עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Hydr0,

אהלן חברה! סבתא שלי מחפשת לקנות לפטופ חדש אחרי בערך 10 שנים עם אותה גרוטאה. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סוליטר, אימיילים.. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17 אינץ. * רזולוציית המסך? אין דרישות מיוחדות. * משקל לא רלוונטי - המחשב ישמש כמחשב נייח לכל דבר.. היא לא מזיזה אותו אף פעם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משהו יוצא דופן - תמיד מחובר לחשמל.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? מומלץ. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 500GB * כונן אופטי? ממש לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, נדרשת אחריות רגילה, עדיפות לשלוש שנים. …

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. אוקיי אז חשבתי אולי לעשות מפרט מחשב שמתאים לoc. בכל מקרה אני אחסוך במילים ואפרסם אותו. (נ.ב הוא די תקציבי) מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4670K 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1155 קירור למעבד: NZXT Respire T20 CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪123 לוח אם: MSI Z87-G41 PC Mate כמות: 1 - מחיר: ₪537 מארז: NZXT Phantom 410 White כמות: 1 - מחיר: ₪484 ספק כוח: Seasonic PSU S12II-520W Active PFC 80+ Retail כמות: 1 - מחיר: ₪318 זיכרון: Corsair 8Gb Kit (4G X2) CML8GX3M2A1600C9B CL-9-9-9-24 Low profile כמות: 1 - מחיר: ₪424 כרטיס מסך: Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL DUA…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by משועמםכרוני,

אני צריך מחשב, הכי פצצתי שיש עדיף שיש קנייה בארץ דרך האינטרנט נראה לי, כו וכו אין הגבלת תקציב כי אני קונה לחבר עם אבא עשיר אז שיהיה הכי טוב מבחינת משחקים והכולללל נוו בקיצור מחשב הכי טוב שיש.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. המחשב שעכשיו אני מסתכל עליו: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=893535 הוא נמצא על טווח המחיר שאני מחפש ונראה טוב על הנייר. המחשב ישומש לגלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה וצפייה בסרטים וסרטונים. גם כדאי שיוכל להתמודד עם עריכת מסמכים בסיסית. הוא מיועד לילדה מתבגרת אבל כנראה ישומש גם בידי שאר המשפחה. האם הנ"ל בחירה טובה? קצת מפחד מאסוס ומותג הזנבוק מכל מיני דברים שאני שומע עליהם בארץ... אם יש אלטרנטיבות מקבילות מחברות שונות אשמח לשמוע. אנחנו טסים בקרוב, לכן הקנייה צריכה להתבצע בקרוב ומחנות עם זמן אספקה נמוך.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Crabie,

היי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המרבי 4000, ניתן לחרוג במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב , יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב למשחקים בעיקר, משחקי survival כמו ARK, ומשחקי FPS כמו COD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה): לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …

6. * תקציב? כ-3,000 ש"ח. * מטרות המחשב? ללימודים (מעבדי תמלילים ואינטרנט), צפייה בסרטים ומשחקי מחשב קלים ו/או ישנים. הכי חשוב שיהיה נוח לעבוד איתו שעות ארוכות. * גודל המסך? מתלבט בין 13.3 אינץ' ובין 15.6 אינץ'. * האם חשוב מסך מבריק או מאט? גמיש עם עדיפות למט. * רזולוציית המסך? גמיש. בגדלים האלה רצוי לא רזולוציה גבוהה מידי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נוח להקלדה, רצוי numpad אך לא חובה ועדיפות ל-touchpad שאפשר לגלול בעמודים למעלה ולמטה עם שתי אצבעות. * משקל רצוי? רצוי שלא יהיה כבד מידי, מתחת לשני קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא קריטי. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? * כונן אופטי? לא ממש. * האם דרו…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. . מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אבל לא חובה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , עבודה משרדית . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - דיאבלו 3 ודומיו, משחקי מירוצים למיניהם . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' מינימום . -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך …

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום לכולם, אודה למומחיותכם בהכנת מפרט למחשב ביתי נייח, ללא ציוד היקפי, אשר ישמש לרוב לשימוש באינטרנט (אולי מעט פוטושופ), ובעיקר למשחקי מחשב בזמן הפנוי (FPS בעיקר, Crysis, Mass Effect, Battlefield וכדומה). הרעיון הוא מחשב שיחזיק ללא שדרוג זמן לא קצר. ;D תקציב הבסיס הינו 5,600 ש"ח, ניתן לחרוג ממנו עד ל-6,000, וניתן לנצל את התקציב במלואו. חשיבות השקט של המערכת הינה בינונית, 4-5 בסולם של עשר. נכון לעכשיו הכיוון הוא שלא לבצע OC. במידה ונתחיל לראות שיש בעיות בהרצה של משחקים אצטרך ללמוד את הנושא ולבצע זאת. אין צורך במערכת הפעלה, עדיפות להרכבה במעבדה (מטעמי אחריות בעיקר). אין עדיפות לחנות מיוחדת, אם כי הבנתי שבד"כ משתלם לקנות ב-KSP או IVORY. אם יש לכם הצעה גם בנושא זה, אש…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by idan-cohen,

מעבד: INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX ¤1585 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤631 מסך: DELL LCD 20´ 2007WFP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR ¤2194 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤2097 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤373 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤218 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤758 מארז: GIGABYTE 3D AURORA 570 - SILVER - GZ-FA1CAASS ¤779 ספק כוח: CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU ¤636 קרור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm ¤265 הרכבת מחשב: ********* ללא הרכבה ********* ¤0 מח…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by firo,

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory*2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9600 Pro 128MB DDR DVI Video Card Cases : Compucase-HEC Super Midi Tower CI-6919 Front USB 300W Case שימוש הוא בעצם אינטרנט, משחקים (לא גיימר רציני אבל לשחק פה ושם זה תמיד כייף ;D) וכל השאר דברים שנער בין 15 צריך (סרטים, אופיס (לבי"ס :-[), מוזיקה וזהו) מה דעתכם ?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by gilad2389,

שלום לכולם התקציב למעלה כמו שאתם רואים מדובר במחשב גימינג הכי חזק שאפשר להוצי בסכום הזה כול עכבר ופד.. בקובץ זה מה שאני מצאתי מה אתם ממליצים

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Shayb25,

* מטרות המחשב? לימודים וסרטים * גודל המסך? 13.3" (או קטן יותר) * רזולוציית המסך? עדיף FHD (או יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שיותר קל, 1.2 ק"ג (או פחות) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיף SSD, לפחות 128GB, עדיף 256GB * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מעדיף מעבד I5, ומוכן לחכות למעבדים מהדור החדש * תקציב - עד 5K, כמובן …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by PriorTak,

הי אני מחפש מחשב נייד זול ובעל חומרה סבירה... * מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט, סרטים, משחקים קלים ופוטושופ בסיסי * גודל המסך? לא ממש משנה, אבל לא נטבוק עם מסך 10 אינץ'. לפחות 14. * משקל רצוי? לא חשוב, במגבלות הסביר - לא איזו מפלצת של 5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא, אבל שתהיה יציאה כלשהי לחיבור מסך. (VGA, DVI...) * בלוטות? רצוי שכן. היה לי נסיון רע עם דונגל בלוטות' בעבר. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב. * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש, מקווה שקיים מחשב שעונה על הצרכים האלה

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by 996,

שלום רצתי לקבל את דעתכם לגבי מפרט שהרכיבו עבורי: 1 Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm 825 ש"ח 1 Gigabyte GA-EP45-DS3 Intel® P45 Express Chipset LGA 775 620 ש"ח 1 Geil 4GB Kit DDR2 6400 800Mhz CL 5-5-5-15 390 ש"ח 1 Gainward ATI Radeon 4850 512Mb DDR3 PCIe 849 ש"ח 1 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS 293 ש"ח 1 Antec P182B Advanced Super Mid Tower No PSU 785 ש"ח 1 Arctic-Cooling Accelero S1 125 ש"ח 1 Arctic Cooling Arctic Fan 12L Case Fan 40 ש"ח 1 Seasonic S12II-430 Active PFC 430W 390 ש"ח 1 Arctic Cooling Freezer 7 Pro 105 ש"ח 1 הרכבת מחשב במעבדה …

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by חנוך111,

אני מעוניין להתקין WIN XP. המחשב לא מגיע עם CD המכיל דרייברים. השאלות: האם כל הדרייברים נמצאים על הכונן הקשיח? האם בזמן התקנת XP וחלוקה למחיצות, המחיצה עם הדרייברים לא תימחק? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. אהלן, אני רוצה בקרוב לקנות מחשב חדש. כרגע אין לי מספיק כסף בשביל לקנות מחשב חדש, אבל יש לי כ1500 ש"ח. אז חשבתי - לקנות חלק מהחלקים ולעשות OC למעבד. בגלל שכרגע יש לי P4 530 אז אני גם אקנה מעבד חדש שילך להורים + הקירור שלו (כי אני מתכנן לקנות קירור רציני, הThermalright Ultra 120 Xtream). אז ככה, Intel Pentium Dual-Core E2180 2GHz 800MHz 1MB LGA775 CPU TRAY ¤345 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=884 Abit IP35 Chipset P35 Socket 775 ¤540 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=102 MUSHKIN DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel XP Series CL4-4-4-12 EPP ¤565 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=278 ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro LGA775 ¤102 http://www.foxpc.co…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Refaelo,

שלום. לחבר שלי יש תקציב של 6K למחשב חדש. השימוש העיקרי זה משחקים (גם כבדים) וסרטי HD אין לו צורך בכרטיס מסך , הארד דיסק וכרטיס קול כי יש לו את אלה מהמחשב הקודם. הכרטיס מסך שיש לו זה ATI RADEON HD4850 DDR5 חשוב שהמפרט יהיה מחנות אמינה ולא משהו בסגנון KSP נ.ב אם יש לדעתכם צורך לשפר את הכרטיס מסך אתם מוזמנים להגיד תודה רבה לכם

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Athalef,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב? משחקים ולימודים -במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? משחקים כבדים (crysis 3, witcher 2, gta IV) Fac -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). '1680X1050 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בהארד דיסק. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינ…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימייר, אדובי, עריכת וידיאו ב4k, אולי אפטר אפקט שימוש תדיר לצורך עבודה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיפות ל4k אם התקציב שרשמתי מאפשר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות …

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש״ח, מתאפשרת חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - תכנות ועבודה משרדית - תתכן הזרמת סרטים בפורמט 1080p - 4k לטלויזיית אנדרואיד טיוי. - קצת משחקי אסטרטגיה או משחקים לא אלימים שאפשר לשחק גם עם ילדים קטנים (נניח סימס, sim city או cities skylines) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 מתוך 10. 6. האם ישנה הגבלה או העד…

21. כאן כל מה שכתבתי במפרט הגיוני? האם המארז נחשב למוצלח? (מבחינת קירור ושקט) למשל, בהשוואה ל-Antec 300 v2 שהבנתי שהוא לא רע? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום! אני מחפש מחשב לגיימרים, שיהיה כמה שיותר טוב ב3200 ש"ח. הבנתי ברוב התוכן הפיסי של המחשב (כרטיסי מסך, מעבדים, זכרונות וכד') עד לני שנה, ויש לי הרגשה שביינתים דברים השתנו. לפני שנה קניתי מחשב, אז עכשיו אני רוצה בעצם כל מחשב שיותר טוב מהמחשב הישן שלי שמתאים לגיימרים, בתקציב של 3200 שקל. המפרט של המחשב הקודם(מה שאני זוכר): מעבד Core 2 Quad Q6600 500GB SEAGATE 2Xkingston 1024 MB nVidia GeForce 9800GT GDDR3 512MB בלוחות אם אני לא מבין ולא הבנתי. בעיקרון אני רוצה מחשב בעל נתונים הטובים מהנתונים הנ"ל (אם וכמה שאפשר) בנוסף חשוב לי שיהיה לי כרטיס טלוויזיה טוב וקל לתפעול שלא צורך כבלים מיוחדים שלא באים איתו. כמובן שאיכות הצפיה והקלטה הם נתונים חשובים. כרטיס טלוויזיה מדגם GT-P60…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום בשעה טובה הלך לעולמו הלוח אם של המחשב שלי. Abit NF7. ומכיוון שאין אפשרות להשיג לוח אם כזה יותר אז החלטתי להשתדרג. אני מעוניין במפרט לאוברקלוקינג, אך אני מחפש חומרה זולה שאפשר להוציא ממנה הרבה כמו המעבד הנ"ל. מה שאני צריך זה: מעבד, לוח אם, זכרונות, כרטיס מסך. התקציב לא ידוע בנתיים. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. לאחר מספר התלבטויות והרצון האז של הגיימניג שהיה קיים בי בעבר החלטתי. אני לא צריך את זה יותר אולי בעוד 3 שנים יהיה לי זמן ועד אז חבל על הכסף. בקיצור אני לומד הנדסת מערכות מידע בטכניון. אני מעוניין לרכוש את המחשב עם סוללה 9 תאים. מnotebookclub. עם מעבד core i5 520. מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by EVGA-yuvalll22,

שלום HW .בס"ד צריך מפרט לחבר שלי בתקציב עד 3,600 שח בלי חריגה צרכים: *סרטי HD *משחקים פה ושם במדיום *גלישה באינטרנט חנות עדיפה KSP תודה.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים