ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב נייד לשימוש רב תכליתי בתקציב 2500 ש''ח, ניתן לחרוג עד 200 ש''ח אם ההבדל בחומרה הוא משמעותי וכדאי . * מטרות המחשב? אינטרנט - פתיחת לשוניות מרובות במקביל בדפדפן האינטרנט , שימוש קליל בתוכנה Google Earth (חובבן) , ומידי פעם לשחק במשחק Counter-Strike: Global Offensive , אבל שוב עם צריך לבחור בין כרטיס מסך טוב יותר, לבין מעבד וזכרון טובים יותר , אז לחלוטין אני מעדיף שהתקציב ילך יותר על המעבד והזכרון, כי כרטיס מסך אפשר לשדרג בעתיד , מעבד זה יותר מורכב. * גודל המסך : כמובן הגודל הסטנדרט 15.6 אינץ' , ומסך מבריק . * רזולוציית המסך? ממש לא משנה לי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצ…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, להלן המאפיינים שאני מחפש במחשב: - צג 15.6 - סוללה 8 תאים - SSD (אופציה לSSD +HDD יותר טוב , HDD 7200RPM) - כרטיס מסך טוב שיכול להריץ משחקים כמו LOL . - מקלדת נוחה (סטייל אסוס) - מתאים להרצת תוכנות של לימודי תוכנה. - DVD לא חובה - מעבד I5 ומעלה ומראש המון תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה... אני ממש לפניי קניה של מחשב חדש ויש לי התלבטות בין כמה רכיבים אל תתיחסו להבדל המחירים בינהם כי עם שניהם אני יכול להתמודד Athlon XP 2400+ copper fan מידע A7N8X Delux (nForce2)128bitDDR,SATA -=מידע=- VS 8RDA+(n-force2)sb,lan,USB2.0-=מידע=- W.D 80 gb 8mb buffer ATA100-=מידע=- VS maxtor 80 gb 2mb buffer ATA130=-מידע=- DDR400 samsung DDR400 crosair-=מידע=- radeon9500pro 128 VS g-force 4 TI 4200 ATX 400W usb תגידו לי איך המפרט ובדילמות מה עדיף? ב) איזה ציפסט עדיף KT400 VS nforce2 [glow=red, 2, 300]תודה רבה רבה רבה מראש[/glow] :-\
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין להזמין מחשב נייד מחו"ל שהמטרה העיקרית שלי היא משחקים שבמחיר 4500 זה כולל גם את המע"מ וגם את הדמי משלוח לארץ מטרות המחשב? משחקים כבדים בינוניים * גודל המסך? לא פחות מ14 * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא, המחשב הולך להיות מחובר לחשמל כל הזמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) אפשר אך לא הכרחי * בלוטות? אפשר אך לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה צורב * כונן Bluray? אפשר אך לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אפשר אך לא הכרחי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שלא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא שיתן את המקסימום תועלת במחיר הזה, וכמובן…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, קראתי את המדריך אז אני יודע בערך מה צריך לעשות ולכן אני רוצה לשאות כאן שאלות ספציפיות לגבי המחשב... לצערי אני לא זוכר כרגע את שם הדגם במדויק (אאל"ט DV6 זה שם סדרה ולא שם של דגם ספציפי...) בכל מקרה במחשב יש כרגע שני זכרונות של 1GB DDR3 ב800HZ , מה שאני רוצה לעשות זה לשדרג, לפחות ל3 אולי כבר ל4... כרגע הזכרונות הם של SAMSUNG. מה שאני רוצה לשאות זה ספציפית לגבי הדגם הזה, איפה אני מחליף את ה RAM והאם זה מסובך ? לפי המדריך בכל מקרה זה לא אמור להיות מסובך במיוחד, אבל אני בכל זאת רוצה לנסות ולהבין כדי לדעת למה לצפות. שאלה אחרת שיש לי היא מאיפה מומלץ לקנות זכרונות וכמה זה צפוי לעלות פחות או יותר ? אם אני רוצה 2 של 2GB כמה זה אמור לעלות ? האם אני יכול לקנות אחד של 4G…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
קודם כל שלום, פעם ראשונה שאני כותב כאן. בבקשה מי שיוכל לארגן לי מפרט למחשב (לא כולל ציוד הקפי). התקציב מוגבל עד 8 אלף יש אפשרות לחריגה של עד 9 - 9 וחצי. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 -3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט , משחקים (לא יותר מדי אבל מוטב להינות מתצוגה טובה לכשכבר משחקים) , עבודה משרדית, קולנוע ביתי (ישנו סטרימר אז אני לא אמור לבצע את העיבוד מהכרטיס מסך בחיבור ישיר של המחשב) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא צריך , ישנו מסך עם רזולוציה מקסימלית של 1920X1200 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD , כוננים קשיחים מכניים, כונני תקליטורים(מישהו עדיין משתמש.. ?) 5. עד כמה חשוב שק…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקיי הרכבתי מפרט ואני מעוניין לבדוק אם הוא סופית טוב ואני כנראה יקנה אותו... Barebone Systems Shuttle XPC Series Silver Barebone PC Intel Socket 478, 800MHz FSB, Intel 865G Chipset, Model SB61G2 - Retail $318.00 CD/DVD Burners (RW Drives) Lite On 48x24x48x16 CDROM/CDRW/DVD Combo Drive LTC-48161H - OEM $48.99 Hard Drives WD WESTERN DIGITAL "SPECIAL EDITION" 80GB 7200RPM EIDE HARD DRIVE $77.00 Memory (System Memory) GeIL Golden Dragon Value Series DDR 256MB PC3200 400MHz MODEL# GD3200-256V - OEM עולה רק דולר אחד יותר מהלא גולדן... $44.00 X2 Monitors - LCD Flat Panel Samsung 15" LCD Monitor Model 150N Black Retail $285.00 Processors Intel Pentium 4 / 2.4CGHz 5…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
במידה ושנה הבדל באחריות לא משנה לי. והבדל של 70GB גם לא משנה. Uהשימושים יהיו אותם שימושים. איזה מחשב מומלץ מבחינת סוג המעבד. כרטיס המסך. חיבורים, אמינות המחשבים הניידים של טאותו המותג ושרות בארץ? HP DV5-1060ej http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TXDV51060 או DELL 1535 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1535-t5750-ati.htm עם הוספת 1GB זיכרון הוא מגיע לאותו המחיר פחות או יותר. דרך אגב. האם HP בארץ נותנים אחריות למחשבים שנקנו בחו"ל? תודה על כל עזרה!
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לבנות לידידה מפרט מחשב, החלטתי שוב להגיע למפרטי מחשב ולקבל ייעוץ מהמומחים שמתעדכנים יותר מהר ממני 1. מה התקציב המקסימאלי? 8500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, מאמין שהוא יספיק ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + עריכה גרפית (חבילת אדובי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). חבילת אדובי, פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו דיאבלו 3 ועד ל-BF4 בהגדרות ULTRA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אשתי צריכה מחשב נייד ללימודים (אופיס ואינטרנט בעיקר). גודל המסך 13.3-15.6 אינץ'. עדיפות למשקל נמוך ככל האפשר ושיהיה דק. תקציב: עד 4000 ש"ח.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למשחקים, שיחזיק לכמה שנים, ושיהיה ניתן לשדרוג עתידי, חשוב מאוד שיהיה בו מעבד כפול ליבה טוב, לוח אם תומך טוב, זכרון ddr או ddr2 בזוג של 1024 (שניהם של 1024), מערכת קירור על מים, (או אם יש לכם המלצה למשהו יותר טוב אני אקבל), כונן dvd, צורב dvd, הארד דיסק גדול (250 לפחות, אבל לא חובה יותר), מארז יפה (אבל בלי חלון, כי זה במיקום שלא רואים) עם ספק כוח טוב, עכבר טוב (אבל לא אלחוטי). לא צריך כרטיס מסך כי אני לוקח אותו מהמחשב הישן שלי, הכרטיס הוא nvidia 6600 GT-AGP ככה שאני צריך שהלוח אם יתמוך גם בכרטיס. גם לא צריך מסך, לא רמקולים ולא מקלדת, אבל אם פיספתי איזה רכיב חשוב למחשב וזה נכנס לתקציב אז אתם מוזמנים לכתוב. תודה לעוזרים
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא?? (מאתר DELL ארה"ב) מחירו: 614$ Genuine Windows® 7 Home Premium, 32-bit, English New 2010 Intel® CoreTM i3-350M Processor (2.26GHz, Dual Core/4 Threads, 3MB L3 cache) Aberdeen Silver 3GB DDR3 Shared Dual Channel at 1066MHZ, 2 DIMM 320GB 7200RPM SATA Hard Drive 1 Year Basic Limited Warranty and 1 Year NBD On-Site Service 6-cell Lithium Ion Primary Battery Aberdeen Silver Display Back 15.6 inch High Definition LED Display (1366 x 768) with Anti-Glare 8X DVD+/-RW with double-layer DVD+/-R write capability, Roxio and Cyberlink PowerDVD™ DX 8.3 Keyboard with Gesture Touchpad Intel® Integrated Graphics Media Accelerator HD Wireless Network Card 802.11 b/g/…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ככה קניתי מחשב HP DM3 1110 ej עכשיו במפרט שלו הוא מגיע עם כרטיס מסך של NVIDIA ה G105 עכשיו קיבלתי את המחשב ואני נכנס למנהל ההתקנים ורואה שם בעצם כרטיס מסך של INTEL נכנסתי לאתר היצרן לדרייברים של המחשב ומצאתי שם באמת 2 התקנות לכרטיסים גרפיים מבדיקה שעשיתי גיליתי שכנראה ניתנת האפשרות לעבור בין כרטיסי המסך המובנה והלא מובנה לצורכי צריכת חשמל. מישהוא יודע אם יש אמת בדבריי? או מישהוא יודע איך עושים את המעבר בין הכרטיסים? תודה רן
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם.. אני מתלבט איזה מחשב נייד לקנות.. השימושים העיקריים שלי הם אינטרנט..אופיס צפייה בסרטים...ושלא יקרטע בשימוש מקביל של תוכניות..וסוללה שתיהי יחסית חזקה כמה שאפשר (יחסית למחיר) חשבתי על המחשב הנ"ל של טושיבה מדגם Satellite C660-1CC מה אתם אומרים עליו והאם יש עוד הצעות... תודה על עזרתכם
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט עד 6K לעריכה גרפית, אם יהיה גם אפשר לשחק איתו משחקים מה טוב... 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בעיקר, אם אפשר יהיה משחקים מה טוב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).איליסטרייטור, פוטושופ, אינדיזיין אפטר אפקטס, אדובי פרו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:עריכה גרפית בעיקר, אם אפשר יהיה משחקים מה טוב. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום - אני צריך בבקשה מפרט למשחב משחקים בסכום הנ"ל - המחשב מיועד למשחקים - ללא OC דרישות בסיסיות : 4 גיגה זכרון , כרטיס מסך חזק , בקשר למעבד של אינטל אני לא יודע את ההבדל של המחירים בין הכפול - למרובע - האם יש הרבה הבדל(מחיר\ביצועים ?! ) כמובן שאני יעדיף את ה-4 ליבות - אשמח לדעות ולהמלצות בנושא רשמתי 3000 גג - אבל אם זה יצא 3200-3300 וזה הבדל חשוב ומשעמותי אז זה גם בסדר אני חושב שזה יהיה נכון לקנות מ KSP כי הם מאוד זולים ( לא? ) ? ת תודה רבה מראש !!!
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד, עד 2600 שקל, עם אפשרות לחרוג בכ-500 שקל (אבל עדיף מאוד להמנע). המחשב ייקנה באילת. מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט ואופיס, קצת סרטים. גודל המסך? עדיף 14"-15". לא משנה מאט\מבריק. רזולוציית המסך? עדיף FHD, אבל אפשר להתפשר על HD. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת עם numpad ומוארת, אבל לא חובה. משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג, עם עדיפות לפחות מ-2. האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI\DVI\DP, לא משנה אם בגודל מלא או מוקטן. לפחות שתי יציאות USB, מתוכן לפחות אחת USB 3 Bluetooth? כן. גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? או HDD עם מקום לM.2 או mSATA לחיבור SSD; או SSD בנפח 120GB לפחות, עם אפשרות להוספת HDD בנפח 500GB – גם אם ע"י הוצאה של כונן או…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ייעוד המחשב המחשב מיועד לתוכנות גרפיות כבדות, כמו:AutoCad2014,Rhinoceros 5,Photoshop,Revit,ומנועי רינדור כמו Vray ודומיו. חשוב לי מאוד מעבד חזק לרינדורים I7 עם עדיפות לדגם הלא מסורס, חשוב שיהיה כרטיס מסך לא אינטגרלי שיהיה עם לפחות גיגה או 2 זכרון. התקציב גמיש ב200 שקל גג. גודל המסך- גודל סטנדרתי 15.6 רזולוציית המסך- לא ממש חשוב לי איכות הצג כיוון שהוא יהיה מחובר רוב הזמן למסך . דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? ללא משקל רצוי? לא ממש קריטי האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה סטנדרטי האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין לי צורך במשהו מיוחד , אשמח לחיבור HDMI , ולחיבור בלוטוס' אם אפשרי(לא קריטי בכלל) גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין דרישה מיוח…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לא מזמן קיבלתי מחבר מחשב נייד מדגם טושיבה 1415 ללא ווינדוס אך עם חלקים תקינים. בזמן שנסיתי להתקין WIN XP PRO מופיע לי מסך כחול עם השגיאה STOP: 0X0000007F [/url הוידאו של הבעיה.בעיה דומה כאשר נסיתי להתקין 98SE, לאחר שלחצתי על BOOT FROM CD-ROM ההתקנה מפסיקה ועל המסך יש רק קו קטן משמאל לעלה שמהבהב וזהו.. הדיסק מפסיק להסתובב ולא קורה שום דבר. יכול להיות שמדובר בבעיה בהארד דיסק? ואם לא איך אפשר לטפל בבעיה?, המטרה הסופית - התקנת XP. שחר.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי! רכשתי לחבר את המחשב הנ"ל והתקנתי לו אותו, יש לציין שהמחשב הגיע עם מערכת הפעלה מקורית עם כל הדרייברים והתוכנות, מה שאני לא רואה זה כשמנתקים את החשמל בר שמראה את מצב הסוללה מבחינת הזמן שנותר (ואני לא מתכוון למד אחוזים הגרוע המובנה של הווינדוס), האם יש משהו שניתן להתקין כדי שהוא יוכל לקבל אינדיקציה על הזמן שנותר לשימוש? (בדומה לTHINKPADS למינהם). תודה מראש לעוזרים צירפתי לינק לדוגמא כמו בX200 [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צריך לתמחר מחשב יד שניה לפני מכירה. המחשב נבנה לגיימינג סבבה (ופיתוח, אבל את מי זה מעניין) ובמטרה שיהיה קטן ככל האפשר. לוח אם ASUS ROG Strix Z270I https://www.amazon.com/gp/product/B01MZBUDUU/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_o00_s01?ie=UTF8&psc=1 מעבד Intel Core i7-7700 קירור למעבד Silverstone Tek Low-Profile Heatsink CPU Cooler https://www.amazon.com/gp/product/B00N4OBH92/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_o00_s01?ie=UTF8&psc=1 זיכרון Corsair Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 2400 (PC4-19200) C16 https://www.amazon.com/gp/prod…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי ימים רבים של חשיבה וגלישה רבה בפורום הגעתי להחלטה על המפרט הבא רציתי לקבל חוות דעת עליו ואם יש הצעות לשיפורים/שידרוגים/שינויים המחשב כולל את המסך של Dell 2007 FP [attachment deleted by admin]
-
- 28 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי מחפש מחשב קטן ~14" לביתי בת השש , שמו שהעיקרי , סרטים ,יוטיוב , אינטרנט ומשחקי רשת חיפשתי ומצאתי דברים זולים אבל ממש לא מרשימים ואפילו נחותים עד אשר נתקלתי בדגם הזה באייבורי https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11889 שתי שאלות : האם יש אופציה טובה יותר ? מחיר , אחריות וכאלה? האם המחשב הנ"ל יחזיק בכבוד 3 שנים ?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-