עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Bakke,

היי. אני מחשב לקנות מחשב מוכן או להרכיב מחשב שיהיה לי בבית של ההורים שאני מגיע לשישי שבת. אני צריך את המחשב בעיקר להריץ את WOW ועוד כמה שטויות ברזולוציה סבבה. ציוד שכבר יש לי : מקלדת , עכבר , מסך , כרטיס מסך 8800GS , צורב. אני מחפש את ההצעה הכי משתלמת עד 1500 ש"ח. (עדיף פחות למרות שאם חייבים אז אני גם יוסיף קצת). כמו כן אין צורך בכרטיס קול או כרטיס רשת אני אסתפק באלו שעל הלוח אם. אני מודע לכך שאני לא אוכל לשחק משחקים כבדים ברזולוציה גבוהה אבל זה סבבה. מעוניין בציוד הכי זול ומשתלם למחיר. לגבי דיסק קשיח 250GB יספיק לי בהחלט. לגבי ספק כח אני חושב ש 450 וואט סטנדרטי אמור להספיק. אם פחות אז אפילו יותר טוב (לא בטוח כמה הספק ה 8800 GS לוקח - אחרי הכל זו הגירסה הכי חלשה…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אהלן, 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? בערך 4000 שקל, לא במזומן שטרות (אבל גם לא תשלומים - תשלום אחד בכרטיס אשראי) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים, הורדות (שרת קבצים), סטרימינג של וידאו למחשבים אחרים, תכנות והרצת Database-ים של אורקל (כלומר מינימום 4 ג'יגה זכרון). 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא - המחשב הישן יעבור דירה וכנראה ש…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by chub118,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עדיף כמה שפחות אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, לימודים, תכנות, קצת SCREENCASTS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי, כדאי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה, בלי מערכת הפעלה …

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. היי, אני זקוקה להמלצה למחשב נייד לבת שלי. השימושים: אינטרנט, אופיס, לימודים, בלי תוכנות גרפיות. תקציב: כ-2,500, אפשר לחרוג עד כ-200 שקל. חשוב שהמחיר יכלול מערכת הפעלה. פחות מ-2 ק"ג משקל המחשב, אם אפשר גודל מסך: גמישה תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by gilboag,

הי אני מומחה לחומרת מחשבים נייחים וחי את התחום אבל בניידים אני פשוט בור ועם המחשב אשתי חייבת נייד לעבודה שזה בעיקר לכתוב דוחות בוורד .. אין צורך במשהו בעל מעבד חזק במיוחד רק שיהיה מספיק חזק כדי לעבוד בצורה חלקה וטובה ב OFFICE.. מערכת הפעלה - WIN7 * שתהיה לו יכולת סנכרון מול הרשת הביתית (כרגע D-LINK תקן N האם כדאי שיהיה לו WIFI תקן N גם או שלא חשוב ?) אשמח לדעה על ה LENOVO G550-2958 ACU-2 ב 1800 ש"ח שיש כאן : http://www.21.tv/p-98898/מחשב_נייד_Lenovo והאם ישנם דברים מיוחדים שאני צריך לשים לב אליהם בקנית מחשב כזה ? תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. היי אני מבין שעוד חודש יוצא דור 8 אבל שבוע הבא אני באילת ויש פה ניסיון לחסוך עד 1000 שקל ככה שלא יחזור שוב ,, אני ארשום לפי המפרט אבל בגדול אני צריך מחשב עד 5500 שיריץ לי את כל התוכנות תכנות במהירות (visual, matlab( שיהיה בו מספיק זכרון והדבר היחידי שחשוב לי זה שאפשר לשחק בו פיפא שירוץ לי חלק חלק עם כל הדרישות . חוץ מזה בוודאות לא משחק במחשב . אין לי בעיה עם משקל ועדיף מסך גדול . 1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? fifa ותוכנות עריכה ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספ…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

לעבודה משרדית בעיקר, הקלטות ומידי פעם (נדיר מאוד) גם למשחקים. לא משנה אם זה יהיה AMD או אינטל, אם זה AMD צריך כמובן גם המלצה ללוח אם מתאים, לאינטל לא צריך. לא צריך זיכרון, אבל אם ממליצים על AMD אז צריך לוח שיתמוךבזיכרון DDR 400 וכמובן בDUALDDR. לא צריך דיסק קשיח, אבל כן צריך צורב וDVD. כרטיס מסך, עדיף אחד מבוסס רדאון עם 128 מגה זיכרון. לא צריך מסך וכרטיס קול, כן צריך כרטיס רשת. לכל זה צריך גם להוסיף ספק מתאים, אני מניח שספק של 350W ומעלה יספיק, עדיף ספק טוב מחברה איכותית. עדיף לקניה בזיגזג, אולי תתכן גם קניה של מסך, אבל זה לא תלוי בי. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by Tomerz9,

. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר בעד 500 שקל אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וצפייה בסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 32 אינץ' 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב חלקית 4 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. * מטרות המחשב? עריכה גרפית דו ותלת מימדית * גודל המסך? 15.6' נראה אולטימטיבי * רזולוציית המסך? לפחות FHD וips * משקל רצוי? עדיף עד 2.5 קילו * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין בעיה בנטול ssd כל עוד יש כונן אופטי שאפשר להעביר אליו את הכונן ולשים ssd בפנים. * כונן אופטי?עדיף ראה פוסט קודם * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רק אם מדובר בקנייה מחו''ל * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?אוהב את אסוס אבל לא קריטי * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מעבד i7 חזק (HQ) ', כרטיס מסך אנוידיה , חיבור פנימי sata3 (כדי לחבר SSD)

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום לחברי הפורום, אומנם המחשב כבר נרכש, אך לא מצאתי פורום מתאים יותר לשאלה זו. אם קיים כזה, אודה אם תפנו אותי אליו אני רוצה להתייעץ אתכם לגבי מפרט קיים. המחשב נרכש לפני מספר חודשים (תחת מגבלת תקציב) כדי לשמש כמחשב להרצת משחקים (על מסך 1080P, 144HZ). רציתי לשאול 2 שאלות: א) האם מבחינת רכיבי הליבה (מעבד, כרטיס מסך, זיכרון , לוח אם וספק) המחשב מאוזן (כלומר, אין רכיב "בעייתי " המהווה צוואר בקבוק)? ב) שאלת המשך- האם יש רכיב מסוים אותו ניתן לשדרג כדי להשיג שיפור ניכר בביצועים (תוך מתן דגש על יחס עלות/תועלת)? או שכל שדרוג של רכיב יצריך שדרוג רוחבי (בעצם, קניית מחשב חדש)? המפרט הוא: מע…

11. שלום לכולם, המחשב הוא לדודה שלי והיא עובדת בעיקר עם פוטושופ ואילוסטריטור. גודל המסך הרצוי הוא 15-17 אינץ. שתהיה אפשרות בבית לחבר אותו למסך ולמקלדת חיצוניים. זכרון RAM מינימום 8 גיגה. כרטיס מסך של Nvidia. הארד דיסק היברידי. משקל לא מעל 3 ק"ג. זמן סוללה- בסביבות 4 שעות. כונן אופטי- רצוי אבל לא קריטי. כולל מערכת הפעלה. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by X-ShaY,

שלום, קניתי נייד של DELL, המחשב הגיע עם win 8.1, יש אפשרות לשנמך אותו לwin 7 עם רישיון חוקי? או שאני חייב לירכוש רישיון חדש? התקנת win אחר ממה שקיבלתי פוגם באחריות? איך אני יודע מה הproduct key של הwin 8 שלי? אין למחשב כונן אופטי ולכן לא קיבלתי דיסק. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by ilanb0,

מבקש לשדרג מחשב ביתי שמקרטע. נדרש לוח +מעבד+זכרונות חדשים (DDR4). משרשור קודם שבו עזרו לי, הבנתי שלהשקיע במעבד i3 יהיה מעבר לצרכים שלי שהם אינטרנט/אופיס ולכל היותר תכנת מסחר בורסאית שתותקן במחשב. מעבר לכך, לא מוריד תכנות, לא מוריד משחקים (למי יש זמן...). מארז וכונן תקליטורים+קשיח יש לי, וגם ספק כח איכותי (כי מלכתחילה הושקע בספק איכותי אחרי שאכלתי קש מכמה גנרים). הבנתי שיספק אם אלך על סדרת G של אינטל, ושאת 4560 קשה למצוא. 4400 יש במלאי, 4600 במקומות מסויימים (למשל באייבורי, אבל הם לא משדרגים כשמדובר על התקנה של כוננים עם מידע). בקיצור, מה ההבדל הגדול בין 4400 ל - 4600 והאם כדאי להתאמץ עבור 4600 (או אפילו לרכוש בחו"ל את 4560)?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by bnetzi,

יש ברשות אמי notebook asus eee PC 1101HA מחשב קטן וקומפקטי מעבד ATOM ו1 ג'יגה RAM(זמן סוללה ארוך במיוחד) המחשב מריץ XP. לפני שנה בערך המחשב התחיל לעבוד לאט יותר אבל בזמן האחרון הוא ממש תקוע וכל משימה יותר מסובכת מכתיבת קובץ בוורד אורכת זמן ארוך מאוד. השאלה היא מה כדאי לעשות איתו - לפרמט? לשדרג מערכת הפעלה?(הבנתי שמייקרוסופט מפסיקים בקרוב את התמיכה בXP) למכור?(אם כן בכמה?) להוסיף RAM? אולי להחליף את הכונן הקשיח לSSD? אני פתוח להצעות, מצד שני אני לא רוצה להשקיע בו יותר מדי אם זה לא ישתלם לי ומכיוון שהיכולת הטכנית שלי לא גבוהה כל פעולה מסובכת( למשל החלפה לSSD או הוספת זיכרון) תתבצע על ידי טכנאי כך שצריך לחשוב על עלות מול תועלת... אהיה אסיר תודה אם תוכלו לתת לי עצות …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. התחלתי לפשפש בשוק מאיזור הבלאק פריידי, והמסקנות שלי עד כה (ייתכן שהן מוטעות בשל חוסר ניסיון) שלהזמין מחול יתן לי יחס תמורה למחיר גבוה יותר מאשר לקנות בארץ, בנוסף למותגים הגדולים קיימת אחריות בינלאומית שאפשר לממש גם כאן בארץ. גם הבנתי שאני מחפש מחשב גיימינג קל בעל סוללה סבירה כך שאוכל לבצע בו שימושיים יומיים ובתנועה. אז רציתי חוות דעת בנוגע לדגמים והמפרטים הבאים כי קשה לי לקבל פרופורציות מתוך החודש שאני מפשפש. אשמח לדעת מה אתם חושבים על התמורה למחיר והאם ישלכם הצעות למפרטים דומים משתלמים יותר דגם: lenovo ideapad L340 מעבד: i5 מדור 9300H כרטיס מסך: GTX 1650 4gb RAM: (עם אופציה לשדרוג) 8GB ddr4 רזולוציית מסך: 1080×1920 דיסק ק…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. מעבד אינטל P4 3.0 Ghz S-775 2x2M Cache DUAL-CORE לוח אם ASUS P5WD2-E Premium s775, 975X, HDaudio, SATA2, GBL זכרון Corsair DDR II 667 2X512k כרטיסי מסך ASUS Radeon X1600 XT 256MB, TV, DVI, PCI-E דיסק קשיח WESTERN DIGITAL 200GB SATA II 7200RPM 8MB כונן - 1.44, FLOPPY כונן -DVD LG 16x 48x צורב DVD LG 4167B +x16 -x8 Dual x6 (EC) מארז Thermaltake Sviking VA4000BWS

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות לעצמי מחשב רציני לגיימינג שיחזיק משחקים חדשים בהגדרות גבוהות לשנה שנתיים הקרובות (לפחות). אני כרגע די מוגבל מבחינה תקציבית עד אלפיים שקלים (אפשר לחרוג מעט מאוד) אך ברשותי מסך ישן. אשמח לקבל הצעות לבניית מפרטי מחשבים שעומדים בדרישות שלי. כמו כן, אשמח לשמוע מה היתרונות והחסרונות בבניית מפרט מחשב עצמאית לעומת קניית מחשב מותג? תודה רבה לכל העוזרים אביחי

