עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 אפשר לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס בעיקר, עבודה משרדית אבל קצת משחקים כמו football manager וגם גלישה, פייסבוק, סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? זה יהיה בבית ליד החדר של הילדים, מעדיף שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …

2. בקשה קצת חריגה, אבל אשמח לעזרה - פירוט למטה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 70K. ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אימון של אלגוריתמי Deep Learning. צריך לתמוך במספר אימונים במקביל. פירוט למטה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

3. Started by yoavbd123,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? עד 3K במזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית ומשחקים. בעיקר משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי . לא נראה לי שיש צורך לכונן דיסקטים, ואין סיבה לכ.קול לא מובנה... 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של ה…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום לכולם, הגיע לחזקתי מעבד שרת - Intel® Xeon® Processor E5-2699 v4 אני מבקש המלצה למחשב מלא מותאם למעבד הזה, בתקציב של 3-4K. אם על הדרך ניתן גם להמליץ על מסך 4K, בגודל של 26 אינצ פחות או יותר זה יהיה נהדר. השימוש יהיה בעיקר פיתוח קוד בסביבות שונות, סרטים, משחקים (שום עריכה גרפית או משהו בסגנון). קיימת אפשרות שמהחשב יחובר למסך נוסף של 40 אינצ' אנא פרטו אם יש צורך לכרטיס מסך מיוחד לשם זה אם כן אפשר לוותר על העניין.

5. היי אני מתחיל ללמוד הנדסת חשמל, אשמח לחוות דעת לגבי 4 מחשבים שאני מתלבט בינהם בעיקרון מה שחשוב זה שהסוללה תחזיק לכמה שיותר זמן ושהמחשב לא יתחמם יותר מידיי המקטים לאתר ksp 80962 80166 108922 109640 תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. המחשב צריך להריץ אופיס להתחבר קצת לאינטרנט ויהיה נחמד אם תהיה יציאה לחיבור לטלויזיה אך ממש לא חובה. אחריות: רצוי 3 שנים. חשוב שיהיה ע"י מישהו מוכר ולא ע"י "א.ב. ובניו מחשבים בע"מ" זיכרון: אין מה לדבר על פחות מג'יגה. HD: לפחות 80 רצוי יותר מעבד: לא CELRON!!!!! סוללה: המחשב יבצע הרבה מצגות כך שרצוי סוללה טובה (ברור לי שזה קשורבצורה ישירה למעבד....). תודה וחג שמח

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by OoPpSS,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך כמה שאפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? "22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים כמו GTA IV * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב ב…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by MAROM,

רציתי המלצה ל רמקולים מקלדת ועכבר תקציב : בסביבות ה 500 שקל וזה המחשב שאני כנראה יזמין http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=13261 - - - תגובה אוחדה: - - - טעות

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by barmik0,

מה ההבדל (למעט האחראיות) בין מעבד מסוג E7200 מסוג BOX לאותו מעבד מסוג TRAY והאם למשתמש ביתי המעוניין במחשב אמין למספר שנים (כ-5) כדאי ללכת על TRAY?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. ערב טוב. החודש החלטתי לרכוש מחשב חדש אשר ישמש אותי בזמן הלימודים (עיצוב תעשיית. עיסוק עם פוטושופ, אילוסטריטור וסולידוורקס) ויספק את צריכי הגיימינג והמוסיקה/סרטים שלי. אינני צריך OC ו/או ציוד היקפי. יש העדפה ברורה למחשב שקט (6-8 מסולם 1-10), מעבר לזה חשוב לי שאפשר יהיה לשדרג אותו בעתיד. מערכת ההפעלה שלי תהיה ווינדוס 7 (שאני ארכוש בעצמי) הסתכלתי קצת באינטרנט ועליתי על שני מפרטים שאמורים לענות על הדרישות שלי (אני חושב). עיקר השנוי מתבצע בין כרטיסי המסך, המעבד ולוח האם. בעצם המרכיבים הכי קריטיים (או שמע אני טועה?). מבחינת ציוד שכבר יש ברשותי: יש לי צורב וכונן DVD ממחשב ישן. ההארד דרייב הוא רק 500GB, כי אני מעוניין לקצץ איפה שאפשר, כאצטרף להוסיף אני כבר אקנה עוד אחד, רק בנפח ג…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by danmch,

שלום לכולם! אני אודה לעזרתכם בהמלצה לגבי מחשב נייד ללימודים (אקסל, וורד ואינטרנט) במחיר 1500-2000 ש"ח. אשמח לדעת גם אם מחיר זה ריאלי לטובת המטרה. תודה רבה! ראיתי את המחשבים הבאים בטווח המחירים: HP Pavillion AHP-T14-B109 ב-1477 HP Pavillion AHP-15R052 ב-1969 AD15-TS-i3 של דל אינספיריישן ב-1969 Dell Latitude 3340 i3 ב-2042 DELL XPS-14-L421X ב-2459 (אם אחליט להתפרע) אשמח לדעתכם עליהם במידה ואתם מכירים. ראיתי שיש עליהם הנחות גדולות כרגע. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים - מזדמן, עריכה גרפית - מזדמן, תכנות - פרנסה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by din264,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? וירטואליזציה ושימוש כללי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1360x1024 - מסך 32'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב, והרדיסק רגיל (כרטיס מסך שמובנה בלוח יספיק). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 ,חשיבות למינימום רעש. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב לעבודה משרדית ואינטרנטית בעיקר באזור ה-2K. אין לי צורך בציוד היקפי וגם אין לי צוריך בצורב ודיסק קשיח. בנוסף, אני צריך המלצה על מארז וספק של THERMALTAKE או NZXT. יש לי אופציה לרכוש אותם במחיר מוזל. מצורף המפרט עליו חשבתי, אשמח לקבל חוות דעת נוספת. אור. [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. היי אני צריך בבקשה עזרה\המלצה למחשב ממש חדש להרצת הרבה סביבות עבודה בVM בעיקר הרבה זכרון (32 ) ומעבד חזק וכונן SSD 1 שיהיה מספיק מקום לעוד 2 HD שכבר יש לי וכמובן מארז טוב חשוב להדגיש דברים שאני לא צריך : יכרטיס מסך (יש לי חדש מאוד) Hard Drive יש כמו שהזכרתי למעלה צריך רק כונן SSD אחד כל הציוד העקפי יש

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. שלום לכולם. חבר שלי שזה עתה השתחרר לא מזמן, והוא מעוניין במחשב חדש. הוא משחק במחשב, לפחות הוא שיחק המון לפני הצבא, והוא מתכוון להרים את הכפפה שוב. אבל, משחקים הם לא הדבר היחיד שהוא עוסק בו, והוא רוצה מחשב חזק באופן כללי. הוא לא צריך דיסק קשיח / כוננים אופטיים. התקציב לא כולל ציוד היקפי / מסך. הרעיון הראשוני היה לקנות כפול ליבה athlon x2 3800+, עם זכרונות פשוטים של TWINMOS, לוח אם NFORCE 4 SLI ו6800GT בודד עם כוונה להוסיף אחד. זה קצת מתח את גבולות התקציב, והחלטנו לשנות ל-3200+ עם זכרונות ולוח שמתאימים ל-OC, שוב על לוח SLI ו6800GT עם כוונה להוסיף עוד אחד. אז הוא נזכר להגיד לי שהמסך שלו מחורבן. החלטתי שהוא יוותר על SLI, יוותר על כפול ליבה, וייקח את המפרט הבא: № Code …

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by feffer,

היי, אני מחפש המלצה למחשב נייד עבור ילד שכרגע בכיתה ו', המחשב ישמש אותו ללימודים במקום מחברות. אז אני מחפש משהו יחסית פשוט שלא יהיה חזק מידי כדי להריץ כל מיני משחקים ודברים שהוא לא צריך להשתמש בהם. מצד שני אני מבין שצריך להשקיע במשהו לא כזה פשוט שגם יהיה רלוונטי עוד שנתים שלוש. התקציב שלי הוא בין 1500-2000 תודה רבה לכם!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. מה העניינים, מעוניין לקנות מחשב בשבועות הקרובים עדיף איזור ה6500 ולא יותר. יש המון אפשרויות ובניתי לעצמי כמה אבל רוצה לשמוע את שלכם ומה לדעתכם הכי חזק.. אחד ההתלבטויות זה האם לקחת AM4 או AM5 וממה שראיתי הזיכרון להם - DDR5 יקר בהרבה (עדיין?) ואם אני מוצא DDR5 במחיר טוב, האם יש יתרונות אחרת בכלל לAMD5 חוץ מזה שהוא תומך במעבדים החדשים? *מעוניין לקנות בארץ את כל החלקים (חדש) חוץ מכרטיס מסך אין לי בעיה להביא משומש ולחסוך (כנראה 6700XT שעולה רק איזה 1100) אלא אם כן תמצאו אחלה דיל. מארז אני יקח גודל רגיל כלומר ATX גובה 45-50 MID TOWER **מבחינת שימושים אז משתמש הרבה באמולטורים חזקים (PS3/XBOX360) ועוד, ווירטואליצזיה, יצירת מוזיקה/מאסטר…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Murmur,

שלום, לפני כמה ימים נעזרתי בחברי הפורום (תודה לכולם, בעיקר ל-DJ Peter ) בהרכבת מפרט HTPC - אפשר לראות את הת'רד כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=291198.msg2558476#msg2558476 לאחר התייעצות והרצת שיקולי תקציב עם מי שמשלמת (אחותי) הרכבתי את המפרט הבא: מעבדים Intel Core 2 Duo E4400 2.0Ghz Conroe OEM E4400T ¤ 656 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 594 1 מארזים NZXT Trinity No PSU Black ¤ 300 1 קירור למעבד THERMALTAKE GOLDEN ORB II CL-P0220 ¤ 169 1 ספקי כוח Enermax NoiseTaker 370W ¤ 260 1 זיכרונות Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 (2x1GB) C2GG667KB ¤ 398 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 441 1 כר…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. היות ויש לי 6800gt חיפשתי לוח שמכיל חריץ agp וגם חריץ pci-e בשביל האפשרות לשדרג כרטיס מסך בעתיד. ההעדפה המקורית שלי היתה לוח 939+agp+pci-e +venice 3000, אולם לא מצאתי כזה עבור מעבד amd. בתור gamer מה שחשוב לי זה כרטיס המסך והאפשרות לשדרגו, משום שידוע לי שהגורם שהכי קריטי בהרצת מישחקים הוא כרטיס המסך ולא המעבד, כך שפניתי לכיוון intel. ומצאתי לוח שעונה לכאורה לדרישות asua vintage pe2 חיפשתי ביקורות מקיפות על הלוח אם הזה : mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=1428&lg=0 www.linux-tested.com/results/asus_vintage-pe2.htm newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16856110035 אולם לא מצאתי וזה הדליק אצלי נורה אדומה שאולי מדובר באיזה מוטצייה עם ביצועים עלובים אולם לא מצאתי…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Ram Shalom,

שלום, יש 3 מחשבים ניידים שאני מתלבט בינהם 1. https://www.bug.co.il/brand/asus/color/silver/vivobook/16x/k3605vv/pl095w 2.https://www.bug.co.il/brand/lenovo/color/gray/legion/7/16iax7/82td008wiv?UTM_SOURCE=ZAP& 3. https://www.bug.co.il/brand/lenovo/color/gray/legion/5/pro/16arh7h/82rg00b2iv שבדקתי על מחשב 2 ו3 ראיתי שיש אפשרות לעשות overclock למעבד שלהם עכשיו אני לא כל כך בקיא בזה הבנתי גם שלא כדי לעשות overclock משתי סיבות עיקריות הראשונה כי הם מחשבים ניידים וזה יכול לגרום לנזק והשנייה כי האחריות עליהם תלך למרות שאפשר לחכות עד אחרי שתיגמר עליהם האחריות ולעשות overclocking בצורה אחראית כך שלא יעמיס יותר מדי על המערכת אבל זה העלה לי שאלה היפותט…

22. Started by ItzikT46,

המפרט המקורי שבחנתי לקנייה היה: מעבד E6300 לוח ג'יגהבייט GA-965P-S3 Rev3.3 כ. מסך Leadtek PX8800GTS מחיר 1844 ש"ח. דיסק WD 250GB 16MB SATA2 מארז Thermaltake Soprano ספק ENERMAX Liberty 400W מע' הפעלה Vista Home Premium 64Bit התקציב הוא כ 6000 ש"ח, והמחשב מיועד למשחקים ועריכת וידאו בייתי.לא יהיה OC. לאחר שעיינתי בפורום הגרפיקה, ברשימת הכרטיסים המומלצים, חשבתי אולי,מכיוון שאני לא כזה גיימר "כבד", ל "הוריד" את רמת כרטיס המסך ולקנות כרטיס ATI Radeon X1950XT ובהפרש המחיר לקנות כרטיס לכידת וידאו Pinnacle 500pci 1.מה דעתכם 2.האם כדאי/רצוי להוסיף קרור למעבד, ואם כן איזה ? תודה לכולם

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by yanivganor,

שלום, אני בדרך לרכישת מחשב (פתחתי 2 ת'רדים בנושא) ואני עושה קצת "שעורי בית". רציתי את תגובתכם (הקצרה) על המפרט הזה שנועד לעבודה עם חישובים כבדים. מפרט זה לא נועד למשחקים. AMD ATHLON 64 FX55 939 BOX MSI K8N NEO2 PLATINUM CORSAIR TWINX 1024MB DDR 400MHZ 3200XL WD 74/10000 RAPTOR SATA ZALMAN CNPS 7700 AlCu האם המפרט מאוזן ?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by KF,

מה אתם אומרים על המפרט הבא? מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤945 קירור למעבד: Thermalright Ultra 120 Xtreme כמות: 1 - מחיר: ¤319 לוח אם: Gigabyte GA-EP35-DS3 כמות: 1 - מחיר: ¤559 קירור למארז: Scythe 120mm MINEBEA 1600RPM 63.7CFM כמות: 1 - מחיר: ¤86 זיכרון: OCZ 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) Reaper CL3 כמות: 1 - מחיר: ¤426 קשיח למחשב שולחני: WD 250GB SATA II 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤303 כרטיס מסך: Gigabyte 8800GTS G92 512MB DDR3 Retail - זמין במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤1270 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות כמות: 1 - מחיר: ¤5 סה"כ: ¤3913 המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים. תשלום מזומן (צ'ק…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום חבר'ה. המחשב הוא עבור אחותי, אקדים ואומר שהיא מתגוררת בחו"ל אז נושא האחריות חשוב פה יותר. המחשב הוא לשימוש ביתי - בעיקר אינטרנט, צפיה בסרטים, שימוש במצלמה המובנית ושאר יישומים פשוטים. מאידך בתקציב זה אפשר לקנות מחשב די חזק בנקודות מסויימות ולכן אציין מה חשוב: מסך - 15.4 הכרחי גודל זה. נדרש מסך בעל רזולוציה ואיכות טובה לצפיה בסרטים. משקל - מכיוון שהמחשב בעיקר יהיה בשימוש ביתי אינו משמעותי. סוללה - אינו משמעותי ראה סעיף קודם. כרטיס מסך - לא נדרש כרטיס חזק, מספיק כרטיס מובנה. HD - נדרש נפח גדול, רצוי ביותר 320GB. זיכרון - אם כבר בתקציב זה עדיף לדעתי 4GB אך ייתכן שליישומים הפשוטים אפשר להתפשר. מערכת הפעלה - חשוב לכלול מערכת הפעלה, אבקש ממכם דעה לגבי שדרוג לWINDOWS 7 עם ה…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים