עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, מעוניין לרכוש מחשב בסביבות 1500 + ש"ח. ללא ציוד היקפי, ללא מסך, ללא DVD/צורב. לא צפוי OC. המחשב ישמש לאינטרנט, הורדות, אופיס, קצת סרטים וקצת משחקים קלילים. המסך הקיים הוא LG 19 רחב - W1952TQ-PF. אם ההבדל ממש משמעותי בביצועים - אפשר לחרוג קצת מהתקציב... תודה, רואי

• 5 תגובות
    • 612 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל... (זה בסדר אם נשאר :-)) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג... עד 3300. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - אופיס, בעיקר אינטרנט, עריכת סרטים "בקטנה" (במידה ומייקר משמעותית ניתן לחסוך בפרמטר זה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - וורד שימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא מיועד למשחקים כלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצי…

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by ofcourse,

היי אני אנסה לענות על כל השאלות, אמשח לעזרה. . מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן 1400 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אך ורק לגלישה באינטרנט וצפיה במצגות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי DVD יהיה נחמד 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה…

• 12 תגובות
    • 817 צפיות
  4. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, מעדיף קרוב ל-3500. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש להרצת משחקים, לתוכנות סימולציה ו-Virtual Machine. בנוסף, צפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Civ6, FFX -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). זוג מסכים, אח…

5. היי חברים, זה הבילד שבניתי ב-StartPC. אשמח לעזרתכם בבחירת לוח וזכרונות שאולי יותר יתאימו. (ואולי גם ספק?) מעבד: 1435 ₪ - * חדש * - AMD Six Core Ryzen 5 5600X Up To 4.6Ghz AM4 BOX לוח אם: 444 ₪ - Gigabyte B460M D3H Type-C 2xNVMe זכרון: 365 ₪ - * חדש * - G.Skill 16G (2x8G) RipJaws V DDR4 3600Mhz CL19 כרטיס מסך: 2947 ₪ - * בהרכבת מחשב * GIGABYTE GeForce RTX3070 8G D6 Up To 1725Mhz Gaming OC דיסק קשיח: 368 ₪ - * מבצע * - Samsung SSD 500G 970 EVO M.2 NVMe Read-3,400MB/s Write-2,300MB/s ספק כוח: 399 ₪ - GIGABYTE G750H 750W GOLD MODULAR 3 YEAR תוכנה: 488 ₪ - Windows 10 64 bit English OEM - תמיכה דרך מייקרוסופט ישראל 09-762540 בגדול מעוניין בבילד מ…

• 7 תגובות
    • 744 צפיות
  6. מבקש המלצה למחשב ללא ציוד הקפי עד 3000 שקל... המחשב מיועד לגיימינג... וכמובן שיתן את המקסימום ביצועים למחיר... תודה

• 6 תגובות
    • 734 צפיות
  7. Started by tzr84,

שלום, אני מחפש להחליף את המחשב שלי בן ה5. התקציב גמיש אבל לא להשתולל כי אני סטודנט, אז נגיד עד 2000 שקל ככה. ראיתי באתר של וואלה שופס את המחשבים האלה: http://www.wallashops.co.il/ws/ProductComparison.aspx?PfIds=1IW2130750GB,1IWHIC530isit,1IWHIC530,1IWHI2100&pt=1&mc=39&c=718&sc=0 יש לי נסיון טוב עם קניית מחשבים משם, אבל זה לא אומר שאני לא פתוח להצעות. מההבדלים ביניהם והאם יש הצדקה של 300 שקל להפרש? המחשב ישמש לגיימינג בעיקר. אני מעביר מהמחשב הנוכחי שלי ספק כח סיסוניק 600W וכרטיס מסך twintech 9800gt OC xxt http://www.twintech3d.com/products_features.asp?num=231 על מה הייתם ממליצים לי? אשמח לשמוע חוו"ד וגם עוד הצעות... תודה רבה,

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by naor-007,

טוב אז אני מעוניין לקנות מחשב בשביל משחקים כבדים כמו CRYSIS וBIOSHOCK התקציב שלי זה עד 3,500 בערך. מה אתם אומרים על המחשב הזה? (מאייבורי). מעבד E6750 לוח אם INTEL Q35 MONTPELLIER (לוח ASROCK 645GC פחות 360 ש"ח\P3I פחות 275) זיכרון 2048 800mhz כרטיס מסך 8500GT 512MB דיסק קשיח 250 גיגה, 16 זיכרון מטמון צורב LG SATA מסך LG 19 דק כולל מקלדת,עכבר ורמקולים מחיר 3,550 מה אתם אומרים? איך המחשב? מה לשפר מה להוריד? אם יש לכם מחשב יותר טוב להציע תציעו אבל שיהיה עם מסך דק ושיהיה רק מאייבורי או מKSP תודה מראש

9. Started by sigi,

אנא עזרתכם בהמלצה למחשב לעבודה עם חבילת CS6 בעייקר אילוסטרייטר ואינדיזיין. ללא עבודה על וידאו, תקציב עד 6.5K.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכולם אשמח מאוד לעזרתכם על מחשב נייד לגרפיקה בתקציב 4200-5000 ש"ח כולל מע"מ להלן הפירוט : מטרות המחשב? עבודה גרפית כבדה ב- ADOBE - פוטושופ אינדיזיין ואילוסטרייטור . עיצוב לWEB עיצוב לדפוס . עבודה משרדית * גודל המסך? 15.6 מבריק/מט * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 ומעלה * משקל רצוי? 2.5 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? – HDMI, VGA * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח – שילוב של SSD (חשוב ) ו HDD לפחות 500GB * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם – זכרון 8GB-16 GBעדיפות DDR3L מעבד חזק ואיכותי לפחות Intel® Core™ i7 עדיפות לquad CORE מאיץ גרפי איכותי NVIDIA GeForce שאתם מכירים את המחשב מניסיון * כונן אופטי? כן * …

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  11. בעיקר לשימושי וורד אקסל וגלישה באינטרנט, כמעט ללא משחקים(פשוטים ביותר במקסימום). חשוב שתהייה אחריות טובה ושירות טוב במידת הצורך. תודה!

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. עריכה: בגלל שכולכם אמרתם שהמחיר שביקשתי לא מספיק, אז תורידו את ה GPU. נכון שאמרתי אימון של רשתות נוירונים אבל זה לא המטרה העיקרית ואם אני מאמן אז רשתות נוירונים לא עמוקות במיוחד. שלום לכולם, אני מחפש עזרה בבחירת מפרט למחשב חדש. השימוש העיקרי שלי הוא עבור computational science, והוא כולל את התחומים הבאים: 1. Digital Signal Processing (DSP) 2. Optimization 3. Neural Network Training (כולל מודלים מבוססי Deep Learning) 4. Data Analysis (כולל עבודה עם מסדי נתונים גדולים וכלים כמו Python/Matlab) 5. סימולציות כבדות וחישובים מתמטיים מורכבים מה חשוב לי במחשב: • מעבד (CPU): ביצועים גבוהים עם כמה שיותר ליבות פיזיות (לריבוי משימות ו-parallel computing). • כרטיס גרפי (GPU): ביצועים …

13. Started by jambo7,

ללא מסך ללא מדפסת התקציב בסביבות 2000 שח מדובר בילדים קטנים ללא דרישות גרפיות גדולות משחקי ילדים כמו איתמר קומפדיה איתמר ותוכנת אופיס תודה

• 5 תגובות
    • 780 צפיות
  14. מחנות בירושלים - לא KSP!!! - כמובן שאין שימוש ב-OC... אם יש חבילה מוכנה שעונה על הצרכים עם אחריות כוללת - יתכן וזו תהיה עדיפה במקרה זה. לגבי משחקים אין לי מושג מה הצורך, השאיפה היא למשהו גמיש שייתן יכולת למשחקים עד כמה שאפשר וכדאיי לתקציב. תודה, ריפר.

• 8 תגובות
    • 769 צפיות
  15. Started by Yfstmm,

תקציב:3000 האם יש אפשרות לחריגה? 500 מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום) עבודה משרדית, אחר (נא לפרט):office ,internet תוכנות לימוד ,סרטים מתי מתוכננת הרכישה: בשבועיים הקרובים האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד: חברה שתיתן שירות טוב האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה: לא גודל קשיח מינימלי: זה ללימודים אז לא מעל 500 gb האם לתת דגש למשקל המחשב: יומי האם לתת דגש לזמן סוללה: זמן סוללה חשוב מאוד שיחזיק 5 שעות בערך גודל צג רצוי: 14-15.6 האם קיימת העדפה לרכישת המחשב מחנות מסויימת: אם לא, נוכל להתאים לך חנות לפי איזור מגורים. עיר מגורים:צפת באזור הצפון האם באפשרותך לבצע הזמנה מחנות רחוקה באמצעות משלוח: לא תודה

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  16. ונלך מסודר כמו שבקשתם : 1. תקציב : 1,500 - 2,500 ש'ח אפשרי במזומן. אשמח לקבל אופציות שונות בתוך התחום הזה 2. מטרות : התקנת לינוקס (archlinux 64). מכיוון שאיני יכול לוותר בינתיים לחלוטין על חלק מיישומי חלונות (משתמש ב XP) , אני מתכנן להתקין VirtualBox ולהריץ XP תחתיו. בתוך זה - שימושי בעיקר לגלישה ברשת, הורדות מ newsgroup (הרצה של SABnzbd כנראה, בצורה מסיבית), צפייה אקראית בסרטי DVD/XVID. תחת החלונות אצטרך כנראה להפעיל מדי פעם דפדפן, ותוכנות עבוד תמונה (RAW) שהן מעמיסות בזמן הריצה הן CPU והן זכרון (Silkypix, Lightroom וכדומה). מניח ששכחתי כמה, אבל אם זה יריץ Lightroom, גם כל תוכנה אחרת תרוץ ... 3. מסך/מקלדת/עכבר/רמקולים לא נדרשים 4. קול - כרטיס OB מודרני יספיק (סטריאו מספק…

17. שלום לכם ושנה טובה לכולם!. רציתי לבקש המלצה למחשב שישמש למשחקים ו OC ללא שום ציוד היקפי כלומר רק מחשב וללא כרטיס מסך יש לי כבר כרגע 8800 GTS 640MB התקציב למחשב הוא עד 8000 שקלים. תודה רבה ושתהיה לכולם שנה טובה ומבורכת.

• 8 תגובות
    • 630 צפיות
  18. אשמח במפרט למחשב ללימוד תכנות, התקציב מוגבל ולא חובה מחשב חזק 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימוד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…

• 16 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. Started by omersd,

היי! אשמח במפרט למחשב ללימוד תכנות, התקציב מוגבל ולא חובה מחשב חזק 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימוד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by antichrist,

* מטרות המחשב? לדוגמה: מחשב ללימודי הנדסת מכונות, בעיקרון עבודה משרדית עם יכולת להריץ תוכנות גרפיות/שרטוטים/מודלים וכו'... שיוכל להחזיק ל4 השנים הקרובות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.4 * רזולוציית המסך? משהו סטנדרטי במחשבי היום * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? בעדיפות כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? משהו סטנדרטי, מספר usb * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500gb * כונן אופטי? כיום האם באמת יש צורך? במידה וכן אז DVD RW * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, מספיק אחריות בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרי…

• 0 תגובות
    • 763 צפיות
  21. Started by daniel5,

שלום אני מעוניין לקנות בשבוע שבועיים הקרובים מחשב נייד לקראת תואר מדעי המחשב ..לא חושב שאני צריך משהו כל כך רציני נראלי בסביבות 3000 ..תקנו אותי אם אני טועה. * מטרות המחשב? לימודים סרטים מוזיקה.. * גודל המסך? משהו ממוצע אני לא מבין כל כך בזה * רזולוציית המסך? משהו ממוצע אני לא מבין כל כך בזה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? צריך להסחב עם המחשב ללימודים אז כמה שיותר קל יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן ,5-6 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB HDMI וכל השאר לא קריטי כל כך * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB נראלי מספיק ואפילו יותר מידי * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית …

• 1 תגובה
    • 763 צפיות
  22. Started by idan8871,

בוקר טוב לכולם חברים . אשמח לעזרה בבקשה אני מחפש מחשב ללימודים שהשימושים העיקריים שלו יהיו אופיס בעיקר וסדרות ואינטרנט ...חשוב לי רק שהמסך יהיה גדול יחסית . ואם זה לא סותר את המסך הגדול - אז שיהיה גם קל יחסית התקציב הוא עד 1500ש"ח . ( אם יש אופציה לפחות אז עדיף , בכל זאת סטודנט )תודה רבה !! ואחלה יום לכולם

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום לכולם, צריך המלצה למחשב נייד לטובת שימוש ללימודים + ואופציה לעבודה עם פוטושופ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 אפשרי לחרוג ב 500-700 שח (אילת) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים בסיסיים, ייתכן שבעתיד יהיה צורך בהתקנת תוכנות לימודיות כבדות דרישה לנפח גדול של זכרון ומהירות גבוהה (צפי שימוש- מספר שנים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן: מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד …

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  24. Started by The Ball,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים בינוניים, צפייה בסרטים. * גודל המסך? מסך מאט 15.6/14.1 * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת * משקל רצוי? לא ממש יודע מה המשקל הממוצע * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע. לפי דעתי 5 שעות? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500gb 7200 rpm. אם אפשרי להכניס בתקציב ssd מה טוב. * כונן אופטי? צורב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה אמינה (שמעתי ש dell ו- asus טובים) תודה מראש על העזרה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by cosinusminus,

זקוק למחשב ללימודים. למשקל אין יותר מדי משמעות כי אני לא צריך להסתובב איתו כל היום. למשימות כבדות יש לי מחשב נייח חזק. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, MATLAB, visual studio, windows + linux, gcc. * גודל המסך? בין 13-15.6 עם עדיפות ל- 15.6. חובה מאט. * רזולוציית המסך? חובה FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה אבל משקל נמוך יכול להיות בונוס. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כמה שיותר ארוך יותר טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אך ניתן בשלב הראשון להסתפק בדיסק קשיח מהיר. אם אין ברירה אחליף את הדיסק הקשיח ב- SSD. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * ה…

• 1 תגובה
    • 732 צפיות

דיונים חדשים בפורומים