ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
דגמי ה-Gram החדשים של היצרנית הקוריאנית, שמציעים מסכי 15 אינץ' במעטפת אשר שוקלת קילוגרם אחד בלבד, זמינים לרכישה בארצות הברית במחיר התחלתי של 1,100 דולר עבר די הרבה זמן מאז שמצאנו את עצמנו מתלהבים ממחשב נייד של LG בפעם האחרונה, ואז הגיע ה-Gram 15 אשר נחשף בתערוכת CES בתחילת השנה – ולקח את מגמת המיזעור בקטגוריה צעד משמעותי נוסף קדימה, כשדחס מסך 15.6 אינץ' במעטפת של נייד 14 אינץ', ועם גוף עשוי סגסוגת מגנזיום במשקל פשוט חסר תקדים של 980 גרם בלבד. משהו שלא ממש ראינו עד אז במחשבים בגודל הזה. כעת, הנייד הייחודי הזה זמין סוף סוף לקהל הרחב. ה-Gram 15 מוצע נכון לעכשיו בשני דגמים שונים, אשר למרות משקל הנוצה לא מוותרים על שימוש במעבדי Skylake מסדרת ה-Core U, בעלת הבי…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שבוע טוב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח קוד בפרויקטים גדולים (שלוקח שעות לקמפל), גלישה כבדה (עשרות לשוניות פתוחות), אולי בעתיד הרצת Win 8 ב VM (או להפך, הרצת Linux מתוך Windows) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse/Browsers/Compilers under Ubuntu ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברה, ידידה מחפשת מחשב נייד ויש אפשרות לקנות בארה"ב ולבקש מחברים להחזירו לארץ. קראתי את המדריך: יבוא אישי של מחשב נייד מארה"ב אבל אם יש עצות נוספות בנושא אשמח לשמוע! התקציב הוא עד 1500$ (כולל משלוח בתוך ארה"ב), והדרישות: * אחריות בינלאומית * מסך גדול (בתקווה באזור ה17") * כרטיס מסך שמאפשר להריץ סטרקרפט2 בצורה טובה * מערכת הפעלה מקורית (וינדוס7..) יציאת HDMI תהיה תוספת שימושית אך לא חובה. משקל וזמן סוללה פחות קריטיים אבל כמובן ככל שהראשון נמוך והשני גבוה אז יותר טוב אם יש לאפטופ מצויין שעולה מעל התקציב אבל שווה את זה אשמח לשמוע גם כן! ותודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג ( אם זה ממש משמעותי לביצועים אז 150 שקל) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לעבודה משרדית, תכנות במספר רב של תוכנות במקביל, וקצת אמולטורים לתכנות באנדרויד. לכן חשוב שהמחשב יהיה מהיר ככל הניתן בכל מה שקשור לעיבוד וזמני תגובה מהירים(מינימום תקיעות והמתנה מיותרת). יחוברו למחשב 2 מסכים, אם זה פרט חשוב. ייתכן שמדי פעם גיימינג קל-בינוני אבל זה לא העיקר של תפקודו של המחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני סטודנט שצריך לקנות מחשב לצורך עבודה עם תוכנות הנדסיות[לא כבדות במיוחד] ולשימוש בעיקר ללימודים,לראות סרטים. יש את המחשב [h=1]Dell Inspiron 3542 IN-RD09-7774[/h] רציתי לדעת אם הוא טוב והאם כדאי לקנות אותו במחיר 2800 זה התקציב אגב
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב ישן עם המפרט הבא, שמשמש בעיקר לאינטרנט ואופיס: מעבד: AMD Athlon X4 630 2.7Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 BOX לוח אם: Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H AM2/AM3 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR3-1333 CL9 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 1000Gb 16MB AAKS כונן אופטי: LG GH24NS50 DVD-RW x24 Dual Layer Sata Black בתקופה האחרונה (ואחרי הרבה שנים) המחשב כבר די איטי. חשבתי לשדרג אותו מעט, ורציתי להתייעץ אם זה אופציה בכלל, ואם משתלם. הכיוון היה לשמור על או…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם ותודה שאתם נותנים מזמנכם היקר להיות הרוח החיה של הפורום הזה ולעזור. אז ככה. לאחר שיש לנו בבית 2 מחשבים נייחים וכ-4 מחשבים ניידים, אנו מחפשים מחשב שיהיה לנו גם מכונת משחקים משומנת היטב וגם HTPC\מזרימדה בעל מארז מהודר. יש לי צורך במקלדת ועכבר בסיסיים לגמרי. עיצוב המחשב חשוב מאחר והוא ישב בסלון. כרטיס טלוויזיה לא נחוץ. המחשב אמור לשבת לנו בסלון ויחובר לטלוויזה HDTV 42" דרך כבל HDMI (שאותו יש לנו כבר). מבחינה תקציבית, אני חייל ועל כן מוגבל פיננסית. התקציב הוא עד 4000 ש"ח (ועדיף כמה שפחות :-) ).
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש לרכוש נייד חדש, בעיקר לעבודה בדרכים (רכבת) ובמשרד, בעיקר כתיבה וגלישה, קצת צפיה בסרטים בערב בבית. חשוב- עבודה חלקה, מקלדת נוחה, סוללה חזקה, שייראה טוב ומרשים (רצוי), לא גדול מדי (''14?), דק ונוח לנשיאה. מסך טאצ'- לא קריטי. צריך מערכת הפעלה. אשמח גם להמלצות לגבי קניית אופיס. תקציב עד 3K, גמיש. חשבתי על שני דגמים של לנובו- https://ksp.co.il/?uin=49067&select=.268..271..159..5227. או https://ksp.co.il/?uin=50972&select=.268..271..159..214..2179..347. כמובן שפתוח להצעות נוספות תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מתכנן לקנות מחשב גיימינג בתקציב של עד 7500 ש"ח כרגע יש לי הצעה אחת מ KSP צירפתי תמונה, רציתי לבדוק פה עוד אופציות של מפרטים שאפשר לשפר. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 ש"ח (חריגה קלה לא יותר מ 100 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו ה…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה המחשב: https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=19176 מחשב מיני NUC הכולל מעבד Intel Pentium N3700זכרון 8GB דיסק SSD 240GBמאיץ גרפי Intel® HD Graphics הכולל יציאות VGA / HDMIמערכת הפעלה Windows 10 אני לא כ"כ מכיר את המעבד הזה ומשיטוט באינטרנט אני מבין שהוא די חלש. השאלה האם הוא יספיק כדי להפעיל את הדפדפן כרום ונטפליקס. יהיה קצת אופיס וקטלוג תמונות וזהו. הכי חשוב שכרום לא יקרטע. תודה על העזרה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני מנסה לבנות מפרט למחשב שישמש מתכנתים. זה אומר שהם יעבדו מולו כל היום, ושהוא צריך להיות מאוד חזק, כי הכלי פיתוח שלהם (visual studio, לצורך העניין) דורשים דיי הרבה משאבים. חשבתי על מעבד E6400 אנחנו צריכים 2GB זיכרון על כל מחשב. המסך צריך להיות איכותי, וגם בגודל 19 אינצ'. אין צורך (לדעתי) בכרטיס מסך, כי הוא לא הולך לשמש למשחקים נורא חשוב לי (מניסיון עבר טראומטי משהו) שהוא יהיה יציב, ואמין, כי אם הוא מתקלקל זה אובדן של ימי עבודה.. אם אפשר, אני גם רוצה לבדוק אופציה של משהו שיותר קרוב ל - 5000, כל עוד שלא מוותרים על דברים חשובים יותר מדיי. רצוי גם שזה יהיה מ - KSP, אבל לא קריטי. המון תודה לעוזרים.
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות נייד, האם כדאי לי לחכות שהמעבדים האלו ייכנסו למפרטים בניידים או שכדאי לחפש אחד עכשיו?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
NEW CORE-i7 7700 MAX 4.2GHZ 8M BOX LGA1151 GIGABYTE H110M-S2V VGA DVI DDR4 LGA1151 GIGABYTE GFORCE 1060 6GDDR5 GV-N1060WF20C-6GD DDR4-2400 8GB KINGSTON SanDisk SSD 480G Enermax 600W MaxPower ZALMAN CPU FAN 92 ULTRA QUIET ENREMAX THOREX זה מפרט שחבר ואני הכנו אבל אנחנו לא הכי שולטים בחומר ואשמח לחוות דעת, מחשב שעיקרו למשחקים. לא דורש שיעבוד על הגדרות אולטרה חלק לכל משחק בשוק אבל שיוכל להריץ משחקים חדשים לתקופה של כמה שנים. ואם אפשר הסבר על מה ההבדל בין DDR4-2400 8GB לבין הDDR4-2400 8GB KINGSTON תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
פתחתי עוד אשכול כי על הקודם לא הגיבו והוא ירד איזה 6 עמודים. אז מה יותר עדיף המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/view/110/ או זה: 1x Amd Athlon 64 X2 Dual Core 5600 BOX AM2 1x ASUS M2N-E NVIDIA nForce 570 Ultra Socket AM2 2x PQI 1Gb DDRII PC5400 667MHz Turbo 4-4-4-12 1x Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500KS 1x BFG GeForce 8800 GTS 320MB PCI-E OC VERSION 1x LG GSA-H30N Multi DVD-Recorder Black Bulk 1x NZXT APOLLO Steel Midtower BLACK 1x Enermax Liberty 400W Active PFC 1x הרכבת מחשב במעבדה סך הכל: 5,624 ש"ח
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך סוללה תחליפית לדל 1545 שלנו, והמחירים בארץ ממש גבוהים (350-400 שקל לסוללה תחליפית) ראיתי סוללה ב-40 דולר ב-dealextrme, שכנראה תתאים - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32218 משהו יודע אם שווה לקנות שם את זה, או שמדובר בזבל ושרצוי לקנות סוללה תחליפית בארץ?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשוב לציין כי רוב הזמן אני בצבא, המחשב כמעט תמיד יעבוד וישמש אותי בהפעלת אופליקציות רבות. אין לי צורך במחשב למשחקים רק שהכרטיס מסך לא יעקב עיבוד של המעבד או שאר המערכת במקרים שונים. כמו כן המחשב הוא לשלוש שנים, אז כבר אקנה מחשב חזק. כמה שאלות: 1. על המעבד והלוח אם אני כמעט סגור אלא אם כן לשדרג ל- S3/DS3-P35, אבל אני לא רואה כל סיבה. (ההבדל ביניהם הוא הצ'יפ שלא יועיל לי בהרבה ועוד כמה תמיכות לSATA שאני לא אשתמש בהם) 2. כרטיס מסך יש לי התלבטות בין ה-8600GT לHD2600XT או אפילו פחות כי אין לי טעם במשחקים. אני אפילו שוקל משהו בסגנון של 7300GT 3. בקשר להארדיסק, יש גרסאת YS או ABYS, אני לא יודע אם ההבדל ביניהם הוא קריטי, כי רוב הזמן המחשב שלי דלוק. 4. האם הזכרון הזה גרוע…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני עוזר לחבר לקנות מחשב לעריכת וידאו. יש לי כיוון כללי, אבל אין לי שום ניסיון עם חומרה שמומלצת לעריכת וידאו. 1. מה התקציב? 5000 ש"ח ניתן לחרוג עד 6000. 2. שימושי המחשב? תחנת עבודה לשימוש שוטף הרצת הרבה תוכנות במקביל עריכת וידאו (כרגע לא HD אבל אם אפשר לבנות מפרט בתקציב שיהיה רלוונטי גם ל-HD אז רצוי) גיימינג הוא מותרות (בבחירת כרטיס מסך בשביל עריכת וידאו יהיה רצוי שיתאים גם לגיימינג בינוני - אבל לא על חשבון משהו אחר) תוכנות: Adobe Premier, Adobe After Affects - שניהם (CS6). מסך ברזולוציה: 1680x1050. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב ה…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לעזור לחבר למצוא פאנל, לאחר שמסך המחשב שלו ניזוק. מדובר במסך 16" של HP Pavilion dv6-1050us עד כמה שהיה ידוע לי, הפרמטרים היחידים שצריך לבדוק הם: גודל המסך וסוג התאורה. הוא לעומת זאת העיר את תשומת ליבי, לכך שבהצעה לקניית פאנל "מקורי" ישירות מ-HP, כתוב: 512357-001 16inch widescreen BrightView BV display panel IMR, with web camera and microphone אני לא מבין כל כך מדוע אזכור המצלמה והמיקרופון השתרבב לכאן, וזה קצת ערער לי את הבטחון בנוגע לגנריות של החלק הזה, שחשבתי שאפשר להחליף בכל מסך שעונה לקריטריונים שכתבתי בהתחלה. אשמח לקבל עצה בנושא. תודה מראש, אלמוג.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה מפרט חזק במשחקים וגם שיתאים לאינטרנט הורדות סרטים וכל הדברים האלה.. בתקציב של 4500 אם צריך לחרוג קצת אני יכול אבל לא להגזים.. אני מעדיף מאינטל עם מארז ללא ספק ספק בניפרד 400W עם לוח אם ומעבד שיספיקו והכי חשוב כרטיס מסך 8800GTS זיכרון 2GB ואם אפשר את הדיסק קשיח 320GB ושהמפרט יהיה בנוי ללא ציוד הקפי רק את החלקים המארז והמפרט מהחברה skypc תודה
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם, לאחרונה התחדשתי במקרן לסלון ואני רוצה לרכוש HTPC לשם. אני אספן של סרטי בלו ריי ו-DVD מקוריים, ואלו כמעט כל התכנים שאני מנגן. אני לא מוריד סרטים וסדרות. הסיבה שאני רוצה HTPC ולא נגן בלו ריי (שכבר יש לי) היא שבמחשב אני יכול להוסיף לדיסק שמנגן תרגום עברי חיצוני, ע"י תוסף לתוכנה TotalMedia Theatre, וכן שניתן במחשב לנגן את כל האיזורים בבלו ריי ע"י שימוש בתוכנה AnyDVD. להלן הפרטים: 1. מה התקציב המקסימאלי? מעדיף שלא יעבור את ה-1.5K. הדרישות שלי נמוכות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניגון סרטי בלו ריי ו-DVD מקוריים, כולל תלת מימד, באמצעות תוכנת TMT (פירוט למעלה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום או…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מנסה להרכיב מפרט למחשב הבא: שימוש עיקרי: מכונת Linux למחקר/פיתוח: קמפול מהיר, תמיכה במספר מסכים, 64bit. וירטואליזציה מרובה (לצרכי Windows, 32bit)- תמיכת חומרה בוירטואליזציה- חובה, Hyperthreading - רצוי. מעבר לזה, שיהיה מסוגל לנגן סרטי HD בלי בעיות (גם על שני מסכים). מחשב שקט יהיה פלוס רציני. יהיה נחמד אם הוא יהיה מספיק חזק למשחקים (Oblivion, Civ V) בדואל בוט. לכן, החלטתי להתבסס על המפרט הרב-תכליתי ב-6K שמוצע כאן. בגלל הדרישות הלא כ"כ שגרתיות שלי, אשמח אם תוכלו לעזור לי- גם בהמלצות כלליות ובעיקר בנוגע לשאלות הבאות: [list type=decimal] [*]מעבד- הבנתי שאתם לא ממליצים על i7 בגלל שיקולי תועלת, אבל הבנתי גם שלצרכי וירטואליזציה יכול להיות שהמצב שונה- תוכלו לאשר? מה ג…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חבר'ה החלטתי לקנות מחשב חדש אני לא רוצה לעלות על ה6000 ש"ח ואני רוצה מחשב טוב הרכבתי מפרט,אבל כששאלתי איך הוא,אמרו שאפשר להשיג יותר טוב במחיר כזה. המפרט: מעבד: אינטל פנטיום 4 2.8GHZ לוח אם:P4P800 תוצרת Asus כרטיס מסך:ATI Radeon9800PRO 128MB 256bit יצרנית SAPPHIRE כונן DVD: תוצרת טושיבה צורב CD:תוצרת LITEON [אמרו שהוא טוב,אבל הוא ממש יקר ביחסית לאחרים,זה באמת שווה ת'מחיר?] זיכרון DDR:שני סטיקים של 516MB RAM מהירות 400 תוצרת סאמסונג דיסק קשיח:80GB מהירות 7200 לא משנה לי מי היצרנית כרטיס קול:Creative Audigy 5.1 חשוב לציין-אני לא צריך מקלדת\עכבר ולא מסך ובנוסף,במחיר הסופי כללתי גם מחיר מוערך של ספק+מארז [בערך 400 ש"ח] המחיר המוערך של המפרט הזה הוא [בערך] 5700-5900 ש"ח אני אוד…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם כדאי לחכות שיהיו עוד מעט הרבה ניידים בשוק עם core 2 duo או להסתפק במה שיש? מה ההבדל הגדול ביניהם?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים. כמה שווה 460 GTX? בגרסת אוברקלוק של גיגהביט. וכמה הכי נמוך עוד כדאי לי למכור אותו? איפה כדאי למכור אותו? פעם ראשונה שאני מוכר משהו יד 2. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני מחפש לחבר מחשב נייד שיתחיל ללמוד מדעי המחשב - לא למשחקים. בעיקרון הוא רוצה מחשב מהיר. שתוכנות כבדות כמו Visual Studio ו-VMים יעלו מהר. מבחינת מסך הוא מעדיף 15.6'. אין צורך בציוד היקפי, מערכת הפעלה / אופיס. התקציב הוא עד 3500 ש"ח. אשמח להצעות
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-