עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לתכנן את המחשב החדש שאני מתכנן להרכיב בשבועות הקרובים. אני מעצב תעשייתי שעובד בעיקר בתוכנת solidworks. זאת תוכנה שעובדת ב open-gl, ולא תומכת כל כך בריבוי מעבדים/קורים/ת'רדים. אני מעורב בפורום אחר שעוסק בתוכנה ושם ייעצו לי חד משמעית על קניית מעבד 3770K. במסגרת התקציב שלי זה המעבד שיתן לי ביצועים מצויינים ותמורה טובה לכסף. חוץ מהמעבד, יש לי עכשיו כרטיס מסך ATI firepro 5800, שאני ממשיך איתו בינתיים למחשב החדש. חוץ משני הרכיבים האלו, אני צריך מכם עזרה בבחירת שאר הרכיבים למחשב. יש לי כרגע במחשב 2 כוננים WD 2TB RAID1, האם לדעתכם אני אוכל להעביר אותם בלי לפרמט למחשב החדש? אם הם SATA, האם יש הבדל במהירות בכוננים אם אני קונה כוננים זהים רק SA…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Buck,

מכיוון שאני סובל ממזל נאחס היתה לי קפיצת מתח בבית בדיוק כשהתעדכן לי הביוס ואיכשהו שני! הביוסים של לוח האם שלי ה-x99-sli-plus נהרסו והbootloader לא עובד גם כשאני עובר בינהם ולא עולה לזכרון (בדקתי את שאר הרכיבים זה בוודאות הביוס). מתברר שבגלל שבישראל כמו בישראל החנויות מנוהלות על ידי נוכלים אין הבדל בין המחיר של לוחות האם מהמשפחה של הX99 בין מתי שקניתי אותם לבין היום מה שאומר שאני צריך לקנות את הזוג של המעבד ולוח האם מחדש כי זה יעלה לי את אותו המחיר בערך כמו לקנות לוח אם חדש מהמשפחה הישנה וזה כבר לא משתלם. לקנות מחו"ל ייקח לי יותר מידי זמן כרגע. אז בקיצור המעבד שלי היה ה5820K עם קצת אוברקלוק ואני צריך להחליף אותו ואת לוח האם שלי (יש לי DDR4 ). אז מה…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. אהלן, המפרט הנוכחי שלי זה: i5 3470 3.2GHZ Gigabyte GA-H77M-D3H 960GTX 8GB RAM 1600MHZ CL 9-9-9-24 CoolerMaster CM690 (SeaSonic 620W Bronze Series Active PFC 12cm Fan Modular PSU M12-II (ATX 12V אני רוצה שהמחשב יריץ לי את BF V החדש, השאלה אם יש טעם לשדרג את הנוכחי או עדיף כבר לקנות חדש וזהו? (לא הצלחתי להבין אם אני צריך למלא טופס בשביל זה, אם כן תרשמו לי בתגובות ואערוך ישר)

4. Started by kotevnir,

שלום אני כרגע חייל.. מסיים את השירות עוד שלושה חודשים. ומתכנן להתחיל ללמוד (הנדסה אזרחית) באוקטובר 2015.... לצערי המחשב שלי מת ואני צריך מחשב חדש... יש לי התלבטות האם לקנות מחשב נייח או כבר לקנות מחשב נייד שישמש אותי גם ללימודים? האם גודל המסך משנה אם אני מחבר את המחשב בבית למסך חיצוני? מסגרת התקציב של היא עד 4500, אם עדיפות למסגרת תקציב של 3500 * מטרות המחשב? לימודים - עבודות משרדיות, צפייה בסדרות, משחקים קלים ותוכנות עריכה (פוטושופ, פרימייר - עריכה וידאו). * גודל המסך? * רזולוציית המסך? לפחות FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? שיהיה נוח לנשיאה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? * גודל מינימלי …

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  5. Started by New Computer,

שלום, אולי מישהו יוכל לעזור לי אני קונה מחשב חדש ואני לא ממש מבין בחומרה אז חשבתי לפנות לעזרה באתר הזה אני בעיקרון רוב הזמן פשוט גולש באינטרנט, רואה הרבה יו-טיוב וגם מתכנת הרבה. אז אני צריך מחשב שידלק במהירות ושהתוכנות יוכלו להיפתח במהירות, וגם שיוכל להריץ הרבה פעולות ביחד בלי להתקע.אני גם צריך שהוא יחזיק כמה שנים טובות בלי, כלומר שלאחר כמה שנים הוא לא יתחיל להתקע מאוד וייקח לו הרבה זמן לבצע פעולות פשוטות. אבל אני גם צריך שהוא יוכל להריץ משחקים כמו BatlleField בתצוגה סבירה וללא לאגים. בקשר למחיר, אני לא ממש יודע מה התקציב שלי אז אני מוכן לכל הצעה תודה לכל העונים ואם תוכלו בבקשה עם המפרט שאתם מציעים לכתוב גם מה היתרונות של המפרט.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אני צריך עזרה למחשב בעיקר לעריכה מוזיקה כמו הקלטות וכו' כולל שימוש כללי של סרטים ופה ושם משחקים אבל ממש לעיתים רחוקות. צריך דיסק קשיח גדול ומחשב שירוץ טוב. תודה מראש. לא צריך כרטיס קול יש לי אחד טוב ולא צריך שום צורב או סידי רום.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכולם, בניתי לאחותי מפרט ואשמח אם תוכלו לעבור עליו ולמצוא דרכים לשפר אותו. הדבר היחיד שאני לא רוצה להתפשר עליו הוא הכונן של ה 500 ג'יגה, מעבר לזה אשמח לשמוע על כל שינוי.. המערכת צריכה לנגן סרטי HD בצורה סבירה, כמו כן אשמח לדעת אם מערכת עם המפרט שציינתי תתמודד יפה עם ויסטה כש - AERO מופעל. מעבד: AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DOBOX- BOX ¤365 לוח אם: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H ¤453 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤371 צורב DVD: LG DVDRW GH-20NS10 X20 - BLACK - SATA ¤127 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤272 מארז: ANTEC NSK4480 + 380W HE PSU ¤413 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום לכולם אני מעוניין במפרט למחשב המבוסס על פנטיום 4 שישמש בעיקר לאינטרנט אופיס ומעט משחקים לא כבדים התקציב הוא בסביבות 5500 כולל מסך. נ.ב יש סיבה להעדפה של אינטל על פני AMD בתודה מראש על כל עזרה טל

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. אחרי שהקנייה מיד שניה לא צלחה (ואולי לטובה), אני אקנה מחשב חדש ורק את הכרטיס מסך מיד שניה (אין צורך להוסיף כרטיס מסך במפרט). אין צורך בציוד הקפי. התקציב כמו שציינתי הוא עד 1500 (+-100 שקל). כשהרעיון הוא להגיע ל2000 כולל הכרטיס מסך המשומש. אני מניח שצריך להתפשר על AMD. רמת השקט לא כל כך חשובה לי. אפשר גם לוותר על צורב (למרות שזה רק 100 שקל אני מניח). והארד דיסק אפשר להתפשר עד 500GB. אם המחשב יצליח להריץ את הElder Scrolls החדש שיצא בסוף השנה זה יהיה מעולה ;D אשמח גם אם יהיה ניתן להסביר מעט על מה ההבדל בין AMD וINTEL, בהנחה שאנחנו מדברים על אותם נתונים יבשים. הייתי כל החיים עם אינטל וזה נשמע לי קצת מוזר לעבור. עוד דבר חשוב זה שהלוח אם יהיה תואם לכרטיסי מסך ישנים יותר (לכשאני…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום הזמנתי את הראם הבא: https://www.newegg.com/global/il-en/team-16gb-288-pin-ddr4-sdram/p/N82E16820331172?item=N82E16820331172 ורציתי לקנות את הלוח הזה https://www.newegg.com/global/il-en/asrock-a320m-itx/p/N82E16813157838 אבל הראם לא מופיע בqvl שלו מה זה אומר? שהראם לא יעבוד בכלל, יעבוד לא במהירות המקסימלית או הכל יעבוד כמו שצריך? ניתן לראות בתמונה שצירפתי שהוא תומך בדגם במהירות שונה (2666 אני הזמנתי 3200) תודה מראש!

11. אני צריך מחשב למשחקים... עד מחיר של 4 אלף לא צריך מסך... לא צריך ציוד היקפי ולא צריך צורב שמעתי שיוצאים עוד מעט כרטיסי מסך חדשים שרק הם יפעילו משחקים משהו כזה אז בקיצור אני לא רוצה להשקיע עכשיו הרבהה על כרטיס מסך.. רק שיספיק לי לאיזה חצי שנה ועוד חצי שנה אני יקנה כרטיס מסך יותר טובב... תודה

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. מעבד:Intel Pentuim 4-3.0GHz L2 Cache 800MHZ לוח אם:Asus P4P800 intel chipset 865 5 PCI,1 AGP,Onboard 8 USB Ports כמה נתונים על הלוח: תומך עד 4 ג'יגה זכרון פנימי 2 דיסיקים קשיחים של S-ata ונדמה לי 3.6 GHz הוא תומך זיכרון פנימי:2X512 DDRAM dual-band-400 MHz דיסק קשיח: 1.WD 80GB 7200 RPM SATA 150 2.SCSI 80GB 10000Rpm IBM כרטיס מסך: Gigabyte GEFORCE FX5900 XT 128+TV OUT כמה נתונים: 128 מגה מעבד חזק מאוד!!!!!!!! tv-out כרטיס קול: AC 97 תומך עד 6 ערוצים Dvd: asus 16X צורב:52X32X52 כרטיס רשת מובנה -On board Floppy של Panasonic עכבר אופטי 5 לחצנים+מקלדתמולטימדיה שחורה של מיקרוסופט (החדשה) רמקולים: קריאטיב אינספייר G380 שתי רמקולים וסאב מארז: רגיל-יפה 3 מאווררים -----------------…

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Gustavo,

שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לגיימינג בסביבות 4K, בניתי מפרט ב TMS ומבקש לקבל חוות דעת, חשוב בנוסף לביצועים שיהיה שקט, תודה [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪903[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪125[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אני צריך מחשב לחבר שהוא DJ המחשב צריך להיות כולל הכול (מסך, מארז, מקלדת...) והוא צריך כרטיס קול מקצועי (אני לא יודע מה זה אומר אפילו) HELP PLZ!

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by lacky,

מצאתי את המפרט הזה wallashops נראה יותר מסביר יחסית למחיר מעבד p4 2.66 - המחיר נמוך מאוד..אני חושב. אנא חוו דעה וגם אשמח לחוות דעת פרטניות על לוח האם המצויין שם המפרט : http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=980879

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. תכלסאנירוצהמחשבשיריץאתדיאבלו3חלק,ושיהיהשווהאתהמחיר.בעדיפותHPאוLenovo,אבלאנישמחלהמלצותמעבר.נראהשהכרטיסמסךהיחסיתחדששלאינטל,ה3000HD,הכימתאים.אמת?גםמאודחשובשהמשקליהיהגג2קילו.בליחריגה.נראהשרובהניידיםהמתאימיםהםב13.3אינצ',מהשעובדליכמינימוםלגודלמסך.מעבדdualcoreלפחות.מעדיףעםhdmi.מסךלד.מחיראזור3או3.5הכיטוב.אםמישהויכוללהמליץעלניידתואםשהואמכיראישיתאנימאודאשמחלשמוע!אנימתכנןלקנותבעודשבועייםכנראהמאייבורימודיעיןלידי.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 7,300 ש"ח, מעדיף לסגור עניין ב-7,000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכי חדשים, בהגדרות הכי גבוהות, לכמה שיותר זמן. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by ליאור מן,

ערב טוב, סטודנט להנדסה שהולך להריץ AUTO CAD/PHOTOSHOP ומעוניין להשתמש בעט באיזה מכשיר עדיף לבחור דגשים: יכולת עבודה סבירה, סוללה , והדבר שאני הכי חסר ידע בו - מי מהם נחשב למוצלח יותר בשימוש עם עט מפרטים: X360: ® Core™ i7-8550U (1.8 GHz, up to 4 GHz, 8 MB cache, 4 cores) + Intel® UHD Graphics 620 (8 GB system memory) 8 GB LPDDR3-2133 SDRAM (onboard) 13.3" diagonal FHD IPS micro-edge WLED-backlit touch screen with Corning® Gorilla® Glass NBT™ (1920 x 1080) 256 GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD Office Software Trial Security Software Trial 3-cell, 60 Wh Li-ion polymer No DVD or CD Drive Full-size isla…

19. Started by sapits1,

לשום לכולם, אחי מתעניין בקניית מחשב נייד, שישמש אותו בעיקר לעבודה משרדית, אבל בין היתר גם סרטי HD וקצת משחקים בסגנון NFS וGRID. רציתי לדעת אם הכרטיס הזה יספיק להריץ משחקים וHD ב720P... ואם אפשר השוואה שלו ל8400 של אנוידיה (בגירסה הניידת) וה2400XT (בגירסה הניידת). המעבד יהיה כמובן C2D של אינטל, אם זה חשוב.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אני מקווה שהוא עונה על הצרכים שלי מבוסס אינטל https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/CZ7NHLFHLSFM156GRW3Q מבוסס AMD https://www.ivory.co.il/computer/amd/build/3M3CBZ6JN4FLJQ11GV2H 1. מה התקציב המרבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 אם יש צורך הכרחי אפשר לחרוג תלוי מה זה יתן לי וכמובן איני מעוניין לנצל את כל התקציב אם אין צורך מיוחד 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, אופיס, מכונה וירטואלית VMWARE, צפיה בקבצי וידאו, המרה בין קבצי וידאו לאודיו, עריכה קלה ובסיסית מאוד של קבצי וידאו מידי פעם (למשל פיצול קובץ או תוספת של תמונה או טקסט) אין צורך במשחקים,…

21. שלום, אשמח לדעתכם על המפרט הבא והמלצה על מסך כמפורט למטה. תודה! https://tms.co.il/builds/362302 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7k אפשר חריגה של מאות בודדות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אשמח להמלצה למסך '2k 27 ומעלה באזור ה1200₪. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא צריך מארז. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של ה…

22. Started by Refaelo,

שלום. לחבר שלי יש תקציב של 6K למחשב חדש. השימוש העיקרי זה משחקים (גם כבדים) וסרטי HD אין לו צורך בכרטיס מסך , הארד דיסק וכרטיס קול כי יש לו את אלה מהמחשב הקודם. הכרטיס מסך שיש לו זה ATI RADEON HD4850 DDR5 חשוב שהמפרט יהיה מחנות אמינה ולא משהו בסגנון KSP נ.ב אם יש לדעתכם צורך לשפר את הכרטיס מסך אתם מוזמנים להגיד תודה רבה לכם

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by vorlon_,

שלום ברשותי מחשב נייד hp pavilion dv-6820ej כרגע מותקנת עליו מערכת הפעלה windows 7 32 bit המעבד הוא intel core 2 duo T5550 1.83GHZ והוא בעל זיכרון של 2 ג'יגה זהו מחשב ישן יחסית, אך הוא משמש אותי בצורה טובה עד עכשיו בעיקר לגלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ולימודים לאחרונה אני מפתח אתרים וגם באופן חלקי בעיצוב של האתרים, ושמתי לב שהמחשב לא מצליח תמיד לפעול באותו קצב כמו בעבר שאלתי היא האם כדאי לשדרג את המחשב, להוסיף עוד 2 ג'יגה זיכרון, ולהגדיל להארד דיסק של 500 ג'יגה במקום 160 שיש כיום וכמו כן לעבור למערכת הפעלה של 64 bit או שפשוט עדיף לעבור למחשב חדש מבחינת עלות תועלת?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500-2500,לנסות לחסוך ולא לחרוג 2. מה שימושי המחשב אינטרנט, צפיה ב-HD, תכנות, VMWARE 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? HDD לא חובה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני מירושלים 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). עדיף 8 גיגה זכרון, שהמחשב(מארז) יהיה קטן ככל האפשר, שתי יציא…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום רציתי לקבל חוות דעת למארז הבא למחשב קולנוע ביתי, הפרמטר החשוב לי אורור טוב ושקט (במידה ולא עומדים בכך האם ניתן לשדרג את המאורריים ? ) Jsp-Tech EzCool T888 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=T-888〈=heb&cart=12227635925020563 Jsp-Tech T280D http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva תודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.