ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
יש לי כמה שאלות לגבי מחשבים אולטרה ניידים כי אני לא בטוח שהם מתאימים לדרישות שלי אבל עדין הם זולים מאוד. 1. איך הגלישה באינטרנט בהם? נוחה? מהירה? 2. עד כמה המחשבים האלה חלשים? פוטושופ יעבוד בהם? פלאש? 3. איזה מהם הכי מומלץ?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ברשותי לפטופ מהדגם הרשום בכותרת, ושמתי לב שהוא מגיע ממש ממש לא מכוייל מבחינת הצבעים שלו. הייתה לי הרגשה כזו ואתמול זה אושר רשמית התפריט של הראוטר שלי במחשב הוא בצבע סגול (וזה הצבע המוצג בשלושת המחשבים הנייחים שיש לי בבית) וכשנכנסתי להגדרות של הראוטר דרך הלפטופ הצבע הסגול הפך ל...תכלת :s05: רציתי לדעת איך אני מכייל את המסך של הלפטופ כמו שצריך על מנת לקבל צבעים נכונים. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום מחשב נייד Acer Aspire 5730Z מערכת הפעלה VISTA נוצרה בעייה שלא ידוע לי מהיכן, המחשב עולה רק ב Safe mode והמקלדת לא מתפקדת גם ב Safe mode ניסיון להעלות את המחשב למצב נורמל, מביא מסך שחור בלבד. ללא הודעות שגיעה. בסריקת וירוסים לא נמצאו וירוסים. ניסיון שיחזור מערכת לימים קודמים לא עזר... האם יש עצות איך לסדר את הנושא... ג'יקוב.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני מעונין לקנות מחשב נייד, ואני מבקש המלצה מחברי הפורום מה כדאי לי. להלן הנקודות שיש לשים לב עליהן: 1. עיניי מתעייפות משימוש ממושך במחשב. איזה מסך יקל עליהן? 2. אינני משתמש בגרפיקה, אלא ביישומי excel ו- access . מה שאומר שאין צורך בחומרה מפוצצת, אבל אין לי כח למשהו זחלני. 3. התקציב הוא עד 3100. אודה לכל מי שיעזור לי ויאיר את עיניי [תרתי משמע]
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם ,עוד מספר ימים אני קונה מחשב לצורך HTPC לסלון מעבד : intel Pentium E5400, 2.70GHz, 800Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray 295₪ לוח אם : JETWAY G31-GM4 s775 1333Mhz, Intel G31, 2xDDRII 800, VGA, PCI-E, HDAudio 195₪ זכרונות : DDR II 800Mhz 1GB Samsung Value *2 280₪ כרטיס מסך עוד לא יודע, יש לי ולויזיית CRT, אז מן הסתם שאני חייב SVIDEO, אבל כדי להיות מוכן גם לאחר קניה של LCD, שיספיק גם לו יש 9300 ב א"א מחשבים (ככל הנראה יש להם גם 9400 ו 9500 עם החיבור הנ"ל אך איני בטוח), עם יש המלצה למשהוא אחר, אני ישמח דיסק כשיח : יש לי אחד של 20GB שאני צריך רק למערכת ההפעלה, ואחד של 2TB חיצוני שעליו כל המולטימדיה שלי צורב: יש אחד חדש של סמסונג שקניתי לא מזמן ,שלא הולך להיש…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני חדש בפורום... קראתי קצת הודעות וראיתי שלא חסר פה כאלה שמבינים ממש טוב במחשבים... תוכלו לבדוק את המפרט שהכנתי? אני כבר מת לקנות, אבל רציתי ביקורת מקצועית לפני שאני קונה... תודה מעבדי אינטל - 1755 ש"ח Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB לוחות אם למעבדי אינטל - 655 ש"ח GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 533 1GB TwinMOS *2 870 כרטיסי מסך 1455 ש"ח - Sapphire (ATI) X1950XT 256MB GDDR3, 2xDVI, VIVO PCI-E דיסקים קשיחים - 300ש"ח 160GB Western Digital צורבים Samsung SH-S182D DVD±R x18, DL x8 Black 165 שונות ( מאווררים, מארזים נשלפים וכו'... ) 45 ש"ח ArcticFan 12cm Arctic Cooling TMG i2 CP…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אשמח לעזרתכם בבניית מפרט למחשב למשחקים בתקציב של 4000 ש"ח 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לניצול. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג יותר ממאות בודדות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? התחום הכבד - משחקים. סרטי HD מאמין שירוצו על כל מחשב דיי בקלות ואותו מטבע גם לגביי עבודה משרדית וקצת אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מכיוון שזה השימוש העיקרי של המחשב, השאיפה היא לשחק את המשחקים הכי חדשים בהגדרות הכי גבוהות שיש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לחבר שלי יש שילוש שהוא רוצה להיפטר ממנו: פנטיום G620 אסוס P8H61-M LX 4GB ראם בסטיק אחד אפשר להוסיף חינם ספק כוח גנרי נקנו מאייבורי, ככל הנראה כבר אין עליהם אחריות, אין קופסא
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים ?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית ( דו מימדית , סרטים , או תלת מימד?) וללימודים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080 , ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) מעל 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI , V…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אבא שלי צריך מחשב נייד, עובד בעיקר עם אופיס ואינטרנט.. רוצה כמובן שיעבוד חלק ונחמד (בניגוד למחשב הנוכחי שלו שנתקע כל שנייה). מומלץ שיבוא גם עם מערכת הפעלה.. חוץ מזה, לא נראה לי שיש משהו מיוחד.. אשמח לקבל המלצה למחשב הכי טוב למטרות אלה באזור המחיר הזה.. תודה רבה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז בזמן האחרון אני מחפש מחשב חדש ושיהיה מסוגל להריץ משחקים שמאוד חדשים[כגון titanfall/watch dogs וכל משחק שיצא בשנים הקרובות[בתווך ה4-5 שנים או לפחות בכמה שנים הקרובות כי למרות שאני לא מכיר לגמרי או מבין הרבה במחשבים אני לומד מהר כדי לדעת שיוצאים כרטיסי מסך ומעבדים בתדירות לא רחוקה. חוץ ממטרות גיימינג אני גם מעצב גרפי בסגנון autocad/maya למרות שהתוכנה שאני משתמש בה היא blender שעושה את העבודה גם טוב. אז מצאתי מפרט בנוי כבר שמגיע כבר בנוי עם מארז .. שאלתי כמה אנשים שלפי דעתם מבינים במחשבים ושאלתי אותם על המפרט הזה וקיבלתי דעות מאוד טובות מהם אבל הבעיה היא שהמחשב הזה [לא כולל מסך או ציוד כגון עכבר/מקלדת] עולה 7300 שקל. עכשיו זה לא כזה בעיה אצלי זה נמצא בתווך התקציב שלי אני …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Intel Core i7 920 Intel Desktop Board DX58SO G.SKILL 3GB DDR3 Sapphire HD5450 Samsung 500GB Spinpoint F3 Seasonic SS-500ET CoolerMaster CM 690 תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, סוף סוף אני מתכוון לקנות מחשב (ביום שאחרי הבגרות בלשון ;D), ואני צריך את העזרה שלכם להרכיב את המפרט. אז ככה: המחשב יהיה לסרטים, אינטרנט וקצת משחקים. יש לי בעיקרון 5500 ש"ח אבל אני מעוניין להוציא כמה שפחות, ולכן אני מבקש להציע מפרטים המתייחסים ליחס עלות-תועלת. בעיקרון צריך מחשב טוב בכמה שפחות (OC אפשרי בהחלט ואף רצוי) אני צריך שילוש + כ.מסך + HD + CD + FLOPPY + מארז יפה ומקורר + ספק + קירור איכותי (למעבד ולמארז). לא צריך צורב. ובקשר למסך, יש לי תקציב של 2000 בערך אבל גם פה אני מעוניין להוציא כמה שפחות, ואני לא בטוח אם לקנות "17 או "19. בסופו של דבר אני מעוניין לצאת עם מחשב מצויין ב6500-7000 ש"ח (ומטה). אז קדימה, כל מי שחושב שהוא יכול לעמוד באתגר ולעזור לי תבוא…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?2000,מזומן 2. מטרות המחשב? צפייה בהרבה סדרות,משחקים קלים מאוד,עבודות משרדיות,גלישה והורדות ארוכות... 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. לא צריך כלום. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?שלא יהיה רועש. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?לא...(אולי) 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?ל…
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום מה אתם חושבים על המפרט הבא? Price list updated 06-06-2005 מעבד ?AMD? Athlon64 3000+ (S-939 לוח אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) זכרונות? DDR 400 512Mb 400MHz Kingston CL2.5 דיסק קשיח? WESTERN DIGITAL 160GB SATA 7200 8MB WD1600JD צורב? DVD Recorders NEC 3540A DVD±RW x16 Dual x8 מארז? Thermaltake Shark VA7000BWA/SWA 690 1 690 Total price 3375 ¤ בנוסף יש המלצות לכרטיס מסך בטווח של 500-600 ש"ח ? תודה
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות שידרוג גדול למחשב שיש לי (לוח, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך וספק+מארז) או בכלל לקנות מחשב חדש. המטרות של המחשב זה בעיקר למשחקים ומולטימדיה וגם כל שאר הדברים היומיומיים (אינטרנט, וורד וכו'...) השאלה שלי היא כמה כדאי להשקיע בכל זה? אין לי תקציב מוגדר ובגלל זה אני רוצה לקנות משהו שלא יהיה יותר מידי בשבילי אלה ימלא את הצרכים שלי בצורה הכי טובה. אני לא הכי גיימר גדול (בעיקר בגלל שהמחשב שלי עכשיו לא מריץ משחקים חדשים) אבל אני רוצה שהמשחקים יפעלו בצורה טובה מאוד וחלקה. אז השאלה שלי היא כמה כדאי להשקיע בזה? כמה צריך לעשות מחשב טוב שיעמוד בדרישות האלה ויחזיק לי הרבה זמן?
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני חדש פה בפורום. אני רוצה להזמין מחשב ואני יוצר מוזיקה עכשיו זה המחשב: מעבד + AMD 64 BIT 3500 939 קרור מומלץ מהחברה קירור בא ביחד עם המעבד לוח אם Gigabyte K8NSNXP-939, nForce3 Ultra AMD Athlon 64 זיכרון Ocz EL DDR400 PC3200 Platinum Revision 2 CL 2-2-2-5 דיסק קשיחHITACHI 120GB 8MB S-ATA כרטיס מסך Pine XFX FX5500 128MB TV כונניםFLOPPY Sony +CD Asus 52X מערכת משולבת COMPAQ מולטימדיה שחור +Microsoft Optical מסךSamsung 17 CRT SyncMaster 793DF מארז 2 מאווררים + HEC Compucase CI-6A19 ספק שחור עצות מישהו משהו
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחר שיכנועים רבים הצלחתי לגרום להורים שלי לקנות מחשב קולנוע ביתיי הדרישות: amd/intel לא חשוב למרות שאינטל יותר טוב לקידוד וידאו( תלוי מה שיכנס בתקציב) מארז שוכב (צבע לא משנה אבל שיתאים לסלון) צורב די וי די (כמובן באותו צבע של המארז) כרטיס מסך (לא למשחקים) עם כניסה ויציאה של וידאו עם שלט (משהו כמו AIW) כרטיס קול טוב דיסק כשיח (מה שיכנס בתקציב) וכמובן מעבד לוח אם וזכרונות אין צורך במסך מקלדת ועכבר בתודה מראש על העזרה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אודה לכם על המלצתכם למחשב נייד בתקציב 7000-8000 ש"ח
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מה דעתכם על הפריטים האלו? אח שלי הולך להביא לי אותם מארה"ב ב-1200$ הוא מצא איזה חנות לפני פשיטת רגל והם עושים הכל בחיסול. Intel Pentium IV 2.66GHz 512K 533MHz Socket 478 CPU BOX Asus P4B533-E/L/1394 Intel 845E Motherboard (533 FSB,RAID ATA133,5.1 Sound,IEEE 1394,LAN,USB 2.0) Maxtor 160GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA133 HDD ATI Radeon 9700 PRO 128MB DH DVI Retail Video Card Logitech Z-560 TNX/400W 4.1 Speaker System RDRAM 512MB PC800 Samsung Original Memory
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיימים אתרים לקניית מחשב דרך TMS או KSP וכל שאר המקומות האלו שבהם מרכיבים מפרט לפי החלקים שאתה רוצה ויש אתרי "דילים" של מחשבים שכוללים מפרטים חזקים למדי, עם מעבדי i5 וi7 במהירויות של למעלה מ3GH זכרונות של 8 גיגה וטרה HD במחירים מצחיקים, עכשיו השאלה שלי היא מה הקאטצ'? הם נותנים אפשרות לשדרג לוח אם וספק... וזה יוצא משמעותית יותר זול מאתרי ההרכבה העצמית... אשמח לתשובה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם יש ברשותי מחשב ישן ביותר שממש מתאים לחובבי הנוסטלגיה כמה ניתן לתמחר אותו . מעבד intel 286 WD 40GB כונן 1.2MB כונן 1.44MB כונן דיסקים מהירות X2 קריאה בלבד המחשב מכיל חלונות 3.1 חוקי למהדרין תוכנת גליון אלקטרוני Quatro חוקית למהדרין המחשב תקין לחלוטין מסך מחשב חברת Adi מסוג VGA CRT לא שטוח ולא דק כמה ניתן לתמחר מחשב כזה . אני יודע שיש למחשב כזה ערך אספני רב , אשמח לעזרה בנושא יום נפלא מיכאל
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט הוא ב4500-5000 שקל פלוס מינוס ומיועד לעבודה שוטפת משחקים וסרטי HD מעבד : 1548 ש"ח Core 2 Quad Q9450 Box - Intel לוח אם - 425 ש"ח GAP35DS3L - Gigabyte כ.מסך - 970 ש"ח nVIDIA GeForce 8800GTS 512MB PCIe - Gigabyte זכרון - 410 ש"ח DDR2 2048MB 800MHZ CL5 - Kingston - X2 מארז - 624 ש"ח Sonata III 500W - Antec דיסק קשיח - 289 ש"ח WD3200AAKS - Western Digital צורב - 166 ש"ח DVD - DRW2014L1T - Asus אשמח אם תשפרו אותו מבלי לזוז הרבה מהמחיר הקיים את הפרט הרכבתי יותר מראש שלי ממה שראיתי במפרטים המומלצים פה ממה ששמעתי בפורומים ומה שחשבתי שטוב אבל כניראה שטעיתי.. בעיקרון המפרט מיועד לסרטי HD למשחקים החדשים שיעבדו חלק וטוב והכי משמעותי הוא אמרו לחזיק כמה שנים טובות ללא שידרוג…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך מחשב נייד שיתאים למשחקים, מוכן להשקיע עד 5000 ש"ח יהיה טוב אם תוכלו לצרף לינקים - לא חייב תודה לכל המשיבים
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-