עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנסות ולחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? - הרצת סביבות וירטואליות, צפייה בסרטים, תכנות, מעט משחקים (לא גיימר) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - Vmware, Visual Studio ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - מסך כנראה Dell 2209 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - כל הסוגים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - נמוכות עד בינוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה) - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפ…

• 2 תגובות
    • 624 צפיות
  2. Started by yuvalkosh,

אחותי מתחילה ללמוד צילום בבצלאל ומסתבר שכל סטודנט זקוק למקבוק. אודה לכם אם תמליצו לי על המקבוק המתאים ביותר לעיצוב גרפי (אני מניח שזה מה שהיא צריכה) ממה שביררתי בינתיים אני חושב שיספיק לה Macbook רגיל ולא את ה-Pro תודה..

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Black_Citadel,

דרישות? זמן סוללה ארוך יחסית (7-12 שעות), מקלדת איכותית. איזה מהנטבוקים יהיה הכי משתלם עבורי ?

4. היי, אני צריך המלצה לנטבוק ניידי וקטן ביותר שאוכל לקחת איתי ביום ולתכנת איתו (שורות קוד פשוטות לתכנות צד שרת, שזה אומר אפילו דרך פנקס רשימות ותוכנת FTP קלה). משהו שלא יזחל יותר מדי ויהיה מהיר בצורה סבירה לצרכים הללו. התקציב כמובן הוא -כמה שיותר זול-, כמה זול שאפשר במסגרת הצרכים. אני אמלא את השאלון באופן מסודר: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בסך הכל שימוש מאוד קטן, של תכנות כמו שאמרתי, אינטרנט, מסנג'ר, וקצת סרטים ומוסיקה פה ושם... (ללא HD וכל זה) * גודל המסך? לא יותר קטן מ10, ואם אפשר עם רזולוציה גדולה מ 1024*600, מאוד חשוב לי. (אם אין משהו וזה מקפיץ את המחיר בהרבה …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום לכולם, בעוד חודש אני טס לארה"ב ורוצה לרכוש שם נטבוק בניו יורק בגודל לא יותר גדול מ11 אינץ . אני טס הרבה, ככה שאני צריך שנטבוק יחזיק כמה שיותר זמן בלי טעינה(שימושים סרטים\מוסיקה\תמונות\אינטרנט), אבל מצד שני רציתי גם קצת לעבד עליו תמונות לא עם פוטושופ, מה שהוא יותר קל כמו lightroom,ככה שאם יהיה ליבה כפולה יהיה טוב(ראיתי שיש עכשיו כאילו נטבוקים גם, או שמעבד עם לבה בודדת אבל חזק) יש כל כך הרבה עכשיו נטבוקים שרשום אליהם שמחזיקים 10-13 שעות, האם יש משהו שאפשר למצוא לי , האם יש מחשב שיכול למשל להחזיק דברים כבדים (כמו נגינת סרטים) משהו כמו 7-8 שעות ללא טעינה ? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. היי, אני זקוק לאיזה נטבוק או לפטופ בגדלים שציינתי לבית ספר עד 500$ (הקנייה תתבצע בניו יורק). זמן סוללה הוא דבר חשוב יחסית, 5 שעות+ יהיה טוב. כמובן שכדאי כמה שיותר זול. אני אוהב שהמקשים עמוקים, שמזכירים מקשים של מקלדת רגילה. יש הצעות?

7. Started by purple-hey,

תקציב: 3000 חריגה מקסימאלית: 4000 השימושים של המחשב: האם המחשב מיועד לשימושים משרדיים (אינטרנט, וורד, קריאה מרובה)? - כן האם המחשב מיועד למשחקים, אם כן אילו משחקים? - לא האם המחשב מיועד לתוכנות, אם כן אילו תוכנות? - כמובן, לא יעבוד בלי תוכנות. האם המחשב מיועד למוזיקה, האם אתם תעבודו עם תוכנות עריכה של מוזיקה? - כן, מיועד להשמעה של מוזיקה, לא לעריכה. האם המחשב מיועד לעריכה גראפית, אם כן אילו תוכנות תשתמש? - בעיקרון לא מיועד. אני תלתיסט\אנימטור ועובד עם כול התוכנות הכבדות. הנייד מיועד לחברה שלי, לא מיועד לעבודה גרפית אבל אשמח אם יהיו לו יכולות בסיסיות, בעיקר לצורך פרזנטציה ללקוח, לא לעבודה שוטפת. האם אתה מתכנן OC (המהרת חלקים במחשב)? להסבר מהו OC לחץ כאן - לא. ציוד הקפי: הא…

