ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
צריך עזרה בלהרכיב מפרט מטרה עיקרית - עריכת מוזיקה ( עריכת מוזיקה הקלטות וכד' ) מסך כבר יש לי התקציב הוא 3000 מערכת הפעלה אני כבר ידאג בנפרד... כרטיס מסך אני צריך בינוני\גבוהה ( משהו שיוכל לעלות משחקים ברמה גבוהה ( HIGH ) ) הבנתי שלפי הצרכים האלה אני צריך לוח אם טוב זכרון חזק מעבד חזק ואני לא יודע מה עוד... חשוב שיהיה שני הארדיסקים חזקים .. ------------ תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלוםם, שאלה לי אליכם.. אני רוצה להביא מארה"ב מחשב נייד עם מסך 12-14 אינטש, חשוב לי שיהיה קל, לא יתחמם מדי, יהיה אמין, ודי חזק (שלא יזחל..) היה לי דל לטידיוד D500 שהיה אחלה, אבל לצערי נפטר בטרם עת.. האם יש משהו בסביבות ה2000-3000 ש"ח שיהיה קל לנשיאה ועם זאת יחסית חזק.. אני לא צריכה אותו להרצת סרטים, אבל עבודה "אופיסית" די מאומצת.. אני לא מכירה את מחשבי הנוטבוק שיצאו לאחרונה.. האם כדאי לקנות או שזה לא יעיל באמת? תודה!!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לבחור נייד בשביל מישהי, כאשר מדובר על המחשב היחיד בבית (תחליף לשולחני). יוצב ראוטר בבית, והמחשב יעבור בין הסלון, חדר השינה, והחדר של הילד שלה (בן 3 וקצת). מטרות המחשב הן עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים לילד (לא יודע מה משחקים בני 3 בימינו - אני שחקתי נמלולים), ואולי צפייה בסרטים מדי פעם, אבל אני בספק. גם אם כן, סביר שיירכש כבל והמחשב יחובר ל-LCD - אז דרושה יציאת ווידאו נורמלית. גודל מסך - ניידות היא לא קריטית, ולכן נראה לי ש-15.4 יהיה עדיף. משקל - לא קריטי, אבל שלא ישקול טון. אין צורך בזמן סוללה יוצא דופן, שכן חיבור לחשמל תמיד יהיה אופצייה. תוספת בלוטות' יהיה נחמד, לסנכון הסלולארי. כונן קשיח אני לא יודע, אבל בטח 160 יספיק, למרות שבטח לא יזיק …
-
- 9 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום אני מחפשת מחשב נייח אז הנה התשובות לפי השאלון. ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי מאוד שלא עדיף להוציא חלקים לשדרוג עתידי למשל זיכרון ולא להתפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו עריכת סאונד צפייה בסרטים ושימושים כלליים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא יש לי 8. האם ישנה העדפה לרכוש …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מעבד: INTEL Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB 2. לוח אם: ASUS -P5Q s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E, HDAudio 3. כרטיס מסך: ASUS ATI RADEON - HD 4850 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 4. 4.כרטיס קול: Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Professional 5. זכרון: KINGSTON VALUE RAM DDR II-800MHZ- 2 GB 6. דיסק קשיח: Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II 7. צורב: DVR-215DBK DVD±RW x20 Black SATA PIONEER 8. מארז: Raidmax SMILODON ATX Mid Tower Black 9. ספק: Enermax - PRO82+ 525W Active PFC 12cm Fan מתנצל מראש שלא יכול לשייך לינקים לכל חלק במפרט! אך זה לא ניתן עקב מבנה האתר של החנות בה אני קונה. מה דעתכם לגבי מחשב ברמה בינוני…
-
- 9 תגובות
- 624 צפיות
-
-
היי אני צריכה מחשב נייד ללימודי עיצוב גרפי הבנתי שצריך תכונות מסוימות במחשב לא כל כך מבינה בזה ממה שרשום במדריך לקניית מחשב ללימודי גרפיקה צריך : כרטיס גרפי חיציני בגודל של 1-2 ג'יגה. זיכרון פנימי (RAM) של לפחות 16GB ומעבד אינטל חזק בגדול התקציב הוא עד 5 אלף חריגה מהתקציב עדיף שלא ואם כן אז עד 500 ש"ח מכל החפירות באינטרנט התבלבלתי לגמרי צריכה מחשב קל, נוח וחזק בלי להישחט במחיר ועם כל התכונות שחייב ואם ידוע לכם על עוד דברים שאי אפשר לוותר עליהם במחשב לעיצוב גרפי אשמח לשמוע
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אז ככה.. אני מחפש מפרט טוב ושקט למשחקים במחיר של 5K .. ללא ציוד היקפי .. אני מתכוון גם לקנות מסך LCD לחדר 32" ולחבר אותו למחשב לצורך צפייה בHD ומשחקים .. ה8800GT יכול להציג על רזולוציה כזאת או שצריך לקחת את הGTS ? לא מתוכנן OC .. לפחות לא כרגע.. אנחנו מתכננים לעשות רשת אלחוטית .. אז צריך גם כרטיס רשת אלחוטי .. ורציתי הסבר קצר על HTPC .. מהם היתרונות והאם כדאי לשלב את זה במחשב הזה ? תודה מראש למי שיעזור
-
- 9 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום השתחררתי מהצבא ואני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לשנים הבאות בעיקר למשחקים ואינטרנט חשוב שיהיה מעבד טוב זיכרון טוב וכרטיס מסך טוב - שישמש למספר שנים בנוסף שהמסך יהיה 17 אינץ'. ניתן לחרוג קצת מהתקציב.... תודה מראש!!
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן ,הוא היה אחלה מחשב אבל הלך הלוח אם. מה נשאר מהמחשב: מארז + ספק ,לא גנרי (לא זוכר של איזה חברה) HD,ATI 1800 ,big typhoon ,DVD וכו. כל ההצעות שקיבלתי בחניות די זהות בגדול AMD 7750 400 ש"ח gigabyte ga-ma74gm-s2h-amd 740g 350 ש"ח gskill 4G 800MHZ 300 ש"ח אני רוצה לדעת מה אתם חושבים ,יש המלצות אחרות? אולי כדי ללכת על לוח אחר או זיכרון אחר? (ההיתי מעדיף לוח בלי כרטיס מסך מובנה) האם כדי להוסיף 100-150 ש"ח למשולש ליבה? בעיקרון הקניה תתבצע בנועה או פנדה או כל חנות אחרת האזור חיפה,אז בבקשה תביאו מפרטים משם. תודה מראש לכולם.
