עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by AvIAToR,

היי, אני מחפש נייד בעל התכונות הבאות: * מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, סרטים, קצת Matlab. * גודל המסך? 14" עדיפות למסך מט. * רזולוציית המסך? לא חשוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי אך יהיה בונוס נחמד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB לפחות * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) אין ** יש אפשרות לחרוג בתקציב לעבר ה- 3…

• 3 תגובות
    • 932 צפיות
  2. Started by z800,

שלום, זקוק למפרט הבא - מסך 14 אינץ' מעבד i5 Haswell (החסכוני מספיק). כונן SSD (נפח החל מ-120). מקלדת מוארת. עדיפות לתוצרת Dell. מערכת הפעלה כלולה. סוללה טובה. די מקובע על הדרישות. באחרונה רכשנו 4 ניידים של דל מסדרת הלטיטוד ואנחנו מרוצים, הציבו לי דרישה לאחד נוסף עם המפרט שלמעלה (לא קריטי לטיטוד). אם אפשר המלצה גם מהיכן לרכוש אשמח, כל ה-4 שרכשנו היו מחודשים אז זו גם אפשרות. תודה!

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. * מטרות המחשב? סטודנטית למדעי המחשב כך שבעיקר עבודות משרדיות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). לא רלוונטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? ללא דרישות מיוחדות. * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך עם כונן אופטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מה שמוגדר כממוצע. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אם אפשר שיהיה hdmi מה טוב. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500gb * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון …

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום אני מבקש המלצה לנייד עם מסך 15 אינץ לצורך עבודה עם אוטוקאד, פוטושופ, 3d max, revit ואקסל. תודה.

• 4 תגובות
    • 717 צפיות
  5. אח לי נוסע לארה"ב ומתכנן לקנות מחשב נייד לאבא שלי לשימוש די בסיסי בעיקר לנסיעות *המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט אי-מיילים ולסרטים *גודל מסך 13-14' חשוב שיהיה נוח לקרוא ממנו - פונטים גדולים וברורים מעבר לזה אין דרישות ספציפיות חשובה הניידות, מעבד וזכרון בהתאם לשימוש, אחריות בינל' וקישוריות (אינטרנט אלחוטי) התקציב גמיש במידה וצריך ניתן להוסיף - אם אפשר לינקים והמלצות לדגמים ספציפיים.. תודה מראש, איתי ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- השתנו מעט הדרישות: -מסך גדול יותר באיזור ה15'-17' -בנוסף לשימוש בסיסי לאינטרנט ואימיילים דגש גם על מולטימדיה (צפייה בסרטים והאזנה למ…

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  6. דרושה המלצה למחשב נייד מתוצרת לנובו בלבד (בבקשה לא להציע חברות אחרות). גדול מסך 15.6 לשימושי אינטרנט. תקציב בכותרת.

• 1 תגובה
    • 966 צפיות
  7. Started by E_XeQuit,

שלום, אני מחפש מחשב נייד עם מסך בגודל 15 אינץ' עד סכום של 3500 ש"ח. המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. בעתיד אני רוצה להשתמש בו גם ללימודים. אשמח לקבל המלצות תודה

8. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכה בעיקר באדיוס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שאפשר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)לא * Bluetooth? * גוד…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by tomerdol,

שלום חברים אמא שלי צריכה מחשב נייד לעבודה, עד 3K עם עדיפות לכיוון ה2.5K. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס, SPSS) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט, גודל 13.3"-15.6" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? זאת נקודה חשובה, כמה שיותר קל יותר טוב, לדעתי עד ~2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. אם זה אפשרי, שאיפה ל-6 שעות+ * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? נחמד אם יהיה, אבל אם זה לא מסתדר עם המשקל/מחיר אז לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Cucilida123,

אהלן. אני אשמח לקבל המלצות לניידים הנכנסים בתקציב.(2000-3000) שימושי הנייד יהיו מעט סרטים, מעט מוזיקה ובעיקר לימודים. המשקל- לא משנה. גודל המסך- יותר גדול=יותר טוב. גודל קשיח- 250 ומעלה יהיה מעולה. כרטיס מסך- OB.

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  11. Started by Toxic321,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד במחיר עד 3000 ש"ח שיהיה לסרטים\WORD\EXCEL וכדומה.. המחשב לא יהיה למשחקים ואם כן אז קלים. זה יהיה המחשב העיקרי של הדירה, לכן אשמח אם למחשב יהיה צורב, בכל מקרה כונן דיסקים חובה. המחשב נקנה כמתנה לזוג צעיר. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), , צפיה בסרטים, * גודל המסך? 15 * רזולוציית המסך? מה שתמליצו * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, המחשב יהיה בד"כ בבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חובה שיהיה יציאת VGA או HDMI לצורך חיבור לטלווזיה * Bluetooth? אפשר, לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה, מקסימום 1TB לא חושב שהם יצטרכו יותר * כונן אופטי? חובה, אם יש אפשרות שהכונ…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by בזיק2,

שלום לכולם אני מבקש המלצה למחשב נייד בעלות של בערך 2500 ש"ח (נראה לי שזה די והותר לצרכים שלי) המחשב מיועד לשימושים בסיסיים, קרי אופיס, אינטרנט, וסרטים רגילים. עוד דגש הוא שהמחשב מיועד להקלדה מרובה, אז עדיף שתהיה מקלדת איכותית. ומאוד חשוב - שלא יתחמם. * גודל המסך? 13-12 אינץ * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? פחות חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מינימום 250, עדיף 500 * כונן CD/DVD? צורב? מעדיף שלא יהיה. ביזבוז של כסף ומשקל מיותר * כונן Bluray? כנ"ל * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון …

• 4 תגובות
    • 760 צפיות
  13. Started by Xavi06,

* מטרות המחשב: משחקים קלים (פיפא), צפיה בסרטים, אופיס, אינטרנט, סרטים וסדרות בHD. * תקציב: 3000-4000 * גודל המסך? 13-14 אינץ', לא מכיר הבדלים בין מט למבריק כך שנראלי לא קריטי * רזולוציית המסך? FHD - IPS * משקל רצוי? כמה שיותר קל, עד סביבות ה2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 ומעלה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם זה מועיל אז משולב, אם לא, אז 500 ג'יגה ומעלה עם אפשרות למקום להוסיף SSD. * כונן אופטי? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית? תיהיה לי אולי אפשרות לקנות בארה"ב, אז אם יהיה מחשב במחיר טוב משם, צריכה להיות אחריות כזו * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? איכות בנייה טובה ויצרן טוב. זיכרון 6-8 ג'יגה. אם אב…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Double-U,

שלום, אנחנו (האחים) רוצים לקנות מתנה להורים מחשב נייד ופה אני צריך את העזרה שלכם. אז ככה התקציב הוא 2000₪ . השימושים הם עבודות משרדיות ( אופיס , אינטרנט , יוטיוב ו ). גודל המסך 15 אינץ ,משקל לא משנה, זמן סוללה סביר, דיסק קשיח סביר (250 gb נראה סביר ), חשוב כונן dvd . חשוב שיהיה מהיר, שלא יתקע, שיהיה נוח( המחשב הוא למבוגרים), עדיפות לאחריות גדולה, אמין, לא חובה מערכת הפעלה מובנית. אני גר ליד אשדוד אז עדיף לקנות מחנויות באיזור אבל אפשר גם בתל אביב. תודה לכל העוזרים ושבת שלום

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. אהלן! אני מחפש נייד כמחשב נוסף, לשימושי אינטרנט ומולטימדיה בעיקר, אופיס וכו'. הוא אמור לשמש גם כמדיה סנטר ולהתחבר למסך גדול בסלון ברזולוציות גבוהות (סרטים ב-FHD). האם מעבד i3 מספיק למטרות הנ"ל? האם צריך כרטיס מסך מיוחד או שאין צורך מעבר למובנה במעבד? (אני מוכן לשלם עוד קצת כסף כדי לקבל איכות תמונה טובה יותר, פשוט אין לי שימוש במשחקים) חשוב שיהיה: HDMI 8GB זיכרון. 7200RPM לכונן קשיח. לפחות 500GB. USB3 - שני חיבורים. מסך מט 15.6 - רצוי מאוד ברזולוציית FHD. עדיפות למקלדת לא צפופה. איכות בניה וחומרים גבוהה. אין לי כוח לפלסטיקים. וכמובן, מותג אמין עם מי שידאג לו בארץ. רצוי שתהיה אפשרות לצרף לו SSD בעתיד. תקציב: 3000-4000 ש"ח. לא חייבים לנצל את כולו אם אין טעם לכך... תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  16. Started by בזיק2,

לפני כשבוע ביקשתי המלצה לנייד. חשבתי שוב על מה אני רוצה בעצם מהמחשב הנייד. המחשב מיועד למישהו שאמורה לכתוב עליו הרבה, העבודה צריכה להיות קלה ומהנה ולכן הדבר החשוב באמת הוא נוחות השימוש במחשב הנייד. נראה לי שלצורך נוחות שימוש צריך את המאפיינים הבאים: קל להפעלה, לא מתחמם, נוח לסחיבה לכן לא כבד, לא עבה, עובד בצורה חלקה, עובד זמן ממושך ללא הטענה, מסך טוב. לצורך זה נראה לי שלמחשב צריכים להיות המאפיינים הבאים: מסך מט עם בהירות וקונטרסט טובים (רוב השימוש אמנם יהיה בבית, אך נראה לי שבכל זאת סוג כזה נוח יותר לעיניים), מקלדת מוארת (היא תרצה לפעמים להקליד בחושך), מקלדת איכותית ועמידה, touchpad עם שני כפתורים, מעבד עם הסיומת 7 (לזמן עבודה ממושך ומניעת ההתחממות), גודל מסך 11.6 עד…

• 0 תגובות
    • 638 צפיות
  17. Started by mishar6,

שלום לכולם.. אני מחפש מחשב נייד בעיקר לסרטים וקצת משחקים משו באזור ה15" תודה מראש

• 0 תגובות
    • 487 צפיות
  18. Started by Cyron,

שלום אשמח להמלצה לנייד רב תכליתי בתקציב הנ"ל שימושים רגילים, אינטרנט, סרטים, אפשרות לחבר ל-LCD לא ממש מבין בניידים, חוץ מהמעבדים, עדיף משהו חזק C2D ולא פחות מזה. גודל 13.3-14.1, אם יש משהו ממש טוב עם מסך גדול יותר אני מוכן לשקול המון תודה מראש עריכה: נתקלתי בסדרת ה- Latitude 6400/5400, איך הם ? מה בדיוק ההבדל המשמעותי ביניהם מלבד המחיר ?

• 3 תגובות
    • 805 צפיות
  19. שלום לכולם! אני מחפש נייד לשימושים ביתיים הכוללים אופיס, אינטרנט, מוזיקה וסרטים (HD), ושימוש בתוכנות שיתוף קבצים (במקביל לכל הפעולות האלו...). תקציב 5000-6000 ש"ח, לא חייב לכלול מערכת הפעלה (אבל עדיף עם). גודל מסך 13 או 14, עדיפות למשקל נמוך. זמן סוללה לא חשוב כל כך. כמובן שעדיף יציאת HDMI. כרגע אני מתלבט בין Dell Vostro 1320: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=11753 לבין Studio 1555: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=12128 לשניהם מעבד, זיכרון ודיסק קשיח זהים (וטובים) החיסרון של ה-Studio הוא משקל יותר גבוה (כי המסך הוא 15) ושהמסך הוא מבריק. ל-Vostro לעומת זאת אין יציאת HDMI ו-eSata, כרטיס מסך יותר חלש, והוא קצת יותר יקר. השאלה היא האם יש דרך להוציא HD לטלוויז…

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  20. Started by meidan,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לעבודה חישובית שמעמיסה על המעבד והזכרון. לפחות core 2 duo ו- 2GB זכרון. רצוי עם XP ולא ויסטה. מסך לפחות 15', רצוי 17. כרטיס רשת אלחוטי. 160GB. אין צורך צורב DVD. תודה.

• 2 תגובות
    • 575 צפיות
  21. Started by avielq5w,

עוד שבועיים אני באילת וחשבתי לקנות מחשב נורמאלי סוף סוף 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 אפשרות לחרוג לכיוון ה7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי :משחקים, שימוש בייתי, צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט, אולי יהיה פוטושופ פה ושם ותיכנות בקטנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן דיסקים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה אבל שלא יהיה טרקטור 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכ…

• 16 תגובות
    • 7.5k צפיות
  22. Started by din264,

יי, צריך המלצה למחשב נייד בתקציב של עד 2200, אם ממש שווה ומשתלם אז אפשר למתוח עד 2500. * מטרות המחשב? גלישה,סקייפ,סרטים . * גודל המסך? 13-15.6 . * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ?רצוי אם אפשר שיהיה 7200RPM. גודל לא חשוב בלחץ 100 ג'יגה אני מנצל * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב. * כונן Bluray? לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם ה…

• 0 תגובות
    • 682 צפיות
  23. שלום, אני מחפש המלצה לנייד שאנחנו רוצים לקנות לאבא שלי כמתנה. התקציב הוא 2.5K והשימושים הם משרדיים לרוב. למיטב ידיעתי הוא לא צופה בסרטים או משחק עליו. הוא כן משתמש הרבה באינטרנט ובתוכנות אופיס. עדיף מחשב עמיד מאשר דק ומעוצב. עוד בקשה (מוזרה קצת), יש לו מעין מכונה שיוצרת חלקים לשעונים ע"פ שרטוטים. אני יודע שהוא מחבר מחשב רגיל למכונה הזאת עם חיבור של המדפסות הישנות האלו. יש ניידים עם יציאה כזו? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by cipher,

שלום חברים , אני זקוק להמלצה על נייד בתקציב של 3000 ש"ח השימושים העיקריים זה office , אינטרנט , צפייה בסרטים חשוב לי שהוא יהיה קל (בסביבות 2 קילו) גם אם זה בא על חשבון גודל המסך. בנוסף חשוב לי שהוא גם יוכל להריץ win7 באופן חלק ואם קיים כזה דבר אז שיהיה לו גם יציאות hdmi כדי לחבר אותו ל lcd תודה.

• 3 תגובות
    • 871 צפיות
  25. השימושים: בסיסיים, מוזיקה, הקלדת מסמכים ועבודה סטודנטיאלית על מחשב, סרטים כולל חיבור למקרן באמצעות HDMI. הדרישות: אחריות ארוכה כמה שניתן ובאתר לקוח ככה שעדיף אני מניח מחשב מסדרה עסקית. גודל 14 או 15 שיהיה נוח להקליד ולעבוד עליו. משחקים בסיסיים.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים