עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Höd Aşulin,

מתכנן לקנות מחשב חדש חייב לדעת האם כדאי לקחת כרטיס מסך rx480 או gtx1060 בעיקרון תכננתי על ה480 אבל הבחור בחנות הלחיץ אותי ואמר לי שהם מתחממים מהר ונשרפים

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by kfir91,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים והכבדים ביותר - DOM, GTA, call of duty וכו'... מחשב לילד בן 13 שאמור להחזיק לו לרוב תקופת הנעורים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך טלוויזיה 32 -לאילו הגדרות…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. היי שלום, זאת ההודעה הראשונה שלי, אז אני אציג את עצמי כאן, שמי ירדן כיתה י"א. ברצוני לרכוש מחשב נייד, אני לא ממש מבין במחשבים ניידים (כמה מאווררים יש לו או מה הכי טוב וכו') לכן אני מבקש כאן את עזרתכם. אני רוצה שהוא יתאים בערך לקריטריונים הבאים: - בעל משך זמן סוללה גבוהה 3 ~ 4. - שהיה מהיר, ג'יגה וחצי בערך מהירות. - זיכרון 160 או טיפה יותר. - המחשב יהיה פחות או יותר לכתיבת עבודות, אבל אני רוצה שהוא יהיה חזק וישמור על הערך שלו מבחינת מאווררים, מעבד וכו'. - אין לי מושג ממש לגבי האינטש של המסך, המחשב הבייתי שלי יש לו 17 אינטש, זה יספיק למחשב נייד או שהגדלים בו שונים? - כרטיס מסך טוב, שישמור גם על הערך שלו, ושיוכל להריץ משחקים P: - אין לי מושג אם הוא בא עם עכבר כמו של מחשב ביי…

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. טוב, יכול להיות שזה קשור לבעיה המקורית שמצאו ב-שבבי G84 ו-G86s. ויכול להיות שזה כשל אחר שקשור למרכיב החומרה (במקרה שלי גיגה בייט). אחרי שהמחשב עבד מצויין במשך כחצי שנה הוא החל לקרטע בצורה הדרגתית שאם לא שמים לב להדרגתיות אפשר להאמין שזה פשוט קרה ביום אחד. בשלב הראשון המחשב היה נתקע, ככה בלי מאמץ מיוחד, היה אפשר לעבוד עליו שעות ימים ואף שבועות, ואז פתאום הוא היה נתקע. לאחר מכן, שמתי לב להפסקת עבודתם של חיישני הטמפרטורה של המעבד (coretemp) בעוד שחיישן ה-ACPI עובד. [יכול להיות שהחיישני coretemp אחראים על המהירות מאוורר ולכן הפסקת עבודתם גרמה להחמרת המצב של הנייד] לבסוף הכרטיס מסך שבק חיים, אך רק במקרה של עבודה עם הדרייבר הקנייני של אנוידיה, ברגע שהמערכת הגרפית עולה…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש. התקציב שלי הוא עד4000-4500 שקל. אני סטודנט לתואר ראשון במדעי המחשב והמחשב ישמש בעיקר ללימודים. קיבלתי הצעות\המלצות על הדגמים הבאים: TOSHIBA SATELLITE L500-1EH TOSHIBA SATELLITE L500-12T HP PAVILION DM3-1010EJ (לא בטוח בגלל שהוא קצת יותר יקר אבל בכל זאת אני רושם) HP PAVILION DV6-1330EJ HP PROBOOK 4310S VC353EA COMPAQ PRESARIO CQ61-320EJ DELL VOSTRO 1320 מה אתם ממליצים מאלה שרשמתי פה? *מסיבה כלשהי אני נמשך לHP PROBOOK. אני פתוח לעוד הצעות: יש נטייה למחשבים עם מסכים של 13 אינץ' ולא 15. אבל זה לא אומר ש15 מחוץ לתמונה. בלוטות' וכרטיס רשת אלחוטית חובה (אני מאמין שלכל המחשבים החדשים יש את זה אוטומטית...). אחריות יותר ארוכה ושמכסה יותר…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by saarxee,

יש ברשותי את המחשב הנייד הזה במשך כ-3 שנים, עד לא מזמן חלה בעיה שכאשר אני מנתק את המטען המחשב כבה באופן מיידי, ולמעשה הסוללה שלו אינה נטענת, לא משנה במשך כמה זמן הוא מחובר למחשב.. ניתן לפתור זאת בצורה כלשהי או שנדרשת סוללה חדשה?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by LoopXXX,

* מטרות המחשב? אינטרנט, סרטי FHD, משחקים, הרצת תוכנות של מדעי מחשב * גודל המסך? 13-15 לא סגור על זה * משקל רצוי? לא משנה אם אפשר פחות אז מה טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 6 שעות עבודה יהיה מעולה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא שידוע לי * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיחכמה שיותר גבוה, העדפה ל1 GIGA * כונן CD/DVD? צורב? האם בניידים זה עדיין שימושי כי בנייחים אפשר כבר להסתדר בלי זה. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? הקנייה בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש 1-האם יש כבר את IVY BRIDGE לניידים בחנויות כי לא ראיתי? שו…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  8. Started by matansh85,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט, צפייה בתכנים 1080P. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים שאמורים לצאת כדוגמת GTA ו call of duty החדשים ומשחקי רשת כגון company of heroes 2 ודומים לו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). , 23 או 24" 1920X…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by YEAL23,

שלום חברים מקוה שאני בפורום המתאים לשאלה זו. קניתי לפטופ של דל המגיע עם מערכת הפעלה של לינוקס (למה מגיע עם המערכת הזו? בדר'כ לפטופים מגיעים ללא מערכת הפעלה או עם ווינדוס?) בכל מקרה, רציתי לדעת איך אפשר למחוק ולהתקין ווינדוס עליו? האם לפרמט אותו כפי שעושים בפירמוט רגיל? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by DIPSET,

שלום, אני זקוק להמצלה למפרט מחשב שולחני (ללא מסך) שישמש לעריכת וידאו (עבודה עם ADOBE PREMIERE וכו'), האם אפשר למצוא משהו בתקציב של 3,000-4,500 ש"ח?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Daedalus,

אני צריך מפרט ב 3500 שקל שיכלול : לוח אם , מעבד , זיכרון , כרטיס מסך , כונן דיסקים ומארז + ספק . השימוש של המחשב הוא לא למשחקים אלא לגלישה באיטרנט וסרטים חשוב שהמחשב יהיה מבוסס Intel ולא AMD עריכה : אפשר לחרוג לכיון ה 4000 אבל לא יותר מ 4000

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. בנוסף אין צורך בסידירום, צורב, פלופי, רמקולים, עכבר, מקלדת. חשבתי אולי לקנות את הזכרונות מk.s.p ואת יתר המחשב מאחת משתי החנויות הבאות http://glob-net.com או http://www.logicpc.co.il/heb/default.aspx. מה אתם אומרים?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by סקיווקר,

מחשב ללימודים בעיקר, אין כרטיס מסך לא משולב כי לא דרוש למשחקים... לוח אם - MSI-800 661FM-L VGA 64M OB זיכרון DDR400MHZ 512 MAGA מעבד אינטל פנטיום 2.4 צורב MSI דיסק קשיח WD 80 מגה 8M BUFFER מסך 17 אינץ' SMAG 786PFS (וכמבן שאר הדברים , מקלדת, כונן דיסקטים , כרטיס רשת ... ... )

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by SaXtoR,

שלום, אני צריך מפרט מחשב למשחקים, עבודות משרד, אינטרנט, סרטים, והשאר.. המחשב אמור לכלול: מסך 22 אינץ', לא פחות.. עם רזלוצייה גבוהה, תמיכה בHD, ניגדויות כמה שיותר טובה.. לא WIDE SCREEN, רגיל. מעבד דואל קור או אפילו קוואד אם אפשר 2 ג'יגה ראם, אם אפשר 4 (800 מגה הרץ, אז עדיף 2X2 או 2X1) 500 ג'יגה הארדיסק מינימום מארז גדול ומפואר, שיהיה לו מודינג וחלון שקוף מהצד, עם לדים וכו'...שהיה מאולמניום וקל, חשוב מאוד שיכלול שתי כניסות USB קדימה , וFIREWARE. !!!! כרטיס מסך די חזק, שיחזיק כל משחק היום בהגדרות סבבה, אפילו את קרייסיס מקלדת ועכבר.. רמקולים. ברמה סבירה, לא צריך להגזים, לא צריך יותר מדי גם להזניח ספק כוח איכותי שיסחוב הכל ולא יקלקל את החומרה בעת הפסקת חשמל או קפיצת /עליית מתח…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. מעבד Intel Core 2 Quad Q9300 Box ¤1296 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9300 לוח אם GIGABYTE GA-X48-DS4 ¤1078 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39420 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤356 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PI ¤487 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPI כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤1379 כמות:2 http://skypc.co.il/product.asp?pid=CGAX-4872DD צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD ¤168 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=30916 מארז ללא ספק Antec P182 Black ¤718 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=P182 ספק כח …

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by DeAk,

שלום לכולם! צריך בבקשה את עזרתכם בקניית מחשב חדש לנער מתבגר למטרות גיימינג בינוני עד 6400 ש"ח. בניתי מפרט בTMS לפי דוגמאות שלקחתי ממפרטים שנבנו פה בפורום: https://tms.co.il/builds/391167 מה אומרים? אשמח לעצות! תודה רבה לעוזרים! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - פורטנייט, פאבג׳י, רובלוקס עבודה משרדית - אופיס, אינטרנט... 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קי…

17. זהו זה....הגיע הזמן להיתקדם. יש מה לשנות בלי לפגוע באיכות וביצועים על מנת לחסוך קצת? מעבדי אינטל‏ כמות מחיר סה"כ Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB 1 780 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE כמות מחיר סה"כ EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E 1 440 זכרונות‏ DDR II 800Mhz - Life Time Warranty כמות מחיר סה"כ 2x2GB OCZ EL Platinum XTC Dual Channel 1 300 כרטיסי מסך‏ ASUS כמות מחיר סה"כ HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 1 1190 דיסקים קשיחים‏ Western Digital כמות מחיר סה"כ 640GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 315 צורבים‏ Asus כמות מחיר סה"כ DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata 1 150 מאווררים וגופי קירור…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. היי יש לי פה מפרט שהייתי רוצה לדעת מה מיותר בו ומה אפשר לשפר בו על מנת שהמחשב ישמש למשחקי גרפיקה שונים כגון sims gta4 וכו' המפרט הוא כזה: לוח אם: full atx msi p43 neo-f(לא G41) מעבד: intel quad Q9400 זיכרון: 4096MB DDR2 800MHz כרטיס מסך לא משולב: geforce 9500gt 512mb (סידרה 9) דיסק קשיח: 1000GB sata2 32mb כרטיס קול: 8 ערוצים (7.1) עכשיו אני לא צריכה כונן DVD ולא כונן דיסקטים וציוד הקפי מה שכן רציתי לשאול האם אני יכולה לוותר גם על כרטיס רשת כי יש לי בבית אחד (קצת ישן- אבל עובד) רק אם זה לא פוגע בביצועים של המחשב כל המפרט הזה עולה 2520 ש"ח מה יש לכם להגיד עליו?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום אנשים, לצערי נפטר לי המחשב לאחרונה ואני צריך מחשב חדש. אני צריך מחשב למטרות משחקים, Matlab ו-SolidWorks. לא מתוכנן OC. בנוסף, אני צריך גם מסך חדש. אני מתלבט בין מסך עם פנל e-ips לבין אחד עם TN. האם לשימושים שלי אני ירגיש בכלל בהבדלים? שקט די חשוב לי... 8 מתוך 10. אני מעדיף לקנות את המחשב מ-TMS (אלא אם כן יש לכם תובנות שאני לא יודע)... והתקציב הוא 5000 ש"ח (אפשר למתוח עד 5500 אם זה משתלם). תודה אנשים.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by tom10,

מעבד: Intel Dual Core G640 2.8GHZ for 1155 Tray קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 מארז: באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X140 + Seasonic 350W - זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 קשיח למחשב שולחני: WD 500GB Sata 3 Caviar Blue כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black האם עדיף: קירור למעבד Intel Original 1155 לוח אם Gigabyte GA-P67-DS3-B3 – זיכרונות Kingston 4GB 1600 האם יש צורך להוסיף קירור למארז- Raidmax 120mm Retail Quiet Fan?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום, אני מחפש לאבי מחשב טוב (ללא ציוד היקפי ומסך) לשימוש משרדי, כולל משחקים כדוגמת sims, fifa וכו' ברור שרצוי מחשב זול, אבל אני מעדיף מחשב טוב (אפילו מעט יותר ממה שהוא צריך) שישמש אותו למספר שנים בלי בעיות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, משחקים כדוגמת פיפ"א, עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב עיקרי בבית, משתמש מספר שעות ביום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים קלים -אילו משחקים…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום, ותודה לכל העוזרים בפורום! אני מעוניין לרכוש מחשב חדש, והייתי שמח להעזר בעצות המומחים להרכבת המפרט. התקציב הינו 2500 ש"ח כאשר רצוי כמובן לחסוך, אך אפשר לחרוג במעט אם זה קריטי. שימוש המחשב בעיקר לגלישה באינטרנט ואופיס, אך גם לצפיית סרטי HD (גם 1080) ומשחקים קלים. המשחק העיקרי שמשוחק על המחשב הינו megaglest (סיבת השדרוג הינה שהוא הפסיק לרוץ על המכונה המזדקנת שלי). המחשב יריץ לינוקס (ככל הנראה אחת הגירסאות האחרונות של אובונטו), כך שחשוב שהחומרה תיתמך היטב בלינוקס. המסך הינו 19 אינצ'. אין צורך בציוד הקפי, אפשר לוותר על צורב (יש לי, וגם הוא לא כל כך חשוב במאה ה21, למרות שזה לא מי יודע מה מוזיל את המחיר). השקט לא חשוב כל כך, אבל בכל זאת כשרואים סרט עדיף שיש…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Ofirius3d,

שלום לכולם אני אנימטור תלת מימד במקצועי עובד בעיקר על תוכנת AUTODESK MAYA אפטר אפקטס ו3D STUDIO היום ישבתי עם בחור בחנות מחשבים והוא הרכיב לי מחשב שלטענתו הוא מחשב מעולה למה שאני צריך .. התקציב שלי היה 6000 שקלים זה המפרט של המחשב : Intel 3770 Quad Core i7 Tray : מעבד Scythe MUGEN 3 1156 + 1366 : מאוורר למעבד Gigabyte GA-H77M-D3H : לוח אם Kingston 4Gb DDR-3 1600Mhz HyperX : ארבעה זכרונות סך הכל 16 ג'יגה SilverStone Precision Black USB3.0 : מארז (שלטענתו מעולה לקירור ) Gigabyte GTX560 Ti 1280MB GDDR5 : כרטיס מסך Seasonic S12II-620 620W Active PFC : ספק כוח סך הכל עלה לי 5,313 ש''ח היתי שמח לביקורות של אנשים מהתחום ואנשים שמבינים בכלל :] תודה רבה

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום רב אני מעוניין לקנות מחשב נייד קטן ללימודים באונ'. הדרישות הן: [font=]סוללה חזקה, מהיר, סוחב, קטן, קל, שיהיה מספיק זכרון [font=]אני מתלבט בין הדגמים האלו: Dell Inspiron 13z IN-RD31-6264 Asus X301A-RX220H Asus X301A-RX236H Asus X301A-RX122H HP ProBook 4340s C5C76EA Dell Vostro 3360 VM-RD33-6432 בבקשה מכם, בחרו לי את המחשב הכי ממולץ מהרשימה הנ"ל. אני מאוד מעריך את עזרתכם!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. הרבה שאלות לפני ההזמנה, אז סליחה אם אני חופר ותודה מראש. שאלות מפרט: 1. שאלת היסוד - רציתי 14'' חזק, אמין ומאד נייד. כיוון שיש לי אנטי ל Dell זו היתה האופציה הכי טובה שמצאתי, אבל אם יש משהו אחר שלדעתכם עשוי להיות טוב, אני אשמח לשמוע. 2. אני לא חושב שאני צריך Discreet Graphics, אבל כן רציתי לשדרג את המעבד מ i5-2520M ל i7-2640M, כיוון ששניהם באותה מעטפת כח זה נראה לי שווה. הבעיה היא שהשדרוג הזה זמין רק בדגם שכולל כרטיס. השאלה היא כמה "עולה" לי הכרטיס מבחינת משקל וזמן סוללה. Lenovo אומרים שיש להם מנגנון חכם שמשתמש בכרטיס רק מבקרה הצורך, כך שלכאורה זה לא אמור לעלות הרבה מבחינת סוללה, אבל אני לא יודע כמה לסמוך על זה... 3. יש לי אפשרות להשיג SSD של אינטל בזול. האם הדיסק …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.