עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by siin,

מיועד ל: 1.לאינטרנט 2. אופיס 3.משחקים בינוניים 4.סרטים כולל המרות לא מקצועיות מ-DVD לפורמטים אחרים והפוך מקיים לצפיה ב-DVD. אין צורך בכרטיס חיצוני, ההמרות הן מקבצים קיימים ולא מהטלביזיה/כבלים וכו. 5. זיפ וראר. דרוש: מעבד מאווררים: אחד למעבד ועוד שניים לסביבת עבודה נעימה בתוך המארז. לוח: (ניתן להתפשר על פיצרים בלוח אך לא על ציפסט טוב ואמין) זיכרון: (רצוי הרבה מאד לפחות 2 ג' מתכוון לעבוד ללא קובץ החלפה) כ. מסך: אפשרי מובנה, ישודרג בהמשך (כדי לא לחסוך ברכיבים האחרים) דיסק קשיח צורב DVD מארז ספק כח: איכותי וחזק מספיק לחומרה עתידית בהמשך. רצוי להציע הצעות כמו במפרטים, בסיסי יחד עם המלצה לשינוי (הכולל תוספת תקציב לא חריגה במיוחד). אלו ההנחיות שקיבלתי, פשוט הסתבכתי בניסיון לה…

• 2 תגובות
    • 520 צפיות
  2. Started by danielu2,

שלום, זקוק להמלצה של מפרט למחשב (ללא מסך) המיועד לסרטים, משחקים ופוטושופ. אני משתמש ביתי ממוצע ובפוטושופ מעל לממוצע. במפרטים המומלצים קיים מפרט רב תכליתי בעלות 3065 אך לא ברור אם עונה לצרכיי. אודה להמלצתכם.

• 1 תגובה
    • 520 צפיות
  3. Started by Suicide Cleansing,

שלום לכולם אני צריך המלצה למפרט מחשב עד 4.5K שמיועד בעיקר למשחקים . אני חייב שהמפרט יהיה מורכב מKSP , זה לא בשבילי כך שאין לי ברירה אחרת . שהמעבד יהיה של intel וכרטיס מסך של nvidia . מצטער שלא מילאתי את השאלון , מאחר שהמחשב לא בשבילי אז כל מה שרמתי למעלה זה המידע שידוע לי . אין צורך במערכת הפעלה , ללא מסך וללא ציוד הקיפי . רק מחשב שמיועד למשחקים , אני מאמין שבעיקר FPS וכאלה ... הא ושיכלול 120 ssd+ עוד טרה "רגיל" . הsamsung 840 מצוין אלא אם כן יש לכם המלצות על משהו . אפשר לחרוג ב 200 שקל מהתקציב .

4. Started by nabot,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (בסגנון פיפא בעיקר), סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא, COD, מורטל קומבט (אולי בעתיד משחקים קצת יותר כבדים) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 720P אולי בעתיד 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…

• 1 תגובה
    • 615 צפיות
  5. Started by yshekel,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידת הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב איכותי ללא כרטיס מסך. משחקים לעתים רחוקות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by davidez2,

היי אני צריך מפרט לחבר שהולך ללמוד הנדסת מחשבים כך שכנראה יצטרך להריץ כל מיני תוכנות מתמטיות כבדות יחסית. כמו כן הייתי רוצה מפרט שיאפשר גם להריץ משחקים ברמה סבירה (לפחות בהגדרות נמוכות). אין העדפה מיוחדת לאינטל או AMD. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 525 צפיות
  7. אני צריך המצלה ושיהיה בלי ציוד הקייפי כונני DVD CD צורבים פלופי וכו'.. רק מעבד כרטיס מסך זיכרון לוח-אם דיסק קשיח ומארז.... עד 4600 ש"ח .. ושהיה מבוסס אינטל קונרו!!! כרטיס מסך לא פחות טוב מ 7600GT 256MB.. תודה לכולם!!!

• 6 תגובות
    • 498 צפיות
  8. שלום לכולם אני זקוק למפרט מחשב שיעבוד מהר ובמקביל על מספר תוכנות. המחשב מיועד לשימוש בסיסי - אופיס וסרטים אך גם לעריכת וידאו לצורך ביתי מהמסרטה. שימוש בתוכנות פוטושופ ועריכת וידאו בVEGAS של סוני. חשוב שיהיה שקט . תקציב - עד 5500 ש"ח כולל ציוד היקפי = עכבר מקלדת ורמקולים וכן מסך רחב 22'' המון תודה

• 3 תגובות
    • 546 צפיות
  9. אוקיי חבר שלי צריך לקנות היום מחשב, וכבר הביאו לו כמה מפרטים מפורומים אחרים ולא יודע, לא מקצועיים שם.... הוא רוצה מחשב עד 5500 ש'''ח, גיימר נמצא הרבה על המחשב בקיצור צריך משהו שיחזיק משחקים כבדים ... אז תתנו לי מפרט בבקשה...:] ד''א הביאו לי גם 2 מפרטים אחרים, ואני רוצה לדעת איזה יותר טוב, שניהם באותו מחיר : זה הראשון: מסך סמסונג 23' LCD 2MS מעבד: Intel core 2 940 q\2.83\4mb\1333mhz לוח אם :gygabite Ep 45T -b53\ DDR III דיסק קשיח:Stat II 1TB (1000Gb) זיכרון פנימי:2Gb DDR III כרטיס מסך:Fx 9800 GT\HDTP\512mb\DDR III\ HDMI צורב: dvd x 22 sony וזה השני

10. התקציב: עד 5500 שקל ללא חריגה. מה לא לכלול במפרט: צורב, עכבר, מקלדת, רמקולים, מסך, הרכבה, ווינדוס, כרטיס רשת וכרטיס קול. מה השימושים: אינטרנט, סרטים, אופיס, משחקים (לא אכפת לי לשחק על מינימום הגדרות, העיקר שכל המשחקים החדשים יעבדו). מעבד: אינטל, העדפה ל-I7 זיכרון: העדפה ל- 4-6GB, DDR3. כרטיס מסך: לא יותר מ500 שקל! דיסק קשיח: WD 640GB לוח אם: בהתאם למפרט... מארז+ספק: שיהיה שקט וקריר עם ספק טוב ויציב(לא אכפת לי היופי של המארז, העיקר שיהיה בצבע שחור) דרישה: * אני רוצה מחשב מהיר ויציב מאוד, שיכול להתמודד עם מספר משימות ופעולות רבות בו זמנית. *

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכולם יש לי תקציב של 5 אלף ש"ח לקניית המחשהב עצמו, ללא ציוד היקפי ומסך. אני רוצה לקנות את המחשב בחנות באיזור המרכז בלבד....לא בנועה מחשבים בטוח אין לי מושג איזה מעבד לקנות, AMD או אינטל, חשבתי על הקונרו E6600 או על הE6400, ובמAMD חשבתי על ה4200X2 לוח אם, אין לי מושג מה לבחור, של האינטל די יקרים, מתחילים ב1000 ש"ח + .....של AMD פחות יקרים. אשמח לקבל את המפרט הטוב ביותר שאוכל לקבל בתקציב הנ"ל. הדרישות שלי: כרטיס מסך עד 1100 ש"ח זכרון 2 ג'יגה 667 הארד דיסק 250 ג'יגה מינימום תודה ניב

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום, קיבלתי במתנה מעבד Intel i7 ורציתי לבנות מחשב נייח לשימוש בדירה החדשה. השימוש שלי המחשב הוא, פיתוח תוכנה, גלישה, שימושים משרדיים, צפייה בסרטים (ואולי טלוויזיה בעתיד), ומוזיקה. ראיתי את ההמלצות לציוד ההיקפי ( מסך 23 של DELL, מערכת קולנוע ביתית 5.1 של LOGITECH) והם בהחלט מספקים. חוץ מזה, רציתי להוסיף כרטיס טלוויזיה, כרטיס רשת אלחוטי (ראיתי שיש לוחות שמכילים את זה, מומלץ?), ואולי כרטיס ממיר לוויני. כמובן HD 4TB, MEM 4GB, כונן DVD עם אפשרות להוסיף דיסק SSD למ"ה. השאלות שלי הן: הלוח אם שחשבתי עליו הוא Gigabyte 67M-UD2H-B3, האם אני צריך כרטיס מסך וקול, כל מה שאני קורא מצביע על זה שלא צריך, לכרטיס יש את התמיכה ברוב זה. עד כמה זה קריטי שאין תמיכה ב USB3? האם עדיף לשדרג לאחד …

• 11 תגובות
    • 917 צפיות
  13. שלוםל לכולם, אני צריך מחשב למשרד שיחזיק אופיס, אינטרנט וphotoshop. בנוסף אני צריך מסך lcd 19" הכי פשוט שיש היום. תודה.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, קצת גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, רק מארז. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 10/10. לא מעוניין לשמוע את המחשב בכלל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא RGB וללא חלון. מארז מבודד רעש בלבד. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…

• 0 תגובות
    • 692 צפיות
  15. שלום רב, אבקש עזרה בבניית מפרט בהתאם לטופס הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב או לחסוך לפי פירוט למטה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, HD, ומשחקים קלים (מפורט בהמשך). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - השאיפה היא לשחק במשחקים כגון היטמן 4 ודומיו, לא משהו עדכני יותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) -…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן ב 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים, ובעיקר מולטיטסקינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קאונטר סטרייק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…

• 0 תגובות
    • 905 צפיות
  17. התקציב המשוער 5000 הצעה מיוחדת ניתן לחרוג מעט מטרות המחשב: אינטרנט , משרדי , סרטים, מעט עריכה גרפית, מעט עריכת וידאו גודל המסך - 13.3 משקל רצוי - פחות מ 1.5 האם נדרש זמן סוללה ארוך - מעל 5 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יו אס בי 3 קורא כרטיסים , איצ'דיאמווי ?בלוטות - טוב גודל מינימלי של כונן קשיח - 320 יספיקכונן CD/DVD צורב -לא משנהכונן Bluray - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - חברה ידועה באמינותה חשבתי על הדגמים הבאים LG Z330-G.AEMASE UltraBook] /Samsung 530U3B A01IL UltraBook Acer Aspire S3-951-2464G34iss UltraBook ZenBook UX31E i5-2557M HD 3000 asos ת…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. היי חברים, לאור זה שהמחשב הנייח שלי עושה בעיות משמעותיות, ולאור זה שגם ככה תוך מספר חודשים אהיה סטודנט ואזדקק ללאפ-טופ, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור מחשב נייד שיתאים לצרכי. השימושים העיקריים והכמעט בלעדיים שלי במחשב הם כאלה: - גלישה באינטרנט (הרבה פייסבוק...) - אני פותח הרבה פעמים הרבה חלונות במקביל. - צפייה בסרטים (בד"כ אונליין). אני לא משחק במחשב כמעט בכלל. מבחינת גודל המסך, ארצה שיהיה לפחות 15". משקל פחות משנה. בנוגע לזמן סוללה אני לא מבין (מה זה ארוך? מה זה קצר? כדאי שהוא יעבוד לי באוניברסיטה למשך פרק זמן ראוי...). יש צורך בכונן CD/DVD. אין צורך במערכת הפעלה ורישיון. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על המאפיינים העיקריים שצריכים להיות במחשב. כסף הוא כן אישיו מבחינתי כרגע, לצ…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by ecas,

אהלן אני מחפש לעשות שדרוג למחשב ואני צריך את העזרה שלכם, אני משתמש במחשב בעיקר לעבודות תלת מימד וגם קצת למשחקים זה המחשב שיש לי כרגע לוח אם - Gigabyte Z68X-UD3H-B3 מעבד - Intel i5-2500 3.30GHz כרטיס גרפי - Geforce 9500 GT זכרונות - 4GB ספק - 230V, ראיתי שרשום עליו את זה A X-ATX34, QC-Pass, נראה לי שזה הדגם... מערכת הפעלה - Windows 7 Home Premium 64bit אני גם עובד עם שני מסכים ואולי שלושה בעתיד (למסכים אין HDMI). התקציב שלי עומד על אזור ה 3500, אפשר גם קצת יותר אם ממש צריך, אני שמעתי גם משהו על שני כרטיסי מסך בינונים במקום אחד חזק, האם זה עדיף יותר? הייתי מעדיף לשים 16 GB זכרון, ואני מעדיף להישאר עם אינטל ו nVidia אשמח לכל עזרה ועצה. 1. מה התקציב המקסימאלי? …

• 13 תגובות
    • 3.8k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי?4100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ועוד משחקים חדשים כבדים call of duty battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום לכולם, אני זקוק להמלצה למחשב נייח שישמש גם לעבודות גרפיקה של זוגתי- למעשה רוב תוכנות ADOBE CS5 design primium- פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, דרימ-וויבר, וכו'. כמו כן אני עוסק במוסיקה וצריך שהמחשב יהיה שקט ככל הניתן. ברשותי כרטיס קול חיצוני הדורש סלוט של PCI-E לשם חיבור. ואני עובד עם תוכנות cubase 5, nuendo 4, ableton live 7. כמו כן יש לי 2 הארדיסקים- 1. hitachi 80 GB, 7200 RPM, 8MB , sata 2 - לטובת מערכת הפעלה ותוכנות 2. W.D 500 GB, 7200RPM, 16MB sata 2 - כל השאר יש צורב חדש כך שגם צורב לא צריך כמו כן יש עכבר ומקלדת כל אלה יעברו מהמחשב הישן ! אין צורך במסך (יש "LCD 22) אין צורך בציוד היקפי נוסף אין צורך בהתקנת מערכת הפעלה/אופיס לא ממש שולט בעניין …

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. אהלן, אני צריך המלצה למפרט למחשב בבנייה עצמית. אני רוצה המלצה לכל רכיב ורכיב, מהמארז ועד המעבד. הדרישות הן כאלו: יכולות עיבוד חיזוק - יכולת התמודדות עם מאטלאב ודומיו, ותוכנות שירטוט כמו סולידוורקס. כל סוגי הקישוריות (חשבתי אולי עדיף לקנות כבר איזה משהו שיתחבר ביו אס בי למחשב במקום לקנות כרטיס וויי פיי וכו'). אינני חושב שיש צורך בכרטיס מסך רצחני, הוא לא למטרות גיימינג. כרטיס קול צריך להיות משובח, סאונד חשוב לי מאוד. המטרה היא לחבר אליו מערכת רמקולים (נגיד כרגע 5.1). המארז צריך להיות כזה עם יציאות USB בחזית. השימושים העיקריים שלי בוא אמורים להיות מדיה - סרטים ומוזיקה, אינטרנט, מסמכים, ועיבוד מתמטי ושירטוט - (מאטלאב וסולידוורקס) מחיר - 1500 ש"ח (לא כולל מסך). המלצות למפרטים …

• 4 תגובות
    • 596 צפיות
  23. תקציב - עד 5400 ש"ח מזומן - במימון העבודה אז אפשר לנצל את כולו. מטרה - שימוש כללי, אופיס, גלישה וכו'. לשימוש ההורים בלבד ולכן מותאם לאנשים מבוגרים (מעל גיל 50) המחשב לא ישודרג בעתיד וצריך להחזיק כמו שהוא למספר שנים טובות. המחשב צריך להיות שקט , אמין לאורך זמן עיצוב חיצוני סביר לא משהו מיוחד. המפרט צריך לכלול גם מערכת הפעלה win7 המפרט צריך לכלול גם מסך ,ציוד היקפי והרכבה no OC איזור מגורים - מרכז בתודה מראש.

24. היי אני צריך מפרט עד 2000 ש"ח למשחקים. בלי ציוד היקפי, שיהיה אינטל, שלא יהיה צוואר בקבוק. אני משחק משחקים המוניים אבל אני רוצה שהוא יצליח להריץ את AC2 ומשחקים דומים. בקיצור, שיהיה המחשב הכי טוב לסכום הזה.

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  25. היי המחשב מיועד למשחקים כבדים, לא צריך ציוד היקפי, יש לי מסך T220. התקציב עד 3500.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים