ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום, תשובותי לשאלון: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2500 ש"ח. 2. מטרות המחשב? עריכת 2D (פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדזיין וכו'). בלבד. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? רק קופסא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? המחשב יורכב במעבדה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? דרוש הארד דיסק של 1TB 9. האם חשוב שקט? עד כמה? שלא ירעיש יותר מדי. זהו מחשב משרדי. 10. האם מתוכנן OC? לא. תודה מראש, עדי.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השימושים שלי הם משחקים וויסטה.. בהתחלה תכננתי שהחלק של הכרטיס מסך מהתקציב הזה יהיה 1300, אבל נראה לי עדיף שחלקו יהיה 200 ועוד חודשיים אשדרג ל8600 שיעלה משהו כמו 1100 (זה נכון בכלל?) מה שאומר שלמעשה הבקשה היא (במידה ואתם מסכימים בנושא הכ.מסך) מחשב ב4000 שקל שחלקו של הכ.מסך הוא 200-300. (כ. מסך כזה יוכל לסחוב פיפא וכאלה?) תודה ויום מצויין.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני חושב שזה יהייה המפרט הסופי שאותו אקנה....... אבל אני פתוח לשיפורים והצעות תודה ! AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU ABIT NF7-S nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA + Serillel , 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) Includes SERILLEL (Ultra ATA to Serial ATA adapter ) AMD/DDR] OCZ 512MB (2x256) DDR-RAM 4000 PerformanceSeries Dual Channel Kit 500 Mhz, 3-4-4-8 ATI Radeon 9800SE 128MB 128bit DH DVI OEM Video Card Thermalright SLK-600 Cooler for AMD 000004 Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD Sony 52/24/52 CD-RW 002148 TASK 9988L Screwless Front USB 350W Case w/Transparent X-Window fans, Front USB Vantec Stealth 80mm fan CFM, 2050 …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מבקש מפרט למחשב נייד ואולי אפילו קישורים מומלצים שישמש משפחה בטיול ארוך בח"ול חשוב מאוד אמינות ואחריות בח"ול, התחברות אלחוטית במקומות שאפשר, חיבור מצלמה איכותית ואולי תחנת עגינה תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חבר שלי קונה מחשב חדש (הוא לא יודע שהוא קונה- ההורים שלו עושים לו הפתעה בעזרתי- ובעזרתכם) אם יהיה צורך משמעותי ניתן לעלות עד 5500 ש"ח אבל לא לעבור את זה באגורה, לא יהיה OC ביכלל, כיוון שהמחשב לא בישבילי ואני מעדיף AMD וNV מסיבות שלא כל כך ברורות גם לי אז אין העדפה לחברה מסוימת, אני חשבתי על ברטון 2500 עם R9100P אבל אין בעיה לשנות,אז יאללא תרביצו מפרטים נ.ב- לי רעש לא מפריע אבל לו רעשים מפריעים ובגדול חייב משהו לא מרעיש כמו ה5800 הידוע לשמצה אבל לא לתקוע איזה מאוורר שנמלה מסוגלת להרעיש יותר ממנו משהו טוב בכל מקרה (עדיף גם מאווררים בחוזק כזה זהנמלה לא תוכל לעצור אותם(:
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיצרתי כי היה לי בעיית הקלדה: אני מחפש מחשב לכתיבה (השאיפה הרבה) ללימוד, לניידות, ולשימוש כמחברת. האם מקלדת thinkpad באמת משמעותית טובה יותר לעומת מחשבים אחרים? ומה לגבי עמידות ביחס למשקל? אשמח להמלצות שמשתוות. האם האפשרויות ב thinkpad yoga שוות את החסרונות שלו? מעדיף בעלי ניסיון. האם אפשר להשתמש בפתיחה של ה180 מעלות (לא 360) לכתיבה (כמחברת שטוחה) וכטבלט? מעדיף בעלי ניסיון. אשמח להמלצות לניידים שממלים את הצרכים שלי. תודה רבה. אני אשמח לכל תגובה, אני ללא ניסיון כלל עם מחשבים ניידים, אז תרחיבו את דעתי... יש לי בעיה באינטרנט, אני אשתדל להתחבר לעיתים קרובות.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני זקוק למפרט עבור חבר טוב בתקציב של כ 3.5K כאשר אפשרי למתוח עד 4K. כאמור - המחשב יהיה מחשב ביתי גם למשחקים בין היתר (על גבי מסך LCD בגודל 19" כרגע אבל יכול להיות שישודרג בעתיד הרחוק) וגם לצרכי עבודה על MATLAB ותוכנות CAD למיניהן כאשר מחוברים למחשב 2 מסכים רוב הזמן (19" ו- 15") לא מתוכנן OC, אין צורך במסך או בציוד היקפי כלשהו, אין צורך במערכת הפעלה (סטודנט, מקבל מ MSDN) לגבי שקט - אין דרישה מיוחדת למחשב שקט במיוחד (ביצועים חשובים יותר משקט) אך כמובן שאין רצון לקנות טרקטור. העדפות - אינטל, I5. בנוסף, האם יש טעם להמתין ליציאה של כרטיסי מסך מהדור החדש (הבנתי שממש בימים הקרובים הם יוצאים)? תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עם אפשר - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ושימוש ביתי רגיל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680X1050, אך המסך בן 5.5 שנים ובעתיד הקרוב מתוכנן שדרוג ל FHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
דבר ראשון אני מרגיש שזה לא ממש המקום הנכון וחבל (מאוד) שאין פה פורום טכני אבל בכל זאת אני אשאל פה ואם יש מקום יותר מתאים אשמח אם זה יגיע לשם: יש לי מחשב נייד עם מסך 15 אינצ' מעבד 2.0 ג'יגה הרץ שתי ליבות זיכרון 4GB הארד דיסק 320GB (המפרט לא משנה באמת) ויש ל גם נט-בוק 11 אינץ' מעבד 1.6 עם ליבה אחת זיכרון 2GB הארד דיסק 160GB הצריכת חשמל של הנט-בוק הרבה פחות גבוהה האם אני יכול להוריד את הנייד לרמה של הנט-בוק ושיצרוך פחות חשמל? אני יכול להשתמש רק בחריץ אחד של זיכרון אני יכול להוריד את התדר של המעבד - ולהשתמש רק בליבה אחת אני יכול להשתמש רק בחלק מה HD וגם רק בחלק מהמסך או שאני טועה? האם אני חייב באמת להחליף חומרה כדי לקבל את זה או שניתן בתאוריה להפחית את הנייד לרמה של הנט-בוק? …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מבקש המלצה לקניית מחשב נייד לצורכי שימוש באינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים ובעיקר עבודה עם תוכנות גרפיות (revit, photoshop, autocad). התוכנות בחלקן תלת מימדיות וישמשו אותי במסגרת לימודי אדריכלות ועיצוב פנים שאני מתחיל בקרוב. גודל מסך: לפחות 15 אינץ' משקל רצוי: כמה שפחות בהתאם לתקציב. זמן סוללה: ארוך ככל האפשר בהתאם לתקציב. דיסק קשיח: 500 ג'יגה. צורב DVD: כן. לא נדרשת אחריות בינלאומית. אין עדיפות לחברה כלשהי. ישנה חשיבות גדולה לכרטיס מסך בהתחשב בתוכנות שאצטרך להפעיל. אני לא מכיר הרבה חברות ודגמים ולכן אני פונה לעזרתכם. הייתי רוצה לדעת שאני קונה מחשב שישמש אותי לפחות לחמש השנים הבאות. תודה רבה מראש לכל המגיבים
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום משוטטות באינטרנט אני יוצא מבולבל. אני צריך מיני מחשב בעיקר לצפיית סרטים מהרשת. המחירים בשוק המחשבים מ 1000 ש"ח וצפונה. הבנתי שאפשר לבנות מפרט כפי שבונים מפרט למחשב, אבל אני לא יודע איפה לשים את הדגש, ( כרטיס רשת ? מעבד חזק ? זיכרון ? נפח דיסק ? ssd .. ) לכן השאלה היא לא שאלה של מחיר כי אני לא רוצה לקנות מוצר זול שלא ייתן לי מענה טוב. אשמח לקבל גם הצעות למפרטים. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למישהו יש מושג אם זה יכול לקרות לפני תחילת 2015 ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ! ברצוני לקנות מחשב שיוכל "לסבול" את כמות ההורדות שלי עם תוכנה חזקה שדורשת הרבה כוח ממנו וכמובן גם משחקים די חזקים כמו americas army , חשבו שיהיה צורב DVD ולפחות 4 כניסות USB קדמיות יש ברשותי מסך ושאר הדברים כמו עכבר מקלדת וכו'... כרגע התקציב שלי הוא 3000 ש"ח האם זה מספיק ? צריך לשפר ? אין בעיה גם לקבל מפרט ב3500 אם צריך שינויים חשובים. תודה מראש לכל העונים ! קובי. נ.ב. שכחתי לציין שאני רואה המון סדרות וסרטים במחשב...
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלומות, אני כרגע נמצא בארה"ב ומחפש להחזיר מחשב נייד. אני סטודנט ומוכן להשקיע בסביבות ה1000 דולר במחשב (עם אפשרות להוסיף עוד כמה דולרים אם צריך). שימושים עיקריים הם אופיס ואינטרנט. אני גם צופה הרבה בסרטים, משתמש בתכנות הורדה, ומשחק פה ושם במשחקים. בעיקרון אני צריך All-around laptop. המשקל מאוד עקרוני. חשוב לי שהוא באמת יהיה נייד וקל, ולא מסורבל וכבד. זמן הסוללה דיי עקרוני, אבל אני לא צריך שיעבוד לי לשעות ארוכות ללא מטען. מאוד חשוב שיהיה לי יציאת TV-Out או S-Video או משהו דומה שיוכל לחבר אותי לטלויזיה. גודל מינימלי של כונן קשיח- לפחות 80GB צורב דיוידי יכול להיות נחמד, למרות שאני מאמין שרוב המחשבים היום באים עם צורב דיוידי. אני מניח שנדרש אחריות בינלאומית מכיוון שאני…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי . מה התקציב המקסימאלי? 1750 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 250 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי, משחקי רשת(League of legends) אחר כך חיבור לטלווזיה LED שתרכש בהמשך וצפייה בתוכן HD . אחרי זה המשחקים הרגילים מקסימום גריפקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שתיהיה אופציה לכל המשחקים החדשים שיוצאים גריפקה מקסימלית -מהי הרזולוציה הטבעית (…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר עיון מעמיק בפורום הגעתי למסקנה שכדאי להשקיע טיפה יותר כסף ולקבל משהו הרבה יותר איכותי ואני שוקל לקנות את ה- Dell Vostro 1510 האם יש משהו מקביל בתקציב כזה שכדאי לשקול ? תודה מראש, ליאור.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שבוע טוב חברים, הסוס הישן החליט להרים דגל לבן אחרי קצת יותר מעשור, בהתחלה חשבתי שזה ספק הכוח אבל התברר שזה הלוח וזו כבר סיבה לשדרוג רציני יותר. הפרט המלא בפרופיל, זה הציוד שאני נשאר איתו נכון לעכשיו: corsair 760T gigabyte GTX660 (יישן אני יודע, בהמשך אשדרג) intel 330 SSD Western Digital Red WD30EFRX 3TB corsair corsair 850x וזה מה שאני רוצה לרכוש וצריך יעוץ: Gigabyte Z390 Aorus Master i7-9700K Coffee Lake (או לחכות לדגמים המקבילים מסדרת הF?) CORSAIR Hydro Series, H100i RGB SAMSUNG 970 EVO M.2 2280 250GB CORSAIR RGB Pro 16GB (2 x 8GB) DDR4DDR4 3000 (PC4 24000) 16-20-20-38 (לא מצאתי תאימות באתר היצר…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי בנייד צורב בלו ריי, ועכשיו פעם ראשונה שניסיתי להשתמש בו כדי לצרוב data על תקליטור בלו ריי אבל הוא לא מזהה את התקליטור. יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה לדעתכם המעבד בעל עלות תועלת הטוב כיום ? הכוונה לכמות זכרון מטמון ומהירות שעון מול מחיר. נציעו לי LG R400 אבל יש לו 1 מגה מטמון סה"כ ומהירות BUS 533 - לכן המחיר נמוך מאוד. השאלה כמה זה משמעותי ואם עדיף להשקיע 1000 שקל יותר לפחות בשביל הבדל בביצועים?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אמא בסך הכל רוצה מחשב לגלישה באנטרנט, לא חושב שיש הרבה מה לפרט.. מסך מחשב בגודל 22 - 24, ב 1000 ש"ח או פחות. שהמחשב גם יעלה בסביבות ה - 1000 ש"ח. הרבה זמן לא התעדכנתי בחומרת מחשב אז אני פונה אליכם בכל זאת למרות הבקשה למחשב צנוע.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך המפרט הזה Gigabyte GA-8N-SLI Pro nVidia nForce 4 SLI Intel Edition LGA 775 Intel Pentium 4 3.0GHz LGA775 2MB 800MHz HT w/ EM64T 630 Box Samsung 512MB DDR 400 Original Westren Digital 250GB SATA II KS 16MB 7200RPM MSI ATI Radeon X600XT PCIe 128MB Bulk NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White BulK Mitsumi floppy 1.44 Compucase 6A19-2F Black Midi Tower תקציב 5000 ש"ח הצעות לשיפור תודה
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בס"ד שלום! אני מחפש מחשב עבור החותן שלי. הוא מסתובב בין לקוחות ורוצה לשמור פרטים על כל לקוח. בעיקר שימושי אופיס ואינטרנט. מסך 15' מט. אחריות ארוכה. מעוניין להוציא עד 3000 ש"ח כולל הכל (מחשב, windows, office). אם אפשר בפחות - עדיף ורצוי! נראה לי שעדיף מקלדת מלאה. אשמח לשמוע הצעות. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי תקציב של 2000 ש"ח ואני רוצה לקנות לוח אם,כרטיס מסך,זכרון ומעבד חדשים מה הכי כדי לי לקנות במחיר הזה?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר להפעלת תוכנות די סטנדרטיות רבות (הרבה טאבים בדפדפנים, מייל ועוד תוכנות שונות בו זמנית). בנוסף, מיועד לוירטואליזציה של עד 3-4 מכונות. דרושים רק הרכיבים במפרט. יש מה לשפר? מעבדי אינטל: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11847 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Corsair Hydro H80 High Performance Liquid CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13303 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE H55-UD3H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1800, 2xPCI-E, VGA, HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9719 זכרונות: DDR3 1600Mhz 4x4GB Corsair Vengeance LP Blue Quad Channel CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מפרטי גיימינג ומצאתי עד עכשיו 3 טובים אני צריך ביקורת עליהם http://www.tms.co.il/preview/spec/aj7yp8un http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1150 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10329 וזה מסך שחשבתי לקנות בנוסף http://www.tms.co.il/product/10845 אשמח לביקורת או למפרטים בטווח המחירים האלו תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-