ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני מעוניין להרכיב מחשב חדש, המיועד בעיקר לעיבוד ועריכת תמונות (פוטושופ, פרי-הנד, פלאש וכו'). שמעתי שמעבדי אינטל ידועים שהם טובים יותר לכך... האם נכון? בנוסף, איזה זיכרון כדאי לקנות, ואיזה כרטיס מסך? האם יש רכיבים שמיועדים לכך? תודה מראש...
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש באתר ואני לא מתעסק כל כך בחומרה ואשמח לקבל הצעות למפרט למחשב החדש שלי . העיסוק העיקרי שלי על המחשב הוא בעריכת גראפיקה ומשחקים. אני לא משתמש ב OC בכלל . אין צורך במסך יש לי 3 מסכי 17" של LG בבית ואני לא רואה סיבה לקנות עוד כמה. אין לי העדפה של INTEL או AMD . מה שכן חשוב לי : צריך כרטיס רשת של 10/100/1G כ. מסך ממוצע למשחקים כמו HEROES5, HALO, וכדומיהם . זיכרון של לפחות 1G HDD של 200G לפחות SATA II 7200 אפשרות לחיבור לטלויזיה ולשני מסכים בו זמנית כ. קול של לפחות 5.1 (רמקולים קיימים אין צורך ולקנות חדשים) המחשב צריך להיות לא רועש במיוחד (נא לא להוסיף 5-10 מאווררים כי יש דברים שדורשים קירור מסיבי) צורב DVD ___________ אני משתמש המון ב PHOTOSHOP ו PAINTSHO…
-
- 3 תגובות
- 542 צפיות
-
-
הי - אני רוצה להרכיב מחשב לטובת בדיקה כלכלית לכדאיות של כריה של אטוריום הסכום שהקצבתי לטובת הנושא הוא 2500$ אשמח להצעה למפרט בנושא (כ 6 כרטיסי מסך ) אם למישהו יש גם הכרות (מחשב דומה בבית\ בעסק) גם אשמח לשמוע חוות דעת על הביצועים והאמינות
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, אני כבר הרבה זמן לא בעסקי המחשבים (מאז שקניתי את המחשב האחרון לפני 4 שנים) ולכן אני זקוק לעזרת מומחי הפורום בהרכבת מחשב. בכלליות יש לי מקלדת,עכבר,רמקולים. את כל שאר הרכיבים אני צריך לקנות (כולל מסך). השימושים של המחשב: בעצם כמעט כל מה שמשתמש ממוצע יכול לרצות,תוכנות (כולל ויסטה),לימודים (מתחיל באוקטובר לימודים אקדמיים וזו בעצם הסיבה שאני קונה מחשב),משחקים (לא גיימר כבד אבל אני בהחלט רוצה שכל המשחקים החדשים כיום יעבדו לי חלק ובאיכות גבוהה),אינטרנט וכו'... *אני מעוניין גם בצורב (לא משהו מתוחכם צורב נחמד שלא יעשה בעיות-ושיצרוב גם DVD) בנוסף אשמח לכונן של הדיסקים המרובעים הישנים (לא יודע את השם המקצועי-סלחו לי :-)) התקציב הוא עד 5000 (כמובן שעדיף פחות) כולל מסך ורצוי שהמח…
-
- 6 תגובות
- 741 צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב חדש לתקציב של 5K.. האם מומלץ לקחת מעבד HASWELL לגיימינג? ואיזה לוח אם לקחת? (אני סגור על Z87 של ASUS) אבל לא יודע איזה דגם . וזכרונות של 2000 מינימום תודה ענקית לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 871 צפיות
-
-
הראשון זה E5400 INTEL PENTIUM DUAL CORE עם לוח אם של אסוס מיושן... כרטיס מסך 9800 GT ו 2GB זכרון DDR חסרונות: שאי אפשר לחבר עוד הרדיסק נוסף, אי אפשר להרחיב זכרון כי יש רק 2 סלוטים,כרטיס קול לא תקין... המחשב השני AMD 64 X2 +4800 סלוט 939 לוח DFI LANPARTY NF4 ULTRA D SLI זכרון OCZ 2 ג'יגה כרטיס מסך 8600 GT חסרונות: אי אפשר לשים מעבד חזק יותר או חדיש יותר בגלל התושבת המיושנת יתרונות: אפשרות לחבר 4 כוננים קשיחים, אפשרות ל 2 כרטיסי מסך,יותר זכרון ואפשרות לאוברקלוק. עד עכשיו לא הייתה שום בעיה עם כל מה שהייתי מפעיל על המחשבים שזה באטלפילד 2 ובאטלפילד באד קומפאני 2... אחד המחשבים כרגע נותר בצד מיותר, והייתי רוצה לעשות משהו חזק יותר מהמחשב שבו אני משתמש ב 90% מהזמן שזה המחשב הראש…
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי נסיון רב בתוכנה, אולם טרם הרכבתי מחשב לבד האם זה מורכב וצריך ידע מיוחד או שכל אחד
-
- 4 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום , הקדמה: יש לי מחשב שאצלי כבר בערך שנתיים וחצי מחשב נייח HP פבליון במהלך השנתיים וחצי החלפתי לו מספר חלקים כדי לשדרג אותו ולאחרונה החלטתי לשדרג אותו משמעותית ולהשקיע 3.5-3K כדי לשדרג משמעותית חלק מהחלקים הקיימים אני רוצה להשאיר וחלק לקנות חדשים להלן המחשב: מבחינת מה שנשאר : הכרטיס מסך , והספק כוח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5 - 3 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל תקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש …
-
- 5 תגובות
- 909 צפיות
-
-
היי רציתי לשאול את דעתכם לגבי מחשב שאני רוצה להרכיב המטרה בעיקר בשביל להריץ סרטי 4K במחשב לטלוויזיה מעבד: https://www.amazon.com/AMD-Ryzen-Processor-Wraith-Cooler/dp/B07B428M7F/ref=sr_1_1?crid=2E03QSFTB69RA&keywords=amd+ryzen+7+2700x&qid=1576748620&s=electronics&sprefix=AMD+Ryzen+7+2700%2Celectronics%2C1223&sr=1-1crid=TDPY9Y0B78MS&keywords=amd+ryzen+7+2700x&qid=1576745463&sprefix=amd+ry%2Caps%2C308&sr=8-2 כרטיס מסך: https://www.aliexpress.com/item/33011137786.html?storeId=4413133&spm=2114.12010615.8148356.1.7d716b0cuJ8eD8&spm=a2g0o.store_home.slider_142203370.3 לוח אם: https://www.amazon.com/GIGABYTE-B450-AORUS-Th…
-
- 0 תגובות
- 674 צפיות
-
-
היי הרכבתי בעצמי את המפרט הבא : ואני צריך יעוץ אם לשנות משהו בו. 1. מה התקציב? 4,500 עם אופצייה לחריגה קטנה 2. מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, בעיקר משחקים כבדים בהגדרות הכי גבוהות! 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד אינטל 4 ליבות , כרטיס מסך חזק מאוד. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? נושא הקירור כמובן חשוב,והכי חשוב השקט ! 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה בלבד 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב מאוד! 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא 11. במפרט למשחקים - בא…
-
- 9 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום. למה הפעולה לעיל חשובה? אני רואה שהעונים בוחרים בה בכל בניית מפרט. תודה!
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
אני עוזר לחבר להרכיב מחשב - המחשב משמש לעבודה עם תוכנות גרפיות כבדות (כולן !!!) וגם עם תוכנות תלת מימד כגון מאיה ו- 3D MAX ועריכת סרטים. אחד הדברים שלוקחים הרבה זמן ומשאבים הוא תהליך הרינדור ( RENDER ). אנחנו מעוניינים להרכיב מחשב חזק ומקצועי מאוד שיענה על הצרכים הללו. ובכדי להגיע לביצועים גדולים ומהירים אלו , החבר מוכן להשקיע סכום כסף רב. כמובן יש חשיבות לנפח דיסק גדול במיוחד + כרטיס מסך אחד או יותר , מעבד אחד או יותר ועוד ועוד. האם קימות דרישות מיוחדות כגון , צורך במס' כרטיסי רשת, מס' מעבדים ועוד. כיום הוא עובד עם מחשב מקינטוש G5 - ורוצה לעבוד בעיקר עם PC גם על מנת שיוכל גם לשחק במשחקים כבדים. תודה מראש בעזרה בהרכבת המחשב.
-
- 16 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן, המחשב מיועד להיות game pc ו-work pc תוך כדי ותכני HD ומעדיף לרכוש אותו מ-skypc. המשחקים הולכים להיות מסוגים שונים בהגדרות גבוהות. רצוי תמיכה ב-SLI/crossFire. הייתי רוצה אולי להוסיף כרטיס מסך נוסף בעתיד בעת הצורך. (****האם בכלל זו גישה טובה? או עדיף לוותר מכיוון שעוד שנה אולי יהיו טכנולוגיות שונות לגמרי?) בעתיד כנראה אכפיל את כמות הזיכרון הפנימי ואוסיך עוד 3X1024. התקציב העומד לרשותי הוא בסביבות 7,500 ש"ח וגם ככה לחוץ, עדיף פחות. לא מתוכננות מודיפיקציות למחשב, לא OC או משהו דומה. יש לי צורך במקלדת, עכבר ומסך. (רמקולים לא חובה - במפרט הנוכחי אין וירכשו יותר מאוחר). המחשב רצוי שיהיה שקט ומאוורר היטב. אין לי שום צורך בתוכנות או מערכת הפעלה. התכנון הוא לחבר אותו מתישהו ל…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
ברשותי שני מחשבים ישנים, ואני מעוניין לבנות את הקומבינציה הטובה ביותר מהרכיבים שלהם. המחשב המורכב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט. ואלו הרכיבים של המחשבים הישנים : לוח אם 1 לוח אם 2 מעבד 1 מעבד 2 כרטיס מסך 1 כרטיס מסך 2 זכרונות (שתי יח') 1 זכרונות (שתי יח') 2 אני מניח שיהיה מומלץ לשדרג את הזכרון ל- 2GB. באחד מהמחשבים ישנו HD SATA מהדגמים הראשונים שיצאו בזמנו בנפח 180GB. בכוונתי להתקין WINDOWS 7 HOME EDITION נשאר לי רשיון אחד פנוי.
-
- 12 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך להרכיב מחשב למשרד שמריץ מספר תוכנות כמו Office, חשבשבת וכדומה. המחשב הזה יהיה עמדה מרכזית לכן אני רוצה שיהיה ממש מהיר : שיידלק מהר, שיגיב מהר, שיהיה אפשר לעבוד עם כמה תוכנות פתוחות. לכן אני מעדיף שימוש ב - SSD. חושב ש250 GB מספיק כי לא יישבו עליו הרבה דברים.(כנראה רק קבצים משרדיים לא כבדים). ושימוש ב - 8 GB ראם. אשמח להמלצות. בנוסף אני נוסע לאילת שבוע הבא ואם יהיה אפשר להרכיב משהו ב - KSP או חנות מחשבים אחרת באילת בשביל המחיר בלי מע"מ זו אופציה אבל לא קריטי. תודה לעוזרים !
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב שלי מתחיל להתעייף (בן 5) ואני יודע שבקרוב אני אצטרך מחשב חדש. הייתם ממליצים על הרכבת מחשב נייד? ניסיתי לבדוק בעצמי איך עושים את זה, אבל נתקעתי כבר בשלב המארז.. האם יש מבחר מארזים טוב? האם המחשב יוצא זול יותר? קל יותר? האם צריך ידע ויכולות מעבר להלחמה פשוטה? כמובן שבנוסף ליתרונות שאני מצפה שיהיו- מחיר והתאמה אישית, אני גם עושה את זה להנאתי.. תודה!
-
- 3 תגובות
- 918 צפיות
-
-
האם יש אתרים טובים שאפשר לבנות בהם מחשבים ניידים ואם כן מהם תודה :bash: :bash:
-
- 1 תגובה
- 2.9k צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מחפש אתר איכותי שבו ניתן להרכיב מחשב נייד לגיימינג. חשוב שבאתר יהיה פירוט של הרכיבים והחברות שלהם. רציתי להרכיב alienware אבל קצת מפריע לי שאין להם פירוט של החברות של הרכיבים שלהם. ראיתי שבאתר www.powernotebooks.com יש אפשרות להרכיב מחשבים ויש פירוט די טוב של הרכיבים. אשמח לעזרה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
האם ניתן לרכוש רכיבים (מעבד, לוח אם, זכרונות ועוד) של מחשב נייד ללא המארז? כלומר ללא הפלסטיק, מסך ומקלדת? אם כן, אולי אפשר במקרה זה למצוא מארז שמתאים ללוח אם ובמקום הקירור המקורי אפשר להתקין קירור פסיבי חזק, זאת בזכות מעטפת החום הנמוכה של מעבדי הנייד. התוצאה: מחשב יקר יותר, פחות חזק אבל שקט!
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
שלום רב כולם, אני מעוניין להרכיב מחשב נייח חדש. אני אדריכל והשימושים הם לתוכנות דו ותלת מימד כמו: Revit, Lumion, 3DS MAX, Sketchup, Autocad, grasshoper לצפיה בסרטים full hd, אינטרנט, אופיס, פוטושופ מעט מאוד אבל גם למשחקים. מצרף מפרט שבניתי בעזרת חברים. האם הייתם משנים דבר מה ונשארים באותו תקציב, והאם יש דרך להוזיל במעט את הקניה בלי לפגוע ברכיבים הכרחיים? מס' שאלות נקודתיות: -אודה לעצה בבחירת מאוורר שיתאים למארז. -על איזה מסך 24 אינץ' (ויותר) עם צבעים נאמנים למקור, full hd, מראה אלגנטי, הייתם ממליצים? -על איזו מקלדת חוטית הייתם ממליצים? האם ההבדל בין חוטי לאלחוטי מהותי? -(אם זו שאלה לגיטימית) …
-
- 15 תגובות
- 6.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אשמח לעזרה שלכם, מצורף גם למטה התיאור וגם מפרט דוגמה שבניתי (חורג מהתקציב שלי) - האם אפשר עזרה בהתאמות טובות יותר? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8K, אפשר לחרוג במעט (סביבות 500 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? * הרצת תוכנת סריקה תלת מימדית עם הסורק ועריכה של האובייקטים הסרוקים - באתר הסורק כתוב על דרישות למחשב: at least: intel i7, 16GB ram (32GB is recommended), powerful GPU * תכנות - שימוש בIDE כגון intellij, visual studio, הרצת מכונות וירטואליות, מודלים תלת מימדיים - טעינה שלהם ומניפולציה בעזרת קוד וייצוג שלהם. * הרצה של רשתות ולמ…
-
- 4 תגובות
- 583 צפיות
-
-
שלום, אשמח לייעוץ בנוגע להרכבת מחשב לעריכת תמונות, בעיקר שימוש בתכנות לייטרום ופוטושופ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב גמיש מאוד, מעדיפה להשקיע באיכות המוצר וביכולות שלו. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות בתוכנות אדובי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלו…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מחפש מחשב נייח לצרכים הנ"ל. יש אפשרות לקניית חלק מהרכיבים באמזון USA (משפחה עתידה להגיע בקרוב) - רצוי את הרכיבים הקלים ואלה שיביאו לחסכון המשתלם ביותר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי - חריגה מקסימום 200-300 שקל (במידה ושווה את זה) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, בניית אפליקציות והזרמת וידאו 4K א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רוצה שהמחשב יעמוד בשימוש עתידי של בניית אפליקציות. שימוש בסביבות עבודה של Jet…
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K, אפשר לחרוג במעט (סביבות 500 ש"ח) בשביל שיפורים משמעותיים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש יחסית מגוון הכולל: * תכנות - שימוש בIDE כגון intellij, visual studio, הרצת מכונות וירטואליות ולאחרונה נוספה גם התעסקות עם מודלים תלת מימדיים (קבצי cad למינהם), טעינה שלהם ומניפולציה בעזרת קוד וייצוג שלהם בתוכנה כלשהי (כרגע 3D builder) * עריכת ווידאו 4K - יכול לרדת ל1080p, שימוש ב Adobe Premiere Pro * כתיבה וקריאה מרובה של מאמרים * שימוש רגיל של יוטיוב, נטפליקס וchrome 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 16 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם את המחשב הראשון שלי הרכבתי לפני כ5 שנים בעזרתכם, אשמח לעשות זאת שוב, אחרי המון לבטים אם להשקיע ב-vostro 3560 מחשב נייד בינוני-, הבנתי שהוא לא יספק את דרישותי, ולכן אני פונה אליכם אני צריך מחשב עם כמה שפחות כבלים, קניתי usb wireless, עכבר אלחוטי, והדבר היחידי שאצטרך לחבר לחשמל זה את הכבל של כונן המחשב, המסך, המקלדת והמסך לכונן המחשב. במידה ו"קפצתי מעל הפופיק" בדרישותי ביחס לתקציב אשמח לקבל את המפרט המקסימלי שאפשר להוציא מהתקציב שלי. תודה רבה מכל הלב לכל העוזרים, מעריך זאת מאוד 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, מבחינת קנייה בחנות אמינה במחירי השוק. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתק…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-