ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, בימים אלה ימלאו שלוש שנים למחשב הישן שלי שקניתי בעזרת הפורום הנפלא הזה ואני מתחיל לחשוב על קניית מחשב חדש. מה שחשבתי לעשות זה לקנות מחשב חדש ולהשתמש בחלק מהרכיבים שיש לי כבר עכשיו, מהמחשב הישן. ממה שישאר ושאי אפשר להשתמש, אני רוצה לבנות מחשב HTPC לסלון - אם זה אפשרי. המחשב הנוכחי כרגע עובד לא רע ואפילו מצליח להריץ משחקים בצורה סבירה (בלק אנד וויט 2, BF2, far cry - רצו בצורה סבירה עם הגדרות נמוכות). המחשב החדש ישמש למשחקים מדי פעם (אני לא גיימר מושבע אבל כשיש לי קצת זמן, אני מעביר אותו במשחקים במחשב), המחשב בסלון יהיה להקלטה וצפייה של תוכניות מהכבלים והשמעת מוזיקה. המפרט כרגע במחשב הישן הוא: Abit NF-7 2.0, AMD AXP 2200+ (HTF:BigTyphoon), ATI Redaon 9500 pro [OC…
-
- 9 תגובות
- 776 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב בעל המפרט הבא: מעבד - AMD Athlon X2 BE-2400 לוח אם - M3N78-EMH HDMI זיכרון - לא זוכר כמה ואיזה סוג הכל ארוז במארז SilverStone LC17S בתחילת דרכו המחשב שימש כמדיה סנטר, אח"כ הפך למחשב רב שימושי ועכשיו אני רוצה להחזירו כמחשב מדיה סנטר אבל... המארז כבר ישן, רועש, גדול ומכוער. אשמח לקבל המלצה למארז קטן טוב ושקט שאליו יעברו הרכיסים הישנים (שמריצים סרטיי HD ללא בעיה) תקציב - 200-300 ש"ח
-
- 0 תגובות
- 694 צפיות
-
-
חבר שלי רכש יד שנייה מחשב נייד עם סוללה שחוקה שלא נטענת יותר, איך אפשר לדעת איזה דגם סוללה עליו לקנות?
-
- 5 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום... בידי מחשב DELL INSPIRON והוא פועל רק כאשר הוא מחובר ישירות לחשמל, הסוללה לא נטענת והיא נשארת על 0%, כבר חשבתי שהסוללה הלכה ולפנות לאחריות או לקנות חדשה אבל קרה לי רק פעם אחת שהיא כן נטענה, הבעיה מוכרת וניתן לטיפול? תודה
-
- 1 תגובה
- 758 צפיות
-
-
יש לי hp pavilion dv6000,עכשיו יש לי בעיה עם הסוללה,רשום שהיא במצב charging,וכרגע זה על 5 אחוז. והיא לא עולה..ואם אני מנתק אותה מהמקור של הטעינה המחשב נכבה..אולי משהו לא בסדר בהגדרות? תודה לעונים. עריכה: צירפתי תמונה:
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
-
-
היי ברשותי Lenovo T420S, והסוללה שלו פשוט נגמרת תוך 3 ימים כאשר הוא כבוי לחלוטין. למישהו יכול להיות רעיון מה הבעיה ? תודה !
-
- 23 תגובות
- 8.3k צפיות
-
-
-
היי, בחרתי מפרט מעולה שכמה עזרו לי בבחירתו, ורגע לפני שאני קונה את המחשב, רציתי לשאול האם יש סכנות בבניית מחשב שאני הרכבתי ולא בא מחברה כמחשב מוכן? בהנחה שאני קונה אותו מחברה שמתמחה בבנייה,לא יהיו לי סכנות ולא עדיף לקנות אחד מוכן של חברות כמו HP ,DELL או Packard Bell שראיתי שחזרו לא מזמן? (דרך אגב, מה דעתכם על החברות האלו?) תודה רבה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 681 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של HP 1179 כבר 4 שנים יש רגעים שהספק לא מעביר חשמל למחשב ורק כאשר אני מוציא אותו מהחשמל ומהחשב וגם מפרק את הספק מהכבל שלו למשך כמה שעות טובות אז הוא עובד למה זה קורה??