-
- 9 תגובות
- 938 צפיות
-
-
Intel Pentium 4 2.40Ghz/533FSB/512K Cache ASUS P4S533-MX w/Sound,LAN,VGA DDR 256MB DDR PC2700 Geforce 4 MX440 128MB + TVOUT SuperATX Case w/2 Fans תגידו לי בבקשה אם זה מחשב טוב תודה רבה לכל העוזר
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
משהו יכול לעזור לי בבקשה אני רוצה מפרט עד 3000 אלף בלי מסך בעיקר לעבודות וקצת למשחקים תודה לכל העוזרים
-
- 9 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין למכור מחשב חדש שנקנה לפני 3 חודשים וכמעט לא נעשה בו שימוש! המחשב עלה לי כ-11000 ש"ח (חלק קטן מהרכיבים הוזמן מחו"ל והרוב נקנה והורכב ב-ksp) ואני מוכר עקב עזיבה לחו"ל... המחשב מפלצתי ומריץ בלי בעיה ובמהירות הכל. כמובן יש קבלות ואחריות על המוצרים. רציתי לדעת עקב הדברים הנ"ל כמה ריאלי לדרוש, ולהלן המפרט: Intel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB Zalman CNPS11X Extreme Asus Sabertooth Z77 s1155 Core corsair dominator platinum 2x8GB Corsair Neutron GTX Series 240GB SSD Sata III MLC 2.5'' Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III samsung 500GB 16MB sata II sapphire HD7950 overclocked Asus DRW-24B5ST DVD±RW x24 Black Sata Corsair AX 650W Gol…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ביקשתי מחשב לגיימינג עד 4K, לא שקל יותר. זה מה שהציעו לי במגה מחשבים באשקלון: מעבד: Intel Core i5-4570 3.2 GHz 1150 HD לוח אם: GYGABYTE GA-H87M-D3H USB3 DDR3 SATA דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 1TB SATA3 7200RPM זיכרון:KINGSTON Preformance DDR3 8GB 1600MHz כרטיס מסך: GEFORCE GTX 660 2GB DDR5 HDMI 192BIT כרטיס קול: 8 HD CHANNEL Surround sound ON (o/b) כרטיס רשת: GIGABIT LAN 10/100/1000 ETHERNET (o/b) צורב דיוידי: HP DVD-RW X24 DUAL LAYER SATA מארז: TZ-ZAG HERO 29 4USB FRONT 120MMX3 מאוור: ZALMAN FOR 1155 FOR I5 ספק: THERMALTAKE 660WATT יצא בדיוק 4 אלף ש"ח. שווה?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברים, להלן המפרט שיש לי היום: AMD Ryzen 7 1700 AM4 Asus Prime B350M-K Corsair 650W TX650M 80+ Gold Modular G.Skill DDR4 16GB 3000MHz Palit GTX 1070 8GB DDR5 כדי לשדרג את הזיכרון אצטרך לשדרג לוח אם עם יותר מ-2 יציאות או לקנות סטיקים עם יותר נפח, אם אני משדרג את הלוח אז כבר עדיף לי לשדרג את התושבת של המעבד ואיתה את המעבד, מהכרטיס מסך אני די מבסוט ולדעתי הספק כוח יחזיק את כל העסק. אשמח לייעוץ והכוונת המחשב לעמדת עבודה גרפית, עריכת סרטים ותלת מימד וחוץ מזה, הנה הטופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, גמיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרד…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6Mb 1333MHz BOX, יחידות 1 ¤849 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1163 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤525 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1297 G.skill DDR2 2048MB 1000MHZ PI CL5-5-5-15, יחידות 2 ¤540 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1154 Connect3D Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe, יחידות 1 ¤1420 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1262 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive , יחידות 1 ¤325 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=704 צורב LG DVD-RW X18 H62N SATA BLACK , יחידות 2 ¤318 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=694 Antec Sonata III 500W M…
-
- 9 תגובות
- 823 צפיות
-
-
טוב אנשים אני צריך בבקשה שתעזרו לי לבנות מחשב טוב קומפלט כולל הכל (חוץ ממקלדת ועכבר) לאינטרנט/אופיס, סרטים, משחקים קלים אני צריך גם מסך 19 אינץ' LCD ורמקולים איכותיים בגג 900 שקל וזהו תשתוללו תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש אבל הבנתי שזה לוקח זמן וסבלנות לבחור אחד חדש. אני מתכנן לקנות מחשב ב- 4000 ש"ח עם חריגה של 500 ש"ח. המחשב ישמש למשחקים כבדים כמו: Call Of Duty 6, Assassin Creed 1&2 ועוד כאלה שמקווה להשיג. הרוולוציה של המסך הוא 1920*1080 אני מתכוון לשחק בהגדרות בינוניות ואולי גם גבוהות. אין צורך בציוד הקפי (חבר כבר חייב לי ציוד הקפי מהתערבות). המחשב צריך להיות שקט מספיק כדי לא להעיר אף אחד בבית. לא מתוכנן אוברקלוק ואין צורך במערכת הפעלה. חשוב לשמור על מקום לשידרוג(המשחקים פשוט נוצרים ונוצרים). ואני גר בירושלים. (האם עדיף לוח אם + מעבד אינטל או AMD? יתרונות\חסרונות?) בתודה מראש
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ערב טוב, ראשית אפתח ואומר שאני מודה שאני לא בטוח אם זה המקום הנכון לפתוח את דיון הזה. לי נראה שזה המקום שהכי קולע לשאול את השאלה הזאת, כמו כן לא ראיתי משהו בחוקי הפורום שאוסר את זה. בכל מקרה במידה וזה לא המקום המתאים, אנא סילחו לי מראש. אני השתמשתי ב-7 שנים האחרונות בקונסולות בשביל לשחק משחקי מחשב. לאחר בירורים, התייעצות והרבה חשיבה הגעתי לתובנה שיכול להיות שבמקום לשדרג קונסולה ולהסתפק בשינויים טכנולוגים מצומצמים יחסית אולי כדאי לקנות מחשב גיימינג. השאלות שעלו לי בעקבות החשיבה הזאת ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי בהן: 1. האם זה אפשרי כיום לקנות מחשב שמספק הגדרות גבוהות במחיר סביר? (עד 4-5k) 2. מה אורך החיים של מחשב כזה? כלומר כמה זמן אני אוכל לשחק במשחקים באותן הגדרות גב…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום ותודה לעוזרים המפרט מיועד לצרכים בסיסיים אינטרנט קצת שיתוף קבצים אופיס וכדומה.. מה דעתכם? האם שווה תכסף או שניתן להביא משהו יותר טוב? האם הלוח אם נחשב טוב לצרכים שציינתי ובכללי? והאם הזיכרון 512 מספיק או שיש צורך להוסיף עוד 512? זה המפרט: Amd Athlon 64 X2 Dual Core 3600 BOX AM2 395 ש"ח 1 Transcend 512Mb DDR2 667 PC5300 215 ש"ח 1 Gigabyte GA-M61VME-S2 nForce 400 AM2 369 ש"ח 1 Western Digital 80GB 3.5 7200Rpm 8Mb Buffer SATA II WD800JD 249 ש"ח 1 LG GSA-H42 X18 Multi DVD-Recorder Bulk Black 199 ש"ח 1 Compucase 6C28 Midi Tower True 300Watt PSU 295 ש"ח סה"כ 1,722 ש"ח
-
- 9 תגובות
- 568 צפיות
-
-
אז ככה.. בן דוד שלי לומד בפנימיה בירושליים והוא גר באיזור חיפה, הוא צריך מחשב חזק שהוא יוכל גם להביא הביתה וגם שיהיה מספיק חזק כדי להריץ משחקים יחסית כבדים. בגלל שהתקציב שלו הוא בערך 5300 ש"ח למחשב (לא כולל המסך), לאפטופ טוב יקר מדי ומחשב PC רגיל שלם וטוב, גדול מדי ומסורבל.. בגלל זה חשבתי להמליץ לו על מחשב barebone שניתן לנתק מהמסך ולהביא בתיק הביתה (הוא גם לא שוקל הרבה - 4 ק"ג בערך...) אני צריך המלצות למפרט למחשב הנ"ל ללא מסך או אולי המלצות לסוגי מחשבים אחרים שיענו על הדרישות להיות קטנים יחסית, חזקים וזולים ביחד... תודה!!! נ.ב. החלטנו בטוח ללכת על כרטיס מסך של GeForce ה FX5900 XT (הוא מספיק חזק ומתאים גם לתקציב)
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, לאחר חמש שנים של חוויות המחשב הקודם שלי נפטר מזקנה ולכן אני מעוניין לרכוש מחשב חדש. המחשב בעיקרו מיועד למשחקים, כי יש לי הרבה מה להלשלים. התקציב הוא עד 4500-5000 שקלים באשראי, פחות או יותר באזור הזה. אין צורך בציוד היקפי כגון מסך, מקלדת וכ'ו. כונן DVD יש לי, אך מדובר באחד מלפני 3 שנים ככה שאני לא יודע אם יש צורך להחליף. לגבי העדפה לחברה באמת שאין לי מושג, לכן אני שואל כאן. כמו כן, דברים כמו עיצוב המחשב חשובים לי פחות, העיקר הביצועים. התקנה והרכבה כל עוד היא לא חורגת מהתקציב למה לא? יחסוך לי כאב ראש, כי אני לא מבין כלכך בעניין. כל עוד המחשב חזק OC לא מתוכנן. חשוב לי, שהמחשב יריץ לי משחקים כמו שצריך גם בעוד שנה +. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 673 צפיות
-
-
היי לכולם,בשבועיים הקרובים אצטרך לרכוש מחשב נייח,מה שאקח מהמחשב הישן זה מסך על 60 HZ ו SSD 500 GB. אני מתחיל ללמוד קורס מנהל רשתות MSCA והבנתי שאצטרך מינימום מעבד I5 ו 16 GB ראם ההתלבטות של בין שתי המעבדים I5 8400 או I7 8700,המחשב ישמש לתוכנות וירטואליות ושימושים רגילים וקצת גיימינג שלשם כך אקח כרטיס מסך 1060 6GB. חשבתי לקחת לוח אם Gigabyte B360M AORUS GAMING 3 או שעדיף לקחת לוח Z370 על מנת להמהיר זכרונות ראם שאקח על מהירות 2400 MHZ? ועד כמה אוכל להמהיר אותם אם בכלל המעבד תומך עד 2666 MHZ? בגדול אני שובר את הראש איזה מעבד ולוח אם לקחת שיהיה הכי אופטימלי לשימושים שלי? תודה רבה ואם אקח I7 8700 איזה קירור טוב לקנות לו?כי הבנתי שהקירור שבא עם המעבד לא…
-
- 9 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן, רוצה לקנות מחשב נייד בשבוע-שבועיים הקרובים, המחשב יהיה בגדול לשימוש בבית למרות שלא שולל לפעמים להוציא החוצה, לכן עניין המשקל נראה לי פחות רלוונטי. התקציב הוא 3K פלוס מינוס, אפשר טיפה יותר אם מצדיק לפי דעתכם. השימושים של המחשב זה בגדול טיפה תכנות, גלישה, סרטים/סדרות, יוטיוב, פחות גיימינג וכאלה. לפי שיטוטים קצת באינטרנט הבנתי שכדאי (לפחות לשימושים שלי) לקנות (במינימום) מעבד I5 מדור 8 (8250U), זיכרון 8GB RAM ודיסק קשיח 256GB SSD. לגבי כרטיס מסך לא כל כך סגור על אם צריך בשביל השימושים שלי או לא - תגידו אתם. עדיפות למסך 15.6 פשוט כי 14 נראה לי קטן מדי לשימוש ביתי. חשבתי על איזה דגם של DELL VOSTRO, יש לאח שלי מחשב מהסדרה הזאת וגם שמעתי עליהם …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 6200 לא שקל יותר אפשר פחות. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מסך 22 אינץ'-24 אינץ',עכבר(תיקנתי) ומקלדת לא מעל 150 ש"ח. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי אין לי צורך בכונן דיסקטים לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ivory היחיד שמקבל צ'קים 6. האם נושא הקירור והעיצ…
-
- 9 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפשת מחשב לשימוש משרדי רגיל, האמור להחליף גם מחשב שולחני. הדרישה העיקרית היא המשקל- חשוב שלא יהיה מעל 1.5 ק"ג ועדיף פחות. תודה שירלי מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים * גודל המסך? 13.3 או בגודל קרוב האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? אין דרישה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? 1.5 ופחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כמה שיותר, יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSat…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-