ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום, ברשותי: Gigabyte GA-P55A-UD3 Intel Core i5-750 @ 3 GHz (OC) Gainward GeForce GTX 460 SE PCI-Express 2.0 x16 HEC WIN+ 700W כשהכרטיס מסך עומד למות (ארטיפקטים כתוצאה מהפסקות חשמל). מבדיקה הבנתי שכרטיס PCIE 3 יעבוד על לוח PCIE 2. מודע לאופציה של צוואר בקבוק - אני אקנה מערכת חדשה בעתיד בכל מקרה (בלי כרטיס מסך כמובן), זהו רק פתרון זמני לעובדה שעוד מעט אתקע בלי כרטיס מסך. עוד עניין הוא ה-PSU. אם אני לא טועה זה זבל סיני, אין בעיה אם יסחוב את המערכת עם כרטיס מסך חדש (אני בטוח שיסחוב), השאלה אם יכול להיות שבהפסקת חשמל הבאה גם כרטיס המסך החדשה יהרס, בעקבות הספק הזה? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?19 אינץ' 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?COD:MW2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיס…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! אני צריכה לעשות חריטה על מחשב נייד של Asus. אני מחפשת מקום טוב ומקצועי שנמצא במרכז הארץ. אשמח לשמוע המלצות במידה ומישהו יודע.. חג שמח! ליטל
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשבתי על מבוסס amd ועם כרטיס מסך של ati נראה לכם שזה בסדר? אני צריך שהמחשב יהיה מספיק חזק גם בשביל הויסטה וגם להפעיל עוד הרבה תוכנות ברקע... תודה ..
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הבקש מכל מי שמבין לעזור בבקשה ולתת את המילה שלכם אם זה טוב אם זה תואם כי אנחנו האנשים הפשוטים לא יודעים כלום והספקים יכולים סתם מכור לנו זבל. תודה המפרט: מעבד: (לא 939) AM2 3800 X2 DUAL CORE 64BIT לוח אם: MSI K9N NEO FULL ATX בא אם FULL ATX 550 NVIDIA כרטיס קול 7.1 ( 8ערוצים) כרטיס רשת 1G אפשרות ללוח ASUS M2V CHIPSET VIA K8T890 במקום לוח MSI באותו מחיר. דיסק קשיח: 160GB SATA2 7200 RPM 8M זיכרון פנימי: 1G DUAL DDR II 667MHz - לא רשמו איזה חברה - זה עד כדי כך משנה - הולכים לעבוד על או מה?!? כונן אופטי: צורב SONY/LG/NEC 16x DVD כרטיס מסך נפרד מהלוח: GeForce 7600GS 256M PCI-E - הבנתי שיש מלא סוגים איזה 4-5 רק מה7600GS שלא נדבר על זה שיש GT וחברות יצור שונות - מה חשוב לבדוק …
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי ההבנה שלי במחשבים היא סבירה +, אבל אני מאוד לא מעודכן. אני מחפש מחשב נייד במחיר הכי זול שיספק משהו נח ואיכותי. צרכים: צפייה בסרטים באיכות טובה, התחברות לטלוויזיה, דפדפן יישומי אופיס וזהו.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט מחשב לעריכת גרפיקה חובבנית. 1. תקציב מקסימלי 3000 ש"ח במידת הצורך ניתן לחרוג ב- 500 ש"ח. 2. שימושים עיקריים במחשב עריכת גרפיקה ווידאו חובבנית, תכני HD (יחובר בנוסף גם לטלויזיה) ואינטרנט. · מערכת ההפעלה במחשב תהיה Windows 7 64bit. · תוכנות עיקריות Photoshop, Proshow Producer, Pinacle Studio. · המחשב לא מיועד למשחקים, המחשב מיועד למסך Dell 2209WA. 3. אין צורך בציוד היקפי ולא בצורב. 4. חשיבות השקט של המפרט 8. 5. לא מתוכנן אוברקלוק. 6. אין צורך לכלול מערכת הפעלה במפרט. 7. איזור מגורים מרכז. 8. נראה לי שיש חשיבות לתמיכה ב- SATA3. 9. המפרט צריך לכלול דיסק קשיח בנפח 1000G ויש לקחת בחשבון שלמחשב יתווספו שני דיסקים קשי…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי את הנייד הזה במקור עם win 8.1, מאתמול עם 10. מאז שהחלפתי ל-10 הוא הרבה יותר מהיר וממש מעולה, אבל שמתי לב שאין יותר את האפשרות לגלול את המסך עם 2 אצבעות על המשטח. איפה אני יכול לטפל בהגדרה הזו? תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר סרטים ותוכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פייסבוק וגלישה פלוס עבודה עם חלונות מרובים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי זה כבר תקופה מסוימת שאני עוקב אחרי השוק הספציפי הזה , יחד עם אחרים כאן אני חושב , ובכל פעם עולה עוד איזה נתון שאומרים לי שכדאי לשים לב אליו . אז החלטתי לשאול אותכם את דעתכם על המחשבים הבאים - Toshiba Satellite L505-141 - http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=2973 Acer Aspire 5740G - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5272 שני מחשבים מכובדים , עם מפרטים טובים (אם לא - טובים מכדי להיות אמיניים) שהם מעלים לי שאלות מסוימות , שאשמח אם תעזרו לי בהן . המחשב של טושיבה - הוא בעל כרטיס מסך חזק , קצת טוב יותר משל ה-אסר , אבל בעל מעבד חלש יותר . האם טושיבה אמינים ? יש מישהו עם ניסיון עם מחשבי טושיבה ? או אולי מכיר את הדגם הזה ? עם המחשב השני - acer יש לי ע…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד ואני רוצה לבצע את הקניה כמה שיותר מהר כי מה שיש לי כיום לא כ"כ עושה את העבודה. המחשב הוא ללימודים בעיקר. אבקש לא לחרוג מעל 4,000. מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14". עדיף מאט אך לא קריטי * רזולוציית המסך? FHD אך שוב לא קריטי. שהמסך יהיה איכותי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? יחסית קל, שלא ישבור את הגב. אם צריכה להיות התפשרות אפשר שתהיה כאן בתחום הסביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, עד כמה שאפשר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ו8SSD יהיה מצויין * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * הא…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Quad Extreme QX9770 3.2hz 12MB BOX כמות: 1 - מחיר: ¤6774 קירור למעבד: Thermalright Ultra 120 Xtreme כמות: 1 - מחיר: ¤319 לוח אם: Gigabyte GA-X48T-DQ6 כמות: 1 - מחיר: ¤1391 מארז: Tagan CS-EL Diablo BM 25CM Front, 36CM Side כמות: 1 - מחיר: ¤685 קירור למארז: Coolermaster Blue Led Silent Fan 120mm X2 כמות: 1 - מחיר: ¤70 ספק כוח: Enermax Galaxy 1000W כמות: 1 - מחיר: ¤1475 זיכרון: Corsair 4GB Kit (2GBX2) DDR3-1800Mhz Twin3x4096-1800C8DF כמות: 1 - מחיר: ¤3264 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 1TB 16MB Raid Edition FYPS כמות: 2 - מחיר: ¤1347 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail כמות: 2 - מחיר: ¤2899 כונן אופטי: Liteon Blue-Ray Rom (NO RW) DH-401S…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-500 שקלים בבקשה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). עבודה משרדית וגלישה - יומיומי, תכני HD -העתקה של תכני ה HD לכונן חיצוני ייעודי לצורך סטרימינג. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? ראוטר מהיר עם טווח שידור אלחוטי רחב, כונן חיצוני בנפח של 1TB לפחות ,יעודי לסטרימינג באמצעות חיבור USB למסך ה LCD, עדיפות לכוננים שמזוהים בצורה אלחוטית (WIRELESS) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב ב…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מפרט טכני : סוג מעבד: AMD Athlon XP דגם מעבד: 2600Plus לוח אם : דגם: AMD 3600Pro/PC-Chips M863G מהירות FSB: 333 MHz כ.מסך משולב: 64MB עם מאיץ גרפי 3D כרטיס קול משולב: AC97 כרטיס רשת: משולב 10/100 יציאת AGPx8 יציאת PCI 2 יציאת USB 2.0: 8 זיכרון 512Mb 400MHz 2X256MB DDR 400MHZ תמיכה עד 2GB דיסק קשיח 80GB 7200RPM צורב DVDRW LG X8 מארז מפואר (USBx2) מלפנים MIDI ATX P4 2-FAN 400W במידה ואני ישדרג את הזיכרון ל 1GB ואת הדיסק ל 160GB ויעביר את הכרטיס שלי 9800PRO איך לדעתכם המכונה הזאת למשחקים והמרת סרטים? עם השדרוג כל העסק יעלה כ 2300 ש"ח
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולכם אני רוצה לבנות HTPC כיום יש לי מארז וזהו ( זה המארז - http://www.techpowerup.com/82527/Thermaltake-Launches-New-HTPC-Computer-Cases-SD100-Mini-and-SD200.html )כאשר הוא בא עם ספק של 270 W של Thermaltake אני רוצה שה- HTPC יוכל להריץ את כל סוגי הפורמטים של הסרטים (HD) לבחון אפשרות של כונן blu ray (במידה והספק יעמוד בזה). אני מעוניין ב-- - המלצה ללוח אם (MINI) - המלצה על מעבד (האם כדי לרכוש את ה ATOM או I-3\I-5) - בכרטיס מסך אשר יוכל גם להתאים מבחינת פרופורציה (גודל פיזי) ושיוכל להריץ משחקים לא כבדים כגון pro evolution החדש ללא בעיה - זיכרונות התקציב שלי מאוד גמיש ,אבל כמובן שכמה שפחות יותר טוב אני לא רוצה היי אנד (2000-2500). בסופו של יום אני צ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב ישן (דסקטופ) שמשמש כמחשב של מד רוח. כלומר הוא מחובר עם כבל תקשורת לשבשבת רוח מקבל נתונים ועושה כל הזמן FTP של הנתונים לשרת. חוץ מזה הוא גם מחובר למצלמת רשת שמצלמת את חוף הים ועושה גם FTP של התמונות לשרת. המחשב דלוק כל הזמן 24 שעות ביממה כבר כמה שנים. מדי פעם יש תקלות בעיקר בשל הפסקות חשמל. אני מחפש משהו מאוד פשוט אך יציב שיעשה את הפעולות הנ"ל. האם לדעתכם לפטופ פשוט של 1500 ש"ח יכול לעשות את העבודה? או שעדיף לקנות דסקטופ ?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן! סבתא שלי (כן כן אני יודע שזה נשמע מוזר ) מתכננת לקנות מחשב. השימושים שלה הם צריבת מוזיקה, שליחת אימיילים, וגלישה כללית באינטרנט. התקציב נע בין 3000 ל-4000 ש"ח. בלי חריגה. המפרט צריך לכלול: - מסך. -מקלדת, רמקולים, ללא עכבר. -צורב. -מעבד AXP2500. למה? כי אני מתכנן לקחת אותו לעצמי ולתת לה את ה-AXP2000 שלי. -מודם 56 + כרטיס רשת. -שאר המחשב. בתודה לכל העוזרים! :-*
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן כולם, אני מעוניין לשדרג את מחשב הגיימינג (הטוב למדי) שלי, לקראת מה שמסתמן כמפלצת של עולם המשחקים לדור הנוכחי, Witcher 3. זה המפרט הנוכחי שלי: Gtx 680 מעבד i5 2500 3 .30 GHZ זכרון פנימי 8 ram המחשב בן 3 שנים בערך, ועדיין מריץ את רוב רובם של המשחקים באיכות מקסימלית. לאחרונה הוא התחיל קצת לגמגם עם משחקים כמו Total War Attila. כיוון אחד אפשרי הוא לשדרג ל970 או 980, אבל אני גם משתעשע ברעיון של תצוגת 4K, מה שאומר שאיאלץ להחליף גם מסך. אין לי גם מושג אם שדרוג שכזה ידרוש גם שינוי של מערכות קירור וכו', אני לא מתיימר להבין בזה במיוחד. אשמח לעצות!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אשמח לקבל המלצה למחשב נייד במקסימום 2500 שקל -עדיף פחות. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך איפה שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (אופיס וכו) - סרטים/youtube/netflix א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
AMD XP 2000+GIGABYTE 7VAXP 256MB CORSAIR 3200+VOLCANO 7Plus 2,067 ש"ח WinFast A250LE TD MyVIVO Geforce 4 Ti 4200 128Mb 1,043 ש"ח Aopen X 56 150 ש"ח AOPEN 48X12X50 RETAIL 364 ש"ח TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 66 ש"ח TASK E STAR SILVER USB 247 ש"ח FLATRON 17 795 FT 1,267 ש"ח Seagate Baracuda 60GB 7200RPM 583 ש"ח סה"כ 5,785 ש"ח
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לפחות 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מקלדת הכוללת numpad * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה בסיסי, VGA לפחות * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD לפחות 500 GB * כונן אופטי? רצוי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן (מקסימום אני יכול לקנות בנפרד) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא יש את המחשב הזה: http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=22110&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap הוא בלי מערכת הפעלה ודי זול - מה אומרים? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן אנשים חבר מחפש מחשב, המטרה - גרפיקה בעיקר (לא משחקים, אלא יותר פוטושופ, פלאש ועוד תוכנות לעיבוד גרפי, גם תלת מימד (בראשית הדרך, מה שנקרא)) בלי ציוד היקפי ובלי מסך, תקציב - עד 4000 ש"ח. אם אפשר מפרטים מנעה , או פנדס, יהיה נחמד. (או כל חנות אחרת עם מוניטין באזור חיפה) זה המפרט שיש בינתיים (מה שהוצע לו) הצעות, שיפורים, החלפות, יתקבלו בברכה מה אומרים ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מתאים גם משומש, עד מחיר של 40 ש"ח. אם מישהו יודע איפה ניתן למצא אשמח לעזרה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה אתה אומרים על המפרט הזה שבניתי לי ;D Intel Core 2 Duo 2.13GHz 2MB 1066MHz E6400 Tray- ₪1,180.00 Asus P5B Deluxe - ₪1,112.00 WinFast PX7950 GT TDH 512MB - ₪1,627.00 Team Xtreem 1GB Kit DDR2 PC6400 800Mhz 4-4-4-10 890 ש"ח CoolerMaster Aurora Cold Cathode x2 blue 84 ש"ח Compucase 6920 Super Midi Tower Black&Blue No PSU 335 ש"ח ZALMAN ZM-STG1 Super Thermal Grease 39 ש"ח ₪270.00 SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM 450 ₪ Enermax Liberty 400W 410 ₪ Westren Digital WD2500KS 250GB סה"כ : 6397 ש"ח כולל כל המשלוחים זה עולה בערך 6,500 בגלל שאני מזמין את זה מכמה חנויות המחשב הזה מיועד למשחקים כבדים ו OC רצחני, אם יש לכם רעיונות ל…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי אז IT'S ABOUT TIME לחדש את המחשב הישן שלי. תקציב: 5000ש"ח. דרוש מחשב חזק שיפעיל את רוב המשחקים הקיימים היום בשוק (וגם עתידיים) ברזולוציות גבוהות + פילטרים. אני אשדודי ככה שעדיפות לחנות IQPC. מי שרושם מפרט כלשהו אז אבקש שיפרט בסוף על היכולות שלו ושלא סתם יעשה COPY PASTE מהאתר של החנות. תודה. HAVE FUN.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-