ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,357 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח לקבל המלצה לפני רכישת טאבלט, להלן הצרכים: -מיועד להצגת טקסט (אין צורך עם יכולות להרצת משחקים/סרטים וכו,) *עדיין רוצה כזה שיהיה מספיק איכותי מבחינת הרזולוצייה ובמיוחד שמדובר בשימוש מקצועי בתחום הארועים...מקומות שבהם יש השפעה של מערכות תאורה....השתקפות...(בהקשר זה אני מניח שעדיף מסך מט ולא מבריק?) -גודל מינ' שמותאם לפורמט דף A4 ז"א 21 על 30 ס"מ (אשמח לדעת בהקשר זה כמה זה באינצ'ים? וגם: האם הגודל שבדר"כ רשום במפרטים, זה נטו של המסך או כולל גם את המסגרת הפיזית של הטאבלט? ) -כזה שמגיע עם מקלדת פיזית (2IN1) שניתנת לניתוק/חיבור -עט מגע יהיה תוספת נחמדה אך לא מחוייבת. -טווח מחיר: עד 3500 ש"ח - כמובן עם העדפה להוזלה במחיר (אפיל…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב אני זקוק להמלצה על טאבלט שאמור לשמש אדם מבוגר לזום אני מעוניין לחבר את עצמי מרחוק ע"י השתלטות על המכשיר וכך להפעיל לו את הזום מעוניין בטאבלט עם יכולת טכנית להריץ את הנ"ל במקביל+ מודם סלולרי ומצלמה טובה לזום. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום המחשב שלי ישן מאוד אף עובד בלי עין הרע, מעולה !! טפו טפו אני רוצה לפנק את המחשב בכרטיס זכרון, אבל אני לא יודע בכמה הוא תומך, איך אני יכול לדעת איזה כרטיסי זכרון אני צריך לקנות למחשב? מצורף מפרט המחשב. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 934 צפיות
-
-
היום יש לי כרטיס שרכשתי לפני כ4 שנים ( 3780X2) שאז עלה לי כ 2500 ש"ח, השאלה אם כדאי להשקיע על 7090 של ATI שעלה בסביבות 2300 ש"ח או ללכת על משהו יותר סולידי- אני צריך את הכרטיס- כמובן למשחקים, אבל גם לרינדור סרטים ואפקטים, ועבודות עיצוב- כך שאני חייב שיתמוך ב openGL יש לי מעבד i7 960 לוח GA-X58A-UD5 של גיגהביט ו16 גיגה ראם אשמח אם גם תנמקו... תודה מראש.... :nixweiss:
-
- 0 תגובות
- 573 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 417 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך שלי (radeon 9800 HD) ודי מתלבט על איזה כרטיס לקנות. המערכת שלי די יציבה ואני חושב כרגע רק על שידרוג כרטיס המסך (בעלויות של עד 2000 ש"ח) בהתחשב בכך שיש לי intel core i7 16GB ram מה הייתם ממליצים? חשבתי משהו בסגנון של gtx 1060 8gb GDDR5 המטרה, להריץ משחקים כמו skyrim ו star citizen על high או אם יהיה אפשרי על ultra high (למרות שלאחרון אני מאמין שאצטרך כרטיס שעולה הרבה יותר). תודה על העזרה.
-
- 1 תגובה
- 880 צפיות
-
-
לאנשי הפורום שלום, נמצא ברשותי מחשב נייד- מדגם: LG- 560R , משולב בתוכו כרטיס קול מובנה מדגם: Realtek מגדיר אותו כבינוני, במסגרת עיסוקי אני לוכד ומקליט סאונד באתרים השונים הרצאות וכמו כן מוסיקה ועורך אותם ושומר אותם בקבצים- (במחשב הנייח איכות ההקלטה מעולה). לאחר ניסינות רבים ושינוי הגדרות בכרטיס הקול במחשב הנייד לא הגעתי לתוצאה טובה הסאונד נשמע לא טוב, (קבצים מוכנים שאני מעלה למחשב נשמעים מעולה). זה נכון להקלטה מאתרים שונים ונכון בהקלטה ישירה ב-LINE IN, שאלתי איך אני יכול לשפר את ההקלטה למחשב הנייד- ומה עלי לעשות? או איזה כרטיס קול לרכוש בהוצאה סבירה שעשה לי את העבודה, לכידת קול מאתרים השונים או הקלטה חיצונית למחשב שישמרו באיכות טובה.תודה אבי. מייל - ns_liran@bezeqint.net
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב חדש. כרגע אלו הרכיבים שהגעתי אליהם: CPU: Intel i7-8700 SSD: Crucial MX500 500GB SATA M.2 כרטיס מסך אני מעביר מהמחשב הנוכחי שלי: Sapphire R9 280 כרגע אני רוצה להסגר על לוח אם לפני שאני נסגר על זכרונות (וכמובן, הארדדיסק, מארז וספק). מישהו יכול לתת איזושהי המלצה? (אני לא אתנגד אם על הדרך גם מישהו יתן המלצה לזכרונות (-: 8 ג'יגה יספיקו) אני לא מתכוון לעשות OC. ואני רוצה שיהיה חיבור M.2. מבחינת עדיפות כמובן שאעדיף לרכוש לא משהו יקר, אבל באותה נשימה אני גם לקנות משהו טוב, כך שאפשר להוסיף עוד כמה גרושים אם צריך. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה ועיבוד אותות (MATLAB) + קצת משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לרכוש לוח עם תושבת: 1155. עבור Gaming & OC הלוחות שעומדות בתקציב שלי הם : MSI - Z77A-G45-Thunderbolt OR Gigabyte - GA-Z77X-UD4H עם זיכרונות . G.Skill 16GB DDR3 1333MHz G.Skill 16GB DDR3 1600MHz השמח על המלצות לגבי הלוחות (בעל ניסיון עדיף) או לוח תואם ברמה ובעלות. לגבי הזכרון ההפרש הוא כ 200 ש"ח האם זה משמעותי בביצועים או חבל על הכסף? האם הלוחות אם באופן כללי יכולים להפעיל זיכרונות עם וולט גבוהה יותר מ 1.5V (המוצהר ע"י היצרן הלוח) ? או שחייב לתאים וולט במדויק? תודה מראש חברה
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מעבד מסוג core i5 2500k למטרות מגוונות (משחקים + עריכה גרפית ועוד...) מחפש לוח אם מתאים ועדכני, שיתמוך באוברקלוג לא היסטרי אני משתמש בכרטיס קול וכרטיס מסך נפרדים לכן אם קיימים לוחות ללא שני אלו זו בהחלט אופציה. כנראה שלא אחליף מעבד בשנית בזמן הקרוב לכן תמיכה אופציונלית ב ivy לא ממש מעניינת. SSD אני אולי כן אקנה, אז זה כן חשוב. המחיר צריך להיות איפה שתינתן תמורה נאותה, בגדול אני מעדיף לחסוך, אבל אם תוספת של 100 שקל תביא שיפור משמעותי זה מבורך. המליצו לי בעבר על z68 pro 3 של Asrock, אבל אין אותו בחנות בה התכוונתי לקנות, המלצות נוספות יתקבלו בשמחה
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
עבור מחשב למשחקים +אינטרנט+אופיס+מדיה 1- מה דעתכם על הלוח הבא האם מישהוא מכיר אותו מKSP 2- מהו ההבדל בביצועים בין Pentume D Dual core 3.4GHZ לבין E6300 Conro עלות מול תועלת תודה על עזרתכם.
-
- 9 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה על לוח עבור אינטל E6700 , אופי העבודה: עריכת סרטים (ביתי) אינטרנט, תיכנות, משחקים וכו עדיף לוח עם 1394 IEEE וכרטיס מסך מובנה (כרטיס מסך אמיתי שתומך בDX10 במחיר שפוי - כשיהיה נקנה) ומארז סולידי ואיכותי, עד 500 ש"ח כולל ספק (??)
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב: אני לא מבין מדוע באתר לא ממליצים על לוחות של חברת asus עפ"י מה שאני מבין מאנשים באתר הם ממליצים על לוחות AMD יותר . לא ברור לי מדוע עושים רושם כי חברת asus לא מספיק טובה בשביל מיפרטים למחשבים, אני בטוח כי הלוחות של amd לא טובים יותר ולא אמינים יותר מהחברה המובילה כיום בתחום הלוחות asus . הגיע הזמן להגיד את האמת כי לוחות asus הם מספיק טובים וכמו שיש דגמים של לוחות amd טובים יותר וטובים פחות כך גם מדובר על הלוחות של החברה asus אז בבקשה מי שיש לו רושם מוטעה אז שיעשה בדיקה מקיפה ולפני כל תשובה והסבר שיחשוב הרבה פעמים. *אנשים מקבלים רושם לא חיובי על חברת asus וזה מטעה אותם בקניית מחשב וחבל מאוד על כך. תודה רבה לכולם אשמח לתגובות בנדון, שבוע טוב.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום פורום נכבד, אני מעוניין בהמלצה ללפטופ, למטרת צפייה בסרטים FULL HD לאבא שלי.. חשוב שיהיה משקל עד 2 ק"ג (לנסיעות), ויציאת HDMI. התקציב הוא עד 4K אבל כמובן שעדיף יותר זול... שאלה נוספת בנושא היא אם גודל המסך ישפיע על איכות הצפיה בHD (תקיעות וכו'). תודה מראש על עזרתכם,
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לפטופ שישמש אותי לצרכי עבודה - אופיס, אינטרנט ולא מעבר לזה. הוא צריך להיות קל מאוד 1.2 קילו ומטה, לא בתצורת 2 ב-1, אמין מאוד שלא יהיה איטי אחרי שנה, גוף מתכת ולא פלסטיק. מה המפרט המומלץ היום למעבד? איזה דור, איזה ליבה, מהירות וכו. כמו- כן אשמח למפרט לשאר הרכיבים כמו זכרון ram וכו׳. אשמח לדעת אם המקבוק 12״ בגרסת הבסיס עם מעבד m3 מהירות של 1.2 ghz יכול לתת מענה טוב. אמרו שאם אריץ עליו חלונות זה יהיה לו כבד מדי.
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצה על הדגם הנל האם זה יתאים לי לעבודה בתחום הנדסאות הבנין לתוכנות אוטוקד ועתיר. http://www.dell.com/my/p/inspiron-15-5547-laptop/pd#reviews - קישר לדגם. תדה לכל המשיבים.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חבר'ה, מעוניין ברכישת לפטופ. שימושים : * צפייה בסרטים ותכנים באיכות גבוהה - 1080P/4K וצפייה בסרטים ותכנים באיכות גבוהה דרך המחשב על מסך הטלוויזיה באותה האיכות. * גלישה באינטרנט. * גיימינג (לא קריטי). תקציב : כ-5K דרישות נוספות: אני לא יודע אם התקציב מאפשר, אך יש לי שאיפה לרכוש לפטופ עם מסך OLED ותומך 4K. הרכישה לא חייבת להיות בחנות בארץ, אך כן עם אחריות בינלאומית. חברות : HP , MICROSOFT או DELL תודה רבה למסייעים.
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחפש לפטופ שאמור לרוץ על לינוקס ולשמש ללימודים (אופיס, mathlab וכד') ועבודה בסביבת פיתוח תוכנה וואבי עם כלי עריכה טקסטואלים. אני מחפש משהו שיחזיק אותי טוב לכמה שנים הבאות. התקציב שלי הוא סביבות 3, אבל יכול להתגמש קצת למעלה. אם לדעתכם זה לא מספיק אז אני אשמח לשמוע למה. הסתכלתי קצת בזאפ וראיתי כמה דגמים שנראה לי ששווה לשקול, להלן כמה דגמים ששמתי עליהם עין, אשמח לשמוע מה דעתכם או לחילופין אם יש לכם דגם שאתם ממליצים עליו שמתאים לצרכים שלי. Lenovo Ideapad G50-80 80E501H1IV Dell Latitude 3340 LT-RD33-8556 Dell Latitude 3340 E3340-5020 תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מחפש לפטופ שיתאים לשימושים הבאים: - Data Analysis עם Matlab - כמה שיותר ליבות כמה שיותר טוב, יכולות Hyperthreading, גם כרטיסי מסך של nVidia יכולים לעזור פה - כרטיס מסך שאפשר יהיה לעשות איתו קצת כיף, חובה nVidia כי matlab לא אוהבים ATI/AMD.... ואם אפשר לא 750/850 - SSD לא חובה, יש לי אחד לחבר אליו, עדיף אם יהיה פורט פנוי כדי להכניס אותו בנוסף לעוד הארד דיסק כי הוא די קטן (128) - 8 או 16 GB זיכרון, עדיפות ל16 - מקלדת מלאה עדיף, לא סוף העולם גם אם לא - מסך 15.6 או 17.3 - בין אורך חיי סוללה למשקל נמוך, משקל נמוך יותר חשוב כי זה לפטופ שיהיה רוב הזמן מחובר לחשמל - רצוי שלא ירעיש כמו הלפטופ הנוכחי שמעמיד פנים שהוא מטוס פייפר (probook 4330s) - מראה פחות חשוב מעל…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן לא מבינה בזה כל כך, אני רוצה לפטופ קצת יותר קטן מסטנדרטי נגיד 13״ משהו שיסחוב SIMS שיהיה לו זיכרון לסיכומים של התואר, תמונות, ושיסחוב תוכנות לעריכה של סרטונים וכאלה שתהיה סוללה טובה בנוגע למחיר אני לא יודעת כמה זה אמור לעלות מה שעומד בדרישות האלה מספיק טוב אני רוצה משהו במחיר נמוך לא רוצה להשקיע המון פה. תודה!
-
- 0 תגובות
- 847 צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם בייעוץ לגבי רכישת נייד. משמש לעבודה עם אופיס וגם לצפיה בנטפליקס עובד כ-12 שעות ביום, לרוב עם מספר קבצים הפתוחים במקביל (לעיתים קבצי אקסל ופאוור פוינט מאוד 'כבדים') מסך 14; Anti glare, ללא touch; בהירות גבוהה; לאור זמן העבודה הממושך המסך חייב להיות איכותי SSD 500 MB עדיפות למקלדת עם מקשים 'רכים' + במחשב הנוכחי נתקלתי בבעיה במקלדת [חלק מהמקשים לא עובדים, כפתור הדלקה מקרטע] כך למדתי שיש שני סוגים של מקלדות, כאלה שנשלפות מלמעלה ולמטה. לאור הניסיון הנוכחי הייתי מעדיפה נייד עם מקלדת הנשלפת מחלקו העליון של המחשב משקל עד 1.5 ק"ג אין צורך בווינדוס ואופיס 3 שנות אחריות תקציב 5000 ש"ח עם גמישות קלה עובדת שנים עם …
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אשמח לעזרתכם במציאת מחשב נייד עד סכום של 2200 ש"ח (רצוי אפילו פחות). משקל - לא חשוב, כיוון שישמש כמחשב שולחני לכל דבר מסך מט מותג - עדיפות ל- Dell/ Lenovo הארד דיסק - 250 ג'יגה SSD אין צורך ב-win או ב-office המחשב ישמש לעבודה משרדית ואינטרנט (לא צפיית סרטים או גיימינג), לכן חשוב שיהיה מסך איכותי שמאפשר עבודה ממושכת אשמח להמלצות נ.ב. פתוחה גם לקניית מחשב יד שנייה מחברה. אם מכירים חיה כזו - אשמח להמלצה/חיבור
-
- 6 תגובות
- 979 צפיות
-
-
לשימוש כתחליף לדסקטופ בבית. שימושים עיקריים: אינטרנט, מיילים, אולי מעט מוזיקה וצפייה בסרטים דרך חיבור HDMI לטלוויזיה. כרגע אני מסתכל על HP 4580S כאלטרנטיבה טובה. בא עם הרבה פיצ'רים (HD 7200RPM, מעבד i3-2310M ויציאת HDMI, כולל WIN7, זיכרון 4GB), עם תג מחיר של 2400+-, אך לצערי רק עם שנה אחריות. הלפטופ הוא בשביל אימי, לכן ניתן להבין שלא צריך להיסחף לשום מקום ;D בנוגע לחומרה טובה יותר. מישהו יכול לתת לי חוות דעת עליו? קראתי חוות דעת באתרי השוואה, וסה"כ נכתב עליו שהוא סביר++ ובמחיר הזה הוא ממש מציאה. הדאגה היחידה היא מסיפורי עבר על איכות של HP ולכן חשובה לי דעה מנסיון אישי, אם מישהו יכול לתת. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
היי, אז אני כבר בשלב שדי קניתי את כל החלקים המפורטים מטה מאמזון (עם המחירים ליד כל אחד ...) המחירים היו זולים מהארץ (חוץ מהמקלדת - נקנתה בארץ). אשמח גם לקבל פידבק אם בחרתי רכיבים טובים (אמזון ... תמיד אפשר להחזיר ) ולמטה הכנסתי כמה לינקים למארזים שנראו לי טובים ומתחת לרף המכס בארץ, אשמח לקבל מי מהמארזים מועדף לפי הפרמטרים של קודם כל שיהיה מקום לרכיבים (בעיקר מאוורר מעבד וכרטיס מסך), איוורור טוב ושיהיה שקט מבחינת מאווררים. חלקי המערכת שנקנו: Power supply - 50$ EVGA SuperNOVA 120-GP-0650-X1, 650 G+, 80 Plus Gold 650W, Fully Modular, FDB Fan, 10 Year Warranty, Includes Power ON Self Tester, Power Supply Ssd - 60$ Samsung Electronics (MZ-V8V…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-