ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,406 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש לקנות מחשב נייד שישמש אותי בעיקר בבית. התקציב הוא 3000, אבל אפשר למתוח ל-3500. אשמח אם תוכלו לתת לי רעיונות למספר דגמים. מטרות המחשב? בעיקר מולטימדיה (סרטים), וגלישה. * גודל המסך? עדיפות ל-15.6, אבל אפשר לשקול 14 אם יש הצעה טובה יותר (דגם טוב יותר, או מחיר אטרקטיבי יותר). עדיפות למסך מט (ראו התפלספות בהמשך). * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כדאי שיהיה HDMI. * בלוטות? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? לא צריך * כונן Bluray? לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא צריך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כדאי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא עוד: מעבד - אני חו…
-
- 5 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד/נטבוק שישמש אותי לעבודות משרדיות, גלישה באינטרנט(ברמה טובה), צפייה בסרטים וכו'.. אשמח להמלצות תודה.
-
- 2 תגובות
- 623 צפיות
-
-
ניסיתי את הפורמט הכללי מוצע, עם מעט התאמות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 13,000 שקל, בלי חריגה. אל פסק ומערכת הפעלה לא נחשבים מבחינתי לחלק מהתקציב הנ"ל לא חובה לנצל את הכל אם יש מפרט טוב שעומד בדרישות. הרעיון הוא למצוא מחשב שבמסגרת הדרישות מביא את הכי הרבה value for money, ולאו דווקא לנצל את התקציב עד הסוף (לדוגמא - אם הרמה הבאה של כרטיס מסך מכפילה את המחיר שלו, אבל מוסיפה רק 10% לביצועים, אז עדיף את הרמה הנמוכה יותר. אם היא מוסיפה 50% לביצועים, היא אופציה) 2. מה שימושי המחשב א. משחקים. אני לא משחק המון, אבל אני רוצה שבשנים הקרובות אני אוכל להנות מחוויה מעולה במשחקים. המחשב הקודם החזיק 7 שנים, סביר להניח שזה …
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח להמלצות מפרטים למחשב הבא שלי, ותודה גדולה מראש לכל הממליצים. 1. תקציב המקסימלי? 5000 ש"ח לחרוג \ לחסוך - אם יש רכיבים שנותנים יחס עלות \ תועלת טוב יותר והם נותנים מפרט שהוא לא בול על ה 5000 - בשמחה. נלך על חריגה של 500 ש"ח לכל היותר. 2. שימושי המחשב: תדיר - גיימינג 'בינוני', צפיה בתכני HD, יישומי אופיס וגלישה באינטרנט. נדיר - תכנות. אני לא חייב את מפלצת הגרפיקה הכי חזקה אבל אני כן רוצה להריץ משחקים בסדר גודל של GTA 4 באופן חלק. אני מתכנן לחבר את המחשב ישירות לטלוויזיה דרך HDMI ולכן יציאת HDMI היא חובה. מסך - אני ככל הנראה אקנה אחד מאלה שהומלצו כאן (DELL U2311 או את הסמסונג "23). 3. האם יש צורך בציוד היקפי - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט - אין, מחשב…
-
- 1 תגובה
- 804 צפיות
-
-
התקציב הוא 5,000 עם אפשרות חריגה של 1,000. המחשב ישמש אותי ללמידת איור דיגיטלי, אנימציה ותלת מימד, אחבר אליו wacom. עדיפות למחשב שקט, בעתיד אולי ארצה לחבר אליו מדפסת, ארצה למצוא לו מסך שמתאים לעבודות איור דיגיטלי ועיצוב גרפי ותהיתי האם 27 אינץ' זה הסטנדרט כי זה מרגיש לי גדול מידי והאם 23-24 יספיקו. מבחינת חנויות מועדפות או גודל המחשב אין לי העדפות, מקווה שלא שכחתי כלום
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב למטרת גלישה באינטרנט. אני בכלל לא מכיר את השוק ואין לי מושג מה כדאי לקנות. אני רוצה לדעת אם שווה לקנות מחשב ניידב במחירים האלה ואם כדאי לשקול את האופציה לקנות מחשב יד שניה. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 562 צפיות
-
-
שלום לכולם בשבת חזרתי מארה"ב והמחשב הנייד שלי נגנב שם. מחפש המלצות למחשב חלופי - הביטוח יכסה כ-5500 ש"ח. * מטרות המחשב-עבודות משרדיות (מייל אינטרנט ואופיס ובמיוחד באלחוט),צפיה בסרטים. * גודל המסך - 13.3 - 14.1 * משקל רצוי - עד 2 ק"ג * מאחר ואני מרבה בנסיעות חשוב זמן סוללה ארוך, מעט חום ככל האפשר. * רצוי HDMI * בלוטות - רצוי מאוד (משמש לשיחות VIOP) * גודל מינימלי של כונן קשיח - 160 רצוי 250 לפחות * צורב DVD - חייב * לא צריך אחריות בינלאומית, אבל רצוי מאוד שלוש שנים אחריות (לא כל כך חשוב איסוף מהלקוח). * אין העדפה לחברה כלשהי - שרות טוב בארץ חשוב. * עדיף מעבד מתקדם 8XXX ומעלה * אני משתמש במחשב בסביבה תעשיתית כך שעמידות ואיכות עיסקית באמת חשובות *קורא כרטיסי…
-
- 4 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום לכולם, מזה כמה שנים אני מתחדש במחשב חדש, היות וגם החומרי גלם שלי הופכים לכבדים יותר אני צריך מחשב חזק יותר. כיום אני עם הI7 6900K וכרטיס מסך 1080 בדיעבד זה היה מיותר לגמרי לקנות את הK היות ואני לא מתעסק עם OC על כל פנים, אני זקוק למפרט שיחזיק אותי שוב לכמה שנים טובות אני מבין שAMD נותנים פייט לאינטל בכל מה שקשור לרנדורים אשמח אם מישהו ישפוך עוד אור בנושא הזה כי למעשה רנדורים ועבודה שוטפת זה הכי חשוב לי הרכבתי מחשב ואשמח לדעת האם יש מה לשנות, בין אם זה להוזיל או בין אם זה לשפר אני מבין מחברי האתר שאין מה להנעל על M.2 של סמסונג, אם יש משהו טוב יותר במחיר טוב יותר גם אשמח לשמוע, אני לא מקובע על שום חלק. כן חשוב לי שכל החלקים יע…
-
- 14 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
רציתי לקנות את המסך הבא: VIEWSONIC VP930 , אבל כמעט בכל החנויות לא המליצו לי עליו, לא בגלל שהוא לא טוב, להיפך כולם אמרו שהוא מסך מצויין, אבל הבעיה זה היבואן ונותן השירות (לא מזכיר שמות אבל כולם יודעים) ולכולם היו ביקורות על רמת השירות של היבואן. אני צריך מסך ברמה דומה, אולי של ASUS או SONY , המחיר של ה - VIEWSONIC VP930 היה 2300 ש"ח כלומר אני צריך מסך פחות או יותר באותו מחיר. תודה מראש!!!!
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מסך חדש 27 אינץ' לכרטיס מסך 2060 super שיהיה 144 הרץ ושיהיה עד אזור ה2000 שקל ושיתאים לG SYNC אשמח להצעות.
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
-
-
היי חברים.. אני מעוניין לרכוש בשבועות הקרובים מחשב נייח חזק.. אני אגיד לכם בנתיים על מה שמתי עין.. הייתי רוצה לשמוע המלצות אחרות באותם טווחי מחירים... או שינויים כאלה ואחרים מעבד - QX9650 לוח אם - asus p5p43td (יירכש בארץ) כרטיס מסך - gtx 480 את המעבד והכרטיס מסך אני אקנה בסביבות ה2000 ש"ח כל שאר הרכיבים אני ארכוש כאן בארץ... שזה בעצם זיכרון מארז ודיסק קשיח זיכרון חשבתי על 8 ג'יגה במהירות 1600 של חברה כלשהי מארז מאוד אהבתי את האנטק 902 ודיסק קשיח כלשהו של טרהבייט.. הספק שיש ברשותי כרגע זרוק בבית הוא OCZ StealthXStream 600W רציתי לדעת אם גם אצטרך לרכוש ספק חדש.. או שמא זה יהיה בסדר.. אני אעריך כל עזרה שהיא... תודה.. צ'יקו
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך בבקשה המלצות למפרט למחשב בסכום של 2000 ש"ח ללא מסך מקלדת עכבר וכדומה,רק למעבד,לוח,זיכרון,כרטיס מסך,דיסק קשיח ומארז. המחשב מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט ב- ASDL ולמשחקים. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב יהיה מחובר לטלויזיה 32 (לא HDMI) רצוי שתהיה תמיכה ב-WIFI בצורת כרטיס מובנה (אם קיים) אין צורך בכרטיס לכידה. ציוד היקפי קיים - עכבר + מקלדת אלחוטית לוג'יטק שני גויסטיקים אלחוטיים של לוג'יטק.
-
- 1 תגובה
- 588 צפיות
-
-
שלום רב, אבקש את הערותיכם והארותיכם לגבי מפרט שבניתי עבור אבא של למחשב 3,500 ש"ח ללא מסך שיריץ VISTA, בעיקר עבור יישומים משרדיים, אולי מעט משחקים. בוצע בחנות SKYPC: 916 916 1 מעבד Intel Core 2 Duo E6320 Box מחשבים ניידים e6320 637 637 1 לוח אם GigaByte GA-965P-DS3 לוחות אם 39200 397 198 2 זיכרון G.Skill DDR2 1024MB 667Mhz CL5 זיכרונות למחשב F2-5300CL5S-1GBNJ 462 462 1 כרטיס גרפי LEADTEK WinFast PX8500 GT TDH 256MB PCI-E כרטיסי מסך LV350 350 350 1 כונן קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB דיסקים קשיחים ואחסון 250KS 107 107 1 LITEON DVD 16/48 BULK BLACK כוננים אופטים SOHD-16 350 350 1 מארז מחשב Enermax Chakra ECA3050 מארזים ECA3050-BS 285 285 1 ספק כח Enermax Noisetak…
-
- 4 תגובות
- 508 צפיות
-
-
שלום! צריך מחשב לעריכת מוזיקה ושימוש יומיומי... דרישות כלליות: מעבד אינטל בלבד (4 ליבות) 32MB באפר להארד דיסק, בגודל של לפחות 500GB. כמו כן חשוב לי מאוד גם מארז, ספק וקירור למעבד ברמה גבוהה... אשמח גם להמלצות על מסך טוב, אבל פחות קריטי. תודה![br]פורסם בתאריך: 6.09.2009 בשעה 02:27:59 סליחה!!אפשר בבקשה להעביר את ההודעה לפורום מפרטים?
-
- 1 תגובה
- 555 צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית (סטודנטיאלית), אינטרנט, צפייה והורדת סרטים, מוזיקה וכו'. אבל עם אופ' שדרוג עתידי (אם ארצה להוסיף משחקים) - הוספת כרטיס מסך איכותי בעתיד (כרגע אין צורך). מיועד לשלוש שנים לפחות. כמה דרישות : HD 120GB צורב כמובן מקלדת ועכבר אלחוטיים יעבוד עם מסך דק 17' (נקנה בנפרד) תקציב 4000-4500 (אם נשמע לכם יותר מדי - רק תגידו....) תודה
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברה, אבי החליט לשפר את המחשב של אחותי במחיר המצחיק הזה בלבד.. אני צריך : לוח אם מעבד כרטיס מסך וג'יגה זיכרון פנימי המחשב לא לגיימרים.. אז לא צריך כרטיס מסך בשמיים אני יודע שזה קשה עם הסכום הזה אבל תנסו תודה אני מאוד אשמח אם המפרט יהיה נגיש לקנייה מKSP כי אני קרוב אליהם וזה הכי נוח
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצות למחשב חזק למשחקים, המחיר בין 6000 ל 7000 שקל (כמובן שאפשר להתגמש על 200 שקל לכאן או לשם) אני צריך מחשב שיריץ בעיקר משחקים כבדים אבל ישמש מדי פעם גם לפיתוח והרצת DB. לא מתכוון לבצע אובקלוקינג ולא צריך ציוד הקפי. כרגע אני צריך מפרט שכולל : מעבד לוח אם זכרונות - 8GB כרטיס מסך חזק הארד דיסק של 1TB לפחות מארז ספק איכותי והכי חשוב קירור טוב, 2 המחשבים האחרונים שלי מתו כתוצאה מעודף חום אה וכמובן מסך, נראה לי 21-23" איכותי למשחקים, לסרטים ןלשעות עבודה רבות מול המחשב (נראה לי באיזור ה 1500 ש"ח למסך ו 5500 ש"ח לשאר החלקים) בונוס טוב יהיה כמובן אם המחשב יהיה שקט מאחר והוא כנראה יעבוד הרבה לילות את המחשב אני מתכנן לקנות בעוד שבוע בערך וקראתי כאן שיוצאים בקרוב…
-
- 12 תגובות
- 990 צפיות
-
-
עד עכשיו כל פעם שרציתי לראות סרט/סדרה , הייתי מעביר את התמונה ממסך המחשב למסך הטלויזיה. בגדול , פשוט נמאס לי, וכשיש כמה שקלים נוספים מהצד אפשר לפנק את עצמי. התקציב של 5000 ש"ח זה פחות או יותר מה שאני מתאר לעצמי , אבל אין בעיה לחרוג. השימוש של ה HTPC יהיה מחשב הורדות ראשי (יהיה עליו SABnzb / sickbeard / couchpotato ככה שההורדות יעבדו לבד אבל שיהיו ממנו), הוא יהיה מחובר לטלוויזיה כל הזמן, בתיאוריה אם לא יציעו לי משהו חדש , כנראה שיעבוד עליו XBMC שינהל את כל המדיה. חשבתי אולי לעשות ממנו גם סוג של קונסולה , שמחשחקים יעבדו ממנו , אבל אני לא ממש גיימר , וגם המחשב השולחני שלי די חזק למשחקים ככה שאני לא יודע אם זה משמעותי. דברים שאני חייב / רוצה מהמחשב. חייב: 1. שקט מוחלט - אין …
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום רב! מבקש את המלצותיכם לפני רכישה של מחשב HTPC לסלון. המחשב ישמש בעיקר ללכידת תוכניות מהלוויין והצגתן על המסך, אני מחובר ל YES דרך ממיר 3100, ברשותי LCD עם כניסת HDMI. המחשב גם ישמש למשחקים לא כבדים במיוחד כמו NEED FOR SPEED וסימולאטורים דומים. חשוב לי שהמחשב לא ירעיש. סכום ההשקעה כ-4000 ¤ לא כולל מקלדת ועכבר. המפרט שלי: מעבד: AMD PHENOM 9550 לוח אם- התלבטות בין שני לוחות: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H או JW-RS780UVD-AM2+128m דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-215DBK X18 SATA זיכרון: 2*2GB OCZ REAPER HPC EDITION DUAL CHANNEL DDR2 1066MHZ מארז: ALU-750 ALUTEK המארז מגיע עם 2 מאווררים 80 מ"מ, האם זה מספיק ט…
-
- 0 תגובות
- 567 צפיות
-
-
CORSAIR DDR CMX256A3200 (512MB, PC-3200, CAS 2.5, HEATSINK, 400MH) INTEL Intel P4 - 2.4GHz ( 478 PIN ) - ( 512K cache - 533MHz ) -NEW - 0.13 Gigabyte GA-8SR533-P - SIS 645DDR/478 - ATX - 133 - DDR333(2Gb) - Sound Support CPU533FSB USB 2.0 GIGABYTE GIGABYTE GA-AP64 D ATI RADEON 8500Pro 64 mb DDR TVOUT TwinViewRet אלה הדברים החשובים במפרט שלי של 6500 +מסך ועוד מארז מקלדת צורב סידרום הארדדיסק וכו... רציתי לדעת מה לשנות במפרט בטווח מחירים הגיוני למשל תעירו את עיניי לגבי הלוח אם ו הכרטיס מסך בעיקר...יש יותר זולים שמביאים ביצועים משובחים יותר?? יש טיפה יותר יקרים שפשוט עושים את ההבדל????? {אני מתכנן אוברקלוק בעתיד הרחוק.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך בבקשה המלצות למפרט ב - 2000 ש"ח, לא כולל ציוד היקפי. יעודו של המחשב הוא משחקים ואינטרנט. תודה TempesTo.
-
- 8 תגובות
- 697 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אלא אם כן השיפור שהוא מביא משמעותי ועד 1000-500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : For Honor , BF1 , Dishonored 2 , Mass Effect :Andromeda , Witcher 3 , -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע עם מסך "23 1920x1080 א…
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, מעוניין לקנות מחשב לאבא שלי, הדרישה היא מחשב חזק יחסית בתקציב של עד 4000 ש"ח. בניתי את המפרט המצורף, אך אני פחות מבין ברכיבים כמו ספק כח, SSD, מארז. המטרה היא מחשב שיעבוד מהר, חלק, ויריץ משחקים ברמה סבירה פלוס. האם משהו במפרט הוא יותר מדי? האם יש אפשרות להתפשר על משהו, או שזה מקסום טוב של הכסף? אולי צריך שדרוג כלשהו? המון תודה! מעבד: Intel Core i5 9400 / 1151 Tray כמות: 1 מחיר: ₪ 720 קירור למעבד: Arctic Freezer Xtreme כמות: 1 מחיר: ₪ 177 לוח אם: Gigabyte B365M H כמות: 1 מחיר: ₪ 291 זכרון: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Vengeance LPX Black CMK32GX4M2E3200C16 כמות: 1 מחיר: ₪ 401 מארז: Antec VSK4000B-U3 Case כמות: 1 מחיר: …
-
- 3 תגובות
- 657 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. אני גר בחו"ל כבר די הרבה שנים ועל כן בקושי מכיר את השוק בארץ. אבי רוצה לקנות מחשב חדש והייתי רוצה להמליץ לו על חנות שבה יקבל שרות טוב ואחריות אמינה. הסתכלתי כבר על המפרטים (יופי של רעיון!) ונראה לי ש -2500 שקל (לא כולל מסך) הם תקציב סביר. אשמח להמלצות למפרטים ולחנויות!
-
- 5 תגובות
- 767 צפיות
-