ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,407 דיונים בפורום זה
-
האם יש אתרים טובים שאפשר לבנות בהם מחשבים ניידים ואם כן מהם תודה :bash: :bash:
-
- 1 תגובה
- 2.9k צפיות
-
-
המחשב שלי מתחיל להתעייף (בן 5) ואני יודע שבקרוב אני אצטרך מחשב חדש. הייתם ממליצים על הרכבת מחשב נייד? ניסיתי לבדוק בעצמי איך עושים את זה, אבל נתקעתי כבר בשלב המארז.. האם יש מבחר מארזים טוב? האם המחשב יוצא זול יותר? קל יותר? האם צריך ידע ויכולות מעבר להלחמה פשוטה? כמובן שבנוסף ליתרונות שאני מצפה שיהיו- מחיר והתאמה אישית, אני גם עושה את זה להנאתי.. תודה!
-
- 3 תגובות
- 947 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מחפש אתר איכותי שבו ניתן להרכיב מחשב נייד לגיימינג. חשוב שבאתר יהיה פירוט של הרכיבים והחברות שלהם. רציתי להרכיב alienware אבל קצת מפריע לי שאין להם פירוט של החברות של הרכיבים שלהם. ראיתי שבאתר www.powernotebooks.com יש אפשרות להרכיב מחשבים ויש פירוט די טוב של הרכיבים. אשמח לעזרה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
האם ניתן לרכוש רכיבים (מעבד, לוח אם, זכרונות ועוד) של מחשב נייד ללא המארז? כלומר ללא הפלסטיק, מסך ומקלדת? אם כן, אולי אפשר במקרה זה למצוא מארז שמתאים ללוח אם ובמקום הקירור המקורי אפשר להתקין קירור פסיבי חזק, זאת בזכות מעטפת החום הנמוכה של מעבדי הנייד. התוצאה: מחשב יקר יותר, פחות חזק אבל שקט!
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
שלום רב כולם, אני מעוניין להרכיב מחשב נייח חדש. אני אדריכל והשימושים הם לתוכנות דו ותלת מימד כמו: Revit, Lumion, 3DS MAX, Sketchup, Autocad, grasshoper לצפיה בסרטים full hd, אינטרנט, אופיס, פוטושופ מעט מאוד אבל גם למשחקים. מצרף מפרט שבניתי בעזרת חברים. האם הייתם משנים דבר מה ונשארים באותו תקציב, והאם יש דרך להוזיל במעט את הקניה בלי לפגוע ברכיבים הכרחיים? מס' שאלות נקודתיות: -אודה לעצה בבחירת מאוורר שיתאים למארז. -על איזה מסך 24 אינץ' (ויותר) עם צבעים נאמנים למקור, full hd, מראה אלגנטי, הייתם ממליצים? -על איזו מקלדת חוטית הייתם ממליצים? האם ההבדל בין חוטי לאלחוטי מהותי? -(אם זו שאלה לגיטימית) …
-
- 15 תגובות
- 6.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אשמח לעזרה שלכם, מצורף גם למטה התיאור וגם מפרט דוגמה שבניתי (חורג מהתקציב שלי) - האם אפשר עזרה בהתאמות טובות יותר? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8K, אפשר לחרוג במעט (סביבות 500 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? * הרצת תוכנת סריקה תלת מימדית עם הסורק ועריכה של האובייקטים הסרוקים - באתר הסורק כתוב על דרישות למחשב: at least: intel i7, 16GB ram (32GB is recommended), powerful GPU * תכנות - שימוש בIDE כגון intellij, visual studio, הרצת מכונות וירטואליות, מודלים תלת מימדיים - טעינה שלהם ומניפולציה בעזרת קוד וייצוג שלהם. * הרצה של רשתות ולמ…
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום, אשמח לייעוץ בנוגע להרכבת מחשב לעריכת תמונות, בעיקר שימוש בתכנות לייטרום ופוטושופ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב גמיש מאוד, מעדיפה להשקיע באיכות המוצר וביכולות שלו. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות בתוכנות אדובי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלו…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מחפש מחשב נייח לצרכים הנ"ל. יש אפשרות לקניית חלק מהרכיבים באמזון USA (משפחה עתידה להגיע בקרוב) - רצוי את הרכיבים הקלים ואלה שיביאו לחסכון המשתלם ביותר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי - חריגה מקסימום 200-300 שקל (במידה ושווה את זה) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, בניית אפליקציות והזרמת וידאו 4K א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רוצה שהמחשב יעמוד בשימוש עתידי של בניית אפליקציות. שימוש בסביבות עבודה של Jet…
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K, אפשר לחרוג במעט (סביבות 500 ש"ח) בשביל שיפורים משמעותיים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש יחסית מגוון הכולל: * תכנות - שימוש בIDE כגון intellij, visual studio, הרצת מכונות וירטואליות ולאחרונה נוספה גם התעסקות עם מודלים תלת מימדיים (קבצי cad למינהם), טעינה שלהם ומניפולציה בעזרת קוד וייצוג שלהם בתוכנה כלשהי (כרגע 3D builder) * עריכת ווידאו 4K - יכול לרדת ל1080p, שימוש ב Adobe Premiere Pro * כתיבה וקריאה מרובה של מאמרים * שימוש רגיל של יוטיוב, נטפליקס וchrome 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 16 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם את המחשב הראשון שלי הרכבתי לפני כ5 שנים בעזרתכם, אשמח לעשות זאת שוב, אחרי המון לבטים אם להשקיע ב-vostro 3560 מחשב נייד בינוני-, הבנתי שהוא לא יספק את דרישותי, ולכן אני פונה אליכם אני צריך מחשב עם כמה שפחות כבלים, קניתי usb wireless, עכבר אלחוטי, והדבר היחידי שאצטרך לחבר לחשמל זה את הכבל של כונן המחשב, המסך, המקלדת והמסך לכונן המחשב. במידה ו"קפצתי מעל הפופיק" בדרישותי ביחס לתקציב אשמח לקבל את המפרט המקסימלי שאפשר להוציא מהתקציב שלי. תודה רבה מכל הלב לכל העוזרים, מעריך זאת מאוד 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, מבחינת קנייה בחנות אמינה במחירי השוק. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתק…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבנות מחשב חדש, אני לא צריך את כל החלקים אלא רק : מעבד לוח אם זיכרון כרטיס מסך ספק כח ומארז (חשוב שיהיה Tower ולא mini או midi) השימוש של המחשב לא מוגדר (קצת מכל דבר ) אני לא גיימר ולא עורך סרטים. אבל חשוב שתהיה תאימות לשידרוג רכיבים בעתיד, בנוסף חשוב שיהיה לו חיבור IDE אחד לפחות (אם קיימים 2 אז עדיף), יש לי HD של 250G, צורב DVD ו-DVD שחבל לי להחליף אותם וכולם מתחברים בIDE FireWire IEEE1394 וחיבור PCI אחד לפחות. תודה רבה לכל העונים.
-
- 12 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום, אני צריך למצוא מחשב לאחותי הקטנה בסכום של עד 3,000 שקלים אבל שיכלול מסך LCD 19". אחותי לא עושה דברים יותר מידי מסובכים\לא מקשה על המחשב יותר מידי. המחשב למטרות סרטים, משחקים פשוטים, גלישה באינטרנט וכאלה דברים. אשמח אם תעזרו לי למצוא מחשב שיתאים לתנאים האלו. תודה.
-
- 9 תגובות
- 595 צפיות
-
-
אהלן. אני מעוניין לקנות מחשב עד סכום של 5000 שקל מחשב חזק למחשקים. כמה שאלות, האם עדיף להשקיע במעבד I5 מקסימלי במקום I7 מינימלי שמעתי כמה שמועות שI7 לא שווה את המחיר שלו וגם ככה אני לא ינצל את כל היכולות שלו. את רוב הסכום אני רוצה להשקיע במעבד ובכרטיס מסך. האם יש הבדל בין מסך מחשב לLCD? מעוניין ב 20\21\22\23 אינטץ מסך. עכבר מקלדת הכי פשוט והכי זול לא צריך להשתגע, רמקולים לא צריך, זיכרון קשיח האם כדי לקנות טרה למרות שאני לא ימלא אותו? מחכה לתשובות והמלצות שלכם, תודה מראש. איזה מחשב הייתם בונים לעצמכם אם היה לכם את הסכום הזה מקס.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם מה דעתכם על המפרט הזה: מעבד: Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB מחיר עכשוי 1790שח (אני מחכה לירידת מחירים של אינטל ב40% בחודש הבא ככה שהמחיר יהיה 1300שח לוח: אם ?P5W DH Deluxe s775 Conroe, 975X, DDRII 800, 2xPCI-E Crossfire? מחיר 1390 שח זכרון ?1GB Kingston HyperX? מחיר 970 שח (סטיק אחד בשלב הזה ) כרטיס מסך: הכי פשוט בשלב הזה משהו ב220 שח (אני מחכה ל DX 10 שיגיע ל 1500שח אבל זה בהמשך) HD ?250GB 7200RPM, 16MB, SATA II? מחיר 390שח מארז: ?Thermaltake Shark VA7000BWA? מחיר 735שח ספק: ??ToughPower W0103 600W PFC (24pin) שח 580 מחיר 5585 שח מה הייתם משנים? תודה מראש ניר
-
- 2 תגובות
- 559 צפיות
-
-
אהלן, צריך להרכיב מחשב חזק שיהיה עמדה מרכזית במשרד 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב להיות ישראלי ולחסוך אבל לא להתפשר על איכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עמדה מרכזית לעבודה במשרד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). חשחשבת, אופיס, גלישה באינטנט וקצת שליטה מרחוק. בכל זאת רוצה שהמחשב ממש מהיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המס…
-
- 0 תגובות
- 914 צפיות
-
-
השימוש (ואל תצחקו ..=]..) אינט', והמשחק פיפא,...ובעתיד הקרוב קומפי לילדים קטנים =]... המחשב הוא בשביל אחי ואישתו, אז הם אינם צריכים HD גדול (מספיק 80GB). כ.מסך ממוצע,אך בשום פנים ואופן לא LOW END!!,קצת יותר מזה =]... (חשבתי בכיוון של 7300GS, איך הוא?) מסך 17', מקלדת, עכבר רמקולים, וצורב DVD. לא חשוב אם זה INTEL או AMD, העיקר מע' 64BIT, העדפה לAMD. תודה מראש! לבנתיים אני בניתי מפרט מKSP (אני גם מעדיף את חנות זו, כי יש אותה עכשיו באשדוד =] ) : מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 1 890 890 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ K8NMF-9 s939, NF4, PCI-E, SATA, 1394 1 480 480 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ …
-
- 5 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום לכולם ... ברצוני לרכוש מחשב חדש בקרוב ! עכשיו אני רוצה להרכיב אותו כי אני קונה חלקים מכל מני חנויות בגלל שהדברים שאני רוצה אין אותם כולם בחנות אחת וזה מפוזר! השאלה שלי היא האם תהיה אחריות על החומרה ואם כן איך זה בדיוק הולך האחריות הזאת ?
-
- 3 תגובות
- 844 צפיות
-
-
1 מעבד intel core i7 2600k 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU core 2 לוח אם ASUS P6T SE 3 זיכרון G.skill F3-16000CL9T-12GBTDD 4 דיסקים קשיחים 1. ocz vertex 2 2.5" 120GB SSD SATA II MLC 2. western digital caviar black 2TB 7200 RPM, 64MB, SATA III 5 כרטיס מסך Gigabyte Radeon HD 6990 GV-R699D5-4GD-B 6 צורב LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA 7 ספק כוח Thermaltake ThoughPower 1000W W0115RI 8 קירור למעבד Corsair Hydro H100 Extreme Preformance Liquid CPU Cooler 9 מארז Antec Dark Fleet DF-85 Case המחשב ישמש בעיקר לעריכת ווידאו בתוכנות כמו AFTER EFFECT. PREMIERE, וכו'. אני רוצה לדעת אם כל החלקים תואמים אחד לשני שלא היו לי בעיות והאם יש למישהו הצעות לשיפור או נקודות שלא שמתי לב אליהם…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב זאת כנראה פעם אחרונה שאני יפתח נושא בקשר למפרט הזה... בפורום מעבדים לוחות אם וזכרונות מצאו לי את הבדיקות האלה: http://www.adkproaudio.com/benchmarks.cfm זה מאפשר לדעת איזה מעבד מתאים יותר למחשב יצירת מוזיקה, וגם רשום שם שעדיף זכרונות DDR3 1600GHz ... התקציב שלי הוא 1500 שקל אני משאיר את המארז שלי CompuCase 6A19 , הארד דיסק 160 ג'יגה, צורב DVD, מאוורר למארז, כרטיס מסך ריידון X600(אני לא צריך מתקדם יותר, הוא מספק אותי כרגע מאוד). בתקציב שלי אני רוצה להביא מעבד, לוח אם, זכרונות, הארד דיסק נוסף של 250+ וספק כוח... חשבתי להביא את הספק הזה: http://www.trg.co.il/pl_product~ATX-S400TZ~17~0.htm יש את הזכרון הזה: http://www.trg.co.il/pl_product~SAMSUNGDDR32GB1600~7~0.htm אם אפ…
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
-
-
עד כמה יהיה מסובך לקנות מחשב ולהרכיב אותו לבד? אני מעוניין לרכוש HTPC ולהרכיב אותו לבד ויש לי מספר שאלות ואשמח שתענו לי עליהם: 1. הלוח-אם\מארז מגיע עם ברגים מראש לחזק את הלוח-אם למארז? 2. זכור לי שלפני שמתקינים את המעבד צריך למרוח משחה כלשהי. היא מגיעה עם המעבד? 3. עד כמה יהיה מסובך לחבר בין המארז ללוח-אם, את כפתור ההפעלה, ריסט, יציאות usb ושאר הדברים? 4. האם יש מדריך מפורט שלב אחר שלב למרכיב המתחיל? תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך וכרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן, קל. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנ…
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
זקוק לעזרה בהרכבת מחשב שקט ואמין, למטרות כלליות וגיימניג בינוני לכל היותר, הרכבתי לפי המפרטים המומלצים באתר בשינוי של מארז שקט, קירור, וספק אמין, אשמח לקבל הערות לשיפור תודה
-
- 0 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר קריסת המחשב הכואבת שעברתי החלטתי להתדקם ולקנות מחשב חדש אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט שיתאים לי. האם לדעתכם ניתן וכדאי בתקציב שלי ללכת על מעבד i7? בדרך כלל אני רואה בתקציב זה מפרטים עם מעבד i5 ... 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אודיו, תכנות, משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קיובייס, matlab. eclipse,ableton live, משתמש ברובן באופן תדיר עד כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימ…
-
- 1 תגובה
- 678 צפיות
-
-
אחרי שקראתי את התגובות ניסיתי להרכיב משהו יותר מעניין, מה אתם אומרים על זה: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤800 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS4 ¤904 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39454 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤335 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 XP ¤530 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996580 כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce GTX 260 896MB PCIe ¤1948 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=44440 מארז ללא ספק Thermaltake Soprano VX ¤235 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=VD6000BNS ספק כ…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - [url]www.wellcom.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבדים:[/b] [url=https://www.wellcom.co.il/index.php?route=product/product&product_id=101713]AMD Ryzen 9 3900X AM4 Box[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 1907 [b]קירור למעבדים:[/b] [url=https://www.wellcom.co.il/index.php?route=product/product&product_id=102763]CoolerMaster MasterLiquid ML240L RGB V2 Liquid Cooler[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 267 [b]לוחות אם:[/b] [url=https://www.wellcom.co.il/index.php?route=product/product&product_id=19012]Asus TUF GAMING X570-PLUS[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 1005 [b]זכרונות:[/b] [url=https://www.wellcom.co.il/inde…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-