עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by TBN,

שלום לכולם אני מתלבט בלבחור בין 3 הלפטופים הבאים. המפרטים כמעט זהים, המחיר כמעט זהה ורק דברים קטנים מבדילים בינהם, שלושתם חברות טובות ועם 3 שנות אחריות. הדרישות הראשוניות שלי: מחשב לשימוש ביתי כתחליף לשולחני שלא ישמשו למשחקים. מתעקש על I5 סדרה M (כי ככה) אנא המליצו לי מי בינהם כדאי יותר. מוכן לשמוע את כל הסיבות שבעולם (גם סתם חיבה יתרה למותג מסויים) או המצלה על מחשב אחר עם מפרט זהה (הלינקים מ KSP רק לשם הדגמה) http://ksp.co.il/?uin=19284 http://ksp.co.il/?uin=18196 http://ksp.co.il/?uin=18753 תודה רבה מראש!

• 2 תגובות
    • 780 צפיות
  2. שלום, נכון להיום יש לי מחשב בן 7 שנים - מפרט שלו: לוח אם גיגבייט DS4 P35 מעבד אינטל E6750 זיכרון DDR2 800 MHZ 4X2GB כרטיס מסך G-force 8800GTS הרדיסק חצי טרה סטה 2 משמש בעיקר לתוכנות גרפיות לעיצוב פנים - סקצ'אפ ואוטוקד. שימש בעבר למשחקים - עברתי לסוני נשרף לי לוח אם.. חשבתי כבר על הדרך לשדרג מעבד וזיכרון - או לקנות מחשב חדש.. או שאולי בשביל השימוש שלי כדאי פשוט לקנות לוח? אשמח להמלצה והכוונה - תקציב שלי לא בשמיים. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 985 צפיות
  3. Started by dNk,

שלום לכולם, הכנתי מפרט סופי, אשמח לקבל חוות דעת. החלטתי לחרוג דיי הרבה בתקציב, וזה מה שיצא - מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪937 קירור למעבד: Shagon ARC-118 SV Ball Bearing fan כמות: 1 - מחיר: ₪102 לוח אם: Gigabyte GA-B85M-D3H for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪442 מארז: באנדל Core 3000 USB3 + Seasonic S12II-520W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪660 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪146 כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GTX760 Windforce X3 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪1299 קשיח למחשב שולחני: Seaga…

• 3 תגובות
    • 965 צפיות
  4. Started by JekylHyde,

היי אני מחפש נייד שקורא ועורך מסמכים ... הבעיה שנטבוקים קצת יקרים, אז חשבתי אולי לנסות טאבלט זול, מקסימום אם זה לא טוב אז לא בזבזתי הרבה כסף. משהו שעולה 350ש"ח. אני מתלבט בין TEAC ACCORD 714 לבין SILVER LINE SL-728 הסילבר ליין קורץ לי. אבל הTEAC נשמעים איכותיים יותר משום מה. מה דעתכם? אגב אם אתם מכירים עוד דגמים במחיר הזה ומטה אשמח לשמוע. תודה

• 2 תגובות
    • 750 צפיות
  5. . מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן לחסוך אז כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עם חריגה ל 6500 במידה וקיים שיפור משמעותי אפשר ל 7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים לרוב FPS, עבודה עם תוכנות שרטוט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -SOLIDWORKS ועריכה קלה של PHOTOSHOP. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD,BF ,CRYSIS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינצ -לאילו הגדרות גר…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by shakezi,

(מוכנה לחרוג קצת מהתקציב, בתנאי שיש תמורה לכסף כמובן ) מטרות המחשב? סטודנטית להנדסת מערכות מידע - הרצת תוכנות (גם כבדות), אימולטורים וכדומה, מצגות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא פחות מ14 אינץ', רצוי מט. * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג, עם עדיפות לפחות מ2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 2-3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI אך לא חובה * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות לשילוב SSD+HDD * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? …

• 4 תגובות
    • 836 צפיות
  7. Started by orel1276,

יש לי פה טופס שמילאתי במקום אחר אז אני יפרסם אותו כדאי שתדעו פחות או יותר את הצרכים והכל: האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: עדיף KSP מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?):מהארץ מתי מתוכננת הרכישה:בחודש הקרוב בוא נאמר תקציב:3500-4000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה:לא יד ראשונה\שניה:ראשונה כמובן זמן אחריות רצוי:3 שנים חברת המחשב הניד המועדפת:שתהיה חברה מומלצת וטובה לא HP נגיד הבנתי הם לא משהו מערכת הפעלה מועדפת:7-8 גודל כונן קשיח מועדף:500-1TB משקל הנייד המועדף:לא רלוונטי כל כך גודל הצג:15 מינימום זמן סוללה רצוי:כמה שיותר צבע המחשב הרצוי:לבן שחור כסוף אפשרויות נוספות במחשב:מה שבא ברוך הבא מה מטרת שימוש המחשב?: ( עריכה(אבל בקטנה כאילו adobe p…

• 49 תגובות
    • 6.3k צפיות
  8. Started by dNk,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד גם לגיימינג מידי פעם, המשחקים החדשים ביותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" ואולי 32" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by x2x,

שלום לכולם! אני רוצה לקנות לפטופ ולפי החיפוש שלי ברשת חשבתי על LENOVO G580 MBBEBIV. המחשב מיועד ברובו לסרטים ולהפעלת אופיס. מה דעתכם? ובנוסף,האם כדאי לי לקנות מחברה לא מוכרת ב-200 ש"ח פחות או ללכת לחברה ידועה (IVORY) ולשים עוד 200 ש"ח ולהיות עם ראש שקט?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by x2x,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים,משחקים קלים יכול להיות נחמד אבל לא הכרחי. * גודל המסך? אני מתכוון לחבר אותו למסך חיצוני 15 אינץ',אז פחות חשוב לי הגודל מכיוון שאעבוד רוב הזמן עם 2 מסכים. *האם חשוב מסך מבריק או מאט? רוב הזמן אני אעבוד איתו בתוך חדר כלשהו,אז סביר להניח שלא תהיה שמש שתפריע לי. * רזולוציית המסך? HD 1366x768 נראה לי מתאים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?מקלדת הכוללת numpad. בנוסף,יש לי במחשב בבית את העכבר הבא - http://www.activewin.com/reviews/har...20Explorer.gif ואני מאוד אוהב אותו,אז עכבר בסגנון (אם בכלל). * משקל רצוי?לא רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? …

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  11. Started by Graver88,

אהלן וסהלן חברי פורום יקרים, אני מחפש מחשב נייד לשימוש אישי ולעבודה עם תוכנות מתמטיות, הנדסיות, בנוסף גם Photoshop ו-3D MAX ועוד. אני רוצה שכל זה יעבוד לי בלי בעיות ואני לא אצטרך לבהות במסך בתקווה שעוד רגע המשחב יחזור לעצמו. * רזולוציה גבוה וצבעים אמיתיים עד כמה שאפשר * גודל המסך סטנדרטי 15.6 * משקל קטן ככל האפשר בגבולות התקציב. * זמן סוללה גדול ככל אפשר * חובה HDMI וגם VGA האם ממש כדי לחכות למעבדים החדשים או שלא צפוי הבדל משמעותי בביצועים?

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  12. . מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית כבדה ,הרבה תוכנות פועלות בו זמנית וצפייה בHD 1080P. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש? אופיס, ויז'ואל סטודיו, SQ Server. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 22 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by shah,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט,סרטיפ, משחקים (ARMA II/III, COH2) , תיכנות של פרוצדרות כבדות מאוד בMATLAB, וקבצים עתירי פונקציות ומשקל באקסל, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אקסל 2007 - פרנסה, MATLAB- כבד, Ethovision - תוכנה גרפית כבדה. adobe illustrator+photoshop -מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד גם לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב- ARMA II/III, COH2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) ש…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by reviZor,

שלום חבר'ה אני חושב על לשדרג את המחשב שלי אך אני עדיין לא בטוח אם זה שווה לעשות כרגע. המערכת שלי היא: I7 930 @ 3.8ghz Gigabyte x58-ud3r 12gb DDR3 Nvidia GTX 680 Corsair TX750 Patriot wildfire 120gb SSD Western Digital 1TB Black Seagate Barracuda 500gb חשבתי לשדרג לתושבת 2011 מכיוון שאני עובד הרבה עם גרפיקה תלת ממדית וגם מריץ שרת קטן + שרת דואר. תודה לכל הממליצים והעונים

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by computeruser,

שלום, אני מחפש מחשב עם מסך מגע ומריץ Windows 8 עם מקלדת מלאה מעבד i5 לפחות מסך לפחות 14 אינץ', עדיף 15+ זיכרון לפחות 6 GB (כדאי להתפשר?) זיכרון בדיסק לפחות 500 GB, שוב, כמה שיותר יותר טוב מסגרת מחיר עד 4000 ש"ח. השימושים הרלווטיים של המחשב הם הרצת סרטים, והרצת תוכנות חישוביות שעלולות לדרוש כח חישוב מעל הממוצע. עדיף כזה שנמכר בחנויות באזור המרכז - תל אביב מתכנן לרכוש בחודש הקרוב משקל לא רלוונטי. בנוסף, על אילו חברות אתם ממליצים? מה אתם אומרים על ASUS לעומת HP לעומת DELL מבחינת המחשבים הניידים? הומלץ לי ללכת על חברה מוכרת.

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  16. Started by yogevzak,

מעבד- intel i7 930 לוח אם- gigabyte x58-ud7 מארז- thermaltake full armor מאוורר למעבד- Scythe Ninja 3 כרטיס מסך- nvidia 8800 gts הארד דיסק- sumsung 1 terabyte הארד דיסק ssd 60 giga gail

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by piston,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, NBA2K14, PES14 ועוד משחקי יריות חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…

18. שלום לכם. קיבלתי זיכוי על סה"כ 3700 ש"ח ברשת אייבורי. אני רוצה את המחשב הכי חזק שיש להם במחיר הנ"ל למשחקים ולעבודה מרובה. חשוב מאוד הזיכרון קשיח. WINDOWS 8 גם אפשרות. אצטרך את זה מהר, יש לי את הזיכוי רק למחר. בתודה אלמוג

• 1 תגובה
    • 738 צפיות
  19. Started by Lackluster,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועבודה מול מערכת וירטואלית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אחושילינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדג…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad-Core i5 3330 3.0Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪783 קירור למעבד: Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪43 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 - בקניית מחשב חדש בלבד! כמות: 1 - מחיר: ₪239 מארז: בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪485 זיכרון: Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪295 כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GTX760 Windforce X3 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪1299 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter כמות: 1 - מחיר: ₪312 כונן או…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by stilet,

היי, אני מחפש מחשב נייד לתקופה ארוכה שיכול לשמש ללימודים בתחום הכלכלה ועבודה בהמשך.כמו כן חובה שתהיה יכולת לחבר לטלויזיה HDMI. העדפה לקונן ssd 128gb עם שילום של קונן hdd של לפחות 500gb. *גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) 15" , FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא חשוב. * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רצוי זמן סוללה ארוך * האם יש צורך ביציאות…

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  22. * מטרות המחשב מיועד לסטודנט, כלומר גלישה סרטים של HD, תוכנות סרטוט וגרפיקה(אילוסטריטור) * גודל המסך כ13" בלי חשיבות למט או מבריק * רזולוציית המסך? HD ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא אבל (HDMI יהיה נחמד * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חסר חשיבות כל מה שמעל 100GB יעשה את העבודה. * כונן אופטי? בפירוש לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף לרכוש ללא מערכת הפעלה כלל. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם אין העדפות צבע למכשיר, ואין שום רצון במ…

23. Started by 1nstall,

אהלן, לאחר הרבה הרבה עיכובים בנושא, הגיע סופית הרגע לרכוש את המחשב הבא. יש לי המון לבטים בנוגע לבחירת הרכיבים ואשמח אם תשפכו מעט אור, ותעזרו לי להגיע להחלטה הסופית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך וכמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גימיינג כבד (cod\bf\crysis\gta) עריכה גרפית (PS\AE\Sketchup) ושרת הורדות 24\7 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב?למחשב יחוברו שני מסכים, 1680x1050+1920x1080, אך את המשחקים אריץ רק על ה1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות עד מאוד 3. האם יש צורך ב…

• 27 תגובות
    • 3.3k צפיות
  24. אהלן ח`ברה. הבקשה שלי למפרט נראית לי דומה לכמה שמצאתי בפורום ככה שיש לי כיוון אבל חשבתי בכל זאת למלא את הטופס ולראות על מה אתם ממליצים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000, ניתן לחרוג בכ-200 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, בידור, אני כרגע מחבר 2 מסכים למחשב הישן שלי, אחד ברזולוציה 1920X1080 (גודל 24"), השני 1360X768 (גודל 26"). משחקים כמובן רצים על ה-1920X1080. בנוגע למשחקים שאני רוצה להפעיל עליו, זה בעיקר יהיה Rome 2: Total War, אני מעריץ ענק של הסדרה, לצערי המחשב הנוכחי שלי רוצה למות מהמשחק הקודם בסדרה, אני בטוח שהמשחק הבא שיוצא בספטמבר יהרוג אותו סופית אז בשבילו אני סוף סוף מבצע שדרוג. אני מצרף את הדרישות המ…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים