ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך אבל לא להתפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עם זה לשיפור משמעותי אז אפשר עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf4 crysis3 ועוד משחקים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).אני ארצה לקנות מסך מתאים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…
-
- 34 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום, מכיוון שאני קצת לא מעודכן בשוק הכרטיסי מסך אשמח להמלצה על כרטיס מסך לבן דודה שלי . הוא משחק על מסך DELL 2209W שהרזוצולציה שלו 1650X1050 . הילד משחק אמיו בעיקר ולפעמים משחקים כמו היטמן NEED FOR SPEED וכאלה ... המפרט החלקי בנתיים שעליו הולך לשבת הכרטיס : INTEL 4570 GA-H87-HD3 ספק כוח SEASONIC M12 520W תודה מראש. מנהלים בטעות פתחתי פוסט במפרטי מחשב במקום בפורום כרטיסי מסך. טעות שלי מצטער... אם אפשר להעביר בבקשה
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
אז ככה, ברשותי מחשב בן כ2-3 שנים, נקנה בזמנו בחוסר ידע מוחלט וגם לא בתקציב כזה גבוה. בכל מקרה אני לא אתחיל למלא עכשיו טפסים וכו', אני רק רציתי לדעת אם יש סיכוי כלשהו "לשדרג" את המחשב כך שיתאים קצת לדרישות מערכת מעט יותר עכשוויות, או במילים אחרות, להשתמש לפחות בחלק מהרכיבים שלו בלי לזרוק את כולו לחלוטין ולבנות מפרט חדש מאפס. מטרת המחשב היא גיימינג בעיקר, ואין התייחסות כרגע לתקציב כי אני רק רוצה לדעת אם שדרוג כזה או אחר בכלל אפשרי. המפרט: לוח אם: MSI P67A-C43 מעבד: i5 2300 2800MHz ראם: 2X2GB DDR3 (לא יודע דגם מדוייק, לא חושב שרלוונטי כי ע"פ הידע הדל שלי אצטרך להחליף בכל מקרה) כ. מסך: GT 430 ספק: שוב לא יודע דגם/חברה אך לא חושב שרלוונטי מפני שהוא 450W. מארז: מארז גנ…
-
- 4 תגובות
- 785 צפיות
-
-
השדרוג הקודם נדחה ולכן אשמח לעזרה מחודשת. המטרה של המחשב היא בעיקר משרדית אבל גם עריכת סרטי וידאו HD ממצלמה ביתית (בעיקר חיבור קבצים אבל גם קצת עריכה) וקצת צפיה בסרטי HD ומשחקים. הרצון הוא להרכיב מחשב זול ככל הניתן אבל גם כזה שיסחוב את עריכת הסרטים. בכל אופן.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף כמה שפחות אלא אם חובה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת עריכת סרטי HD ממצלמת וידאו, קצת משחקים ובעיקר שימוש משרדי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Sony PlayMemories - …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמה כסף אני צריך להשקיע על מחשב שיריץ את המשחקים האלה על הגדרות גבוהות על רזולוציה של 1650X1050? בלי ציוד הקפי\מסך
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי נט סטיק של פלאפון, על הנייר המהירות היא 4MB, בפועל הוא עובד לאט להחריד.. יש למישהו המלצה להחלפה/שינוי הגדרה?
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל דעה על המפרט הבא: עניתי כאן לפי השאלון: זה מחשב לשימוש משרדי קל בלבד, אופיס ואינטרנט. התקציב הוא 1300, ואם אפשר הייתי חוסך יותר. אוברקלוק קל אולי, אם אפשר בכלל לעשות עם המעבד והזכרון האלה. גרפיקה ושקט לא רלוונטים. הארד דיסק אני מביא שלי מהבית אז לא רלוונטי. הייתי רוצה שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן בעתיד ושאם חלק או חיבור יהרס תהיה לי אפשרות להחליף (לדוגמה: חיבור אטרנט על הלוח אם נהרס אז אפשר להוסיף כרטיס ethernet pci). הייתי רוצה גם להוציא את מירב הביצועים במחיר הזה. הקירור חשוב, בקיץ המחשב ישב בחדר חם. מעדיף לקנות מksp. אני גר בחולון. שאלה נוספת, אני קורא הרבה תגובות חיוביות שליליות בnewegg ואמזון על ההארד דיסק WD20EFRX למישהו יש נסיון איתו ?…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה המחשב הנייד שלי מת ואני צריך לקנות אחד חדש. אני דיי מתמצא בחומרה של מחשבי שולחן אבל מאחר ומחשבים ניידים דיי שונים באופיים אני צריך קצת עזרה. בעקרון אני צריך מחשב נייד בעלות סביב ה4000 ש"ח שמתאים לפיתוח כלומר מקלדת נוחה ( חובה ), הרבה RAM ומסך בינוני עד גדול. בנוסף צריך שיהיה עליו כרטיס מסך תומך CUDA. סוללה כמעט ולא חשובה מאחר והוא לרוב יהיה מחובר לחשמל. הוא לא חייב להיות בעל ביצועים מיוחדים כל עוד הוא תומך בכל הפונקציונליות החדשות של CUDA אז עדיף כרטיס מהארכיטקטורה הכי חדשה ( סדרה 700 ). כמו כן אני כנראה אריץ עליו לינוקס לכן לא חייב שתהיה עליו מערכת הפעלה מוכנה. תודה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 711 צפיות
-
-
לאחרונה התקנתי את Windows 8 על המחשב הנייד וכל כמה דק' הוא נכבה לבד. בדקתי ב-HWMONITOR - טמפ' המעבד היא 77 בערך, ההארד דיסק על 57 מעלות. האם זה בגלל זה? מה אפשר לעשות? להחזיר ל-7?
-
- 7 תגובות
- 867 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש פה, הגעתי לפורום הזה כי המליצו לי עליו. אמרו לי שיש פה אנשים רצינים שיכולים לעזור לי לבנות מחשב שמיועד למשחקים אז בבקשה אני צריך את העזרה שלכם, תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך אז למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב-משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.המחשב צריך להריץ משחקים של היום היום כמו coh2,bf3,cod וגם שיריץ משחקים שיצאו בעתיד כמו bf4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (…
-
- 1 תגובה
- 745 צפיות
-
-
שלום לכול חבריי הפורום היום בשוק מחשביי הנייד אפשר לרכוש מחשב בלי מערכת זה מבחינת זה שההוצאה הכספית יותר על הרכיבים שבמחשב ולא על המערכת הפעלה קיצור מה יותר טוב? ואם נגיעה למסקנה שיותר טוב מחשב נייד שנקנה ללא מערכת הפעלה איזה ווידוס צריך להתקין עליו פשוט מה שמורידים מהאינטרנט או ווינוד מיוחד למחשב שבה עם בנדל מיוחד תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים , תמליצו לי על מחשב עם מסך מקסימום 12' כדי שהסוללה תחזיק מעמד טוב, ועם מפרט פצצה, השימוש שלי זה בעיקר לתוכנות כבדות, קצת סרטים ומשחקים, מה התמורה הטובה ביותר שאני יכול לקבל עד סכום של 2400 ש"ח, חשוב לי שיהיה חברה טובה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב? פיתוח ומשחקים BF4 CRYSIS וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב , כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא דברים הכרחים במפרט: 1. 2 טרה לפחות (רצוי 3 עם עדיפות לWD) 2. 16 ג'יגה זכרון 3. כרטיס מסך של NVIDIA בלבד 4. SSD במחיר סמלי יכול להיות ממש נחמד עד כה אני דיי סגור על המעבד והלוח אם. אני מודע לכך שהלוח לא מא…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ומשחקים (רק Civ V) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אקנה מסך בנפרד. 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות (רק משחק אחד Civ V) 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כל ציוד היקפי שהוא. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)…
-
- 3 תגובות
- 834 צפיות
-
-
היי אז ככה הציעו לי כבר כמה מפרטים הבעיה היא שאני מבולבל עכשיו אחד אומר קירור טוב השני אומר קירור לא טוב ויש עוד בעיה חשוב לי שהמארז יראה טוב חיצונית ויהיה שקט אז הנה הדרישות דרך אגב אני קונה מksp כי חבר שלי עובד שם והוא יעשה לי אחלה הנחה הוא מנהל סניף 1. מה התקציב המקסימאלי?7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.bf 4 -מהי הרזולוציה…
-
- 47 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
אשמח לקבל מידע כמה שווה המחשב הישן שלי? מעבד: intel i7 860 לוח אם: Gigbyte-P55-UD3L זיכרון: G.Skill 4Gb- DDR3 1666 דיסק קשיח: שני דיסקים של 1 טרה של WD, סידרת BLACK, סה"כ 2TB. כרטיס גרפי: Gigabyte- GTX275 ספק כוח: חדש לגמרי (4 חודשים) של 550W - Seasonic מארז: Antec - P180 כונן-צורב DVD של LG- SATA ציוד נלווה: מקלדת מיקרוסופט wave 2000, עכבר לוגיטק m510 ורמקולים Altec מסך- דל 2209WA- נקי ויפה בלי פיקסלים שרופים.
-
- 2 תגובות
- 921 צפיות
-
-
מבקש את עזרתכם בחיפוש מחשב נייד בתקציב סביבות ה3000 נועד לסטודנט לעבודות משרד ולימודים ( אופיס וכו ), גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים הולך להיות באזורים בלי אפשרות לטעון חשמל, ככה שמבקש שהמחשב יהיה עם סוללה טובה מבקש שהמחשב יהיה קל משקל, כמה שיותר קל ככה יותר טוב - מחשב נייד בתקציב של סביבות ה3000 ש"ח המחשב יקנה בישראל - מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 13 אינץ * רזולוציית המסך? כל עוד היא תקינה לעבוד אז זה לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?אין * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, אני מאמין משהו כמו 4 שעות אולי יותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא רלוונטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אי…
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-
-
היי, אני מחפש אולטרבוק בעיקר לגלישה באינטרנט ועבודה משרדית אם המון טאבים פתוחים. חשוב לי שיהיה קל, מסך בין 11-13 אינצ. SSD של לפחות 256 , עדיפות ל 512GB. בינתיים ראיתי את [h=1]Samsung NP900X3E-A02IL בסביבות ה 6.7K. [/h] אשמח לקבל המלצות וחוו"ד. זה פחות או יותר התקציב, אבל אשמח לפחות. תודה ושבת שלום. רון.
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מחפש להחליף את המחשב הזקן שלי ורוצה משהו שיכול להריץ את המשחקים החדשים בFULLHD 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, WATCH DOGS, NFS RIVALS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …
-
- 9 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום, בזמן האחרון אני מתלבט בין כמה מחשבים ניידים. הדרישה העיקרית היא שהמחשב יעבוד בצורה חלקה עם linux (הדיסטרו שאני משתמש בו הוא Arch Linux). זה פחות קל עם מחשבים ניידים בגלל החומרה והדברים המולבשים עליה, אז חיפשתי במקומות המציעים התקנת linux במקום windows. לפני כן, הציפייה הכללית: * מטרות המחשב: בעיקר תכנות. אני לא משתמש ב-IDEs כבדים או במערכות גרפיות מתוחכמות, אז מעבד כמו i5 וכ- 6gb זיכרון יספיקו בהחלט. חוץ מזה, הדברים הרגילים - גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, אבל לא אריץ עליו משחקים גדולים. * גודל המסך: כ-15 אינץ' יהיה נהדר, אבל גם 13 יהיה בסדר. אם יש למסך IPS, מה טוב. * רזולוציית המסך: 1366x768 יתקבל, אך עדיף 1920x1080.* משקל רצוי: עד כ-3 ק"ג, אבל יש לי קצת סי…
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב HTPC שיחובר לטלויזיה FHD 40". ישמש גם כסוג של שרת ביתי, storage וכו'. מעוניין ביכולות גיימינג בסיסיות לפחות כדי לחסוך את הצורך ברכישת קונסולה נפרדת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא יודע, אני לא בסצנה כבר שנים בטח PES ושטויות בסגנון לאורחים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן ל…
-
- 0 תגובות
- 722 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב, אני אצטרך אותו מספטמבר, האם כדאי לי לחכות עד לאוגוסט (מבצעי חזרה לבית הספר וכאלה אם בדרך כלל יש כאלה על לפטופים) או לקנות כבר בזמן הקרוב? אלה הנתונים: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?סטודנט- עבודה משרדית, טיפה עריכת תמונות, צפייה בסרטים ברזולוציות גבוהות (חיבור לטלויזיה), משחקים ברמה קלה/בינונית (SC2 וכאלה), שימושיי מחשב ביתי למשתמש כבד- ריבוי משימות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 עדיף מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יו…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני בדיוק סיימתי להכין לי מפרט למחשב חדש שאני מתכנן לקנות בסניף KSP אילת, לכן התקציב עומד על 6500. המחשב מיועד למשחקים ויבוצע בו OC. הייתי מעונין לשמוע דעתכם תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז כמו שזכור לאלו מהאשכול הקודם שלי אני מכור לעיצוב של מקבוק פרו (לא בהכרך אפל אלא ספציפית לדגם הזה) מצאתי כמה דגמים שנדלקתי עליהם אבל אני רוצה לראות עוד. משומה כשאני מחפש את כל הדגמים של החברות ,אני לא רואה את הדגמים הספציפיים שאני מצאתי . לכן אין לי מושג איפה לחפש. אז מה שאני מבקש בעצם ,קישור למקום שמכיל את כל הדגמים של כל חברה .. - - -לא מבקש המלצה לשום דגם או חברה או כל מחשב אחר ,אלא אך ורק רשימה של כל הדגמים שקיימים לחברות. ,אני יעבור אחד אחד ויראה מה מתאים לי --מבחינה עיצובית ואז אני כבר ינסה לראות מה מתאים לי מבחינת חומרה וכו' ואפתח אשכול על זה. והשאלה על המק , ראיתי כתבה בנקסטר ,על מחשבים ניידים ובטוקבקים אמרו כמה פעמים שמקבוק פרו חזק יותר טוב יותר מ…
-
- 31 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי לכולם אני חדשה כאן ומאוד זקוקה לעזרתכם, אני רוצה לקנות מחשב נייד אבל לא יודעת איזה מחשב מתאים לי תקציב:2500-2900 כמה שפחות עדיף **** מטרות המחשב:סרטים hd,משחקי פייסבוק,עבודה גרפית בסיסית,גלישה באינטרנט גודל המסך: 14-15.6 מבריק או מאט הכי חשוב שיהיה מסך איכותי עם פיקסלים צפופים וצבעים חיים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?מקלדת מלאה *משקל רצןי: עד 3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)*לפחות 3 שעות ללא טעינה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: hdmi יואסב מרובים עדיף עד 3 כניסות וביניהם יואסבי 3 גודל מינימלי* וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה עד 750 *כונן אופטי:רצוי-לא חובה .* האם …
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-