-
- 0 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום, אני עומד לרכוש מחשב מותג מקו העסקי של היצרן, עם ספק של 305 וואט. אני רוצה להוסיף לו כרטיס מסך איכותי וחזק, אבל הבעיה היא שמרבית כרטיסי המסך הטובים דורשים בדרישות המערכת שלהם הספקים של 400 וואט ומעלה. שאלתי היא האם למרות ההבדל אני יכול להתקין כרטיס כזה במחשב הנ"ל או שזה יעשה בעיות - מבעיות אספקת חשמל למחשב ועד עומס יתר על הספק עד לקריסתו? ואם לדעתכם לא אמורה להיות בעיה - מה המרווח המקסימלי שאני יכול "למתוח" בין הספק הספק (כאמור, 305) לבין ההספק הנדרש לכרטיס? (100 וואט הפרש? יותר?). המון תודה על העזרה. איתן
-
- 1 תגובה
- 729 צפיות
-
-
בלפטופ שלי, hp 5269, אשר עם מסך 15.4 וכרטיס גרפי 7400 GO יש סוללת 6 תאים. האם על מסך בבהירות מקסימלית, ובכרטיס מסך על עומס כנראה מלא, שעה אחת זה לא מעט מדי? או שזה תקין?
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי מחשב לנובו T61 עם ההארד דיסק 80 GB. אין לי כמעט שום דבר בעל נפח זכרון משמעותי שאמור לגרום לכך שישאר לי 2 גיגה פנוי. מדי פעם אני רואה שהמחשב מנסה לעשות גיבוי אבל אין לו מקום פנוי, השאלה שלי היא איך אפשר למחוק קבצי גיובי של המחשב שבוצעו עד עכשיו יש סיכוי שהם אלו שטוחנים לי את ההרד דיסק? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום מחפש מדריך איך להסיר את Vista ממחשב נייד,לפרמט ולהתקין Windows xp pro
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום בוקר טוב. לאחר שעברתי על האתר, קראתי, החכמתי, ו...הסתבכתי כמו שאני מבין AVID הנה תוכנה לא קלה, ואני הולך להתעסק איתה הרבה בתקופה הבאה בחיים שלי. אני לא יודע האם זה יהיה עם הMC5 כיוון שהיא לא משומשת ברוב התעשייה בארץ, ככה שמבחינתי זה הולך להיות עוד הMC4 או אפילו MC2.8 אז לפי מה שהבנתי יש לתוכנה הזאת רכיבים מאוד מומלצים שכדאי לעבוד איתם, וכאן אני צריך אותכם - יש לי יותר מידי פרטים בראש שקראתי כאן, ואני כבר לא יודע מה בדיוק לבחור. תקציב: 4,000 ש"ח צורך: AVID (אולי גם פוטושופ ליתר ביטחון) --ללא מסך וללא ציוד היקפי-- מעבד - אינטל לוח אם - מאוד מעדיף אינטל כרטיס מסך - מאוד מעדיף NDIVIDIA כונן קשיח - Seagate (צריך 2 כוננים, אחד למערכת הפעלה, ואחד …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ככה, קיבלתי במתנה Lenovo s10e שהגיע מחו"ל. איך שקבלתי אותו (עם XP) פרמטתי והתקנתי windows 7. הבעיה מתחילה עם ריבוי הגרסאות של מחשבי Lenovo. המחשב מגיע עם זכרון של ג'יגה ורציתי לשדרג אותו. במקום אחד ראיתי שיש אפשרות לשדרג עד ג'יגה וחצי ובמקום אחר ראיתי שאפשר יותר. אז אפשר או לא??? גם עדיין לא הבנתי אם יש בלוטוס או לא. אותה בעיה, במקום אחד כתוב שיש ובמקום אחר כתוב שאין. ניסיתי לפתור את הבעיות לבד ולא הצלחתי... תודה!
-
- 0 תגובות
- 620 צפיות
-
-
ואני מחפש מחשב בתקציב של 4600 עם מסך LCD 19 שיעודו למשחקים המפרטים באתר לא סיפקו אותי..
-
- 8 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שאלה...יש לפטופ של MSI.. האם אני יכול לקנות מארז חדש של MSI ולעביר את כל הכרטיסים כולל הכל למארז החדש? אם זה בכלל אפשרי לקנות מארז ריק מתוכן...(כמובן עם המסך ורמקולים)...הבנתם אתי ברמה העקרונית.... אשמח לתשובה!
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
היי, החלפתי את הSSD של הלפטופ שלי ולכן גם פרמטתי. התקנתי דרייברים מחדש (כולל של הטאצ'פד והוא סיים בהצלחה) ועשיתי מליוני ריסטרטים. המשטח מזהה את האצבע שלי ומזיז את העכבר בהתאם. הוא מזהה את הלחיצות על הכפתורים אבל אם אני מעביר 2 אצבעות אז הדף לא נגלל. בעבר הוא כן נגלל. אני משתמש ב ווינדוס 10 גרסת education (על הSSD הקודם היה גרסה רגילה של ווינדוס 10) והלפטופ הוא מדגם Samsung series 9 np900x4d-a03il. מה גורם לזה? יש תוסף כלשהו שצריך להתקין? תודה, Zinger777.
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב Dell D630 שמשרת אותי נאמנה ועונה על רב הצרכים המועטים שלי. לאחרונה קניתי לו HDD פנימי של 1 טרה בית. התקנתי את המערכת הפעלה מחדש ואת כל השטויות שלי והמחשב כמובן עובד מצויין. בקרוב מאוד, אני אקנה מחשב חדש (גם הוא של דל) והוא מגיע עם כונן של 500 ג'יגה בלבד. שאלתי היא, האם אני אוכל להחליף את הכונן של ה500 ג'יגה בזה החדש שקניתי עכשיו מבלי שיהיו בעיות מיוחדות בתאימות? או שבכלל עליי להעביר אותו ושוב להתקין הכל מחדש? תודה רבה ! יום נעים
-
- 4 תגובות
- 700 צפיות
-
-
אהלן, אני הולך להחליף את הHDD שלי בSSD בנייד ASUS N55SF מאחר שיש מקום רק לכונן אחד. לאסוס יש פרטישן שנועד לריקאברי והוא מאוד מאוד נוח ולא הייתי רוצה לאבד אותו. יש אפשרות להעביר אותו לדיסק הקשיח החדש? אם כן, איך? תודה מראש. יניב.
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב עם מערכת הפעלה xp. לאחרונה קיבלתי צחשה עפ הרד דיסק עליו win 7, רוצה להעביר את ההרד דיסק הישן ורק להשבית את מערכת ההפעלה הישנה. כיצד עושים זאת? תודה דניאל
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
אוקי אז אני הולך לקנות מחשב חדש..לא ממש בזמן הקרוב טווח בערך מחנוכה-פסח (אני יודע שזה הרבה זמן..) אוקי אז הנה המפרט של המחשב החדש שאני קונה: Athlon 64 3000+ (S-754) לוח אם N-force 4 לכשייצא שהוא מתאים לסוקט 754 זיכרון? DDR 400 512MB A-DATA כרטיסי מסך? MSI GeForce 6600GT דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) כוננים- ?ý1.44, CD-ROM, DVDý? FLOPPY Teac/SONY 1.44 צורבים? CD Recorders Lite-on 52 x 32 x 52 (kit) מארזים? HEC Compucase CI-6A19 אוקיי וכשיו אני מביא לכם את המפרט שיש לי עכשיו במחשב.. Computer מעבד: CPU Type Intel Pentium 4, 1500 MHz (3.75 x 400) לוח אם: Motherboard Name Intel Havre D845HV (3 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio) צ'יפסט: Motherboar…
-
- 1 תגובה
- 686 צפיות
-
-
חג שמח! יש לי מחשב נייד lenovo t410 ומחשב נייח בן 3 שנים. אני מעוניין להעביר קבצים ממחשב אחד לשני בדרך המהירה ביותר (מבחינת קצב העברת נתונים). לצורך העניין הדרך הכי מהירה שמצאתי עד עכשיו זה לחבר את 2 המחשבים בכבל לראוטר, ומהירות ההעברה היא 9-11 MB/s. שמעתי שמועות על כך שאפשר לחבר את 2 המחשבים בכבל USB זכר זכר, האם יש אמת בדבר? תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי בעיה מעצבנת שמשום מה לא נפתרת לי: יש לי DELL LATITUDE 6400 חדש ואני רוצה לחבר אותו לLCD של LG בקיצור רכשתי קבל מיוחד שמעביר מ DESPLY PORT ל HDMI ואני מצליח לראות את השידור אבל... משום מה הוא לא נותן לי לפרוס את השידור על כל המסך אלה רק על חלק מלבני שלא כולל את כל הגודל של המסך בדקתי בהגדרות השידור והאמת שעם הדריבר הזה אין הרבה מה לשנות הרזולוציה המקמימלית שלו מכוונת על 1280 *800 המוזר פה שבהתחלה כבר כן הצלחתי לשחק עם ההגדרות וזה שידר לי יפה על כל המסך אבל ההגדרות התאפסו איך שהו ומאז אני לא מצליח לשחזר את מה שעשיתי כדי לפתור את הבעיה בפעם הראשונה. בבקשה עם למישהו יש את אותו הדגם מחשב ויודע על מה צריך לכוון את ההגדרות אני ישמח לעזרה.... או מכל אח…
-
- 3 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש, עם דיסק קשיח רגיל, וקניתי בנפרד SSD mSATA של 256GB. עכשיו, אחרי שאני שם את הפלאש בתוך המחשב, איך אני מעביר את הווינדוס והכל מהרשיח הרגיל לפלאש החדש? או שזה לא מומלץ בכלל (יש סיבה לכך)? ובכל זאת לבצע התקנה מלאה מאפס עם כל ההתעסקות בהתקנת דרייברים מתאימים וכדו'. אם זה משנה, מדובר בDell Precision M4800, עם Windows 8.1 Pro, והמחשב עוד לא הופעל מעולם (אם זה משנה).
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-