ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,405 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש מחשב חזק למטרות עבודה - הרצת סביבת פיתוח אני מעדיף Lenovo T61 אבל - אין לי מושג איך לבחור בין כל הדגמים - האם יש תמורה טובה יותר לכסף בניידים אחרים (לא HP) אשמח לעזרה (התקציב הוא 6000-6500 ש"ח) תודה נכון לעכשיו זה הדגם ש"נראה" לי מוביל http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwPartNumLookup/_NI29Mxx?open&OpenDocument&epi=web_express
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח ללא חריגות. התקציב ללא כרטיס מסך שיקנה בהמשך. 2. סרטי HD, משחקים על איכות נמוכה ומשרדי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה ה…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק למחשב DAW שיעשה את העבודה... אני לא כ"כ מבין בזה, מלבד שיש להרבות בזכרון. גם אמרו לי שHD עם RPM גבוה מוסיף מאוד לביצועים. (כאמור, גם מסך רחב של 22"). ושאלת אגב, מה ההבדל בין אינטל I7 לאינטל CORE 2 QUAD? בכל מקרה, דעתכם מבורכת! תודה יואב
-
- 2 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום רב רציתי לדעת אם יש למישהוא מושג בענין מחשב יד שנייה אני רוצה גם איכותי וטוב וגם לא מאד יקר מודה מאד לכל מי שיענה לי
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למפרט מחשב בסביבות ה 5-6k שאמור לכלול מסך LCD19 ומדפסת, המחשב מיועד בעיקרון לילדים ביסודי כל שלא צריך משהו מפוצץ אלה סטאנדרטי עם כרטיס מסך בינוני כדי להריץ משחקים פשוטים יחסית כמו Fifa/GTA למינהם תודה מראש (עדיפות לחנות כגון KSP או אחרת באזור רשל"צ)
-
- 11 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום, אני מבקש המלצה למפרט מחשב לעבודה עם אודיו/מידי בתקציב של 3.5K המחשב ישמש ליצירת מוסיקה והקלטה של אודיו עם תוכנת קיובייס (גירסא 7) המחיר לא כולל מערכת הפעלה או ציוד נלווה, רק מחשב נטו. הדרישות שיש לי כעת הן : * 16GB זיכרון * דיסק קשיח 2TB * ממשק Firewire של - Texas Instruments (עבור כרטיס קול חיצוני) לא זקוק למחשב שקט אלא סטנדרטי. אשמח להמלצה על רכיבים שיתאימו למטרה שלי מבעלי נסיון. עדיפות לרכישה בחניות אייבורי/KSP תודה רבה לכולכם ויום טוב!
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום מחפש המלצה למחשב לאולפן ביתי. ישמש לתוכנת קיובייס 10 עם המון סקינים. תקציב עד 6000 עם חריגה של 500עם אכן זה הכרחי. כרטיס קול אני לא צריך יש לי חיצוני. הציעו לי את המפרט הנל: קיבלתי הצעה למחשב הנל ב6100 שח מעבד: Intel Octa-Core i7-9700K 3.6Ghz-4.9Ghz Turbo Coffee Lake-R S1151 קירור אוויר למעבד: Noctua NH-D15 לוח אם: ASUS TUF Z390-PLUS GAMING WIFI + BT5.0 / MSI MAG Z390 TOMAHAWK או אסוס או MSI זכרון: - Corsair Vengeance LPX 32G (2x16G) DDR4 3200Mhz CL15 דיסק קשיח: XPG 1T SX8200 PRO M.2 NVMe R/W Up To 3000/3500MB/s דיסק קשיח:- Intel 660P NVMe 2TB M.2 2280 SS Wrire/Read 1800MB/s דיסק קשיח: Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
צהריים טובים אני מחפש לעזור לחבר בקניית מחשב לאולפן הקלטות ביתי בתקציב של כ4000 ש"ח. בפעם האחרונה שהמלצתי למישהו על מחשב מסוים, הNVIDIA 6600GT היה אחד הכרטיסים החזקים בשוק, אני מניח שהרבה מים זרמו בירדן מאז.. מדובר במחשב לאולפן הקלטות קטן, והתקציב מתייחס למחשב בלבד, ללא ציוד היקפי. המחשב יתמודד עם עריכת שירים (CUBASE, PROTOOLS וכיוצא בהם) ואינטרנט/אופיס בין לבין. בעל האולפן מבקש עדיפות למעבד i7, וללפחות 16GB זיכרון , ויש לו 2 כוננים שהוא ישמח לחבר אותם למחשב, בלי קשר הוא מבקש גם כונן SSD לדעתי הלא מקצועית מוזיקלית, יש צורך בכרטיס קול כלשהו (?) וכמובן דרושה מערכת הפעלה Windows העדפה כמובן שהמחשב יגיע מורכב. …
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי המפרט המדובר צריך לכלול: 1. מעבד INTEL בלבד 2.לוח מתאים (איזה צ'יפסט ?) 3.אחד ג"ב זיכרון במהירות המתאימה (800Mhz) 4.HD בחיבור SATA2 גודל 80 ג"ב (WD?) 5.צורב DVD. איזה מהם עדיף ה-LG או הNEC? 6.כרטיס מסך - אפשר להסתפק בONBOARD. 7.רמקולים לשמיעת מוזיקה בסטריאו - הATP3 מצויינים. אולי יש משהו יותר טוב באותם המחירים? 8.מסך 19" שטוח ואיכותי. איזה דגם מומלץ? 9.מקלדת ועכבר בסיסיים (לא אלחוטי). 10.ספק כח ומארז (ה-HEC300 יספיק?) עריכה: הרכבתי מפרט, מה אתם חושבים עליו ? מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box לוח GIGABYTE GA-965GM-S2 זיכרון KINGSTON 1024MB 800MHZ DDR2 CL5 כונן קשיח WD800JD 80GB צורב DVD LG GSA-H62N X18 מסך מחשב LG 19" L194WT 5MS LCD ספק כח HEC 300TRT 300W מארז ללא ספק N…
-
- 9 תגובות
- 770 צפיות
-
-
אחותי בניו יורק עד יום ראשון... צריך מחשב בעיקר לגלישה ופוטושופ. עדיפות למסך טוב, מעבד מסדרת 9XXX, כרטיס מסך לא מובנה וכו... במחיר אני טיפה גמיש. אשמח גם להמלצה על חנויות מומלצות. בברכה, אורי
-
- 4 תגובות
- 566 צפיות
-
-
היי, מעוניין לרכוש מחשב בסביבות 1500 + ש"ח. ללא ציוד היקפי, ללא מסך, ללא DVD/צורב. לא צפוי OC. המחשב ישמש לאינטרנט, הורדות, אופיס, קצת סרטים וקצת משחקים קלילים. המסך הקיים הוא LG 19 רחב - W1952TQ-PF. אם ההבדל ממש משמעותי בביצועים - אפשר לחרוג קצת מהתקציב... תודה, רואי
-
- 5 תגובות
- 620 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל... (זה בסדר אם נשאר :-)) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג... עד 3300. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - אופיס, בעיקר אינטרנט, עריכת סרטים "בקטנה" (במידה ומייקר משמעותית ניתן לחסוך בפרמטר זה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - וורד שימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא מיועד למשחקים כלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצי…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי אני אנסה לענות על כל השאלות, אמשח לעזרה. . מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן 1400 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אך ורק לגלישה באינטרנט וצפיה במצגות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי DVD יהיה נחמד 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה…
-
- 12 תגובות
- 832 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, מעדיף קרוב ל-3500. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש להרצת משחקים, לתוכנות סימולציה ו-Virtual Machine. בנוסף, צפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Civ6, FFX -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). זוג מסכים, אח…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים, זה הבילד שבניתי ב-StartPC. אשמח לעזרתכם בבחירת לוח וזכרונות שאולי יותר יתאימו. (ואולי גם ספק?) מעבד: 1435 ₪ - * חדש * - AMD Six Core Ryzen 5 5600X Up To 4.6Ghz AM4 BOX לוח אם: 444 ₪ - Gigabyte B460M D3H Type-C 2xNVMe זכרון: 365 ₪ - * חדש * - G.Skill 16G (2x8G) RipJaws V DDR4 3600Mhz CL19 כרטיס מסך: 2947 ₪ - * בהרכבת מחשב * GIGABYTE GeForce RTX3070 8G D6 Up To 1725Mhz Gaming OC דיסק קשיח: 368 ₪ - * מבצע * - Samsung SSD 500G 970 EVO M.2 NVMe Read-3,400MB/s Write-2,300MB/s ספק כוח: 399 ₪ - GIGABYTE G750H 750W GOLD MODULAR 3 YEAR תוכנה: 488 ₪ - Windows 10 64 bit English OEM - תמיכה דרך מייקרוסופט ישראל 09-762540 בגדול מעוניין בבילד מ…
-
- 7 תגובות
- 759 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב ללא ציוד הקפי עד 3000 שקל... המחשב מיועד לגיימינג... וכמובן שיתן את המקסימום ביצועים למחיר... תודה
-
- 6 תגובות
- 747 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש להחליף את המחשב שלי בן ה5. התקציב גמיש אבל לא להשתולל כי אני סטודנט, אז נגיד עד 2000 שקל ככה. ראיתי באתר של וואלה שופס את המחשבים האלה: http://www.wallashops.co.il/ws/ProductComparison.aspx?PfIds=1IW2130750GB,1IWHIC530isit,1IWHIC530,1IWHI2100&pt=1&mc=39&c=718&sc=0 יש לי נסיון טוב עם קניית מחשבים משם, אבל זה לא אומר שאני לא פתוח להצעות. מההבדלים ביניהם והאם יש הצדקה של 300 שקל להפרש? המחשב ישמש לגיימינג בעיקר. אני מעביר מהמחשב הנוכחי שלי ספק כח סיסוניק 600W וכרטיס מסך twintech 9800gt OC xxt http://www.twintech3d.com/products_features.asp?num=231 על מה הייתם ממליצים לי? אשמח לשמוע חוו"ד וגם עוד הצעות... תודה רבה,
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז אני מעוניין לקנות מחשב בשביל משחקים כבדים כמו CRYSIS וBIOSHOCK התקציב שלי זה עד 3,500 בערך. מה אתם אומרים על המחשב הזה? (מאייבורי). מעבד E6750 לוח אם INTEL Q35 MONTPELLIER (לוח ASROCK 645GC פחות 360 ש"ח\P3I פחות 275) זיכרון 2048 800mhz כרטיס מסך 8500GT 512MB דיסק קשיח 250 גיגה, 16 זיכרון מטמון צורב LG SATA מסך LG 19 דק כולל מקלדת,עכבר ורמקולים מחיר 3,550 מה אתם אומרים? איך המחשב? מה לשפר מה להוריד? אם יש לכם מחשב יותר טוב להציע תציעו אבל שיהיה עם מסך דק ושיהיה רק מאייבורי או מKSP תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אנא עזרתכם בהמלצה למחשב לעבודה עם חבילת CS6 בעייקר אילוסטרייטר ואינדיזיין. ללא עבודה על וידאו, תקציב עד 6.5K.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח מאוד לעזרתכם על מחשב נייד לגרפיקה בתקציב 4200-5000 ש"ח כולל מע"מ להלן הפירוט : מטרות המחשב? עבודה גרפית כבדה ב- ADOBE - פוטושופ אינדיזיין ואילוסטרייטור . עיצוב לWEB עיצוב לדפוס . עבודה משרדית * גודל המסך? 15.6 מבריק/מט * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 ומעלה * משקל רצוי? 2.5 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? – HDMI, VGA * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח – שילוב של SSD (חשוב ) ו HDD לפחות 500GB * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם – זכרון 8GB-16 GBעדיפות DDR3L מעבד חזק ואיכותי לפחות Intel® Core™ i7 עדיפות לquad CORE מאיץ גרפי איכותי NVIDIA GeForce שאתם מכירים את המחשב מניסיון * כונן אופטי? כן * …
-
- 0 תגובות
- 889 צפיות
-
-
בעיקר לשימושי וורד אקסל וגלישה באינטרנט, כמעט ללא משחקים(פשוטים ביותר במקסימום). חשוב שתהייה אחריות טובה ושירות טוב במידת הצורך. תודה!
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עריכה: בגלל שכולכם אמרתם שהמחיר שביקשתי לא מספיק, אז תורידו את ה GPU. נכון שאמרתי אימון של רשתות נוירונים אבל זה לא המטרה העיקרית ואם אני מאמן אז רשתות נוירונים לא עמוקות במיוחד. שלום לכולם, אני מחפש עזרה בבחירת מפרט למחשב חדש. השימוש העיקרי שלי הוא עבור computational science, והוא כולל את התחומים הבאים: 1. Digital Signal Processing (DSP) 2. Optimization 3. Neural Network Training (כולל מודלים מבוססי Deep Learning) 4. Data Analysis (כולל עבודה עם מסדי נתונים גדולים וכלים כמו Python/Matlab) 5. סימולציות כבדות וחישובים מתמטיים מורכבים מה חשוב לי במחשב: • מעבד (CPU): ביצועים גבוהים עם כמה שיותר ליבות פיזיות (לריבוי משימות ו-parallel computing). • כרטיס גרפי (GPU): ביצועים …
-
-
- 3 תגובות
- 705 צפיות
- 3 followers
-
-
ללא מסך ללא מדפסת התקציב בסביבות 2000 שח מדובר בילדים קטנים ללא דרישות גרפיות גדולות משחקי ילדים כמו איתמר קומפדיה איתמר ותוכנת אופיס תודה
-
- 5 תגובות
- 796 צפיות
-
-
מחנות בירושלים - לא KSP!!! - כמובן שאין שימוש ב-OC... אם יש חבילה מוכנה שעונה על הצרכים עם אחריות כוללת - יתכן וזו תהיה עדיפה במקרה זה. לגבי משחקים אין לי מושג מה הצורך, השאיפה היא למשהו גמיש שייתן יכולת למשחקים עד כמה שאפשר וכדאיי לתקציב. תודה, ריפר.
-
- 8 תגובות
- 780 צפיות
-
-
תקציב:3000 האם יש אפשרות לחריגה? 500 מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום) עבודה משרדית, אחר (נא לפרט):office ,internet תוכנות לימוד ,סרטים מתי מתוכננת הרכישה: בשבועיים הקרובים האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד: חברה שתיתן שירות טוב האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה: לא גודל קשיח מינימלי: זה ללימודים אז לא מעל 500 gb האם לתת דגש למשקל המחשב: יומי האם לתת דגש לזמן סוללה: זמן סוללה חשוב מאוד שיחזיק 5 שעות בערך גודל צג רצוי: 14-15.6 האם קיימת העדפה לרכישת המחשב מחנות מסויימת: אם לא, נוכל להתאים לך חנות לפי איזור מגורים. עיר מגורים:צפת באזור הצפון האם באפשרותך לבצע הזמנה מחנות רחוקה באמצעות משלוח: לא תודה
-
- 2 תגובות
- 848 צפיות
-