ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
היי! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 (לא כולל ציוד היקפי - ציוד היקפי כבר יש) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז למה לא. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ממש עדיף שלא אבל אם מדובר בהבדל ביצועים רציני אז חריגה של עד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת 2d,3d, וידאו, עיצוב, וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל התוכנות באופן כבד\פרנסה. Flash, Photoshop, Illustrator, Blender, Premiere, AfterEffects, Cinema4d ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המ…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? ~4.5k. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע WOW. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 - Daewoo LM2230W 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר, יותר טוב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה חודשים קניתי ב-TMS מחשב, שנועד בעיקר לעריכת וידיאו ואנימציה, אבל גם לגיימינג. המעבד שכרגע יושב לי הוא Intel core i5 - 4570 CPU כרטיס המסך: sapphire 7870 xt 2gb gddr5 ו: AMD radeon HD 7800 series כשאני משתמש בתוכנת כמו Premire וAfter Effects. לפעמים זה קצת מקרטע, לא שזה לא יכול להריץ, פשוט לפעמים קבצים כבדים ובאיכות גבוהה מאוד מקרטעים וקצת נתקעים, כמובן שזה אומר שאני צריך לעשות הרבה יותר רינדורים. הייתי ב-TMS ואמרו לי שאפשר לשדרג למעבד i7 ב-1400 ש"ח, אבל מישהו שאני מכיר שמבין במחשבים אמר לי שזה לא בעיה במעבד אלא בכרטיס מסך, וזה יעלה הרבה יותר. אז רציתי לדעת מה דעתכם, והאם כדאי לעשות את השדרוג הזה. המחשב בקושי בן שנה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
להלן עקרי מכונה טובה (אבל ישנה) שעובדת אצלי חזק. מעבד: Intel Core i5-3470 לוח: GIGABYTE Z77X-D3H ציפ גראפי אונבורד: Intel Ivy Bridge-DT GT1 - Integrated Graphics - Intel HD Graphics 2500 זכרון: 8*4 DDR3 667.3 MHz (איני זוכרת פרטים, כמדומני יש לצעות קירור ואם לו אפשר לשים) קירור: משהו נחמד. לא סטוק. אוכל לברר פרטים. מערכת רצה על איזה SSD ישן. שוקלת להלחיפו אולי לזה שמוצע באמזון (כדאי?) OS- WIN10 ספק: איני זוכרת - אוכל לבדוק. משהו איכתי אבל לא חדש 450-550 MPW מכונה נמצאת במארז R3 אשר דיי אטום אבל בעל אוורור שכנראה סביר . שימושים: משרדי כבד+ המון חלונות אינטרנט, פוטושופ. כרגע לא ברמות מקצועיות.. קידוד, מכונות ויטואליות, אולי יש שם קודי. אולי …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב למשחקים בתקציב די נמוך (זה מה שמאפשר התקציב) המפרט צריך להיות לא במחיר המתקרב ל3000 אלא במחיר המתקרב יותר ל2500.אם אפשר שתהיה התעניינות בנושא מכיוון שהנושא הקודם שפתחתי ירד לטמיון כבר אחרי 4 תגובות.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמובן שהמחשב משמש גם למוזיקה סרטים ותוכנות אבל בעיקר למשחקים. אני צריך במפרט: מעבד מעדיף אינטל (למרות שאני לא ממש מבין לפי הכתבות אינטל לוח אם כרטיס מסך שיהיה כרטיס מאוד חזק! דיסק קשיח מעדיף 250G פלוס מינוס צורב DVD זיכרון (2 ג'יגה לא פחות) מארז שיהיה מארז ממש טוב מסך LCD --- למשחקים חדשים רזולוציות גבוהות והגדרות הכי גבוהות. (Directx 10)
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. יכול לקנות בלונדון רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תכנות, הרצת משחקים לא חדישים במיוחד, צפייה בסרטים 4K * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? קטן יחסית. חשוב שהמחשב יהיה קל להסתובבות, אבל שהמקלדת תהיה עדיין נוחה לכתיבה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, אשמח לקבל מידע בכמה אני יכול למכור את המחשב שלי. מחפש למוכר במחיר הוגן. Processor - Intel Xeon W3520 @ 2.67GHz Motherboard - ASUS Sabertooth x58 RAM - Kingston 24gb DDR3 Video Card - Radeon R9 370X 4gb Power Suppply - 460W Hard Drive 001 - SSD Transcend 256gb Hard Drive 002 - HDD Seagate 2T Case - Cooler Master Glite 330 Mid Tower תודה מראש לעונים ברק .ג.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד של Apple, אני מאוד אוהב את המוצרים של אפל והחלטתי שאני רוצה לנסות להתעסק עם המערכת הפעלה שלהם מקינטוש. אני רוצה לקבל עצות מיכם האם כדאי לי לקנות את המקבוק פרו 13 אינץ' החדש עם המסך רטינה. אני מבקש, לא להתייחס לכסף, אני רק שואל אם זה כדאי והאם המערכת נוחה וקל להתרגל אלייה. והשימושים כמובן: עבודה מסיבית עם תוכנות כבדות לעריכה, גלישה באינטרנט ומה שמסביב, חשוב לי שהמחשב יגיב מהר ולפי מה שהבנתי במערכת מקינטוש היא באמת מהירה. אז אשמח לייעוץ מיכם, ושוב לא להתייחס מהבחינה הכלכלית כי אני יודע שזה לא משתלם ובכסף הזה אפשר להביא מחשב עם חומרה יותר חזקה ובלה בלה בלה. אני רוצה להתעסק עם מקינטוש. תודה לכם אנשים
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. מחפש מקום/חנות באזור חיפה והקריות שבה יש תצוגה גדולה ומקיפה של מחשבים ניידים מישהו מכיר מקום כזה?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב מחו''ל הגיע, דגם: HP G72-260US Notebook שאלות: 1. קיבלתי איתו כבלים אבל החיבור זה חיבור של חו''ל אז איפה אני משיג מתאם שיאפשר טעינה של המחשב בחשמל של הארץ ובחיבור לחשמל של הארץ? 2. המכס שהייתי צריך לשלם עליו זה 514 ש''ח, זה הרבה יחסית או לא? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי התלבטויות החלטתי לעצור על דגם מסויים שמתאים לי בפרמטרים, מדובר בדגם הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_2181_2740&products_id=20206 מה דעתכם עליו?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם יש משהו שעונה לדרישות שבכותרת ועומד בתקציב? אם לא, מה הכי קרוב תקציבית לדרישות? בונוס - מערכת הפעלה וכונן SSD. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר קצת לחסוך, מה טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (קלים?), עבודה משרדית, צפייה בסרטים גם פה ושם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Football Manger -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נדרש גם מסך בגודל 21, אין לי מושג לגבי רזולוציה. -לאילו הגדרות גרפיות מיו…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי! מחפש להחליף את ה ThinkPad T460s הישן והנאמן שלי. אני עושה באמת קצת מהכל, אבל לא ממש גיימינג - מידול בסולידוורקס, טיפה Unity, קצת VR, טיפה עריכת סרטים ב Premiere ושאר כלי אדובי, טיפה אודיו, טיפה טכנות, והמון המון (המון) טאבים פתוחים. חוץ מזה, מסתובב עם המחשב לא מעט. אני מאד אוהב את ה ThinkPadים, והייתי שמח להמשיך איתם. אני פשוט לא יודע עם כל ב Integrated graphics החדשים של אינטל עושים את העבודה או לא, וזה מה שיש כמעט על כל מה שמוכרים באתר שלהם ספציפית מרגיש ש סדרת ה T, דגמי s, נותנים איזון טוב. אבל כאמור, אולי צריך לשקול לעבור לסדרה P, או יצרנים אחרים בשביל גרפיקה נפרדת. (הסתכלתי קצת על Dellים וגם על ה Razer אבל ירדתי ממנו בגלל האחריו…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1: פריטים מק"ט תיאור הפריט סכום ביניים 39202 לוח אם GIGABYTE GA-965P-S3 מחיר לפריט - 643.00 ¤ 643.00 ¤ LV300 כרטיס מסך LEADTEK WinFast PX8800GTS 320MB PCI-E מחיר לפריט - 1,758.00 ¤ 1,758.00 ¤ IE6400 מעבד Intel Core 2 Duo E6400 Box מחיר לפריט - 1,234.00 ¤ 1,234.00 ¤ OCZ2P800R22GK זיכרון OCZ CL4 800MHz 2048MB XTC DDR2 מחיר לפריט - 1,183.00 ¤ 1,183.00 ¤ 250KS דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB מחיר לפריט - 380.00 ¤ 380.00 ¤ GSA-H22 צורב LG GSA-H22 X18 DVD מחיר לפריט - 214.00 ¤ 214.00 ¤ 0761345-08140-5 מארז כולל ספק Antec Sonata II -EC 450W מחיר לפריט - 748.00 ¤ 748.00 ¤ סה"כ: 6160 ש"ח ללא קירור למעבד שעולה 160 . סה"כ 6320. המפרט מskypc מה…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להרכיב מחשב שמיועד לעריכת וידאו באופן אינטנסיבי ושימוש בתוכנות - AVID, PHOTOSHOP, AFTER EFFECTS, CUBASE, SAMPLITUDE, FINAL CUT וייתכן שבהמשך גם לתוכנות אנימציה! המחשב חייב להיות חזק! כרגע אני לא מבין גדול בOC אבל אני מתכנן לעשות באופן בינוני. אני צריך חיבור FIREWIRE, USB 3. גלשתי קצת באתר וביררתי לגבי רכיבים שמתאימים לי והרכבתי מפרט שנראה לי יותר מדי טוב, זה המפרט: Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray - מחיר 1410 ש"ח GIGABYTE Z68A-D3H-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 3xPCI-E - מחיר 695 ש"ח DDR3 1333MhZ 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 X 2 - מחיר 580 ש"ח GIGABYTE GTX560 Ti OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E - מחיר 1…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ... בגדול אני מעוניין לקנות לפטופ חדש אבל אני לא יותר מידיי מבין בנושא ... יש לציין כי ני לומד מנהל מערכות מידע כך שאני לא צריך יותר מידי אבל אני לא התנגד =) . אנ י חשבתי להשקיע 1300 דולר פחות או יותר לנושא זה ... יש לציין כי אני נמצא הרבה בארהב כך שאחריות פחות חשוב לי כמו כן חיי סוללה שיהיה קצת מהרגיל על מנת שלא יהיו בעיות בנושא זה.. בנושא גודל מסך חשבתי על בין 15" ל 17". שימוש:word , גלישה רגילה , אולי קצת משחקים (לא נראה לי יהיה יותר מדיי זמן) ועבודה עם המערכות שאני ישתמש בלימודים . נתתי דגם מסוים שנראה לי טוב אבל אתם כבר תגידו ... http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220338&Tpk=34-220-338 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב אני עובד המון עם פוטושופ ומעוניין לקנות מחשב נייח שיעבוד טוב עם הדרישות של התוכנה התקציב שלי הוא בין 3000-4500 ש"ח רק למארז ואני מעוניין להשיג את הטוב ביותר במחירים האלו 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: פוטושופ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב: גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי : לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC): לא 7. האם האם יש צורך לכ…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי דיסק מקורי של ווינדוס 7 אני לא מצליח להיכנס לביוס במחשב נייד חדש שקניתי היום לחצתי על כל המקשים החל מ f1 ועד f12 אף אחד מהמקשים לא הביא אותי לביוס, מי שמכיר את הבעיה תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני חדש פו ואני צריך שתיבנו לי מיפרט ב 6500 שקל למישחקים. בלי מסך וכל הדברים הקטנים,ואני רוצה שבמיפרט יכלל הכרטיס 8800GTS 640 תודה מראש לעוזרים ובבקשה לא להמליץ לי על HD 2900XT כי זה כרטיס אם מלה בעיות של שידרים ותמיכה
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי שהם מפרסמים בוואלה ובאתרי מכירות אחרים מחשב נייד של DELL במחיר מאוד אטרקטיבי (קנייה קבוצתית). באתר וואלה נטען שהם היבואנים הרשמיים של דל. אך באתר של החברה לא כתוב כלום על מחשבים בכלל... בקיצור, שאלתי היא האם מישהו מכיר אותם? יצא לו לעבוד איתם? האם הם אמינים וכדאי לקנות מהם מחשב נייד? המכירה המדוברת: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1596001
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר מספר חודשים אני מנסה להחליט איזה נייד מתאים לי, כיוון שאני נוסע לארה"ב בעוד פחות מחודש ומתכוון לקנות שם. חבר המליץ לי מאוד על הפורום הזה, אז הנה אני כאן. הדבר החשוב לי ביותר הוא ניידות, משקל וחיי סוללה. אני נוטה ללכת על ה-12.1 למיניהם, או משהו בטווח הזה, אם כי אני פתוח להצעות ולדעות אחרות. מעבר לזה המחשב ישמש לא למשחקים (למרות שלא אכפת לי שהמחשב יוכל להריץ אותם), אלא לעבודה משרדית אינטנסיבית, קצת תכנות ברמה נמוכה (חובבנית), וכן עריכת תמונות ברמה נמוכה (חובבנית). קישוריות מאוד חשובה לי (כיוון שאני לא נמצא הרבה בבית), ולכן wifi, שן כחולה וכדומה דרוש גם כן. מבחינת זכרון בוודאות לא פחות מ-1 ג'יגה, אבל אולי 2. חשוב גם שהמסך לא ישתקף בשמש (יש לי חברים שפשוט אי א…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. לפני כחודשיים עידכנתי את הגרסה של ווינדוס ל8.1 דרך החנות של מיקרוסופט. הנייד שלי Samsung Ultrabook NP530U4E נקנה לפני כ7 חודשים וכמובן הגיע עם עותק מקורי של ווינדוס 8. לאחר העדכון, התגלו לי לא מעט בעיות של דרייברים, הנה החלק העיקרי שלהן: 1. בהירות המסך-מקשי הFN לשליטה במהירות המסך לא משפיעים. אני רואה את השינויים בבאר הזה של הבהירות (עולה או יורד בהתאם למה שאני לוחץ) אך בפועל בהירות המסך לא משתנה. יש לה שני מצבים כרגע: אם אני פותח את המסך (בין אם ממצב שינה או מצב כבוי) כאשר המחשב מחובר לחשמל אז הוא עולה על בהירות מירבית ונשאר כך גם כאשר אני מנתק את החשמל. אם אני פותח את המסך כאשר הוא לא מחובר לחשמל, זה על בהירות מאוד נמוכה ולא משתנה גם אם אני מחבר לחשמל. שוב, …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת על מפרט. יש לי כרגע שלושה כרטיסי מסך Sapphire R9 280x toxic וספק כוח של 750W. אני מעוניין לבנות מערכת בעיקר בשביל משחקים והייתי מעוניין לדעת האם כדאי להשתמש באחד, שניים או שלושה מהכרטיסים שיש לי (באופן אישי התכוונתי לשים שני כרטיסים במחשב). את שאר החלקים עליי לקנות וזה המפרט שחשבתי עליו: מעבד: חודש הבא יוצא לשוק Core i7 5930K. האם שווה לחכות (או בכלל יש טעם לקנות) לו? אופציה אחרת היא ללכת על Core i5 4790K שזמין כרגע. לוח אם: Asus Z97-A LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP זיכרון: G.Skill RipJaws-X 16GB Kit (8GBx2) DDR3 1600Mhz CL10 F3-12800CL10D-16GBXL זיכרון קשיח: כונן קשיח Sandisk SSD Extreme II …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-