עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 + מקווה שאצליח לקנות בסכום הזה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כבר nvme שברצוני להעביר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה ר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)…

2. Started by yellow acid,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1200 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הקלדה בוורד, זהו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפ…

3. היי, הגיע הזמן להחליף את המחשב הנייח בבית שמשמש אותי בעיקר לעיבוד תמונות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000שח, כולל ווינדוז 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת תמונות בכלים הבאים: פוטושופ, לייטרום וגם כלים ייעודיים לעיבוד תמונות שאוהבים להשתמש ב-GPU (צילומי מסך של דרישות המינימום שלהם מצורפים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך, קיימים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפ…

4. שלום חברים,אחרי הרבה שנים עם המחשב הישן הגיע השעה להתחדש הייתי שמח לקבל את חוות דעתכם לגבי זה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K עם אופציה לחריגה עד 12 אם זה באמת יעשה את השינוי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש העיקרי זה לגיימינג,סרטים וסתם שימוש יום יומי 3. האם יש צורך בציוד היקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף מחשב שקט עד כמה שאפשר…

5. שלום יש לי מחשב עם המפרט להלן cpu - AMD Ryzen 5 1600 זיכרון - 16.0GB Dual-Channel DDR4 @ 1064MHz לוח אם - Gigabyte Technology Co. Ltd. AB350-Gaming 3-CF (AM4) כרטיס מסך - 2047MB NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB (MSI) חשבתי על לשדרג אותו ב 2000 - 1600 ש"ח בערך הייתי שמח לאור הנתונים הטכניים למעלה מה החלק שהכי כדאי להחליף מבחינת ביצועים אני חשבתי על כרטיס מסך 4060 ב 1500-1600 ש"ח שימוש המחשב הוא בעיקר גיימינג - משחקים כמו fallout 76 , guild wars , new world וכו..

6. אני רוצה להחליף את המחשב שלי ואני מנסה להבין אם המחשב שלי נחשב מחשב לעריכת וידאו ואם אני צריך שהמחשב החדש יהיה עם משאבים חזקים ומתאים למחשב עריכת וידאו. אני עורך סרטונים של שעה בערך באיכות 1080p, אבל יכול להיות גם באיכות 4K בתוכנה בשם "losslessCut". העריכה הזאת זה פחות או יותר לחתוך כמה דקות מההתחלה והסוף של הסרט, או להוציא קטע של 10 דקות מאמצע הסרטון ולזרוק את השאר. עריכה מאוד בסיסית. זה הרבה פעמים פשוט סרטון שצילמתי בטלפון שלי ואני חותך דקה בהתחלה ודקה בסוף של הסרטון. זה כל מה שאפשר לעשות עם התוכנה הזאת ואני לא צריך יותר מזה. פעם הייתי משתמש ב windows movie maker שמגיע עם ווינדוס בשביל העריכות האלה. אני לא משתמש בתוכנות כמו Adobe Premiere, DaVinci Resolve…

7. Started by maorrtg,

אהלן, אני רוצה לקנות מחשב חדש, ולחבר אליו את ה-SSD הקיים שלי, כדי בעצם לשמור על מערכת ההפעלה והכל כרגיל ורק לשנות את שאר החומרה. המחשב ישן נורא (ה-SSD גם יחסית, אבל פחות. פשוט אין לי כוח כרגע להתקין הכל מחדש, וזה גם יחסוך לי בינתיים לרכוש רישיון של חלונות). אז אני מחשב מחשב לשימושים משרדיים בלבד, אבל שלא יהיה עגלה. שאלה פתוחה: אני מעדיף מארז קטן ככל האפשר. אין לי צורך בכרטיס מסך (שמותקן לרוחב ולכן תופס הרבה מרחב במארז). אבל דבר נוסף שתופס מקום לרוחב הוא כונן דיסקים ואז נשאלת השאלה שכשאקנה SSD חדש וארצה לקנות חלונות איך אתקין בלי כונן דיסקים ? אשמח לתובנות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 1500 2. מה …

8. Started by shay_1,

שבוע טוב. מתלבט בין 2 המחשבים הנ״ל: Lenovo yoga book 9i ל- asus zenbook due 2024 מה אתם ממליצים מבין ה2?

9. Started by Roni Gotman,

שלום מבקש המלצה למיני פיסי בעל יכולת להריץ סרטים מהרשת ב 4K ,תמיכה בשני מסכים וחשוב שיהיה שקט תקציב עד 4000 ש"ח תודה רבה רוני

10. Started by lightor15,

שלום לכולם, אשמח לקבל עזרה בבחירת מחשב לשרטוט (Autocad,Revit) עד 3500 ש"ח (אפשר גם 4000 ש"ח אם ממש אין ברירה). אם זה יצליח להריץ משחקים כמו Warzone זה יהיה נחמד, אבל השימוש העיקרי הוא שרטוט. אודה לעזרתכם.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח חריגה עד 500-800 ש"ח 2. מה שימושי המחשב עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי אופציה מסך מחשב לא לכלול במחיר הכולל - במידה וידרש נרכוש תלוי במחיר ובאיכות התמונה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלת משקל,גודל,משקל--ללא אורות מיוחדים מיועד לזוג מבוגר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש לכלול WINDOWS 10 בעבר…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. אני מחפש.ת מחשב נייד או תחנת עבודה ללימודי קולנוע שלי, שידרשו עריכת ווידאו מאסיבית ועבודה עם תוכנות עיצוב גרפי (יכול להיות 3Dׂ). אני רוצה מחשב, שאני אשקיע בו ממש כמו רכב, והוא ישרת אותי לפחות 5 שנים ללא תקלות או "שדרוגי חומרה חובה" בהפתעה. אני אשמח מאוד אם תוכלו להציץ בטבלה של מחשבים שהם הבחירה הסופית שלי ותמליצו לי מה כדאי לי כסטודנט.ית הרעיון בהשוואת מחשבים ניידים PRO עם תחנות עבודה הוא פשוט לראות אם פשוט מתאים לי לקנות מקבוק פרו (לדוגמא, במידה והוא מתאים לסוג העבודה) ולחסוך לעצמי רכישה כפולה - אם אקנה תחנת עבודה, ארכוש מחשב נייד שוק אמצע+ לעבודה בקמפוס. תודה מראש לעוזרים.ות ♥ …

13. Started by Ryyd,

היי, אני בדרך לקנות מחשב לעריכת אודיו (CUBASE). בעיקר משתמש בפלאגינים של איקיו, קומפרסור, מדמה טייפ, מדמי פראמפים. אין כמעט כלי MIDI וספריות סאונד. כמה שאלות: 1. קירור טוב למעבד? מארז טוב? מה מיותר ואפשר לחסוך? 2. האם באמת יש יתרון ל-nvme בתור כונן ראשי בסוג העבודה הזה של מיקסים לסאונד? 3. האם הכונן השני יכול להיות SATA, וכמה זה ישנה? 4. מישהו יודע משהו על הקטע של האחריות המוגבלת בTMS? משהו שצריך לשים לב אליו? אני מודע לזה שאין פה כרטיס מסך. אני נוטה לקחת את המחשב כמו שהוא, ואם תהיה בעיה אני אקנה כרטיס מסך. מעבדים: Intel Core i7 10700K / 1200 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1730 קירור למעבדים: be quiet! CPU Cooling Pure Rock…

14. Started by LM5,

אהלן, יש לי מחשב נייד מסוג: HP Pavilion 15- ak100nj. מפרט טכני: מערכת הפעלה- Windows 10 מעבד- 6th gen. Intel core i7- 6700HQ GHz 2.6 up to GHz 3.5 זיכרון- 16GB כוננים קשיחים- 1TB HDD+ 128GB SSD כונן אופטי- DVD צורב מסך: IPS WLED 15.6 רזולוציה- Full HD 1920x1080 מאיץ גרפי- NVIDIA GeForce GTX 950M עם זיכרון ייעודי בנפח 4GB קישוריות- Wi-Fi b/g/n, BlueTooth 4.0 סוללה- ליתיום בהספק Wh 48 …

15. המחשב הבא מתוכנן להחזיק הרבה שנים, אני לא גיימר כבד יותר מדי, לכן השקעתי הרבה בSSD. הלוח אם הוא בשביל אפשרות לשדרוג ל32GB ראם בעתיד. המפרט הורכב בTMS מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 721 קירור למעבדים: CoolerMaster Hyper 212 Spectrum Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 111 לוחות אם: Gigabyte B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 342 זכרונות RAM: DDR 4 16G (8GX2) 3600 CL18 DARK Za TEAM כמות: 1 - מחיר: ₪ 342 מארזים: CoolerMaster MasterBox TD500 Mesh w/ctrl Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 409 ספקי כוח: ANTEC PSU 550W Neo Eco Modular 80+ …

