ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: gta v minecraft battlefield 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).19200X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות רצוי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפו…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3100 ניתן לחרוג ב200 2. מה שימושי המחשב? סקיירים,מיינקרפאט ואני לא מתכנן אולטרה אבל כמה שיותר גבוה שאפשר ביחס לתקציב. רזולוציה 1680x1050 3. אין צורך בציוד היקפי ובכונן קשיח 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 שלא ירעיש לא במאמץ יותר מידיי 5. האם מתוכנן OC? קל אם אפשרי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא אבל שיהיה הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? TMS 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לגמרי שיהיה לי אופציה להחליף כרטיס מסך מפרט שהכנתי: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Ivy Bridg…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אדריכלות (תוכנות כמו autodesk,sketchup) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). autodesk,sketchup וכדומה - פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לא למשחקים אבל מסך 1680*1050 או 1920*1080 אני מניח 3. הא…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הלפטופ שבק חיים פתאום, לאחר שהושאר עם המכסה סגור למשך לילה, כמו תמיד. בעת ההדלקה ינתן לשמוע את הכונן הקשיח מתחיל להסתובב והנורה של המתח נדלקת, אבל המסך נשאר שחור. אפילו splash אין. בדקתי שה-RAM במקום, הכונן הקשיח עובד, הוצאתי סוללה בשביל לאפס ביוס, כלום. רעיונות?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם הרבה זמן לא הייתי פה וראיתי ששינו את האתר העיצוב מדהים הרבה יותר טוב מהאפרוריות של הקודם מה גם שהקודם היה זז לאט רצח.. בקיצור לא באתי לדבר על האתר רציתי לשאול אותכם על חיבור PCI חיצוני למחשב נייד משהו בסגנון כזה:http://www.ebay.com/itm/Laptop-Expresscard-34-To-2-PCI-Slot-Adapter-Express-to-2-PCI-Sound-Graphics-Card-/201076381313?pt=US_Laptop_Port_Expansion_Cards&hash=item2ed1161681 עכשיו השאלה האם זה יעבוד חלק והשאלה המרכזית אם יש פתרונות כאלה רק יותר בזול. יש לי LENOVO G580 עם I5 ו6GB RAM ראיתי שזה מתחבר דרך USB 3 וראיתי דברים יותר זולים אבל אני לא סגור אם הם יעבדו או לא.. מי שמוכן להעשיר את הידע שלי בנושא אני ישמח מאוד! ניב.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברה, * מטרות המחשב? לימודים, סרטים, עריכות. * גודל המסך? 15 + מאט * רזולוציית המסך? מעדיף FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני מחפש מחשב רצוי אולטרה בוק, שאיפה לדור רביעי של אינטל , עם מסך בסביבות ה15 אינץ, חשוב שהמסך יהיה מאט ולא מגע. מאוד חשוב לי שבמקלדת שלו בחלק הימני יהיו הקיצורים למספרים. תודה רב…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט, משחקים , אופיס , צפיה בסרטים * גודל המסך?15.6 15.4 לא משנה מט או מבריק * רזולוציית המסך? הטוב ביותר שאפשר במחיר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישה מיוחדת * משקל רצוי? לא כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך?כמה שניתן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין צורך * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? * כונן אופטי? לא חייב כונן אופטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עם מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אמינה ביותר מבחינת איכות
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מאחר והנייח של ההורים שלי כנראה החזיר את נשמתו לבורא, החלטתי להרוג שתי ציפורים במכה ולרכוש להם נייד. הוא ישמש מרבית הזמן לעבודה של גלישה באינטרנט וקצת עבודה על מסמכים, ומדיי פעם גם לצפייה בסרטים על ידי חיבור לטלוויזיה בסלון. הסיבה שאני מעדיף נייד ולא נייח + סטרימר היא שזה הרבה יותר קל להורים שלי שהכל יהיה עם אותו המחשב ולא צריך ללמוד להשתמש בעוד מכשיר (סטרימר). בנוסף, אני מניח שאבא שלי ישמח שתהייה לו הגמישות לקחת את המחשב איתו מדיי פעם כשהוא צריך להעביר פרזנטציות. כאמור הדרישות הן דיי בסיסיות מבחינת הביצועים, עם זאת יש כמה דברים חשובים אחרים. מבחינת גודל מסך, אבא שלי מעדיף משהו כמו ה-studio15 שלי, אז 15" זו הבחירה. דבר נוסף שחשוב מאוד הוא האמינות של המחשב והאח…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב? מיועד למשחקים א) אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - משחקים חדשים כגון BATLLEFIELD 4, WATCHDOGS, CRYSIS 3, AC 4המשחקים ישוחקו על מסך 22 אינץ' 1680*1050 אבל בקרוב ארכוש מסך חדש FHD אז להתייחס גם לזה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדרות גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם (: אז ככה אני צריך מחשב לעריכת וידאו נטו, בלי גיימינג, המטרה לערוך סרטים יחסית ארוכים .. יש לי ידע ממש בסיסי בכל הקטע של המחשב אז אני ישמח לעזרה ממכם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך לסביבות ה5.5 k ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטי וידאו באיכות גבוהה hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אדובי פרמייר, after affect, Sony Vegas .. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאל…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי נייד ישן של HP מדגם : compaq nx6125 ויש לו בעיה שאחרי כמה דקות של עבודה הוא נתקע. כשאני עושה ריסט הוא נתקע עוד בשלב הביוס. רק אם אני מכבה אותו לחצי שעה הוא יעבוד לי שוב לכמה דקות ואז שוב ייתקע המחשב נקי בלי אבק והוא לא מתחממם בצורה יוצאת דופן הרצתי בידקה של הזכרונות ושל ההארד דיסק בביוס ושניהם יצאו תקינות עשיתי פירמוט לWIN ועכשיו באמצע ההתקנה של הWIN הוא פשוט נתקע לאומת זאת כשאני מריץ את הבדיקות בביוס (בדיקות שלוקחות יחסית הרבה זמן)הוא לא נתקע מה אפשר לעשות?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי נייד של hp מחו"ל עם מטען וממיר מ220W ל 110W בכדי שאוכל להשתמש בו בארץ.. עכשיו אני מודע לזה שאם אני לא יחבר לו את הממיר המחשב ישרף אז רציתי לשאול אם אני מחליף את הסוללה של הנייד אני גם יוכל לחבר אותו לשקע רגיל בלי ממיר ולספק לו 220W או שזה עדין לא ישנה כי הרכיבים של המחשב לא מתאימים ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני מתלבט בין שני המחשבים הבאים (עם העדפה קלה לכיוון טושיבה), מה לדעתכם עדיף? Toshiba Satellite U500-1EZ מפרט טכני: מעבד: Intel Core i3-330M, 2.13GHz, 1066MHz, 3MB Cache מערכת הפעלה: Windows 7 Premium 64bit צבע: חום מפואר עם מקלדת בגימור שחור מט מסך: 13.3´´ WXGA Toshiba TruBrite רזולוציה: 1280x800 זיכרון: 4GB 1066MHz DDR3 דיסק קשיח: 320GB 5400RPM כרטיס מסך: Nvidia GeForce G 310M CUDA 512MB כונן: DVD SuperMulti תקשורת אלחוטית: Wireless LAN 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1 סוללה: Li-Ion מימדים: 317x230.6x29.5~38.2 מ"מ (ג x א x ע) מצלמה עם Face Recognition ומיקרופון מובנים אחריות לשנתיים ע"י מפעיל מחיר: 4,992₪ (באג) HP Pavilion DM3-1100ej מעבד: Intel Core 2 Duo SP9300 2.26GH…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
החלטתי שאני מעלה קצת את התקציב של הנייד כדי שאוכל להריץ עליו גם משחקים ראיתי פה שהמלצתם למישהו על LENOVO y-560 יש באפשרותי להשיג דגם אחר של לנובו Lenovo IdeaPad G560 M274NIV במחיר מציאה http://www.cdsoft.co.il/products/172211 בעל כרטיס NVIDIA GeForce 310M 512MB האם הכרטיס מסך הזה נחשב חזק? או שהוא בסיסי כמו ה-intel HD האם אפשר להריץ על המחשב הזה (בצורה חלקה) משחקים בסגנון: פיפ"א 2011, פרו אבולושן וכדומה... תודה....
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמו כן אין צורך במסך. מפרטים מבוססי אינטל ו AMD יתקבלו בברכה 4 ג'יגה זכרון ו 1 טרה כונן קשיח. עדיפות שהמארז יהיה שקט ככול האפשר תודה
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) + RADEON X800XT VIVO,DVI 256MB או K8N Neo4 Platinum (s939 nf4ultra) + RADEON X800XL TV,DVI 256MB PCI-E איזו קומבינציה עדיפה? מעבד- amd 64 3000+
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה שיהיה במפרט: מעבד של AMD זיכרון 512 לוח אם של EPOX שיהיה משו טוב מארז עם ספק כוח אם חסר משו תוסיפו אותו גם... כרטיס מסך עד השקעה של 1000 שקל בערך פלוס מינוס אני צריך להגיע לסכום של 3500-4000 אלף שקל בערך...מקסימום..! מיועד לקרוע אותו במשחקים אינטרנט מוסיקה סרטים לעשות TVRIPS לקודד סרטים לעבוד קצת בפוטו שופ..~! המחשב שלי הנוכחי דולק 80 שעות רצף בערך ואני עושה לו הפסקה של כמה שעות כל פעם.. אז אני רוצה שהמחשב יהיה חזק כמו זה אבל יותר חזק ולא יהיה קומבינה לי יש בבית (סי די רום \צורב\ מסך\ רמקולים \מקלדת \עכבר\ כרטיס טלוזיה)
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש פרט למחשב נייד בתקציב של עד 10,000 ש"ח - בעל התכונות הבאות - - קל כמה שיותר (לא יותר מ- 2.2 ק"ג ועדיף הרבה פחות). - כונן פנימי. - כרטיס גרפי סביר פלוס. - איכות בניה טובה. - 512MB זכרון לפחות. - בהתאם למגבלות התקציב. למרבה האבסורד אחד המחשבים שנתקלתי בהם הוא ה Sony סדרה S, (הכולל אמנם R9200 המעט מיושן אך מספק בהחלט ואינו מבוסס על תשתית הסונומה) ובעוד המחירים של מוצרי סוני בחו"ל נחשבים למנופחים - דווקא כאן בארץ כאשר לשאר היצרנים אין שום בושה ולנפח את מחירי מוצריהן - הסוני נראה כעסקה המשתלמת ביותר נכון לעכשיו. לעצתכם אודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה המפרט שאני הולך להרכיב, אשמח לקבל הצעות לשיפור. (גם לגבי חלקים קיימים). מתכוון לרכוש : Intel Core 2 Due E6600 FSB1066Mhz 4MB Cashe Asus P5W-DH Deluxe 2X1GB G.Skill DDR2 PC6400 800Mhz 4-4-4-12 קיים: Maxtor Maxline Plus ll 250GB Sata/150 HDD Plextor CD-RW Premium Nec CD/DVD-RW ND-3551A TEAC 1.44 Termaltake Silent PurePower 560W Logitech MX-1000 Wireless Laser Microsoft Windows XP compatiable Samsung SyncMaster 172T אני מתלבט בין שני המארזים הבאים (פתוח להצעות): Thermaltake Shark VA7000SWA Thermaltake Armor VA8000BWS לא הגדרתי כרטיס מסך ואשמח לקבל הצעות, תקציב עד 2500ש"ח. ייתכן שהספק שברשותי לא תקין אשמח להמלצות לגבי תחליף טוב.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יודע שזה לא הרבה כסף אבל זה מה יש ??? אני מעדיף AMD
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם . המחשב מיועד להורים שלי כך שהוא לא למשחקים אלה רק לאינטרנט ,אופיס,וMSN התקציב שלהם הוא 3500שקל אבל אני יודע שיהיה קשה להוציא משהוא טוב בתקציב הזה לכן אפשר לחרוג ב500 שקל הדבר היחידי שאי אפשר להתפשר עליו הוא מסך LCD 17" תודה מראש.
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני בשלבים מתקדמים לרכישת המחשב הבא שלי השימושים העיקריים הם: עבודה עם טקסט, הורדות, צפייה בסרטים, ו..חישובי floating point כבדים. אני לא משחק משחקים, ואם כבר כן אז RTS ולא FPS. אני מתכנן לעשות OC מתון (פעם ראשונה שלי). מה דעתכם על המפרט הבא: cpu: quad 6600 G0 cooler: thermalright ultra 120 extreme + tt thunderblade 120mm fan mb: asus p5k-e mem: 2 GB crucial ballistix DDR2 800 psu: enermax liberty 400W case: nzxt lexa blackline hdd: WD 500GB aaks dvd: LITEON LH-20A1S video: PALIT RADEON HD2600PRO SONIC 256MB display: dell 2407wfp (לא כלול במחיר)
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני זקוק למחשב בסיסי לסטודנט, לא צריך מחשב למשחקים, רק לתוכנות אופיס, אינטרנט, סרטונים וסרטים. כעיקרון יש לי מחשב שמת לפני חודשיים ויש בו הארד דיסק 160gb, צורב, כרטיס זיכרון 1gb ddr2 וכרטיס מסך geforce 7100. אם אפשר להוסיף אותם למחשב אז בכייף.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים יקירים, אחרי שבוע של חיפושים והמלצות הצלחתי לגבש החלטה לגבי המפרט המצויין מטה... יש להדגיש שהמפרט הוא בהמלצת חברי הפורם הזה ונוספים ברשת. תקציב: 4000 שקל השימושים:גיימינג כבד תוכנות וצפייה וסרטי FULL HD גודל המסך: 42" PHILIPS בעתיד יבוצע OC על המחשב מעדיך מעבדי INTEL בלבד המפרט........ מעבדי אינטל Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray חנות RSM מחיר 915 שקל מאווררים וגופי קירור COOLERMASTER HYPER TX3 חנות BENDA מחיר 84 שקל לוחות אם למעבדי אינטל P55A-UD3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E חנות PCBAY מחיר 609 שקל זכרונות KINGSTON HYPER-X 1600 2X2GB CL9 DDR3 חנות IPC מחיר 153 שקל דיסקים קשיחים 1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ חנות GRAF PC מחיר 273…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב מפעיל מכונה כך שכל מפרט בסיסי מודרני של מעבד (לא אטום ) ולוח, יתאימו מבחינת כח עיבוד. הבעיה שעקב אילוצים בשטח המחשב ממוקם במחסן קטן מפח כך שבקייץ הטמפרטורה הסביבתית מגיעה לכ60 מעלות והכל מסביב מלא באבק. אין טעם לשים פילטרים למארז כי הם יסתמו לחלוטין תוך יום. הפתרון הוא מאווררים עמידים מאד, לוח עמיד, מעבד שעובד בטמפרטורה נמוכה ועמיד בטמפרטורה גבוה, וכמובן מאוורר למעבד שהמרווח בין צלעות הקירור יהיה גדול כדי שהאבק לא ייתפס בניהם, וכמובן מארז עם מקום להרבה מאווררים. אני צריך את המלצתכם לחומרה מתאימה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-