• 0 תגובות
    • 565 צפיות
  8. שלום, אני זקוק להמלצה לנייד קל בתקציב של עד 7500 ש"ח (עדיף פחות, כמובן). השימושים הם אופיס, אינטרנט, סרטים, אולי קצת משחקים וכו'. המחשב צריך להיות קל (פחות מ 2kg) וקטן מידות (מסך "13 מתאים מצויין) הבעיה המרכזית היא שהמחשב הוא לאישתי ואחת הדרישות הן....שהצבע לא יהיה שחור...עם עדיפות ברורה לאדום, ורוד או לבן פנינה....כן כן, אני יודע... אני מעדיף, כמובן, לדחוס כמה שיותר ביצועים בתקציב הנ"ל - מעבד 2.4, 4GB זיכרון, דיסק 7200RPM המועמד כרגע הוא DELL XPS 1330 אבל רציתי לדעת אם יש ניידים אחרים העומדים בדרישות ונותנים יחס עלות/תועלת עדיפים מה XPS ? תודה - barduck

• 2 תגובות
    • 633 צפיות
  9. שלום, אני זקוק להמלצה למחשב נייד - מסך "17 בתקציב של 4000 ש"ח פלוס מינוס. המחשב לשימוש ביתי - אינטרנט, וורד, סרטים וכו'. תודה

• 1 תגובה
    • 634 צפיות
  10. שלום אנשים אני צריך המלצה על 13 אינצ בארה"ב שיהיה קל וקומפקטי לצורך עבודה משרדית ותכנות תודה

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  11. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, המון גלישה באינטרנט בהרבה כרטיסיות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) גודל 15-15.6 אינצ', רזולוציה בעדיפות ל-FHD מאט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? קל ככל הניתן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) …

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. שימושים עיקריים במחשב יהיו - סרטים (חייב יציאת HDMI), תכנות (מעבד מהיר וזכרון גדול), אופיס.... יש גם צורך בניידות ועמידות (מסך 14') אין כל צורך בכרטיס גרפי לעיצוב\משחקים שמתי את עיני על ה-Asus F8VR, אבל אני לא סגור עליו בגלל שהוא נראה לי עדין. עם זאת, התרשמתי מהעמידות של Dell Lattitude אבל לא מהמשקל\מחיר... אני די מסוחרר מכל הדגמים השונים לכן אני צריך עזרה... תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? >> עד 2,000 ש"ח עם רצון לפחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? >> לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? >> לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? >> סטודנט, עבודה עם תוכנת ה Office, בנוסף עובד כגרפיקאי פרילאנסר, רצוי שיהיה סבבה לעבודה עם Adobe Photshop עדכני, צפייה בסרטים (HD עד כמה שאפשר......) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). >> כמו שאמרתי, Office באופן תדיר/כבד כסטודנט. אותו דבר לגבי Photoshop. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. אחותי מעוניינת להחליף את הפוג'יטו סימנס שלה אחרי 3 שנים ולהתקדם למשהו יותר טוב - התקציב = גג 4000 ש"ח * מטרות המחשב? מחשב לסטודנטית - בעיקר עבודות משרדיות -אינטרנט ואופיס, מדי פעם איזה סרט בקטנה.... * גודל המסך? 15" ומעלה. * משקל רצוי? כמה שפחות בגבול האפשרי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל 3 שעות יהיה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) :אין צורך. * בלוטות? לא חייב. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה כ"כ. * צורב DVD? חייב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? בישראל זה מספיק אבל רצוי לפחות 3 שנים. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או TOSHIBA. בעיקרון היא רוצה שהנייד יגיע עם מע' הפעלה עליו כדי לחסוך כאבי ראש בעתיד... יש לי כמה כיוונים כמו ה-DELL 1545 או הטושי…

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  15. Started by danga,

שלום, ברצוני לרכוש מחשב נייד סטנדרטי אך עם ביצועים טובים שיחזיק לאוך זמן. השימושים העיקריים הם להורדות תוכן, צפייה בסרטי HD שימוש באינטרנט ובOFFICE... גודל המסך 15.4 מבריק עם רזולוציית FHD / HDR (תלוי אם התקציב משתנה משמעותית) דיסק קשיח -מהירות 5400 סל"ד / 7200 סלד (תלוי אם התקציב משתנה משמעותית) זיכרון RAM 4GB מעבד כפול ליבה -האם יש שינוי רב בין תדר גבוה לתדר נמוך? כרטיס מסך תומך HDMI וכונן אופטי.... אם התקציב שלי איננו ריאלי אשמח אם מישהו יוכל לתת המלצה טובה /לעשות סדר תודה רבה לעונים

• 7 תגובות
    • 697 צפיות
  16. Started by Black_Citadel,

יומולדת לאחות של חבר, הם רוצים לקנות לה מחשב. היא צריכה אותו ללימודים האקדמאים שלה. מה שחשוב בו זה נוחות, קלות, והשימושים היחידים בו הם אינטרנט, אופיס, וקצת מוזיקה וסרטים אולי (לא HD או משהו כבד). חשבתי ללכת על הASUS EEPC 1000HE, זול מאוד ונראה לי מספיק לצרכיה, אבל אשמח לשמוע דעתכם בנושא. תודה רבה רבה נ.ב - הם הקציבו 4000 ש"ח, אבל אין טעם להוציא סכום כזה אם האסוס יספיק. עריכה: הם רוצים מסך "נורמלי" ולא 10" אז כנראה שהEEPC די ירד מהפרק. יש את הגרסא של ה12" לא ?

17. קיבלתי הצעת מחיר על הנייד הנ"ל, מה דעתכם: GIGABYTE W536M CPU: Core 2 Duo 2.0 GHZ T5800 800MHz FSB Chipset: Intel Crestline GM965+ICH8M Mem: 2GB DDR2 800MHz Up To 4GB GPU: Intel X3100 Monitor: 15.4" HDD: 250GB SATA DVD-RW Super Multi IEEE 1394, PCI Express Card Bus Type 2, Headphone output, Mic-in, Line-in, CRT, 4 USB2 Ports, S-Video out, RJ-11, RJ-45, Card Reader SD/MMC/MS/MS Pro Ethernet 10/100 Wireless 54Mbps HD Audio 6 Cell Lithium Battery מחיר 4K ש"ח עגול.

• 3 תגובות
    • 812 צפיות
  18. שימושיים בעיקר אינטרנט WORD וכו.... חשבתי על הנייד הזה מה אתם אומרים http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=250&CatCode=113 חשבתי להוסיף 170 ש"ח ולשדרג למעבד T5500 ועוד 170 ש"ח ל1GB דרך אגב לכל שונאי אייבורי זה בסדר לא מפריע לי לקנות שם.... תודה מראש

• 8 תגובות
    • 788 צפיות
  19. Started by noodle,

שלום חברים, אני זקוק ל-2 מפרטים: מחשב א': 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, אינטרנט, שירים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד למשהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). צריך גם מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3. הא…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  20. שלום, אני זקוק להמלצה למחשב נייד חזק לצרכי תכנות ו-וירטואליזציה, יש לי אילוץ משמעותי והוא שהרכישה תתבצע ברשת באג בלבד (לא משנה למה). הבקשות שלי: מסך 13.3 או 14.1. משקל נמוך עד כמה שאפשר. סוללה שתחזיק לי כ 5-6 שעות. כמובן המעבד צריך להיות חזק (p8600 חזק לא?) מעדיף dell או hp בגדול אבל לא חובה. לא חייב כרטיס גרפי חזק. HD ממוצע (250GB) אם תהיה יציאת hdmi או dp מה טוב. לא חייב כונן dvd. לא חייב אחריות בינלאומית אבל מומלץ 3 שנים בארץ. תקציב באיזור ה 7500-8000 (אם לא בבאג אז תקציב של 5000-5500) בתודה מראש.

21. אני צריך זכרון 2 ג'גיה שתואם למה שיש לי כבר (הועתק מeverest) Module Size 2 GB (2 ranks, 8 banks) Module Type Unbuffered DIMM Memory Type DDR2 SDRAM Memory Speed DDR2-800 (400 MHz) Module Width 64 bit Module Voltage SSTL 1.8 Error Detection Method None Refresh Rate Reduced (7.8 us), Self-Refresh וכרטיס מסך בשווי 400-500 ש"ח אשר יכול לתמוך במשחקים בינוניים-כבדים

• 4 תגובות
    • 881 צפיות
  22. זה המפרט שלי Mainboard : Intel DQ965MT Chipset : Intel Q963 Processor : Intel Core 2 Duo E6600 @ 2400MHz Physical Memory : 2048MB (1 x 2048 DDR2-SDRAM ) Video Card : Intel® Q965/Q963 Express Chipset Family Hard Disk : Hitachi HDS721050CLA362 (500GB) DVD-Rom Drive : Optiarc DVD RW AD-7240S Monitor Type : LG Electronics E2250 - 22 inches Network Card : Intel 82566DM Gigabit Network Connection Operating System : Windows 7 Ultimate Professional Media Center 6.01.7600 (32-bit) DirectX : Version 11.00 (בקשר לספק אין לי שמץ של מושג גם לא כתוב עליו כלום =\ ) אז ככה : אני צריך עוד 2 ג'יגה זיכרון תואם למה שיש לי כבר וכרטיס מסך שיכול לסחוב משחקים בינונים counter strike עד 5call of…

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  23. שלום, לאחרונה במסגרת עבודתי, אני מקבל קבצי PDF מאדריכלים. מדובר בקבצים די גדולים (20 מגה ומעלה), שמורכבים מהרבה מאוד שכבות שהוכנסו בתוכנות לתכנון (אוטקד, ארקGIS וכו) למחשב לוקח המון זמן לטעון אותן, והביצועים יורדים משמעותית, כשכמה פתוחים במקביל. הקבצים האלו, בעלי השכבות הרבות מעמיסים הרבה יותר, ביחס לקבצי PDF או תמונה גדולים יותר, שאין להם שכבות. יש לי מערכת די חזקה לעבודה משרדית אבל עדיין בקבצים האלו היא די נחנקת I5 3470 16GB RAM DDR3 SSD CRUCIAL M500 GTX 1050TI יש רעיון איזה חלק אוכל להחליף בכדי לשפר ביצועים במצבים כאלו?

24. Started by Xtreme Sound,

אהלן, אני זקוק להמלצה למטרת שדרוג מחשב בתקציב של עד 2300+-. השימוש הוא כללי החל מסרטים, גיימינג מדי פעם, גלישה ותכנות! יש לי כבר את הרכיבים הבאים: 1. SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition 2GB GDDR5 2. SSD 840 EVO 2.5-inch SATA 250GB 3. ST1000NM0011 ES SATA 6Gb/s 1TB Hard Drive אני צריך המלצה עבור: 1. מעבד Core i5/i7 + קירור טוב ושקט. 2. זיכרון 8 ג'יגה (בודד). 3. לוח אם עם חריצי הרחבה ושיהיה "מרווח", שיחזיק גם לעתיד. 4. מארז איכותי ושקט, עם אוורור טוב! 4. ספק כח שקט עם מספיק מחברים למקרה של שדרוגים בעתיד. 5. צורב. זה מה שיצא לי בניסיון ראשון: מעבד: : מעבד Intel Core i5 4460 Tray בקניית מחשב חדש ₪ 780 x 1 קירור למעבד: : Arctic Freezer 7pro rev2 בקניית מחשב חדש ₪ 103 x 1 לוח אם: …

25. שלום לכולם נראה לי שטעיתי כששמתי את ההודעה הזו בפורום מעבדים ולוחות אם, אז החלטתי להעביר אותה לכאן. המחשב שלי מתחיל להזדקן והחלטתי לבצע שידרוג שיחזיר אותו לעלומיו. המערכת הנוכחית שלי: AMD Athlon +XP2000 Asus A7V133 Gigabyte Maya Radeon 9000 Pro 2x256MB SDRAM 133 Kingston Sound Blaster Live! Maxtor 40GB 7200RPM Pioneer DVD 106S Plextor 24/10/40A ThermalTake Volcano 7+ Arctic Silver 3 Chieftech Dragon 01-SLD Aluminum Case x4 80mm Case Fans IIYAMA Vision Master Pro 454 Enermax EG365P-VE חשבתי להתחיל בהחלפת הלוח והזיכרון שהם הרכיבים המיושנים ביותר אצלי. אני חושב ללכת על פתרון של nForce2 Ultra. איזה לוח מומלץ? חשבתי על gigabyte GA-7N400 או על Abit NF7-SL v.2. מה דעתכם? אולי ה …

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים