ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
מעוניין בהצעת מחיר למחשב ביתי שישמש יותר לעבודות משרדיות (סביבת אופיס, גלישה באינטרנט, הורדת קבצים...) דגש על 2 ג'יגה זיכרון נפח איחסון גדול אין בעיה שכרטיס הקול יהיה מובנה על לוח האם המחשב לא משמש להרצת משחקים כמעט כרטיס מסך גם לא צריך להיות משהו מהשורה הראשונה אבל משהו סביר צורב דיוידי במידה וישנו לוח אם הכולל חיבור פייוואייר אעדיף אותו זהו מחשב שהולך לזוג צעיר ואין צורך בכל עניין הקירור ושיפורי המעבד אם קירור מעבד שידוע לי שזאת תוספת של 100 וקצת ש"ח אבל תוספת זאת תוספת נדרשת. אין בעיה לספוג זאת אבל אין צורך במארזים יקרים ומעוצבים אין בעיה בחריגה של 100, 200 ש"ח מעל התקציב על מנת לא להתפשר בחלק מסויים שמשחק בכמה עשרות/מאות שקלים והוא רלוונטי אין צורך בציוד היקפי (מקלדת,…
-
- 6 תגובות
- 541 צפיות
-
-
שלום רב!! אני מעוניין במפרט מחשב בסביבות ה 3000 ש"ח המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט הורדת סרטים מוזיקה ואופיס וטיפה למשחקים כמו כן מעוניין שתהיה תמיכה ב bluetooth ו wifi וכרטיס רשת רגיל אין צורך בציוד הנלווה ולא ב HD ולא בצורב תודה מראש !!!
-
- 6 תגובות
- 560 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? photoshop ; ותוכנות ממשפחת ADOBE (אין צורב בתוכנות עריכת סרטים ) סרטים וגלישה * גודל המסך? כמה שיותר פשוט הרעיון הוא לחבר לאותו מחשב מסך רגיל * רזולוציית המסך? חיבור מסך רגיל לאותו מחשב ( 1920/1080). למסך שמחברים למחשב ולא המסך עצמו של הנייד * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?אין דרישות * משקל רצוי? איןן דרישות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יותר מ 3 יציאות USB * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ?עדיפות למשהוא מהיר (אם אפשר גם HD רגיל וגם SSD) * כונן אופטי ? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? כן אבל לא חובה ותלוי בתקציב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב …
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
אני מתנצל מראש על זה שהבקשה קצת vague, אבל בעצם זה פותח לכם הרבה אפשרויות... אבא שלי קונה לאמא שלי מחשב נייד למשרד שלה. אני לא חושב שהמפרט צריך להיות מטורף כי הצרכים שלה בסיסיים. יחד עם זאת, הוא אמור לשרת אותה היטב לזמן ארוך. חשוב שיהיה לה נוח -> מסך גדול (15'' ומעלה) אין צורך ביציאות מיוחדות למרות שהיא נשארת במשרד, זמן הסוללה צריך להיות ראוי כי היא לא תהייה צמודה לשולחן. עדיף שיהיה צורב. כמו כן, זה ממש לא קריטי, אבל עדיף שיהיה לו סגנון בכל זאת - מחשב לגברת... כמו שכתבתי, התקציב לא מוגדר כיוון אבא שלי באמת יגיב אותו הדבר אם אני אגיד לו 3000 או 8000 שקל, העיקר שיהיה תמורה טובה למחיר. תודה!
-
- 9 תגובות
- 818 צפיות
-
-
רוצה לעזור לחבר: התקציב:כ- 3500 ש"ח עד 4,000 ש"ח. שימושי המחשב העיקריים הינם הרצה של תוכנות חישוב וגרפיות כגון מטלב, Solidwork, Grapher, Origin וכדו', אך הייתי רוצה שתהיה לא גם היכולת להריץ משחקי תלת מימד מפעם לפעם. (אני רוצה לחברו למסך LCD שאני מתכוון לרכוש ). יש צורך בציוד היקפי- מקלדת אלחוטית (המחישה פד מגע כמו במחשבים ניידים) ורמקולים השקט: רמה 5. רוב החלקים ייקנו בחו"ל כך שאין צורך בחנות בארץ
-
- 4 תגובות
- 736 צפיות
-
-
-
שלום חברים אחרי אינספור חיפושים ברשת ובפורום הגעתי לשלושה דגמים שאני מתלבט בינהם :s05: 1.asus ux32vd-r3001h 2.asus ux32vd-r3008h 3.samsung np540u3c-a01il למישהו יש נסיון עם הדגמים האלה? או לחילופין יכול להציע לי אלטרנטיבה אחרת כאשר הדרישות די פשוטות , המחשב מיועד ללימודים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 מט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? המחשב מיועד לבחורה ככה שהמשקל כמה …
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב שישרת אותי לצרכי היום יום (אינטרנט, אופיס והסרט פה ושם) אך בעיקר שידע להתמודד עם משימות שדורשות כוח עיבוד רב (מטלאב, מתמטיקה, תוכנות עריכת סאונד...). העדיפות היא למשקל נמוך, חיי סוללה ופעולה שקטה יותר מאשר ליכולות גרפיות. עשיתי חיפוש קטן בעצמי ורציתי לדעת אולי לאחד/ת הגורואים פה יש רעיון יותר טוב. המחשבים שעלו אצלי הם,Lenovo T410, HP Elitebook 8540w, Dell E6410. כולם עם מעבדי i7 שאני מאמין כי יספקו את הסחורה. הלנובו נראה שהוא סובל מזמן חיים קצר (סוללת 6 תאים שמסתבר לא מחזיקה יפה) וגם בעל משקל קצת כבד בשביל הגודל שלו. ה-HP נראה אחלה אבל בגודל 15.6 אינץ' כך ששוקל הרבה, פחות נייד ואני מניח שחיי סוללה נפגעים גם כן. ה-Dell נראה כאופציה הטובה מבין אלה מאחר ו…
-
- 5 תגובות
- 891 צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר לתכנות בEclipse, ושימוש משרדי(אופיס+אינטרנט) אני אנסה לעבור על הרשימה. לא דרוש שום ציוד היקפי(יש כבר עכבר מקלדת מסך רמקולים...). לגבי התקציב- כתבתי 2000 בעיקר כי אני לא ממש מעודכן במצב המחירים, המטרה היא לקנות את המחשב המתאים במחיר הנכון, ולא את המחשב שינצל כול שקל בתקציב כי אפשר. כלומר אם אפשר לחסוך מאה, מאתיים 500 או 1000 בלי שאני מתפשר על הדרישות שאני אכתוב בהמשך מצויין. דרישות: מארז וספק מחברה מוכרת, לא צריך להשתגע כי לא יבוצע שום OC, אבל אני לא רוצה משהו סיני(תיכנון עם ייצור סיני אין בעיה). אציין שיש לי שני מאווררי 120MM מצויינים שיכולים לעבור למחשב החדש. דיסק קשיח 1TB, לא צריך יותר. עדיפות ל3 שנות אחריות. לא ישמש למשחקים אז אין צורך לכרטיס מסך מעבר …
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה המלצה למחשב שישמש לדברים הבאים: אינטרנט אופיס מוזיקה סרטי HD חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר חזק ושיצליח לשרת אותי כמה שיותר זמן מבלי שאני אתקע פתאום עם משהו שלא אוכל להריץ עליו בתודה מראש ! נ.ב אם אפשר לקבל הצעות גם בתקציב יותר נמוך אשמח מאוד !!!
-
- 3 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש המלצה למפרט של מחשב המשמש בעיקר לצרכים משרדיים-Office,אינטרנט וכיוב' , ומעט עבודות גרפיות- photoshop,lightroom . מעבר לכך שימושים ביתיים-סרטים,תמונות,מוזיקה. לא מתכוון להשתמש במחשב כדי לשחק . התקציב הוא 4000 ש"ח - אם בתוספת לא גדולה של כסף ניתן "לקפוץ מדרגה" אז אנא רשמו (לא תהיה בעיה לחרוג מהתקציב כל עוד זה בגבול הסביר) . אין צורך בציוד היקפי ומסך. תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום, צריך המלצה למחשב גיימינג בשביל קרוב משפחה, יש מסך 1080P 240Hz אין צורך בציוד היקיפי תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 632 צפיות
-
-
אהלן חברים, רציתי להתייעץ בקשר למחשב גיימינג שאני מתכנן להרכיב בעיקרון אני יותר מחפש המלצות על חלקים ומאיפה להזמין אותם, התקציב שלי הוא בין 3.5 ל4.5 אלף, עדיפות למעבד של אינטל ולוח של אסוס, אבל אם מישהו חושב שזו טעות אני אשמח לשמוע וללמוד. אהיה אסיר תודה לכל מי שיעזור
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד, לצערי אני פחות מעודכן במחשבים ניידים (מחשבים נייחים קצת יותר מעניינים חח), בכל מקרה, התקציב שלי זה בסביבות ה4K, מה שאני מחפש: * מטרות המחשב? אינטרנט, גיימינג סטנדרטי ועבודה שוטפת * גודל המסך? לא משנה, מה שמשתלם. לא מפריע לי מסך קטן או גדול. * רזולוציית המסך? נורמאלית וסטנדרטית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משהו מיוחד, שוב, סטנדרטי * משקל רצוי? לא רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן אני עם חשמל, לא משנה לי בכלל הסוללה האמת. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שוב, סטנדרטי, כמו VGA וכו' * Bluetooth? אין צורך, אבל לא אתנגד אם זה מתאים. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, לא צריך יותר או פחות... * כונן אופטי? א…
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-
-
מחליף את המערכת בת 4 שנים שלי, כרטיס מסך יש לי מלפני חצי שנה 1060. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לרדת לסביבות ה2000 אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD Battlefield 1 , FORZA HORIZON 3, GTA 5 - מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך - יש לי 1060, בלי כוננים קשיחים יש לי SSD ובלי ציוד היקפי ומסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של …
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, לאחר 5 שנים הגיע הזמן למחשב חדש הישן סיפק את צרכיי עד היום, אבל התפגר בפתאומיות ביום בהיר אחד. כמובן שאפשר לתקן, אבל הגיע הזמן לחדש תודה לעונים הנה השאלון 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכי כבד משחקים , (שאר הדברים אופיס , סרטים וכו לא דורשים משאבים ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים (לא יותר מדי כבדים , סגנון League Of Legends, Counter Strike ושאר משחקי הרשת הפופולריים שיהיו על FPS גבוה ועל מקסימום דרישות..) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? כמה שיותר קטן יותר טוב, לא יודע את ההבדל בין מבריק למאט. * רזולוציית המסך? לא מבין בזה הרבה אבל כמה שיותר, יותר טוב. כל מה שישפר לי את הביצועים והגרפיקה במשחקים הרי הוא מבורך. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא משנה כל כך, כמה שפחות יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שעתיים כאשר יש סרט מתנגן ברקע כשהוא לא מחובר לחשמל על מקסימום בהירות. יותר מזה לא (רוב הזמן הוא יהיה מחובר לשקע חשמלי) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משהו מחוץ לנורמה, עדיף כמה שיותר כניסות …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי חברים, שואל בשביל חבר. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2800 חריגה עד 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים .. ותיכנות (שיוכל להריץ כמה תוכנות של visual studio) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש כונן SSD 256 ו 8 ג'יגה זיכרון (לא סגור איזה סוג) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש מחשב למשחקים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג ב 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מגוון רחב, fallout 4,dark souls 3,far cry 4 אבל גם overwatch,SC2 ומשחקים קלים יותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך '24 , 1080*1920 -לאילו הגדר…
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
זה הולך להיות קצת ארוך. מתנצל מראש. אני אתחיל בתשובות לשאלון הנדרש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הסבר בהמשך -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1920X1080. בעתיד יותר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, חבר מעוניין לרכוש מחשב חדש ללא ציוד היקפי ומסך. מיועד לגיימינג במחיר של 3000 ש"ח עם אפשרות חריגה מינימלית . 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב אם יש בכך צורך ומשפר משמעותית. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים החדשים ביותר על ההגדרות הגבוהות ביותר. -מהי הרזולו…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, Crysis 3, Bioshock infinite, BF4+Hardline, Fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1920X1080 עם כוונה ל2556X1440 בהמשך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? Ultra עם כל הפילטרים …
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח להמלצה למפרט מחשב לגיימינג לנער. תקציב עד 5000שח. חנויות אפשריות - STARTPC או KSP מה חשוב לי: 1. מעדיף מעבד אינטל 2. לא קירור מים 3. מארז אטום לגמרי (מינימום של אורות, אם אפשר - בלי לדים חוץ מזה של כפתור ההדלקה) 4. שקט מאד תודה
-
- 0 תגובות
- 915 צפיות
-
-
תקציב: • התקציב לרכישת המחשב: 6500 • חריגה מקסימלית מהתקציב: 7500 שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום). גיימינג כבד • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: battlefield 4league of legends GTA5Crysis 3 • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ביט):64 ביטמערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.5GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64bit תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. רוב המחשבים הסטנדרטיים כיום עובדים עם יותר מ-3.25GB זיכרון ראם, ולכן לרוב יהיה עדיף להשתמש במערכת הפעלה 64BIT. • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? כן ווינדוס 7 שימושים מיוחדים: • האם תבצע Overclock למחשב לא • האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בע…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אשמח את עזרתכם בבניית מחשב למשחקים בתקציב 3k בערך ללא ציוד היקפי, המחשב הוא לבן דוד שלי והוא נתן לי דוגמא למשחקים שהוא רוצה לשחק בהם: rainbow six siege fortnite overwatch המחשב אמור לשמש אותו לפחות לכמה שנים טובות ועדיף שלא לחרוג מהתקציב אבל אם יש מקום לחריגה אז זה גם בסדר. תודה דרור
-
- 0 תגובות
- 833 צפיות
-