עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by born wild,

אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל שיהיה מבוסס על אינטל. AMD לא מתאים לי כי אני יותר עובדת עם עריכה. אני צריכה, מעבד, לוח אם, זכרונות, הארד דיסק, ספק כוח, מארז, כרטיס מסך. זהו נראה לי (אם פיספסתי משהו חשוב... תוסיפו ) התקציב הוא בסביבות ה3000 אפשר לחרוג קצת מעבר. חשוב שיהיה כרטיס מסך טוב כי אני גם רוצה אותו למשחקים. תודה מראש

• 28 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום לכולם, ניסיתי לחפש לבד - עברתי על כל מני הודעות בפורום ובדקתי ביקורות ותגובות אך עדיין לא הצלחתי לגבש דעה לגבי נייד, אני מעוניין בנייד לא גדול מדי - חשבתי על "13. התלבטתי רבות בין DELL XPS M1330 ו- HP Pavilion TX2620EJ (טאבלט) אבל מביקורות על הדל הבנתי שמסוכן להתעסק איתו בגלל בעיות התחממות וכרטיס מסך, מבחינת הHP הבנתי שזה מחשב חלש ולא באמת אצטרך את המסך מגע. עכשיו אני מתלבט בין הDELL VOSTRO לHP DV3... השימושים העיקריים - אינטרנט, OFFICE אולי SOLIDWORKS ולפעמים סרט. שיהיה אורך חיי סוללה סביר ולא מרעיש מדי. ברצוני לקנות בארץ עם אחריות כמה שיותר גדולה (ראיתי שיש דגמים של דל עם 5 שנות אחריות) אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי - למצוא מחשב שיתאים לצרכיי, תודה מראש לכול המגיבים.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלומות חברים , אני מעוניין ברכישה של מחשב גיימינג עד 5000 ש"ח שיחזיק בין שנתיים ל 4 שנים. יש לי אופציה לקנות את המחשב דרך מקום העבודה הקודם שלי במחירים נמוכים . אני אציין את המיפרט שבניתי ואשמח אם יש משהו שאפשר לשנות כמובן. **מציין שאני מוגבל לפי אותו ספק שרק מימנו אני יכול להזמין את המחשב*** לוח אם - Gigabyte B450m GAMING X מעבד - AMD Ryzen5 3600X 3.8-4.4Ghz 32+3MB BOX כרטיס מסך - MSI NVIDIA RTX2060 SUPER GAMING 8G HDMI/DPX3 הארדיסק - SAMSUNG SSD 250G M.2 PCIe 3.0x4 NVMe 970 EVO PLUS מארז -CASE ZALMAN S5 RGB FAN & FRONT TEMPERED GLASS WHITE ספק - ZALMAN 750W ZM-750GVII 80PLUS BRONZE POWER SUPPLY זיכרונות -…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Ivgi720,

שלום לכולם , אבקש עזרה בהרכבת מחשב לגיימינג. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג מקסימום עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לגיימינג , אינטרנט , סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V , FIFA 15 , NBA 2K15 , LOTR:SHADOW OF MORDOR וכו.... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' ( יהיה מחובר ל -…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by zone glide,

אני שוקל רכישה של מחשב בעוד כמה חודשים, וכנראה שאולי אני ארצה לרכוש אותו בתוך שולחן מיוחד כזה אם אתם מכירים... הכוונה היא שהמחשב יהיה בתוך שולחן עץ וזכוכית. כעקרון העלות של שולחן והעבודה זה בסביבות ה-2000 ש"ח, ואמרו לי שלא בהכרח זה מיועד לכל המחשבים היקרים ביותר. אבל זה בכל זאת גם עולה כסף... אז אם אני קונה מחשב ב-4K לעומת 6K זה יהיה קריטי וההבדלים ביניהם יהיו גדולים? אפילו סביבות 6 וחצי או 4 וחצי. יש לי רזולוציה QHD ואני רוצה מחשב חזק כנראה עם רייזן 7.. או שבכלל כל העניין הזה נראה לכם מיותר?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by tzahi20,

מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה בסיסית עם תוכנת השרטוט SOLIDWORKS סרטים 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP, IVORY 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עכשיו

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by 1nstall,

שלום לכולם, כבר יותר משנה שאני בלי מחשב גיימיניג (מחשב אהוב שהחליט להתאבד), ומאז אני עובד עם לפטופ גיימינג נושן שעבר מספר נסיונות החייה לאחרונה, אך עדיין מרגיש שכל רגע הוא עובר לעולם הבא. ולכן נוצר הצורך במחשב גיימינג חדש ויציב. עקב היותי חייל, וההפתעה שבה המחשבים שלי מתו אחרי אחרי השני - אני מאוד חסר בכסף ומנסה לקצץ איפה שניתן - אם זה באמת שווה את הקיצוץ. בנוסף, אני מנסה לשלב כמה שיותר רכיבים (אשר עוד תקינים) מהמחשב הקיים. עקרונית אני תמיד בעד לקנות חומרה איכותית שמתאימה במאה אחוז לצרכים - ולכן המפרט אשר בניתי לעצמי קצת יקר לי מידי... אני עדיין דוגל במפרט אשר אצרף מטה, אך בקשתי ממכם היא שתראו לי באמת איפה כדאי וצריך לקצץ, ושבעצם תוציאו לי את השגעונות המיותרים מהראש. חשוב…

8. Started by Daglas,

שלום לכולם. לאחרונה נתבקשתי להכריב מפרט לאחי הקטן (13) בתקציב של 3500 שקלים. אני מניח שהשימושים של המפרט יהיו משחקים / אינטרנט / סרטים - מחשב להכל בגדול. לאחר שיטוט בפורום והתבוננות על מפרטים שונים באותו תקציב, הבנתי שמפרט מבוסס אינטל אינו אפשרות, אלא אם מתוכנן אוברקלוק. לכן, בניתי מפרט מבוסס AMD לשימושים הנ"ל ואשמח לשמוע את דעתכם עליו: הזכרונות הם 800mhz בכוונה, למקרה ויתבצע OC איפשהו בעתיד הרחוק. וכאן אני שואל, איך הלוח הנ"ל ב OC? הוא יספיק להמהרה ממוצעת? בנוגע לכרטיס המסך אני לא בטוח. אם קונים מחשב חדש לדעתי כדאי שיתמוך ב DX10, אבל הכרטיס הזה חזק מספיק להרצת משחקי DX10? כמו כן, אשמח לקבל הצעות למפרט מבוסס Intel באותו תקציב ולאותם שימושים (במפרט זה OC רציני אפשרי …

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. ראיתי שכרגע יש רק את HP שנמכר בארץ. אני לא אוהב אותם כלל.

10. Started by 996,

שלום רצתי לקבל את דעתכם לגבי מפרט שהרכיבו עבורי: 1 Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm 825 ש"ח 1 Gigabyte GA-EP45-DS3 Intel® P45 Express Chipset LGA 775 620 ש"ח 1 Geil 4GB Kit DDR2 6400 800Mhz CL 5-5-5-15 390 ש"ח 1 Gainward ATI Radeon 4850 512Mb DDR3 PCIe 849 ש"ח 1 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS 293 ש"ח 1 Antec P182B Advanced Super Mid Tower No PSU 785 ש"ח 1 Arctic-Cooling Accelero S1 125 ש"ח 1 Arctic Cooling Arctic Fan 12L Case Fan 40 ש"ח 1 Seasonic S12II-430 Active PFC 430W 390 ש"ח 1 Arctic Cooling Freezer 7 Pro 105 ש"ח 1 הרכבת מחשב במעבדה …

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Biatch,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6.5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב משחקים כבדים על מסך גדול יחסית (22 או אחר), סרטים HD, מוזיקה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך, מקלדת פשוטה, רמקולים טובים (כרגע משתמש ב Creative sbs 390 רוצה לעלות ברמה.) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? עכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם …

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by יוני גל,

היי, אני מעוניין לבדוק האם כרטיס מסך שאבא שלי קנה מיד שניה יתאים למחשב שלי: Nvidia geforce gtx970 זה המפרט של המחשב שלי: Windows 10 Enterprise x64 gpu: i5 4460 3.20GHZ RAM: 8gb Power Supply: 500w MotherBoard: ASRock H91M-S1 PLUS תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by saphisto,

מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא כל כך משנה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק מהשנה האחרונה גם BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן מסך 23' של DELL אז 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by witherwings,

* מטרות המחשב: תכנות,אופיס,סרטים. * גודל המסך: 14 או 13.3 אינץ * רזולוציית המסך: FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת שעושה אור בחושך * משקל רצוי: 1.3 - 1.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 7 שעות.. אם אפשר יותר אז כמובן שכן! * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * Bluetooth: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: SSD 256GB * כונן אופטי: לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית:לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: נדרשת אחריות. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אני מעדיף צבע כחול כהה אבל.. זה לא כזה משנה יש לי חבר שנמצא בארצות הברית עכשיו וחוזר עוד שבועיים - פרט חשוב !

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום רב מבקש את המלצתכם לגבי מפרט למחשב לעבודה גרפית בעיקר פוטושופ מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3500 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גרפיקה פוטושופ בעיקר א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמ…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by _INs4n3_,

מעבד: AMD FX-8150 - BOX לוח אם: Gigabyte GA-990XA-UD3 זיכרון: G.Skill Ares 4x4GB DDR3 1866mhz כרטיס מסך: Asus GTX 650 Ti BOOST OC 2GB DDR5 הארד דיסק: Seagate Barracuda 2TB קירור מים (למעבד): COOLER MASTER SEIDON 120V Plus ספק: SeaSonic 600W Active PFC 80+ 12cm Fan מארז: Antec X1 Mid Tower Gaming Black Case אשמח גם אם תוכלו להסביר איך נתתם את ההערכה (כלומר מחיר גם לכול פריט בנפרד) תודה

17. Started by vipersh,

היי, ביומיים האחרונים שמתי לב שהלפטופ שלי לא נדלק ממצב שינה אחרי שאני סוגר את המכסה שלו כשאני פותח את המחשב הוא עושה רעשים של מתחיל לעבוד אבל המסך נשאר כבוי הבעיה לא הייתה לפני יומיים, כלומר, לפני יומיים כשהייתי פותח את המכסה שלו אז המסך היה נדלק אחרי מספר שניות גיגלתי את הבעיה אבל לא מצאתי תשובה לבעיה שלי, על המחשב לא הותקנה תוכנה שאמורה להשפיע על עניין זה ועל המחשב מותקנת ויסטה 64 ביט (למקרה שהמידע יעזור לפתור את הבעיה) אשמח לעזרה בנושא תודה, שלומי

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אהלן התקציב הוא 5 אלף, אני מעדיף לא לחרוג בתקציב אלא אם כן זה ממש ממש שווה את זה. (כלומר הבדל משמעותי וענק באלף ש"ח)צרכיםתכנות אתרים - הפעלה של הרבה תוכניות יחדיו מבלי להיתקע אפילו לא הרגשה מזערית של לאגים כשיש הרבה תוכניות פועלותאודיו וצג ברמה גבוהה לסרטים ושירים8 שעות סוללהשיחזיק את ה5 שניםאולטרה בוק (דק, קל משקל, חזק ובעל סוללה טובה)לדעתי ssd זה יעזור (למרות שמעולם לא חוויתי מחשב עם ssd)250 גיגה זכרון זה מספיק ואפילו יותר מדימצידי שיהיה 13 אינץ כי אני תמיד מחובר למסך רחבאני משתמש בלינוקס ולא וינדוס אם זה משנהתודה רבה לכם! זה די דחוף אני הולך לקנות ביום ראשון

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  19. שלום לכל המגניבים, אני מתחיל ללמוד אנימציה עוד שבוע ומשום כך אני צריך גם מחשב חדש, כל המקומות שמהם ביקשתי הצעות מרחו אותי עד הדקה התשעים ועכשיו נשארתי עם שלושה מארזים.. התקציב שלי היה 2000 למארז _בלי מסך_(כי כבר יש לי) וכל ההצעות שקיבלתי היו 2500+ ומעלה אשמח אם תעזרו לי לבחור את מה שהכי רלוונטי בעבורי (מה שמתאים ולא חלש או חזק יותר מדי).. ובכלל, אם אולי כדאי לי פשוט לקנות משהו דומה בIVORY כי הבנתי ששם מאד זול, ומה אתם ממליצים שיתאים לי? המון המון תודה! זה אחד - מעבד אינטל E8400 1333FSB C2D דיסק קשיח 320GB 16MB SATA2 WD צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS מארז עם USB קדמי קטן שחור ללא ספק כרטיס FIREWIRE 2ext+1 int זכרון 2G DDR2 800MHZ MUSHKIN צ.ק ספק כח EZCOOL LED 12CMF40…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום רב, מבקש המלצה למחשב נייד לפי הפרמטרים מטה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב ? הקלדה ממושכת ולימוד ממושך מול המסך(שעות רבות במהלך היום) על בסיס וורד,PPT ופחות אבל גם מסרטוני וידאו. מאחר ו95% מהזמן השימוש יהיה קריאה והקלדה אני לא יודע אם עדיף לי full HD או לא. אודה לעצתכם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?? לא. 7. ה…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Zrizi,

דגשי הלקוח: מעבד אינטל, מערכת הפעלה WIN7 ULTIMATE, מארז אנטק 900 או טוב יותר, 8G זכרון ראם, כרטיס מסך NVIDIA בלבד, 460 לפחות. שקט 7/10, אין כוונה לOC, אין צורך מיוחד לאופק שדרוג. רזולוציה FHD, הכוונה לשחק MMORPG עם כמויות גדולות ככל האפשר של פוליגונים על המסך. הנה מה שחשבתי להציע לו: Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪973 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2354 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪106 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195 Gigabyte GA-PH67A-UD3 H67 CHIPSET, יחידות 1 ₪608 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2267 G.Skill F3-10600CL9D-4GBNT 4GB DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 2 ₪…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by itaysk,

CPU: AMD Athlon XP 2000+ Tray CPU - 593 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- MOTHER BOARD: Epox 8RDA+ (NFORCE2) - 760 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- MEMORY: DDR-RAM 256MB 2700 Samsung Original - 433 (*2=866) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- HD: Western Digital 40GB 7200 rpm 8MB Buffer - 543 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- CDRW: Lite-On 48x24x48 Black Retail CDRW - 380 -------------…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. טוב אז קניתי מחשב חדש ואני רוצה למכור את הישן יש כמה שמעוניינים כבר אבל אני לא סגור לגבי כמה למכור... זהו המפרט: asus p4p 800 gigabyte cpu fan cooler intel pentium 4 3000ghrz samsung 1gb nvidia g-force 7600gs hd wd 80 gb

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. היי אני רוצה לקנות מחשב נייח ולא מסתדר עם המפרטים המחשב לעבודה משרדית ולהרצת מספר שרתים וירטואלים סטומרת צריך יותר מ16GB זכרון אני צריך עזרה במציאת הרכיבים המתאימים 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן תלוי כמה משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + התקנת שרתים וירטואליים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ,office,photoshop ,vmware ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. ההבטחה המפתיעה של אינטל קורמת עור וגידים על הבמה, עם הצגה ראשונה של נייד גיימינג בעל מעבד ממשפחת ה-K הניתנת להמהרה לכתבה: http://hwzone.co.il/הצצה-ראשונה-למחשב-נייד-עם-מעבד-מכפלה-פת/

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים