זה יבוא מקביל. בראשון יש לי אחריות יבואן ל3 שנים בעוד בשני יש לי אחריות יבואן לשנה אחת ועוד שנתיים אחריות במעבדה (בכסף) זה ההבדל היחיד (מבחינתי) ביניהם וההבדל הוא 500 שח. ממה שהבנתי יבוא מקביל זה הרבה פעמים מחשבים שבארצות הברית החזירו (כי שם אפשר להחזיר נייד בתוך שבועיים) והוא למעשה כבר פתוח לעומת מחשב חדש מהקופסא - זה נכון??? האם שווה להוציא את העוד 500 בשביל אחריות יבואן? כי אם כן זה מחזיר לי לתמונה כל מיני מחשבים אחרים שפשוט היו יקרים יותר מההצעה השניה כי לא חשבתי שיכול להיות הבדל. תודה לעונים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים, אחרי שעזרתם לי פעמים רבות ובכל פעם הייתי מרוצה מהתובנות שקיבלתי כאן, אני חוזר אליכם בבקשה נוספת - אני עתיד להתחיל לימודי תואר שני וכפועל יוצא מכך, אני זקוק ללפטופ חדש ועוצמתי - הקודם כבר בן 4 ומעולם לא סיפק את הסחורה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ככל הניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת מסמכים, קריאת מאמרים רבים במקביל ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). WORD, MATLAB, FIREFOX באופן תדיר ב) במי…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך אני יכול לדעת אם מחשב מסוים הוא SONOMA?? בעיקרון ממה שהבנתי SONOMA מחשב נייד על תדר 533 עם דיסק קשיח SATA וזכרון DDR2 וכרטיס מסך PCI-E. יש גם מה שנקרא SEMI SONOMA על תדר 533 עם זכרון רגיל ו/או דיסק קשיח לא SATA. האם אני צודק ?? יש כזה דבר נייד 533 שהוא לא SONOMA?? בבקשה תעזרו לי, ואם אפשר תשובות מקצועיות והחלטיות. אם יש מישהו שיכול לפשט לי את העניין.....
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני זקוק להמלצה על מחשב נייד אשר ישמש להקלטת דואטים ברמת אולפן. ( "בשטח", בלי כלי נגינה וכו') איזה כרטיס קול (אני מניח שאצטרך משהו חיצוני על מנת שהאיכות תהיה טובה)? המלצה למיקרופון איכותי. (אני חייב שני מקרופונים בשביל דואט, או שאני יכול להסתפק באחד? אין לי בעיה לבקש מהמוקלטים להתקרב שניהם למקרופון ) חשוב גם שהמחשב יוכל להריץ סרטים בFULL HD, בצורה חלקה. וכמובן גם לספק סאונד איכותי. המחשב גם ישמש לשאר שטיקים שלדעתי פחות רלוונטים (אני לא חושב שמה שיכול להריץ 1080P לא יוכל להריץ משחק אחד או שניים.. ) אני ממש אאוט בנושא הזה של הניידים אז כל עזרה תתקבל בברכה. תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5 אלף - ללא כ.מ בעדיפות לכמה שפחות. צפויות הוצאות בהמשך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת אודיו יצירה והפקת מוזיקה - פלאגינים כבדים, עבודה בהמון שכבות. עריכת וידאו קל~בינוני ללא 4K (אולי בעתיד) עריכת תלתמימד באפטר בינוני - כבד, לא נורא. עניין של זמן רינדור, נשרוד. גיימינג בינוני מינוס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך. יטופל בהמשך - כשתגיע הסדרה החדשה אחטוף איזה 1080…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
קיימת אצלי המערכת הבאה : motherbord:abit BH7 intel pentium 4 2.66 533 memory:256 ddr 333 hard disk:80g 7200 סיגט grafic card:geforce 4 64m monitor:mag 786 fs dvd:lg 16x48 cdrw:lg 24X10X40 מה כדאי לי לשפר בה? כמובן לא להגזים במחירים המחשב לילד בן 15 שמעמיס הרבה על המחשב
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Intel Core i7 920 Intel Desktop Board DX58SO G.SKILL 3GB DDR3 Sapphire HD5450 Samsung 500GB Spinpoint F3 Seasonic SS-500ET CoolerMaster CM 690 תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי המחשב החליט להתאבד.. אני מחפש לוח אם, מעבד, זיכרון וכרטיס מסך. השימושים העיקריים שלי הם (מסודרים לפי חשיבות..) 1. solidworks 2. תוכנות אדובי למיניהם (פוטושופ , פרמייר) 3. אופיס / סרטים וכו'... התקציב הוא 2000-2500 שקלים (בלי חריגה..) מאיזה חנות לא משנה לי.. הרבה תודה, און.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נשרף לי ספק הכוח של המחשב בן ה4 שלי אז החלטתי לקנות מחשב חדש, את הדיסק קשיח והצורב אני מעביר לחדש, מתכוון להריץ את כל המשחקים החדשים {BF3 ואחיו...} מתחבר למסך 24" FHD המפרט עבר כבר שינויים רבים ולבינתיים הוא הגיע לזה, אשמח לביקורות בונות האם יש מה לשפר להחליף וכו'.. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1207 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-S2V-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪295 מארז: SilverStone Precision Black X1 120MM + Silverstone Strider 600W- ברכישת מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪530 קירור למארז: Scythe 120mm Slip Stream 1600RPM 88.11C…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני חדש פה בפורומים אבל אני בד"כ קורא כאן על דברים ובעיות שיש לי על המחשב. בכל מקרה, אבא שלי אמר לי שהוא קונה לי מחשב אם אני אתן לו מפרט עד מחר, ואם לא אז הוא ייקנה מחשב לאחותי (מחשב דיי זבל אפשר להגיד, כזה ב 1000 שקל), ואני אשאר עם המחשב הנוכחי הישן יחסית. התקציב לא מוגבל, אבל לא להשתגע, משהו בסביבות ה 6000 שקל פחות או יותר 1. מה התקציב המקסימלי? לא מוגבל, אבל לא להשתגע, משהו בסביבות ה 6000 שקל פחות או יותר האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שאפשר - בלי להשתגע 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים כבדים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. יענו משחקים? נגיד קרייסיס, פרוטוטייפ, Empire: To…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, באתי לפה כי זה נראה לי המקום הכי אמין שאני יוכל לקבל תשובה לשאלתי... קניתי מחשב נייד חדש K53SV-SX318V Asus עכשיו מערכת ההפעלה שהגיעה אם המחשב היא Home Premium. הבעיה שיש לי אם מערכת ההפעלה הזאת היא שאני לא יכול לשנות Display Language.. בחרתי באנגלית אבל אני צריך משתמש נוסף ששפת המערכת בו תהיה רוסית (עבור ההורים שלי). עכשיו השאלה שלי איך אני מתקין win 7 ultimate (אני מעוניין גם לפרמט את המחשב בנוסף גם ככה)? אני יכול פשוט להכניס DVD ולהריץ את ההתקנה? להריץ את ההתקנה דרך הביוס (לשנות את BOOT לDVD ראשון - האם זה יריץ את זה?) או שאני צריך לעשות משהו אחר? בדרך כלל אני לא שואל כאלה שאלות דפ"ר - אבל אני לא רוצה להדפק ללא מערכת הפעלה במיוחד שהמחשב הזה מיועד כמתנה לה…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
איזה נטבוק מומלץ כיום למטרות של אינטרנט וצפיה בסרטים בגודל 10 אינץ בתקציב של עד 1400 שקל
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, בדקתי במדור מחשבים מומלצים ושיניתי מעט. אשמח לדעת אם יש הצעות ללשיפור או אם יש צורך בשינוי בגזרת הספק או לוח האם. האם הספק יספיק לכרטיס מסך כזה? המחשב מיועד למשרד, מידיי פעם שימוש באוטוקאד ומשחקים קלים לילדים קטנים. לא מעוניין ב i3. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 7400 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪786 קירור למעבד: בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪38 לוח אם: Gigabyte GA-B150M-HD3 for 1151 כמות: 1 - מחיר: ₪300 מארז: Antec NSK-3100 כמות: 1 - מחיר: ₪150 ספק כוח: FSP Aurum S 400W A.PFC Gold 80+ כמות: 1 - מחיר: ₪…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. בשבועיים הקרובים אני עתיד לקנות מחשב ואני רוצה להיוועץ בחברי הפורום לגבי המפרט שלי במגבלת התקציב. לפניכם המפרט: מעבד - INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: 1029 ש"ח לוח אם - GIGABYTE GA-P35-DS3L מחיר: 587 ש"ח זכרון - 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC DDR II 800MHZ CL4 מחיר : 540 ש"ח דיסק קשיח - WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS מחיר: 373 ש"ח כרטיס מסך - ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL מחיר: 1551 ש"ח ספק כוח - ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT מחיר: 397 ש"ח קירור למעבד - THERMALTAKE BIG TYPHON 120 VX FOR AMD&INTEL S462/478/754/775/939/AM2 : TT-CL-P0310 מחיר : 256 ש"ח מארז כבר יש לי מאורגן…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מפרט של מחשב גימינג לי אין ידע רב בנושא מישהו יכול לעזור לי לנסות לשפר את המחשב שהיה יותר מהיר יש לי דיסק קשיח רבע טרה cmd שאני יוסיף למחשב בנוסף אני יכול לחרוג מהתקציב ב500 ש"ח בבקשה תעזרו לי אין לי הרבה ידע במחשבים ואני צריך עזרה תודה רבה למי שיעזור לי מראש
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מסך גיימינג עד 3500. יש לי מסך אחר שישמש אותי לשאר הדברים. אני משחק בעיקר CS:GO, Fortnite ו WOT כרטיס מסך 1070 אין לי בעיה לקנות גם יד-שניה, למשל הציעו לי: PG258Q - 2000 ש"ח PG278QR - 2500 ש"ח PG279Q - 2500 ש"ח אשמח לדעת את מי מאלו תעדיפו ולמה ובנוסף לקבל המצלה למסך חדש (רצוי זמין לרכישה באילת) תודה מראש לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, עתיד להיות סטודנט להנדסת חשמל באריאל. האם הasus zenbook 13 הוא מחשב טוב בטווח המחירים שלו? או שיש משהו עדיף? בעיקרון.. לא חשוב המשקל. לגבי רעש, יכול ללחוש לי בזמן השיעור רק שלא יפריע לאחרים. לא מתכוון להשתמש בו למשחקים מדי.. מלבד שימושו הייעודי, כניראה אראה בו סדרות, ואולי אשחק לול (לא קריטי). הבנתי שצריך מעבד טוב כמו הi7 ו8 ראם לפחות. כרטיס ssd, וכרטיס גרפי נאה. עוד משהו? בכל מקרה, אשמח להמלצות אחרות.. אפילו במחירים יותר מפתים אולי. מוכן להוסיף אבל עוד כסף אם נחוץ. ואין לי בעיה שלמחשב לא תיהיה מערכת הפעלה. אתקין פרוצה. תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז בטח שכן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בקושי רב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? שימוש מרכזי במסך 23 אינץ' - פוטושופ/קיובייס/אינטרנט/משחקים שימוש במסך טלוויזיה 32 אינץ' בעיקר לסרטים ו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? -3500-4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סימולטורים, משחקי אסטרטגיה, משחקי מבט גוף ראשון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש כרגע מסך מדגם LG W2343T -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב שעיקר השימוש שלו הוא גיימינג, ואני לא יודע אם חייב שיהיה במחשב כונן SSD וצורב די וי די האם הרכיבים האלה הם חובה במחשב גיימינג?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
כעת יש לי מסך מחשב 34 אינץ' והגודל לא מספיק לי. ראשית הרוחב, אמנם הרבה פחות משמעותי לי, אבל מציק לי שאני לא יכול לפתוח שתי תוכנות במקביל על אותו מסך כי אז הטיימליין הופך לקטנצ'יק. שנית והמשמעותי הרבה יותר זה הגובה. כעת התצוגה היא 21:9 אולטרה רחבה אבל הגובה למעשה זהה למסך 24 אינץ', כאן אני מחפש שדרוג ואני לא מוצא כי רוב המסכים גם ה'ענקיים' שביניהם, הם ביחס הזה. יש אולטרה אולטרה רחבים אבל הגובה נמוך. בשכבות בפרמייר ובאפטר אפטר צריך לגלול מלא - מלמעלה למטה ולהיפך. אני רוצה את כולם מולי ללא צורך לגלול בכלל, גם אם יהיו לי 10 שכבות ויותר. מאמין שמי שמספיק מבין בזה יסכים איתי. אשמח לכל המלצה.
-
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-