ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
מעוניין לשמוע מכם המלצות אחרות או פידבקים לגבי המפרט הבא שהרכבתי. האם המפרט הבא יעשה את עבודתו כ- MEDIA CENTER(FHD FORMAT 1080P) בצורה טובה ? האם המארז מתאים ללוח אם והספק מספיק כדי להחזיק את המערכת יציבה ? האם בכדי לעשות OC ולהגיע ל ~ 3GHZ מספיק הקירור ושאר הרכיבים ? האם הכרטיס מסך מיותר וניתן להגיע לאותם הצרכים עם השימוש בכרטיס המסך המובנה בלוח אם ? ובגדול המלצות כאלה ואחרות מה כדאי להוסיף למחשב בכדי להעצים את חווית ה- MEDIA CENTER. המחשב מתוכנן להיות מחובר למסך קטן ובמקביל לטלויזיה 42" FHD כיצד עדיף לעשות זאת כדי שניתן יהיה לשלוט על פלט התמונה לכל מסך בנפרד ? המפרט: מעבד AMD Athlon II X2 240 Box ₪317 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX240OCGQBOX לוח אם …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה! יש לי 2900 שקל ואני רוצה לקנות מעבד + לוח + זיכרון + כ.מסך חשבתי על משהו בסגנון כזה: AMD Athlon XP 2400+ Tray CPU Asus A7N8X Deluxe v2.0 nVidia nForce 2 Ultra400 Motherboard GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Value Memory Powercolor Radeon 9500 128MB DDR Retail Video Card מה שמוזר זה, שלא מוכרים בPCH את ה9500 פרו, מה הקטע?! תודה על העזרה!
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, לצורך שדרוג של מחשב עריכת וידאו ישן של חבר, אני מעוניין להרכיב לו מפרט וזקוק לעזרתכם. ניסיתי להתייעץ לפני כמה שבועות ואמרו לי לחכות לירידת המחירים ולמעבדים החדשים של אינטל (6320-6420), אז הנה, חיכיתי. ובכן, יש ברשותנו כרטיס טלויזיה ישן (AGP) שאפשר עוד להשתמש בו, אבל הייתי שמח אם מישהו יכול להציע כרטיס מתאים שיכנס בתקציב - או לפחות להגיד בכמה צריך למתוח את התקציב (4000 ש"ח) כדי להכניס כרטיס כזה. מה דרוש: 1. מארז+ ספק 2. מעבד (חשבתי על ה-E6420 החדש, אבל אולי כדאי כבר ללכת על E6600 שמחירו ירד עכשיו? האם יהיה הבדל משמעותי בביצועים? לא מתוכנן OC) 3. לוח אם (שימו לב להערה על כרטיס ה-AGP הישן, אשמח גם להצעות הכוללות רכישת כרטיס חדש כדי לא להכניס לוח עם יכולות מפוקפקות רק ב…
-
- 9 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב חדש (סוף סוף) אחרי פסח, המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט וצפיה בסרטי DVD. אני רוצה שתהיה לו הכנה ל-Blu-Ray בעתיד (אין צורך בכונן כרגע), כך שכרטיס המסך צריך להיות מתאים ל-HD, ועם TV-Out איכותי. חשובה לי המהירות, ממנה סובל המחשב הנוכחי שלי, כך שאני מתלבט בין 2 ג'יגה זיכרון ל-4. אני צריך גם הרדיסק, מינימום 320 ג'יגה. התקציב 2500 ש"ח, ואני מקווה במחיר הזה להכניס גם מערכת הפעלה (ויסטה? למרות שאני עוד מתלבט, יש לי דיסק XP מקורי שאוכל להתקין) בכל מקרה התקציב גמיש. המפרט ללא מסך וציוד היקפי (מקלדת, עכבר) אשמח לקבל את המלצותיכם, אם אפשר מפרט מ-skypc כי הם קרובים אלי. תודה מראש !
-
- 9 תגובות
- 624 צפיות
-
-
מארז : atx CI-6a19 midi tower לוח אם : intel desktop board d875pbz (לא שמעתי עליו לפני כן אבל זה מה שהוצע לי...אנא חוו דעתכם עליו) מעבד : pentium 4 2.4GHz 800 MHz bus 512K cache, HT דיסק קשיח : WD 80 GB 7200 RPM 8MB cache כרטיס מסך : radeon 9800 pro 128 MB DDR DVI + TV OUT מסך : כנראה Hyundai 19" F910 מקלדת ועכבר מולטימדיה של מייקרוסופט כרטיס קול creative 4D (אוליאפשר לשלב לוח אם עם כרטיס קול מובנה שיהיה עדיף ? ) צורב : lite-on retail box 52x24x52 כרטיס רשת על הלוח intel 1000 המחיר המוצע לא כולל מע"מ : 1550$ צמוד לשער הדולר... מבקש הצעות לשיפורים אשר יורידו מהמחיר אך לא מהביצועים (אולי מעבר ל amd ?), אין צורך ברמקולים, או פד לעכבר תודה מראש, גיא.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב לבן של בן דוד שלי, זה יהיה המחשב הראשון שלו, הוא בן 10, אז לא מדובר במשחקים לגיימר אמיתי כמובן. (בלי מסך, את המסך אני מביא לו...) חשבתי אפילו לקנות לו משומש מצאתי הצעה כזו : "מארז יפה, מעבד ATHLON64 AM2 4200x2 גיגה זכרון, 160GB כ.מ 7300GT לוח אם הכי מתקדם של MSI תומך בSLI , צורב DVD שלLG מקלדת ועכבר כ.קול 7.1" - ב 1800 ש"ח - זה שווה את זה ? (לא כולל נסיעה מעכו לירושלים וחזרה לאיסוף המחשב) לי נראה שזה שווה את זה, כולל את הנסיעה, אבל תגידו אתם... אפשר להרכיב חדש, במפרט דומה, ובמחיר דומה ? אם אתם מכירים משומשים למכירה שעדיפים על ההצעה הזו, אז אני אשמח לשמוע על המפרט והמחיר שלהם - (ולינקים למכירות יד שניה בפרטי בבקשה)
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בגלל ההוזלה במעבדי שAMD חשבתי ל"שדרג" את המחשב(מה שישאר זה רק צורב והארד דיסק). אני רוצה מעבד דואל קור,כרטיס מסך טוב(לא משהו מטורף שיריץ משחקים על Medium). חצי גיגה RAM או יותר. לוח אם תומך SLI. זהו פחות או יותר ב2000 שקל. האם כדאי ללכת על Core כבר?(אותו תקציב) תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום רב לכולם, אשמח לדעתכם האמיתית בנושא החשוב לי בימים אלו. לאחר שהנייד שלי שרכשתי לפני שנה HP D6000 PAV גסס..ונשלח למעבדה ( לאחר שיחזור אני מוכר אותו...) החלטתי ללכת על נייד אמין שישרת אותי לתקופה של כמה שנים הבאות. דרישות שלי היו: חזק בבנייה אמין מהיר בעבודה (הכלללל חוץ ממשחקים, כי לשחק יש לי XBOX360 או מחשב ראשי בבית..ובנינו מי כבר משחק בנייד...) קל משקל! חומרים איכותיים ארץ ייצור אמינה עד כמה שניתן מסך איכותי וברור שתהיה מצלמה (כדאי) נתונים חזקים שיהיה מהיר לא פחות ממחשב DESKTOP שלי בבית ותקציב 3500 - 4000 ש"ח הלכתי לחנות והיתה לי בחירה בין המחשבים הבאים: LG R405-A.C206E T2370 1.73GHz Gigabyte W468NDC20M Dell Vostro 1400 VM-RD09-2004 אתם בטח יכולים לנחש לפי …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ישן CELLROn 400 לשימוש לימודי בעיקר יום אחד המסך שלו הפסיק לעבוד כמעט הוא מוציא אור מאוד חלש ככה שאי אפשר לראות בכלל [אם אני מחבר אותו למסך רואים הכל והכל עובד כמו שצריך] השאלה מה אפשר לעשות מבלי לשלוח לתיקון כי לא משתלם להוציא על זה כספ
-
- 9 תגובות
- 974 צפיות
-
-
הי עבר המון זמן מאז שקניתי מחשב. היעד: משחקים כרטיס מסך מהשורה הראשונה עד 1.5k מעבד מהדור החדש i7 אני יודע לעשות oc אבל אני לא חושב שאני יעשה עליו. לא צריך מסך מקלדת ועכבר רמקולים חייב cd?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. אפשרי לחרוג עד 4500 בכיף. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, תכני HD ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה). לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב. מעוניין במארז איכותי ושקט. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בלי אורות כלל עם עדיפות למארז עם מראה נקי. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
צריך מפרט למשחקים כבדים תקציב של 7k ...אפשר חריגה קטנה... אני מעוניין גם במסך 22" LG או סמסונג .. תציעו מפרטים...תודה
-
- 9 תגובות
- 629 צפיות
-
-
היי, ככל הנראה אשדרג את המערכת שלי, חלק כבר שדרגתי עם הזמן, ונשאר השילוש הבא+ספק כוח (הצעה נפרדת): CPU: i7 920 2.66Ghz Motherboard: GA-X58A-UD3R Memory: Kingston DDR3/1333Mhz 2GB x6 החלקים עובדים מצוין, לא עברו המהרה, למיטב ידיעתי אין אחריות (אולי מלבד זיכרון שזה לכל החיים), החלקים בני 3.5 שנים בערך. למי שישאל למה אני משדרג, הסיבה היא בעיקר RAID1 שהוא חובה אצלי וכרגע אין לי כי הכוננים ששדרגתי הם 3TB כל אחד וזה לא נתמך. בנוסף, צריך חיבור USB3 קדמי. רכשתי כרטיסים נפרדים לזה, אבל בגלל הלוח אם וכרטיסי המסך אין מקום (יש קירור בלוח אם בדיוק מול החיבור לכרטיס וכרטיסי המסך לוקחים את המקום לחיבור השני). אשמח לדעת מה המחיר המקובל בשוק כיום לשילוש הנ"ל, ובהצעה נפרדת כמה שווה הספ…
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי , אני מעוניין לבנות תחנת עבודה שתריץ אפליקציה אחת ותגיע הכי קרוב לביצועי Real time. כמו-כן , אני מדגיש שכסף הוא לא מגבלה דרישות : 1) מערכת ההפעלה תיהיה Windows XP Professional. 2) לא צריך כרטיס מסך או כרטיס קול. 3) יש לשים דגש על מעבד חזק זכרונות מהירים ולוח אם שיתמוך בהם. 4) יש לשים דגש על תקשורת מהירה בעבודה מול כרטיס רשת. כמו-כן , אם ישנה המלצה לגבי מקום קנייה , אני אשמח לשמוע. תודה מראש , עוז
-
- 9 תגובות
- 834 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש למטרת משחקים,התקציב שלי הוא 5500+- ואני צריך רק מחשב ללא צורב וציוד היקפי(יש לי מסך 22'). הסיבה העיקרית שאני קונה בגללה את המחשב היא GTA IV,לכן אני מעוניין במחשב שיריץ את המשחק בצורה הטובה ביותר והיה חזק גם בעתיד. בגלל זה אני רוצה מעבד 4 ליבות(i7) כי קודם כל לפי מה ששמעתי הוא יריץ יותר טוב את המשחק והi7 היה גם יותר משתלם לעתיד מאשר Q9550 לגבי OC: אני לא כל כך מבין בזה אז שהיה לפי דעתכם. זה המפרט שחשבתי עליו: מעבד Intel Core i7-920 Box ¤1642 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7-920 לוח אם Gigabyte GA-EX58-DS4 ¤1233 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39422 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤333…
-
- 9 תגובות
- 918 צפיות
-
-
מה זה הדבר הזה, ולמה זה משמש? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 958 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אקפלוור ואופיס ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא רלוונטי ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: המחשב לא מיועד למשחקים כרגע, אבל רצוי שתהיה תמיכה לכרטיס מסך נפרד בעתיד * באיזה סוג משחקים תשחקו? לא רלוונטי כרגע 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך 4. האם יש רכיב …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הייעוד של המחשב הוא למשחקים קלים ומאוד מאוד חשוב לי שהרכיבים במחשב יהיו "קרים" ככל האפשר ( כלומר, לא רוצה שום Radeon במחשב שלי ) בשביל לשמור על יציבות לאורך זמן. ציוד היקפי: לא צריך כלום פרט למסך. עדיף באיזור ה-500-600 שקל ועדיף שיהיה CRT ומתאים עד כמה שיותר למשחקים. רוצה מסך עם input lag נמוך ככל האפשר, מקווה שאפשר למצוא משהו איכותי בסביבות המחיר הזה. בכל מקרה אבקש לא לכלול את המסך בתקציב של המפרט כי אני מתכנן לקנות אותו לפחות חודש אחרי שאקנה את המחשב עצמו, התקציב הוא למחשב בלבד, אבל עדיין ארצה המלצות לגבי מסך העדפה לחברה כלשהי - כפי שאמרתי, מעדיף Nvidia על Radeon. אם הבדלי הביצועים גדולים במידה משמעותית בין שני מוצרים של שתי החברות בטווח מחירים זהה, ברור שאשקול שנית, וא…
-
- 9 תגובות
- 897 צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 BOX לוח אם: GIGABYTE GA-EX58-UD3R כרטיס מסך: GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM HD321LJ צורב: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK זיכרון: G.SKILL 3072MB (1024MBX3) DDR3 1333 CL7-7-7-18 - F3-10666CL7T-3GBPK מארז: NZXT TEMPEST w/o PSU ספק כוח: SEASONIC S12II 500W BRONZE - RETAIL מחיר סופי: ¤5194
-
- 9 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום לכולם... החלטתי לקנות מחשב חדש לגמרה לאור ההתפגרות של המחשב הקודם. אני רוצה לבנות מפרט חזק בתמורה להשקעה של 4000 ש"ח. בקשות: אני מעוניין ללכת על מעבד של אינטל. המחשב מיועד בעיקר לצפייה בסרטי HD וגם עבור משחקים חדשים כבדים שיוצאים. היום יש לי מסך 17" ישן שבקרוב יוחלף למסך 23". ובנוסף המחשב יחובר לטלוויזיה 37" בחיבור HD. אין צורך בציוד היקפי או בצורב. אשמח להצעות תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטרנט ואופיס, משחקים כבדים על HIGH - ULTRA, צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - כן, מאט, לא חובה FULL MATTE אבל מאט, גודל 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - לפחות 1600/900 , עדיפות ל FHD, (במקרה מיוחד של חיסכון, או חומרה מעולה מוכן לרכוש מחשב עם רזולוציית HD READY) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הציעו לי את המפרט הזה פה באתר : Intel Sandy Bridge Core i7 2600 Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1 ₪1292 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2409 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=103 Intel BLKDH67CL-B3 Socket 1155 H67 Chipset דגם מתוקן B3, יחידות 1 ₪460 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2349 Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪405 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2747 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB SATA F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪11…
-
- 9 תגובות
- 732 צפיות
-
-
היי, בלי יותר מדי בלבולי שכל, אני פשוט אגיע לתכל'ס: אני צריך מחשב בעיקר לגיימינג, במחיר מקסימלי של 3K. הסטייה הכי גדולה שאני יכול להרשות לעצמי היא 500 ש"ח. הייתי רוצה שיריץ משחקים חדשים בטווח של עד 3 שנים מעכשיו, למרות שאני לא כל כך בקיא בענייני החומרה האלה, אז יכול להיות שהציפיות שלי לא ריאליות. הוא כנראה הולך להריץ הכל על "טלוויזיה" (פתרון זמני עד שיהיה לי כסף למסך סביר) 26 אינץ', שהרזולוציה הטבעית שלה לפי דעתי היא בין 1280X720 ל-1920X1080, אני ממש לא יודע איך לבדוק את זה... מדובר במשהו ממש זול של Sansui. בעיקרון- שיריץ משחקים על הגדרות בינוניות-גבוהות, לשנתיים הקרובות (דגש על המעבד הגרפי בעיקר). אין שום צורך בכונן SSD וכו', שהכונן האופטי יהיה סביר, ואין צורך במערכת הפע…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חג שמח במשך חיפוש מחשב חדש הגעתי למחשב עם המפרט הבא:ׁ(ראו למטה) מחירו 3,299 שח אני מדגיש שאני מעוניין במחשב גיימנינג מה אומרים? מפרט: מעבד Intel Core i5-9400F 2.9GHz, לוח אם B365 Asus, כונן SSD 480GB, זכרון 16GB DDR4, ספק כח Corsair Active PFC 80 Plus, כרטיס מסך Nvidia GeForce GTX 1650 4GB, שלוש שנות אחריות למעבד, ללוח האם, לזכרון, לכרטיס המסך, לכונן SSD ולספק הכח
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
רעיון שאבא שלי חשב עליו ומתכנן לבצע, האם שווה? מדובר על לקנות מחשב נייד יד שנייה בסביבות ה1000+ שקל שניתן לדפדף דרכו בתיקיות מוסיקה ובתוכו עשרות הג'יגות של הקבצים והוא יחובר לרסיבר וכך ינגן. מהם היתרונות והחסרונות של דבר זה? תודה לעונים! (לא עונים לי כבר יומיים באודיו וקולנוע ביתי...)
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-