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בעיקרון אני מוכן להוציא בסביבות ה10,000 למחשב, אבל התקציב הכולל הינו 21,000 לציוד ההיקפי והמחשב ביחד פירוט בטופס הקניה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב ה10,000, 500~ ש"ח לפה ולשם זה נכלל בתקציב, יותר מזה רק אם שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עריכה גרפית, עריכת סרטונים, סטרימינג, VR, משחק לדוגמא: פורזה הוריזון 4/Final Fantasy XV וכל תוכנות אדובי ודומות להן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בתקציב נפרד, מה שנשאר מהמחשב בתקציב ה21K, צורך ב2 מסכים 4K 1MS ומעל 90HZ, מ…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. אפשרי לחרוג עד 4500 בכיף. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, תכני HD ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה). לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב. מעוניין במארז איכותי ושקט. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בלי אורות כלל עם עדיפות למארז עם מראה נקי. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שקל, עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא משנה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? win 10 …

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Simply,

שלום הייתי רוצה לדעת האם ספק הכוח שבחרתי איכותי וחזק מספיק בשביל המערכת הזו? מעבדים AMD Ryzen 5 3600 Tray 1 קירור למעבדים Arctic Cooling Freezer 34 eSports DUO - Red 1 לוחות אם Asus TUF B450M-PRO GAMING 1 זכרונות RAM DDR 4 16G (8GX2) 3200 CL16 DARK Za TEAM 1 מארזים ANTEC CASE GX202 Blue Led 1 ספקי כוח Corsair RM850 850W PSU 80+ Gold Fully Modular 1 …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Ruvka.a,

שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד ללימודים, צריכה שישמש אותי ל4 שנים, שיהיה קל (עד 1.4 קילו), לא עשוי מפלסטיק זול, עדיפות ל14 אינץ, שלא יעשה רעש, לא מתכוונת להוריד משחקים, השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט, וורד וסרטים, עד 3000-3200 שקל תודה.

• 9 תגובות
    • 998 צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5 אלף - ללא כ.מ בעדיפות לכמה שפחות. צפויות הוצאות בהמשך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת אודיו יצירה והפקת מוזיקה - פלאגינים כבדים, עבודה בהמון שכבות. עריכת וידאו קל~בינוני ללא 4K (אולי בעתיד) עריכת תלתמימד באפטר בינוני - כבד, לא נורא. עניין של זמן רינדור, נשרוד. גיימינג בינוני מינוס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך. יטופל בהמשך - כשתגיע הסדרה החדשה אחטוף איזה 1080…

22. Started by Gfjhfhffbhchc,

כולל ה rtx 3070

• 9 תגובות
    • 861 צפיות
  23. Started by Yakir 25,

ערב טוב, אשמח לעזרה קטנה איזה מחשב נייד יותר עדיף? מחשב נייד Dell Vostro 14 5000 5401 1035G18G51GL3OS או Dell Inspiron 14-3493 ה -vostro עולה 200 שקל יותר הצורך שלי הוא בסיסי לחלוטין. אולי להוריד תוכנה להקלטת שירים.. אשמח לעזרתכם. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by bjnhv,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 3500 ש"ח עם אפשרות חריגה עד 500 ש"ח - עדיף לא לחרוג אלא אם כן זה משיג שיפור משמעותי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כבדים ( cyberpunk) ותכנות קל(עבודה מרחוק בעיקר) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך בעדיפות ל27" 2K אבל ממש לא חובה - חשבתי להשקיע 1000 - 1400 על המסך מתוך התקציב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך (יש לי 1070 במחשב הנוכחי ורוצה להשתמש איתו עד שאני אוכל לקנות 3070 בעתיד - לא הקרוב) ויש לי SSD 5…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום, שלחתי ידידה ל TMS לקבל מפרט ב 5K, שימוש עיקרי לילד שלה בן 16, למידה מרחוק ומשחקים (לא משהו יותר כבד מ FORTNITE להבנתי). היא קיבלה את המפרט הבא (בתחתית הפוסט), הוא נראה לי OVERKILL. אני יודע שזה לא זמן טוב לקנות אבל הם חייבים מחשב. מישהו יכול לעזור איך אפשר לשפר\לשנות, אולי לחזור למסגרת התקציב של 5K. כאמור צריך את כל ההיקפי (עכבר מקלדת ומסך). ניסיתי למלא את השאלון ממה שאני יודע, אם צריך פרטים נוספים בבקשה אימרו, הם רוצים לקנות את המחשב ביום שני אחרי החג. תודה מראש וחג שמח! שאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K, אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית…

דיונים חדשים בפורומים