ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, אני מתכנן על המפרט הבא: Intel I7 2.66GHz 920 - מעבד ThermalRight Ultra-120 cooling - קירור פסיבי למעבד Asus P6T X58 DDR3 - לוח אם OCZ3G1333LV3GK 1GBX3 - זיכרונות Gigabye FX9800GTX+ with Zalman Cooling - כרטיס מסך מה דעתכם? בפרט, אני מתעניין בשתי שאלות:" 1. האם הרכיבים מתאימים אחד לשני בצורה טובה ומהווים שילוב יעיל? 2. האם המחשב יצליח להיות גם שקט וגם לשרוד את הקיץ (ללא מזגן), עם הקירור שכולל את ה-ThermalRight הפאסיבי, מאוורר הזלמן של כרטיס המסך ומאוורר אחד או שניים של 120 מילימטר? השקט קריטי (כאבי ראש ומיגרנות הם עניין שבשגרה אצלי ). מספר הערות: המפרט יצטרף לרכיבים קיימים (הרדיסקים, ציוד היקפי וכו'), ישב במארז גדול, עם ספק 600וואט, לא מתוכנן OC, מת…
-
- 7 תגובות
- 696 צפיות
-
-
כרטיס המסך הנייד העוצמתי ביותר בעולם עושה את העבודה ומציע יכולות שקרובות מאוד לאלו של התאום הנייח שלו לכתבה: http://hwzone.co.il/מבחני-ביצועים-ראשונים-ל-mobile-gtx-980-מעידים-על-ע/
-
- 2 תגובות
- 901 צפיות
-
-
ראשית תודה רבה על האתר. אני קוראת בו כבר כמה ימים ועושה רושם נפלא כעת, אני מעוניינת לקנות מחשב שישמש כמחשב משרדי כללי, בנוסף יירכז מוזיקה והורדות רבות ויהיה HTPC (בכ- 5K פחות או יותר - כמובן שעדיף פחות) ולבד מפוטופוש, ללא שימושי גרפיקה מיוחדים או גיימר. בנוסף לבקשה בעזרה במפרט הרי כמה שאלות ראשוניות שבינתיים אני איתן תקועה 1. אשמח מאוד לקבל מפרטים תחת מגבלת התקציב. אני רוצה לציין שהיות והמחשב אמור גם כמחשב ראשי ובנוסף כ- HTPC יש צורך בזכרון גדול ובייכולת עיבוד דברים רבים ושונים בו זמנית (לרוב אני עובדת בו זמנית במספר יישומים). היות ומדובר על מחשב ראשי ועליו להיות חזק, ואני מעוניינת גם באפשרות שדרוג בעתיד רצוי שזה יהיה מארז HTPC יפה מהסוג הגדול אבל לא יקר מידי, ועל המ…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים: Pentium 4 2.66 Ghz 1.5 GB DDR X800GTO AGP במחשב אינטל\איי אמ די בעל 4GB. חשבתי על משהו בסגנון הזה: 608 ש"ח Intel Core 2 Duo E4500 2.2Ghz Conroe BOX http://tms.co.il/product/4676 462 ש"ח Gigabyte GA-P35-DS3L http://tms.co.il/product/4455 439 ש"ח A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Heatsink CL5 http://tms.co.il/product/5362 ובנוסף בגלל שכרטיס המסך שלי בתצורת AGP ומשום שאינני מעוניין בשדרוג לכ.מסך הנוכחי, כרגע, חשבתי על כ.מסך זול: 261 ש"ח Sapphire X1650PRO 256MB DDR2 Retail http://tms.co.il/product/3652 סה"כ 1770 ש"ח מצד שני ניתן לבחור מפרט זול יותר עם פוטנציאל לאוברקלוק, לדוגמא לקחת את ה E2160 עם קירור נורמלי. אבל ברגע שאני מחליט לעש…
-
- 3 תגובות
- 633 צפיות
-
-
יש לי מחשב ממש ישן מכמעט לפני עשור, כך שאין טעם לשדרג בו חלקים מסויימים. אני צריך מחשב חזק ככל הניתן שייתן לי להריץ : * מכונה וירטואלית * תכנות בסביבות עבודה שונות * שיריץ הכל במקביל בלי תקיעות כולל מלא טאבים בדפדפן מה לא.. וזאת אגב נקודה מאוד חשובה, אני לא סובל שום תקיעות או זמן "לחשוב" במחשב. * אין צורך בכרטיס גרפי למשחקים. * שיהיה שקט. לגמרי. אני חשבתי ללכת בכיוון i7 , עם 16 גיגה ראם . אבל פה יש לי שתי התלבטויות : 1. האם ללכת על 4790 או על החדש 6700. הבנתי שההפרש בביצועים די זניח , אבל הליבה הגרפית משמעותית יותר חזקה. (זה אולי קריטי בשבילי מכיוון שלא יהיה כרטיס מסך חיצוני). בהקשר הזה, האם DDR4 באמת מהווה יתרון על DDR3 ? 2. רציתי משהו קומפקטי ככל הניתן. שאלה אם אני …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אנא תמליצו לי על מפרט לגימינג קל(בעיקר משחקי אסטרטגיה וRPG פחות משחקי FPS) עד 2500 שקל. חשוב לי מארז איכותי ושקט. עדיפות לרכיבים פסיביים ומאווררים שעובדים לאט ולא מרעישים. מעבד אני חושב שכדאי לקחת I3 כי אפילו הוא מאוד חזק ולא יצור לי צוואר בקבוק. אני לא צריך ציוד הקפי וגם לא מסך. זהו מחכה לעצות והאם בכלל אפשרי למצוא מחשב כזה בתקציב שיש לי? תודה.
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
יש לי כרגע מחשב PD 805 לוח של אינטל קקי שאין אפילו אפשרות לאוברקלוק 1 גיגה זיכרון ספק גנרי כרטיס מסך 7200GS אני רוצה לשחק משחקי יריות על רזולוציה כמה שיותר גבוהה יש לי מסך רזולוציה טבעית 1440 על 900 ומשהו לא זוכר בעיקרון חשבתי על לשדרג ספק זיכרון וכרטיס מסך יש המלצות? רצוי שזה יהיה מחנויות באזור חיפה משהו בסגנון נועה פנדה מרדנית לא KSP ולא IVORY
-
- 3 תגובות
- 634 צפיות
-
-
גלישה באינטרנט, מוזיקה, סרטים ומשחקים פה ושם (פחות בונה על משחקים), כמובן שצריך להיות זמין בחנות בארץ. עם הגבלה אחת מאוד משמעותית - מעבד של AMD. מוכן לחרוג מהתקציב אם מדובר בעד 150-200 ש"ח. מתכנן להתקין עליו אובונטו אז אין חשיבות למערכת הפעלה שבאה איתו, אם אפשר עדיף בלי כמובן. אמצעי גישה לאינטרנט אל חוטי - חובה, עם העדפה ל-WIFI.
-
- 6 תגובות
- 763 צפיות
-
-
לחברים מבינינו שמבינים במחשבים אני רוצה לקנות את המחשב הזה MacBook Pro 13" 2.9 GHz http://store.idigital.co.il/mac/macbookpro/md102hb ואני רוצה לדעת אם זה מחשב חזק כמו שזה נשמע והוא יריץ לי למשל משחקים כבדים נגיד במחשב הנוכחי שלי המחשב CRYSIS 2 לא זז בכלל ובמחשב הנייח הוא גם בקושי זז.... במחשב מהסוג הזה נראה לכם שהמחשב יסחב את המשחק הזה? בכללי זה מחשב חזק זה בטוח השאלה כמה חזק וכמה הוא יתאים לי. חוץ מהצרכים הבסיסיים שזה עבודות וכאלה שעל זה אין מה לדבר כמובן אז אני מדבר על דברים אחרים לגמרי... אשמח לעזרה תודה ושבת שלום
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מחפש המלצה לנייד רב תכליתי(בעיקר עבודה וסרטים) בתקציב עד 4500שח מעוניין בנייד נוח איכותי ואמין, מסך 15. תודה.
-
- 1 תגובה
- 889 צפיות
-
-
המחשב אצלי כבר כמעט שנתיים והסוללה היא בקושי מחזיקה שעתיים , אני חושב שהגיע הזמן להחליף אותה. המחשב :https://www.asus.com/Notebooks/N550JV/ אני מצאתי סוללות שמתאימות למחשב אבל אני רואה שכל אחת היא חברה שונה , ולא יכול להיות שכולן מקוריות . חפש מקורית אלא אם כן אין בעיה כלל להתקין כל סוללה במחשב. תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 770 צפיות
-
-
אני מעביר את המחשב שלי לHTPC ואני צריך מחשב שיהווה רק לעבודות, אינטרנט וכד' שיהיה בו צורב DVD (רצוי-לא חובה) תקשורת אלחוטית-חובה! לגבי גודל מסך אני לא מבין בזה ואני לא יודע אם כדאי את המחשבים הקטנים האלו או את הרגילים?!
-
- 3 תגובות
- 647 צפיות
-
-
יש לי מחשב של סמסונג דגם n150 plus סמתי אליו ווינדואס 10 עבד טוב ופיתאום יום אחד הוא התחיל לעשות בעיות כל פעם שאני מפעיל את המחשב הוא תוען ולאחר מיכן מגיע להודעה שבה כתוב ummountable boot volum ואז הוא עושה ריסת ובפעם השניה הוא מפעיל את המחשב אבל מופיע מסך שחור ניסיתי לעשות F4 זה לא עובד
-
- 6 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב שקניתי לפני שנה (סמפרון 3000 סוקט 939, 512DDR, DFI Infinity (Nforce 4 Ultra), Leastek Geforce 6200TC). בגלל שהמחשב קצת מגמגם בזמן האחרון, חשבתי לעשות לו שדרוג. אני רוצה להחליף מעבד, לוח אם, זכרון וכרטיס מסך. הייעוד של המחשב הוא בעיקר אינטרנט, סרטים ואופיס, כשבמקרים נדירים אני ארצה להפעיל משחקים. התקציב בכותרת הינו תקציב מקסימום, ואני מעדיף להפחית ממנו ככל שניתן. תודה.
-
- 10 תגובות
- 697 צפיות
-
-
:CPU Intel - Core 2 Duo E6600 1193 שח - Well Computers MB: Asus - Striker Extreme 1648 שח - גיבור מחשבים GPU: Asus - GeForce 8800GTS 640 MB 2420 שח - גיבור מחשבים Memory: Corsair - 2GB (1024X2) 800Mhz CL4 DDRII 5400c4pro 1142 שח - סקיי פיסי HD: Western Digital - Caviar 3200AAKS 320GB 16 MB 7200RPM 455 שח - פלונטר PSU: Corsair - 520W HX Series 648 שח - פלונטר CPU cooling: Sunbeam - Tuniq Tower 120mm fan 255 שח - סקיי פיסי Case: Antec - P182 Black 925 שח - נועה מחשבים סה"כ 8668 דעתכם על המפרט יתרונות חסרונות וכו' OC מתוכנן, SLI כנראה גם ואולי הוספת הארד דרייב שני בRAID הייתה לי התלבטות בבחירת לוח אם בין הקומנדו של אסוס לאקסטרים והבחירה נפלה על האקסטרים למרות המחיר
-
- 6 תגובות
- 667 צפיות
-
-
טוב אז ככה באשכול הקודם שפתחתי לא עזרו לי אמרתי שאני קונה ב30K מחשב וכולם בלבלו תשכל במקום לעזור אז עכשיו מה שאני רוצה זה שתרכיבו לי מחשב מהחלקים הטובים ביותר ושאני אומר החלקים אז אני מתכוון המעבד הטוב ביותר היום - זה קונרו 6800 או הFX62 או מה? זכרון רם 2GB איכותי אני רוצה כרטיס מסך הכי טוב שיש היום אבל גם שיהיה משתלם, כלומר אם הכרטיס GX2 לא משתלם למשל אז אל תביאו לי אותו אבל אם הוא משתלם אז תכניסו אותו למפרט אני רוצה לוח אם איכותי הרד דיסק 120GB מה עוד מה עוד?? אהה כן קירור איכותי ספק כוח חזק בקיצור התקציב הוא לא 30K אבל תקציב גבוה שאני לא בוחר יעני כמה שיצא יצא אבל תשתדלו כמה שיותר להביא דברים משתלמים אני לא צריך ציוד היקפי אבל אני רוצה המלצה למסך LCD 19' משתלם במחיר …
-
- 35 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כמות. מוצרים סה"כ 1 Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz, 1333FSB, 4MB Box 865 ש"ח 1 Gigabyte GA-P35-DS3L Intel® P35 Express Chipset LGA 775 465 ש"ח 1 OCZ 2GB Kit DDR2 800Mhz PC2-6400 Gold GX XTC 5-5-5-12 OCZ2G8002GK 285 ש"ח 1 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS 489 ש"ח 1 Leadtek GeForce 8800GT 512MB PCIe 1,150 ש"ח 1 Corsair VX Series 450W PSU 419 ש"ח 1 Compucase 6A19 Black Midi Tower No PSU 210 ש"ח סה"כ המחשב מיועד לעבודה גרפית ותלת מימד השאלה אם יש איך לשפר את המחשב בצורה משמעותית לעבודה מהסוג הזה ?
-
- 2 תגובות
- 549 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי (אינטרנט, סרטים), משחקים קלים, תכנות, אולי קצת פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, Football Manager -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024, אולי אם אני אזכה בחידון של הזון זה ישתנה ;D -לאילו הגדרות גרפיות …
-
- 1 תגובה
- 652 צפיות
-
-
חברה שלום, אני מעונין להרכיב מחשב HTPC לסלון. היעוד העקרי הוא לצפות/להקליט תוכניות מYES וכן לראות סרטים ב-HD או FHD, אבל אני מעונין גם שיהיה אופציה לשחק משחקים בצורה סבירה חשבתי על המפרט הבא: מארז : THERMALTAKE DIGITAL HOME SERIES DH101 VF7000BNS - 800 ספק כוח: Thermaltake toughPower 600W four rails - 475 לוח אם:730 - ASUS P5K-E מעבד: E6700 - יש לי ממחשב אחר (0) קירור מעבד: 150 - Thermaltake Golden Orb II זכרון:500 - DDR2 2x2048MB 800MHZ CLI4 OCZ כרטיס גראפי:800- Sparkle nVidia 9600GT 512Mn PCIe כרטיס קול: On Board (8 channels) (0) כרטיס טלוויזיה: Hauppauge PVR150 MCE - יש לי ממחשב אחר (0) דיסק קשיח:413- WD 500GB (WD500AAKS) 7200 RPM 16MB SATA2 DVD: ASUS DRW-2014…
-
- 0 תגובות
- 541 צפיות
-
-
שלום לכולם, בת דודתי הסטודנטית צריכה מחשב - אבל זול יש לנו 2000 שח למחשב - ישר חשבתי על AMD יש למישהו הצעות ??? CPU : AMD Athlon XP 2000+ Tray CPU - [430 NIS] 1 Motherboard : Leadtek NForce2-GT K7NCR18G Motherboard (Dual DDR,AGP8X,GF4MX,5.1 Sound,ATA133,LAN,USB 2.0) - [596 NIS] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 2100 Samsung/Hynix ECC Registered Memory - [262 NIS] 1 Hard Disc : Maxtor 40GB 7200 rpm ATA133 HDD - [379 NIS] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive - [51 NIS] 1 CD/DVD-ROM : CD-ROM Cyberdrive x 52 - [109 NIS] 1 Keyboard : Genius KB-06 PS2 Eng/Heb Keyboard - [29 NIS] 1 Mouse : Genius Netscroll+ Serial/PS2 Retail Mouse - [24 NIS] 1 Cas…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני בורה לחלוטין בכל הנוגע למפרטים וציוד, אשמח אם תוכלו לכתוב לי מפרט למחשב גרפיקה (שיחזיק פוטושופ, אילוסטרייטור אינדיזיין וכ'ו). התקציב מוגבל (עד 3500) אבל בכל זאת אשמח למחשב מהיר וחזק שאוכל לצפות גם בסרטים בצורה אפטימלית. (מסך אני לא צריכה וגם לא עכבר, מקלדת ורמקולים) תודה (חשבתי לפנות עם המפרט לksp' זה בסדר?)
-
- 2 תגובות
- 596 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות: 1. האם יהיה צוור בקבוק? 2. האם זה 8 ג'יגה ראם? 3.האם הוא יריץ משחקים על HIGE? 4. האם 8 ג'יגה ראם תומך בויסטה 32 ביט? 5. איך המחשב?
-
- 5 תגובות
- 576 צפיות
-
-
אהלן חברים וותיקים. אני מעוניין לבנות מדיה סנטר שימוקם בסלון למטרת צפייה בסרטים וגם כסוג של NAS למטרת אחסון חומר שיתופי, גיבוי אופליין ושגם יעלה חומר לגיבוי ענן שיבחר בהמשך. <התפזמות מגוכחת> ממרומי 10+ שנות החברות שלי בHWZ אני מעדיף לבנות מחשב כמה שיותר תכל'סי שימושי בלי כל מיני ציוד "איכות" או המתנה לפורמטים עתידיים שיקפיצו את המחיר של הציוד פי 2 אבל לא יתבטאו בתמורה, ולכן אשמח לשיקול הנ"ל </התפזמות מגוכחת> אני צריך: מעבד, לוח, זכרון, הארדיסק, כרטיס רשת אלחוטי, מארז+ספק וקירור רק אם נדרש. ראיתי את המפרט המומלץ, אך הוא מאוד ספציפי לחנות זיגזג2000, האם יש ציוד אלטרנטיבי בחנויות יותר סטנדרטיות וזולות? ע"פ הפורמט: 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור 1500 ע"פ הסדנ…
-
- 6 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 10k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בהגדרות מקסימליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים גם בשנתיים הקרובות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…
-
- 0 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד, בעיקר לשימושי אופיס ואינטרנט בסיסיים. המחשב לא ישמש למשחקים, וכמעט ולא ישמש לצפייה בסרטים. מצאתי שתי גרסאות של לנובו 300-14, שנראה לי נחמד וטוב, וההבדלים ביניהם מאוד מינוריים. אני מצרף השוואה ביניהם מתוך זאפ: http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=916104,916113 לדגם הזול יותר אין כונן אופטי (לא קריטי לי), וכרטיס המסך ביניהם שונה. לאור הצרכים שתיארתי מעלה, האם לדעתכם שווה לשלם 500 שקלים נוספים עבור הדגם היקר יותר, או שהדגם הזול יותר הוא טוב מספיק לצרכים שלי? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-