ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם , לאחר כ 4 שנים עם המחשב שלי החלטתי להתקדם למחשב חדש , השימושים במחשב יהיו מגוונים , סרטים ב HD , משחקים ( בעיקר פרו אבולושיין על הגרפיקה הכי גבוהה ) ושימושי אופיס וכו' - חשוב לי מאד שהמחשב יהיה מהיר שקט ושיוכל למשוך 4 שנים בלי שאצטרך לשדרג יותר מדי דברים ( כמובן שלא ניתן לדעת מה יהיה .. אבל בכל זאת ) תקציב : הכל כולל ציוד היקפי ומסך : 4500-5000 ש"ח בנוגע למקום אני מכיר את KSP ולא כל כך מכיר מקומות אחרים , אני לא מרכיב את המחשב כך שאני רוצה שזה יהיה בהרכבה מלאה של המקום . בנוגע לדרישות השונות : 1. אני מעוניין שהמעבד יהיה 4 ליבות , קודם כל מכיוון שאני לא משדרג את המחשב כל שנה שנתיים אלא אולי פעם ב 4 שנים כמו עכשיו , בכל מקרה אני מעדיף ורוצה שהמעבד יהיה…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוה. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן. אין צורך בהארד דיסקים או ציוד היקפי כלשהו. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 2 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC. 7. האם האם יש צורך לכלול…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן! סבתא שלי (כן כן אני יודע שזה נשמע מוזר ) מתכננת לקנות מחשב. השימושים שלה הם צריבת מוזיקה, שליחת אימיילים, וגלישה כללית באינטרנט. התקציב נע בין 3000 ל-4000 ש"ח. בלי חריגה. המפרט צריך לכלול: - מסך. -מקלדת, רמקולים, ללא עכבר. -צורב. -מעבד AXP2500. למה? כי אני מתכנן לקחת אותו לעצמי ולתת לה את ה-AXP2000 שלי. -מודם 56 + כרטיס רשת. -שאר המחשב. בתודה לכל העוזרים! :-*
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב בערך יש לי כבר מפרט אבל אני לא בטוח אז אני צריך תעזרה שלכם אני לא יודע אם כדאי לקחת 2 'יגה של ג'ייל שאמרו לי שזה שווה כי כבר יש משחקים שצורכים יותר מג'יגה אז אני צריך פה את העזרה שלכם אם תוכלו לבנות לי פה מפרט חזק למשחקים כבדים ושהמחשב יהיה קר כאילו שלא יהיה בעיות התחממות אולי מארז טוב ויפה לא יודע טוב תודה.
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בעיה לא עולה לי חלונות XP.אסביר.שמדליקים מחשב נייד בהתחלה מזהה חומרה וניתקע.לא ממשיך להגיע לדיסק קשיח. אני הוצאתי דיסק קשיח וחיברתי למחשב שולחני והוא תקין וכן מזהה אותו ויש גישה לקבצים. במחשב נייד בלי דיסק קשיח אני מדליק אותו ישר כותב הודעה שלא מוצא דיסק קשיח. ואני מחזיר דיסק קשיח למחשב נייד ומגיע לדיסק קשיח שוב לא עולה לי ניתקע בהתחלה. נסיתי להיכנס ל- bios וראיתי דיסק קשיח מזהה ותקין.עשיתי תוכנה בדיקה דיסק קשיח שגיאות סקטורים. בסיום נימצא תקין אין שגיאות סקטורים. ועוד משהו שמדליקים בהתחלה בצד ימין כתוב באנגלית לילחוץ מקש HOME (הגדרות) אני לחצתי מקש HOME ויש כתוב לי Password login: אני לא יודע מה זה אין אני כותב סיסמא נכונה ולהיכנס להגדרות. אני לא היגדרתי ס…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני מתלבט בין שני מחשבים נידים: הראשון הוא ה 1330 המפורסם השני הוא LG מדגם R405. בהנחה שאת שניהם אני לוקח בקונפיגורציה של 2 גיגה זיכרון , וכרטיס גרפי של Nvidia 128 ו 3 שנים אחריות, האם הדל שווה 3000 ש"ח יותר? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יכול להמליץ על מחשב נייד לאדם מבוגר? לישומי אינטרנט בעיקר. חשוב שיהיה מסך גדול וברור, עם ניגודיות גבוהה ויכולת להראות טקסט יפה ברזולוציה נמוכה דווקא. כמו כן, מקלדת עם כיתוב ברור על המקשים, אולי אפילו תבליטים במקומות אסטרטגים. עדיף מתוצרת LG, אבל ממש לא מחייב.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. כבר כמה שנים שלא הייתי פעיל, אז סליחה מראש אם הכותרת איננה עניינית. בכל אופן, בן דוד שלי מגיע לביקור מארה"ב, אני מעוניין שיביא לי משם מחשב נייד מBest buy בטווח מחירים של 400-500$. גודל מסך של טווחי ה15-16 אינץ.. והשאלה שלי אם קיימת אפשרות שהמחשב יריץ משחקים חדשים (גם אם לא באיכות גבוה). המחשב בגדול לצרכי לימודים ופנאי.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty ghost -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם י…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד שישמש בעיקר לאינטרנט (מהיר), איבוד תמלילים ותיאום עם מצלמה דיגיטלית ( להעביר תמונות מהמצלמה לדיסק, עריכה פשוטה וכו'). ייתכן וגם ויעבדו עליו עם וויזואל בייסיק .נט אבל לא תוכניות ענקיות. זה מה שאני רוצה, בבקשה תגידו לי אם זה יספיק לי ואם המחיר סביר. ZEUS P420 D27ES מעבד Pentium 4 2.0 מסך 14,1'' TFT 1024x768 זיכרון SODIMM DDR333 256MB דיסק קשיח 40GB 4200rpm כונן נוסף Combo DVD+CD-R/W כרטיס קול AC'97 Codec כרטיס מסך SIS 315 64MB Shared מודם 56,6K SmartLink כרטיס רשת 10/100 יציאות LAN 10/100 + Modem/Fax 56k / USB2x2 / PS2 Speakers / Fire Wire / TV-out / PCMCIA / IrDA כולל Li-ion Battery (Internal)+Carrying cas…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי! מחפש להחליף את ה ThinkPad T460s הישן והנאמן שלי. אני עושה באמת קצת מהכל, אבל לא ממש גיימינג - מידול בסולידוורקס, טיפה Unity, קצת VR, טיפה עריכת סרטים ב Premiere ושאר כלי אדובי, טיפה אודיו, טיפה טכנות, והמון המון (המון) טאבים פתוחים. חוץ מזה, מסתובב עם המחשב לא מעט. אני מאד אוהב את ה ThinkPadים, והייתי שמח להמשיך איתם. אני פשוט לא יודע עם כל ב Integrated graphics החדשים של אינטל עושים את העבודה או לא, וזה מה שיש כמעט על כל מה שמוכרים באתר שלהם ספציפית מרגיש ש סדרת ה T, דגמי s, נותנים איזון טוב. אבל כאמור, אולי צריך לשקול לעבור לסדרה P, או יצרנים אחרים בשביל גרפיקה נפרדת. (הסתכלתי קצת על Dellים וגם על ה Razer אבל ירדתי ממנו בגלל האחריו…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש מחשב בקרוב ואשמח לקבל את עצתכם בנושא. רציתי לרכוש את המחשב עוד מלפני זמן מה, וקיבלתי כבר מהפורום מפרט שנראה בהחלט אטרקטיבי, אך אשמח לשמוע אם במשך הזמן שעבר אם אפשר להרכיב מפרט איכותי יותר במחיר זהה. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כמובן יש עדיפות לחסור, אבל לא על חשבון איכות ואריכות ימי הרכיבים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים בינוניים בכובד שלהם(GTA וworld of warcraft) רזולוציה 1680x1050, וסרטים על רזולוציה זהה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, אינטרנט, גיימינג קל (כגון סימסיטי 5) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סימסיטי 5 לדוגמא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מה הולך כמה לדעתכם המחשב שווה? Asus x555la בן חצי שנה , מצב קוסמטי 100% , בקושי שומש כי אני חייל מעבד Intel core i3 4030U 1.60ghz זכרון - 8gb ram 1600mhz קשיח: 500gb hdd + 120ssd מסך - intel graphics 4400 , מסך 15.6" Win 10 מקורי
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אך ורק למשחקים ללא ציוד הקפי וגם ללא מסך . עם ניתן אז עדיפות לחנוית: KSP, IVORY,NOACOMP
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה ליצור מחשב ביבי או מיני בשביל לקחת לביה"ס (אני בפנימיה) שיהיה זול אבל טוב למשחקים בעיקר. לוח-NFORCE עדיפות ל SS איתו אופטי- CD-RW שיהיה זול קטן ודי טוב (הרי זה לביה"ס, יכולים גם לגנוב לי)
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מנסה לבנות מחשב משרדי בכמה שפחות כסף, על כל הרכיבים אני יחסית סגור, הבעיה היא למצוא מארז קטן יפה וטוב שיכיל את כל העסק. אני מנסה להתחמק מbarebones כי אין להם אפשרויות הרחבה נורמליות (וחוץ מזה, לא מיבאים בינתיים את הדגם SN45G ה nforce2 ultra400 של SHUTTLE - שהוא היחיד שאולי הייתי מתפשר עליו). זה המפרט שבניתי - CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 583.89 ] 1 Motherboards for AMD : Gigabyte GA-7N400-L1 nForce2 Ultra400 Motherboard (Dual DDR, AGP8X, Sound, LAN, USB 2.0) [ ¤ 495.89 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 256MB 2700 Value Memory [ ¤ 268.43 ] 1 Hard Discs : Western Digital 40GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 408.87 ] 1 Video Cards …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פתחתי עוד אשכול כי על הקודם לא הגיבו והוא ירד איזה 6 עמודים. אז מה יותר עדיף המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/view/110/ או זה: 1x Amd Athlon 64 X2 Dual Core 5600 BOX AM2 1x ASUS M2N-E NVIDIA nForce 570 Ultra Socket AM2 2x PQI 1Gb DDRII PC5400 667MHz Turbo 4-4-4-12 1x Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500KS 1x BFG GeForce 8800 GTS 320MB PCI-E OC VERSION 1x LG GSA-H30N Multi DVD-Recorder Black Bulk 1x NZXT APOLLO Steel Midtower BLACK 1x Enermax Liberty 400W Active PFC 1x הרכבת מחשב במעבדה סך הכל: 5,624 ש"ח
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי בעקבות חוות דעת שונות על קניית והתאמת מחשבים לעסק מחפשת יועץ מחשבים לעסק גרפי מתפתח שיגיע ויביא את חוות דעתו אודות רכישת מחשבים לחברה יעוץ מקצועי בהתאמה לנושא הגרפי יש בקהל המלצות? רעות
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה! הסטודיו 14 (דל) האהוב שלי מתחיל לצערי להראות סימני גיל והחלטתי להתחיל לחפש מחשב חדש. אני כרגע מתלבט בין שני מחשבים: levono z40 ו dell vostro 5470. אני מחפש מחשב 14 אינצ' עם כרטיס מסך, מעבד i5 חזק (2.4 ומעלה) או i7 חלש. זה מחשב שישמש ללימודים אבל גם צרכי מולטימידה, משמע משחקים (ברור לי שכשמדובר בכרטיס מסך פשוט יחסית זה יהיה בהגדרות נמוכות) ועדיפות למסך באיכות טובה. הלנובו נראה עסקה טובה יותר בהינתן והמסך שלו הוא FULL HD, הוא מגיע עם 8 גי'גה RAM במקום 4 ואפילו כונן DVD שזו תוספת נחמדה לדעתי. מצד שני, אני קצת דואג לגבי איכות ההרכבה שלו בהשוואה לדל, והבנתי שהרמקולים שלו בעייתיים. הדל גם קל יותר בכמעט חצי קילו (2 מול 1.6) מה דעתכם? האם יש שיקול…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך כמה שאפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? "22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים כמו GTA IV * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב ב…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות (Machine Learnning) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים: כבד, תכנות: תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GuildWars2, Witcher3, GATV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980X1024 (24 אינץ) בעתיד אולי יחבור מסך 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מפרט ראשון: מחיר: 1320 מפרט שני: מחיר: 1695 3 דברים רציתי לדעת, א, האם המחיר 'הוגן' ומשתלם? ב, איזה מהמפרטים יותר משתלם לי לקחת? ג, שאלה לא כ"כ קשורה אבל איזה כרטיס מסך לוקח intel gma x3500 384 mb shared או GEFORCE 7300 GS ? תודה רבה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחותי הקטנה (כיתה ה') נכנס שיגעון של מחשב לחדר שלה.. כפי שאתם מנחשים, היא לא משחקת בCRYSIS וגם לא בCOD4.. ככה שאני מרשה לה להיות חסכנית . בכול מקרה, המשחק שהיא משחקת בו בעיקר, כרגע, זה THE SIMS 2 והמשחק הכי כבד שאני רואה אותה מריצה יהיה THE SIMS 3 שיצא בפברואר. אם כן, המחשב הוא ל: 60% עבודה משרדית (ש.ב וסתם גלישה באינטרנט ). 40% משחקים קלים. תקציב: 4500 ש"ח עם כול הציוד ההיקפי, כלומר: מסך, עכבר, מקלדת, רמקולים. חנות: חנות שנמצאת במרכז (פוסל את TMS ונועה) אך לא KSP, אני מוכן לשלם מהכסף שלי רק לא לראות את KSP מרוויחים כסף. להלן משהו שניסיתי במו ידי : Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤505 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1297…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך מפרט למחשב עד 4000 ש"ח לא צריך עכבר מקלדת רמקולים כרטיס קול מסך והארדיסק מטרות של המחשב: *הכי חשוב- שיחזיק כמה שנים! *שיריץ משחקים חדשים וטובים המחשב ישמש למשחקים, הרבה סרטים, אופיס (ולפעמים עריכת וידיאו או פוטושופ אבל לא משהו רציני - אולי אני ירצה ללמוד קצת ולהתעסק עם זה). מתלבט אם לבצע OC, אם החנות עושה לי אז האחריות נשמרת? עדיף לקנות מעבד של אינטל ולעשות לו OC או של AMD מבחינת זמן שהמחשב יחזיק? האם OC יכול לפגוע איכשהו במחשב בטווח הארוך?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-