עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני מעונין לבנות מחשב חדש-- לגרפיקה כבדה, אנימציה 2D 3D ומשחקים. תקציב על 9000ש"ח אני לא בטוח לגבי המון רכיבים כמו גם אני לא מבין גדול בעומק המפרטים וההבדלים בניהם..... אשמח על כל עצה המלצה ובכלל תגובה שתעזור לי לבנות מערכת חזקה לתווך של שלוש שנים לפחות ובעיקר שקטה שקטה.... אלו הרכיבים שחשבתי עליהם: כרטיס מסך: nVidia Geforce FX6800 nVidia GeForce 6600 הראשון יקר מאוד....השני אני לא יודע מה הוא שווה אשמח להמלצות על כרטיסים בתחום שבין 1000 ל 2000ש"ח גג מארז: Centurion 5 COOLMASTE בעיקר בגלל שהוא אמור להיות שקט ספק כוח: גם משהוא שקט וחזק כזה שיתמוך בכרטיס מסך ובשאר הרכיבים ANTEC 500 -600 וואט שאלה: מה היחס בין תצרוכת כרטיס המסך לגודל הספק, כלומר אם כרטיס המסך צור…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore? GIGABYTE M51GM-S2G AM2, DDRII 800 (Overclocked) ? 512MB Aeneon DDRII 533 X 2 ?SAMSUNG 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II ? HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 240 ?JSP-TECH PS-05 BIG FAN 420W (12cm Fan) (24pin) השימושים במחשב כמו שציינתי הם משרדיים...הדרישות הספציפיות הן מחשב שקט ככל שניתן.. 1. אני לא מוצא כבר את הלוח אם בKSP, לאיזה לוח אחר כדאי להחליף? 2. האם יש מארז אחר יותר קטן מהמארז הזה במחיר זהה? וכמובן דעתכם הכללית על המפרט אני רצה להזמין היום תודה. קרדיט ל cold fire ו ®_GL_® על העזרה!

3. Started by lago,

שלום, בבקשה עזרתכם בלהרכיב מפרט מחשב ללא ציוד היקפי. המחשב ישמש ל: השימושים הרגילים כמו אופיס, אינטרנט ללא הפסקה כמעט כולל הרבה שיחות ווידאו עם מחשבים אחרים (SKYPE, מסנג'ר וכו' - וצריך דחוף לשפר את רמת הוידאו שבקושי זז עכשיו), שמיעת מוסיקה, הורדת סרטים, וקצת משחקי מחשב. השימושים המקצועיים: סביבת פיתוח ויז'ואל סטודיו וכו'. תוכנות גרפיקה כמו פוטושופ, פריהנד, דרימויויר, פלאש וכו'. דרישות מיוחדות: שיהיה שקט מאד!!!! מצריך קירור טוב מכיוון שיעמוד בחדר יחסית חם וליד מחשב אחר. צריך יציאות FIREWIRE ואם אפשר....שיהיה יפה ואסטטי (ואם אפשר שחור) מקווה שכל זה אפשרי ואתם תוכלו לעזור.... תודה

• 24 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. מאוד מושך אותי מחשב נייד של dell מדגם: DELL Precision M6500 עם זכרון 8 ג"ב במהירות 1333 מ"ה ואופציה להרחבה ל-16 הייתי שמח לשמוע עליו המלצות, או להיפך. כמו"כ, אנשי מכירות מחשבים מנסים לגרור אותי ממנו למחשבים מחברות אחרות כמו למשל לנובו (דגם W510), אסוס, או סוני. מי מבין החברות/הדגמים הכי טוב? מי מביניהם הכי זול, במידה והביצועים והאיכות מקבילים. איזה דגמים בחברות האחרות שהוזכרו דומים לדגם שהבאתי מ'דל'. ומה אתם יכולים לעזור לי בעניין, כדי שאוכל לקבל החלטות. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 אפשר חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שרטוט תכניות בתכנת אוטוקאד והדמיות תלת מיימד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נדרש מקלדת נוחה וטובה + עכבר ארגונומי נוח לעבודת שרטוט של שעות רצופות + מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) --- 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום, אני אדריכלית, מחפשת מחשב נייד שיתאים לעריכה ותלת מימד (רינדורים ברמה בינוניית). אני משתמשת בתוכנות פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, 3d max, רויט, ריינו, אוטוקאד. תודה, חן

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  7. Started by kazerZa,

אהלן! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לצורך לימודים + משחקים וסרטים.. חשוב לי מאוד הביצועים וחיי סוללה סבירים +.. התקציב שלי הוא 3500 ולא שקל מעל..בכל זאת סטודנט נתקלתי במחשב נייד הבא ורציתי לדעת מה דעתכם והאם הוא שווה את הכסף? [table][tr][td]Dell Inspiron 3420 i5-3210M GeForce GT 620 http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=999999913117&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he תודה רבה לעוזרים! המשך יום נעים..[/td][/tr][/table]

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by captaincaveman,

אשמח לקבל הערכת מחיר לחלקים הבאים: I7 2600K Asrock Extreme 4 z68 16gb (4X4) 1333 ddr3 6790 AMD Corsair 950watt PSU

9. Started by nitsanroz,

כרגע אני מתמקד בדל ומתלבט בין STUDIO15 לVOSTRO לא למשחקים רק לעיצוב גרפי לאינטרנט ועבודה על אפטר אפקטס ישמש כמחשב שני בנוסף לנייח לכן ניידות חשובה זמן סוללה ארוך, משקל נמוך ו15 אינץ יספיקו את המחשב אקנה בחול והתקציב הוא דיי גמיש האמת 1000-1500דולר

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by דובי770,

אני רוצה לרכוש את הלפטופ הזה (תחסכו את תגובות ה"זה לא משתלם, זה לא כדאי, זה אוברפרייסד" וכו' ) 1) האם מסך ברזולוציית FHD צורך יותר סוללה מHD? 2) האם האחריות של Alienware/Dell תקפה בארץ (האחריות המורחבת)?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. Started by zekit,

היי חברים, בכמה לדעתכם אפשר למכור את הכרטיס מסך הבא: HD 6850 של חברת Sapphire, הכרטיס נקנה מרשת KSP לפני כחצי שנה ונמצא תחת אחריות לפחות לעוד שנתיים.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. המחשב שלי נפל, והלוח אם נדפק. זה הסיפור... אז אני צריך מחשב חדש, כי לקנות לוח אם חדש, משמע זכרונות חדשים, כי הם כבר ישנים. וכל זה, אז כבר צריך מעבד חדש... בלה בלה בלה בכל אופן יש לי דילמות. נתחיל במה שאני לא צריך. אני לא צריך מסך, עכבר, מקלדת, ורמקולים. ויש כמה דברים שאני יכול לנצל מהמחשב הקודם, כמו מארז, floppy ו CD (מה עוד אני יכול לנצל ממנו?) או שבעצם אם אני כבר קונה מחשב חדש, אז כדאי לי לקנות CD חדש? אולי כיום יש יותר אייכותים ממה שהיה לפני שנתיים וחצי... אז מה אני רוצה. בעיקרון אני נוטה למפרט מבוסס Amd ו ATI... אני יותר אוהב אותם. אלא אם כן לחברות השניות יש יותר מה להציע לי. אין לי מושג בלוחות אם לאמר את האמת. בקשר למעבד, חשבתי על AMD 3200 או 3000.... …

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by AboveBeyond,

האם לקנות אולטרהבוק עכשיו? או כדאי לחכות לשנה הבאה אני יודע שזה שאלה שלא שואלים על מחשבים אבל בטח יש שמועות וכל זה על הדור הבא מה אתם אומרים?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by gal,

היי חברים, היום קיבלתי מגיס שלי מחשב נייד דל אינספירון 6000 בן 4 שנים,המחשב עצמו בסדר אבל משהו עם המסך כנראה לא תקין.כאשר פותחים את המכסה המסך נהיה שחור אחרי כמה שניות ולפעמים כאשר סוגרים ופותחים אחרי כמה רגעים אז רואים את המסך לשנייה ועוד פעם נכבה.האם התופעה מוכרת למישהו? היכן ניתן למסור לתיקון באזור עכו נהריה וכמה אמור לעלות תיקון כזה אם יש למישהו מושג?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Arisum,

שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את המחשב,בהתחשב במשחקים שעומדים לצאת בזמן האחרון נראה שהדרישות גבוהות ןמאתגרות בעיקר את המעבד שלי(אני לא מעוניין בOC),כך שאני חושב שאולי הגיע הזמן לשדרג. המפרט הנוכחי: מעבד: Intel Core i5 750 @ 2.67GHz קירור למעבד:buffalo(לצערי אני לא זוכר את הדגם המדוייק) לוח אם: GA-P55-US3L כ.מסך: sapphire 7950 HD DUAL-X זכרונות:2x4GB Corsair DDR3 1600Mhz XMS3 קשיח: samsung HD103SJ ספק כוח: seasonic 550w מארז: antec 300 שמתי לב שהחודש יתחיל הבלאק פריידי,לדעתכם כדאי להמתין עם קניית המחשב עד אז? או שלא צפוייה הורדה משמעותית במחירים של הרכיבים שיהיו רלוונטים אליי? נראה שהדיסק הקשיח שלי כבר מתחיל להישחק(הרבה "רעשי" כתיבה בזמן שהמחשב מבצע מטלות יחסית פשוטות כמו …

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד - 4,000 ש"ח . * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) בעיקר, משחקים (קלים ), צפיה בסרטים, עריכה גרפית * גודל המסך? 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט עדיף * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 ו- HDMI חובה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לנובו ודל שמתי עין על ה - פלקס 2 (15.6) אך שמעתי שהביקורות עליו לא משהו?! (תקנו אותי אם אני טועה..) מה שחשוב לי שהמסך יהיה …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by growler,

שלום לכולם! שימושים עיקריים הם גלישה באינטרנט, אופיס וPDF למיניהם... מסך 15.6 - חובה, המשקל אינו קריטי. כמובן סוללה סבירה+. ראיתי את שני אלה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5234&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5354&CatCode מה אתם אומרים עליהם? איך הניידים של MSI? שווים משהו? האם תוספת של 500 שקל תביא לשיפור משמעותי באיכות (עד כמה קריטי המעבד החדש של המחשב שבלינק הבא?) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5373&CatCode=315 בגדול התקציב הוא 2500 ש"ח אבל אם תוספת של עד 500 ש"ח תביא לשיפור משמעותי בביצועים אני אשקול להגדיל את התקציב. אשמח להצעות אחרות.. תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Mandheling,

אני מחפש לאפטופ עבור החברה שלי, בעיקר ללימודים. חשוב לה שהוא יהיה קומפקטי וחשוב לי שהוא לא יהיה עם מעבד אטום, מה שמוביל אותי לדגמים הבאים: Toshiba Satellite T115D-S1120 Lenovo IdeaPad S205 1038-D9G לא מצאתי ביקורות ברשת שמשוות ישירות את שני הלאפטופים, אבל לפי ביקורות משתמשים נראה שהטושיבה כולל מסך טוב יותר והלנובו מקלדת טובה יותר. האמנם? אשמח לשמוע דיעות נוספות ורעיונות למחשבים דומים אחרים בתקציב. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. דגם MQ6M3RK/A מול דגם MM6V3RK/A שניהם אותו גודל כמעט אותו מחיר רק ראיתי שיש הבדל בין המעבדים מה ההבדל בין המעבדים? מי יותר חזק? יש עוד הבדלים שחשוב שאדע?

20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, 1000 מקסימום 2. מה שימושי המחשב: ישמש לכתיבה בOneNote עם עט מגע א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הטאבלט ישמש אותי מידי יום בבית ספר לסיכומים (במקום מחברת) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יהיה נחמד אם אפשר, אבל ממש לא הכרחי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? win8 pro (לא חובה א…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. Started by liormic,

חברה הרכבתי לי מפרט... חשוב לי שתגידו לי קודם כל אם החלקים יתאימו אחד לשני... אני לא רוצה להדפק כי אני קונה את זה מארה"ב אז בבקשה מכל המומחים פה... Foxconn NF4UK8AA-8EKRS Socket 939 NVIDIA nForce4 Ultra ATX AMD Motherboard - Retail GIGABYTE GV-NX66T128D Geforce 6600GT 128MB GDDR3 PCI Express x16 Video Card - Retail CORSAIR ValueSelect 1GB (2 x 512MB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 533 (PC2 4200) Unbuffered Dual Channel Kit System Memory Model VS1GBKIT533D2 - Retail Retail AMD Athlon 64 3500+ Winchester CPU with Heatsink הכל =2631 ש"ח מה אתם אומרים?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by maor-a-,

השאלה שלי היא כזאת אני מתלבט בין קניית מחשב נייח לנייד בגדול שתי המחשבים יהיו ביתיים לשימוש יומיומי אינטרנט/משחקים וכו'.. (LCD 17) (מפרט למחשב נייד ונייח) מה שאני רוצה לשאול אותםכם מה ההבדל בין מחשב נייח לנייד מבחינת ביצועים, מה כדאי? והאם משתלם לקנות מחשב נייד לשימוש בייתי! תדוה רבה למי שיעזור!

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Morfium,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב לחברה שלי עד 1500 שח (כמובן רצוי פחות) אם זאת המחשב אמור להיות להרבה שנים, כמו המחשב הקודם שלה ז"ל שפעל ללא דופי משהו כמו 6 שנים . הדרישות הם בעיקר : * עבודה משרדית * סרטים (לא אמור להיות HD למרות שבטח כל מעבד מריץ את זה בקלות) * מוזיקה. רצוי שהמחשב יהיה חסכוני בחשמל ושקט .... אין צורך בציוד היקפי. חשבתי על Intel עם Core I3 (שכולל כרטיס מסך בפנים) או כמובן AMD (שגם יכלול כרטיס מסך בפנים) אודה מאד לעוזרים .

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by VoDiC,

שלום לכולם, מחפש לקנות מחשב חדש עם עדיפות ב-KSP בחיפה אלא אם כן יש המלצה בטוחה למשהו הרבה יותר טוב בחיפה. המחשב מיועד למשחקים כבדים מאוד בגרפיקה 1080*1920 על מסך LED 24 אינץ' של LG כשהכל על ULTRA HIGH אין צורך במסך, אך יש צורך במקדלת ועכבר. המחשב מיועד לOC בינוני עד כבד כשהמטרה שבהתחלה בלי ה-OC יהיה מפלצת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל . ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא. 2 . מה שימושי המחשב? גיימינג כבד, סרטים באיכות גבוהה מאוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי \ מערכת הפעלה? לא. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? …

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום, אני נוסע עוד כמה שבועות לארה"ב ומתכנן לקנות מחשב נייד שישמש אותי לעסק של כתיבת תוכנה. חשבתי על הלטיטיוד E5410 עם מעבד i3 שמחירו באתר של דל כ-770$ או על לנובו T410i עם מעבד i3 שמחירו באתר כ-950$, שניהם עם מפרטים די דומים (מעניין אם ההבדל הממשי במחיר הוא בגלל איזה יתרון ממשי של הלנובו על הדל או רק בגלל המותג של לנובו - או י.ב.מ) ? מכיון שלא אשהה במקום אחד יותר מ-4-5 לילות, אני לא אוכל להזמין את המחשב מאתרי החברה, לכן מה שנשאר הוא לנסות למצוא חנויות או רשתות בהן אולי אפשר למצוא מחשבים כאלה. משיטוט בבסט-ביי או קומפ-יו.אס.איי, ראיתי שאין שם כל כך ניידים עסקיים אלא יותר ניידים למגזר הפרטי. האם יש בפורום מישהו שהצליח למצוא ורכש נייד עסקי מהסוגים שאני הזכרתי (או אח…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים