ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,356 דיונים בפורום זה
-
בעיקר למטרות לימודים אבל גם סרטים ומולטימדיה.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש המלצה לנייד לא משנה לי אם להזמין בארץ או בחו"ל (כל עוד עושים משלוחים לישראל) התקציב הוא 4K שקלקלים (אפשרות לחריגה של 300) או 1K דולר. גודל 13 ומטה (אין לי בעיה עם נטבוק כל עוד הוא יכול להתמודד עם מה שאני רוצה ממנו) דרישות: יכולת ניגון 1080P + יציאת HDMI דיסק לא קטן מ 160 ג'יגה, רצוי 250 אני לא מתכוון להריץ עליו משחקים רצוי שיתמוך בתקן N רשתות אלחוטיות בלוטות חובה השימושים יהיו גלישה עבודה משרדית מדי פעם קצת כתיבת קוד האזנה למוזיקה וצפיה בסרטים (בעיקר דרך הטלוויזיה ולכן אני רצה HDMI) האם יש משהו שיוכל לענות על הדרישות שלי?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יעוד: גלישה (מהירה!!!) באינטרנט, וורד. מעט סרטים . בכללי משרדי. רצוי חברה אמינה ואחריות שווה. לכן שקלתי את הניידים של dell. בשום אופן לא hp. תודה מראש על נחשול תגובותיכם המהיר
-
- 0 תגובות
- 590 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: רוב: מחשב סטודנט(לימודים), עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים לא (HD). מעט: עריכה גרפית (דו מימדית, אולי תלת מימד (לא עקרוני)). * גודל המסך: רצוי שיהיה קריא טוב למטרות המחשב, אך ביחד גם שמחשב יהיה נייד בסביבות 15.6. * משקל רצוי: רצוי משקל נמוך, המחשב יהיה נייד 7 ימים בשבוע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כ- 2 שעות עבודה משרדית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא * בלוטות: לא * גודל מינימלי של כונן קשיח" 160 GB * צורב DVD: רצוי * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא. המחשב אמור לשמש אותי גם כמחשב נייד וגם כמחשב נייח בסוף היום. כמו כן הוא יהיה כמעט כול יום איתי בתיק, לכן חשוב שיהיה עמיד וביחד לא כבד במיוחד. 4K זה המחיר שניתן …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל פה המלצה למחשב נייד, את המחשב אני אזמין בארה"ב ממש בימים הקרובים ככה שאשמח להמלצה עדכנית (מניח שיש גם מבצעים בכל מיני אתרים) בגדול התקציב שלי הוא 4K (באזור ה 1050-1100$). עיקר השימוש יהיה יומיומי, ומשחקים סטייל מנג'ר (רוב הזמן לא אשתמש למשהו עתיר גרפיקה, אולי מדי פעם ארצה להתקין איזה משחק אבל לא אכפת לי אם לא יהיה ברזולוציות הכי גבוהות). ועכשיו לסט השאלות לצורך התאמת הלפטופ: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש תמורה בעד המחיר אז אין בעיה להגיע עד התקרה שכתבתי (4K) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל, אבל עדיף להישאר באזור של התקציב שכתבתי, אלא אם לדעתכם…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מעוניין לקנות נייד עקב מעבר למעונות בחודש הבא, לשימוש משרדי וצפייה בהרצאות/סרטים בעיקר. אולי גיימינג קליל ביותר.. * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? אינני יודע מהו משקל סביר לנייד, חשוב שלא יהיה כבד מדי, אך זהו לא פקטור מרכזי.. לא אתנייד איתו בין שיעור לשיעור, רוב הזמן יישאר בחדר (לימודי הנדסה.. קשה לפתור משוואות על נייד). * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ארוך במיוחד אך גם לא סוללה שתיגמר לפני 10 בבוקר, כנ"ל לא פקטור מרכזי.. רוב הזמן יהיה ליד שקע חשמלי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אינני מבין גדול בנושא אך למיטב …
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לעבודה (מסמכים, אקסל, פאוורפוינט וכאלה) , אבל גם לצפייה בסרטים . המחשב צריך להכיל כונן של לפחות 120 ג'יגה, צורב DVD, חיבור בלוטוט' וכרטיס WiFi , לפחות 1 ג'יגה זיכרון , וצריך להחזיק 4-5 שעות . ניתן לחרוג בכמה מאות שקלים , אבל לא מעבר . הדבר הכי חשוב לי במחשב הוא מולטיטסקינג , ויכולת לפתוח מספר חלונות אינטרנט ואופיס במקביל . תודה מראש , תום
-
- 2 תגובות
- 579 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בהמלצה למחשב נייד עבור אשתי שישמש אותה בשימושים יום יומיים רגילים כמו גלישה, אופיס וכו' ולעתים היא תצטרך להתחבר לעבודה. חשוב שלא יהיה כבד(1.5-2 ק'"ג). * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות ועבודה מהבית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" מאט, אפשר גם 13.3". * רזולוציית המסך? לפחות FHD. חשוב ששטח העבודה יהיה כמה שיותר גדול. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות לNUMPAD במקלדת. * משקל רצוי? כמה שיותר קל, אישתי תצטרף להתנייד עם המחשב בתיק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן המחשב יהיה מחובר לחשמל, כך שאפשר להסתפק בסוללה סטנדרטית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח…
-
- 9 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום לכולם התחלתי להתעניין במחשבים ניידים אז אני חוקר קצת ובודק מה כדאי אז רציתי שתעזרו לי ותמליצו לי על מחשבים בתקציב של עד 6000 ש"ח תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לימודי עיצוב גרפי בבצלאל, שימוש נרחב ויומיומי בתוכנות photoshop, illustrator, indesign, premiere, after effects, cinema 4d(כל התוכנות של אדובי הן CS6 והסינמה זה R15). ז"א גרפיקה, עריכת וידאו ותלת מימד. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? 1920x1080 ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא אכפת לי בשום צורה מהמשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750 ג'יגה מינימום, מתכנן להוסיף עוד SSD בשביל התוכנות ומערכת ההפעלה * כונן אופטי?לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב…
-
- 14 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
הייתי מעוניין לקבל המלצה לנייד עד סכום מקסימלי של 6000 רוב השימוש שלו יהיה בעיקר כתיבת עבודות אינטנרט וכד' ישנו דבר נוסף הייתי מעוניין בנייד עם כרטיס מסך שיוכל לתמוך במשחק SPLINTER CELL השניים בסדרה תיבת פנדורה ותיאורית הכאוס זה המשחק היחיד שאני משחק . בתודה מראש לכל מי שיכול לעזור. מה דעתכם על HP PAVILON DV5282 הוא יתאים לי ?? יש משהו אחר ממולץ??
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש המלצה למפרט של מחשב נייד, לשימוש ביתי/משרדי, בעיקר לתוכנות אופיס אבל גם לתוכנות סטטיסטיות יחסית כבדות כמו matlab. לא מריץ משחקים. מסך 15.6" ומטה כדי שיהיה קל לנשיאה. שוקל אפשרות לקנות מחשב שתומך בdocking station כדי להעבירו בקלות מהמשרד לבית - אשמח לקבל הצעות לנייד שתומך באפשרות זו, ולכזה שלא. תודה!
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש נייד עד 6000 שח בערך עם הדרישות הבאות: מיועד בעיקר לעבודה משרדית אולם גם לשמש מין תחנת מולטימדיה ביתית כלומר לצורך הצגת סרטים דרך חיבור לטלוויזיה או ישירות בנייד. כמו כן הנייד אמור לשמש לחיבור של מצלמת דיגטלית ביתית, טעינה ועריכה של קבצים על מנת לצרוב ל- DVD. מעונין גם לעבוד עם מקלדת רגילה, עכבר ומסך LCD נפרדים ולכן אני מבין יש צורך ב בלוטות' או שמא יש צורך בכניסות אחרות ? הדרישות הן: מינימום מעבד core 2 duo P8700 , מסך בגודל של לפחות 15.5 אינץ' ורצוי עם תאורת LED רזולוציה 1920X1080 יציאת HDMI, מצלמה ורמקולים מובנים כרטיס מסך כלשהוא עם לפחות 512M זכרון חשוב שהמקלדת תהיה נוחה להקלדה רבה. נראה לי שכדאי עבור נייד שכזה 4G זכרון אשמח לשמוע המלצות …
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך מחשב נייד לעבודה בתוכנות גרפיקה כבדות כמו ,AUTOCAD, Scetchup, Photoshop , כאשר חשוב לי גודל מסך 15.6 ומשקל כמה שיותר נמוך (לא יותר מ-2.05). חשוב גם שההארדיסק יהיה SSD לפחות 250GB. אני שואף למחשב עם i7 וכרטיס גראפי של Geforce 4GB. התקציב הוא כפי שאמרתי עד 6500 כאשר שאלה נוספת האם כדאי לקנות מחנויות באילת או בחול (יש לי חברים שטסים בקרוב לארה"ב). כרגע מה במצאתי זה: Asus Zenbook Pro UX501VW-FJ114T http://ksp.co.il/?select=.268..271..1358.&list=1&sort=2&glist=1&uin=30672&txt_search=&buy=&minprice=5606&maxprice=0 מודה מראש על עזרתכם.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שום לכולם, זקוק לעצתכם, מחפש נייד עם הפיצ'רים הבאים: מקלדת מוארת 15 אינץ עדיפות ל רזלוציה fullhd ssd לפחות 8 GB זכרון. מעבד I7 מקלדת מלאה ( כולל numpad) שימושים כלליים הרבה vm ומעבדות הדורשות ram וHD מהיר. מהבדיקות שערכתי הנייד האולטימטיבי הוא ux51vz של אסוס. זמין כיום רק בקנדה ובארה"ב במידה ואני יעשה משלוח לאחר שקלול מע"מ משלוח ועמלת שילוח אני מגיע סביב ה 7 וחצי כשהוא נמכר בקנדה ב5600. השאלה האם אני יכול להשיג נייד עם מפרט דומה בארץ סביב ה 6K ? אשמח מישהו יוכל להציע חלופה הכוללת אפילו נייד אם אופציית החלפת HD ל SSD ,המשקל לא משחק תפקיד. תודה
-
- 2 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצות לנייד במפרט הבא: מטרות המחשב: ArcGIS Dektop, אופיס, עיבוד תמונות לווין, עריכה דו ותלת מימדית * גודל המסך: לפחות 17 אינצ'. בהיר/מט - לא משנה. * רזולוציית המסך: 1080*1920, FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת הכוללת numpad * משקל רצוי: לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא בהכרח. רוב הזמן יהיה מחובר למקור כוח. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, VGA, USB 3.0 * Bluetooth: כן - סטנדרטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: לפחות 1TB. אם ההבדל בין 7200RPM ל-5400RPM באמת מורגש (מתוכננים קבצים של כמה עשרות ג'יגה) אז 7200RPM. * כונן אופטי: מעדיף שכן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : כן * האם בתקציב צריך להיכנס …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כפי שראיתי בפורום זה, רוב המפרטים הם של מחשבים נייחים, - ורציתי לשאול אותכם, אם מישהו מבין בניידים, אני צריך מחשב שייתן לי מקסימום ביצועים, תאימות וזמן סוללה למינימום כסף, כמובן שאיני משלה את עצמי שבאמת קיים דבר כזה, אני פשוט צריך המלצה למחשב שלדעתכם לפחות נמצא גבוהה מבחינת היחס בין עלותו לאיכותו. אנא עזרו לי.. המחשב מבחינתי אינו מיועד למשחקים! אך צריך לתמוך בכמה שיותר תקנים נפוצים, כמו כרטיס רשת אלחוטי, צורב די-וי-די, כונן קשיח של לפחות 80 ג'יגה, זיכרון של ג'יגה ומעבד עדכני, עדיף לי של אינטל כי הבנתי שהטכנולוגיה שלהם עדיפה. אני צריך זמן סוללה ארוך כמה שיותר ותמיכה ב VISTA באופן מלא, כולל ממשק AERO, ככה שיעבוד במהירות ולא יזחל. בתודה מראש לממצילים. PS - אפשר לחרוג טיפה מה…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעונין בהמלצה למחשב נייד (עד מחיר 5000 שח) - איזו פירמה , איזה מפרט (מהירות מינימלית של מעבד + זכרון, זכרון מינימלי) כדי להריץ visual studio 2008 , visual studio 2005, ו-sql server ? ושנית, באיזה מחשב נייד ניתן להתקין מחשב windows xp professional (לא windows vista) - בivory אמרו לי שברוב המחשבים הניידים לא ניתן להתקין xp pro, כי הם באים עם vista - אבל אני נעול על xp professional
-
- 7 תגובות
- 986 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? גלישה כבדה/ הורדות, כתיבה של שעות/שימוש משרדי וגם אם יוכל להריץ משחקים וסרטים אז למה לא * גודל המסך? מסך 15-16 הכי חשוב שיהיה מאט בלבד!!!! לא סובל מסכים מבריקים * רזולוציית המסך? HD או FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חובה מקלדת מלאה הכוללת numpad * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעדיף כמה שיותר שיהיה לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כוננן SSD 180-256 (לא חייב שיגיע מובנה, אני מוכן להחליף את HD שמגיע עם המחשב כל עוד זה נכנס בתקציב) כונן אופטי? לא נדרש * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא נדרשת * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא נדרשת * הא…
-
- 4 תגובות
- 955 צפיות
-
-
אני מחפש נייד עם מסך מגע. לרוב אני אריץ עליו אינטרנט, דואר ותוכנות אופיס. חשוב שיהיה לו wfi, usb ובלוטוט. המחשב יכול להיות מסדרת netbook עם אורך סוללה גדול. חריץ להרחבה (מודם סלולרי). גודל מסך 9-10 אינטש. משקל נמוך. ניסיתי לעשות השוואות באתרים בחול אבל יצאתי מסוחרר. אז בבקשה, בבקשה מי שכבר עשה את העבודה ומבין עניין או שיש לו מחשב כזה אודה לו מאוד על חוות דעתו. תודה
-
- 5 תגובות
- 865 צפיות
-
-
די נראה לי הlenovo e330, אבל אין לו מקלדת מוארת (וכנראה גם מסך עם קונטרסט ובהירות לא טובים) מכירים ניידים עם מקלדת מוארת, ויחס מחיר/תועלת כמו של הe330? (לא vostro 3360. אותו אני כבר מכיר, ויש לו את הבעיות שלו)
-
- 1 תגובה
- 699 צפיות
-
-
שלום, פעם אם רצית מחשב עם מקלדת מעולה קנית לנובו (T60, T400, T430) מה עושים היום? עם תקציב לא גבוה (עד 3500 ש"ח נניח, עדיף פחות). שימושים: לעבודה משרדית (בעיקר עריכת מסמכי טקסט) צריך להתאים לנשיאה יומיומית (13 או 14 אינצ', או 15 אינצ' במשקל נמוך במיוחד) - אינטרנט ואופיס, ללא משחקים. מקסימום איזה סרט ב-HD. אשמח להמלצות.
-
- 9 תגובות
- 994 צפיות
-
-
כמה אמור לעלות מחשב כזה ואיזה מחשבים מומלצים יש? המחשב הוא בשביל אבא שלי אין כרגע תקציב מסויים, אני רק רוצה לראות אופציות טובות. רצוי גם שהחומרה שלו תהיה די חזקה , יותר מבחינת מעבד ו4GB ראם או עם אופציה לשדרוג למרות שאני מאמין שלרוב המחשבים יש אופצית שדרוג. אני לא מבין כ''כ בניידים ככה שאני לא יודע עוד איך למקד את השאלה אבל זה בעיקרון הדרישות. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניינת בהמלצה לנייד, עם מסך בגודל 15.4" עם רזולוציה גבוהה, כרטיס מסך לא מובנה (אני רגילה ל-NVIDIA) מעבד מהסדרה החדשה, דיסק קשיח החל מ-250GB זכרון 4GB. המטרה: מחשב להקרנת סרטים רגילים ו-HD במחשב וגם הקרנת סרטים דרך HDMI לטלויזיה LCD, ולעבודה עם פוטושופ פלאש, אופיס חשוב לי מסך על רזולוציה גבוהה גם בגלל משטח עבודה בעל מקום יותר גדול ונוח יותר, ואם אפשר מסך בגימור מט. מקלדת נוחה ולא מצועצעת. חשוב לי נייד מחברה טובה ועם שירות מעבדות טוב ו3 שנות אחריות. ומערכת הפעלה ויסטה פרימיום דו לשונית. האם רק לדל יש מסך LED? פישפשתי קצת פה - ואני רואה שיש את הלנובו SL500 ראיתי כמה מפרטים שלו ויש אחד שהמפרט שלו הוא: האם יתאים לי? יצרן SL500 דגם 2746-9AG דגם מכונה מעבד Intel…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, מחפש המלצה למחשב נייד למטרות עסקיות - כולל פיתוח תוכנה וכלי עריכה גרפיים. * גודל המסך - באזור 13.3 או אולי 14 אם קל מספיק. * רזולוציית המסך - לפחות FHD, רצוי יותר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- טראק פוינט באמצע המקלדת יהיה ממש ממש נחמד. מעדיף בהרבה על פני המשטח מגע. * משקל רצוי - קל ככל האפשר, שיקול חשוב עבורי. 1.5 ק"ג מקסימום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך- לפחות 3 שעות זמן עבודה על סוללה יספקו אותי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI * Bluetooth - כמובן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - SSD בלבד, 256GB וצפונה * כונן אופטי - אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - כן בהחלט! , אלא אם כן יש למישהו רעיו…
-
- 11 תגובות
- 3.6k צפיות
-