ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
הבנתי שב3000 שקל אפשר לקנות מחשב גיימינג נייח חזק מאוד (אני מקווה שזה נכון) יש לי מסך, מקלדת ועכבר. אז אני צריך רק את הקופסה. אני מבין קצת (ממש קצת) בחומרה של כרטיסי מסך, ובקשר לכרטיס מסך הייתי רוצה שיהיה לו HW TNL ואת ה pixel shader ו vertex shader החדשים ביותר שאם אני זוכר נכון זה גירסה 5, אם יש יותר חדש אדרבא ואדרבא. (אם כל מה שאמרתי בקשר לכרטיס מסך זה שטויות, טעות שלי) תודה מראש blaaaa
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים, ברשותי מחשב נייד מסוג HP Pavilion DV6 6020ej ברצוני לרכוש זיכרון RAM (תוספת) למה שיש, כרגע יש 4GB, ואני מעוניין להוסיף עוד 4GB. לאחר ריפרוף ברשת, הבנתי כי למחשב זה דרוש כרטיס כזה: " DDR3 1333Mhz so-dimm memory, aka PC3 10600 so-dimm memory " להבנתי, ישנם 3 כאלו הנמכרים בארץ (אם מישהו יוכל לתת לי באמת משהו אחר ויותר מדוייק, אני מאוד מאוד אשמח) Kingston DDR3 4096MB 1333MHz http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=779823 Samsung DDR3 4GB 1333MHz[ http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=777972 G.Skill DDR3 4096MB 1333MHz http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=756143 אשמח לקבל המלצות, מה עדיף מה מומלץ ומה לא, ואם ישנה אפשרות אחרת יותר מתאימה - גם כן. תודה רבה לעוזר…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, המסך של הלפטופ של Lenovo Thinkpad r500 התקלקל אתמול בדרך לצבא(לא נזהרתי עליו וחטף מכה). מה שקורה כשאני מדליק אותו הוא שיש צבעים ופסים, עיוותים כאלה ואחרים, חלקים מהצךמסך נראים כפול. מצאתי טכנאי בשם גאמפ מערכות(אשמי לחווד עליו) שאמר שכנראה הביוס של המסך נדפק. בקשותיי הן: א. אשמח להסבר מפורט יותר כמה שאתם מבינים על הבעיה. ב. המלצה לחנות טובה, אמינה וזולה שתוכל לתקן(אני חייל) ג. האם מישהו שמע על החנות גאמפ מערכות ויודע אם הם טובים, ברשת אין חוודים עליהם. ד. כמה תיקון אמור לעלות? תמונות: http://img849.imageshack.us/img849/8076/yujj.jpg http://imageshack.us/photo/photo/515/c0sj.jpg/ http://img515.imageshack.us/img515/1739/c0sj.jpg תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
core i5 4570/ לוח אם: asus pryphon z87. זכרון 2*4 GB dd3 1600MHZ kingston סטיק הכחול. קירור של SYTCH katana. כרטיס מסך: GTX 780 3GB ASUS. מארז: corsair [h=1]עם חלון Corsair Carbide 300R Compact[/h]ספק כח 620W SEASONIC BROZE SSD 250GB SAMSUNG. הארד דיסק 1 טרה של סיגייט. צורב LG. מחשב פצצה לגיימינג מריץ הכל אבל הכל על אולטרה נקנה לפני שנה בערך מה אומרים כמה שווה? מוכר אותו מיידית מי שרציני שידבר איתי יש קופסאות יש חשבוניות יש הכל נקנה מKSP. המחשב שמור בקנאות מצה חדששש דנדש כאילו עכשיו קנית אותו מהחנות.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צהריים טובים. אני קונה בחודש הקרוב מחשב גיימינג חדש. אני מתלבט בנוגע לחנות ממנה כדאי לי להזמין. בנו לי את המפרט באתר שקוראים לו plonter ואני מתלבט בינו לבין TMS. בעבר קניתי מחשב מחנות דיי גדולה שפשטה רגל. מצד אחד לא פניתי אליהם מעולם כי לא היו תקלות מצד שני עדיף שהחנות ממנה אני קונה תהיה שם אם תהיה בעיה. אני גר במגדל העמק, פלונטר ממוקמים בתל אביב וTMS בנתניה. רציתי לשמוע את דעתכם. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פורסם היום באחד אתרי הקופון המובילים בארץ: מחשב Dell Inspiron 14 7000 iNTEL Core™ i5-4200U 6GB RAM 500GB HDD FULL HD מסך מגע 14.1 לפי המפרט החסרונות היחידים זה הHDD (אפשר לשדרג, פחות בעייתי), קצת כבד (2 ק"ג) באתר דורשים: 2800 ש"ח כולל מע"מ (לטענתם-במקום 3700 ש"ח) למחשב מחודש (פחות בעייתי לי- לא עבר אקטיבציה). לעומת זאת: מצאתי את המחשב הזה: Vostro 5470 http://ksp.co.il/?uin=21400 גם ביקורות מצויינות וגם אחריות 3 שנים. החסרון היחיד זה 720P. לוסטרו יש יותר זיכרון (6GB מול 8GB) לאינספרון יש מסך FHD לוסטרו כרטיס מסך חזק של נוידיה (GT740M לעומת ה4000 של אינטל) הוסטרו מגיע עם 128GB SSD לעומת האינספרון עם 500GB HDD, יתרון לוסטרו למרות שהפרש המחיר אפשר להשלים את זה. עוד משהו - …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אין הרבה מה להוסיף, החשיבות העיקרית היא ביצועים, תמיד יעבוד מחובר למטען, חשוב שיהיה FIREWIRE מובנה לכרטיס קול, מאמין שבעתיד הקרוב אוסיף SSD במקום DVDRW תודה רבה חברים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפשת מחשב לשימוש משרדי רגיל, האמור להחליף גם מחשב שולחני. הדרישה העיקרית היא המשקל- חשוב שלא יהיה מעל 1.5 ק"ג ועדיף פחות. תודה שירלי מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים * גודל המסך? 13.3 או בגודל קרוב האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? אין דרישה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? 1.5 ופחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כמה שיותר, יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSat…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב? משחקים קלים כמו fifa,fm.nfs, צפייה בסרטים וסדרות HD, הפעלת מכונות וירוטואליות, עבודה מסרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך וספק כח 5. עד כמה חשוב לך השקט? 7 6. האם מתוכנן OC? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה או הרכבה בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? עדיף מKSP אבל יש אפשרות גם לחנויות באזור ר"ג/ת"א יש לי את המחשב הנוכחי בסביבות ה-5 שנים, לפני שנתיים החלפתי את הספק כח והכרטיס מסך שאותם אני גם רוצה לשמור למחשב החדש, ובגלל זה התקציב נמו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
גם למישחקים... חובה2gb
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים אשמח לעזרה אני עומד בפני קניית מחשב וצריך עזרה בבנית המפרט (אחרי זמן רב של התלבטויות שלא יצא מהם כלום...) המפרט צריך להיות סביביות ה 4000 שקלים. המחשב ישמש למגווןן רחב של פעילות גם משחקים ואולי בעתיד גם גרפיקה (תלוי מה נלך ללמוד באוניברסיטה) - אולי אדריכלות או עיצוב. בכל מקרה... הייתי שמח למעבד החדש של אינטל ה - E6600 קורץ לי... - מישהו יודע מה המחיר שלו איפה אפשר להשיג והאם כדאי בכלל עליו? מחפש לוח אם טוב - עדיף מבוסס 975X - אין לי מושג איזה לוחות אם טובים למעבדים החדשים הללו... כרטיס מסך חשבתי על Asus PCX Geforce Extreme N7600GT/2DHT 256MB DDR3 חבר המליץ לי עליו.. אשמח להצעות מפרטים ממכם חברים. המערכת אינה צריכה לכלול מסך. כמובן המלצה לספק ומארז וכל שאר החלקי…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ובכן אני כבר הרבה זמן לא מתעדכן במעבדים זיכרונות ועוד... אני אשמח אם אנשים יעזרו לי לקנות מחשב ב1.5K לא משנה אם זה יד ראשונה או שניה. כלומר אני אשמח למפרט יד ראשונה, ומפרט יד שניה. ואם מישהו מוכר, שיפנה אליי לאייסי. 332024186 מקווה שזה לא עובר על החוקים... אגב המחשב הוא לצורך משרדי...
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לבנות מחשב שיהיה למשחקים ולסרטים וסדרות שאני יחבר עם כבל לטלוויזיה(לחסוך סטרימר) ושיוכל להתמודד עם משחקים כמו FIFA 12 NBA ,GTA וכאלה אני מוריד סרטים וסדרות בכמות עצומה ואני צריך שהמחשב הזה ירכז את כל ההורדות+הסרטים+הזרמת תוכן לסטרימר של YES וצפייה במקביל של תוכן על ידי כבל לטלוויזיה וגם אפשרות לשחק במקביל בלי שום גמגומים למינהם תודה מראש. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD ,משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי. להורים שלי הלך המחשב הנייח אחרי כמה שנים טובות והם מחפשים מחשב נייד בסיסי מאוד. המחשב מיועד לאינטרנט + סרטי FHD. חוץ מיזה שיהיה לפחות 320GB בכונן. בקשר לזיכון - תגידו לי אתם כמה צריך ? חשוב מאוד שיהיה Windows חוקי, וצורב DVD. חריגה גג עד 500 ש"ח גג ! תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? ~3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. arma 3, squad, insurgency, GTA V כבדים בקיצור -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מכוון לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי, דיסק קשיח. …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי! אני חדש פה ושמעתי שיש פה אנשים נחמדים שיכולים לעזור לי לבנות מפרט תקציב: 6,500 - 7,500 - אפשר לנצל את כולו המחשב לשימושים של תכנות ופנאי, וזה כולל גם משחקים כבדים. רזולוציית מסך 1080p. אולי בעתיד ישתדרג, אבל לא בהרבה. הדרישות הכלליות הן מעבד i7 6700k וכרטיס מסך 970GTX 4GB. אני די מקובע על שני אלה, כי 980 יקר מידי, amd 390 דורש יותר מידי חשמל. בנוגע למעבד - אני מניח שגם i7 6700 יספיק, אם זה משמעותי אני מוכן להתפשר. אנא אל תציעו מחשבים שלא כוללים את המעבד הנ"ל. 16gb DDR4 ram - חובה 500gb ssd - חובה 2tb hhd - חובה כרטיס wifi פנימי (אחד שמחובר עם PCI/PCIe - אני גולש עם 100mb) -חובה אין צורך במערכת הפעלה או תוכנות בתשלום. כרגע אני משתמש בלפטופ עם מעבד i7 3630QM…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התייעצות לגבי מפרט לשרת Hyper-V, תקציב 12K +- היי חברים, קודם, זה המפרט שחשבתי אחרי אין ספור בדיקות: מארז - Rosewill RSV-R4000 Metal Server לוח - ASRock X99 WS LGA2011-v3/ DDR4/ SATA3&USB3.0/ M.2/ A&2GbE/ EATX מעבד - Intel Xeon E5-1630 v3 Quad-Core 3.7GHz 10MB LGA 2011-v3 זכרון Samsung 16GB DDR4-2133 2Rx4 LP ECC REG RoHs - x2 ספק - Corsair HX750i High Performance ATX12V/EPS12V 750 CP-9020072-NA כרטיס מסך - EVGA GeForce 210 Passive 1GB DDR3 PCIe 2.0 DVI/HDMI/VGA דיסק קשיח Western Digital Red 4TB NAS 3.5-inch SATA 6 Gb/s, IntelliPower, 64MB Cache WD40EFRX - x4 דיסק Samsung SM951 128GB AHCI M.2 PCIe 3.0 x4 MZHPV128HDGM-00000 - SSD פאנל ניטור - Kin…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, חבר רוצה לקנות מחשב חדש אבל אין לו יוזר באתר אז הטופיק הזה בשבילו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל ה- 4,000 ש"ח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב- 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפיה בסרטים, תוכנות אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב לא מיועד לתוכנות מסויימות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד 4, Evolve ,call of duty advanced warfare. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אשמח להמלצות למחשב נייד, הדרישות: * מטרות המחשב - מטלב, פוטושופ, אקליפס * גודל המסך- 14" * האם חשוב מסך מבריק או מאט ?? * רזולוציית המסך - מספיק גבוה שאוכל לראות הרבה שורות קוד * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- עדיף שיכלול numpad * משקל רצוי - קל ככל האפשר!! 1.5kg~ * האם נדרש זמן סוללה ארוך - עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - ethernet, usb sleep and charge, חיבור למסך חיצוני (בלי צורך ב dongleים למניהם) *Bluetooth - ?? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * מעבד I7 * RAM: רוצה 16GB * כונן אופטי - לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס ריש…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, רציתי להתייעץ בנוגע לתקציב למחשב המיועד לגיימינג ותכנות (חישובי ב-Matlab, עבודה בשפת C ו-Java). מעוניין שהגרפיקה תיהיה באיכות 1080P FHD ולא 4K. בנוסף נדרש מסך (לא 4K), מהו גודל אופטימלי על שולחן סטנדרטי 23-24'' או 27''? האם קירור נוזלי למחשב כזה הכרחי? והאם בתקציב 6K יהיה אפשר לרכוש מחשב שיחזיק ל4-5 שנים הקרובות ויפעיל משחקים ויתן אופציה לשדרוג עתידי? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
תוכנות גרפיקה עריכת סרטים וויסטה בעתיד. מעבד נמוך יותר, קצת מפחיד אותי לגבי בעתיד לבוא..., אין לי מושג קלוש בהמהרה עתידית, כן כדאי או לא..., המפרט לשיפוטכם. יש לי ציוד הייקפי קיים. תודדדדה ;D . מצורף המסמך (יש חנות יותר זולה?) לעיונכם. [attachment deleted by admin]
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש מחשבים ב 2000 ועד 10000 שקל.. חשבתי לקנות מחשב של ibm יש לי הצעות alltrade רציתי שתציעו לי על מחשב חזק נייד (לא חשוב המחיר) עם מעבד טוב וזכרונות טובים תודה, אסף
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים, אינטרנט וקצת סרטים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אין ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1050x1680 אולי אפילו 1080x1920 * באיזה סוג משחקים תשחקו? לא ידוע * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רוצה גבוהה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך,…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כאמור, הכוונה היא מחשב לעבודה משרדית בלבד - אופיס, אינטרנט, קצת סרטים ומוזיקה. משחקים בשלב זה לא מתוכננים בכלל, ואם כן - דברים פשוטים שלא מצריכים כרטיס מסך חיצוני. לא מתוכנן OC. יש חשיבות גדולה לנוחות/אמינות, פחות לביצועים. מעבד - ההתמקדות שלי כרגע היא במעבדי אינטל, כי אני מכיר אותם יותר ויודע להעריך פלוס מינוס מה כל אחד שווה. אני לא פוסל AMD אם יש משהו יותר משתלם ברמות מחיר אלה (זה כמובן משליך גם על בחירת לוח/צ'יפסט). לוח - מעדיף של ASUS, על סמך ניסיון חיובי שיש לי איתם ועם הBIOSים שלהם. זכרון - 2GB יספיק. חברה לא משנה, כל עוד זה עובד. דיסק קשיח - אפילו 160GB היה מספיק, אבל כנראה אלך על 500GB, כי ההבדלים במחיר בינם לבין הקטנים יותר זניחים ממש. גם לא משנה החברה. צורב…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט לילד שלי משחק בעיקר משחקי רשת קנטר סטריק אבל בטח הוא יתחיל לשחק יותר מי זה אבל בלי פילטרים והגדרות משוגעות מארז יש לי מהמחשבה הקודם HEC עם ספק של 400W (של HEC) כונן DVD יש לא צריך ציוד עקפי מבחינת מפרט שקט לא הכי חשוב (גם כחה המארז הוא החלק הקריטי ואותו יש ) עדיף לא לחרוג אבל עם חייב בקצת בסדר המסך שיש לו זה מסך סמסונג FULL HD לא צריך יכולת שדרוג בעתיד (לא משתלם) פרט אולי לתוספת זיכרון אולי OC רק במידה והחנות עושה (כמו במחשב שלי ש TMS עשו לי) דרך הגב אני מוכן לשלם 1000 שקל למי שישרוף את השרת של "הקנטר סטריק" הילד הטיפש הזה לא נוגע PS3 ומשחק רק ברשת בתודה מראש על העזרה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-