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by amicam,

שלום, ברצוני לבנות מחשב שיהיה מיועד למשחקים hardcore. התקציב שלי הוא כ-9000 שקלים. אינני מעוניין בכרטיס מסך של AMD רק NVIDIA. אין לי צורך במסך ובציוד היקפי. OC זאת תמיד אפציה (לאחר שאלמד לעשותה). כמו כן אין לי צורך בשום תוכנה - מע' הפעלה, אופיס וכ"ו. המחיר שאני מתכוון להשקיע הוא נטו על חומרה. לחסוך זה תמיד טוב לכן אם ניתן לקצץ זה מבורך. אשתי לא תאפשר לי בשום פנים ואופן חריגה מתקציב זה- אפילו לא במאה שקלים ... הרכבה בחנות אני גם אצטרך ואולי OC כבר מישם יהיה קלאסי. אם ניתן לשלב מערך SLI שיהיה יותר טוב מכרטיס אחד חזק אז אני בעד! אם אפשר גם המלצת חנות זולה ואמינה ! תודה רבה, עמי

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by I7210I,

שלום מישהו אמר לי משה כזה שבמחשבים שבהם מותקן WINDOWS 8 אז המחשב לא באמת נכבה שעושים לו כיבוי אלא הוא במצב חסכון בסוללה ,אם כך איך באמת מכבים אותו כדי שלא יקח סוללה? תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  20. Started by dor1847,

כמובן שעדיף לנסות לחסוך, אבל לא על חשבון ביצועים... אני אשתמש במחשב בעיקר למשחקים ולעריכת תמונות. במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - סוג משחקים? הכוונה לגרפיקה? אם כן אז משחקים כבדים (כמו בלאק אופס ומשחקים עתידיים ברמה יותר גבוהה גם) * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא חשוב. אבל עדיף כמובן כמה שיותר שקט 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, הרכבת המחשב בחנות 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם ל…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Rubi23,

בהמשך להמלצה לקנות מחשב דל ווסטרו 3450 רציתי לשאול האם משתלם להביא אותו דרך ארה"ב או לקנותו בארץ. בארה"ב המחיר נע באזור 750 דולר שהם כ-2600 ש"ח לעומת המחיר בארץ שנע בסביבות ה-4000 ש"ח מובן לי שמבחינת הפרש המחיר אין ספק שעדיף לקנות בארה"ב אבל השאלה הגדולה היא כמובן בביטוח. אין לי שמץ לגבי ביטוח ורציתי לשאול גם לגבי פרוצדורת הביטוח של דל בעולם וכמובן מאיפה משתלם יותר לקנות מחשב זה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. לא זקוק לעכבר, מקלדת, או מסך. רק לקופסה ומה שיש בה(כולל את הקופסה כמובן :-)). כמו שכתבתי, התקציב עד 2000 ש"ח. התוכנה שיעשה בה שימוש היא תוכנה עדכנית של autocad ולא תוכנה ישנה. אני זקוק לכרטיס גרפי טוב(אני מניח :-)) וכמובן לכמה שיותר זכרון ram(נניח 8, אם אפשרי), במגבלות התקציב כמובן. תודה רבה עריכה: ראיתי בחיפוש את המפרט הזה בדיוק בתקציב שלי. מצד שני, זה מפרט מלפני כמה חודשים ולפי הבנתי, בכרטיס הגרפי על המעבד ואולי לא מספיק חזק? האם משהו השתנה ואפשר ללכת על משהו יותר טוב מהמפרט הנ"ל? שוב, תודה רבה :-)

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by idoleff,

LG R480-K.AP38E http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=743796 בגדול הוא עובד, אבל יש לו שתי בעיות: 1. סוללה גמורה - צריך לעבוד מחובר למטען 2. לחצן עכבר שמאלי רגיש מידי - עדיף לעבוד עם עכבר חיצוני. כמה נראה לכם אפשר לקבל על דבר כזה? יכול להיות שמשתלם להזמין סוללה חדשה מחול ולמכור איתה? תודה!

24. Started by r.b.y,

שלום אני מחפש מחשב עד 3000 שקל לא כולל מסך וציוד היקפי מטרת המחשב זה אינטרנט אי סי קיו ומשחקים ובעיקר משחקים עם קצת גרפיקה חזקה לא חזקה במיוחד מקסימום נייד פור ספיד

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. מחפש המלצה למחשב נייד(סוג מחשב)+מפרט טכני,אני עובד עם סקצ"אפ ואוטוקאד,שיהיה חזק ומהיר ושלא יתקע תודה מראש תודה 0

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים