עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Ymac,

שלום יש לי חבר שמתכוון להזמין היום מחשב מפלונטר, הרכבתי לו מפרט שלדעתי די טוב לצרכיו: גיימינג. זה מחשב שישמש אותו זמן רב, היות והמחשב הקודם שלו מלווה אותו מכיתה ב (עכשיו סיים את 806 במתמטיקה, הרבה זמן.) התקציב הוא בדיוק 5500 ללא אפשרות חריגה. לחסוך לא ישנה, בגלל זה השקעתי בדברים כמו ספק ומארז. האם המפרט טוב לעיניכם המקצועית? הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560615 - Intel - i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 - 3.3 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1150MHz - Haswell Refresh - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 958/939 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 B85M…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום חברים וחברות, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת לפטופ. בגדול, אם אפשר, העדיפות העליונה היא הורדת מחיר ומשקל, ואחר כך גודל המסך שיהיה בערך כפי שמפורט: תקציב: כמה שיותר זול, רצוי שלא יעבור 3000 שקל (בפועל רצוי שיהיה פחות, זהו רק ערך סף בתקווה שלא נצטרך להגיע אליו). ארץ קניה: ישראל מטרות המחשב: מחשב לסטודנטית, בעיקר עבודות משרדיות (אופיס ואינטרנט) אבל קצת משחקים (לא צריך מחשב גיימינג) וסרטים. גודל המסך: 15.6 אינץ', אפשר קצת קטן יותר או גדול יותר (אפשר לוותר על גודל מסך לטובת מחשב קל יותר). לא חשוב מבריק או מאט. רזולוציית מסך: לא משנה דרישות מיוחדות לאמצעי קלט: מקלדת בלפטופ, touchpad/מסך מגע/כל דבר אחר שיאפשר עבודה ללא חיבור של עכבר חיצוני. אין דרישות נוספות מעבר לזה…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Aviv Gutman,

היי חברים, מחפש מחשב עסקי 13.3-14 אינצ', לעבודה, תוכנות לא כבדות, אבל חשוב שיהיה חזק. צריך: 1. ביצועים (SSD, I7, 8GB) 2. לוק- עבודה מול לקוחות- רוצה מחשב שייראה מרשים ויזואלית. 3. אמין. 4. גימיקים (עט אלקטרוני, מסך טאצ') - לא חובה, אבל נראה לי כמו תוספת סבבה. הדגם שתפס לי את העין לאחר שבוע של בדיקות http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=932165- אסוס. יש למישהו המלצות- אשמח :-)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. http://www.skypc.co.il/pl_product~sky1036~88~0.htm המחשב הזה שווה את מחירו?הכרטיס מסך טוב?מעבד וזיכרון טוב? תודה מראש לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by daniel199404,

. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:dragon age 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אין צורך 4. האם יש רכיב…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by Niv Krayner,

היי לכולם, אני מחפש לקנות מחשב נייד לצרכי עבודה + casual gaming המחשב צריך להריץ תוכנות כגון סולידוורקס, מטלב, פוטושופ ואולי תוכנות תלת-מימד קצת יותר כבדות כמו בלנדר בעתיד. מבחינת משחקים, דברים שלא יותר כבדים מLoL ובאופן אישי לא חייבים לרוץ באיכות ultra, בשביל זה אני אקנה מחשב גיימינג שולחני. אני מתלבט כרגע בין 2 מודלים הנמצאים בלינקים הבאים: http://ksp.co.il/?uin=25384 http://ksp.co.il/?uin=23194 ההבדל הוא 600 שקל, שהוא משמעותי, אבל לא כל כך כשגם ככה אני משקיע כבר 4K על מחשב. הדברים שהייתי רוצה לדעת הוא מה ההבדל בביצועים בין 8GB זיכרון ככרטיס אחד, או מפוצל ל2 כרטיסים של 4GB ההבדל בין כרטיס מסך של 820M ו840M עבור הדרישה שלי למשחקים - האם יש משמעות אמיתית? ובכלליות בתחום ה…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by mayhem,

חברים שלום, לחברה שלי יש לפטופ lenovo 3000n200 והייתי רוצה לדעת האם אפשר לקבוע במשטח המגע (במידה ואני לא ברור הכוונה לחלק שמדמה את העכבר) את האופציה של קליק שמאלי של העכבר כשלוחצים במרכז ההמשטח.. האם יכול להיות שדרייברים מסויימים לא הותקנו או שזאת בעצם הוראה שצריך להפעיל בויסטה או שלחילופין פשוט אין את האופציה הזאת בלפטופים של lenovo. תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Lishay,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - 3500 ש"ח (אין צורך בכל הרכיבים) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך זה יהיה טוב, אבל אפשר גם בטווח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית. ושימוש כללי כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ולייטרום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אולי, אם כן לא משהו כבד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 2560x1440 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. שלום לכולם, * מטרות המחשב הן לצרכי עבודות תיכנות, הפעלת מספר תוכנות במקביל+מערכות וירטואליות ועבודת עם ממשקים לעריכת גרפיקה. ככה שכרטיס מסך נורמלי יהיה פלוס. * גודל המסך אידיאלי יהיה 15' , ועדיף מסך שיהיה נוח לעבוד מולו ככה שהמסך הוא אמצעי קריטי בשבילי בשל הזמן הממושך מולו במהלך היום. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט, שיהיה נוח להקליד בו, עדיפות למקלדת מלאה. * אין חשיבות למשקל, לא מזיז לי כמה הוא ישקול * זמן סוללה טוב מבחינתי יהיה לטווח של 8 שעות עבודה, אבל אולי אני לא ריאלי, אז בין 5-8 * HDMI חובה * גודל הארד דיסק אידיאלי יהיה 1 טרה+SSD(אם יכנס בתקציב) * התקציב הוא ללא מערכת הפעלה. אני אישית לא סובל את ווינדוס 8. * אין לי העדפה לחברה מסויימת, מן הסתם ארצה חברה הגונה ו…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אורח רוני
    Started by אורח רוני,

שלום הרכבתי מחשב מבוסס על מפרט שהמלצתם למחשב ביתי מאוזן לשימוש כללי בתקציב המפורט כאשר יש לי בבית מארז של קולר מאסטר וספק כוח איכותי שאשתמש בהם מעבדים - AMD Socket - AM4 YD1200BBAEBOX - AMD - AMD RYZEN3 1200 - 4 Cores 3.1Ghz - 65W TDP - BOX with Wraith Stealth Cooler... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 518/508 ₪ לוחות אם - AMD Socket AM4 PRIME-A320M-K - ASUS - A320 Chipset - AM4 - mATX - 2x DDR4 32GB 3200MHz - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 2.0 x1 - 4x SATA - M.2 - 4x USB 3.1 Gen 1 - 2x USB 3.1 Gen 1 ... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 298/292 ₪ זכרונות - DDR4 - לנייח KVR21N15D8-8 - Kingston - 8GB DDR4 2133Mhz CL15 - 1.2V - 288Pin - KVR21N15D8/8... אחריות לכל החיים …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. חבר שלי רוצה מפרט (והוא כנראה קונה באיוורי באשדוד, הם בסדר?) והוא רוצה (מה שהוא כתב): פנטיום 4 ליבה כפולה, 1024 זיכרון,כרטיס גרפי טוב (שיהיה 128 ביט ו- 256 זיכרון) ,לוח אם ודיסק קשיח של 160 או 80 ג'יגה. יש מצב להרכיב משהו טוב? ואיך החנות? אולי יש המלצה לחנות אחרת באשדוד? תודה רבה

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Mesatla,

אני אצל אבא שלי והמחשב שלו עושה אותי עצוב אז שכנעתי אותו לקנות מחשב חדש הוא הסכים. אז התקציב עד 2500 המחשב הוא למשחקים וסרטים . העדפה לאינטל. בלי דיסק קשיח הוא רוצה את הישן תודה רבה מסטלה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. * מטרות המחשב: אופיס, מאטלאב, סרטים, עבודה עם הרבה חלונות ותוכנות במקביל. * גודל המסך: 14-16 * רזולוציית המסך עדיף FHD אבל ממש לא חובה ורצוי שיהיה מאט. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט אין, אבל חשוב שתהיה מקלדת שנוח לעבוד איתה. * משקל רצוי לא יותר מ2.5(המטרה היא לקחת אותו ללימודים בימים מסויימים) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)\ חשוב לי שיהיה בו כונן SSD ככה שיעלה מהר ממצב SLEEP * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by krispelj,

שלום, אני זקוק להמלצה למחשב לטובת לימודים + ניתוחים סטטיסטיים כבדים כחלק מהעבודה(מרכז למחקרים סטטיסטיים...). * מטרות המחשב : לימודים ועבודה וניתוחים כבדים על מסדי נתונים עצומים. * גודל המסך? 14-15.6 רצוי מאט. * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD אבל גם HD יספק, זה לא הדבר המכריע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? פחות מ2.5 קילו זה יהיה סבבה. רצוי כמה שיותר נמוך, אבל נהיה ריאלים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה של 4 שעות זה אחלה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? נדרש מחשב עם שילוב או אפשרות לשילוב. כונן של לפחות 750GB + אופציה לSSD בmSATA של 256. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. Started by avivlyaviv,

שלום ההורים שלי קונים לאחותי מחשב ליומולדת. התקציב הוא מינמלי השימוש בהתאם. כלומר: איסי,מסן,WORD וכד'..... איך המפרט הזה? אני לא בטוח לגבי שדני דברים 1. מעבד מספיק לשימוש ביתי או שעדיף ללכת על DAUL 2 CORE? 2. הספק והמארז מסיפק נורמאלים? כי עכשיו במחשב שיש לה הספק עושה קולות והמארז מתפרק.... מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ₪358 לוח אם: ASUS P5KPL-CM ₪274 דיסק קשיח: SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM : HD160JJ ₪194 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-2GBNT ₪117 מארז: JSP-TECH M-100A - MICRO ATX + EZCOOL 400W PSU ₪232 מחיר סופי: ₪1175 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by orios,

אני צריך חוות דעת על המפרט הבא: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX GIGABYTE GA-P35-DS3 WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ASUS DVDRW DRW-1814BLT DOUBLE LAYERED X18 ASUS DVD-ROM QUIET TRACK- BLACK- RETAIL CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL (שתי סטים של אלה 4GB סה"כ) GIGABYTE AURORA TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK - GZ-FSCA1ANB CREATIVE SOUND BLASTER X-FI XTREME GAMER Zalman CNPS9700 LED 110MM Fan MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD - BLACK Logitech G5 Laser Mouse WolfKing Warrior LG LCD 22" L226WTQ 2ms DVI XFX GeForce 8800GTS 640MB (אוברקלוק ל600/1025) HEC AcePower 580W

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 a. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר - למה לא? b. במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 ש"ח, אם ההבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) פיתוח (תכנות) והרצת מספר virtual machines במקביל. איכות הגרפיקה לא מעניינת. בנוסף השתמש במחשב גם לצורךלכתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט, אך כידוע צורך זה לא דורש ביצועים מיוחדים. a. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש הקמת מחשבים וירטואלים באמצעות Vmware. ביצוע עבודות תכנות באמצעות eclipse, java, c++, php וכו'. התכנות הוא יותר אלגוריתמי לוגי, ופחות תוכנות גראפיות. b. במידה וה…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. היי, כרטיס המסך חייב להיות בהכרח NVIDIA והלוח אם חייב להיות תואם SLI. אעדיף לרכוש את הכרטיס הכי חזק שיכנס לי במסגרת התקציב ובהמשך הדרך להוסיף שני. אם אפשר להכניס בתקציב הזה הארד דיסק SSD שיהיה גדול יחסית גם למערכת הפעלה וגם למשחקים אני אשמח. תודה, X

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Game5,

שלום , אני צריך מחשב בעיקר לצורכי עבודה (אינטרנט / תכנות ודברים דומים). אני נמצא המון בנסיעות ולכן 13 זה הגודל המתאים +-. ההתלבטות היא בין: http://www.notebookclub.co.il/products/studio_precision_alienware/dell-xps13-2467m.htm ל: http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1JH0EF37E4 התרשמתי שהVostro קצת יותר נוח (בעיקר בהקלדה - מקשים). מבחינת ביצועים הם דומים (לפחות במפרטים שהצגתי) , אך בכל זאת 128GB ל XPS זה חסרון. אז השאלה היא מה בעצם הרעש שעושים מ XPS? סה"כ ההפרש בינו לבין ה vostro זה חצי קילו... אשמח לכמה עצות תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. היי, לא מזמן התייעצתי כאן בקשר לקניית מחשב אך מאז הצלחתי להגדיל את התקציב ל6500 שקל. המחשב מיועד למשחקים. אני לא אבצע OC בהתחלה אך אני מעוניין שתהיה לי האופציה ל OC בעתיד. אין לי צורך בציוד היקפי ולא במסך ( יש לי מסך 19" ). יש חשיבות גבוהה מאוד לשקט, אני מעוניין שהמחשב יהיה שקט ככל האפשר. זה המפרט שהצלחתי להרכיב, אשמח לתגובות: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1260 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤625 כרטיס מסך: XFX PCI-EX GeForce 8800GTS XXX EDITION 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - PV-T80G-GHD9 - RETAIL ¤1784 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤381 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H42N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤196 ז…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום, מה דעתכם? לא אכפת לי לחסוך קצת מהמחיר הנ"ל. Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz BOX, יחידות 1 ₪1051 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1162 Intel DP55WB I5 Socket 1156 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪466 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1197 A-Data 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz CL9 Core I5 , יחידות 1 ₪475 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1173 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 1 ₪265 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=88 Sapphire ATI Radeon 5850 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪1509 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1218 ANTEC Three Hundred 300 Gaming , יחידות 1 ₪308 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=387 …

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by MoRtZkInG,

היי, אני צריך מפרט לעבודה משרדית (אינטרנט, קצת סרטים, אופיס וכו'). לא צפוי בו משחקים, אבל כן חשוב שהמחשב "יטוס" - הרצון הוא לשדרג את החויה הנוכחית של המשתמשים, שהיום ממש סובלים מכל פתיחת דפדפן. נכון שכל שדרוג יעשה את זה (לעומת המחשב הישן הנוכחי), אבל המחשב הזה צפוי להיות למספר שנים רב - 5+ - אז צריך לחשוב לעתיד. תודה,

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. המחשב אמור לעמוד בכמה קריטריונים: - כונן של מעל 80GB. - משקל של לא יותר מ2.5 ק"ג. - מסך 15 אינץ' (או יותר). - זמן סוללה סביר (מעל 3-4 שעות נחשב סביר בעיני). - המחשב ישמש בעיקר עבודה מרובה עם OFFICE, EMAIL ואינטנרט, אבל בכמויות מסחריות (5 חלונות מכל אחד בדרך כלל). כמו כן גם מדי פעם עריכה גרפית קלה. רצוי שיהיה בנוי טוב ולא ישמש כמיני תמור חימום כמו המחשב הנוכחי. תודה מראש על העזרה.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. קניתי מחשב נייד והייתי מצליח להתחבר לרשת לפני כמה ימים עכשיו שאני מחפש רשתות אלחוטיות הוא לא מוצא ובבית יש לנו רשת אלחוטית שעוד לפטופ כן מזהה ומחובר אליה בדקתי את לחצן ה WIFI הוא דלוק פתאום הוא לא מזהה ולא מוצא אף רשת גם במקומות אחרים לא רק בבית מה יכול להיות הבעיה? תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by chenk,

שלום, צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב גיימיניג ללא צורך בציוד היקפי, כרגע המסך שלי זה gigabyte m27q, ככה שאשחק על 1440P, משחקים כמו atomic heart, jedi knight survivors וכו'.. התקציב סביבות ה- 5.5K, אם מצדיק אפשר לחרוג טיפה בכמה מאות שקלים. תודה!

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.