ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,406 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל חברי הפורום מחפש נייד לאיחסון כמויות גדולות מאוד של תמונות והצגתם ללקוחות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 - 3500 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב ? איחסון כמויות גדולות מאוד של תמונות והצגתם ללקוחות. אין צורך בעיבוד תמונה. שימוש באופיס. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה ח…
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
אהלן, היום בבוקר ה-HP DV4 שלי החזיר את נשמתו לבורא לצערי הרב והגיע הזמן לחפש מחשב חדש. חשוב לציין שבאופן כללי הייתי מאוד מרוצה ממנו, החזיק לי 3 שנים, עבד בצורה יפה, גודל המסך התאים לי בול וברמת העיקרון אני לא מחפש משהו שהוא מעבר למה שקיבלתי ממנו. אינני מעוניין בכל הגימיקים של מסך טאצ וכו', אם ניתן לחסוך במקומות אלו אני מעדיף. * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט, קצת סרטים ומוזיקה. אני לא עוסק בגרפיקה/וידאו/משחקים אך כן אוהב לעבוד עם הרבה טאבים פתוחים והרבה תוכנות ברקע לכן חשוב לי קצת כוח עיבוד לפחות זיכרון. מבחינתי המחשב מוצלח אם הוא מריץ חלק 10+ טאבים פתוחים ב-FF ועוד אייטונס לדוגמא ברקע, הHP עמד בזה לכן אני רוצה להאמין שכל מחשב חדש יוכל לעמוד בכך גם. * גודל המסך? 14" אין חשי…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בקניית מחשב נייד, לא בשבילי, בחנויות מחשבית מהדרום עדיפות לבאר שבע. הצרכים הם סטודנטיאלים, אופיס אינטרנט כמעט בלי משחקים (אין לי בעיה לכרטיס מובנה - פשוט), וסרטים. תקציב 3K גג גג אבל ממש בדוחק 3.2K חשוב לי מאוד לפחות 2GB זיכרון מעבד C2D או דור קודם חשבו לי לפחות שנתיים אחריות. לי משנה לי אם יהיה 80 גיגה דיסק קשיח או מ 120 ג'יגה. (עדיפות ל 120 - אך אין צורך ביותר מזה) ואלי מצלמה מובנית ועוד כמה פיצ'רים קטנים גם יועילו. אני יודע שיש הרבה פוסטים כמו שלי, וניכנסתי אליהם אך רובם ככולם היו מחנויות באינטרנט, ולי חשוב שתהיה חנות מהדרום פיזית שאוכל לגשת לשם. **האם יהיה "בטוח" לרכוש מחשב נייד מ Ivory או KSP? שכן זה לא מחשב מותאם אלא מחשב שבא בנוי כבר מחברה (…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, התקציב שלי הוא עד 4000 - מחפש משהו שיחזיק אותי לשלוש שנים הקרובות לפחות - הדרישות שלי די בסיסיות, חשוב לי המשקל (שלא יעלה על 2 קילו) וזמן הסוללה שיהיה במינימום של המינימום 4 שעות. מעבר לזה הכל מתקבל בברכה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוטוקאד דו מימד BEAM 14 אינץ - בעבודה הוא יחובר למסך 24 כך שאין צורך יותר גדול בבית אופיס, אינטרנט. עדיף מסך מט ולא מבריק לא חייב עדיפות ללנובו אך לא חייב
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים ותוכנות שרטוט * גודל המסך? 13.3 - 14 * משקל רצוי? 1.5-2 עדיף. אם אין אפשרות אפשר עד 2.3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?אם יש אפשרות ל8 תאים לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) hdmi usb3 * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. אבל אחריות ל3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell, asus לא פוסל אפשרויות בגדול המחשב מיועד לשימוש סטודנטיאלי בסיסי. אני לא משחק בכלל אבל צריך כרטיס מסך סביר (hd 4000 או דומים ) חשוב חשוב חשוב …
-
- 2 תגובות
- 993 צפיות
-
-
צריך בבקשה המלצה לנייד עד 4K אם אפשר אולי קצת פחות... חשוב שיהיה עם מסך מצויין,כמובן שיציאת HDMI,השימוש יהיה סך הכל לדברים פשוטים, אבל שיהיה מספיק חזק גם למשחקים ,לא איזה כרטיס מסך מטורף אבל משהו סטנדרטי שיוכל לעבוד יפה, תודה מראש...
-
- 0 תגובות
- 630 צפיות
-
-
אהלן ותודה מראש.. כמו שכתבתי בכותרת, מדובר על נייד 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4K, ותכלס, אם אין הצדקה מעדיף בסביבות ה3K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, וורדפרס, לעיתים לא מאד קרובות עריכת תמונות או וידאו (בעיקר camtasia, photoshop), ריבוי טאבים [עכשיו פתוחים אצלי כ30, המחשב מת..], הצגת מצגות וכ'ו ללקוחות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה קריטי, כמובן שלא רוצה ב…
-
- 3 תגובות
- 999 צפיות
-
-
ככה- ככל הנראה יקנה בחו"ל, כך שאחריות בין לאומית התקפה לארץ- חובה (ומורחבת וארוכה עד כמה שניתן, כמובן). המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט ואופיס, מדי פעם סרטים (מדי פעם, ממש לא שימוש עיקרי) לא משחקים. אין צורך במערכת הפעלה, יותקן עליו XP. אך אני לא פוסל מחשבים שיבואו עם כל מערכת הפעלה שהיא. דבר אחרון- הניידות לא משחקת חלק חשוב, המחשב יהיה בעיקר בבית, עדיפות למסך גדול (15' ומעלה, בגדול). תודה רבה, בז'נגלו.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בבחירת מחשב שמיועד לסטודנטית בעיקר מיועד ללימודים , אינטרנט וסרטים. המחיר המקסימלי כפי שציינתי - 4200 ש"ח .כמובן שיהיה בו צורב DVD , מערכת הפעלה windows 7 . המחשב יכול להיות גדול יותר - מסך 15.4 חשוב שיהיו בו כל התוספות (חיברי רשת + BT וכדומה) זיכרון חשבתי על 4 GB ודיסק קשיח לפחות של 250 GB ומעלה. עדיפות לאחראיות ממושכת. אשמח להמלצות , האםללכת על כיוון של LENOVO , DELL או בכלל COMPAQ/HP ? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 977 צפיות
-
-
בעיקר למטרות לימודים אבל גם סרטים ומולטימדיה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש המלצה לנייד לא משנה לי אם להזמין בארץ או בחו"ל (כל עוד עושים משלוחים לישראל) התקציב הוא 4K שקלקלים (אפשרות לחריגה של 300) או 1K דולר. גודל 13 ומטה (אין לי בעיה עם נטבוק כל עוד הוא יכול להתמודד עם מה שאני רוצה ממנו) דרישות: יכולת ניגון 1080P + יציאת HDMI דיסק לא קטן מ 160 ג'יגה, רצוי 250 אני לא מתכוון להריץ עליו משחקים רצוי שיתמוך בתקן N רשתות אלחוטיות בלוטות חובה השימושים יהיו גלישה עבודה משרדית מדי פעם קצת כתיבת קוד האזנה למוזיקה וצפיה בסרטים (בעיקר דרך הטלוויזיה ולכן אני רצה HDMI) האם יש משהו שיוכל לענות על הדרישות שלי?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יעוד: גלישה (מהירה!!!) באינטרנט, וורד. מעט סרטים . בכללי משרדי. רצוי חברה אמינה ואחריות שווה. לכן שקלתי את הניידים של dell. בשום אופן לא hp. תודה מראש על נחשול תגובותיכם המהיר
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: רוב: מחשב סטודנט(לימודים), עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים לא (HD). מעט: עריכה גרפית (דו מימדית, אולי תלת מימד (לא עקרוני)). * גודל המסך: רצוי שיהיה קריא טוב למטרות המחשב, אך ביחד גם שמחשב יהיה נייד בסביבות 15.6. * משקל רצוי: רצוי משקל נמוך, המחשב יהיה נייד 7 ימים בשבוע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כ- 2 שעות עבודה משרדית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא * בלוטות: לא * גודל מינימלי של כונן קשיח" 160 GB * צורב DVD: רצוי * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא. המחשב אמור לשמש אותי גם כמחשב נייד וגם כמחשב נייח בסוף היום. כמו כן הוא יהיה כמעט כול יום איתי בתיק, לכן חשוב שיהיה עמיד וביחד לא כבד במיוחד. 4K זה המחיר שניתן …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל פה המלצה למחשב נייד, את המחשב אני אזמין בארה"ב ממש בימים הקרובים ככה שאשמח להמלצה עדכנית (מניח שיש גם מבצעים בכל מיני אתרים) בגדול התקציב שלי הוא 4K (באזור ה 1050-1100$). עיקר השימוש יהיה יומיומי, ומשחקים סטייל מנג'ר (רוב הזמן לא אשתמש למשהו עתיר גרפיקה, אולי מדי פעם ארצה להתקין איזה משחק אבל לא אכפת לי אם לא יהיה ברזולוציות הכי גבוהות). ועכשיו לסט השאלות לצורך התאמת הלפטופ: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש תמורה בעד המחיר אז אין בעיה להגיע עד התקרה שכתבתי (4K) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל, אבל עדיף להישאר באזור של התקציב שכתבתי, אלא אם לדעתכם…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מעוניין לקנות נייד עקב מעבר למעונות בחודש הבא, לשימוש משרדי וצפייה בהרצאות/סרטים בעיקר. אולי גיימינג קליל ביותר.. * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? אינני יודע מהו משקל סביר לנייד, חשוב שלא יהיה כבד מדי, אך זהו לא פקטור מרכזי.. לא אתנייד איתו בין שיעור לשיעור, רוב הזמן יישאר בחדר (לימודי הנדסה.. קשה לפתור משוואות על נייד). * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ארוך במיוחד אך גם לא סוללה שתיגמר לפני 10 בבוקר, כנ"ל לא פקטור מרכזי.. רוב הזמן יהיה ליד שקע חשמלי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אינני מבין גדול בנושא אך למיטב …
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לעבודה (מסמכים, אקסל, פאוורפוינט וכאלה) , אבל גם לצפייה בסרטים . המחשב צריך להכיל כונן של לפחות 120 ג'יגה, צורב DVD, חיבור בלוטוט' וכרטיס WiFi , לפחות 1 ג'יגה זיכרון , וצריך להחזיק 4-5 שעות . ניתן לחרוג בכמה מאות שקלים , אבל לא מעבר . הדבר הכי חשוב לי במחשב הוא מולטיטסקינג , ויכולת לפתוח מספר חלונות אינטרנט ואופיס במקביל . תודה מראש , תום
-
- 2 תגובות
- 594 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בהמלצה למחשב נייד עבור אשתי שישמש אותה בשימושים יום יומיים רגילים כמו גלישה, אופיס וכו' ולעתים היא תצטרך להתחבר לעבודה. חשוב שלא יהיה כבד(1.5-2 ק'"ג). * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות ועבודה מהבית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" מאט, אפשר גם 13.3". * רזולוציית המסך? לפחות FHD. חשוב ששטח העבודה יהיה כמה שיותר גדול. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות לNUMPAD במקלדת. * משקל רצוי? כמה שיותר קל, אישתי תצטרף להתנייד עם המחשב בתיק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן המחשב יהיה מחובר לחשמל, כך שאפשר להסתפק בסוללה סטנדרטית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח…
-
- 9 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום לכולם התחלתי להתעניין במחשבים ניידים אז אני חוקר קצת ובודק מה כדאי אז רציתי שתעזרו לי ותמליצו לי על מחשבים בתקציב של עד 6000 ש"ח תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 973 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לימודי עיצוב גרפי בבצלאל, שימוש נרחב ויומיומי בתוכנות photoshop, illustrator, indesign, premiere, after effects, cinema 4d(כל התוכנות של אדובי הן CS6 והסינמה זה R15). ז"א גרפיקה, עריכת וידאו ותלת מימד. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? 1920x1080 ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא אכפת לי בשום צורה מהמשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750 ג'יגה מינימום, מתכנן להוסיף עוד SSD בשביל התוכנות ומערכת ההפעלה * כונן אופטי?לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב…
-
- 14 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
הייתי מעוניין לקבל המלצה לנייד עד סכום מקסימלי של 6000 רוב השימוש שלו יהיה בעיקר כתיבת עבודות אינטנרט וכד' ישנו דבר נוסף הייתי מעוניין בנייד עם כרטיס מסך שיוכל לתמוך במשחק SPLINTER CELL השניים בסדרה תיבת פנדורה ותיאורית הכאוס זה המשחק היחיד שאני משחק . בתודה מראש לכל מי שיכול לעזור. מה דעתכם על HP PAVILON DV5282 הוא יתאים לי ?? יש משהו אחר ממולץ??
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש המלצה למפרט של מחשב נייד, לשימוש ביתי/משרדי, בעיקר לתוכנות אופיס אבל גם לתוכנות סטטיסטיות יחסית כבדות כמו matlab. לא מריץ משחקים. מסך 15.6" ומטה כדי שיהיה קל לנשיאה. שוקל אפשרות לקנות מחשב שתומך בdocking station כדי להעבירו בקלות מהמשרד לבית - אשמח לקבל הצעות לנייד שתומך באפשרות זו, ולכזה שלא. תודה!
-
- 1 תגובה
- 530 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש נייד עד 6000 שח בערך עם הדרישות הבאות: מיועד בעיקר לעבודה משרדית אולם גם לשמש מין תחנת מולטימדיה ביתית כלומר לצורך הצגת סרטים דרך חיבור לטלוויזיה או ישירות בנייד. כמו כן הנייד אמור לשמש לחיבור של מצלמת דיגטלית ביתית, טעינה ועריכה של קבצים על מנת לצרוב ל- DVD. מעונין גם לעבוד עם מקלדת רגילה, עכבר ומסך LCD נפרדים ולכן אני מבין יש צורך ב בלוטות' או שמא יש צורך בכניסות אחרות ? הדרישות הן: מינימום מעבד core 2 duo P8700 , מסך בגודל של לפחות 15.5 אינץ' ורצוי עם תאורת LED רזולוציה 1920X1080 יציאת HDMI, מצלמה ורמקולים מובנים כרטיס מסך כלשהוא עם לפחות 512M זכרון חשוב שהמקלדת תהיה נוחה להקלדה רבה. נראה לי שכדאי עבור נייד שכזה 4G זכרון אשמח לשמוע המלצות …
-
- 2 תגובות
- 679 צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך מחשב נייד לעבודה בתוכנות גרפיקה כבדות כמו ,AUTOCAD, Scetchup, Photoshop , כאשר חשוב לי גודל מסך 15.6 ומשקל כמה שיותר נמוך (לא יותר מ-2.05). חשוב גם שההארדיסק יהיה SSD לפחות 250GB. אני שואף למחשב עם i7 וכרטיס גראפי של Geforce 4GB. התקציב הוא כפי שאמרתי עד 6500 כאשר שאלה נוספת האם כדאי לקנות מחנויות באילת או בחול (יש לי חברים שטסים בקרוב לארה"ב). כרגע מה במצאתי זה: Asus Zenbook Pro UX501VW-FJ114T http://ksp.co.il/?select=.268..271..1358.&list=1&sort=2&glist=1&uin=30672&txt_search=&buy=&minprice=5606&maxprice=0 מודה מראש על עזרתכם.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שום לכולם, זקוק לעצתכם, מחפש נייד עם הפיצ'רים הבאים: מקלדת מוארת 15 אינץ עדיפות ל רזלוציה fullhd ssd לפחות 8 GB זכרון. מעבד I7 מקלדת מלאה ( כולל numpad) שימושים כלליים הרבה vm ומעבדות הדורשות ram וHD מהיר. מהבדיקות שערכתי הנייד האולטימטיבי הוא ux51vz של אסוס. זמין כיום רק בקנדה ובארה"ב במידה ואני יעשה משלוח לאחר שקלול מע"מ משלוח ועמלת שילוח אני מגיע סביב ה 7 וחצי כשהוא נמכר בקנדה ב5600. השאלה האם אני יכול להשיג נייד עם מפרט דומה בארץ סביב ה 6K ? אשמח מישהו יוכל להציע חלופה הכוללת אפילו נייד אם אופציית החלפת HD ל SSD ,המשקל לא משחק תפקיד. תודה
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-