ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני לא מוצא יותר מחשבי vostro באתרים אמריקאים אלא רק בישראלים כולל באתר הרשמי של דל האם הם הפסיקו לייצר את הסדרה?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
תודה רבה לכולם היום הזמנתי את המחשב מ-KSP תראו את המפרט בצד תודה לכולם המחשב עלה 6500 ש"ח
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי נתן לי 11,000 ש"ח תקציב להכין לו מחשב הכי חזק למשחקים שאפשר היום(הוא גיימר אבל הוא לא מבין ממש בחומרה וכאלה, לא מסתדר? חפיף..חח) הכנתי לו מפרט אבל יצא 13600 וזה עבר את ה11000 (דרך אגב כולל מסך).... הנה המפרט: דגם מחיר כמות AMD Athlon 64 3000+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - TRAY 1000 ¤ 1 DFI NF4 ULTRA INFINITY 590 ¤ 1 ADATA DDR 1024MB 400MHZ CL3 550 ¤ 2 WD 250GB 7200RPM 8MB JB 665 ¤ 1 ASUS EN7800GT DUAL/2DHTV 5350 ¤ 1 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X 270 ¤ 1 כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 Thermaltake Swing VB6000 Silver 420 ¤ 1 ENERMAX LIBERTY 500W 840 ¤ 1 LG L1750HQ 8 MS 1820 ¤ 1 Logitech G15 Gaming Keyboard 465 ¤ …
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי את המפרט הבא: https://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/4 עדיף לחסוך טיפה אבל חשוב שיהיה גם כונן SSD (ושאלה: האם המשתמש במחשב צריך לדעת להשתמש בSSD? כלומר ברגע שהמקום בו נגמר אז הוא צריך לדעת לשמור בכונן D? או שזה שומר בכונן D אוטומטית לאחר שנגמר כל המקום בSSD?) מחשב לשימוש ביתי ללא צורך במשחקים כבדים.. צריך גם מסך נחמד חוץ מהתקציב של המחשב ורמקולים סטריאו + סאב שיתנו צליל טוב אבל לא יותר מ500 שח וגם כמה יעלה חלונות 7 בעברית? עדיף לי לקנות בTMS כי כבר קניתי ויצאתי מרוצה סך הכל וגם אשמח אם יהיה אפשר לשדרג אותו בעתיד אם זה לא ממש מייקר (האפשרות לשדרוג) ואם אפשר לעזור קצת להחליט על איזה…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ניסיתי לחפש לבד - עברתי על כל מני הודעות בפורום ובדקתי ביקורות ותגובות אך עדיין לא הצלחתי לגבש דעה לגבי נייד, אני מעוניין בנייד לא גדול מדי - חשבתי על "13. התלבטתי רבות בין DELL XPS M1330 ו- HP Pavilion TX2620EJ (טאבלט) אבל מביקורות על הדל הבנתי שמסוכן להתעסק איתו בגלל בעיות התחממות וכרטיס מסך, מבחינת הHP הבנתי שזה מחשב חלש ולא באמת אצטרך את המסך מגע. עכשיו אני מתלבט בין הDELL VOSTRO לHP DV3... השימושים העיקריים - אינטרנט, OFFICE אולי SOLIDWORKS ולפעמים סרט. שיהיה אורך חיי סוללה סביר ולא מרעיש מדי. ברצוני לקנות בארץ עם אחריות כמה שיותר גדולה (ראיתי שיש דגמים של דל עם 5 שנות אחריות) אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי - למצוא מחשב שיתאים לצרכיי, תודה מראש לכול המגיבים.
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני קונה מחשב גיימינג בסיסי - תקציב גג 3000 ש"ח - מחשב בלבד בלי מסך מקלדת וכו' זאת הצעה שקיבלתי - מה אתם חושבים עליהה? GIGABYTE GA-B150M-HD3 DDR4 - 6 2097 לוח INTEL BOX FPU CORE I5-6400 2.7GHZ - 6 מעבד 6MB KINGSTON HYPER X 2400MHZ 8GB DDR4 1876 3 זכרון 1.00 SEAGATE 1TB 3.5" SATA3 7200RPM 1159 4 דיסק קשיח ASUS DVD-RW x 24D3ST DVD 774 5 צורב פנימי GIGABYTE GTX750TI GV-N75TD5-2GI כרטיס מסך 2GB DDR5 GVN7525 USB3 x 1 : כולל כניסות בחזית TZAG P36 שחור ATX מארז USB2 x 3 1.00 ZEUS 520W 120MM 24 10 ספק כח איכותי
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רגע לפני רכישה של מפרט אני חושב לעצמי שמכיוון ואני מה שנקרא 'גיימר קל עד בינוני' אולי יש מקום לנצל את המחשב החדש גם לתחנת עבודה לאודיו דיגיטלי כידוע בטח לחלקכם ההבדל המשמעותי בין העולמות הוא היתרון שיש ל C2D בגיימינג ול Quad במערכות מחשב לאודיו המפרט יכלול -P5QL-E מבוסס P43 עם תמיכה מלאה ב RAID, eSATA & FireWire -HD4850 TWIN TURBO מומהר ומקורר -3 כונני SATA2 בגדלים של *Seagate 160GB למערכת ההפעלה, תוכנות וזיכרון וירטואלי *Seagate 320GB להקלטת אודיו, דגימות וקבצי פרויקט *Western Digital 500GB נוספים למשחקים ושאר ירקות -מארז מרווח ומקורר של CM מדגם Centurion 590 -ספק 500W חזק ואיכותי מבית SeaSonic (אלא אם כן 400W יספיקו למערכת?) 4GB (2048x2) GEIL DDR2 800MHz …
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם , אשמח להצעות ומחשב עם הדרישות הבאות : - מחשב לא מיועד למשחקים , מיועד לגלישה - מוזיקה - סרטים - תוכנות כמו וורד -ללא ציוד היקפי - ללא OC - מעבד : INTEL ועדיפות ל QUAD או 4 ליבות של AMD ? - זכרון : עדיפות ל 4 GB חברות : OCZ \ GSKILL - קירור למעבד - עדיפות להחלפת הקירור למעבד למשהו יותר נורמלי - מארז - עדיפות לשקט - עדיפות ל COOLMASTER - מעדיף לוח אם ללא כרטיס מסך - אולי להוסיף כרטיס מסך באיזה 200 שקל גג - אולי פעם באיזה כמה זמן יתחשק לו לשחק איזה משחק ישן כזה קונן קשיח : חברות WD / SEAGATE , נראה לי 500GB לפחות - הרי זה דיי זול שקט : תמיד טוב שקט לא? לא אובססיבי תודה מראש לעל העוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית בעיקר, לא עריכת סרטים ולא משחקים,אופיס אינטרנט וכאלה עד עכשיו היה לי lp dell e6400 t81 והיה סבבה ,אולי צריך קצת יותר טוב (הוא 2 גיגה אולי עדיף 4 לא יודע איזה מעבד יש לו אבל אולי עדיף קצת יותר) * גודל המסך? גודל, העיקר שיהיה בין 14 ל 15.6 * רזולוציית המסך? לא יודע * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? , לא * משקל רצוי? עדיף קל,הנוכחי היה טיפה כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) , 3 שעות זה מספיק (עדיף כמה שיותר כמובן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? עדיף, * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מקדמה התקציב המירבי? 4000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כמה מאות שקלים מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מטרות גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? אם אפשר הצעות על מקלדת ומסך בלי קשר לתקציב כי יש לי ואני רוצה לדעת אם להחליף 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? במידת הצורך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכו…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקיי אז הנה מפרט שבניתי בשביל חבר של אמא שלי הוא צריך לבית אך לעבודה משרדית מסך LCD חובה.. CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 577.25 ] 1 Motherboards for AMD : Gigabyte GA-7VT600/1394 VIA KT600 Motherboard (DDR400+, AGPx8,5.1 Sound, 1394, ATA133, LAN, USB 2.0) [ ¤ 474.03 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 2700 Samsung Original Memory [ ¤ 257 ] 1 CPU Cooling : Spire WhisperRock III CPU Cooler for AMD [ ¤ 67.5 ] 1 Hard Discs : Western Digital 40GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 371.23 ] 1 Video Cards : Leadtek Winfast Geforce 4 MX440 AGP8X 64MB DDR Video Card [ ¤ 273.31 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ …
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אבא שלי צריך מחשב נייד לעבודה.. תקציב עד 10 אלף שקל וצריך שהמחשב יהיה עמיד ואמין שיוכל לעבוד לאיזה 5-6 שנים ושלא יאכזב.. ושיהיה קל לנשיאה תודה. נ.ב. לא צריך כרטיס מסך טוב בשביל גראפיקה או משו, כי אין שימוש במשחקים או גרפיקה.. נ.ב. 2 - הקנייה צריכה להתבצע ביומיים- 3 הקרובים כי המחשב הנוכחי מראה סימני גסיסה (אחרי +-6 שנים של עבודה) אז בבקשה תענו.. עוד נ.ב.- נזכרתי שאבא שלי תמיד מפציץ בחלונות פתוחים, אז בטח צריך לזה ram.. הארדיסק מינימום60-80GB מעבד טוב
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, כמה המחשב הזה שווה: מעבד Intel i3-2120לוח אם ECS H61H2-M2דיסק קשיח Seagate 500gb 7200 RPMזיכרון 1x4gb DDR3 1333Mhzכונן Samsung DVDRW 22xכרטיס מסך Sapphire Radeon HD 4850 (מארז פשוט) תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני קצת חדש בנושא מחשבים אבל בשבוע האחרון חקרתי קצת בנושא, גם באתר זה וגם בכל מני אתרי השוואות והרכבתי את המפרט הבא .אשמח לקבל חוות דעת ממביני דבר לפני הקניה. המחשב מיועד למשחקים (כמו bioshock infinite) ברמה גרפית גבוהה ואוברקלוק! ולכן חשוב לי לדעת אם המאווררים והספק שלי מתאימים לכך. גודל המסך שלי הוא 21.5 אינץ' והרזולוציה הטבעית 1920X1080. אין צורך בציוד היקפי. חשיבות לשקט- 8/10. מתוכנן אוברקלוק מ-3.4ghz ל-4ghz. אין צורך בתוכנות הפעלה. התקציב שלי הוא עד 4.5K למרות שאם ניתן לחסוך כמובן עדיף. תודה מראש לעוזרים! מעבד: INTEL I5 3570K 3.4GHZ TRAY לוח אם: ASROCK Z77 PRO3 זכרון: 2*KINGSTONE 4GB DDR3 1600 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD7870XT BOOST 2 GB GDDR5 צורב DVD HP מאוורר…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
- תקציב של 2000 ש"ח או פחות - המחשב ישמש בעיקר לגלישה, לצפייה בסרטים (גם HD), עבודה משרדית ומשימות פיתוח פשוטות. המחשב לא מיועד למשחקים. יש לי נטייה לעבוד עם מספר גדול של חלונות בו זמנית. - אין צורך בציוד היקפי. - עדיפות למחשב שקט - המחשב יהיה בחדר מגורים. - לא מתוכנן אוברקלוקנג. - אין צורך לכלול מערכת הפעלה (הוא הולך להריץ לינוקס) או הרכבה. - כנראה שהולך להירכש בivory או KSP בנתניה. - למחשב שלי כיום יש כרטיס טלוויזיה שמחובר בPCI2. אני אשמח להעביר אותו אם יש לוחות מודרניים עם חיבור מתאים. גם תמיכה בחיבור IDE ללוח יכולה להיות נחמדה גם היא בשביל לחבר את הדיסקים הישנים ואת הצורב שקיים. - אני רוצה אפשרות לחבר את המחשב לשני מסכים. מה אומרים המומחים? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! צריך בבקשה את עזרתכם בקניית מחשב חדש לנער מתבגר למטרות גיימינג בינוני עד 6400 ש"ח. בניתי מפרט בTMS לפי דוגמאות שלקחתי ממפרטים שנבנו פה בפורום: https://tms.co.il/builds/391167 מה אומרים? אשמח לעצות! תודה רבה לעוזרים! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - פורטנייט, פאבג׳י, רובלוקס עבודה משרדית - אופיס, אינטרנט... 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קי…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום ! יש לי אפשרות לקנות נייד משומש (יד 2) ב 550 ש"ח מדגם Dell Latitude D620 הבעיה שהכונן האופטי שלו לא עובד, וכנראה אני יהיה חייב לקנות כונן אפטי חדש (עוד 200 ש"ח ?) המפרט המדויק לא ידוע לי, אבל מהחיפושים באינטרנט הבנתי שיש לו 1GB של RAM, לכן צריך להוסיף לו עוד 1G של זיכרון בשביל W7 ... ופה כבר אני לא יודע אם הכרטיס מסך שלו תומך בכלל ב 7 ואם כדי בכלל לשדרג...
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מדובר בנייד hp-dv6 1237ca הסוללה שלי מתה כבר די הרבה זמן. יש התראה של הוינדוס להחליף אותה וגם בעליית המחשב ישנה התראה על החלפת סוללה. ניסיתי למשוך את זה כמה שיכולתי. היום המחשב היה מחובר לחשמל עם הסוללה בפנים ולפתע נכבה. שמתי לב שנורית החיבור לחשמל אינה דולקת וגם הנורית שנמצאת ליד התקע של החשמל במחשב אינה דלוקה. הצלחתי להדליק את המחשב לאחר שביצעתי ריקון מתח (הוצאתי כבל חשמל וסוללה והחזקתי את כפתור ההדלקה למשך 2 דקות) ואכן המחשב עבד כמה דקות אך עדיין נוריות החיווי של החשמל לא דלקו. התכוונתי לעשות איפוס BIOS להגדרות יצרן אך המחשב נכבה ויותר לא הצלחתי להדליק אותו. אין לי שנאי נוסף לבדיקה אך ניסיתי להחליף את כבל ה-3 גידים לכבל של לפטופ אחר ללא הועיל. האם יש מצב ששקע הטעינה\חש…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, בניתי מפרט עם השקעה ומחשבה רבה כדי שכל חלק יתאים לאחר אבל דווקא חשוב לי לשמוע את הדעה שלכם לגבי המפרט הבא. לגבי הכסף, אני קונה מחשב בסביבות ה10K ולא בא לי לחרוג מהסכום הזה אבל אם יש תוספת קטנה שתיתן המון אין בעיה. כל שינוי שאתם חושבים שישפר את המפרט הזה יתקבל בברכה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200/300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ציינתי לגי…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אני הולך לקנות מחשב שבוע הבא ורציתי שתגידו לי מה הדעה שלכם עליו ASUS P4C800 DELUX 2.4GHz 800FSB leadtec geforce FX5600 128MB+ vivo בזכרונות אני קצת מתלבט בין : corsair twinx 256MB*2 PC3200 twinmos 512MB*2 ppc3200 מה אתם אומרים ? נ.ב : אל תנסו להוריד אותי מהלוח הזה אם אתם באים להציע לי על כרטיס מסך מדש תוודאו שיש לו VIVO בתודה ענקית עמי
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אין לי ממש הבנה במפרטים, אבל חבר בנה לי מפרט אבל אני לא יודע אם הוא טוב או אם כדאי לשנות משהו. אשמח לעזרה, טיפים וכו'. התקציב הוא עד 4000 ש"ח עם עדיפות לאיזור ה-3000. תודה מראש ושנה טובה [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=class: cartcol2t, bgcolor: #FFFFFF, colspan: 2, align: center]מוצר[/TD] [TD=class: cartcolpricet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מחיר יח'[/TD] [TD=class: cartcolqntt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]כמות[/TD] [TD=class: cartcolfinalt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]סה"כ מחיר[/TD] [TD=class: cartcoldelt, bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: cartcolcode, bgcolor: #FFFFFF, align: center]23307[/TD] [TD=class:…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אז החופש הגיע והחלטתי לקנות מחשב חדש. מעבד: Intel Core 2 Quad Q9300 2.50Ghz 6MB Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤1288 קירור למעבד: Thermalright Ultra 120 Xtreme כמות: 1 - מחיר: ¤319 לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3R כמות: 1 - מחיר: ¤675 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤415 קירור למארז: Scythe 120mm MINEBEA 1100RPM 42CFM / 18dBA כמות: 1 - מחיר: ¤82 ספק כוח: Corsair 550VX 41A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤459 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 כמות: 1 - מחיר: ¤481 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB כמות: 1 - מחיר: ¤355 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail - זמין במלאי! כמות: 1 - מחי…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות מחשב גיימינג שיהיה במחיר זול אבל שיוכל להריץ דברים חזקים באופן עקרוני המטרה של המחשב שאני מתכנן לבנות הוא להריץ אוברווטץ על אולטרה (באוברווטץ אולטרה זאת הגרפיקה הכי טובה לפני האחרונה שהגרפיקה הכי טובה נקראת אפיק) ויריץ לי את league of legends על 100-150 fps.אני כרגע בונה על מעבד איי 3 מאוד חזק או מעבד איי 5 שיתאים לדרישות שלי(לפחות 3.3 גיגה הרץ) תודה לעוזרים מהו התקציב המקסימאלי?3500 כולל מסך מקלדת ורמקולים האם לנצל את התקציב או לחסוך?לנצל עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג למה המחשב ישמש?גיימינג עדכני על הגדרות בין בינוניות עד גבוהות אילו משחקים לדוגמה ירוצו על המחשב? אוברווטץ league of legends batman arkham knight rainbow…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-