עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Chen_bz8,

ראשית אני מצטער ששיגעתי את מי שעזר לי בנושא הקודם, האמינו לי שאני בעצמי כבר השתגעתי מלבחור מחשב. אחרי שדיברתי עם כמה סטודנטים, הבנתי שלצרכים בסיסיים של סטודנט אין סיבה להשקיע מעל 3,000 ש"ח. אני בסך הכל צריך את המחשב הזה בשביל אינטרנט, אופיס ומעט סרטים. לא מעבר לזה. אבל לשימושים המועטים האלה, חשוב לי שהמחשב ירוץ מהר וחלק, ללא תקיעות. הדרישות שלי מהמחשב: מסך מעדיף 13.3 או 14 אינץ'. מעבד i3-i5 (עדיף i5 כמובן). 4gb RAM לפחות. שיהיה כונן SSD של 24GB לפחות. חיי סוללה טובים. אופציה לחריגה קטנה מהתקציב. תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. אני מחפש מחשב נייד לחברה, לא ברור לי ההבדל בביצועים בין דיסק קשיח 5400, דיסק קשיח 7200 ודיסק קשיח 5400 עם SSD (היברידי) האם הדיסק ההיברידי דומה בביצועים ל-7200 ? יותר / פחות טוב ? מבחינת זמן פעולה של המחשב - האם עדיף לקחת מעבד דל הספק או להשקיע דווקא ב-SSD (היא צריכה לפחות-500 ג'יגה כך שמדובר בעלות מאוד גבוהה) (עד כמה מעבד "רגיל" צורך סוללה כשלא עושים כלום עם המחשב ?) (השימושים שלה לא חריגים, Viewer'ים של הדמיות רפואיות, אופיס/אינטרנט) תודה על כל עיצה...

3. Started by Vitaly Lubin,

שלום, מחפש טאבלט אנדרואיד סביר, בעיקר לשימוש של צפיה ומשחקים בסיסים. חשוב סוללה וגודל המסך. אודה להמלצות,

• 0 תגובות
    • 402 צפיות
  4. Started by barak.,

שלום לכולם קודם כל אני חדש פה .. וזה נראה לי אחלה פורום .. דבר שני אני צריך בבקשה מפרט של עד 6000 שקל ... אבל שיהיה מפרט פצצה למשחקים .. שיעבדו לי בו כל המשחקים החדשים והכבדים האלו .. כמו GTA IV ו CRYSIS ,FAR CRY 2 וכו'... תודה לכל העוזרים !!

• 10 תגובות
    • 887 צפיות
  5. Started by eyma,

שלום אני מחפש דרייבר ללוח אם עם - chip set 945G ,אני רוצה שזה יתאים ל-WIN7 דגם המחב הנייד dv6426 us , HP Pavilion dv 6000 GA378UA#ABA המחשב פורמט מ-VISTA ל-XP תודה.

• 6 תגובות
    • 844 צפיות
  6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 עד 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וקריאת ספרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כלכך חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא משנה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכו…

7. אני רוצה שנייה להראות משהו פשוט שיעיר כמה חבר'ה עם תקציב מוגבל: לקנות עכשיו בתקציב זול E8400 ב 800 שקל ולחסוך 700 שקל עד למחיר ה 1500 ש"ח למעבד I7 920 (ולעשות OC למעל 4 ג'יגה). לקנות 4GB של DDR II ב כ350 ש"ח ולחסוך 150 ש"ח עד למחיר ה500 ש"ח ל3 ג'יגה או לחסוך 650 ש"ח עד למחיר ה1000 ש"ח בדגמי ה 6 ג'יגה (שהם אלו שבאמת ייתנו ביצועים במערכת 64 ביט שהרוב מתקינים כיום). לקנות לוח ASUS P5Q ב כ600 שקל ולחסוך 600 שקל עד למחיר 1200 ש"ח, מחיר לוח הI7 הכי זול בלי יותר מדיי קשקושים עם מספיק פיצ'רים משצריך גם ככה. חשבון פשוט של שילושים קדושים: מערכת P45+E8400+4GB DDR II = בערך 1600 ש"ח (הוספתי 50 שקל שלא יגידו לקחתי המחיר הכי זול לכל חלק). מערכת X58+I7 920+ 3GB DDR III = בערך 3200 ש"ח -…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Silencer,

ביקשתם שנבנה סטיקי עם מידע למפרטי גרפיקה שיאחד את הידע אחת ולתמיד. אם יש לכם מה לתרום זה המקום. אין צורך לקרוא את כל השירשור, הידע הרלוונטי רוכז בפוסט הראשון. לפני שנתחיל עם המידע הטכני הספציפי, פוסט קטן בשביל להעניק קצת פרופורציות לגרפיקאים המוגבלים בתקציב: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451237.msg4222548#msg4222548 מושגים טכניים - הסבר כללי ידובר בהמשך על כל מיני תקנים למיניהם, בשביל להבין על מה מדובר נבדיל בין שתי קבוצות של תקנים - פקודות רינדור (צייר לי דברים - מעגלים ותמרות עשן) ופקודות תיכנות (חשב לי דברים - כמה זה 2+2). קבוצה אחת - CUDA, Stream ו- OpenCL - פקודות תיכנות (שפות תיכנות). CUDA זו השפה של Nvidia, לשפה של ATI קוראים Stream, ו-OpenCL זו ש…

• 279 תגובות
    • 437.7k צפיות
  9. מיקום: מהארץ. מטרות המחשב: גיימינג לא כבד כלכך, משחקים כמו WOW מה שאפשר להכניס ולשחק בסכום כזה. גודל מסך: מעדיף 17אינץ אבל גמיש בגודל. זמן סולה: לא משנה. יציאות מיוחדות: לא משנה. בלוטוט: כן גודל כונן: 200גיגה ומעלה. צורב: לא אכפת. בלוריי: לא אכפת. אחריות בינלאומית: מומלץ... מערכת הפעלה: לא, אני מקסימום אקנה בעצמי. העדפה לחברה: אתם יודעים יותר טוב.. מקסימום שאפשר להוציא לגיימינג בסכום הזה.

• 2 תגובות
    • 840 צפיות
  10. Started by omer11a,

היי, אני מתחיל ללמוד בקרוב בטכניון, ואני זקוק למחשב שישמש אותי גם במעונות וגם בבית. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בסדרות/סרטים, משחקים עדכניים יחסית. אני גם רוצה להריץ עליו VM, אז כדאי שיהיה חזק מספיק. * גודל המסך? מט. 15.4 (אפשר גם קצת יותר קטן) * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? אין. עדיף לא כבד מדי, כי אני מתכנן לעשות איתו נסיעות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יהיה נחמד אם אפשר יהיה לחבר למסך אחר ו/או לקשיח חיצוני. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB. אם אפשר לשלב SSD למערכת הפעלה, זה יכול להיות נחמד. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת …

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום חברים. רציתי לדעת באיזה רמה מדורגת מערכת זו :- לוח אם ASUS M2N-E מעבד AMD ATHLON 64 X2 6000+ כ.מסך (עדיין מתלבט אבל נראה לי שבסוף אלך על) NVIDIA 8500GTX 512MB . כ.זיכרון MB2048 KINGSTONE DDR2 667MHZ כ.קול CREATIVE LIVE 5.1 ד.קשיח 320 GB של WD הצרכים שלי ממחשב הן כל דבר אפשרי ! כלומר לשחק משחקים כבדים לשמוע קול איכותי במיוחד אבל לא לשלם על זה אלפים .וספק כוח אני לא יודע מה לקנות אז גם כן אם אתם יכולים להמליץ לי על אחד וגם איני צריך מסך ולא כוננים אופטיים וחברים תהיו עניינים - אגב סכום זה לא כל כך משנה לי- אני לא רוצה הצעות אלא רוצה את הדעה שלכם על המפרט הזה . תודה לעוזרים .

• 4 תגובות
    • 516 צפיות
  12. שלום לכולם! אשמח לקבל המלצה למחשב נייד. שימוש: המחשב יהיה בייתי וישמש בעיקר לגלישה ואופיס, אך גם ישמש לעיתים לתיכנות (Eclipse) וניגון סרטים ב-HD (עם חיבור HDMI לטלוויזיה) דרישות: תקציב - בערך 2500 צג - 15.6" מעבד - לפחות i3 זיכרון - לפחות 4GB הארד דיסק - לפחות 500GB יציאות - HDMI ולפחות 3XUSB (אם יש USB 3.0 בתקציב שלי אז בכלל טוב, אבל אני מאמין שאין) יצרן - אני לא מספיק מבין בזה, אבל הבנתי ש-DELL ו-LENOVO מומלצות הערות: המחשב לא אמור לצאת מהבית, לכן פחות מטריד אותי עניין המשקל/זמן עבודה של הסוללה/צג מסנוור אני מתכוון לחבר אותו רוב הזמן לצג מחשב ומקלדת ועכבר אלחוטי.. תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 491 צפיות
  13. *מטרת המחשב? לימודים, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, אחסון ועריכת תמונות. * גודל המסך? בינוני * רזולוציית המסך? כמה שיותר טובה במחיר הנוכחי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא מתמצאת. * משקל רצוי?כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) -כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) -חיבור למסך הטלויזיה * Bluetooth? לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?כמה שיותר * כונן אופטי?לא הכרחי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?מה זה? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?ל…

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. היי אנשים. קיבלתי אישור מ-yotam.m לפתיחת טופיק חדש לייעוץ בקניית המחשב החדש שלי. המון דברים השתנו מאז הטופיק הקודם. כפי שניתן לראות, נכנסו מוצרים חדשים לשוק בארץ (כדוגמאת ה-HD4830 1GB) והתקציב שלי קפץ ב-9,000 ש"ח, בזכות המכירה של ה-Wii שלא עשיתי בו כלל שימוש, מכירה של מסך הטלוויזיה שלי ובכללי אחרי שיחה ארוכה עם ההורים שהובילה לכך שהתוספת לתקציב תשתלם. אז ככה: 1. אני מעוניין לקנות מערכת i7. רק אלוהים יודע מתי אשדרג חלקים במחשב (לא אצטרך בכלל לדעתי) שהם לא כרטיס המסך ב-3 עד 4 שנים הקרובות והתקציב מאפשר, כך שאני מאמין שה-i7 משתלם, בעיקר בגלל העובדה שאני בכל מקרה צריך לוח CF ומעבד מרובע ליבות חזק שהוא גם קריר. 2. אני אכן מתכנן OC. גם לכרטיסי המסך וגם למעבד. את המעבד אני …

• 37 תגובות
    • 2.9k צפיות
  15. Started by Murmur,

שלום, אני קונה מחשב חדש. התייעצתי לפני כחודשיים אבל בינתיים נסעתי וחזרתי ואני לא בטוח מה התחדש. הנה הפרטים: אני מנסה להרכיב מפרט מאוזן עם יחס עלות/תועלת גבוה ואופק שדרוג מקסימלי. שימושים: משרדיים 'כבדים' (Matlab, ArcGIS, עיבוד תמונה בפוטושופ כולל פילטרים מורכבים, עיצוב ב-Indesign), צפייה בסרטי HD וקצת עריכת וידאו ביתית ב-HD. לא משחק משחקים. תקציב: 3500 עד 4000 ש"ח (המרווח לאפשרויות הטומנות בחובן שיפור משמעותי) אוברקלוק: מתוכנן, לא היסטרי לשבירת שיאים, אלא כדי להפוך מעבד תקציבי למעבד קרנף. שקט: 8 מתוך 10 (אפילו 8.5) ציוד היקפי דרוש: רק מקלדת, ואם מישהו יכול להמליץ על כרטיס WIFI - גם טוב. מערכת הפעלה: תותקן Win 7, יש לי כבר ציוד קיים: מסך 22", עכבר, רמקולים הרכבתי את המפרט …

• 51 תגובות
    • 3.6k צפיות
  16. Started by roiZZ,

בניתי מפרט לחבר ב6500ש"ח. המחשב למשחקים כבדים,שירים,MSN. מעבד: AMD 3800+ DUAL CORE לוח אם:DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D זיכורונת: GeIL 1GB 2*512MB Value PC3200 DDR400 Dual Channel HD: WS 80GB SATA2 (זה יספיק לי) כרטיס מסך: LEADTEK 7900GT 256MB PCI-E צורב: NEC 3550 Dual Layer כונן רגיל: של NEC מארז: Compucase 6A19 Midi Tower NO PSU ספק: HEC ACE480 480W 20//24PIN + הרכבת מחשב במעבדה סה"כ: 6649 ש"ח (בפנדה) איך המפרט? הספק יחזיק ? בתודה,רויה.

• 6 תגובות
    • 760 צפיות
  17. Started by ashraf,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לסטודנט עד 7000 ש"ח (מוכן לחרוג עד 7500), שיוכל לשמש גם כמחשב שולחני (אני מתכוון לחבר אותו למסך LCD גדול). להלן הדרישות: מסך: 13.1" או 14.1" מעבד: P8400 ומעלה זכרון: מינימום 3 GB. כרטיס מסך: מספיק טוב בכדי להריץ את המשחקים של היום באיכות סבירה. (כמו למשל NVIDIA 8600) עדיפות לחברה בעלת ותק בתחום, כמו DELL, LENOVO THINKPAD ו HP. דיסק קשיח: אין דרישות מיוחדות. אשמח לשמוע עצות והצעות... תודה.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by ravidp18,

קיבלתי הצעה לרכוש מחשב נייד עם תקלה בתצוגה, רואים את התצוגה מחולקת לרבעים {כמו הגדרת "פרוש" לרקע לשולחן העבודה} יכול להיות שהכרטיס מסך שרוף או פגום או שמדובר בבעיית דרייבר ותאימות? מדובר בכרטיס מסך 8600M GS ומערכת הפעלה ויסטה פרימיום. (המחשב לא בהישג ידי) זו התקלה; [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. המטרה היא מחשב זול למשרד לעבודה משרדית שוטפת ובנוסף גם עריכת תמונות בפוטושופ ולפעמים גם עריכת וידאו קל. 1. מה התקציב המקסימאלי? כ 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח , אם ממש אין ברירה אז לחרוג עד המינימום הנדרש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ופוטושופ ובעתיד גם כשרת של המשרד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אופיס, עריכת וידאו קלה, ריבוי חלונות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב לא מיועד לגיימינג בכלל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…

• 3 תגובות
    • 627 צפיות
  20. Started by eeh50,

מעבד- Intel Pentium D 805 Dual Core 2.66Ghz LGA 775 Box 815ש"ח זכרון- GEIL 1GB (2X512MB) PC2-5300 667MHz DDR2 Dual Channel 800 ש"ח לוח אם -ASUS P5LD2 Intel 945P chipset 865ש"ח -Leadtek Winfast PX 7900GT 256MB 256bit PCI-E VIVO-כרטיס מסך 2070 ש"ח דיסק קשיח- דיסק קשיח- Hitachi Deskstar 160GB 7.2K 8Mb Buffer SATA II ולמוכר להגיד ""T7K250"" שם דגם חדש חשובבבבב 580 ש"ח צורב- NEC 3550a -290ש"ח מארז- Compucase 6A19-2F Midi 300 ש"ח ספק-HEC 550W WIN550 460 מזיגזג- ש"ח סך הכל 6170ש"ח

• 1 תגובה
    • 629 צפיות
  21. Started by T.r.D,

http://www.2send.us/uploads/181731a458.jpg 5700 ש"ח מ"צ'יפ מחשבים"

• 10 תגובות
    • 719 צפיות
  22. Started by the_lighting,

אני מעוניין במחשב נייד ללימודים וכמו כן גם לשימושים ביתיים לכן אני צריך גם תחנת עגינה למחשב! שיהיה כמה שיותר קל ודק אבל שלא יהיה 10' שיהיה לפחות 12' לא חשוב לי מערכת הפעלה. שהסוללה תחזיק יחסית המון ומעבד חזק. תקציב עד 4000 כולל תחנת העגינה(אני לא ממש יודע כמה תחנה כזאת אמורה לעלות אז תאירו את עיני) תודה מראש חשבתי על הנייד הנ"ל ASUS UL20A-A1 SU7300 1.3Ghz 2GB 250GB

• 4 תגובות
    • 837 צפיות
  23. Started by mic3mic4,

שלום, יש לי מחשב בן שנתיים וחצי שמתחיל לעשות לי בעיות. בזמן רנדור סצנה לא כל כך כבדה בסטודיו מקס 2011, הוא נופל פעם אחר פעם, כולל אחרי שאני מאתחלת את המחשב. אין באפשרותי לקנות כרגע חדש. אני מצרפת את הנתונים העיקריים שלו, ואשמח לקבל המלצה איך לשפר / לשדרג אותו בצורה הטובה ביותר. אני עובדת בעיקר עם סוליד וורקס, מקס 2011 ופוטושופ. לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L מעבד: Intel® Quad Core ™ Q9550 (4 x 2.83hz) 12mb כרטיס מסך: PNY Quadro FX580 512MB GDDR3 PCI-E זכרון: 2.5 GB תודה רבה

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  24. INTEL CORE 2 DUO T5870 1GB RAM כרטיס של אינטל יש במחשב הזה WINDOWS 7 ואחי סובל מהאיטיות שלו ודי צולע... מה עושים לדעתכם? ואם כדאי לשדרג זיכרון, לאיזה נפח? המחשב הוא HP 2230S

• 32 תגובות
    • 3.5k צפיות
  25. Started by INFERNO,

שלום אנשים ! אני רוצה לקנות מפרט חלקי ב3000 ש"ח MAX ! בלי שקל מעל ! בשביל אוברקלוק המפרט יכלול: מעבד (AMD אין לי כסף לאינטל), לוח M , זיכרון , מארז (with PS) 2 כרטיסי רשת וכרטיס מסך בתודה מראש INFERNO

• 17 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים