ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,406 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח בערך (אם קריטי ניתן להעלות מעט) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית רבה וגם משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כ"כ מבין בזה, לדעתי לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אני לא כ"כ יודע מה זה. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מת…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום שלום, אני עורכת וידאו על תוכנת Avid Xp Pro ומשתמשת בתוכנות גרפיות כגון Flash, Rhino, Freehand, Solidworks ועוד תוכנות 3D למיניהן. כמו כן אינטרנט ותוכנות Windows באים בחשבון. אני יודעת שלא מומלץ לרכוש נייד לשימוש בכל התוכנות שפירטתי למעלה ואף היה לי ניסיון מר מאוד עם מחשב נייד של HP שנאמר לי שהורכב במיוחד בשבילי ועלה לי 12,000 ש"ח אך לא הצליח לעבוד בהצלחה עם תוכנות אלו. אך עדיין לא איבדתי את תיקוותי בניידים! לקיצורו של עניין, יש לי עד 10,000 ש"ח לבזבז וחשוב לי שזה יהיה מחשב חזק ואמין עם לא פחות מ 2GB זיכרון, כרטיס מסך של Nvidia ומסך 17'' . בכל השאר אני כבר פחות מבינה. תודה לכל המשקיעים בתגובה עניינית. :xyxthumbs
-
- 10 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל תקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחק פעמיים בשנה, גלישה, עבודה משרדית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: רוצה להיות מסוגל לשחק משחקים- ביצועים טובים ולפחות רזולוציה (1440X900) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CRYSIS 3 ו-BIOSHOCK -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה: 1680X1050, אינץ: 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
אהלן, מבקש המלצה למחשב למעצב גרפי שיכול להריץ תכנות Adobe ברמה חלקה (לא כולל תכנות לעריכה גרפית כמו After או Premiere למרות שפרימייר לא כזה כבד) התכנות העיקריות הן Photoshop illustrator indesign Lightroom בעל זיכרון של 16 מינימום. רצוי מעבד intel core i7 . תקציב של בין 5 אלף ל 8 אלף, אין צורך ללכת רחוק אם לא נחוץ הכי חשוב שהתכנות יעבדו במינימום שלהם בצורה חלקה. כולל ווינדוס 10 אין צורך בציוד היקפי. תודה לכל העוזרים, המשך סופש נעים.
-
- 33 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, מבקש המלצה למפרט מחשב נייח שיכול לשאת תצוגה של 6 מסכים בו זמנית ברמה חלקה התכנות העיקריות הן תוכנות מסחר פשוטות. יש באפשרותי להביא את החלקים היקרים יותר כמו כרטיס מסך, מעבד, זיכרון SSD וכ"ד מארצות הברית לצורך הורדה במחיר תקציב של בין 3- 4 אלף, אין צורך ללכת רחוק אם לא נחוץ הכי חשוב שהתכנות יעבדו במינימום שלהם בצורה חלקה. אין צורך בציוד היקפי. תודה לכל העוזרים, המשך שבוע נעים.
-
- 1 תגובה
- 765 צפיות
-
-
תקציב - עד 3000 מזומן (כולל מסך) מטרה - אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים המחשב לא ישודרג בעתיד (מה שאקנה עכשיו ישאר עד המחשב הבא). המחשב צריך להיות שקט, אמין לאורך זמן עיצוב - חשיבות מועטה ליופי חיצוני. המפרט צריך לכלול: מעבד אינטל לוח אם מארז ספק כח זכרון כרטיס גראפי דיסק קשיח בגודל סביר צורב מסך רחב ודק מקלדת פשוטה עכבר הרכבה תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 598 צפיות
-
-
שלום! אני עובדת על תוכנת קיובייס לעריכת סאונד והקלטות, וזקוקה למפרט מחשב בעל רכיבים שקטים במיוחד!!!! וגם בעל מעבד חזק לא פחות מגירסת I7 2600 המכיל לפחות 8 ליבות, ו12 G זיכרון RAM ושני דיסקים קשיחים בעלי יציבות גבוהה ומהירים ושקטים במיוחד, אין צורך בכרטיס מסך נפרד אם המשולב בלוח האם מאפשר צפייה ב איכות גבוהה וניתן לחבר אליו שני מסכים במידת הצורך, אין צורך בכרטיס קול , מספיק המובנה על הלוח אם הוא באיכות טובה, כיון שאצטרך כרטיס מקצועי חיצוני. תודה מראש לכל מי שיעזור!
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט מומלץ מאנשים המבינים יותר ממני בתחום החומרה למחשב גיימינג+עבודה בסביבות ה-6K. [br]פורסם בתאריך: 26.12.2007 בשעה 14:52:01 שכחתי לציין כי איני צריך ציוד היקפי וגם לא מערכת הפעלה.כרגע המחשב שאני צריך הוא לעבודה בסביבת אופיס פוטושופ ומשחקים חדשים ועתידיים. ההעדפה שלי היא INTEL. לא צריכה להיות התאמת צבעים העיקר שתהיה זרימת אוויר טובה כדי שהמחשב לא יתחמם לי בימות הקיץ הרותחים ושקט בלילות.
-
- 5 תגובות
- 689 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה בפוטושופ, אילוסטרייטור, ושאיפה לקצת וידיאו. תכנות. משחקי מחשב מעט מאוד (לא גיימר בכל אופן) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצי…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים, אני צריך את עזרתכם בהרכבת מפרט מחשב בתקציב של עד 1500 ש"ח. המחשב צריך לספק צרכים בעיקר לגלישה באינטרנט, שירים יוטיוב וכד'. מחשב מאוד בסיסי שלא יהיו עליו עומסים. מבקש לנצל את התקציב ולהכין את המפרט הטוב ביותר שאפשר בסכום הזה. המפרט צריך לכלול: מארז, מעבד, לוח אם, זיכרון, דיסק קשיח (לפחות 500) ואם ישאר מקום לקירור מעבד מעבר למה שמקבלים אז זה גם יהיה טוב. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב עד 1800 ש"ח כמובן כמה שפחות ככה יותר טוב. אני צריך אותו גם כמשרדי אבל גם שיוכל להריץ משחקים.. (כלומר כרטיס מסך נורמלי - לא מובנה על הלוח אם) אני לא צריך אביזרים מסביב וגם לא צריך כונן DVD. תודה!!
-
- 0 תגובות
- 473 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD ושימוש יומי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? צפייה בסרטים בפול HD ו4K בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…
-
- 2 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני דיי חדש פה אבל אני מבין שיש פה לא מעט תותחים. אני צריך עזרה במפרט למחשב, אני יודע שהתקציב שלי (2000 ש"ח) הוא נמוך אבל זה הסיפור: מבחינת כרטיס מסך יש לי כיום Nvidia Geforce 7600 GS - AGP שקניתי ממש לא מזמן לפנטיום 4 2.4 GHZ שיש לי, אז אין לי כוונה לקנות כרטיס מסך חדש. מה שאני מחפש זה מארז, מעבד, לוח אם, זכרונות, והארדיסק. כן חשוב לי שאני יוכל להריץ משחקים כמו שצריך! ואם כבר אני משדרג קצת את המחשב שלי אז אני ילך על כפול-ליבה. השאלה היא איזה לוח אם גם יעבוד עם הכרטיס מסך שיש לי היום. כונן DVD ושטויות כאלה לא צריך לקנות במיוחד כי זה כבר יש... ככה שכמה שקלים זה חוסך לי. תעזרו לי בבקשה! תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 607 צפיות
-
-
צריך מפרט מחשב לHTPC עבור צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט בלבד ללא צורך במשחקים : השקט לא חשוב אבל לא קריטי איך דעתכם על המפרט הבא : מעבד : Intel Core Duo E5300 2.6GHz 2Mb 800mhz BOX לוח אם : GIGABYTE GA-G31M-ES2L זכרון : KINGSTON/OCZ 2GB 800MHZ ddr2 כונן אופטי : NEC/SAMSUNG/LG DVDRW SATA BLACK כונן קשיח: /SEAGATE 250GB 7200RPM 8MB SATAII COMPUCASE 7328 Black+Silver 250W SRT PSU תודה ויום טוב
-
- 5 תגובות
- 677 צפיות
-
-
1) מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך אבל לא להתפשר בגלל זה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות לכיתה י"א בנושא אנרואיד + C# , משחקים בסיסיים . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio . android studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כמו מייפל סטורי , מיינקראפט , mount&blades -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -…
-
- 1 תגובה
- 747 צפיות
-
-
אני צריך מפרט עד 2500 שקל אחרי חריגה למשחקים בינוניים דוגמה PES. כולל HDD צורב וכרטיס מסך אבל ללא ציוד היקפי וללא מסך. עדיפות לKSP או TMS תודה ושבת שלום.
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-
-
לוח אם. מעבד שיהיה - Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB Tray או אם יש המלצה למשהו אחר. זיכרון DDR3 (תמליצו בבקשה כמה MHZ צריך היום בערך) כולל ספק כח אם אפשר להרכיב מKSP אשמח (כרטיס מסך,עכבר,מקלדת,מסך. וHDD כבר יש - SAMSUNG F3 1TB)
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
שלום רב מתלבט בין שני מפרטים כאשר השוני בנהם הוא רק כרטיס המסך המחשב מיועד למשחקים FIFA09 ',Red alert, call of dute etc המחשב הראשון - שקל 2490 -http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1602 המעבד המושלם למערכות גיימינג ואוברקלוק: Intel® Core2 Duo Processor E7300 45 nanometer technology Last Level Cash 3MB Clock Speed 2.66GHz Socket LGA775 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 7 Pro לוח GIGABYTE עם צ'יפסט P43 GA-P43-DS3L Supports 45nm Intel® Core 2 multi-core processors with FSB 1600 (O.C.) MHz North Bridge: Intel® P43 Express Chipset South Bridge: Intel® ICH10 x SATA 3Gb/s connectors supporting up to 6 SATA 3Gb/s devices 8channel High definition audio Ultim…
-
- 3 תגובות
- 613 צפיות
-
-
תקנו אותי, חשבתי על המעבד E6750? תמיכה ב1333 ? זיכרונות 2G X 800 לוח? P35 תמיכה ב1333 ? דיסק 500G כונן DVD כרטיס מסך 8500 GT דרישות: מעט משחקים ובעיקר שלא יקרוס עם מספר יישומים בו זמנית.. מארז? קירור? שאר החומרה קיימת ואין צורך להוסיף... תודה!
-
- 5 תגובות
- 586 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר סרטי HD ו 3D. פה ושם גם משחקים לא משהו כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחשב מחובר לטלויזיה סמסונג 46 אינץ C7000. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 6 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום חברים, עזרתכם דרושה ותתקבל בברכה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך, התקציב הוא מקסימלי פלוס ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו, מעט גרפיקה, משחקים וכל השימושים הסטנדרטים האחרים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ וAVID יחסית תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא יודע אם הוא "מיועד" אבל אני אשמח שהוא יוכל להריץ משחקים בצורה מיטבית. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לרוב COD למינהם, Total war החדש, witcher (גם …
-
- 1 תגובה
- 589 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מקסימום אפשרי בתקציב הנ"ל, עם דגש על מעבד+זכרון פנימי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי (גיימינג, אופיס, סרטים כולל בלו-ריי) ותוכנות הנדסיות כמו מטלב, תוכנות שרטוט ותוכנות אנליזה בסגנון ANSYS וכד', תכנות עצמי והרצה של הדברים האלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). MATLAB, תכנות עצמי (הרצות כבדות וארוכות) - שימוש תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מק…
-
- 6 תגובות
- 665 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי?7000 ש"ח האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 100-200 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אססין קריד החדש, 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד-10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? התקנת מערכת הפעלה ודרייברים(ללא רישיון)+הרכבה 8. האם ישנה העדפה לר…
-
- 0 תגובות
- 454 צפיות
-
-
רכשתי דיסק WD 3 טרה מהסדרה האדומה, אבל מסתבר ש-BIOS ישן לא יצליח לעשות שימוש במלוא נפח האחסון. אני זקוק למפרט ל-: 1. מארז - מקום ל-6 דיסקים לפחות. הרעש אינו שיקול כיוון שהמחשב ימוקם במרתף. 2. לוח אם - תמיכה בדיסקים של 3 טרה ומעלה הכרחי (UEFI?) 3. ספק כח - חסכוני, אבל שיוכל להחזיק 4 דיסקים לפחות. 4. זכרונות - המחשב יריץ Windows server 2012 64 bit. נראה לי ש-4 גיגה יספיקו. 5. כרטיס מסך OB. 6. - דיסקים - אין צורך בשלב זה. לסיכום, משהו מינימלי שלא אמור לעבוד קשה מדי, אבל שיעשה את העבודה בצורה חסכונית כיוון שצפוי לעבוד 24/7. תקציב - כמה שפחות.
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
-
-
המפרט צריך להיות מלא כולל 2 מסכים וכל שאר הציוד ההקיפ ובנוסף כרטיס עריכה של חברת מטרוקס תודה ;D
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-