עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by שוקו,

כמה סוגיות שרציתי לדעת בנושא -כשאני נכנס לאתר של לנובו ובוחר את הדגם המדוייק שלי הוא מציע לי עשרות קבצים שהם הדרייברים בשבילי, עבור כל חלק בנפרד, וחלקם לא אקטואליים בכלל. איזה דברייברים אני באמת צריך להוריד לנייד? -יש את כל התוכנות של לנובו\תוכנות אחרות שבאו לי עם הנייד (כפתור הTHINKVANTAGE לדוג', והתוכנה שמפסיקה את הדיסק קשיח במקרה של זעזועים) איזה מהם רלוונטיים ומה אני בוחר משם? -ודבר אחרון, יש לי מחיצת גיבוי עם XP. בLENOVO RESCUE AND RECOVERY, עכשיו כשיהיה לי 7, אני אוכל בבוא מן הימים לעשות את הגיבוי חזרה לXP? או ליצור גיבוי נפרד גם של ה7 שם ושהגיבויים לא יריבו? תודה

• 4 תגובות
    • 935 צפיות
  2. Started by speakspeak288,

היי, אני רוצה להתקין וינדוס 10. כיום קיים לי במחשב וינדוס 7. ביצעתי גיבוי לקבצים לפני שאתחיל את ההתקנה. העברתי את הוינדוס 10 שהורדתי כקובץ ISO לדיסק און קי. אני הבנתי שנדרש PRODUCT KEY על מנת שאוכל להתחיל את ההתקנה. מספר שאלות בנושא: 1. איך אני משיג PRODUCT KEY מקורי באינטרנט? יש אתר אמין? 2. האם אני יכול לבצע את ההתקנה של וינדוס 10 ישירות על המחשב מבלי לפרמט את וינדוס 7? 3. איך אני יכול לבצע שיחזור של וינדוס 7 במידה וההתקנה נכשלת? אין לי את הדיסק של וינדוס 7.. אודה לעצתכם.

3. Started by 3d7,

יש לי מחשב נייד אסוס 1000HE עם Windows XP בעברית, ואני רוצה להתקין עליו Windows 7. עשיתי גיבוי למחשב, והשאלה שלי היא איפה אני משיג דרייברים מתאימים לWindows 7, ואת התוכנות שמגיעות עם המחשב ששולטות על ההתקנים האלחוטיים, משטח מגע וכיו"ב. אם יש מישהו שיש לו את המחשב הזה והתקיו עליו Windows 7, אז אני אשמח אם תכתבו לי את כל מה שדרוש להתקנה.

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. Started by nivsi2,

שלום, יש לי מחשב נייד מדגם Dell inspiron 1520 ה-DVD לא מצליח לקרוא דיסקים. הוא מגיב בעיקרון אבל לא מצליח לקרוא את הדיסקים גם לא דרך ה-BOOT. אני רוצה לפרמט את המחשב ולהתקין את המערכת מחדש. איך אני עושה את זה דרך ה-USB באמצעות DOK? מאיפה אני יכול להוריד את ה-VISTA ולהעתיק אותו ל-DOK? איך מגדירים את ה-DOK שיהיה BOOTABLE? (אם יש עוד משהו שצריך לעשות אשמח לשמוע...) כמו כן, האם יש פתרון לנושא של קריאת הדיסקים (זה יהיה יותר פשוט...) יש לציין שפעם ב הוא כן הצליח לקרוא את הדיסק. תודה

• 0 תגובות
    • 982 צפיות
  5. - שלום האם יש מניעה לקחת לנובו G530 שהגיע עם ויסטה ולהתקין עליו WINDOWS XP? המחשב נקנה שלשום, העבודה עם VISTA היא פשוט סיוט. הכונן הקשיח מחולק ל-3 חלקים, כונן ראשי ושני פרטישנים של ריקאבר - אפשר להעיף את הכל ולהתקין WINDOWS XP כמו בנאדם? תודה מראש רון.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. שלום רב, בהמשך לדיון הקודם, החלטתי אחרי שהתייעצתי אם כמה אנשי מחשבים ללכת על הדגם! אני הולך לקחת אותו ללא מערכת הפעלה ועכשיו מתחילה ההתלבטות מה יותר טוב למחשב נייד אם הנתונים של הDELL הזה(מעבד 2.0 זיכרון 2). אני מאוד אוהב את הXP אבל הבנתי שזה קצת מסובך לשים וצריך להתחיל להסתבך אם הדרייברים(אם משהו יודע על מדריך מסודר לגבי הנושא אודה אם יעלה אותו פה). אני יכול להשיג גרסא מקורית של WINDOWS XP בקונפיגורציה של DELL, האם זה יקל עליי או שמע גם הגירסא הרגילה טובה ואין בינהן הבדל? מצד שני הויסטה חדשה אם הרבה אופציות חדשות אבל אני מפחד שהיא תעמיס מידי על מחשב. מה אתם מציעים חברס?

• 0 תגובות
    • 810 צפיות
  7. Started by ליהי גנון,

מישהו יודע איך מתקינים windows xp על מחשב של אפל?

8. Started by cheese,

שלום, מערכת ההפעלה בנוטבוק שלי 1101HA לא עולה, ניסיתי SAFE MODE, LAST KNOWN CONFIGURATION ללא הצלחה. איך משחזרים או מתקינים מחדש את מערכת ההפעלה? כמובן שאין לי דיסק או כונן דיסקים ואני מעונייין בהתקנה חוקית. תודה

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by barak_gonen,

שלום, יש לי מחשב נייד של FUJITSU SIMENS ויש עליו WINDOWS 7 של החברה. בגרסא יש המון שטויות של FUJITSU ורציתי לדעת האם אני יכול לשים בו דיסק של ווינדוס 7 גרסת OEM. כלומר האם כל האפשרויות של המחשב ימשיכו לעבוד גם עם גרסאת ווינדוס לא של FUJITSU? תודה, ברק

• 2 תגובות
    • 908 צפיות
  10. Started by elad-k1,

שלום..ברשותי מחשב נייד של hp pavilion dv2000 ורציתי לדעת איך אני מפרט ומתקין מחדש? יש כזו אפשרות במחשב הזה! היה לי לפני g3000 זה גם של hp ועשיתי איזה פעולה ותוך 10 דק' הוינדוס היה מחדש! אז איך עושים את הפועלה הזאת בדגם הזה? תודה

• 1 תגובה
    • 939 צפיות
  11. Started by ben389,

שלום, יש לי מחשב נייד Acer TravelMate C300 שהלך לו הדיסק הקשיח. שמתי לו הרדיסק חדש ועכשיו יש לי בעיה. מאיפה אני משיג XP TABLET בשביל הרשיון שלו? "ארגנתי" XP Tablet 2005 בדרך המקובלת אבל הסריאל שיש ברשיון לא מתאים לו, כנראה שאני צריך גרסה יותר מוקדמת מ2005. מה עושים? אין לי בעיה שיהיה עליו גם XP רגיל אבל אני צריך שהעסק יהיה חוקי. תודה.

• 0 תגובות
    • 607 צפיות
  12. Started by Elite_Sniper,

אני רוצה להתקין אקס פי אבל ההתקנה לא מזהה לי את ההארדדיסק. למישהו יש מושג מה לעשות?

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  13. Started by axel_bundy,

ACER 5730Z מגיע עם ויסטה BASIC אני רוצה להתקין במקום XP PRO . השימוש ב SATA לא מעניין אותי . השאלה שלי אם כדי להתקין את XP PRO במקום הויסטה יספיק לשנות ב BIOS את המצב של SATA ל IDE ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Artista,

טוב אז האייסר שקניתי מגיע עם ויסטה הום פרימיום שזה חסרון אדיר ואני ממש לא סובל את המערכת הזאת. מרגישים שאם הייתי מריץ על המחשב XP ההבדל הייה משמעותי. העיניין הוא שאני רוצה לשמור על הגיבוי של הויסטה למקרה ומשו ישתבש ולכן רציתי לדעת אם אפשר להתקין על המחשב מערכת XP מבלי לפגוע בגיבוי למקרה ואני ארצה להחזיר למערכת הויסטה. תודה.

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  15. בעבר ניסיתי להתקין וינדוס XP על מחשב נייד של LENOVO (דגם אני לא זוכר) הגדרתי בביוס שיתמוך בIDE הוא עובר את השלב הראשון של ההתקנה מסיים את המאה אחוז ובשלב של אחר כך שהוא צריך להמשיך בהתקנה הוא עושה מסך כחול והפעלה מחדש לפני כשבוע חבר שלי ניסה להתקין מערכת הפעלה על מחשב נייד של MSI, הוא הגדיר בביוס שיתמוך בIDE עשה לו את ההתקנה סיים את השלב הראשון של האחוזים וכשהיה צריך להגיע לשלב השני של ההתקנה הוא עשה לו גם מסך כחול והפעלה מחדש וכל פעם חזר על עצמו מה הבעיה כאן ואיך אפשר לסדר אותה?

16. Started by idan1836,

שלום, יש לי נייד מסוג HP PAVILON DV5 עם מערכת הפעלה ויסטה. אני רוצה למחוק את הBOOT עם תוכנה בשם MHDD כדי שיהיה אפשר להתקין את הXP במקום. בכניסה לתוכנה (MHDD) הדיסק הקשיח לא מזוהה ולכן צריך להגדיר אותו כMASTER. ניסיתי להכנס לBIOS כדי למצוא את האופציה להגדרת הדיסק קשיח אבל לא מצאתי. מישהו יכול לעזור כדי שהתוכנה תמצא את הדיסק קשיח או לתת פתרונות יצירתיים יותר להתקנת XP במקום ? תודה מראש 8)

• 13 תגובות
    • 3.1k צפיות
  17. איך אני יכול לשחזר הגדרות יצרן בנייד מיני (DELL) אני רוצה להחזיר את הווידוס למצב הראשון שלו

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Cheetah,

ממש מוזר, ועדיין לא נתקלתי בתופעה הזו.. פרמטתי את ההרדיסק דרך פרטישן מג'יק , חילקתי למחיצות (גם NTFS וגם FAT32) הכל מזוהה יופי ועובד מושלם (גם בביוס) אך בהתקנה של XP כשמגיעים לשלב בחירת המיקום, הוא טוען שהוא לא מזהה שום הרדיסק על המחשב הזה.. איך זה יכול להיות? הזוי לגמרי.. ניסיתי גם לחפש איזשהי הגנה בביוס אבל לא מצאתי כלום. זהו לאפטופ של IBM. יש רעיונות?

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  19. Started by jungle-man,

אני מעוניין להתקין WIN XP על Alienware m15x שהגיע עם WIN 7. הבעיה מתחילה עם עם שינוי BIOS מAHCI לATA לטובת התקנת XP ואז הDVD-ROM אינו מזוהה כלל. ועוד לא הגעתי לדריברים.... אם משהו התקין כבר או מכיר אשמח לעזרה. תודה מראש...

• 2 תגובות
    • 728 צפיות
  20. Started by Fortunes,

לפני שנה רכשתי DELL 1520, מאוד מרוצה ממנו ולכן השנה קנינו עוד DELL 1525. רק שאין שום אפשרות להתקין עליו מערכת הפעלה! BOOT של XP לא עולה בכלל בעקבות "no operation system found". במחשב הקודם היה צורך להגדיר מחיצות על ההתחלה, אך גם אותם הגדרתי דרך דיסק הבוט של ווינדוס. אבל הפעם אפילו דיסק הבוט לא עולה... מה אפשר לעשות? תודה..

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by Br33z3R,

שלום, יש לי מחשב נייד LG E500 דגם L.A2BCE גרסא LG-1637. המחשב הגיע עם וינדוס ויסטה מותקן עליו ועם כל הדריברים מותקנים (אין דיסק של דריברים) יש תוכנת LG Intelligent Updat שדרכה אפשר לעדכן את המערכת. אני רוצה להעיף את הויסטה המזעזעת הזו ולהתקין XP SP2. שמעתי פעם שיש בעיה עם התקנת XP על המחשב הזה (אני לא זוכר בדיוק מה הבעיה), לכן אני רוצה לברר לפני אם מישהו יודע על בעיה כלשהי בהתקנת XP. *מאיפה ניתן להשיג דריברים שיתאימו? *האם יש דריברים לכל החומרה ? (ביוס, smartcam, Atheros wireless network adapter וכו'). *האם יש אי התאמות של חומרה-תוכנה כלשהן עם הXP? אשמח לכל הדרכה שהיא...

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. המחשב הוא של MSI אז ככה, שמתי את הדיסק של הXP בCD, כמובן שקודם הגדרתי שה CD/DVD יהיה ראשון... המחשב זיהה את הדיסק ויש את העמוד הראשוני של התחלת טעינת הקבצים של הווינדוס מהדיסק, אבל לאחר מכן.. הוא רושם לי שגיאה מסויימת ומשוה שעלול לפגוע במחשב.. יש לציין שהדיסק של ה XP מקורי, אז ניסתי בעוד דיסק שיש לי בבית של XP ושוב אותה בעיה... הוא לא רושם בדיק מה הבעיה, אלה פשוט שגיאה ומשהו עלול לפגוע במחשב וצריך לעשות ריסטרט למחשב. מה הבעיה מישהו יודע? תודה, ויום טוב :]

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  23. Started by shabi08,

הביאו לי מחשב נייד HP PAVILION dv5-1002nr להתקין בו XP. הכנסתי דיסק התקנה הוא קורא אותו כותב לי,לחץ כל מקש כדי להתחיל אני לוחץ ומשם הוא נתקע. כמה שאלות: איך נכנסים לביוס?{לא עובד del,f1} יש דרייברים לxp למחשב הזה? דרייבר להארדיסק יש? תודה

• 0 תגובות
    • 764 צפיות
  24. Started by marmark,

שלום לכולם התחדשתי בנייד LENOVO 423376G קיבלתי אותו עם VISTA PREMIUM ואני רוצה להתקין XP במקומה. יש לי XP מקורי בבית מהמחשב הקודם. מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. האים הדגם בכלל תומך בXP? תודה.

• 1 תגובה
    • 979 צפיות
  25. Started by bellboy,

שלום לכולם ברשותי מחשב נייד Msi megabook m510a והכונן האופטי שלו תקול לאחרונה המחשב מציג שגיאות בהפעלה ולא עולה בשום מצב וברצוני לפרמט אותו, הצלחתי להשיג כונן cd חיצוני בחיבור usb ע"מ להריץ את הcd של הwindows ממנו אבל המחשב לא מזהה אותו בboot (למען הסר ספק בדקתי את הכונן החיצוני במחשב אחר והוא תקין) אשמח לשמוע הצעות כיצד בכל זאת ניתן לפרמט את המחשב. המון תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים