עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yaricohen,

שלום, אני רוצה לרכוש מחשב בסיסי עבור הוריי ועוד אחד לדוד שלי. חשבתי שלאור מבצע השילוח החינמי באמזון שיהיה נחמד אם מומחי הפורום יוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב הכי טוב שניתן כשכל רכיב בו לא עובר את ה-75 דולר וניתן למצוא אותו במצב חדש *בלבד* באמזון (בלי מעבדי XEON משומשים/מחודשים וכולי) כולל שילוח חינמי לישראל. למרות שמעניין לנסות גם עם מוצרים משומשים, חשבי שלאור המבצע הזה ניתן להעלות באופן זמני המלצה על מפרט לרשימת המפרטים המומלצים (אין לי שום קשר לאמזון, למען הסר ספק). אני מתאר לעצמי שסדר התכנון הנכון הוא לבחור במעבד ומשם ללוח האם, זכרונות וכולי? בינתיים ממה שיצא לי לראות המחירים באמזון הם 50-75 אחוז ממה שאפשר למצוא בארץ. אשמח…

2. Started by aboren,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 - 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC בסלון. כמובן HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 מסך 60 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? להקרין FULL HD ו 3D SBS MKV 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם. קיבלתי שתי הצעות לנייד של חברת DELL שנראה לי מתאים לצרכים שלי. ההבדל בין ההצעות הוא שאחד זה יבוא רגיל של היבואן והשני זה יבוא מקביל. בראשון יש לי אחריות יבואן ל3 שנים בעוד בשני יש לי אחריות יבואן לשנה אחת ועוד שנתיים אחריות במעבדה (בכסף) זה ההבדל היחיד (מבחינתי) ביניהם וההבדל הוא 500 שח. ממה שהבנתי יבוא מקביל זה הרבה פעמים מחשבים שבארצות הברית החזירו (כי שם אפשר להחזיר נייד בתוך שבועיים) והוא למעשה כבר פתוח לעומת מחשב חדש מהקופסא - זה נכון??? האם שווה להוציא את העוד 500 בשביל אחריות יבואן? כי אם כן זה מחזיר לי לתמונה כל מיני מחשבים אחרים שפשוט היו יקרים יותר מההצעה השניה כי לא חשבתי שיכול להיות הבדל. תודה לעונים

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by teddy85,

אני צריך תיק לנייד איזה סגנון הכי שומר על הנייד תיק גב תיק צד (סטודנטים) תיק מנהלים ואם יש המלצות על חברה ספציפית אז אני אשמח

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by j,

היי יש לי אפשרותלהביא מחשב של לנובו,דגם T61, ב1000$ או לחילופין מחשב אחר בארץ או מארה"ב... כמה שאלות: מה קורה מבחינת אחריות למחשב שאני מביא מחו"ל האם יש חברות שתומכות באחריות גם בארץ?? או הצעה אחרת מארצנו הקטנה.. המחשב מיועד לצרכים סטנדרטיים של סטודנט ולראות סרטים: נראה לי שחשוב שיהיה 2GB וכרטיס מסךנורמלי בשביל להחזיק את הויסטה.. תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. כולל הכל מהכל - כל הציוד ההיקפי וכמובן כרטיס קול חיצוני שיהיה בעיקר להקלטות. בהקשר הזה אני מכיר את http://pcpower.co.il/, אך אם יש לכם הצעות אחרות הן יתקבלו בברכה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. אני בודק עכשיו מלא הצעות למחשבים חדשים ונראה לי מלא טכנאים סתם מזיינים את המוח :s05: אז בבקשה תעזרו אנשים מעבד כבר הייתי סגור על אינטל פנטיום 4 כי זה שקוף אבל פתאום אני רואה כולכם פה נגד זה... למה? איך זה: INTEL PENTIUM 4 PROCESSOR WITH HT TECHNOLOGY 3.0 GHz 800MHz 1MB cache זה באמת יהיה יותר טוב אם הלוח אם יהיה גם אינטל רוקלאק? לוח אם - עדיף ASUS או MSI מקורי? - יש CHIPSET INTEL 848 ויש אינטל Rocklack. שמעתי שהרוקלק יותר חזק זה נכון? יש באמת הבדל? - CHIPSET INTEL 848, תומך מהירות 800 MHz, תומך במעבד פרסקוט 800 MHz ------- זה טוב? כונן קשיח מה עדיף? 120GB W.D RPM או 80GB SATA? במה זה עוזר "SATA הטכנולוגיה החדשה"? זיכרוןDUAL DDR 512 - זה 1024MB זיכרון כן? ל…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אהלן, ברשותי מחשב די ישן: E4500 2 ג'יגה ראם קשיח 160GB כרטיס מסך 9500GT (לא ממש רלוונטי כי אני בקושי משחק במחשב הזה. אם כבר משחקים אז רק משהו כמו פיפא) האם יש דרך לשדרג אותו (כלומר, לא להחליף מארז לגמרי אלא רק את ה"בפנוכו") או שאצטרך לזרוק את המחשב הנ"ל לפח ולקנות חדש לגמרי? אני שואל את זה מכיוון שבזמן האחרון (למעשה, כמה חודשים כבר) אני חווה איטיות בלתי נסבלת שמתבטאת בפתיחת כמה טאבים בגוגל כרום ובכלל הכל מרגיש כבד מאוד. אני עם ווינדוס 7. עיקר השימוש במחשב זה אינטרנט (במצב נורמלי עם הרבה טאבים, היום פחות), מיילים ומקסימום משחק כמו פיפא. אשמח לעזרה, מה כדאי/נכון לעשות במצב הזה. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. אך ורק למשחקים ללא ציוד הקפי וגם ללא מסך . עם ניתן אז עדיפות לחנוית: KSP, IVORY,NOACOMP

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by liron_e,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לפחות 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מקלדת הכוללת numpad * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה בסיסי, VGA לפחות * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD לפחות 500 GB * כונן אופטי? רצוי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן (מקסימום אני יכול לקנות בנפרד) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא יש את המחשב הזה: http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=22110&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap הוא בלי מערכת הפעלה ודי זול - מה אומרים? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by yoavbd123,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? עד 3K במזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית ומשחקים. בעיקר משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי . לא נראה לי שיש צורך לכונן דיסקטים, ואין סיבה לכ.קול לא מובנה... 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של ה…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. אם כן 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג , יוטיוב , סרטים. בעיקר גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V. COD AW, BF HARDLINE, AC UNITY -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680*1050 - אשדרג מסך בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מניח שגבוהות 3. האם יש צ…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1650X1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו? BAD COMPANY 2 * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה ככל האפשר 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא צריך צורב 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במד…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by supermario,

אני קונה מחשב חדש בקרוב, חלק מהרכיבים קניתי, תגידו איך לדעתכם המפרט. מטרות המחשב: משחקים כבדים,צפייה/קידוד סרטים וגרפיקה (לא כבדה, פוטושופ),לשמוע מוזיקה. לוח אם: ASUS A8N-SLI Deluxe (כבר קניתי את זה) מעבד: AMD ATHLON 64 3500+ ?(כבר קניתי את זה) מסך: Samsung 19" 997DF כרטיס מסך: Gigabyte Geforce 6800GT PCI-e כונן DVD: LGX16 דיסק קשיח: WD 120GB 7200RPM 8MB SATA ספק כוח: EG425P-VE 420W With FMA (אני לא יכול לקחת יותר מ420 וואט כי הUPS שלי הוא 700va/420w) זיכרון: Geil PC3200 DDR400 512x2 with cooling מארז: Raidmax Scorpio (אני מוציא ממנו את הספק כוח שלו לא משתמש בו) רמקולים: Logitech Z-640 מאוורר נוסף למחשב: Enermax 120mm הנה קצת פירוט על המאוורר: http://www.com4u.co.il/Pro…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by eladrevach,

אז ככה המפרט הבא מיועד למשחקים כבדים... ולסרטי hd והכי חשוב שיחזיק לשנה וחצי שנתיים הקרובות.. המארז tt soprano והסמך lg w2220p וזהו המפרט כמות. מוצרים סה"כ 1 Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8Mb Quad Core LGA 1156 Box 1,010 ש"ח 1 Gigabyte GA-P55A-UD3 Intel P55 Chipset LGA 1156 USB 3.0 SATA III Model GP55AUD3 725 ש"ח 1 Sapphire HD5770 1GB GDDR5 PCIE Model R577D51GD 949 ש"ח 1 G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 7-8-7-24 Ripjaws - F3-12800CL7D-4GBRM 675 ש"ח 1 Samsung 1TB 32MB 7200RPM SATA II HD103SJ Spinpoint F3 425 ש"ח 1 Seasonic SS-600HT Active PFC 650W Oem 375 ש"ח 1 Scythe Kabuto Cpu Cooler LGA1366-1156 AM3 Model S…

16. שלום אנו מחפשים לעסק מחשב נייד 13"-14" לשימוש משרדי - אינטרנט, אופיס וכו' המחשבים הללו יישבו על מערכת של לינוקס (אפשר לחסוך קצת בעלויות) ולכן אפשר להתמקד במחשב נטו ! משקל המחשב נלקח בחשבון בגודל המסכים אין יעד אבל מעדיפים לא כבד מידי - עד 2.5 ק"ג כמובן wifi bluetuth ועוד כונן דיסקים רצוי אך לא הכרחי. אמינות איכות ואחריות משמעותיים לשימוש יומיומי תקציב למחשב 3000 ש"ח.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות (Machine Learnning) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים: כבד, תכנות: תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GuildWars2, Witcher3, GATV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980X1024 (24 אינץ) בעתיד אולי יחבור מסך 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שיהיה כולל צורב DVD, שיהיה מבוסס קונרו.... לא צריך מקלדת\עכבר\רמקולים. תודה מראש =] עריכה: עדיף מארז יפה של טרמלטק, אולי הסופרנו...

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by gurzeev,

אהלן, אשמח לסיוע בהרכבת המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אעדיף להוציא באיזור ה4.2K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד ה5K כל עוד זה משתלם בטווח הארוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, סרטים... (מסך 22") 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? חיובי, בטווח הקצר OC קל, בעתיד כנראה OC רציני. עם הE4300 עשיתי 100% OC וזה היה חכם... 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצ…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by haimovichi,

רכישה בישראל - עד 3,500 ש"ח מטרות המחשב - עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפיה בסרטים * גודל המסך - 15, מט * משקל רצוי - 2-2.7 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI, USB3 * בלוטות - כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - HDD 500GB * כונן CD/DVD? צורב - צורב * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - DELL,ASUS תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by komer83,

3rd generation Intel® Core™ i3-3120M 4GB, Intel® HD 4000 Graphics (integrated 500GB קצת חבוט (אין שברים), אבל תקין לגמרי.

22. Started by migel565,

אחרי שראיתי הרבה מפרטים ובדקתי חלקים שונים הרכבתי את המפרט הבא: מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪889 קירור למעבד: Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT כמות: 1 - מחיר: ₪201 לוח אם: Gigabyte GA-H77-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪513 מארז: NZXT Phantom 410 Black כמות: 1 - מחיר: ₪563 ספק כוח: Seasonic PSU S12II-620W Active PFC כמות: 1 - מחיר: ₪404 זיכרון: Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24 כמות: 1 - מחיר: ₪340 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB 3.5" Sata3 Green Video 24/7 כמות: 1 - מחיר: ₪505 כרטיס מסך: GIGABYTE GEFORCE GTX660 OC 2GB RETAIL כמות: 1 - מחיר: ₪1150 סה"כ: ₪4565 המחשב מיועד לגיימינג בינוני עד כבד ולדברים אחרים כמו גלישה וסרטים…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אני עומד לקנות את המפרט הבא עוד יומיים ואני צריך שתעזרו לי ותגידו לי אם זה מפרט טוב כדי שאני לא יבזבז 9000 שקל על מחשב שלא שווה את זה.זה גם חשוב לי שתגידו לי אם אתם מכירים את החנות(supershop) שממנה אני קונה את המחשב ואם היא אמינה. תודה על העזרה! http://supershop.co.il/product_info.php?manufacturers_id=9&products_id=46&osCsid=09273139a6238824d92ffec67e70cb9c

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by RAUL MADRID,

שלום לכולם, יש לי מחשב נייד FUJITSU SIEMENS ESPRIMO MOBILE V5535. כשאני לוחץ על לחצן ההדלקה שלו, המסך עולה, הפס הכחול נטען עד הסוף ונעצר ואני צריך ללחוץ אל אנטר בשביל שיטען עצמו מחדש ויחל את הפעלת המחשב. יש לציין כי הבעיה לא הייתה קיימת מרכישת המחשב עד לפני כחודש (שזה בערך שנה וחצי) אשמח לדעת ממה זה נובע וכיצד ניתן לתקן זאת. תודה רבה וחג שמח לכולם!

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Z1Z1Z1,

* מטרות המחשב? לסרטים,אופיס , כתיבה מרובה אם אפשר מקלדת נוחה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?13.3 * רזולוציית המסך? מקסימלית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? יהיה שימוש רב במקלדת ככה שעדיף משהו כמה שיותר נוח * משקל רצוי? עד 2 ק"ג אם זה מוגזם אפשר טיפה יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 -7 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI VGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (500 7400RPM וSSD שיספיק בשביל מערכת העפלה * כונן אופטי?אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? זה יהיה נחמד * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?DELL ASUS * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים