עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Tim_N,

שלום רב מחשב זה שייך לאבי ומדי פעם אני משחק בו ב Call of Duty 4. המשחק רץ בצורה מעולה אך יציאת האוורור של המאוורר (בצד) פולטת אוויר חם ביותר. התקנתי את SpeedFan ואני רואה כי טמפרטורת כרטיס המסך המקסימלית שהגעתי בעת המשחק היא 84 מעלות וטמפרטורת המעבד הגבוהה ביותר הינה 79 מעלות. כרטיס המסך: Nvidia Quadro FX 770M (9600M-GT based) המעבד: Core 2 Duo T9400 2.53 GHz האם טמפ' אלו לא גבוהות מדי? אם כן, האם יש משהו אשר אני יכול לעשות בעניין? תודה רבה. בנוסף- התוכנה מציגה 5 ערכים שונים של ACPI. מה זה? עריכה: כרטיס מסך 87 מעלות, ליבות 81 מעלות. אני אפסיק לשחק עד שאקבל תגובה, זה נראה לי ממש גבוה.

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  2. אני מעוניין לקנות נייד חדש. הנייד ישמש אותי להרצאות ולעבודה במשך כמה שעות בכל יציאה ליום עבודה. דרישות: בהרצאות: הרצת והצגת סרטים - בעתיד גם HD, ובעבודה: פתיחת כמה יישומים במקביל: אופיס (כמה!), מייל ואינטרנט. (הנייח עומד בכך יפה). הבנתי שהמעבדים החדשים של אינטל מתוכננים לכך, כולל כרטיס המסך האינטגרלי. אבל: אמר לי מישהו שמציע לי לנובו T400 (עם מעבד P8600) שהמעבדים החדשים הללו מתחממים ופוגעים בביצועי המחשב בנוסף לנזק עתידי תיאורטי. בחנות אחרת המוכר (הציע לי טושיבה עם I3) אמר שהם אכן מתחממים אבל "זה בכלל לא חשוב, הם בנויים לכך ("כמו מנוע מוגדש טורבו...")". יודעים על זה משהו? מי "צודק"?? בתודה!!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. ברשותי מחשב Lenovo G580, שבזמן האחרון (חודשיים+-) החל לכבות כאשר אני משחק במשחק בעל דרישות גרפיקה גבוהות (World of Tanks/Skyrim), גם כאשר הגדרות הגרפיקה במינימום. בהתחלה המחשב נכבה רק בשימוש בכרטיס מסך NVIDIA GeForce GT 635M אבל עכשיו גם כשאני משתמש בכרטיס מסך המובנה (Intel HD Graphics 4000) הוא נכבה. אשמח מאוד אם למישהו יש פתרון. (ניסיתי לפרק ולנקות את המאוורר אבל זה לא עזר, חוץ מזה שגם ככה הוא היה נקי). המחשב מאוד חם כשהוא נכבה.

• 1 תגובה
    • 3.8k צפיות
  4. Started by Yaron.s,

יש לי מחשב נייד של HP מדגם Pavilion G6 1150sj שמתי לב כי המחשב מתחמם בצורה מוגזמת שקשה אפילו להניח את הידיים על מנת לכתוב במקלדת. פתחי האוורור נקיים מאבק והמאוורר עובד. מה יכולה להיות הסיבה להתחממות הזאת? ואם יש דרך לפתור אותה? תודה לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. הנייד שלי קצת ישן, ויש לי בעיה של התחממות יתר (לפי דעתי)... בעקרון הוא עובד, אבל אחרי זמן עבודה מסויים הוא פשוט עובד הרבה יותר לעט מהרגיל והמעבד פתאום מתחיל לעבוד הרבה יותר קשה (בסיבות ה70%). אחרי שאני מכבה אותו ללילה או לכל תקופה ארוכה מספיק הוא חוזר לעבוד בצורה סבירה. המעבד הוא פנטיום 4, בגדול רציתי לדעת מה הטמפרטורה המומלצת למחשבים ניידים ואיך אני מוריד את הטמפרטורה בנייד שלי (אם זאת באמת הבעיה)? אין לי שום בעיה לפתוח אותו ולהתעסק קצת בקישקה שלו (כבר עשיתי את זה פעם מזמן) אז אם הפתרון הוא פשוט לשים קצת משחה תרמית או משהו כזה, אני אשמח לשמוע את זה (אגב, משחה תרמית זהה למחשבים רגילים ולניידים, נכון?) תודה רבה, איאן טראוט

6. Started by Darktyde,

שלום לכולם ! ברשותי מחשב נייד של טושיבה p200-10c. אני משתמש בתוכנות אנימציה של תלת מימד לעיתים קרובות ובעת הרנדרים (הוצאת תמונה - חישובי תאורה וכו') המחשב מגיע למאמץ מקסימלי. הקטע הוא שאני מקבל קריאה שהמחשב מגיע ל100 מעלות (וזאת גם ההגבלה על פי אינטל-טושיבה למחשב הזה). ממה שהבנתי זה לא אמור לקרות, המאווררים עובדים בסדר, אבל מה שהכי מוזר - המחשב לא מדווח על התחממות יתר, ולא עובר את ה100 מעלות. אחד האפקטי-לוואי שיש זה גליצ'ים (העלמות ו'פאקים') בחלונות וגרפיקה דו מימדית, שאני חושב שנובעת מ'קציצה' של היכולת עיבוד (כלומר ההגבלה שיש על המעבד בשל הטמפרטורה, אבל יכול להיות שאני טועה) אני מבקש את העזרה של מי שמבין בנושא לתת לי עצות לגבי העניין, תודה מראש

• 2 תגובות
    • 761 צפיות
  7. Started by y_a_n_i_k,

אני מרגיש שבזמן האחרון יש בעיה כלשהי במחשב, הצד השמאלי שלו פשוט מתחמם מאוד יחסית לפעם... גם אם המחשב מכוון לשמירת אנרגיה, ואם הוא עומד על מקסימום ביצועים אז הוא בכלל רותח. השאלה היא מה אני יכול לעשות בקשר לזה? איך לטפל בזה? ??? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  8. Started by bjnhv,

יש לי מחשב נייד 7 שנים (כן אני יודע שהוא ישן אבל אני רוצה למשוך איתו עוד כמה חודשים) שמשמש כמחשב ראשי. דגם gigabyte-w576v GPU-9600GS - ללא שום שימוש הוא ב42 מעלות, בשימוש פשוט - אינטרנט וכו' הוא על 51 ואחרי שעתיים דוטא 78 מעלות. רציתי לדעת אם זה טמפ' נורמליות. ראוי לציין שניקיתי אותו אתמול מאבק אחרי שראיתי שהוא מגיע ל95 מעלות במאמץ. בנוסף מעולם לא החלפתי משחה תרמית ורציתי לדעת כמה השפעה תהיה להחלפה ואם צריך משחה מיוחדת לניידים (אם כן אז אשמח להמלצה)?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. כולל עכבר+מקלדת <רצוי טובים> כמובן לא כולל צורב+סורק+מדפסת ולא כולל מערכת הפעלה שיהיו רמקולים טובים, ראשי ושניים קטנים לא מעל 400 שקל מסך שטוח (לא דק) לא פחות מ-17' לוח אם שיכלול כרטיס קול+כרטיס רשת מחשב הכולל את כל הדברים שהוא צריך לכלול (כרטיסים, כונן קשיח, זכרונות...) התקציב הוא בערך 4000 (אפשר לחרוג מעט) סליחה על הטירדה

• 3 תגובות
    • 860 צפיות
  10. בס"ד שלום! אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' שנה ב'. אני מעוניין לרכוש מחשב. השימושים העיקריים שלי הם לצרכי לימודים ולשימוש ביתי כאשר אני משתמש בעיקר ב: אופיס, גלישה באינטרנט ומיילים, קצת צפיה בסרטים, איחסון וצפייה בתמונות (+ עריכה ברמה בייתית של תמונות (לא תוכנות כבדות). בעתיד אצטרך לעבוד קצת במטל"ב (לא יודע באיזה היקף). ראיתי את המפרט שבהמשך באינטרנט ומחירו בנזומן 1600 ש"ח (כולל מסך). אני מעוניין במחשב שיהיה מצויין לצרכים שלי, אך אין לי עניין ב"מחשב על" שאין לי כל צורך בו. אודה לכם אם תתייחסו להצעה ובנוסף תענו על השאלות: האם המפרט מאוזן? יצרנים נורמליים? האם הוא עונה על הצרכים שלי? האם המסך סביר לצרכים הנ"ל (הוא רק 1:2000)? האם די לי ב- 2 MB, או שיש צורך לשדרג ל - 4 MB (עולה…

11. מפרטים שהורכבו לפני מס' ימים יקרים באתרים בלפחות 10%. מה קורה איתכם? מה זה בורסה? תפסיקו עם החזירות הזו התכוונתי לקנות 2 מחשבים ואני פשוט אמצא פיתרון אחר, לא מוכן להיכנע לסחטנות

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום לכולם. פעם ראשונה שאני כותב כאן למרות שקראתי מלא פעמים דברים בפורום ונעזרתי בו הרבה בעבר, אז זה הזדמנות להגיד קודם כל תודה. המחשב הקודם שלי שבק חיים ואני רוצה להרכיב משהו חדש. השקעתי די הרבה בלקרוא ביקורות, דירוגים ולהסתכל על מחירים והגעתי למפרט שכתבתי למטה. הייעוד של המחשב: 1. גיימינג 2. עיבוד גרפי (תוכנות מסוג arc+, sketchup ודברים דומים שלוקחים זמני עיבוד הזויים). 3. מניח שזה לא ישפיע, אבל המחשב הוא גם ה-media center שלי. מחובר בכבל ישיר לטלוייזיה ולמגבר בסלון ודרכו אני רואה את עיקר הטלוויזיה. בעצם זה כן משפיע.. זה הסיבה שחשוב לי שהוא יהיה שקט כי הרעש של המאוורר מטריף אותי אז מה אני רוצה מכם.. דעה כנה. איפה הגזמתי, איפה התקמצנתי מה סתם מלא כסף ומיותר ומה כדאי להו…

13. מעוניין במחשב לשימושי אינטרנט (גלישה באתרים, צפייה בסרטונים) ו-OFFICE בסיסיים. הופניתי למפרט הבא של IVORY - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9355 אודה על התייחסותכם למפרט. האם הוא מתאים? האם מומלצים שינויים כלשהם? האם המחיר הוגן? מעולם לא רכשתי מחשב מ-IVORY. האם הם מומלצים? (סביר להניח שאקנה באחד מהסניפים בת"א או בר"ג). כמו-כן אודה על המלצות לגבי חנויות נוספות באזור גוש דן. תודה!

• 4 תגובות
    • 990 צפיות
  14. Started by frank31,

מה דעתכם על מפרט זה ? המטרה גלישה באינטרנט , אופיס ומשחקים כגון FIFA Price list updated 18-06-2005 מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 2800+ (S-754) 650 1 650 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NS (s754) Nforce3 250 430 1 430 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz AData /VT 250 2 500 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total xfx 6200 Max 256MB TurboCache,PCI-E 420 1 420 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 120GB SATA 7200 8MB WD1200JD 475 1 475 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3540A DVD±RW x16 Dual x8 300 1 300 מארזים? Price Units Total HEC Compucase CI-6A21 400W 350 1 350 Total price 3125 ¤ for payments …

• 4 תגובות
    • 794 צפיות
  15. שלום. מבקש את התייחסות המומחים למפרט הזה.הצרכים הם בעיקר לתוכנות גרפיות,אך גם לתחומים נוספים:משחקים,אינטרנט,מולט טסקינג ושאר ירקות.התקציב היה 6000 ש"ח לערך. Gigabyte GA-8I945GMF Intel 945G Chipset 775 740 ש"ח 1 GEIL 1GB (2X512MB) PC2-5300 667MHz DDR2 Dual Channel 830 ש"ח 1 Western Digital 200GB SATA II JS 8MB 7200RPM 599 ש"ח 1 Sapphire ATI Radeon X800GTO PCIe 256MB 1,271 ש"ח 1 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk 269 ש"ח 1 Compucase 6A19-2F Midi Tower 400Watt 24 pin 487 ש"ח 1 Sm@rtCom 10/100 Ethernet Card Via 47 ש"ח 1 Intel Pentium D 820 Dual Core 2.8Ghz LGA 775 Box 1,726 ש"ח סה"כ 5969 ש"ח

• 8 תגובות
    • 679 צפיות
  16. שלום, אשמח להתייחסותכם לגבי המחשבים הניידים הבאים.. מחפש מחשב נייד בתקציב של 2000 שח בערך, למטרות אופיס, אינטרנט וצפייה בסרטים. ללא דרישות מיוחדות. אז מצאתי הרבה אופציות, ולא ברור לי מה ערכן. אשמח להתייחסותכם לאופציות הבאות או לחלקן. המון תודה מראש על הסבלנות והניסיון לעזור.. הכל דומה.. לא ברור מה לבחור.. 1. זה קצת מיוחד.. מה זה בכלל? יכול להיות כזה מיוחד וזול? המעבד פה נראה לי פחות טוב לא?? http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=131081 2. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11184 3. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9783 4. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11202 5. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12176 6. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9880 7. ht…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  17. Started by tango5,

להלן מפרט המחשב שבחרתי: THERMALTAKE SOPRANO BLACK VB1000BNS THERMALTAKE TR2 RX 450W W0146 GIGABYTE GA-EP45-DS3 Intel Core 2 Quad Q8200 BOX מאוורר אינטל מקורי לסוקט 775 CORSAIR DUAL 2x1GB TWIN2X2048-6400C4DHX 800Mhz CL4 Western Digital WD3200AAKS LG GH22NS30 X22 DVD±R/RW SATA BLACK GIGABYTE NVIDIA 9500GT 512MB DDR3 PCI-E אשמח לקבל את התייחסותכם למפרט לרבות הצעות ייעול. אני מתגורר בכפ"ס ואשמח לקבל מכם המלצה על חנות אמינה. המחשב ישמש אותי לעריכת וידאו ביתית, משחקים, וכו'. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 603 צפיות
  18. Started by Amit BL,

היי חבר'ה, חבר ביקש שאבנה לו מפרט של מחשב, בניתי ואני רוצה לקבל אישור סופי . המחשב מיועד בעיקר לעבודות שגרתיות: אופיס, עריכת ווידאו, סרטים אינטרנט וכדומה, ולגיימינג. התקציב 4000 ש"ח: processor: Intel Core i5 7400 3.0Ghz 6MB Cache s1151 box motherboard: MSI B250M PRO-VDH LGA1151, Intel Z270, DDR4, PCI-E, VGA, DVI, HDMI memory HyperX FURY 2x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit graphic card EVGA GTX 1060 SSC GAMING ACX 3.0 6GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E HDD :Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III SSD : Transcend SSD370 TS256GSSD370 256GB SSD SATA III power : SeaSonic 400W 80+ SS-400ET case :Antec P50 Window Micro ATX Black Case No PSU אין קירור למעבד כי אנחנו מ…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכולם, צריך מפרט ליישומים משרדיים (אופיס, גלישה, חשבשבת, שקלולית, אווטלוק) חשוב מאוד שהמחשב יהיה מרכיבים כמה שיותר אמינים... המחשב האחרון רץ למעלה מ9 שנים. עדיפות לssd (יספיק 128gb). לא חייב לבוא עם מערכת הפעלה (נרכשה בנפרד). אם אפשר להרכיב מפרט מהרשתות אייבורי / ksp. רק מחשב וללא ציוד נלווה. תקציב 2,000₪ אם צריך אפשר לחרוג. תודה רבה

20. המחשב שלי כבר כמעט חוגג 10 והוא מראה סימנים שהגיע הזמן להחליף אותו. השימושים המתוכננים במחשב הם משחקים (גם כבדים), סרטים, עריכת קול והורדות. בגדול קראתי פה בפורום הרבה וגיבשתי איזה מפרט, אך אני אשמח לשיפורים והצעות ואולי גם קצת לצמצום המחירים כי חרגתי מעט ממה שתכננתי (סביבות 7,000 ש"ח). אחרי התלבטות די קצרה החלטתי להשאר עם מערכת הפעלה XP 32 bit, אך אני רוצה שמפרט יתאים גם למערכת 64bit בעתיד. אלו ההגדרות הכלליות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות: אני לא בטוח, אני מאמין שאם זה אכן יהיה יותר משתלם לא תהיה בעיה לשלם גם במזומן. 2. מטרות המחשב: השימוש היומיומי יהיה הדברים הרגילים כמו גלישה באינטרנט, הורדות, תוכנות אופיס ומשחקים (גם משחקים כבדים). אני גם אראה סרטים במחשב (בעי…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. בקשה אני רוצה מחשב שיהיה חזק מאוד בעיקר עבור עריכת וידאו (Premier, אולי Avid) ועריכת סאונד (שאוכל לחבר קלידים וכד' ולהשתמש בתוכנת עריכה כמו cubase). מפרט כרטיס עריכת וידאו כרטיס מסך וכרטיס קול טובים(!) לעריכת וידאו וסאונד מעבד חזק לוח אם טוב ספק כח זיכרונות 16 או 32 שלושה הארדיסקים: SSD של 120 + 2 הארד דיסקים של 2 טרה. צורב דיוידי מגרה נשלפת להארד דיסקים מארז טוב שיגרום למחשב לא להתחמם והאם יש צורך בחומרה נוספת? התקציב שלי לזה הוא בין 7 ל-9 אלף (לא כולל עכבר, מקלדת, רמקולים ומסך, שבכוונה לא כללתי פה. רק עבור המארז). השמח לקבל מפרט אם מחירים ושמות היצרנים. בתודה מראש על כל עזרה

• 1 תגובה
    • 843 צפיות
  22. Started by TheDiesel,

דיפדפתי בכתבות שבאתר וליקטטי את החלקים שאיתם אני רוצה לבנות מחשב אלו החלקים: לוחות אם -Z270 Taichi Extreme4 מעבד AMD Ryzen 7 1700 Pentium G4560 SOCKET Core i9 7900X כרטיסי מסך AMD, בעיקר RX 470 ו-RX 480 GeForce GTX 1060 מארז MasterCase Pro 3 תודה מחכה לתשובות כרטיסי מסך כרטיסי מסך

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by לילך ליבוביץ,

שלום ותודה למי שמוכן לעזור. אני מחפשת טאבלט, או משהו דומה, שיאפשר לי לכתוב עליו בכתב יד, כמו במחברת, ולשמור את כל מה שכתבתי. אני כותבת הרבה בעבודה ויש לי אחכ הרבה עבודת תיוק. אשמח למכשיר שיאפשר לי לכתוב דיגיטלית ולשמור בתיקיות. עייפתי מקלסרים ואלף דפים וניילוניות. (מחשב נייד נראה לי מגושם קצת.. אני עובדת עם אנשים וכותבת כשהם מדברים, ולא נעים שהמסך יחצוץ בינינו). אם יש לכם רעיונות, גם לדברים שלא חשבתי עליהם, אשמח מאוד. תודה, לילך

24. אשמח לעזרתכם. מה חושבים על המחשב הזה מהמוכר הזה? האם מומלץ לקנות כך? מה הכוונה on site warranty? https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F283323705569

25. Started by NTT,

שלום, אני מחפש מחשב נייד עד 2400 שקל, שיהיה כמה שיותר קטן וקל עם ביצועים בסדר. ומצאתי את LG A310-KAE13E http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=789789 יש לו Core i3 2.66GHz, 3GB RAM ומסך 13.3". ורציתי לדעת איך הi3, אם הם ממש חלשים או דווקא נותנים ביצועים בסדר לעומת i5 עם שעון דומה, ואיך הלפטופ שרשמתי כאן למעלה... תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.