עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by amiprof,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, חריגה של 10% 2. מה שימושי המחשב? עריכה בפרימייר, אולי בהמשך אפטר אפקסט 3. האם יש צורך בציוד הקפי? כרגע לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן, מערכת הפעלה לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? מתגורר בפרדס חנה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט במועד קצר מעת הקני…

2. אבא שלי צריך מחשב נייד לעבודה.. תקציב עד 10 אלף שקל וצריך שהמחשב יהיה עמיד ואמין שיוכל לעבוד לאיזה 5-6 שנים ושלא יאכזב.. ושיהיה קל לנשיאה תודה. נ.ב. לא צריך כרטיס מסך טוב בשביל גראפיקה או משו, כי אין שימוש במשחקים או גרפיקה.. נ.ב. 2 - הקנייה צריכה להתבצע ביומיים- 3 הקרובים כי המחשב הנוכחי מראה סימני גסיסה (אחרי +-6 שנים של עבודה) אז בבקשה תענו.. עוד נ.ב.- נזכרתי שאבא שלי תמיד מפציץ בחלונות פתוחים, אז בטח צריך לזה ram.. הארדיסק מינימום60-80GB מעבד טוב

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by עמיר שחר,

שלום אשמח לקבל המלצה על חנויות לקנית מחשב שישמש לעריכה באיזור. כמו כן השמח לקבל המלצות לגבי המפרטי מחשב: המפרט שאני חושב שאני צריך/רוצה: מעבד דואל קרו לפחות שני ג'יגה ביט זיכרון שני הרדיסקים בנפח של 500 ג'יגה ביט. אין צורך במסך אך יש צורך בכרטיס מסך (יצאה לשני מסכים) בתודה מראש עמיר

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by omrit,

אשמח לחוות דעת על מפרט סטודנט שבניתי. המחשב ישמש גם לפיתוח תוכנה. חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט. עד 3500 ש"ח תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנטיאלית, פיתוח תוכנה, קצת סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, Eclipse ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא ישמש למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. אהלן HWZONE! רציתי להיעזר לכם בהשוואה של שתי מחשבים ניידים, שהעדיפות שלי היא בראש ובראשונה על מהירות ותכנות ושלא יתקע לרוב וגם לגיימינג בינוני השוואה בין זה לזה האם כדאי להוסיף 30 שקל ולקנות מחשב חזק טיפה יותר אך כרטיס מסך שנופל מה-525M? עזרה בבקשה, תודה מראש חברה!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by itaymty,

אפשר חוות דעת למחשב מעבד - Intel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray - 1690 קירור למעבד - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 - 119 לוח אם -g igabyte Z77MX-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI - 680 זיכרונות - Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz HyperX Dual Channel CL9-9-9-27 - 395 כרטיס מסך - Gigabyte GTX570 OC 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E - 1740 דיסק קשיח - Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 - 450 כונן- SSD - Samsung 830 Series 2.5'' 64GB SSD SATA III Retail -425 צורב -dvd - Samsung 830 Series 2.5'' 64GB SSD SATA III Retail -120 ספק כוח - Thermaltake TR2 700W PSU Active PF…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by pitte,

הי, אני מעוניין במחשב לשימוש כללי: גלישה באינטרנט, צפייה בתמונות ובסרטים, וזה פחות או יותר. אשמח לחוות דעת על המפרט הבא, ובפרט על שילוב הרכיבים מעבד - לוח אם - זכרון שבחרתי כמעט רנדומלית, וכמו כן המארז. מעבדי ‏AMD Phenom II x2 Dual Core 555 Socket AM3 3.2Ghz Box מאווררים וגופי קירור none לוחות אם למעבדי ‏AMD GIGABYTE MA78LMT-S2 AM2+, AM3, 760G, DDR3 1333, VGA ATI HD3000, DVI, HDAudio זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX כרטיסי מסך none צורבי DVD Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA מארזים CoolerMaster CMP-350 Black+ 400W PSU מאווררים …

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by morbiton,

שלום ;D אני חדש כאן בפורום ויש לי שאלה. מה אתם חושבים על המפרט הבא שבניתי.. התקציב שלי הוא עד 5000 אשמח אם תתנו לי את דעתכם בנושא =] המון תודההה

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. היי, שלום לכולם. אני מחפש מחשב לסבא שלי, הדרישה העיקרית זה שהוא יהיה מסוגל להריץ תוכן HD במידת הצורך. כמובן שהוא לא צריך משחקים בכלל. אני מעוניין שהמסך יהיה 20~22 אינץ' והמחשב יבוא עם ציוד היקפי של מקלדת רוסית + עכבר. רמקולים כבר יש. אם אפשר לדחוף את זה בערך בתקציב הנ"ל אני אשמח מאוד. תודה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. נתחיל מזה שהייתי חבר בפורום הזה לפניי דיי הרבה זמן והייתי מתעסק הרבה בחומרה וכו' . עם הזמן זה ירד וירד עד שהגעתי למצב שאני מפרסם נושא בכדי לקבל מפרט למחשב חדש . המחשב הוא בעיקר לשימוש ביתי שזה אומר אינטרנט ומשחקים קצת פחות מספיק שיחזיק בצורה הכי טובה את הFIFA 2011 שצריכה לצאת . מה שאני מחפש בגדול זה מעבד של אינטל בלבד[מצטער לא סומך על AMD ] , כרטיס מסך בינוני + שאמור להגיע עד רבע מהתקציב , זיכרון לא ממש מפריע לי לא מאמין בזה , צורב דיוידי חובה , ספק כוח לא ג'נרי שיש לו אספקה של 500 וואט ועולה 70 שקל .. מעדיף אחד של 350 לא ג'נרי יותר יקר . חשוב שהמארז יהיה עם פתחי איוורור רבים בגלל שהמיקום של המחשב הוא בחור ונצבר שם דיי הרבה אבק . בקשר להארד דיסק אני לא הולך להשתמש יותר…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by cznmuh,

1 תקציב מקסימלי} 1300 ש"ח 2שימושים עיקרים במחשב} גיימניק.. מסך 19 איינץ אין מושג על איזה רוזלוציה חח לא מעניין ממש העיקר שיראו משהו על המסך ..כמובן ברוזלוציה נורמלאית 3ציוד היקפי ‎}לא צריך יש כבר 4רכיבים שאין בהם צורך} ספק כוח. דיסק קשיח. כונן DVD .צורב מארז.כרטיס מסך. 5חלקים נחוצים}הרעיון שלי זה מעבד{ AMD Phenom II X4 965} ..כרטיס מסך{ASUS EAH5850/G/2DIS/1GD5 אני לא רוכש אותו יש לי אותו כבר}וזכרונות 4גיגה 6לא חשוב רעש 7לא מתכנןOC 8יש לי ווינדאס 7 פשוט הלוח אם והזכרונות נישרפו אז רק אותם אני צריך 9חנות ספציפיתKSP מחשבים סניף מעודף צומת בילו 10לא ממש חושב על שידרוג אז ככה .בעצם מה שאני רוצה לבקש זה. המלצה ללוח אם הכי טוב לכרטיס מסךASUS HD5850+ מעבד AMD Phenom II X4 965 . ב…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום לכולם. אני מתכונן בזמן הקרוב לרכוש מחשב נייד מחו"ל, התקציב כאמור 600-700$. מחשב לשימוש כללי (תלמיד) אני מחפש משהו קל, (נגיד 1.6-1.8 קילו, אבל לא מצאתי משהו כזה בתקציב) וגם אם אפשר מסך לא מבריק (גם לא מצאתי) בינתיים שמתי עין על הM1330 של דל עם: ב700$, לא הצלחתי למצוא לו קופון. (1.8 זה המשקל האידיאלי, כי לא מצאתי קל יותר בתקציב) או את הstudio 13 עם: ופה יש משהו מוזר, כי באתר של דל כתוב 805$, ואז שאני מוסיף לסל קניות כדי לשים קופון של 20% הוא אומר לי 944$, ואז אחרי הקופון זה 715. מדוע? הבעיה של המחשב הזה היא שהוא כבד יותר, ממה שהבנתי 2.2KG, זה נכון? ראיתי גם את הSL400 אבל הוא גם כבד, ופחות טוב מה13. אם יש לכם עוד הצעות אני אשמח, תודה!

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Ran Ventura,

היי, הייתי רוצה לדעת כמה אפשר לדרוש על המפרט הבא: מעבד intel e8400 זכרון 4GB הארד דיסק 500GB כרטיס מסך Radeon HD4850 מארז CoolerMaster Centurion 532 צורב DVD LG

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by serg90,

אהלן, בתור אחד שלא יודע כלום בנוגע לדרישות חומרה שצריך עבור HTPC אני רוצה לשמוע את המלצתכם. חוץ ממארז מתאים, כונן קשיח של 1-2TB ואני מאמין שגם כרטיס קול "מתקדם", יש עוד דברים שאני צריך להתחשב בהם? דהיינו, מעבד, לוח אם, וכרטיס מסך זולים שדי בכדי להריץ וינדווס, יעשו את העבודה? או שיש דרישות מסויימות עבור צפיה בתכני HD?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. מעבד:Intel Pentuim 4-3.0GHz L2 Cache 800MHZ לוח אם:Asus P4P800 intel chipset 865 5 PCI,1 AGP,Onboard 8 USB Ports כמה נתונים על הלוח: תומך עד 4 ג'יגה זכרון פנימי 2 דיסיקים קשיחים של S-ata ונדמה לי 3.6 GHz הוא תומך זיכרון פנימי:2X512 DDRAM dual-band-400 MHz דיסק קשיח: 1.WD 80GB 7200 RPM SATA 150 2.SCSI 80GB 10000Rpm IBM כרטיס מסך: Gigabyte GEFORCE FX5900 XT 128+TV OUT כמה נתונים: 128 מגה מעבד חזק מאוד!!!!!!!! tv-out כרטיס קול: AC 97 תומך עד 6 ערוצים Dvd: asus 16X צורב:52X32X52 כרטיס רשת מובנה -On board Floppy של Panasonic עכבר אופטי 5 לחצנים+מקלדתמולטימדיה שחורה של מיקרוסופט (החדשה) רמקולים: קריאטיב אינספייר G380 שתי רמקולים וסאב מארז: רגיל-יפה 3 מאווררים -----------------…

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום לכולם... הייתי רוצה לקבל המלצה לקניית מחשב אשר שימושו יהיה למשחקים אינטרנט ולימודים...עד סכום של 4000 +\- אגב,מה ההבדל בין מערכות AMD לאינטל וד כמה חשוב מהירות המעבד ולמה??? בתודה מראש לכולם...

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Intel Pentium IV 3.06GHz HT 512K 533MHz Socket 478 CPU BOX Thermaltake Xaser III KINGSTON 512MB RDRAM 1066Mhz Hercules 3D Prophet 9700 PRO 128MB Video Card CREATIVE AUDIGY 2 PLATINUM +לוח אם לא ידוע-כנראה משהו של gigabyte ו-+ מערכת קירור של מים,לא ידוע איזה ... אבל הוא לא מרכיב הוא קונה אותה מוכנה כבר!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אז אחרי התלבטויות רבות, הלכתי בסוף על אינטל, השיקולים העיקריים: קידוד סרטים, HT והסאונד האיכות שבא עם הכרטיס קול המובנה. אבל עכשיו יש לי התלבטות בין מפרט מבוסס DDR1 לבין DDR2, הנה המפרטים: DDR2 ---- ?Intel Pentium 4 3.0 Ghz S-775 Prescott 2M Cache 64 bit? 1450 AA8-DuraMAX (925), S-775? 790 Vitesta DDRII 533*2 700 Gigabyte Geforce FX 6600GT 128MB DDR3 128bit DVI VIVO Retail 1272 200GB 7200/133 (8MB) DiamondMax 10 650 Thermaltake Sviking VA4000BWS 420 HEC 475W (True Watts) 360 ?Logitech® Cordless Desktop® EX 100? 260 Total Price 5902 DDR1 ---- ?Intel Pentium 4 3.0 Ghz S-775 Prescott 2M Cache 64 bit 1450 Motherboard ?P5GD1-VM (915P)S775,PCI-E? 580 ?DDR 512Mb 400MHz AData /VT…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על מפרט מחשב בתקציב של 4000 ש"ח. ניתן לחרוג מעט מהתקציב אם הדבר ישפיע בצורה מהותית על הביצועים. המחשב מיועד בעיקר לעיבוד תמונות באמצעות פוטושופ, בעיקר קבצי raw (תמונות בגודל של 6-8 מגה כל אחת). כמוכן המחשב ישמש אותי לשימושים ביתיים רגילים. המחשב איננו מיועד למשחקים. המפרט צריך לכלול כרטיס מסך חזק/מהיר/הרבה זכרון, הארדיסק בנפח של 160 מגה, צורב dvd. המפרט איננו צריך לכלול מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. אינני מתמצה בסוגיית ה- 64 ביט וכן אין לי העדפות למעבד כזה או אחר (אינטל/AMD), כך שאני סומך עליכם שתמליצו לי על המפרט שהכי מתאים לצרכים שלי. תודה מראש לעוזרים.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by draak31,

עכשיו אחרי שאחי קנה מחשב אני גם רוצה... לא צריך ציוד היקפי אבל חייב שיהיה בו גם כונן די וי די וגם צורב די וי די וכונן פלופי הרכבה- לא חייב אבל אם נכנס לתקציב אז עדיף...

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by TinMan,

הי, לאחר מחקר וצפייה מרובה בפורום, זהו המפרט שהרכבתי. המחשב לא אמור לעבור OC, אינו משמש למשחקים אך אמור לעבוד עם VISTA ב2007. רוב השימוש הוא לניגון מוזיקה (דוחף שני מגברי AVR - סלון וחדר שינה), צפיה בסרטים (עדיף אופצייה לשתי יציאות TV למרות שלא מצאתי כרטיס כזה במחיר סביר. היום אני מחבר TV אחת לTV OUT ושנייה לSVIDEO OUT), גלישה, הורדה ו OFFICE. אולי בעתיד אחבר לו גיטרה אבל אז בוודאי אקנה כרטיס קול נפרד. FIREWIRE - חשוב. אין צורך במסך, מקלדת, עכבר, כמו כן כבר יש לי HD - WD3200, IDE, 8MB buffer. מכיוון שאני לא לחוץ על ביצויי שיא, ירדתי מהקורנו ל:+AMD 3600, אבל אני רוצה מחשב שקט ואמין (מוצב בחדר שינה). אשמח להערות. אגב, המחשב מורכב בKSP חוץ מה-ספק. מה לעשות, אין…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום אני מחפש מחשב נייד לשימוש אישי ומעט גיימניג. אני משחק בסימולטורים. לא איזשהו גיימר רציני. אני יודע מה המפרט שאני רוצה. יש לי יותר קושי בלמצוא אותו, מאחר שהמבחר הוא פשוט מטורף ואני מאבד את עצמי. השאיפה היא להזמין באמזון או באי ביי לכתובת של מלון של חבר בארהב והוא יביא אותו לארץ. אני אשמח לקישורים שיובילו אותי לקנייה. זה בעצם מה שאני צריך. אני די נעול על דל. יש לי דל ווסטרו 8 שנים והוא עושה אחלה עבודה. נראה לי מחשב מסדרת אינספירון יעשה את העבודה מסך 15 אני מחפש I5 דור שבע. לפחות 8 גי'גה ראם. כרטיס מסך ייעודי הארד דיסק SSD לא הייבריד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 850$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? …

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. Started by eroz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4300 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CSGO,BF1 אני צריך משהו שיריץ משחקים כאלה בלי תקיעות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות שיריץ משחקים כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …

24. Started by aKusHniR,

אהלן, אני טס לארהב ורציתי לקנות מחשב נייד לגיימניג. חשבתי אולי על זה: https://www.amazon.com/Acer-Aspire-Gaming-GeForce-VX5-591G-75RM/dp/B01N12YZ7B/ref=as_li_ss_tl?s=electronics&ie=UTF8&qid=1490319842&sr=1-1&keywords=ASUS+VX+15&linkCode=sl1&tag=pcve-20&linkId=6958b0cd64f501ab0f7a35dd74f02e89 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100$ אבל רק אם זה הבדל של שמיים וארץ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, לראות סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקר…

25. Started by amitbaz94,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות מאסיבי כולל עיבוד תמונה 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא חובה מחשב עם צורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ksp 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? באיזור חודש ספטמבר

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים